VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamTelevizijska Emisija
LEGACY

Televizijska Emisija

80 odgovora9,023 pregleda

apr 2007.

MOLIMO SVE KOJI BI }ELELI DA SVOJIM GOSTOVANJEM POMOGNU REALIZACIJU EMISIJE ,,KLJU ,, RTS I, 22h, PONEDELJKOM, SA TEMOM - MARIHUANA U SRBIJI, DA SE JAVE NA [email protected] EMISIJA SE SNIMA 23.04. PA BI BILO DOBRO DA SE JAVITE `TO PRE! HVALA UNAPRED! Vladimir Bani, novinar

apr 2007.

Uh, to je malo zeznuto. Ja bih prvi u estvovao da moji matorci ne gledaju svaku emisiju, a kad bi me videli izbacili bi me iz kue (ne zato ato sam konzument ve zato ato bih javno to razotkrio :()
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2007.

Pa mo~da mo~ea cenzuriran biti da ti se faca ne vidi i tako to
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

apr 2007.

To bi bio PARADOX jer tko ne radi niata loae, nema ni razloga da se skriva! Ali ovo sa roditeljima je sasvim razumljiva situacija. Ima li joa kandidata? :)
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2007.

Pa je paradoks ali zna se zaato bi bio cenzuriran jer je ipak trava joa uvjek u ileagli a on bi govorio u njenu korist i uz to bi se joa vjerojatno inkriminirao da se zna njegov identitet ili lice

apr 2007.

Da se razumijemo da ne moze bas svako da izadje i da govori u ime ovog sajta sve dok mi ne odobrimo osobu koja moze da govori u javnosti u nase ime. To mora biti osoba sa zavrsenim fakultetom, dubokim marihuana obrazovanjem i osoba koja je imala iskustva u radu sa javnoscu. Mi nemamo nista protiv da se nas sajt pomene kao pokretac legalizacije na prostorima bivse Jugoslavije medjutim da neko sa foruma cisto dodje da predstavi nas sajt je totalni apsurd. Mi smo primili email i odgovorit cemo danas medjutim mi se radije necemo pojaviti nego da se predstavimo u losem svijetlu. Za mene iskreno je malo neozbiljno da se nesto ove prirode postuje ovdje na forumu sto je mozda ogledalo i nase neozbiljnosti.
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

prvo treba sredit l.org a onda na TV kao kanabis aktivisti jedino kao news portal imamo aanse http://legalizacija.org/?page_id=19 :spliff:

apr 2007.

sla~em se sa vutragenjom nije u redu da se sada neko klinac primi i pojavi se da bi ispao faca, i navodno da predstavlja sajt ???? ak i sumljam da na ovaj na in neko ~eli da predstavljanje vutra.org ne bude u dobrom svijetlu jer kako genjo re e,neozbiljno......krajnje neozbiljno

apr 2007.

Genjo, to neato na moj ra un? xD
mr.skunkAMBASADOR

apr 2007.

Zamisli kada bi se netko od ovih nadobudnih mladih forumasa sa pola srednje skole pojavio pred tv auditorijem i poceo svoju pricu o legalizaciji,dekriminalizaciji, medikalizaciji i slicnim osjetljivim temama. Svijet bi nas tek onda poceo smatrati hasisarima,kretenima i ode sve u ............
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2007.

Pa normalno da nebi neko maloljetan to bio Ja sam mislio da bi to ako bi htjeo onda neko od admina se pojavio u emisiji
RastamanBGISTRAŽIVAČ

apr 2007.

genjo vidim da ti ne gine tv :icon_lol: respect

apr 2007.

ma i kad bi bio licnost za javnost i kamere ne bih otisao zbog nakaradne neozbiljnosti RTS-a i novinara koji ide po forumu i poziva ljude na emisiju. To mora da puno govori o samoj televiziji...
ClarenceENTUZIJASTA

apr 2007.

a kog da zove...nekog "doktora" koji nema qrca pojma o cem govori...uostalom zasto novinar nebi pozvao nekog s foruma... edit: Obrati pa~nju na pravilnik!!!
InqAMBASADOR

apr 2007.

Ekipa koja bi gostovala sa foruma bi trebala biti sacinjena od jednog psihologa koje je imao iskustva sa lecenjem bolesti zavisnosti i od neuro-psihijatra ili nekog doktora. Prvi bi mogao da govori o kanabisu u drustvu a drugi o uticaju kanabisa na zdravlje. Bilo bi dobro da oba imaju preko 30 god. fakultete, porodice itd... Uz njih bi jos mogao da se pojavi medicinski korisnik kanabisa i (ili) policajac koji bi objasnio dobre strane dekriminilizacije kanabisa. A pored njih bi mogao da se nadje i neki poznati pisac ili muzicar koje je zagovornik legalizacije. Ima li ovde takvih ljudi? ne verujem... Kada bi otisao neko sa foruma bio bi na nacionalnoj televiziji prozvan narkomanom i ko zna jos cime... A to gleda njegova porodica i rodjaci i prijatelji... A inace ko sto rece Vgenjo... RTS je vrlo zaostala televizija (u poredjenju sa B92 recimo)... Tu emisiju vodi "plavusa" koja nema pojma o temi o kojoj se govori. Bila je pre par nedelja emisija o Gaming-u i zavisnosti od kompjutera i www-a u Srbiji. U Srbiji do skora vecina gradova nije imala broadband internet (osim vecih gradova) a oni govore o lecenju od zavisnosti od kompjutera... I naravno plavusa je bila na strani dva psihijatra koji maltene prodaju svoje usluge preko iste emisije... A ista dobra voditeljica je pre mozda pola godine (ili cela god.) dovela devojcicu sa Kosova ciji je otac mrtav... i "plavusa" je pitala devojcicu od 10-ak godina da objani kako ide na ocev grob i jos tako neke nebuloze... naravno devojcica se rasplakala... u zivotu nisam video nesto morbidnije radi veceg rejtinga. Naravno... gledacu emisiju jer me zanima sta ce ko reci... ali do kojeg cu minuta emisije izdrzati pre nego sto se iznerviram i prebacim kanal...

apr 2007.

Izgleda da nece biti nista od emisije jer mi nismo izasli u susret sa osobom koja bi nas prezentovala. Tako mi je barem javljeno preko emaila da ce emisija promjeniti temu. Jeli to dobro ili lose neznam posto nikada nisam gledao tu emisiju.
InqAMBASADOR

apr 2007.

Pa ako je zavisila samo od tog gostovanja sa foruma onda je dobro...

apr 2007.

doslo mi je da je pojedem kada je pitala tu malu za oca koji je mrtav a pitala je ladno a da li bi volela da ti je tata ~iv ???????????????????? off topic ali sorry zvao sam neke ljude da se raspitam da li ona pusi travu,rekose mi ne,sto je i logicno jer da pusi,onda bi odavno napravila emisiju nju intersuje gledanost i nista vise a jagnjadi za ~rtvu stvarno nema

apr 2007.

Hehe sad je bila emisija... Ja sam uhvatio samo kraj... Sve u svemu iznervirali ste me sto nista nikog poslali da prica... Bio neki lik sto je licio na matorog hipika koj je dobro pricao na strani marihuane a ovi ostali su k*njali sve i svasta sto nema veze s mozgom... Steta samo sto ovaj Hipik nije pricao previse... Izneverili ste me :2flip: :icon_mad: :2flip: :icon_mad: :2flip: :icon_mad:

apr 2007.

Sto ti mislis koje trebao poci? Zasto se niko nije javio? Svi se mi borimo za legalizaciju zasto mi moramo da se stavimo na vjesala sto nismo nasli nikoga? Ako je neko htio moga je poslat nama email ili pm...to i jes problem tesko je uvjek naci pravu osobu za takve veoma opipljive poslove spremnog da riskira a u isto vrijeme da nije budala nego obrazovan/a.
GreenManAMBASADOR

apr 2007.

Ako je emisija odlozena zato sto se niko sa fopruma nije javio onda ni ne treba da je bude.Jer znaci da njih uopste ne interesuje tema kao tema nego ih je intresovalo nesto sasvim drugo.Verovatno malo paranojisem ali izgleda im je trebala "zrtva".

apr 2007.

Mislim da je emisija odr~ana, ali nisam gledao.
lazarISTRAŽIVAČ

apr 2007.

Sve u svemu, isto bi nam bilo i da se prijavio i neko nem, jer je onaj matori hipik, kako neko rece, retko otvarao usta. Stvarno. Pametnije stvari je rekla voditeljka koja je plavusa i onaj celavi matorac sa leve strane. Ne kazem da su oni rekli bog zna sta, samo konstatujem da je onaj "nas" bio izuzetno neubedljiv.
InqAMBASADOR

apr 2007.

Bila je emisija. Gledao sam. Na protivnickoj strani su bili advokat i neki psihijatar. A na nasoj strani neki predstavnik umetnika i neki celavi lik (valjda lekar). Ova dvojica sto su protiv kanabisa nisu usta zatvarali... Iz usta su ima izlazile nebuloze uglavnom vezane za kanabis kao sto je fizicka zavisnost posle 3 nedelje itd... Hipik (predstavnik umetnika) je rekao nekoliko pametnih stvari o dekriminilizaciji i o medicinskoj upotrebi. Ali sve u svemu preovladavali su protivnici kanabisa.
GreenManAMBASADOR

apr 2007.

A jesi li spomenuli u toj emisiji postojanje ovog sajta?A i taj "nas" je verovatno neki idi mi dodji mi...jer budimo relani,ko bi se pojavio u emisiji tog tipa tek tako...mislim zivimo u Srbiji,ovde bi svakim pojavljivanjem automatski svako od nas bio obelezen kao narkoman,propalica,neradnik...A to ipak,priznacete nikom od nas ne treba...zato se front mora siriti i mora se raditi na obezbedjivanju finansijskih sredstava.
VanzemaljacAMBASADOR

apr 2007.

Gledao sam preko satelita,ne baa od samog po etka(propustih predstavljanje gostiju). "Matori hipik" je onaj lik iz "Del Arno Band",ili njegov brat blizanac.Istina da nije previae pri o,al sve ato je reko-dobro je reko. SVAKA AST JOVANE! ovjek je iskreno i realno govorio bez suvianih hvalospjeva,ve samo injenice.Po meni je njegov nastup bio odli an,dok je voditeljka u nekoliko navrata ispala malo bahata,i ako se sti e utisak da je na naaoj strani.Poslije par izmjena argumenata izmeu Jovana i onog doktora ato je protiv legalizacije,jedini argument ato je doktoru ostao bio je:"ata e nam joa jedan porok pored duvana i alkohola".Na ato mu ovaj odgovara"sloboda izbora za punoljetne odrasle osobe, ako smo zaista slobodna bia".A predhodno su se slo~ili oko toga da je trava po atetnosti u razini alkohola i duvana, ak ispod alkohola. Uglavnom ovjek je odli no pri ao,ne previae (nije ni mogo od onog pandura i voditeljke),ali pametno i zaklju ne rje i su mu bile odli ne. A onaj stari pandur,ata je onaj trkeljisao pa to je straano!Stvarno ovjek nema blage veze o ~ivotu.Sve mu isto,svi su kriminalci i narkomani.I da ljudi za koga radite? iji lobi stoji iza legalizacije..haaa?

apr 2007.

Nisam gledao, sad skidam emisliju: Download
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

nisam ni ja gledo ali ako je tak kak je reko vanzemaljac onda ok u ovim uvjetima i nemoa o ekivat i neato drugo nego pohvalio bih samo greena ato je kratko spomenio financijske nov anice hehehe
GreenManAMBASADOR

apr 2007.

Bez jak finansijske zaledjine nista nema sansu da uspe pa ni prica o legalizaciji.

apr 2007.

Novi sajt i na engleskom! Eto ti lova :)
GreenManAMBASADOR

apr 2007.

:fun_61: :pat:
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

ja lajkam dolarse veri ma :icon_lol:
dread irieENTUZIJASTA

jan 2008.

Nisam dugo bio na ovom forumu, iz privatnih razloga, i evo svratih i vidim da se na ovu temu dosta toga govori. To mi je drago, sto ljudi zele da se bore za svoja osnovna gradjanska prava, pa makar i na ovaj nacin, preko informativnog websajta kakav je vutra.org. Pre par godina dok sam radio na Irie People websajtu, posvecenog svim irie, stoned, i drugim ljudima koji vide nepravdu u aktuelnom sistemu koji vlada Srbijom, dosao sam na ideju da je Srbiji zaista potrebna kvalitetna grupa ljudi, i da su hitno potrebni veliki potezi da se nesto promeni. Kako je Irie People bio websajt koji se zaista na pozitivan i objektivan nacin odnosio prema kanabis subkulturi, sa prijateljima sam odlucio da pokrenem javnu inicijativu o legalizaciji. Naime, cela ideja kanabis protesta u Srbiji je pocela jako davno, verovatno osamdesetih, ako ne mozda onog trenutka kada se shvatilo da je ilegalna. Medjutim tek se realizovala pocetkom dvehiljadite godine. Prva ideja kanabis protesta potekla je sa filozofskog fakulteta u Beogradu, od strane meni dragih prijatelja, i tada je planirano da se krene sa Platoa u Beogradu i mirno pesaci sve do Botanicke baste i tamo simbolicno zasadi semenka kanabisa. Steta, ta ideja nije zazivela, i skup se sveo na desetinu ljudi sa fakulteta koji su isprotesstvovali, ali bas, rolajuci sprave do kraja tog dana. Aprila 2005. godine, poceli smo da aktivno promovisemo (koliko je to bilo moguce, sa obzirom na skromnu sumu novca i logistike koju smo imali), i dobili smo pozive mnogih tv i radio stanica, koje su zelele da ekskluzivno prate skup. Tog prolecnog dana 6.maja novine su bile pune naslova o protestu, a u Kuriru na naslovnoj strani Monaliza sa dzointom. Od poznatih faca se pojavio Jovan iz Del Arno Benda, koga pozdravljam ovom prilikom. A mi (dvadesetak ljudi) smo se nasli pred kamerama, hteli ili ne, i naravno, nismo propustili priliku da kazemo da rolanje ganje nije kriminal, i da je alternativa prohibiciji moguca, i realna. Naravno, to je bio samo delic onoga sto moze da se uradi, a mi smo tada zeleli samo da pokrenemo, nadajuci se masovnoj reakciji. Tada su mnogi dosli, i prosli smeskajuci se, ali daleko od kamera i aktera protesta. Mnogi su izostali tog lepog dana, a mi smo se nasli na Kalemegdanu, napravili lulu mira, i okrenuli par krugova. Od tada imam jedan par odlicnih slusalica, koje dobih na poklon. To je bila nasa prica, jedan neobican dan u Beogradu, sa neobicnim ljudima. Od tada do danas, imao sam mnogo avantura, koje su me malo udaljile od price aktivizma i legalizacije kanabisa u Srbiji. Poceo sam da se bavim reggae muzikom, koja je opet ostala dosta bliska tim idejama, i danas still rollin, still speakin out the words, here and there, and everywhere, have to legalize the herbs. I razmislite, da li mozete i vi da promenite, pokrenete ili nastavite ideje sa kojima se potpuno slazete? Zar je tako malo ljudi koji su zaista spremni za direktnu akciju, na akcije holandskih Provosa, na akcije madjrskih aktivista? 2006, 2007, i niko se ne javlja? Nema potrebe za skiravanjem vasih stavova, ideja, afirmacija, jer svako od nas je osoba koja nosi odgovornost, pre svega da bude pojedinac koji pruza pravi primer, da bude objektivan, i naravno, da bude uvek potpuno otvoren. U ovom slucaju, roditelji, rodjaci, prijatelji, komsije, nastavnici, sve je to jedan deo nase svakodnevnice, i zbog cega biste se svoj stav krili od bilo koga. Bilo da pusite travu ili ne, bilo da ste za legalizaciju ili ne, ako niste protiv kanabisa, i ne zelite katastrofalno represivne metode bez rezultata, izadjite i kazite. Na svoj nacin. Pronadjite svoj nacin da se ukljucite, procesljajte internet, pogledajte kako se to radi A sto se tice samog pokreta, potrebno je zaista veliko zrtvovanje, velika harizma, velike ideje, mnogo halabuke, dosta para. Ne treba ni pricati o necemu ukoliko nije moguce realizovati na najbolji nacin. A marihuana mars i srpski NORML jos uvek nisu na vidiku. Potrebni su aktivisti, revolucionari, pogledajte Marc Emery-a, Mumia abu Jamala, Woody Harelssona, Jack Herera, spanske, meksikanske, kanadske, engleske aktiviste. Srbija treba da preraste komplekse, prazne price i da svaki njen stanovnik pocne da radi na licnom aktivizmu, u svojoj zajednici, na konkretan, realan, konstruktivan nacin, koji donosi rezultate. Imamo primere, zasto ih ne slediti, a onda ce imati o cemu da se razgovara. Zar ne? Svako moze da doprinese globalnom miru, svkao moze da doprinese globalnom prestanku prohibicije, samo ako se zaista bori u svojoj sredini, svom gradu, svojoj drzavi. Do tada, svi koji se bave informisanjem, informisite, aktivisti borite se, a ljudi ce da prate i ostanu u toku sa svim nama... A sada, zelim da vam skrenem paznju na ideju na kojoj radimo. -------------------------------- SOULFOOD Magazine Pridruzite nam se u realizaciji ove lepe ideje. Mi grupa entuzijasta sa idejom, nismo nikakva globalna organizacija, niti tajno udruzenje. Nasa zelja je promovisemo urbanu muziku, alternativnu i sub-kulturu, kao i tradiociju Balkana. Radimo na novom izdanju magazina, koji bi bio naslednik IRIE PEOPLE magazina, i paralela americkom HIGH TIMES magazinu. Nasa zelja je da na konstruktivan i objektivan nacin obuhvatimo citav spektar tematike koja bi zanimala sve subkulturne krugove. Casopis ce izlaziti dvomesecno, u full coloru. Trazimo saradnike, i pozivamo vas sve da nas podrzite, i da se pokrenete i sami napravite velike korake, realizujete svoje ideje i pokazete svetu da postojite, da ste jos tu. www.rootsandsound.com IRIE PEOPLE MAG - ovako je bilo pre dve godine... (http://web.petabox.bibalex.org/web/20050623073341/www.irie-people.com/2005/june/index.php?go=article&id=13) Ako neko zeli pet izdanja IP casopisa, potpuno besplatno neka mi se javi na email... Ocekujemo vase komentare, predloge, ideje. ISkreno, ocekujemo da se pokrenete, da nas zaspete pismima da zelite da podrzite, da pisete, da nas pitate sta mozete da uradite u vasem gradu. Znam, ocekujemo mnogo.. Ali, hajde da pokusamo.. SoulFood je tvoj casopis. http://forums.vutra.org/cannabis-aktivizam/2777-soulfood-magazine-beograd-zagreb-sofia.html [email protected] --
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

BRAVO! :kiss:

apr 2008.

svaka chast dread irie... meni je palo na pamet da odshtampamo flajere neke,neshto tako,kao sa sloganom nekim,neam pojma,za legalizaciju. i da nocu ubacimo u sanduchice,bar u nekoliko zgrada,ili vec gde kome odgovara.... mislim da bi se ljudi malo trgli i mozda bismo nacheli temu legalizacije...npr,ja sam pala kod mojih za vutru,i kad god neshto bude na tv-u o marihuani ili kad ide neka pesma pa se spomene vutra,bude jako neprijatna situacija pred kevom. ali kad bi ona doshla i iz sanducheta izvadila flajer koji je vezan za vutru(legalizaciju),i pritom chuje kako je pola grada dobilo isti takav flajer,mislim da bi situacija bila malo drugachija.... samo naravno,moramo biti pazljivi,zbog pandura i ljudi,da neko nas neko ne navata u akciji.:) ali mislim da nije teshko i da nije problem da se to obavi.... mozda vam zvuchi smeshno i glupo,ali neam pojma...nije loshe. a? ajde ako vam se ideja dopada mozemo ovde da postavljamo primere flajera,ko voli da se zaludjuje i pravi to,i mozda vec neko ima ideju. hm? shta mislite? :maryjane:

jun 2008.

to je to care!
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Brate kaznice te moderi zbog takvih postova,a tek sto si se regovao...Dobrodosao u svakom slucaju...

jun 2008.

lucide tebe ce kazniti ako nastavis masovni spam na sve strane
Zabljak 1992POZNAVALAC

jun 2008.

sad sam gledao ovu emisiju kljuc ova voditeljka je odradila dobar posao,a ovaj nicovic bolje da je nastavio da trenira karate...

jun 2008.

nicovic je u redu malteakih vitezova glavni gudrigent
doomerLEGENDA

avg 2008.

Sad sam pogledo emisiju i ugasio sam na pola, pa ovo je horror. nemogu gledat emisiju gdje kao educirani ljudi daju izjave poput : "U Nizozemskoj se radjaju degenericna djeca i invalidi od kad su legalizirali marihuanu" Stvarno steta sto u emisiji nije ucestvovao netko srcan i educiran, ovi sto su bili za marihuanu bili su napuseni cini se pa ni nisu imali nekog interesa a ovi sto su bili protiv vidi se da im je netko podmazao djep prije nego su dosli u emisiju tako da pricaju protiv s takvim nebulozama. onda druga recenica : "ja znam da ljudi kad se napuse skacu s mostova i tako" koji majmun lol

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se