VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamDnevnik CBD poduzetnika
LEGACY

Dnevnik CBD poduzetnika

190 odgovora14,196 pregleda
TvrleAMBASADOR

jul 2019.

Pozdrav svima, kao ato sam napomenuo u "Pozdravnoj poruci" foruma, ~elja mi je pokrenuti jedan dnevnik o poduzetniatvu u Republici Hrvatskoj kada je Hemp u pitanju. Cilje je otvaranje specijaliziranog duana kao i webshopa sa CBD proizvodima. To uklju uje naae kao i ino dobavlja e CBD proizvoda airi spektar i varijacije. Volio bi potaknuti na diskusiju i utabati put tako da i ostalima u budunosti, koji nalete na ovaj topic, bude jednostavnije. Trenutno se borimo s lankom 4. Zakona o suzbijanju droga..., aaltanjem izmeu ministarstva zdravstva, ministarstva poljoprivrede, dr~avnog inspektorata, carinske uprave i samog mup-a. lanak 4. spominje vizuale psihoaktivnih droga i inih u koriatenju na ambala~i/majica/marketingu, a na nas se to odnosi na na in da ~elimo pisanu potvrdu da je dozvoljeno na policama imati proizvode industrijske konoplje iji list se ne razlikuje od lista marihuane. Dakle, ako je kontekstualno stavljeno. Za sada, u ovih tjedan dana prepiski, niti jedno slu~beno o itovanje, dva telefonska poziva ljudi koji tvrde da i je i nije ok, no zahtjevam pismeno ato za sada ne mogu dobiti. ekam. Kao da se svi ograuju od "sivila". To u zadovoljstvom objesiti u shop, ukoliko dobijemo pozitivan odgovor :) Znam, napisati ete, pa u DM-u i bio&bio imaju proizvode s listom, no je li to slu aj i kada imaa shop isklju ivo za to? Hou li dobiti kaznu ili ne? P.S. smatram da ovo spada u aktivizam, molim admine da prebace temu ako se ne sla~u. P.P.S. Ako ne odgovorim u inbox, zna i da nema joa dovoljan broj postova za odgovoriti

jul 2019.

Mislim da bi ti bilo najbolje kontaktirati Garicu. Ljudi imaju shopove u par gradova vec, legalno prodavaju cbd cvjetove i cbd hash. Sretno i pratim :)
DangerdensoPOZNAVALAC

okt 2019.

@Tvrle Jesi li uspio sta pokrenut ili dobit kakav odgovor??

okt 2019.

nema ga vise od dva meseca na forumu, mora da se ubija od posla :D Tvrle Last seen Jul 30, 2019

okt 2019.

Ovdje ti se nalazi obrazac koji moras popuniti i saljes ga ministarstvu. Sve pise :) http://rjesenje.org/obrazac/
DangerdensoPOZNAVALAC

okt 2019.

Posto sljedece godine sa poslovnim partnerom ulazim u biznis sa industrijskom konopljom raspitivao sam se malo kako i sta i uopce ne izgleda komplicirano, barem ne sa zakonodavne strane, a opet s druge strane cujem da se papiru cekao i po 8 mjeseci. Ima li itko ovdje na forumu da ima prakticnog iskustva sa zakonodavstvom??
5ARPOZNAVALAC

okt 2019.

Ne eka se viae niata, popunia obrazac, poaaljea i upisan si u upisnik :)
TvrleAMBASADOR

okt 2019.

Bok PowerSeed, imaa pravo, pardon na nejavljanju, razvalili smo se od posla u posljednje vrijeme da po~urimo otvaranje. Bilo je super, doalo je viae od 300 ljudi. hemps. Pripremamo hrpu novih stvari, od sponzorstava na dalje. Webshop nam je u pravilu gotov, ekamo Erst klub da ga pro ealja jer smo high risk branaa i shipamo nakon toga od sela, otoka, gradova, you name it. Imamo i zapoaljavanja zbog daljnje ekspanzije te dogovorena neka partnerstva i ekskluzive :) Trenutno nudmi viae od 150 razli itih artikala, sve je certificirano, laboratorijski testirano i u skladu s EU regulama i lokalnim zakonima. Imamo super odvjetni ki team koji je pro ealjao hrpu toga i usmjerio nas. Pristupa ni smo, voljni sve (a da nisu poslovne tajne i pojedinosti) objasniti svima, slobodno navratite do nas. P.S. ako smatraa da je post reklama, makni. Javio bi se kroz inbox, ali kao novi lan ne mogu poslati poruku

okt 2019.

Skidam kapu :clap:::clap:::clap:: Edit: ocekujem neki popust jer vas pratim prije nego si ovo objavio :D
DangerdensoPOZNAVALAC

okt 2019.

Cestitam, svaka ast!
TvrleAMBASADOR

okt 2019.

Hvala ekipa! Joa bi se nadovezao, da kako smo blizu sabora, imali smo nekoliko posjeta od strane ministara koji pozdravljaju ideju. Tr~iate je jako pozitivno. Cannabis ne poznaje granice niti mr~nju. U narednom periodu od nekoliko godina raditi emo aktivno na promicanju dragocjenosti ove prekorisne biljke. Srcem i duaom. Putem smo igrom slu aja upoznali i jednog gospodina Roberta koji je Head of Sales fonda teakog milijardu dolara s glavnim fokusom na investiranje u Canna industriju. Radili su i na trasnferu s Aurorom, za one upuenije. Interesira ih naae tr~iate i tu emo sigurno u narednom periodu roatati i kopati i gurati pri u dalje. Smatram da nam na ~alost treba strani kapital kako bi se cijela pri a pogurala, pri tome pod "nas" smatram dr~avu. Stru njake imamo. U fazi je pokretanje cannabis instituta u RH, od strane Gordana Masnjaka i joa nekih pojedinaca. Naaa odvjetnica sjedi u odboru koji je (tek) nedavno sastavljen za regulaciju uzgoja medicinske. Nemojte se prerano veseliti, nee sigurno joa nekoliko godina biti mogu uzgoj u osobne svrhe, ali vjerujemo da ide prema tome. Za potporu svima, aktivnosti se osjete na svakom oaku. Hemp se sadi opako od Istre do Slavonije. Jedan vei (legalni!) indor hempa postavlja se na velesajmu dok ovo tipkam, od Masnjaka i nekolicine ljudi. Hemperion idui vikend ima javnu berbu u Donjoj Puai s koncertima Connecta i Kukusa. Dolazi preko 500 ljudi. Vjerujem da veina nije svjesna u kakvim fenomenalnim vremenima ~ivimo. Kada se ovako zakotrlja, kada doktori ve preporu uju pacijentima s artritisima i razno raznim stanjima da nabave (legalno) CBD ulje. Kada se ovako javno i svakodnevno piae o silnim benefitima i kada vidite fotografiju iz privitka, koja je gotovo do ju er bila nezamisliva, shvatit ete da ova pri a ne staje.

okt 2019.

Hemperion danas odradio prvu berbu( sorta CARMAGNOLA), sljedeca je u iducu subotu bas kao sto si reko. Ako netko bude isao nek se slobodno javi da se podruzimo. Idemooo Hrvatska rasteee! ::listomahanje::

okt 2019.

tako tvrle, kazi sta ima a ne kao da si u zemlju propao :) ajd sve najbolje dalje
BadiZMAJ

okt 2019.

Svaka ast, samo naprijed :respect:

okt 2019.

@Tvrle poz . pratim vas na fb no ovde mi je sigurnije postaviti pitanje dali cete imati i fem semenke na prodaju ?

okt 2019.

Kod nas prodaja sjemenki, joa nije legalna, samim time, pitanje nebi smio ni tu postavit! Eventualno, u neki strani forum, gdje je Canabis legalan! Kako bi prodavali fem sjemenke, kada nisu legalne?

okt 2019.

Legalne su ali za istrazivacke svrhe koliko sam ja upoznat, mozda grijesim. Bas sam nedavno gledo neki smart shopovi imaju prodaju sjemenki, automate, cbd, thc od royal queen seedsa. Ima na webu moze se narucit @Stanaccc poslat cu ti u pp da ne reklamiram pa baci oko

okt 2019.

Evo, kolega mi na pp prosljedio link. Izgleda, da su se stvarno po ele i u hr.prodavat u istra~iva ke svrhe. Ja se nadam
TvrleAMBASADOR

okt 2019.

De ki vrlo je jednostavno i zakon je tu jasan, pogledaje zakon i samu nadopunu 33/19 NN Zakon o suzbijanju zlouporabe droga Uzgoj biljke za dobivanje droge jest nabavka i posjedovanje sjemena, sjetva, sadnja, uzgoj biljke, uzimanje i posjedovanje dijelova biljke koji slu~e za dobivanje droge ...nadalje (2) Zabranjuje se posjedovanje sredstava za izradu droge, biljke i dijelova biljke iz kojih se mo~e dobiti droga i nove psihoaktivne tvari te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droge i nove psihoaktivne tvari osim pod uvjetima odreenim ovim Zakonom u medicinske, veterinarske, znanstvenoistra~iva ke i nastavne svrhe. Za istra~iva ke svrhe nisam siguran, po tome bi se svaata dalo prodavati, a i kupovati u istra~iva ke svrhe. Mi iz hemps-a poslujemo IZRI ITO u skladu sa zakonom i dok se po pitanju sjemena neato ne promjeni, nemamo namjeru dr~ati u prodaji. Ako imate druga ije informacije, a da su provjerene i zakonski utemeljene, pliz sherajte.
PerohrcakLEGENDA

okt 2019.

Sretnoo

okt 2019.

Nadam se vaaem uspjehu,sretno.Ide to u pravom smjeru a do legalne sadnje biljke djeli nas koja godina "samo tako"!!!!!
TvrleAMBASADOR

okt 2019.

@Duako Kush vidio sam inbox, no ne mogu odgovarati jer nemam 20 postova :) Planiramo daljnju ekspanziju iduce godine, ako se poka~e potreba, javimo se! Hvala svima na lijepim ~eljama btw.
Duško KushAMBASADOR

okt 2019.

hvala za info, nadam se da se cujemo. Sve najbolje zelim!

nov 2019.

znai s proljea mo~emo da se i slu~beno takmiimo u cveu, e da bude kaka vutrijada pred aopom, cbd cup? joa samo da se nekako siluje malo to, blizu je ali nikako.... :rasta:
TvrleAMBASADOR

dec 2019.

Pozdrav svima, javljam update, tj. zaboravio sam javiti da smo pokrenuli webshop na www.hemps.hr, dostavljamo GLSom u 24 sata. Za sada samo na podru ju Hrvatske. (molim admina da obriae ako smatra ovo reklamom, obavjeatavam napredak projekta). Iako je webshop pun artikala, nedostaje 35% asortimana koji je dostupan u shopu. Nadalje, otvaramo poslovnice u dva druga grada u iduem periodu od nekoliko mjeseci (trenutno lokacije ne objavljujem transparentno) Na otoku Pagu na proljee kreemo u pripremu za testno polje na manjoj povraini (max 4000m2) za uzgoj industrijske konoplje. Cilj je napraviti neato ato do sada nitko nije, zapo eti uzgoj konoplje na veoj povraini (veoj od 5 tegli op.a.) u surovim uvjetima bure i posolice i sebi no ostvarenje moje vlastite ~elje - ucrtati otok Pag na mapu uzgoja konoplje. Saditi emo redno s redovima trstike kako se nekada sadilo na otoku, za ato manje atete pri naletima bure. Zapravo, prvu godinu ne o ekujemo niata, ve testiramo nekoliko na ina i kombinacija kako bismo se pripremili za 2021. godinu. Ovdje molim lanove da se savjetodavno uklju e, tj. svi oni koji imaju iskustva sadnje na otocima, najezdama skakavaca i sli no :) Svaki savjet je dobrodoaao i neizmjerno sam zahvalan na tome! Razvijamo vlastiti brand CBD trave naziva "Cheeba", ISKLJU IVO iz zakonski dozvoljenih Cannabis Sativa L. sorti tj. industrijske konoplje s EU sortne liste - ostatak informacija trenutno u zadr~ati za sebe, no ubrzo ete vidjeti o emu se radi. Pi imo, ne stajemo. @huana.meri , ne u tako skoro vrijeme. Ako ~elia pozitivno utjecati na mialjenje ovako zadrtog naroda kao ato smo mi Hrvati, ne idea "onom" na na in da se skupimo svi i napuaavamo se ispred. Na taj na in samo produbljujea jaz izmeu konzumenata i onih koji to nisu, stvaraa percepciju u glavama ljudi koji nemaju doticaj s time na na in "ajmo se maknut, ovi tu se napuaavaju". Samim time i dalje se ograni avaa na uski krug ljudi puaa a, doali ste, puaili i otiali. Niata pozitivno se nije desilo osim ato smo si mi sami u tom trenutku baa super. Nama je cilj prezentirati airoj javnosti benefite ove predivne biljke, kroz zdravstveni u inak, energetski, graevinski, prehrambeni, a znaa i sam to ne ide preko noi. Educiramo svakoga tko doe u duan, ne nasilno. Svoju baku od 85. godina, zadojenu indokrinom preobratio sam kada je shvatila koliko joj CBD ulje poma~e. Sada svoje pozitivno iskustvo propovjeda okolo. Takvih je mnogo i na samom forumu. Proces je spor, no u zraku se osjeti pozitiva. Medicinski segment je po meni najbitniji za zna ajni preokret u blesavim glavama, a besciljno puaenje ispred poslovnice to zasigurno nije. Mo~da sam i u krivu :) Ionako na kraju politika je ta koja odlu uje. osobno se pouzdam u izbornu godinu 2020. u USA gdje bi Trump mogao napraviti presedan na fedralnoj razini i u potpunosti legalizirati. To se vrlo brzo preljeva na UN, a zatim i na EU. Htjeli ili ne, Amerika je ta koja diktira jako puno toga. Uvjeren sam da se trebamo strpiti 3-5 godina... bemti jesam se raspisao :)
TvrleAMBASADOR

dec 2019.

@PowerSeed mo~e li mi netko omoguiti inbox? Imam poruke na koje ne mogu odgovoriti :), a i tebi bi se javi u svezi bannera Hvala puno

dec 2019.

nisi me baa shvatio, to na kanabis kup sam mislio pozitivno, nikako negativno....silovanje sam upravo mislio na ovaj dio od strane SADa prema nama, EU... nemoraa se slo~iti samnom no ja smatram da e uskoro kod nas CBD oks biti viena stvar na ulici, i smatram da treba tako.... tko treba ozbiljnije pomo ove biljke pristupit e ozbiljnije....tko ju neprakticira nikako nek me se mane samo... ja uope nekomuniciram s ljudima viae koji imaju loae mialjenje o biljci, ikakoj a ne industrijskoj....viae sam puta, na~alost, u ~ivotu pomagao baa onima koji su bili zadrti...ima i preobracenja a ima i debila i kretena....takvi smo mi ljudi.... pozdravljam tvoj plan, svakako mislim da upravo takvi koraci na viae mjesta u dr~avi mogu na initi razliku... mislim da je jako bitno da se takoer svi u po etku pove~emo radi daljnjih i buduih formiranja nekih standarda... loae org. mlado tr~iate je okretljivo, pa mislim da je sigurnija budunost u zauzimanju nekih standarda i stavova grupno....lakae se stabilizirat, jer npr. u medarstvu je kaos, upravo radi nekih viaih pokvarenih interesa....bilo bi ateta da se tako potentna grana i mlada, u startu krivo formira....trebamo kvalitetno branch-anje....po mom mialjenju.... ta bura tvoja ti mo~e biti spas za uzgoj teako uzgojivih sativa, na zelenim vla~nijim podru jima....pa si malo dublje proatudiraj to...koliko sam dobio info, kao i da se traze sativasti strainovi viae.... sli an plan imam za realizirati u 2019., trenutno imam spreman teren za bilogorski nasad no poato je moja ~upanija najvei proizvoaa mo~da i na balkanu, 300 000+ hektara, nisam siguran u izolacijsku zonu od 13 km koliko sam uspio osigurati....uskoro idem u Liku i G. Kotar,:joint: iznad tebe malo, na pregovore za jedan teren na 850 m nadmorske... nekad je moj izri aj sirov, namjerno, nadam se da si sad smoto jednu laganu... :rasta:
TvrleAMBASADOR

dec 2019.

Thnx na odgovoru, nije ti izri aj sirov, ja sam uvijek za konstruktivnu kritiku :) 300 000ha? to je 3 000 000 000m2. Proale godine bilo je nepunih 1000ha, ove godine e biti oko 2500ha ukupno ako se ne varam (izvor je udruga kronoplja). Koje su viae sativaste vrste s EU liste ako znaa mo~da, biti u ti zahvalan
BadiZMAJ

dec 2019.

PAG :love2::respect:! Susjed sve pohvale :clap:: i sretno sa projektom.;) Kako god ovo e biti zanimljivo, jako dobro poznajem otok Pag...uvjeti su zbilja surovi, orkanska bura, sol...teako iata uspije na toj buri ali sve se mo~e kad se hoe, naravno da te pratim. :popcorn::

dec 2019.

kod mene 2 giganta deru to, plus par manjih, koji su navalili ko nenormalni na to....200 tona cvijeta navodno nam stoji u skladistu, neznam koliko desetina tona izgorilo jednom liku, kao, ili je, ili...ima svega, mafija, la~ni nasadi, poticaji.... ti krkani s traktorima su i razlog ato moram u visine, daljine mozda... nadam se da ce smanjit sve ove god nakon podbacaja u prodaji, jedan od siledjija s traktorima i konja~om za na mars mi je reko 2.5 eura da dobivaju po kili.... trebo si ii na croagro sajam neki dan, bilo mini ekipe ko ti i ja, koji vec rade, sade, prodaju, baa ugodnih info bilo, razgovora... spominje se neka fimola sorta mislim, i neka i oba ili i valja, napisae neko ko zna sad nakon nas, ima ih dosta pogodnih... imaa ak spec o svim sortama u prosjeku prinos, sjeme, duzina, lisna masa, vrijeme zorenja, koda tjuniras golfa starog.... neznam sad jesam pomogo ali niko nije baa omba na tom podru ju, ljudi popravljaju vec postojee genetike, pokusavaju, sade, analiziraju... sam cbd postotak je bitan, i da je visok, ali on je samo jedan od faktora.... prljav puniji cbdom cvijet nece posti rang kao neki slabiji organic s flejvrom do jajja, ili mix nekoliko strreinova u istoj sezoni... doslovno ti bilje mora bit i ljepo i veselo i rodno i sretno i da pleae step kad doe inspekcija mozda...lol loaija roba se roka na ulje, pro iaava, melje.... cijene variraju i dosta su zanimljive, kad smo kod top class hedova a za ulje imamm info da je 1 posto cbd-a po kili 5 eura....3 posto 15 eura po kili, pa ko kako svoje cure njeguje takav mu je i party na kraju godine.... ozb. firmi ima u sloveniji zasad koliko znam, za nas i nas sistemm, labovi za analizu be i prag valjda... probaj njih za sjeme piknut.... https://www.konoplja-osvobaja.si/hr/ kad naem sajt bugara sa popisom svih sorti i spec. oka im ti... eo ti fotka da nereklamiram
5ARPOZNAVALAC

dec 2019.

oni prodaju sjeme, ne vidim na stranci..?

dec 2019.

da ih ja nazovem da im kazem to ili da im kazem da te nazovu da imas par pitanja...ak nemaa za poziv....:rofl:
TvrleAMBASADOR

dec 2019.

Mo~da da ne idemo previae u off topic sa uzgojem, njemu je mjesto u drugim temema. Sorte koje nabadaa su ti Finola i Carmagnola... Bili smo na CroAgro, no ne kao posjetioci nego kao izlaga i, mo~da si i pri ao samnom, u toj ekipi koju spominjea, a da to i ne znaa :) U sklopu kronoplja udruge. Kompolti koja ti je u tabu otvorena je mo~da ipak previsoka sorta za podneblje gdje puae bura. Mo~da se varam. Budemo probali. Za otkup znam okvirno, cca 8000m2 koje bi koristio u idealnim uvjetima, bez izri itog fokusa na cvijet (dakle sjeme i ostalo) u otkupu na toj povraini je od 2200 do 2800 eura. No u ovo ne idem zbog novaca koliko zbog razvoja turisti ke pri e, podizanja svijesti i ostalih planova. Netko mi je opet pisao u inbox pa ovim putem poru ujem da u odgovoriti kada u imati dovoljan broj postova.

dec 2019.

mislim da nisam s tobom spikao jer bi se prepozno valjda , spikao sam sa slo koje sam zaljepio... postoji puno nacina sadnje, zavisno od cilja...mogunosti, predanosti, znanja... znaci ja se penjem nad tebe a ti dole planiras mudane za turiste.... :fuck: baa ljepo, kud jugo ljulja tu ce i jaja da lete ... ruj, zovi, piai...nznm ata da ka~em, da idem na alan mali trazit pol jutra zemlje bez jaja..... na tom sajtu imas masu sorti, bolje pregledaj malo, tab je samo za primjer otvoren....lol sretno s napinjanjima...:rofl::joint: ovo s mess i inboxima nez kak da ti pomognem osim da te nabrijem da pises vise postova... kod nas preko veze idu samo banane koliko ja znam, gori smo od udbe.... :respect::joint2: svejedno jel 25 hektara hermija ili regulara s pol jajana pod menom, do drave, pa ekam 19 sjevernih zapuha ili 5000 hektara....okolia je kontaminiran....za pure buds
TvrleAMBASADOR

dec 2019.

Da da, slovenci su bili pored nas :) Vidjet emo joa ato e se izroditi do proljea. Pri am dosta i s liderima u industriji u posljednje vrijeme, pa budem sherao znanja u narednom periodu. Pozdrav
Pozz susjedima na Pagu:):spliff::watch:

dec 2019.

za te stvari se javi vutragenju, poruke bi trebalo da su sredjene

dec 2019.

jiihhha.....jiiihahahaha::banjahanje::

dec 2019.

trebas imati 20 postova da mozes odgovarati na pm

dec 2019.

idemo u plaaaaniiiinneee, jer tamo nema zime ojla laa la oj ola.... cS9opFAH9zU

jan 2020.

:wave: Oprostite na mome cjelokupnom ne znanju ali... Anketu nisam ispunio jer neznam ata da odgovorim na neka od pitanja. Negdje se ti proizvodi mogu legalno kupit, negdje ne i sli no. Koliko ta industrijska konoplja ima posto CBDa i dr. sastojaka ako bi joj postotak THCa trebao biti do neki 2 posto da bi ju smjeli sadit uz sva potrebna odobrenja i kontrole? Koliki je onda postotak ljekovitih sastojaka u tim proizvodima ili bi oni samo imali okus konoplje i vjerovatno maslinovog ulja koje biste mijeaali sa time.Ovo ato ste vi napisali mi je nekako preopairno. Po tome svaata biste vi radili a to mi nekako ne pije vodu.Po tome biste ve u startu trebali imat oko 50 ljudi da rade na svemu tome iduih par godina, a tko e to platit ili bi radili na povjerenje.Ako ~elite neato postii trebali bi ii korak po korak.Slovenci su po tom pitanju dosta napravili u zadnjih par god. Vidim i u RH u Medimurju je jedna obitelj dosta toga napravila. Obidite njih i sli ne. Probajte kao ato PowerSeed napisa kontaktirati Vutragenja. Ako bude mogao i ~elio bio bi vam sigurno od velike koristi. Sretno... :respect:

jan 2020.

Ko ~eli neka svrati.. 474476413252002 "Konoplja u 2020 godini.. Posao, zdravlje, zabava.. Doite i upoznajte se s novim zakonskim okvirom. Da li je slobodno uzgajati konoplju? Na koje sve na ine krenuti u posao s konopljom, tko sve radi, sto se radi? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja pronaite na predavanju 22.1.2020. od 19:00 sati u kulturnom centru Mesni ka 12".. Predava : Vjeran Skurjeni, predsjednik udruge Centar za istra~ivanje druatva..

jan 2020.

Zanimljivo,steta sto nisam blize.Nadam se da ce se nac predavanje na yutubu. ;)

jan 2020.

Baa je bilo dobro i motivacijsko predavanje, za mene..
jesamZMAJ

jan 2020.

pa daj neki svoj osvrt i komentar pa da i mi neato malo znamo :)

jan 2020.

Nadam se da e biti na youtubeu da sad ne piaem naduga ko, ali u suatini prijava, naru ivaje semena, razmialjanje o tome kakav "proizvod" ~elia od biljke, pa shodno tome uzgoj cveta bez semena za aj, ulje, itd.. ili isklju ivo seme za proteine recimo i joa 2000 proizvoda koji iziskuju odredjeni deo biljke.. Pri a o zadruzi, gde jedni od drugih mo~emo nau iti, razmeniti iskustva, pomoi.. I tako, svaata joa, o prodaji proizvoda, dizanja dupeta sa kreveta, ulaganja u neato ato radia ve 10-20god, volia i znaa gro stvari o tome koje mnogi moraju tek da nau e a ~ele saditi hemp, iskoriatavanje tog znanja i nadogradjivanje istog, a konoplja k'o konoplja isti je princip kao i sa ovom drugom.. Eto, zna i od ideje - do prodaje u kratkim crtama, koliko stane u sat ipo, a najavili su joa jedno predavanje za nedelju dana, objavie..

feb 2020.

ja idem prekosutra na to.jedva cekam da cujem kaj budu gospoda rekla
mesterZMAJ

feb 2020.

A di?
5ARPOZNAVALAC

feb 2020.

https://atma.hr/okrugli-stol-na-temu-konoplja-poslovno/
TvrleAMBASADOR

feb 2020.

Ode nam thread u OFF TOPIC, no nema veze, Vjerana osobno poznajem, poatujem i podr~avam njegov rad, kao i ostatka ekipe. Pozdrav Puai! :) Ju er, u nedjeljnom jutarnjem izaala je reporta~a na tri stranice o CBD branai u Hrvatskoj s naglaskom na duane. Novinarka je na sreu pozitivno orijentirana prema cijeloj branai, tako da smo zaista zadovoljni s lankom, a pogotovo prenoaenjem izjava. Danas u RTL direktu, hemps.hr ekipa nastupa, gledajte nas i podr~ite. Svakako u se okrznuti u potpunu legalizacije, ukoliko ne izre~u s obzirom da je prime time. Dr~ite nam fige. Nismo dugo aktivni, no pri a ide dalje, guramo sve u pozitivu i smatram da smo puno napravili u ovih nepunih pola godine. Pozdrav svima

feb 2020.

ooooohoho, Garonja u poz svijetlu, ajde ajde samo, fige za Garavog u probijanju, formirajmo ponovno "konopljin kajia" :vutra:
TvrleAMBASADOR

feb 2020.

Mali UPDATE: Na 99% smo od lansiranja naae linije cvjetova "Cheeba". Ono ato e uvelike razlikovati proizvod je sama ambala~a. Cvjetovi su iz Njema ke, Indoor uzgoj, bez pesticida i herbicida. Nadalje, danas od 17h u Mesni koj 12 u kafiu u Zagrebu kod samog ulaza u tunel dr~im predavanje na temu "`to ljudi kupuju" kada su u pitanju proizvodi od Cannabisa u RH. Imati emo gosta iznenaenja iz jednog retail stora gdje je cannabis u potpunosti legalan, koji e nas live profurati po shopu putem video linka i pokazati malo kako to izgleda, te odgovoriti na pitanja. Navratite :)
Banki10AMBASADOR

feb 2020.

Cisto ako smijem pitati ako nije poslovna tajna. Koliki vam je "ulov" cvijeta na recimo 100m2? Radite outdoor ili indoor? I jel vam ovo divlje pooplodi zenske ako uopce koristite samo zenke? Hvala unaprijed na odgovoru i pozdravljam sav trud i uspijeh :)
TvrleAMBASADOR

feb 2020.

Pozdrav Banki, mi se trenutno ne bavimo uzgojem, ve isklju ivo prodajom. Isto tako, imali smo priliku probati jako puno semplova cvjetova iz nekoliko dr~ava od desetak proizvoa a te smo time selektirali ono ato smatramo da je najkvalitetnije, tako da e i sam proizvod biti premium. Naglasak je i na bez herbicida i pesticida. Tako npr, imamo nekoliko sorti iz italije, nekoliko iz njema ke itd. Ju er je na predavanju bilo veoma zanimljivo, live prolazak kroz cannabis retail store na hrvatskom jeziku od hrvata koji tamo radi, kao i uvid u njihove proizvode bio je pun pogodak. Dosta ljudi je ak i predavanje snimalo mobitelima :) Vjerujem da ima smisla ponoviti ovako neato, pa me interesira koliko interesenata ima. Dakle, odgovori na sva pitanja s kanadskog tr~iata, live iz cannabis retail shopa - proizvodi, regule...?

feb 2020.

oj ti Tvrle crna ovco kako li si ovih dana, jes dispanzer preselio iz podrumskog stana? :rasta: Bilogora aiming west...
TvrleAMBASADOR

mar 2020.

Ekipa, lansirali smo vlastitu linije cvijetova, naziva Cheeba. Ono ato ini razliku i zaato se ekalo mjesecima je to ato je ovo proizvod od strane kupaca za kupce. Kako? Dali smo nekoliko varijanti naziva, odabrali ste Cheeba. Davali smo semplove ekipi od poprilicnog broja dobavlja a, izdvojili 12 sorti za koje ekipa ka~e da su izrazito dobre. Naglasak je na kontinuiranu kvalitetu, bez pesticida, herbicida itd... Slobodno date podraku na IG @cheeba.eu kao i na faceu @cheeba.eu . Ve imamo dogovorenu daljnju distribuciju po kioscima (ne tisak) i pumpama, ambala~a je dimenzija kutije cigareta tako da stane i u automate. Uskoro ete Cheebu moi kupiti na jako puno lokacija :) Mo~da vam se ne ini puno, ali osvjeatavanje ljudi o postojanju proizvoda, u initi ga dostupnim na puno mjesta i maknuti bauk (postaje dio svakodnevnice) velika je stvar za sve idue ato dolazi u smislu eventualne legalizacije. Hvala vam svima u pomoi i podraci. P. S. Uskoro otvaramo hemps.hr Karlovac, prostor se ve ureuje :)
crnicarLEGENDA

mar 2020.

Ne znam dal toga ima jos uvijek al sjecam se da smo prije znali otic u pivnicu medvedgrad i kupit prekul drvenu bacvu pive. Mislim da je bila oko 5 litara. Tad bi platio ako se dobro sjecam nekih 200kn i onda kad bi ju ispraznili s tom bacvom nazad u pivnicu po novu. Tu ostavis, jer ju oni dalje ciste i pune, i dobijes za cijenu tih 5 litara pive novu bacvu. E sad. Ako cete imat u ponudi cvjetove u ajmo rec rinfuzi pa moze svatko doc i kupit, bubam, 10g bilo bi kul da imate tak nesto tipa ta bacvica za pivu. Nekakvu uberkul posudu ili nesto. Ako vec imate realiziranu ideju sto se tog tice, super. A ako nemate, posto sam u programu samozaposlenja i pisanja poslovnog plana za svoju(svestranu) ideju, moze se cuti preko pm jer ne znam dal se ovakve poslovne ponude kose sa pravilima foruma... isprike modovima ako krsim pravila foruma
TvrleAMBASADOR

mar 2020.

Pozdrav, thnx na komentaru. Razmisljamo o tako necem maltene od prvog dana - prodaja u rinfuzi. To sa sobom nosi popratne komplikacije u smislu deklariranja, namjene pa u suatini i inspektorata koji ba~dari vage... Takoer, time si ograni en samo na svoj lokal. Kutijom - na sve lokale :) Trenutno smo u drugoj fazi :)

apr 2020.

[bez sadržaja]
caspeZMAJ

apr 2020.

zasto onda piae na pakiranju made by hamps ako vi ne uzgajate ? lol
TvrleAMBASADOR

apr 2020.

Ne percipiraa :) Mi smo kreatori proizvoda, za vas smo s nekolicinom drugih ljudi poput tebe testirali i odabrali (selektirali) sorte koje su zaista super. Nije naparfumirano treae. Mi smo naru ili, dizajnirali kutiju, izradili kutiju i plasiramo na tr~iate. Mislia da je vegeta made by podravka po tvojem? Od kud im za ini za to? Uzgojeno na drugim tr~iatima. Cedevita - aeer iz trske iz ju~ne amerike. Zmajsko pivo - hmelj od njema ke pa na dalje. Ne razumijem ato je ovjde lol? @Cupcupava -> tra~imo indoor i kontinuitet. Pogotovo kontinuitet. Ne mo~emo si dozvoliti ako netko voli Gorilla Glue da ostanemo bez njega ili da mu pod tu etiketu plasiramo sasvim neato deseto. Ista stvar kao i kod vina.
100kaISTRAŽIVAČ

apr 2020.

Tvrle, svaka ast, dr~'te se u ovo virusno doba! :) S obzirom na situaciju, je li doalo do zna ajnih promjena u Vaaem poslovanju, i ako jest - kojih? Ukratko, kako se nosite s trenutnom situacijom? Nadam se da ste svi dobro, i zdravstveno i financijski. :) Takoer zanima me u kakvom ste (pretpostavljam dobrom i konstruktivnom) odnosu s konkurencijom ali ujedno i kolegama aktivistima? I joa neato, premda se nalazimo u razdoblju velike ope neizvjesnosti, ipak znaa li mo~da pojedinosti vezane uz ovaj pokuaaj izmjene Zakona koji je inicirao SDP? Trenutno je cijeli svijet vrlo opravdano stao, pa je normalno da i to stoji, no jer radia u branai, pretpostavljam kako mo~da znaa neato viae? :) edit: ok, Vi radite isklju ivo u dozvoljenoj "industrijska konoplja branai", naravno. Lijep pozdrav, i joa jednom, dr~'te se! :wave:

apr 2020.

Nema beda Tvrle, pri aemo na jesen o koli ini i kvaliteti.. :)
TvrleAMBASADOR

mar 2022.

Hvala adminima na vraanju teme!
ĆyroZMAJ

apr 2022.

@Tvrle Procitah ovo s gustom! Zasto nema nikakvih updatea zadnjih god i vise? Sve stalo zbog korone nesretne? Puno srece i uspjeha zelim!
TvrleAMBASADOR

apr 2022.

Ne da je stalo, nego sam u medjuvremenu otvorio jos par trgovina, Cannabus muzej u Zagrebu i pokrenuo nekoliko brandova :) Cim sjednem u miru za komp napiaem. Hvala za komentar :)
Lusio25ISTRAŽIVAČ

apr 2022.

Poatovani prijatelji prirode, trebam pomo molim vas, neznam di da se javim,pripremio sam zemlju vec, oko 150m2, trebao bi se prijavit jos dr~avi i problem mi je sjeme! Tko mi moze prodat sjeme sa papirom,ili me uputiti,sjeme pogodno za cbd ulje koje bi pokuaao izraditi ako grow uspije? Svaka ast!!

apr 2022.

Sjeme kupi preko udruge,sad se ne mogu sjetit kako se zove,a neda mi se itat tema od po etak. Imaa sve u temi,samo itaj prvu stranu! Edite: Ukucaj, sjeme indusijske konoplje i baci ti brdo informacija. za mjesec dana nas zovi na roatilj i nek nas ekaju lopate:) Gogglaj sjeme industrijske konoplje,ne CBD i sl. Smije se uzgajat samo hemp do 0.2% thca,a to ke jedino industrijska konoplja!
Lusio25ISTRAŽIVAČ

apr 2022.

Hvala ti! Ma mislio sam iz prve ruke da me netko nekom svom uputi da ne lutam po udrugama raznim..hvala ti!!

apr 2022.

Mo~ea kupiti seme sa ra unom u udruzi CID (Centar za istra~ivanje druatva).. Piae na njihovoj stranici na koji na in, samo prati korake..
TvrleAMBASADOR

apr 2022.

Malo ste otisli u offtopic teme :) Od kraja tjedna, u nasem Cannabis muzeju u Zagrebu moci cete kupiti klonove za sto imamo i dozvolu Ministarsyva poljoprivrede te biljne putovnice ;)
crnicarLEGENDA

apr 2022.

Kakve klonove? Ove prave ili ove legalne :D?
Lusio25ISTRAŽIVAČ

apr 2022.

To care!! Dodem im stignem!!
Lusio25ISTRAŽIVAČ

apr 2022.

Super! Hvala ti! Idem vidjet!!
Lusio25ISTRAŽIVAČ

apr 2022.

Joj oprostite kaj sam klikal na odgovori! Hvala vam svima i sretno svima puno zdravlja sunca i vode!!
TvrleAMBASADOR

apr 2022.

Walk the talk. Od danas potpuno legalno dostupne sadnice Santhice 27 s EU sortne liste pod dozvolom Ministarstva poljoprivrede, a u sklopu radionica za propagaciju tj. kloniranje bilja. Ne morate biti dio udruge, ne morate imati OPG niti tvrtku. Dakle, ovo je presedan na razini RH. Nemamo prodaju na veliko, a podaci svih kupaca ulaze u bazu i prijavljuju se, ukljucujuci i adresu sadnje, vaseg balkona ili stogod. Ostatak o poslovnom putovanju do svega ovoga nadopisem kao sto sam obecao.
TvrleAMBASADOR

feb 2023.

Evo jedan update, kao štivo za vikend onima koje zanima tema :) Dakle, prije par dana bilo je točno godinu dana od pokretanja Cannabis Muzeja u Zagrebu. Trenutno smo po googlu najbolje ocijenjeni muzej u gradu Zagrebu i šire, na temelju nekoliko stotina reviewsa. Iskreno, nije bilo teško ostvarivo s obzirom na ljubav posjetitelja prema biljci. Jako mi je drago što vidim da u muzej dolaze ekipe gdje se recimo jedna prijateljica od njih tri strogo protivi ovoj biljci, no kada sagleda sve činjenice (a u činjenicama i znanstvenim istraživanjima pišemo jer moramo jer smo muzej) mjenja se mišljenje i percepcija. Od samog sagledavanja i prikaza povijesti pa do medicinske i univerzalne upotrebe ove biljke... Ostvarili smo abnormalnu i to globalnu svjetsku vidljivost, od prime time dnevnika po regiji do vodećih news portala. Ujedno smo i jedini sa ovih prostora o kojima piše i High Times. https://hightimes.com/news/croatia-opens-400m2-their-first-cannabis-museum/ Da bi fora bila još veća, na dodjeli Clio nagrada (recimo to kao Grammy u svojoj kategoriji) mi smo za kanabis kategoriju od prijavljene četiri kategorije pokupili tri kipića, dok smo u četvrtoj bili u finalu. Dakle, iz Las Vegasa nam šalju kipiće veličine Oscara i na to nam RH računa carinu. Sramota. Pomeli smo američke i kanadske projekte iz kanabis sektora koji imaju miljunske budgete. Kampanja koju smo prijavili je long term, a zove se "Erasing indoctrination for the next generation" - > 13B-yujmV2g Prošle godine došli smo na metu državnog inspektorata i to više tijela pod sumnjom u prodaju droge. To mi je bilo iznimno žalosno za gledati jer su dolazili gotovo 10 puta u periodu od 10.5 do 1.7. Od izmjere sadnica konoplje, do deklaracija i nadalje. Ne razumijem da se dolazi pod takvom sumnjom s obzirom koliko je novaca otišlo u projekt, da se plaćaju HRT, ZAMP, svi fiskalni i parafiskalni nameti, zgrada u centru zagreba, plaće.... no nvm, idemo dalje, sporno je bilo nekoliko vrsta cvjetova koje su bile na razini većoj od 0.2% THC (neki su bili tipa 0.3, neki 0.22) od tridesetak sorti, par ih je prebacilo, za što mi imamo drugačije rezultate sa štampara i s vanjskog testiranja is IFHA labosa. Zapravu, da budem i malo prost, ide mi na kurac jer prolaze razne INE, Žalci, AP, Josipe Rimac i banane iz Lidla iz Ploča, dok se mi uz sva davanja jebemo jer nešto 0.20 ili 0.22 što može biti i greška uređaja. Provala u muzej - imali smo provalu u muzej jer smo tada još bili bez alarma. Debos je prošao pokraj Gemmacerta za testiranje kanabinoida vrijednosti 6500€, Lumateka 1000w CO2, foto i video opreme, da bi uzeo tipa 100€ vrijednosti konoplje. No, sad smo pametniji, sve je debelo pod alarmima, a vrijedna oprema nije više dostupna na dohvat ruke. Zvao sam policiju koja je zapisnik odradila profesionalno i uvidom u snimke video nadzora. Gospođa koja se javila na prijavu dvaput je provjeravala čuje li dobro da je netko provalio u cannabis muzej i ukrao cvjetove, vjerujem da je mislila da je prank call. Hemps.hr trenutno je zatvorio vrata u Karlovcu jer je premali grad za održati poslovanje, najam, bruto plaću osobe. Split smo s druge strane zatvorili zbog problema s djelatnicima iako smo imali savršen i (meni) beskrajno lijep prostor u samom centru. Ostavili smo trgovine u Radićevoj u Zagrebu, zatim u sklopu muzeja i sezonsku u Novalji. EDUKACIJA: Počeli smo s ciklusima predavanja koja su besplatna za posjetitelje. Ako je reklama (a nije, jer ne zarađujemo ništa, već financiramo prostor u kojem se odvijaju predavanja sa ciljem širenja znanja) molim admine da maknu. Predavanja su raznih tematika, a u domeni Cannabisa i srodnih područja, od medicine, a uskoro idu i specifikumi tipa upotreba moljaca radi kontrole mites-a, biodinamika i sl... Evo par datuma pa slobodno pročekirajte https://www.entrio.hr/event/gdje-nam-je-prag-tolerancije-prema-marihuani-by-dubravko-klaric-13257 https://www.entrio.hr/event/potencijal-konoplje-u-medicini-by-tanja-bagar-cannabis-museum-zg-13258 https://www.entrio.hr/event/prirodni-psihodelici-u-danasnjici-by-domagoj-smidt-cannabis-museum-13341 Prethodne subote imali smo Ratka Martinovića, interaktivni uvod u povijest upotrebe cannabisa i moram priznati da je bilo zanimljivo. Sutra imamo umirovljeni krim, F.B.I., D.E.A., Dubravko Klarić. Mnogi će sada negativno odreagirati, no predavanje je u smjeru promjene percepcije prema biljci kroz godine što se vidi i u njegovim knjigama. A ima i cool priča iz sedamdesetih i osamdesetih godina koje su zaista interesantne. Posjeti s KBC-a, pozdravi s onkologije: Sve smo prepoznatljiviji od strane institucija, za primjer, danas nam je došlo preko 10 pacijenata sa odjela jednog KBC-a i to u pratnji doktora s tog odjela! Ovo mi je na osobnoj razini uspjeh vrijedan, ako ne i vrijedniji od Clio nagrada. BIG EVENT INCOMING: Od 26.-28.5 u Zagreb dovlačimo Cultivu i radimo najveći Cannabis Expo i Festival u regiji ikad. Za sve ljubitelje Cannafesta, Spannabisa, Canape i sl., ista stvar, samo bez banki sjemena (takav je zakon) dovlačimo i u naše dvorište :) 2000m2 unutarnji i 3000m2 vanjski dio. Venue nek još ostane tajna, a early bird ticketsi idu u presale uskoro. Budućnost poslovanja: Muzej je trenutno najnagrađivaniji muzej ovakvog tipa NA SVIJETU, najmoderniji zajedno s interpetacijom u smislu prikaza životnog ciklusa biljke, tehnologija uzgoja i sl. (da se ogradim - konoplje koja je u hr legalna!) te najbolje ocjenjeni u Zagrebu. U fazi smo pivotiranja iz poslovanja i kreiranja full service marketinške agencije s fokusom na US i CAD tržište. Zašto? Zato što smo ljudi iz branše koji su pokazali kako se rade globalno prepoznatljivi projekti i brandovi, poznajemo kupce, poznajemo tržište i poznajemo problematike. U startu ćemo biti najnagrađivanija agencija specijalizirana za cannabis nišu na svijetu. Zapravo, već i radimo nešto po tom pitanju, samoinicijativno (čitaj nismo angažirani, još) razvijamo concept store lanac i nove proizvode za Mike Tysona. Evo jedan sneak peak samo za forum, ima toga još naravno. Bacamo van nacrte svega na šaraf, kao i dizajne ambalaža, brandinga i strategija :) Samo znate što mi je smješno, recimo kada dogovorimo posao u US, npr. branding i dizajn ambalaže cvjetova koji je financiran prodajom tih cvjetova recimo u Coloradu. To sekundarno znači da mi novce od prodaje "droge" legalno dovlačimo u HR? Ili? Ostatak ću zadržati za sebe iako bi volio pisati i više, no i pojedini konkurentni čitaju forum i često kopiraju ideje, prijavljuju nam se IG i FB accounti i ukidaju... E da, još jedna stvar, često nas pitaju za HHC - davno, prije nego što je postao "In" stojički smo odbili držati i prodavati proizvode iz razloga što HHC ne dolazi iz licenciranih labosa nigdje unutar EU. Pisali smo zgodan članak o tome na našem blogu, no neću stavljati link da ne reklamiram. On je kod nas još uvijek legalan, no novom dopunom zakona koja stupa na snagu u idućih mjesec-dva-tri dolazi u nedozvoljene supstance, a ujedno se THC u Rvata diže na 0.3%. EDIT: Zaboravio sam na još jednu bitnu stvar. Licenca za muzej tj. korištenje materijala u DAHC regiji prodana je Cultivi te smo u Beču prošle godine samim time imali najveći dio sajma i to na gotovo 300m2. Ljudi iz Europe koji su posjetili sajam mogli su uživati u vizualima, tekstovima i edukaciji koja dolazi s naših prostora. Pratim ovaj forum posljednjih petnaest ako ne i više godina i odgovorno tvrdim da ljudi s ovih prostora imaju štošta za pokazati i van regije.

feb 2023.

Istina,ali to je do naaih bajnih administratora.
TvrleAMBASADOR

feb 2023.

Nije do administratora, vec do nemastovitih i nekreativnih ljudi. No, neka post ima pozitivnu konotaciju :)

feb 2023.

Sla~em se prijatelju. Pomno sam pro itao od rije i do do zadnjeg slova. Mo~da grubo zvu i...ali ima tu nekih propusta zadnjih godina od same administracije foruma, ali to je sad neka druga tema. ;)
Mo~e mo~da link za ovu vijest? I svaka ast za sve uspjehe!
TvrleAMBASADOR

feb 2023.

Nema linka, biti e za mjesec-dva-tri kada stupi na snagu. Znam da se radi na njemu iz nekoliko izvora koji aktivno sudjeluju na izradi. Hvala na pohvali :) Pozdrav
ĆyroZMAJ

feb 2023.

Samo jako Tvrle, ovo sto radite zlata vrijedi. Vjerujem da je cijeli forum uz vas! d Cim se nadjem u Zagrebu, posjetit cu muzej.
Baa ateta, zadnjih par mjeseci smo se navikli na CBD i HHC kao "legalnu" zamjenu i stvarno su okej iskustva, samo treba tra~iti proizvode s opairnim certifikatima analize destilata (kanabinoidi, metali, strane tvari itd.) Vidio sam Estonija je zabranila proali mjesec, mi emo valjda biti drugi u EU #progresivnapolitika Stvarno ateta ato e to zabraniti, valjalo bi popuniti police dok se mo~e.. :confused:

nov 2023.

@Tvrle Hvala ti na izdvojenom vremenu i turi po muzeju, uzivali smo! :sun2:
satarushLEGENDA

avg 2024.

evo da probam ovdje ... cini mi se prikladna tema (moze se ticati i poduzetnika) pa da postavim par pitanja oko ove legalnosti oko uzgoja. Dakle, zanima me mogu li se legalno (uz prijavu i sve to) uzgajati strainovi izvan onih 40 strainova sa EU sortne liste, ako isti imaju manje od dozvoljene kolicine THC-a (0.2 ili 0.3)? sto uopce industrijsku konoplju cini industrijskom ako ne ta THC granica? Ako ne moze, kako se tocno utvrduje ta genetika i kako je taj propust ili prekrsaj dokaziv? koliko vidim, po nasim kioscima se prodaje cbd cvijet dosta razlicitijih imena i svojstava nego sto je onih 40 sa liste, a sumnjam da se da plasirati proizvod na trziste na kojem ga je nedozvoljeno proizvoditi. malo gledam po americkim sajtovima (primjer 1), ima strainova koji su u dozvoljenim granicama thc-a, a daju cbd-a i po 18-19% , sto je puno potentnije za ekstrakciju ili izradu ulja i cbd proizvoda u odnosu na ove strainove s liste. @ up upava , evo da te oznacim, ti bi mogla bit upoznata s ovim, ali i svi ostali koji se bave ovim u legalnoj sferi

avg 2024.

Trebalo bi sa liste, ali mislim da je ipak najva~nije da na kraju nije preko 0,3%..
BizzzoZMAJ

avg 2024.

@ up upava rade li se periodi ki Testovi ili kako se to kontrolira? Ide obavezan test na svaki harvest ili kako? Samo jedna biljka ili hrpa uzoraka?

avg 2024.

Veinom biramo sorte koje su ispod 0,3%, analizu radimo posle svake berbe i poaaljemo 20-30g cveta iz svake ba ve pomalo, tako dobijemo neki prosek.. To je zasad tako..
TramontanacAMBASADOR

5. jul 2025.

@ up upava Molim te reci koliko bi ovo bilo izvedivo. U podneblju sam gdje sunce aiba prakti no cijelo cvjetanje. Jedan ovjek mi je rekao da je radio desetak Carmagnola i da je bio iznad 0.3 Mo~e li se sustav zajebat na ovaj na in: Nai par biljaka koje imaju THC u dozvoljenim razinama bez obzira na klimatske uvjete, da je prinos bolji... i odr~avati ih kao mati ne biljke. Redovito kupovati sjeme, a umjesto iz sjemena aibati klonove. Outdoor u sklopu opg-a.

9. jul 2025.

Pozdrav, mo~e, da, ato nebi moglo..
TramontanacAMBASADOR

11. jul 2025.

@ up upava Hvala Upravo sam telefonski tla io jednog uzgajiva a. ovjek je za 5. On ka~e da se 0.3 THC-a odnosi na cjelokupnu biljku. Kad testiraju uzimaju cijelu granu i u analizu ulazi i stabljika, i liae i cvijet. Ti si gore rekla da se aalje cvijet na analizu, pa me to sad malo buni :confused: Po njegovim, to bi trebalo zna iti da je i postotak CBDa u samom cvijetu dosta viai nego ato je navedeno u opisu sorte. Jebiga, zaboravio sam ga pitati o tome. Jel znaa koliko viae? Ako cijela biljka recimo ima 0.2 THC i recimo 4 CBDa, kolike bi razine bile u otrimanim cvjetovima. Naravno, pitanje ima smisla ako je onako kako on ka~e Jebiga, pokuaavam ato viae info prikupiti prije nego krenem, a internet i nije neko vrelo informacija Hvala

11. jul 2025.

Ne znam za analizu itave biljke, mi se bavimo cvetovima i uvek radimo analizu otrimanog cveta, ne verujem ni ako ti neko dodje na polje da e u analizu "ubaciti" i stabljiku, npr.. Razine THCa i CBDa dosta zavise od sorti koje biraa, a nikad nismo dobili analizu puno druga iju od one koja stoji u opisu semena..
TramontanacAMBASADOR

11. jul 2025.

Malo sam konzultirao deepseek U **Pravilniku o sortama poljoprivrednog bilja** (NN 93/18, 6/19, 51/22) nije **izri ito navedeno** da se analiza THC-a provodi na **cijeloj biljci**, ali se to implicitno podrazumijeva kroz zahtjeve za EU-odobrene sorte konoplje, koje moraju biti u skladu s **EU propisima**. ### Relevantni dio **Pravilnika o sortama poljoprivrednog bilja** (NN 93/18): ** lanak 5.** *"(1) U Republici Hrvatskoj mogu se uzgajati samo one sorte poljoprivrednog bilja koje su upisane u: 1. **Nacionalni sortni biljeg** ili 2. **Zajedni ki katalog sorti poljoprivrednog bilja Europske unije** (za konoplju, to su sorte s THC-om d0,3%)."* ** lanak 6.** *"(2) Za sorte konoplje (Cannabis sativa L.) mora biti dokazano da su u skladu s propisima Europske unije o maksimalnoj dopuatenoj koli ini tetrahidrokanabinola (THC)."* ### EU propisi koji definiraju analizu THC-a Hrvatska prati **EU Uredbu (EU) 2021/2115** i **Zajedni ki katalog sorti EU**, gdje je propisano: - **THC se mjeri u suhoj tvari nadzemnih dijelova biljke** (stabljike, listovi, cvjetovi). - **Granica od 0,3% odnosi se na cjelokupnu biljku**, ne samo na cvjetove. ### Zaklju ak Iako **Pravilnik o sortama** ne navodi eksplicitno da se analizira cijela biljka, to proizlazi iz EU regulative koju Hrvatska primjenjuje. Ako ~elite slu~benu potvrdu, mo~ete je zatra~iti od **HAPIH-a** (Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu). Za dodatnu sigurnost, preporu ujem konzultaciju s **Ministarstvom poljoprivrede** ili pravnikom specijaliziranim za poljoprivredno pravo. Pa sam rekao da citira eu propis Evo doslovni citat relevantnih odredbi **EU uredbe koja regulira maksimalni postotak THC-a u konoplji**, uz objaanjenje: --- ### **Uredba (EU) 2021/2115** (o zajedni koj organizaciji tr~iata poljoprivrednih proizvoda) ** lanak 2.**  Definicije > *"Industrijska konoplja (Cannabis sativa L.) smatra se konopljom koja pripada sortama ije sjeme je upisano u Katalog sorti poljoprivrednog bilja i iji sadr~aj tetrahidrokanabinola (THC) u suhoj tvari **nadzemnih dijelova biljke** ne prelazi **0,3 %**."* **Prilog I.**  Tehni ki uvjeti za konoplju > *"Za sorte konoplje koje se mogu uzgajati u EU, mora se dokazati da su udovoljavajue homogene i stabilne te da sadr~aj THC-a u **cijelom nadzemnom dijelu biljke** (uklju ujui cvjetove, listove i stabljike) ne prelazi 0,3% u suhoj tvari."* --- ### **Objaanjenje klju nih to aka:** 1. **"Nadzemni dijelovi biljke"**  Analiza THC-a obuhvaa **sve dijelove iznad tla** (ne korijen). 2. **"Suha tvar"**  Uzorak se prvo osuai kako bi se isklju io utjecaj vlage na rezultate. 3. **0,3% granica**  Odnosi se na **ukupni THC + THCA** (nakon dekarboksilacije u laboratorijskim uvjetima). ### **Povezani EU akti:** - **Uredba (EU) No 1307/2013** (izravna plaanja u poljoprivredi)  Potvruje istu granicu. - **Zajedni ki katalog sorti EU**  Popis dopuatenih sorti konoplje s THC-om d0,3%. ### **Gdje provjeriti originalne tekstove?** - (https://eur-lex.europa.eu/eli/reg/2021/2115/oj) - (https://eur-lex.europa.eu/) Ako vam je potrebna preciznija pravna analiza za specifi ni slu aj, preporu am kontaktiranje **HAPIH-a** ili Europske komisije za poljoprivredu.

12. jul 2025.

Eto, bolje njega (deepseek) da se pita nego mene, sve zna, sad i mi znamo..
TramontanacAMBASADOR

12. jul 2025.

A nemoj tako :) ovjek i magarac viae znaju nego sami ovjek. Ili magarac. "AI" je u stvari izvrstan alat u pravnim pitanjima, gdje su pravila jasna, jednozna na... U viae navrata mi je pomoglo... Od ove informacije bi mnogi mogli imati koristi. A neu biti lijen i tra~it u odgovore i u nadle~nim institucijama :respect:

12. jul 2025.

Sla~em se, nisam bila sarkasti na.. Javi kad pitaa nadle~ne..
nesalaLEGENDA

24. avg 2025.

Nest razmisljam da zasadim na proljece cbd, nekih 400m2 imam na raspolaganju i prersdjujem u pastu...jel za to moram otvarat opg ili mogu i j.d.o.o.? Radio bi sam i sadnju i prodaju?
PraterAMBASADOR

29. avg 2025.

Zakon o suzbijanju zlouporabe droga https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_04_39_799.html lanak 13 - Stavka 2 Pravne i fizi ke osobe koje uzgajaju industrijsku konoplju du~ne su se prije po etka proizvodnje (sjetve) upisati u Evidenciju proizvoa a industrijske konoplje koju vodi ministarstvo nadle~no za poljoprivredu (u daljnjem tekstu: Evidencija). Pod pravne osobe se misli na doo, jdoo i ostale definirane Zakonom o trgova kim druatvima. Drugim rije ima, po ovome ato piae u zakonu, mo~ea koristiti jdoo. Ina e, OPG nema status pravne osobe ve se radi o fizi koj osobi, obzirom da se ve~e na (jednu) fizi ku osobu, sli no kao i obrt. Takoer, obrazac upisa u Evidenciju proizvoa a industrijske konoplje podnosi se u svakoj godini u kojoj se proizvodi industrijska konoplja. https://poljoprivreda.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/poljoprivreda/duhan_konoplja/Upis_u_Evidenciju-Obrazac.doc
PraterAMBASADOR

30. avg 2025.

@nesala Malo razmialjam... mo~da jedna bitna stavka koju sam barem ja smetnuo s uma na prvu kada je u pitanju uzgoj kao pravna osoba, a to je da treba napraviti izmjenu djelatnosti s kojima se pravna osoba bavi, odnosno dodati 'uzgoj i prerada konoplje i drugih uljarica'. OPG nema tu obavezu jer je sve pokriveno kroz upisnik poljoprivrednika. Obzirom da se radi o grani koja se nadzire od strane ministarstva poljoprivede, netko u odreenom trenutku mo~e primjetiti da nemaa registriranu djelatnost - ukoliko ju ne registriraa, a u tom slu aju mo~e ii nov ana kazna i zabrana obavljanja djelatnosti. Neke od interesantnih djelatnosti koje mo~ea upisati; - uzgoj i prerada konoplje i drugih uljarica - proizvodnja, prerada, unoaenje iz treih zemalja ili distribucija odreenog bilja, biljnih proizvoda i drugih nadziranih predmeta - proizvodnja sjemena - dorada sjemena - pakiranje, plombiranje i ozna avanje sjemena - stavljanje na tr~iate sjemena - proizvodnja sadnog materijala - pakiranje, plombiranje i ozna avanje sadnog materijala - stavljanje na tr~iate sadnog materijala - uvoz sadnog materijala - poljoprivredna djelatnost Ne treba isklju it mogunost i da radia kao OPG, jer koliko je meni poznato, ni~i su porezi (pauaalni porez vs porez na dobit), manje papirologije, besplatno otvaranje, lakae je povui EU potpore, ali ako mislia da mogu nastati neki dugovi prema treim stranama, onda gledaj da idea sa pravnom osobom. Preporu am istra~it i usporedit, i mo~da krenuti sa OPG-om pa ako krene kako o ekujea i ustanovia da se mo~ea bolje pozicionirat na tr~iatu kao pravna osoba - onda prebacia. Raspitaj se prije nego odlu ia, nemam dovoljno prakti nog iskustva.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se