VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamMeđunarodni kanabis dan u Srbiji - Šifra „420“
LEGACY

Međunarodni kanabis dan u Srbiji - Šifra „420“

139 odgovora15,903 pregleda
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

[*]Apr 20 at 5 PM to Apr 21 at 5 AM [*]Monsun BAR Beogradski put bb, 11000 Belgrade, Serbia Meunarodni kanabis dan u Srbiji - `ifra 420 Edukativne tribine, atandovi, velika 420 ~urka! 20/04/2016 by Hemp Humans i Smart shop ZLA Shtek POVODOM SVETSKOG DANA MARIHUANE (20.04.2016.) Hemp Humans organizuje ~urku `irfa "420", uz veliku podraku Zla shteka" Uzajamna saradnja Hemp Humansa i Zla shteka rezultirala je prvom domaom 420" ~urkom povodom svetskog dana marihuane, pa i roendana Hemp Humansa. CILJ DOGAAJA Cilj celog deaavanja je airenje svesti, razbijane predrasuda, informisanje o koristima od biljke konoplje (kanabisa, marihuane) u svakom smislu njene upotrebe. }ELIMO DA MARIHUANA NE BUDE TABU TEMA U SRBIJI. KONCEPT DOGAAJA Koncept dogaaja sastoji se iz predavanja, stand up komedije i muzi ke ve eri sa istaknutim rep i rege umetnicima, pobornicima kanabisa i sjajnog DiD~ej seana. Doite da proslavimo SVETSKI DAN MRIHUANE U 420 stilu!!!! Srda no, redakcija Hemp Humans-a i ZLA SHTEK-a. ULAZ BESPLATAN DO 20H: 17h-20 Prodajni i edukativni deo: o Tribina o kanabisu o Jovan Matic, Damjan Pavlica, Maja Vasi ULAZ 300RSD, kupovina na ulazu OD 20H DO 5H 1. Jah Messenjah Sound System /GM featuring: 2. Hornsman Coyote /Eyesburn, /Soulcraft, Bgd 3. Voi-Khan /Killo Killo Banda /Drum n Zez, NS 4. Space Animals * Program je podlo~an promenama O nama: Hemp Humans: Hemp Humans, prvi magazin o marihuani na teritoriji Balkana, nastao je na svetski dan marihuane 20. Aprila 2014. godine. Ovo je neprofitna nevladina organizacija koja se zala~e za pru~anje podrake inicijativi za legalizaciju kanabisa u Srbiji. Sajt: http://www.hemphumans.com/ Fejsbuk: https://www.facebook.com/HempHumans/?fref=ts Tviter: https://twitter.com/HempHumans DETALJNI PROGRAM EDUKATIVNI DEO Luka Miai a.k.a. LUCCANO HILFINGER- voditelj Luano je najja i reper sa Hill-a (Banovo Brdo) i tvorac naj eae koriaenih izraza u hip-hop slengu (npr. bi arka, bacanje hejta, buksna). Ve 10 godina stvara u totalnoj andergraund hip-hop sceni, gostujui i saraujui sa mnogim reperima (Bad Copy, Wikluh Sky, Prti BG, Seven, Ajs Nigrutin, kao i stranim reperima Ishmail/ Indiana I King Kyle/Paris). Luccano e biti moderator, voditelj ove 420 ~urke i ekskluzivno predstaviti neke od svojih najnovijih pesama koje izlaze svega nekoliko dana pre dogaaja u sklopu novog albuma. JOVAN MATI- DEL ARNO BEND - predavanje Jovan Mati je novinar, druatveni aktivista i osniva najstarijeg rege benda u SFRJ. Del arno bend je srpska rege grupa iz Beograda. Osnovali su je braa Vladan i Jovan Mati u julu 1986. u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj roots muzici. Jovan e odr~ati predavanje edukativnog i zabavnog tipa i tako nam preneti neke anegdote i stavove vezane za marihuanu. Damjan Pavlica, organizator prvog Kanabis maraa u Srbiji Maja Vasic, Irka orgazacija O IZVOA IMA: REGGAE / RAP CANNABIS SESSIONS SAUND SISTEM SA GOSTIMA 1. JAHMESSENJH SS Jahmessenjah S.S. zvani no postoji od 2002. godine, kada je tadaanja postava (Jeronimo,Trapatoni selecta i Kewy - koji je ujedno i kumovao ovom imenu) prvi put nastupila pred veeeelikim brojem ljudi na Afro - Reggae ~urci u selu Brani, pored Gornjeg Milanovca. Jahmessenjah S.S. je svojim radom i entuzijazmom doprineo airenju ove plemenite muzike i kulture kako u svom gradu tako i airom regiona Jahmessenjah je za sve ove godine izgradio svoj prepoznatljiv "roots" stil izra~avanja koji mu je i doneo pobede na ve pomenutim takmi enjima reggae selectora i DJ- eva. Naravno, na njihovim ~urkama mo~ete uti i ska, dub, rub-a-dub, afro beat, conscious ragga muffin, modern roots i sl. Ipak originalni roots zvuk je u njihovim srcima Fb: https://www.facebook.com/Jahmessenjah-sound-system-189659717745944/ Soundcloud: https://soundcloud.com/jahmessenjah-soundsystem Youtube: https://www.youtube.com/user/JahmessenjahSounds Na njemu nastupaju: Voi-Khan /KILO KILO BANDA Voi-Khan, kantautor i MC iz Novog Sada. Uklju en je u viae meunarodnih i ovdaanjih muzi kih projekata. Ipak, njegov projekat, KILLO KILLO Banda, preti da po kvalitetu i popularnosti prevazie sve dosadaanje. Posle nekoliko godina samostalnog rada na pesmama uz pomo elektronske muzi ke opreme, 2007. godine odlu io je da okupi sastav muzi ara koji bi mu se pridru~io u stvaranju i izvodio njegovu muziku, pritom je unapreujui energijom ~ivog izvoenja i oplemenjujui je kreativnoau i improvizacijama. Muzika koju on pravi, sa ostalim lanovima grupe, bazirana je na "roots reggae-u" (izvorne rege muzike), a sadr~i elemente pravaca od rock-steady i dance-hall-a do tipicnih karipskih stilova i skaa. Neretko se umeaa i zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnja kog bluza. Mora se primetiti da na momenat ak uspevaju da uspeano udru~e naizgled nespojive stilove kao ato su reggae i blues a to onda zvu i magi no. HORNSMAN COYOTE Nemanja Kojic ( roen 17. decembra 1975. godine u Beogradu , Srbija) , airoko poznat po svom umetni kom imenu Hornsman Coyote. Srpski rege umetnik , trombon igra , peva i lider reggae - metal benda Eyesburn. Facebook: https://www.facebook.com/HornsmanCoyote Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpEmxBXlYVl1pOSyk32B3GA DJ SESSIONS SPACE ANIMALS Space Animals je etvoro lani svemirski party opori oformljen 2014.god sa idejom da lokalnom clubbing-u pru~i neato novo, neato divlje. Posadu svemirskih ~ivotinja ine 3 DJ-a - Jimmy Pimpfingerz, poznat u narodu i kao Jimmy Jazz, Vins Huderz, i }u a Enimal, kao i MC/perkusionista Selekt. Svoj zvuk kategorizuju kao Breakbeat, ali im je repertoar jedna ~ivopisna fuzija klasi nog klubskog Breakbeata i modernih Breaks'n'Bass pravaca, a sve to preko beskrajno uskavih funky loop-ova koji ne dozvoljavaju ni sekundu monotonije na dancefloor-u. Poja ani ~ivim perkusijama (conge, bongosi, timpani) stvaraju plemensko-svemirsku atmosferu - indoor, outdoor and all over dancefloor. Facebook: https://www.facebook.com/space.animals.party/info/?tab=page_info Ulaz: 300 din *********Napomena ovim dogadjajem apsolutno nemamo za cilj promovisanje ideja vezanih za uzgajanje, trgovinu i korisenje ilegalnih supstanci bilo kada, bilo gde, a pogotovo ne na teritoriji Republike Srbije. Takoe ne pozivamo na konzumiranje marihuane na ~urci. ******** PoVcnz-A-UQ
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

https://soundcloud.com/jahmessenjah-soundsystem/dax-lion-boom-draw-dubplate
SquerlzLEGENDA

apr 2016.

Zanimljivo razmisljam se da idem :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Lepo je misliti, ali nekako, nema se sredom ata pametnije a lep je povod. Ako uspe, bie svake godine. Ako ne uspe ...
SquerlzLEGENDA

apr 2016.

Ne vidim kako ne bi uspeo :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Hvala na recima ohrabrenja, ali kako je u realnosti podvig redakcije web gandzamenskog casopisa, u realnosti sreca vlasnika kluba, izvodjaci i njihovi honorari zavise bukvalno od dolaska ljudi. U Srbiji stvarnih sponzora dogadjaja nema, sponzori su neceg drugog. za fejs blejace https://www.facebook.com/events/1586307641659344/?hc_location=ufi i malo edukacije http://fenomeni.me/albahari-covek-je-marihuana-koja-hoda/
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Nacrtano,otpevanoBMRezfB9Lww
PrirodaENTUZIJASTA

apr 2016.

Moram vas pitati ata mislite o nastupu IRKE na listi jedne od Zelenih partija ?
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Mislim da zasluzuje posebnu temu :-) Ja sam clan SKK Beograd, ali ne zna i da automatski prihvatam sve dogaaje kao pozitivne. + Prvi put je jedna stranka u potpunosti uklju ila zahteve IRKA u svoj program (med. legalizacija) + -Pored njih je i Radulovi pominjao totalnu legalizaciju, ali nisam joa video u programu stranke. Mislim da izjave u kampanji ipak nisu merodave, iako ih je lepo uti. - Stranka je mala, nastupie samo na lokalnim izborima i svetlosnim godinama je (za sada) daleko od Republi kog nivoa gde se odlu uje o izmeni relevatnih zakona -IRKA se kompromituje lobiranjem za stranku tokom kampanje
PrirodaENTUZIJASTA

apr 2016.

Hvala na odgovoru , iskreno se potpuno sla~em sa vama ato viae dobro i razumem itavu ovu situaciju . Mislim da je tu viae u pitanju igra sa naaim glasovima nego ato je mogue da e iz svega toga neato zaista i izai ! Ali dobro je opet i da se o tome govori pa i ovako mic po mic korak po korak....
W8 For ItPOZNAVALAC

apr 2016.

Blago se vama braco srbi.... kad ce tako nesto u zagrebu bit......
baobabLEGENDA

apr 2016.

Slicno okupljanje bi trebalo biti i kod nas isto 20.04. eyessss:
ChanZMAJ

apr 2016.

Kod nas 1-5 god(tu negde) Kod vas uvjetna Borba traje Kod nas izbori, pa ko lepsi Kaskamo mi za vama i to dobro Peace
sbcjeceoLEGENDA

apr 2016.

Pa Hrvatska je svetlosnu godinu bliza legalizaciji od nas :kafa:

apr 2016.

Imaa i kod nas u ZG 20.4. na zapadnim obroncima medvednice, planinarski dom glavica i kompletna okolica doma rezervirana za atovatelje vutre i ljen arenja. Bit e graha, dobre mjuze, hrpa ljudi i dobre duvke zasigurno. Ulaznice imaa po 20, 40 i 50 kuna. Samo 20 upad, 40 upad + grah i 50 upad + grah + cuga. Ulaznice su narukvice, mo~ea ih kupiti svaki dan u "Kavanici" na adresi Varaavska ulica broj 4. Moi e se i prenoiti i bit e stvarno gotiva. Ponekad je bolje se informirati nego bubnuti da nema nikakvog eventa, ipak je rije o meunarodnom danu kanabisa.
KapislaENTUZIJASTA

apr 2016.

Znaci dogadjaj se odrzava u tom Monsun baru? Nekako mi se vise svidja Hrvatska verzija, u sumi, ali dobro, dogadjaj je dogadjaj. Ako nadjem nekoga ko bi isao sa mnom planiram da dodjem.

apr 2016.

ma u sumi moze zec da te napadne, u baru si siguran ;) Nvs5pqf-DMA
DBROWNPOZNAVALAC

apr 2016.

22/04/2016 Kanabis Mars,to ste zaboravili da spomenete :D
Paranoja ManAMBASADOR

apr 2016.

Gledajui onaj predhodni event koji se zbio u Beogradu, marihuana nikada nee biti onoliko demistifikovana koliko bi smo MI ~eljeli ! Uvijek e biti tabu tema, a Vutraai narkomani ! Gledao sam galeriju fotografija sa tog dogaaja, sa uuvaj me Bo~ee :whato:: Poziranje nekih "aktivista" pred kamerama koje je u suatini kreveljenje, garderoba sa skaradnim sadr~ajem, "sektaaki" look, itd itd... Sada marihuanu treba da pribli~i legalizaciji Lik moderator, autor "bi arke" i ega sve joa o_O , slavni andergraund borac i tvorac brojnih kovanica, koje zagauju Naa jezik ... Tipovi uz koje ide prefix "uli ar" i tome sli ni, sa razlogom !! Jeli Srbija na to spala, Da se ozbiljnom temom bave neozbiljni ljudi ?? Jeli neko od Vas uo za Davida Albaharija ?? ovjek pri a afirmativno o kanabisu, a pritom je uveni knji~evnik !! E takve likove treba pridobiti za sebe, da oni afirmiau i demistifikuju bilo koju temu od zna aja, a ne bi ari i drugi devijantni tipovi. Osim ako nijeste Snup Dog, ili pokojni 2Pac... ali ko je ovaj tip ?? Razumijete me ? Na zapadu je afirmativno o marihuani pri ao Bil Gejts (da Bog da crko Monsanto trova ), Stiv Jobs... a mi se pozivamo na Viklera i Negrutina. Smijeano i ~alosno. Ja Vam ~elim uspjeh, ali sa Vama takvima, nikada neete imati uz sebe Mene, i sli ne meni. LP
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Da. kod nas je u klubu, radujem se bilo kakvom obelezavanju. Dva dana kasnije su protesti u organizaciji IRKA https://www.facebook.com/events/1764779913745255/ Bilo kakva pitanja u vezi dogadjaja?
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Albahari je pozvan na ovaj skup ali je u Kanadi. Lekalizacija ce se ugasiti kada bude medicinska legalizacija (samo za terminalne bolesti). Na meni je bila rege selekcija, jesu reperi nesto neozbiljniji. I Vikler i Negrutin su ovde neko i nesto ... Svi smo mi negde slicni, ja cu istrpeti bicarke, a slusati Jovana, Nemanju i sl.
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Nije mars nego protest ... tek treba da bude mars 2016
Paranoja ManAMBASADOR

apr 2016.

Aauuu, sve objava za objavom... modovi ete obezglaviti :D Pa eto, ka~ea da si ti zadu~en za selekciju rege muzike . Po mom skromnom mialjenju opet jedna od greaaka, koja vodi samo ka u vraivanju standardnih stereotipa, koji se ve~u za marihuanu i njene konzumente ! Zaato vutraa mora da sluaa bilo rege, ili hip-hop ? Ja privatno sluaam vaskoliku muziku, pod uslovom da ima odreene kvalitete . I Metalicu, i Pink Flojd, i Mozarta i `abana `aulia . Kapia na kom sam fonu burazere ?? Zaato se marihuanista mora opisivati tim nekim pripadnostima, ovome ili onome ? Veina nas su obi ni, ozbiljni ljudi. Kratko sam oaiaan, uredno obrijan, odjeven normalno, kasual tako rei... hou da ka~em da ne treba da se isti emo ni na koji na in, osim po sna~noj argumentaciji koju iznosimo. Argumentaciji koju opravdamo vlastitim djelima, svojim ~ivotima itd... Nerviraju me one upave spodobe koje se krevelje kao retardi, jer je "Kanabis Mara" , pa hajmo sad da se raspiatoljimo do bola, kad nas je ve zapalo. Protiv sam toga ! Ponaaajmo se normalno, i budimo normalni ! To je stvar izbora, biti normalan ! Nijesu ni svi ovi koji su protiv marihuane normalni, naprotiv ! Daleko od toga, ak mogu rei... ali ovdje pri amo o Nama, a ne o njima. Treba promijeniti dosta toga u pristupu ovoj problematici, a dok se to ne desi, ja ostajem andergraund, i ovdje mi je super. Kako ka~e pjesnik, "imam svoj mali svet, i oko njega kineski zid" .
Bobo ShantiENTUZIJASTA

apr 2016.

Upravo tako. Trudimo da uniatimo stereotipe tako ato organizujemo dogaaj koji je ceo stereotip.
Bobo ShantiENTUZIJASTA

apr 2016.

greaka, obriaite...
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Nisam ljubitelj "zla zla stoners culture", ali sam prinudjen da ih trpim zbog delimicnog sponzorstva dogadjaja (ja licno) Stvarna rege publika (ne "ja sam Rasta jer imam Marlijevu nalepnicu) tvrdi da je "za high dovoljan rege" https://soundcloud.com/jahmessenjah-soundsystem/sophia-squire-sweet-reggae Primera radi Muta bas to opisuje 2jgxE_0kp14 Rege izvodjaci su kvalitetni, i da, jesu promovisali kanabis, ali to je interni deo Rasta kulture. Cilj jeste omasovljenje aktivizma, ali pocnimo sa domacim ruts rege umetnicima.
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Ako je u pitanju naziv sekte (ogranka) Rastafarija, naziv je Bobo Ashanti. https://en.wikipedia.org/wiki/Bobo_Ashanti Predstavnici su Sizzla, Capleton, Anthony B, Turbulence ... Pa i ovaj Lava sa dabplejta Mada ja vise volem poslednju dvojicu :-)

apr 2016.

Odoate vi sa teme. Ovog paranoju ne razumjem ili "jeste" ili "nijeste" :D. Bit e to sve dobro, treba gledat na to sa pozitivnije strane, valjda e imat neko neat za srolat :joint2:.
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Klasika, svi bi sve, osim da oni to organizuju :-) Ja sam za svaki dogadjaj koji ima veze i koji bude u cilju omasovljavanja pokreta za legalizaciju, a kompromisa sa ... vlasnicima klubova, shtekova, muzicarima i sl. mora biti. Kao i sa publikom. Ako imate neke zelje za saund sistem / DJ sistem, utiske o umetnicima i ucesnicima tribine. Maja iz Irke, Damjan i Jovan nisu David, ali su veoma relevantni za temu. Kao i Nemanja, Vojkan i Dza Mesindza za muziku.

apr 2016.

Stavljen je oglas na vrh sajta. Nadamo se odli nom odazivu i dr~imo fige. Damjana za predsednika :) EOQ-s6V3SZ0
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Hvala. Kao bivsi student i bivsi zaposleni FPN potpisujem sve sto je otpevao, a ima i drugih pesama :-) Kao i kapital u zapocinjanju kanabis aktivizma van intelektualnih krugova. Recimo, ova prica o nasim gandzamenskim danima 90-ih a i skida EEk-A-Misha Qlxs0WuU-cc A ovde je nesudjeni Manu Chao :-) E4u3yC62USs

apr 2016.

Damjan je super lik nezavisno od njegove muzicke karijere. Ove ostale osim kojota ili ne znam ili ne zelim komentarisat. Nek se partija nek se izlazi nek bolesni budu zdravi pa i neki rage against machine raspalite za ove sto ne slusaju rege :) ja cu se potrudit da dodjem
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Jeste, divan je covek pre svega. Jovana nema potrebe da komentarisemo, Maja ima sopstveni um - trivina ce biti dobra. Rege saud sistem pushta ska, ruts rege, dab i denshol, putovanje dugo 60+ godina. Space Animals je pop komercijalnija elektronika, a nemam nista protiv RATM. Svi su dobrodoshli, do 20h je ulaz dz!
Space_LuluLEGENDA

apr 2016.

Mene zanima gde je standup komedija u programu? I na ata se ta no odnosi prodajni deo?
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Odlica pitanja :-) STandup je zavisio od Markonjera, koji nazalost nece nastupiti. -wniluKvbog Prodajni stand trenutno ima Zla Zla Shtek, pregovaramo sa proizvodjacima legalih proizvoda od konoplje, ali nista ne mogu da obecam, sem da ce naredne godine biti velicanstvenije ako nadjemo stvarnog sponzora. Pitacu devojku koja je to uzela na sebe, javljam se uskoro.
PoluAmaterAMBASADOR

apr 2016.

:fuck:
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Opise umetnicka daju samo umetnici. Jezik jeste ziva stvar, Ali napreduje samo ako se shiri a ne suzava. Ja cu prvi put videti Luciana, za mene su drugi ljudi crem de la crem repa - tnb who is the best, kiza robin hood, budwaiser, skids, marconeiro I jocker (ex defence) I slicni, PA I Marcelo a ne neki neodizel gangsta a la djus, thcf PA dobrim delom I bs ... Ili prenapucani hip hop a la novi bed kopi, 43zla ... Autotjun reperi I deca sa matricom su van love. Luciano samo treba da moderishe tribinu I baca forice. Ko zna, mozda bude I zanimljiv.
PoluAmaterAMBASADOR

apr 2016.

Moja reakcija je bila na promovisanje kanabis kulture kroz ljude cije zivotno delo moze da se opise mojim prethodnim citatom. Drago mi je sto imas misljenje na to ko je creme de la creme repa.
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Naravno da na in na koji se izvoa i predstavljajupredstavljaju I ata mislim o njima nisu dve iste stvari. `to se ti e tzv. Stoners kulture, ist uvoz ne produktivnosti i ne kreativnosti, suprotan rasta filozofiji u svakom smislu. Od lepih stvari mogu da najavim koreogafsku trupu sa vraenjem vatre. Ako stignem umno~iu i prodava i sve tekstove the wailersa, a trebalo bi da se poklanja hemp for humansa magazin

apr 2016.

ovo je odlicno,iz istocne sam Bosne,tako da mi je BG blizu,samo da mi nista ne iskrsne,ja dolazim :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

8g3jl1Mu5cw Shala mala, zelimo im sav uspeh :-) I mi smo tako poceli ... http://web.archive.org/web/20091027143446/http:/geocities.com/grupa_dobre_volje/kanabis.html
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Dragi naai Hemp Humansi, iznenaenje vas eka na naaoj 420 ~urci, povodom svetskog dana marihuane (20.04) Za vas nastupa preformans tim Pleme, sa posebnim kostimima, rekvizitima, koreografijama. Stay tuned! Stay high! Stay Hemp Human!
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

}URKA E DA GORI! BUKVALNO! Dragi naai Hemp Humansi, iznenaenje vas eka na naaoj 420 ~urci, povodom svetskog dana marihuane (20.04) Za vas nastupa preformans tim Pleme, sa posebnim kostimima, rekvizitima, koreografijama. Do arae nam ovaj dogaaj sa elementima vatre, akrobacije i plesa. Pleme je novi performans tim fokusiran na stvaranje jedinstvene audio-vizuelne prezentacije za publiku kroz sredstva moderne umetnosti , pozoriata, cirkusa. Pleme nastupa u ru no raenim kostimima, sa zanimljivom aminkom, maskama i sve to upotpunjuju sa nezaboravnim koreografijama. Na fejsbuk stranici preformans umetni kog tima Pleme, mo~ete lajkovati i videti njihove divne kostime i koreografije i tako imati mli uvid u to kako e izgledati najbolja 420 ~urka! https://www.facebook.com/Pleme-Tribe-498016850323551/ PoVcnz-A-UQ

apr 2016.

Savjetujem ti da stavis tekst u citat ako nisi licno ti pisao. Tako i sebe ogradis od nepozeljnih pitanja.
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Pisu drugi organizatori, ja nemam taj stil pisanja :) Svakako je plesna trupa odlican dodatak i saund sistemu i elektro Di-Dzejevima :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Stend Up je zamenjen plesnom trupom / vretenjem vatre. Pored ZlaZla asortimana, prodajni deo ce imati i Prvi beogradski CANNABIS SHOP IVI BIO SHOP e na *#HemHumans,420 ~urci prikazati svoje proizvode napravljene od VRHUNSKE RTANJSKE KONOPLJE! Svi proizvodi su ru no raeni i domai! Na ovom dogaaju moi ete i da ih degustirate i tako se u njihov kvalitet uverite sami. Od izlo~enih proizvoda, za degustaciju su: " MEDOVA A SA KONOPLJOM " INTEGRALNE SEMENKE ZA GRICKANJE " AJ OD KONOPLJE " KOZMETI KI PROIZVODI (originalno labelo-Kanabelo) Viae o IVI BIO shop-u mo~ete saznati na: web: www.ivic.rs fb: IVI BIO SHOP
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Retki draguj rotesta i zurke, do tada kocAoUpPqcc
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Nekoiko dana do zurke, a zatim i dogadjaja na trgu. Do tada BMRezfB9Lww i komedija 0qrQmZqqo9g
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Morao sam :-) CqqydNWfPlQ
MeskalitoLEGENDA

apr 2016.

Kako proslo ?

apr 2016.

vjerovatno joa svi spavaju :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

+ Kanabis dan po prvi put medju Srbima + Fenomenalna tribina sa samo 30-50 dusa, ali Jovan i Maja ... + Odlican nastup Kojota, Killo Killo i dram n bass over reggae Space Animals-a - Relativno slaba poseta koja je ucinila dogadjaj jedva rentabilnim, ozbiljna opasnost za dalje dogadjaje ovog tipa - uz pouke i za organizatore (npr ulaganje u pravi a ne samo net marketing) - Preterivanja Lucciana tokom tribine, OK ... imalo je smisla i humora, ali zatim greska da on bude takodje na SaundSistemu (tako je shvatio svoju ulogu voditelja celog dogadjaja posle kombinacije medovace sa kanabisom i stvarnog THC-a) - Dogadjaj edukativni treba da bude kasnije radi publike Evo dve verzije istog dogadjaja *ja bio na prodaji karata pa ne mogu da tvrdim
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Da ne bude sve tako ne bas dobro ... fenomenalan Nemanjin "Where Do We Go From Here?" 1102191939831060

apr 2016.

Radni dani su zeznuti jer si preko dana na poslu ili djecu kupia odnekle a preko noi spavaa uz ~enu :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Ne biram ja kad ce biti 20-i :-)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Ah, da, rotesti danas https://www.facebook.com/events/1764779913745255/?ref=1&feed_story_type=308&action_history=null
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Slabiji odziv ljudi na danasnji protest nego na proslogodisnji mars, ali dobra i pozitivna atmosfera Podsetnik danasnji dogadjaj Prethodni mara
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Prva slika g_6lSLJC-t8
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

A sad malo ozbiljnije ... Izvestaj N1 sa video prilogom I ... GOVOR! Integralni! Jedan od ... ali lep! Hvala Danici! Govor za slobodu biljke! 22-04-2016 VOJIN VIDANOVIC·FRIDAY, APRIL 22, 2016 15 Reads Dobro nam došli danas je dan ZA SVE NAS! DAN ZA OSLOBAĐANJE NAJKORISNIJE BILJKE NA PLANETI!!! DAN ZA ZNANJE A ONO JE MOĆ ------ KANABIS JE LEK! <3 22 April je i Dan Planete, Dan Majke ZEMLJE, obeležimo ga kako dolikuje - započnimo oslobađanje prirode i ljudi! Skup, kao domaćin organizuje humanitarno Udruženje “Socijalni kanabis klub Beograd” (SKK Beograd) ispred Udruženja IRKA I ostalih socijalnih kanabis klubova, u saradnji sa humanitarnim Udruženjem obolelih od hepatitisa C “Hepatitis Hilfe” i Udruženjem invalida ‘“Novi Horizont”. Cilj organizovanja skupa je podrška legalizaciji kanabisa za sve namene, posebno za medicinsku i industrijsku upotrebu i informisanje građana o svim koristima legalizacije kanabisa kako za bolesne, tako i za razvoj celokupne privrede republike Srbije. Skup predstavlja podršku zahtevima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije o dekriminalizaciji zabranjenih psihoaktivnih supstanci na Specijalnoj sednici UN, koja se upravo završila u Njujorku od 19. do 21. aprila. Stav EU je jasno izrečen – DA ZA Kanabisa za medicinu i ličnu preventivnu ("rekreativnu") upotrebu I prestanak progona osoba koje koriste sve zabranjene supstance – humanost pre svega, slušanje nauke, pomaganje i edukacija – NE REPRESIJA. Bravo za jasan stav I nadamo se da će Srbija slediti poruku EU I nauku. DOSTA SMO SVEDOČILI; DOKAZIVALI; APELOVALI I MOLILI VREME JE DA ZAHTEVAMO! Zaštitu osnovnih ljudska prava Zalažemo se za potpuno oslobađanje biljke kao najbolje rešenje za sve, koje bi na najlakši način omogućio lek bolesnima, kao i istraživanja, koji bi eliminisao crno tržište, kriminal, otvorio nova radna mesta, omogućio ekonomski i privredni razvoj Srbije, posebno poljoprivrede, turizma, banjskih lečilišta i novih eko industrija, zasnovanih na obnovivim resursima od biomase kanabisa. Zakoni koji su trenutno na snazi i regulišu sadnju i upotrebu kanabisa su antihumani, u potpunoj suprotnosti sa naukom, etikom, moralom i ukidaju osnovna ljudska prava na lečenje i slobodan izbor, garantovana Ustavom Srbije i poveljom UN o osnovnim ljudskim pravima. Danas kada znamo da su kanabinoidi sastavni deo naše fiziologije, a Endokanabinoidni sistem receptora u našem telu najveći i najbitniji za održanje samog života, danas kada je nauka dokazala da fito-kanabinoidi iz cveta kanabisa potpuno i uspešno menjaju naše kada smo bolesni i kada ih naše telo ne luči, svaka dalja zabrana upotrebe kanabisa u medicini za prevenciju i lečenje, kao i za slobodnu sadnju, predstavlja zločin protiv čovečnosti i zdravlja građana. Ciljevi Inicijative za promenu zakonske regulative kanabisa • Donošenje Zakona o medicinskoj primeni biljaka iz roda Cannabis (Indica, Sativa, Ruderalis) u Srbiji za sve obolele kojima je takvo lekovito sredstvo potrebno. • Donošenje Zakona o samolečenju (prava pacijenta na korišćenje prirodnih alternativnih tretmana na račun zdravstvenog osiguranja – na recept). • Promena zakona koji se tiču zakonske regulative kanabisa, dekriminalizacija kanabisa za ličnu upotrebu (što podrazumeva sadnju određene količine za ličnu upotrebu obolelog tj svih osoba starijih od 18 godina) • Promena postojećeg zakona o proizvodnji industrijske konoplje i maksimalno pojednostavljivanje procedure dobijanja dozvola za gajenje, kupovine semena, proizvodnje i trgovine prozivodima od industrijske konoplje. • Jednostavno dobijanje dozvola za sadnju za manje i veće uzgajivace, a njihov broj ne bi bio ograničen ničim osim potrebama medicinskog uzgoja. Uslovi za oranski uzgoja za medicinsku upotrebu će biti strogi i država će ih propisati i kontrolisati. • Industrijska konoplja treba da bude oslobođena svih zakonskih stega kao I sve ostale biljke i njen razvoj treba da se odvija paralelno sa razvojem medicinske upotrebe. Neophodno je brisanje dosadašnjeg zakosnki dozvoljenog procenta THC-a, što bi našu privredu vinulo u red država za najveća ulaganja u eko industrije ( sorte sa nešto višim % THCa u cvetu od uobičajenih sorti za industriju, daju daleko više bio mase po ha, postoje u novosadskom institute za seme, a trenutno su zbog pogrešnog zakona zabranjene ). Industrijska sadnja kanabisa za sve eko namene treba da bude subvencionisana od strane države i pomognuta razvojnim programima u lokalu, za proizvodnju papira, kono-beton i građevinskog materjala, plastike, biodizela, biogasa, čvrstih goriva, i razvoj samoodrživih eko industrija. Kanabis, njegova proizvodnja i proizvodi, računajući i energente su 100% ekološki, biorazgradivi i obezbeđuju negativnu karbonsku emisiju, smanjenje efekata stakne bašte i trenutnih klimatskih promena. Uz organsku proizvodnju za ishranu i medicinu, kanabis treba da se iskoristi i za čišćenje i detoksiukaciju radioaktivnog i hemijski zagađenog zemljišta, kao i zasejavanje jalovišta rudnika i industrijskih energetskih postrojenja, koja su danas ogroman ekološki problem za žitelje okolnih naselja i svih vodotokova. PREDLOZI I REŠENJA: Praktični i konkretni predlozi koji nude rešenja i mogućnost pravog izbora za sve bolesne koji žele da se leče kanabisom, lekarima se ostavlja sloboda u dodeljivanju medicinskih dozvola i omogućavaju se klinička istraživanja i nova medicinska saznanja: • 1. Mogućnost za sve obolele da kupe i sade licencirano seme proverenog kvaliteta. Najmanje koliko je predviđeno da bude sadeno u jednom ciklusu je 12 – 16 biljaka zavisno od bolesti. (To da bolje pojasnimo, ne znači 12 biljaka u istom trenutku, nego u cikličlnim periodima sadnje po 2 u razmaku od 10-ak dana, kako bi bolesna osoba mogla stalno da ima dovoljnu dozu leka. Trajanje jednog ciklusa uzgoja tj. berbe kanabisa za lečenje je oko 3 meseca.). Zavisno od bolesti i potrebe lekar bi mogao da dozvoli i sadnju većeg broja sadnica. • 2. Mogućnost sadnje i pravljenja ulja od cvetova kanabisa pod kontrolisanim tehnološkim uslovima u medicinskim i faremaceutskim ustanovama, kao i u Socijalnim Kanabis klubovima za bolesne, čime bi se uposlili mladi tehnolozi iz cele Srbije, a bolesnim članovima bio omogućen jednostavan pristup i nabavka ulja besplatno. • 3. Dekriminalizacija mora da prati donošenje Zakona o medicinskoj primeni kanabisa. Bolesni i ostali koji lično korsite kanabis ne smeju više da se tretiraju kao kriminalci, da se proganjaju i hapse. • 4. Radi zaštite osnovnih ljudskih prava na izbor, neophodno je omogućiti svima koji žele i punoletni su da slobodno koriste kanabis za ličnu upotrebu, kao i mogućnost da lično sade, bez mogućnosti da prodaju. • 5. Registrovanje licenciranih humanitarnih uzgajivača, što je prilika za organsku privredu i naučna istraživanja, po modelu i rezultatima iz Izraela, Kanade i Španije gde postoji jako puno malih uzgajivača, gde je omogućen najkvalitetniji razvoj medicinskih sorti. • 6. Razvoj domaće farmaceutske industrije i medicine, banjskih lečilišta i medicinskih dispanzera, baziran na prirodnim proizvodima od Kanabisa, proizvodnja u medicinske svrhe, kao i klinička i naucna istraživanja. Otkup, prerada i proizvodnja ulja od cvetova kanabisa je obaveza države, kao i dalja distribucija do obolelih, klinika i apoteka, kao i prodaja. Druga varijanta je da država samo kontroliše. • 7. Kao posebnu bijlku, sa tolikim brojem korisnih primena država bi trebalo da subvencioniše sadnju kanabisa. Ovi ozbiljni razvojni projekti garantuju budućnost srpskoj privredi i ekonomiji. Svi ekonomski pokazatelji I dokazi iz zemalja koje su dozvolile uzgoji I upotrebu konoplje nam to dokazuju. Vreme je za Srbiju I ceo napaćeni BALKAN JEDNO SEME, JEDNA IDEJA, JEDNA BORBA! SOLIDARNO ZA SLOBODAN BALKANABIS! ONE Love <3 KANABIS JE LEK!

apr 2016.

Sto mi udari palac dole ¿ Sto mi udari palac dole,meni koji citam svako slovo u ovoj temi,sto me posra na rano jutro :) :spliff: Sto mi udari palac dole a prvi sam svoj u ovoj temi podigao u vis :D Sto mi udari palac dole,:banana_rasta: la,la la,la,la,la,laaaa

apr 2016.

Ovaj N1 reportaza je skrok OK. Svaka ast ljudima koji su izaali i podjelili svoja iskustva sa javnoau...skidam kapu @VenloNL nisam siguran koji palac, dje i ko :)
voxPOZNAVALAC

apr 2016.

Fali repotrazi ona govorancija gore koja je shira ... Izasao review zurke, ima li muzickih zelja za narednu godinu, i potencijalnih sponzora pa da bude vece, lepse, zabavnije? I IRKA razmislja o zurkama http://www.hemphumans.com/pod-parolom-sifra-420-obelezen-je-svetski-dan-marihuane-i-rodendan-hemp-humans-magazina/ Vajs uradio 10x bolje https://www.vice.com/rs/read/pored-lekalizacije-hocemo-i-legalizaciju-kanabisa-u-srbiji?utm_source=vicefbsr Ima i mene >:-) A evo jednog intermeca za sve muskarce i seks pozitivne femistkinje AbdOLYfLR68
Dream MasterPOZNAVALAC

jan 2017.

Hoce li biti i ove godine ? Prosle je bilo vrhh :)

sep 2017.

bilo danas, bas se vratio pre sat vremena, onako, stotinak nas, vecina bolesni ljudi i suport. postavicu par slika sutradan, kad skinem sa irkinog sajta. ova zenska levo je inspektor :)

okt 2017.

Ako jave unaprijed stavit cu baner na sajt ka desavanju. Mislim da sam vec pisao nekim organizacijama sa ovom ponudom. Nema sanse da pohvatam desavanja tako da za ovo nisam ni znao. Bilo da je Irka ili neka druga organizacija sve imaju mjesto kod nas za besplatne objave svih desavanja. Dovoljno je ostaviti temu sa naslovom "Moje Desavanje 2017" i ja cu stavit baner ili globalnu objavu da svi vide. Mislim ne mora ni da bude neko iz organizacije te moze bilo koji clan objavit desavanja ovog tipa. Najbolje je da se otvori tema za svako legalize it desavanje i trenutnu godinu.

okt 2017.

onda sam ja kriv :D znao sam za ovo mesec dana unazad. ostale slike pogledajte na irkinom fejsu, nije u redu da repostujem. moram bar jednu na kojoj sam :) ovaj celavi sa naocarima na glavi je isto durpan.

okt 2017.

evo i video sa marsa a36C2RIZ0EM
Minja3LEGENDA

okt 2017.

pa super ti je ovo sa marsa ... ima ~ivota na Marsu ... ima nade :) samo je jadan taj ~ivot nekako ... nije mi jasno mnogo toga oko cele pri e ... uutkali su i pohapsili mnogo bolesnih i aktivista ... onaj Amerikanac dr Bob je poslao neke uzorke cbd ulja kao donaciju za bolesne i to je neko, (uzorni graanin) dojavio , pa su upali i oduzeli to ... sad gospou eka suenje i ona se nada da e moi da se oslobodi optu~bi tako ato e sistem da razume njenu misiju i borbu . ja mislim da e sistem da je samelje kao i sve ostale , na ~alost i da - sve dok ne doe direktno iz Brisela nareenje da se legalizuje - nema niata od toga . odugovla e s tim jedino dok smisle kako da proguraju i monopol za sebe na proizvodnju i prodaju i bie kao s duvanom . za malog oveka -samo mogunost da kupuje od njih i preko njihovih ljudi a ovi ato su do sad dr~ali tr~iate na crno bie uspeani preduzetnici u toj novoj privrednoj grani - ako bude . ta Irkina grupa na fejsu je paralisana jer iz policije tra~e da se ugasi , a kad bi mogli oni bi je sami ugasili . d~abe objave za proteste - ko oe da ide on sazna ... a ljudi se plaae jer ovi rade svoj posao , nadgledaju, popisuju, skupljaju indicije , prisluakuju , upadaju na fejsbuk naloge , navla e ljude , postavljaju zamke i insajdere ... staano ata se sve radi ...
hazeriZMAJ

okt 2017.

Jojj..kad vidim ove sabane u plavom..kao smiju se nesto..a diplomu u Doboju kupili za 50 KM..:D

okt 2017.

Pa dobro ne dobija se policijska diploma za 50km-ova u Srbiji. Zavrsava se skola kao i svugdje. Nije problem policajac nego politicari koji izdaju naredbe njihovim nadredjenima.
hazeriZMAJ

okt 2017.

Kod nas u Hr diplomski rad koji znaci pri ulasku u sabor je kupljen za peceno janje..To je stvarnost:) Edit;smatram da je policajac kriv sto se smije jer nije dovoljno educiran da cuva takvo okupljanje i samim time unosi negativne konotacije u legitimno okupljanje.A sa jednim profi pristupom se cuda rade..Ali u pravu si..nema tu pomaka..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se