LEGACY
Kanabis marš 29. septembar 2018.
40 odgovora4,461 pregleda
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
avg 2018.
avg 2018.#1
Vreme je ZA SRBIJU! Mi nemamo sponzore, blokirani smo na medijima, ali zato svaki pojedinac mo~e da pomogne, doprinese i u
estvuje. BORBA za Kanabis je borba za SLOBODU, za osnovna ljudska prava, za ~ivot i lek, za nove samoobnovive eko industrije. Za suatinsku bolju budu
nost, za naau decu.
29. septembra odr~ae se
etvrti po redu #KanabisMara trei put u Beogradu u organizaciji viae udru~enja koja se zala~u za punu dekriminalizaciju i oslobadjanje biljke za sve namene od ishrane, medicine do industrije.
Kanabis je bazi
ni nutritijent za naae telo. Svako punletan kao i svako bolesno dete ima puno pravo da koristi Kanabis. Danaanji zakon i su diskriminiaui i suludi jer viae od pola miliona gradjana Srbije zvani
no a u stvarnosti preko milion punoletnih korisnika Kanabisa tretiraju kao kriminalce!To je izuzetno pogreano, jako atetno za celo druatvo i nedopustivo u ma kom sistemu XXI veka, osim u diktaturama.
Ovog puta zavisi od svih VAS. Pomozite nam da najzad ostvarimo oslobadjanje ljudi i biljke i u Srbiji, dodjite ovog puta masovno. Mesta za strah i vremena za
ekanje viae nema. `est godina ve poma~emo jednom drugima, objasnili smo sve medicinske koristi a pacijenti sve dokazali na sebi.
Autisti
na korumpirana administracija uti i konstantno hapsi bolesne, kao i
lanove porodica, sinove i mu~eve koji poma~u teako bolesnima. Sve to koristi narko mafija koja dnevno za radi od 3 do 8 miliona evra na Ulica ma Srbije, umesto da taj novac ide u privredu i bud~et dr~ave za sve bitno namene, od bolnica do akolstva o socijalnih programa. To mora de se prekine.
Gradimir Veljkovi: Ogroman kapital se ula~e u kanabis industriju. Vrlo brzo e biti nezamisliva apoteka bez cbd. Kreme, kapi, kapsule...sve od kvalitetnih , dobro uzgojenih biljaka, lekovite. Uz sav taj potencijal u apotekama jednog od legalnih kanabinoida, uz pozitivne efekte i viae nas nee biti koliko nas je glasnih, ve e mnogi tra~iti potpunu dekriminalizaciju, to jest brisanje thc iz zakona. Ljudi su ~eljni leka zato ato su siti nuspojava. Ko ih nije sit MORA DA IMA U APOTECI DOSTUPAN NA RECEPT LEK KOJI }ELI, BEZ OBZIRA NA NUSPOJAVE. A Kanabis ih prakti
no nema, najbezbedniji je lek.
Pitanje koje se namee - treba li
ekati srpske biznismene ili pustiti strane da prvi krenu. A strani su tu i imaju dozvole.
Nije problem u naaim biznismenima, mnogi spremni
ekaju ve godinama, ve u zakonima, dakle - politici. Prave se da ne
uju bolesne koji vape i tako ih ignoriaui,svesno ili nesvesno rade na ja
anju umesto na slabljenju kriminala. A ja eto samo ~elim da se le
im BEZ STRAHA.
BORBA SABORCI!!!
http://irka.org.rs/
Sativa Diva
ZMAJ19.032 REP
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#3
Poatovani sugradjani,
Pozivamo vas da svojim prisustvom i aktivnostima uveli
ate
etvrti po redu Kanabis Mara, koji se u Srbiji tradicionalno organizuje u septembru mesecu. Sa po
etkom u simboli
nih 4 sata i 20 minuta popodne, 29.09. okupiemo se na Trgu Nikole Paaia i zajedno krenuti u mirnu aetnju. Nakon aetnje predvien je jedno
asovni program u kom e predstavnici UG IRKA i SKK Beograd, Domaica tima i brojni drugi pojedinci odr~ati govor o potencijalima i koristima kanabisa, odnosno atetnosti njegove prohibicije. Mara se zavraava muzi
kim programom i dru~enjem, a ukoliko sve prodje u najboljem redu mo~e potrajati i do 11 uve
e.
Shodno trenutnim stavovima zvani
ne stru
ne javnosti o kanabisu i njegovim svojstvima, a u skladu sa novim Zakonom o izmenama i dopunama zakona o psihoaktivnim supstancama, tematizovali smo ovogodianji Kanabis Mara i odlu
ili da ga posvetimo dekriminalizaciji kanabisa. Obzirom da se sve organizacije koje se bave legislativom kanabisa zala~u za potpunu legalizaciju kanabisa, a da prema tome u ovom trenutku postoji zna
ajan otpor, dekriminalizacija kanabisa namee se kao idealno trenutno reaenje za brojne probleme sa kojima su pripadnici kanabis zajednice suo
eni, a koji se u velikoj meri odra~avaju i na ostatak srpskog druatva.
Skup je zvani
no u ime svih udru~enja kao domain prijavio SKK Beograd, dok su ove godine nove mlade snage iz 'Domaice' preuzele odgovornost organizovanja, a poziv za u
eae va~i za sve, za organizacije i udru~enja koja se joa nisu priklju
ila zajedni
kom zahtevu, za sve proizvoa
e i uvoznike konoplje i proizvoda, kao i za saborce iz regiona i sveta.
BORBA saborci. SOLIDARNO! Jer od svih nas zavisi.
JEDNO
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#5
evo i klipa, gornji print je sa fb pa nisam teo da ga postavljam odanle
rvFnVIy8nnY:3
RUTA
Trg Nikole Paaia -- SKUP`TINA Takovska -- zgrada RTS Svetogorska Makedonska -- zgrada POLITIKE Kolar
eva Terazije palata PREDSEDNI`TVA SRBIJE -- Pionirski park Trg Nikole Paaia
PONETI
Dobro raspolo~enje, puno osmeha i optimizam :) a posebno nadahnuti mogu da naprave i transparente i na taj na
in poaalju svoju poruku o kanabisu. e obavezna flaaica vode i slojevito obla
enje e
PA}NJA !!!
*Kao ato ni prethodnih godina nismo imali problema i ove godine o
ekujemo da sve prodje u najboljem redu nemojte izneveriti naaa o
ekivanja. *Na naaim skupovima ima bolesnih ljudi, dece i ~ivotinja pirotehnika je strogo zabranjena. * Svest o o
uvanju ~ivotne sredine je vrlina koja krasi svakog pripadnika kanabis zajednice neka ni papiri iz naae kolone ne zavrai na ulici.
JAVNI POZIV ZA UE`E U PROGRAMU
Pozivamo sve zainteresovane koji bi svojim nastupom mogli da poboljaaju kvalitet naaeg programa da nam se jave. Ukoliko koristite kanabis ili samo podr~avate njegovu legalizaciju, ukoliko ga ve promoviaete kroz svoj rad, iskusni ste u javnim nastupima, imate ata da ka~ete na ovu temu i ~elite da vas drugi
uju piaite nam. Nau
nici sa Univerziteta u Masa
usetsu objavili su da je izlaznost na javnim skupovima u Srbiji mnogostruko vea kada se pojave poznata lica, a u istoj studiji nam otkrivaju da e srpski zvani
ni mediji doi da nas snime samo ako postignemo visoku brojnost. =)
Domaini skupa su UG Socijalni kanabis klub Beograd i Domaica tim, ispred UG IRKA (Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa), a u saradnji sa UG Hepatitis Hilfe i UG Novi Horizont.
Maystor
POZNAVALAC717 REP13%
→ Ambasador
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#8
sad ce neko da kaze mlllllllloooogo (je kume) mislim na cifru od milion korisnika.
ali evo jedan fan fekt, sad bas nesto kalkulisem :D
kod mene od coska do coska ima osam kuca u kojima zivi/elo nas 25-35
prosek godina nam je bar 40+
20 nas su korisnici, od redovnog (to bi bio ja :D i jos jedan) preko vikendasa, zatim oni praznicari, pa do onih sto su dunul par puta sa nama.
ahahahahah, YBTEEEEEEEEE, sad ovo kad citam.....
aaaaaaaaa svi su na vutri :lol: a zivi nas oko 80k ovde
NewPlayer
ZMAJ18.617 REP
NewPlayerZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#9
Kad se homici mogu drzati za ruke i slobodno setati i slaviti to, zasto mi normalni nebi mogli s pljugama u rukama slobodno setati.. Ajmo ljudi u sto vecem broju podrzati bracu, nek vidi vlada da nas vise ne moze praviti budalama i zrtvama, nek vide da nas ima i da nismo glupi kako oni misle, da nam je stalo do naseg zdravlja a ne do njihovog bogacenja kroz farmaceutsku industriju.. Pozz i vidimo se 29-og ::listomahanje:::rasta:
Vanzemljak27
LEGENDA7.299 REP23%
→ Zmaj
Vanzemljak27LEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#10
Podr~avam maksimalno.
30.9. Sam u Bgu a nadam se da cu skombinirati da pobjegnem 29. na mara.
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#12
evo jedne novine se usudile da objave vest/text o marsu
etvrti Kanabis mara 29. septembra u Beogradu
Udru~enje graana Irka organizuje u subotu 29. septembra
etvrti Kanabis mara u 16:20 na Trgu Nikole Paaia.
https://www.danas.rs/drustvo/cetvrti-kanabis-mars/
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#15
ziv zdrav i naduvan
za rimu me inspirisao bvana, bravo brt, pocecu da slusam rep :D
o utiscima sutra (mada sumnjam) a slike cu prebaciti kad izadju, ja nisam fotografisao, a bice i filmic.
super je bilo.
#domacica natasi sve pohvale za (su)organizaciju!
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
Minja3LEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#16
ZijDVuOVFkY
Bilo je o
ekivano ... gradski oci su zatezali kolko su mogli ... zabadali klinove .. ali je grupa entuzijasta ipak uspela da proaeta kroz grad ..
Meni ovo kad gledam ste~e grlo ... a kad je u jeku parada pedera doe mi da nekog koknem .. ne zbog samih pedera jer nisam homofobi
na , nego zato ato toliku mo imaju neki idioti koji zate~u legalizaciju i dekriminalizaciju konoplje iako viae nemaju argumenata sem da lupaju neke nebuloze, ute , dr~e predloge u fijokama i ostaju gluvi i oravi za muke ljudi koji prolaze golgote em zbog bolesti em zbog pandura i sudija... a neke perverzije se otvoreno nameu i to i deci po vrtiima ... i joa ko alag na tortu - doe premijerka da podeli s narodom svoj ponos ... I mi , marva, sve to puatamo .... i tako godinama ...
VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
IzBosne je doaao Irfan sa svojim svedo
enjem o le
enju MS-a - da podr~i inicjativu u Srbiji - lepo de
ko pri
a ata mu se desilo i kako se vratio na put zdravlja i radosne mladosti ... ako to nije dovoljno .. ja stvarno ne znam ..........
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#17
jos gore je sto nije bilo tzv. vip-ovaca, sise1 cak ni onaj pisac, dok prosle godine kad je trebalo da reklamira novi roman, znao je da se pojavi i odseta sa nama skoro ceo jedan krug, onda se izgubio sa drugarom koji je imao neki "brendirani" dux pa nije hteo da ga busi bedzom :D
ps.
jaooooooooo, eto mene na teveliziji :)
http://mondo.rs/a1135447/Info/Drustvo/Marihuana-kanabis-u-medicinske-svrhe-protest-u-Beogradu.html
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
okt 2018.
okt 2018.#18
vajs report
https://www.vice.com/rs/article/yw4nmx/na-ulici-sa-aktivistima-za-legalizaciju-kanabisa
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
Minja3LEGENDA
okt 2018.
okt 2018.#20
"Na bini su se dalje smenjivali govornici, i osim jednog malo obrvodi~ueg uzleta mlade Nataae o tome kako bi legalizovana vutra zna
ila i da omra~eni OVK ne bi imao
ime da se finansira, svi su uglavnom ponovljali istu pri
u uz malo li
nije note, i kulminaciju kada je Miloa Simi, jedan od organizatora, progutao kanabisovo ulje na o
igled svih i poru
io da mogu da dou da ga uhapse. S time je skup zvani
no zavraen ,,
Hahahha, OMG ! Ko da je progutao flaau sone kiseline ..baa je vickast ovaj novinar .
Protr
ao je kroz argumente aktivista za legalizaciju - ko da fali joa miliJon stvari .... Lepo ljudi ka~u - ostavite nas da sadimo na miru -
usaglasite realnost sa zakonom - a ne obrnuto ...
pa ionako sadimo hahhaha , ubismo noge i lea - ko nema vodu blizu...
jedva
ekam da koknem na sred dvoriata bar jednu divovsku sativu - iz sekvoja fenotipa ... da miriae cela ulica :)
avg 2018.
1 / 21
avg 2018.
okt 2018.