LEGACY
www.cultiva.at
63 odgovora7,630 pregleda
40 REP80%
→ Istraživač
nov 2009.
nov 2009.#1
27.-29.11.2009 sajam konoplje u Becu (www.cultiva.at)
?kako izgleda u zivo?
SuperAngel
POZNAVALAC1.434 REP93%
→ Ambasador
SuperAngelPOZNAVALAC
nov 2009.
nov 2009.#2
Bio sam u toj event piramidi na jednom drugom sajmu i moram re
i da je stvarno impresivno i prekrasno. Evo i lista zasad potvrenih izlaga
a http://cultiva.bplaced.net/cms/website.php?id=/de/cultiva_2009/aussteller_liste.htm . Uglavnom izgleda da bi se stvarno isplatilo otii.
40 REP80%
→ Istraživač
nov 2009.
nov 2009.#3
Hvala na odgovoru,makar sam i sam to sve preradio.Trazio sam info o velicini(kvaliteti izlagaca).Sajmove u NL i Spanjolskoj poznajem,u Bec idem prvi put.
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#8
Na sajmu nista revolucionarnog,sto se tice, clanova vutra.org najvise su spremni izaci u susret Dinafem, Homegrown Fantaseeds i Serious Seeds. O tom bi trebalo vise dogovorit sa Genjom i moderatorima kako to izvesti.
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#10
Kacket Dinafem i Humboldt seed organisation -za tebe!
Nego stavarno se treba dogovorit kako izvesti suradnju. Osnivac i vlasnik Dinafema
e dati svakom za kojeg se odlu
imo i pozove se na moje ime besplatno sortu... nase je da obajvimo uzgoj,feedback o sorti...
To treba samo dogovoriti sa strane moderatora koga sve izabrati i kako to izvesti.
Za suradnju sa nama su sigurno : Mr.Nice,Kiwi seeds i Dampkring,Serious seeds, Homegrown Fantaseeds,Dinafem i Humboldt..,Female seeds
Vutragenjo
ZMAJ39.529 REP
VutragenjoZMAJ
okt 2013.
okt 2013.#11
Dobijam cesto imejle od kompanija koje zele da poklone sjemenke. Ako se pokrene ta cijela avantura sa sjemenkama to ce brzo da se prosiri jer neke kompanije nude po hiljade sjemenki besplatno. Kapiram ja da je to neka vrsta veoma profitabilnog reklamiranja za njih i super stvar za nase clanove da dodju do kvalitetne genetike medjutim stvarna slika je drugacija. Prvo mi iskljucivo zabranjujemo tramp i djeljenje sjemenki preko pravilnika a eto dozvolili bi drugima da to rade. Drugo kada krene ta podjela ne sumnjam da ce biti na granici otvaranja paketa i slicno i ne bih da privlacimo paznju na taj nacin. Imam svoje razloge nadam se da je to razumljivo koliko god moze da bude.
iSensation
ZMAJ21.472 REP
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#13
ja sam bio na Cultivi ...slabija je nego proslih godina, ali da se uvijek nesto udjendariti ....
nisam za djeljenje sjemenki skorz dok nebude legalno ali umjetno njih bi se moglo izicati nove opreme i gnojiva u zamjenu za koju slikicu i feedback ;)
recimo ja sam od ghs (znam da ih nevolite) dobio kompletnu novu liniju njihovog gnojiva ,te smo dogovorili sa biogreenom da ce poslati kopletnu svoju liniju gnojiva da testiramo na forumu a na dobrom smo putu da udjendarimo jos par poklona ;)
nisam jedino uspio slomiti ni jedan veliki led panel na poklon :/
al sam dobio znacajno manju cijenu od izlozene ,no neodustajem jos do toga da dobijem free :D
sve poklone koje dobijem ,podjelit cu po forumu uzgajivacima koji imaju volje testirati ....molim da mi se ne javljaju groweri koji nemisle odraditi to kako treba da se ne osramotimo jel mislim nagodinu zicati opet :D ,no o tome kad dodemo do toga ;)
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#14
Genjo razumijem ja tebe,skroz samo polako ostajemo u kukonu koji se ne pokre
e-stagnira... Sto se ti
e brandova zabole me..ali bih volijo da imaju korisnici kakve korisiti, ja mogu pomo
i oept da barem kod naru
ivanja imaju popust i znaju sta valja a sta je prodavanje vode.
Creative
LEGENDA14.039 REP90%
→ Zmaj
CreativeLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#15
onda za pocetak nabroji barem vrste i sedbanke koje po tvome misljenju valjaju.
stagniramo zbog zakona u smislu sjemenki ....
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
Tropico
LEGENDA12.891 REP79%
→ Zmaj
TropicoLEGENDA
okt 2013.
okt 2013.#17
A ato velite da oni koji ipak zele sjemenke i slicne pizdarije da se osnuje nesto izvan okvira foruma tako da je forum
ek cist ko suza ?
SLO-Era
LEGENDA5.899 REP9%
→ Zmaj
SLO-EraLEGENDA
dec 2013.
dec 2013.#18
Ja lako mogu napisati banke koje su meni ok i koje su za zaobici po mom misljenju.Ali to je samo moj li
ni stav???ako mislite, da je ok.
Delpiero
POZNAVALAC668 REP8%
→ Ambasador
DelpieroPOZNAVALAC
avg 2016.
avg 2016.#19
Jel ima nekog ove godine da planira na sajam u bec ? Sajam je od 7. do 9. oktobra... Ja cu sigurno biti tamo , mozda cu i raditi ...
High Above
AMBASADOR2.811 REP37%
→ Legenda
High AboveAMBASADOR
avg 2016.
avg 2016.#20
Ja sam zeleo da idem, ali je pitanje koliko ce to biti moguce zbog nedostatka novca... Nadam se da cu ici na Cannafest, mada ko zna mozda se i za Bec nekako snadjem. :)
5 REP10%
→ Istraživač
maj 2019.
maj 2019.#23
Ja zivim u Becu i moram da kazem od svih Prodavnica sta sam pregledo
zbog Biljke i specialne vrste su jedno od najbolji SteckIT
Kad jednom docete u Grad oticite u tu Radnju kladim se da ovako nesto jos niste vidjeli
unearth1984
AMBASADOR3.031 REP44%
→ Legenda
unearth1984AMBASADOR
maj 2019.
maj 2019.#24
i ja sam kraj Beca, za sadnice preporucam floweryfield u brunn am gebirge.
bigeskalibur
ZMAJ24.708 REP
bigeskaliburZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#25
e dobro Beclije a koji grow shop preporucujete za menke a da je lako doci do njega u centru grada.
unearth1984
AMBASADOR3.031 REP44%
→ Legenda
unearth1984AMBASADOR
maj 2019.
maj 2019.#26
imas growshop i prije Beca pa ni nemoras u grad. Wr. Neustadt ako si autom nades bez problema, ako ides busom bas u Bec od kolege shop gore ti je jako blizu, posto ces doc na stanicu Erdberg, shop je u ulici Erdbergstraße. Javi se prije nego dodes da te pokupim pa zapalimo par komada.
bigeskalibur
ZMAJ24.708 REP
Evgenije
LEGENDA6.876 REP19%
→ Zmaj
EvgenijeLEGENDA
maj 2019.
maj 2019.#28
@statebriga jel ti to reklamiras prodavnicu? vec druga tema u kojoj pises isto.
@PowerSeed valjalo bi naplatiti ovo ;)
izvinjavam se u tri teme. i to su jedina tri posta a juce registrovan
kipo
LEGENDA12.291 REP73%
→ Zmaj
kipoLEGENDA
jul 2019.
jul 2019.#29
Poz ekipa, narednih tjedan dana sam u Be
u na aljaci. Zanima me gdje otic i uzet par komada za tih par dana sto sam tamo, takodjer i neki okej shop za menkice. Hvala :)
Tvrle
AMBASADOR1.805 REP9%
→ Legenda
TvrleAMBASADOR
feb 2023.
feb 2023.#30
itam malo stare postove, tko bi tada rekao da emo za tri mjeseca gledati Cultivu u Zagrebu zajedno s izlaga
ima iz cijele Europe :)
Tvrle
AMBASADOR1.805 REP9%
→ Legenda
TvrleAMBASADOR
apr 2023.
apr 2023.#32
Kratki update. Cultiva e se odr~ati na ukupno 5000m2 u Hali Zagreb. 2000m2 unutrarnjeg dijela i 3000m vanjskog dijela gdje sva tri dana, od jutra do mraka radimo DUB festival. Moram napomenuti da se dr~imo trenutnih HR zakona te iz tog razloga nemamo banke sjemena kao izlaga
e. Oduaevljen sam interesom stranih izlaga
a i gledati emo puno i nama dragih brandova :)
https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/u-zagrebu-se-sprema-velika-izlozba-kanabisa-mogla-bi-biti-ogroman-hit-posebno-je-zanimljivo-gdje-ce-se-odrzati-15320141
nov 2009.
1 / 33
nov 2009.
maj 2023.