VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamTko je taj Soma?
LEGACY

Tko je taj Soma?

161 odgovora14,722 pregleda
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Pozdrav Vutro! I eto, da i ja cak nakon i 30 dana nisam dosao do rijeci. Kako napisati i sta napisati nakon posjeta ovom covjeku. Pitati cete vjerovatno odakle Bizz kod Some. I ja se pitam. Ukratko, jedan od clanova (neu imenovati medjutim ako zeli sam moze) koji je takodjer imao priliku upoznati Somu, ubacio me u neku grupu, pale su neke slike i eto nas dvojice kod Some u hramu :D Mojim rijecima, jednostavan covjek s malo rijeci a koji puno govori. Tako sam ga dozivio. I sutio sam. Sjedio, sutio i slusao. Nemos vjerovat :) Da ne duljim previse dalje, u tom posjetu se desilo izbijanje nekim voskom i tako da se nismo sjetili niti slikati niti ista po tom pitanju poduzeti. Nakon sto smo otisli, ocigledno smo ostavili ok dojam i eto ostali u kontaktu. Tako smo dosli i do teme sponzorstva ovdje kod nas na forumu. Hvala Somi na podraci! Nadam se da e i naaa zajednica prepoznati neke od njegovih sorti te podr~ati Somu nazad. U tom duhu Soma i njegov tim su napravili poseban kod za Vutra organizaciju za 30 % popusta koji vrijedi do 20.04.2022. vutra30 I eto, Soma je tu. Citati ce i ovu temu i sve ostale teme koje ce biti otvorene a vezane za njega. Ako imate pitanja pisite slobodno. Ja sam sjeo i dao si slobodu da iz razlicitih textova sastavim jedan koji ukratko predstavlja Somu. Evo ono sto sam ja sro io... Siguran sam da e iskusniji poznavatelji kanabisa imati saznanja vezana za Soma Sacred Seeds (Soma Seeds). Moram se vratiti sve te godine u vrijeme kada Instagram i Facebook nisu postojali i kada su se sve informacije prenosile izmeu malih skupina uzgajiva a. Najvei entuzijasti okrenuli bi se forumima poput naaeg Vutra.orga(2004.) ili na web stranici Soma Seeds (joa 2002. godine), gdje se govorilo o novim sojevima kanabisa i izlagalo se o najnovijim sojevima koji su bili prepoznati i u Nizozemskoj. Oni sretniji i pustolovniji putovali bi u Amsterdam kako bi u~ivali u najnovijim ekskluzivnim sortama dostupnim u Coffee Shopovima. Kako bi maksimalno iskoristili svoje putovanje, kupili bi I po nekoliko paketia sjemena koje bi ponijeli kui te natjerali svoje kolege uzgajiva e da se ozelene od zavisti. :D Usporedimo li danas s prije nekoliko desetljea, stvari su se jako promijenile. Danas mo~ete saznati o najnovijim trendovima gotovo u stvarnom vremenu kroz razne nacionalne kanabis klubove. Osim toga, trgovine sjemenkama imaju opse~an katalog sjemena koji mo~e stii u gotovo svaku zemlju u rekordnom vremenu. Nakon dugo vremena u pripravnosti, Soma Seeds se vratio kako bi zadovoljio one stare akole puaa a, kao i one koji joa uvijek nisu imali priliku upoznati ove legendarne sorte iz proalosti. `toviae, ova banka sjemena ima puno novih i zanimljivih krosova u rukavu... Kompletnu zajednicu kanabisoljubaca eka poslastica! Tko nije uo, puaio ili ak uzgajao pobjedni ke sorte kao ato su Amnesia Haze, NYCD (New York City Diesel), Lavender, Buddha's Sister ili Somango? Tako je, svi oni pripadaju banci sjemena Soma Seeds i ine genetsku osnovu mnogih sadaanjih sorti. Ovi hibridi takoer predstavljaju polaziate za izradu kataloga mnogih drugih banaka sjemena. Somina pri a je i zanimljiva i uzbudljiva u isto vrijeme. Kanabis je za njega postao ritual i promijenio mu perspektivu svijeta. Kanabis je njegov stil ~ivota; ~ivotna filozofija koju svakodnevno prakticira. Tu filozofiju takoer uklju uje u svoje tehnike uzgoja i razvoja novih sorti, koje se temelje na sustavu }ivog tla, te uvijek pokazuje potpuno poatovanje prema okoliau. Povijest Soma Seeds-a Soma je roen u Pennsylvaniji 1949. Pridru~io se zra nim snagama sa 17 godina s namjerom da zapo ne vojnu karijeru. Na~alost, njegov san je prekinut kada su ga zdravstvenim pregledima proglasili nepodobnim. Godinu dana kasnije pridru~io se odjelu za poatu u renomiranoj tvrtki IBM u New Yorku, gdje je preko kolege imao prvi kontakt s kanabisom. Nevjerojatno iskustvo koje mu je pru~ilo petnaest smotanih d~ointa za 5 dolara natjeralo ga je da promijeni mentalitet i na in gledanja na ~ivot. Dao je otkaz na poslu u IBM-u... i od tada je proalo viae od 50 godina! Soma je imao aktivnu ulogu u kontrakulturalnom pokretu San Francisca kasnih 60-ih i ranih 70-ih, kada je hipi pokret bio u punom zamahu. }ivio je u komuni i eksperimentirao s dietilamidom lizerginske kiseline (LSD). Kasnije je osnovao nekoliko tvrtki, uklju ujui pekaru i vegetarijanski restoran. Soma, uhien zbog uzgoja 200 kg marihuana. Upravo je u Vermontu 1971. godine po eo uzgajati kanabis organski i gotovo slu ajno. Nehotice je mladi Soma znao sjemenke iz budova baciti kroz prozor dok je motao pljugu. Sljedeeg proljea sjeme je po elo nicati u njegovom vrtu. Kad je to primijetio, iskopao ih je kako bi ih mogao premjestiti na mjesto na obli~njoj planini (Putney Mountain). Godinama kasnije, na Floridi, uspio je uzgojiti sojeve iz jugoisto ne Azije, sorte ruderalis, iste afganistanske sojeve, itd. Ovo razdoblje zna ilo je prekretnicu u njegovom ~ivotu, jer je shvatio da nema boljeg na ina za puaenje trave od puaenja biljke koji si sam uzgojio. Nekoliko godina kasnije Soma je bio prisiljen pomiriti se s poteakoama oko uzgoja marihuane u Sjedinjenim Dr~avama kada je uhien zbog uzgoja 200 kg afganistansko-tajlandske sorte na otvorenom. Uzgoj kanabisa u zatvorenom prostoru po eo je postajati popularan u SAD-u kasnih 80-ih zbog pravnih problema oko biljke. Sve do 1991. Soma je bio jedan od prvih koji je eksperimentirao s uzgojem pod lampama, a do tada je ve stvorio finu genetsku kolekciju. Kako sam objaanjava, afganistansko-tajlandska sorta koju je uzgajao u tom razdoblju ostaje daleko iznad mnogih trenutnih sojeva. Od SAD-a do Amsterdama Godine 1994. Somina vizija navela ga je da otvori joa jednu tvrtku, u ovom slu aju trgovinu s konopljom pod nazivom Sow Much Hemp, gdje je prodavao bezbroj predmeta povezanih s konopljom, kao ato su papir, tkanine od konoplje ili ak knjige. Tijekom tog vremena po eo je pisati u presti~nom asopisu High Times pod pseudonimom 'Amos Washington'. High Times, referentni asopis o kanabisu Ameri ki asopis High Times ve je viae od 40 godina jedna od najpopularnijih publikacija o kanabisu u svijetu. Odanost svojoj uredni koj liniji, kao i kvaliteta informacija i dobar rad uredni kog i izdava kog tima, u inili su ga pravim klasikom, s desecima brojeva i sve veim brojem itatelja. Iste godine zapo eo je svoje putovanje s Amsterdam Cannabis Cupom. Izabran je za po asnog lana ~irija i ubrzo je saznao za slobodu oko kanabisa u Nizozemskoj. Ovaj klju ni dogaaj natjerao ga je da preispita svoj ~ivot i po eo je razmialjati o preseljenju u Amsterdam, ato se na kraju dogodilo godinu dana kasnije(1995). Tijekom sljedeih nekoliko godina Soma se probio na scenu osvajajui Cannabis Cups u Nizozemskoj i odr~avajui sve vee seminare tijekom natjecanja i dogaanja. Tako su njegove sorte postajale poznatije, posebno na glavnim europskim forumima o kanabisu. 2001. godine roena je web stranica Soma Seeds. Godinu dana kasnije, njezini su sojevi osvojili veliku veinu nagrada na Cannabis Cupu, ato je i glavni razlog zaato je stvoren forum web stranice. U meuvremenu, Soma je aktivno sudjelovala i na drugim forumima poput voiceyourself.com. Godine 2003., kada je pokret kanabisa rastao u skokovima i granicama, G-13/Hazecrosses je o~ivio i on je po eo putovati po cijelom svijetu. Skok Some do gdje je u ovome trenutku. Soma je osvojio kanabis kup u kasnim 90-im, kao i po etkom 2000-ih, sa sojevima kao ato su Reclining Buddha ili NYCD (New York City Diesel), koji je bio pobjednik u Cannabis kupovima 2001. i 2004. godine. Ova sorta postavila je trend i danas je u srediatu pozornosti zahvaljujui svom limunskom, mandarin terpenskom profilu koji su mnogi drugi otkrili desetljeima kasnije u sojevima poput Tangie. Zajedno s NYCD, sojevi Amnesia Haze, Buddha's Sister, RockBud, Somango i Lavender probili su se na apanjolsku scenu 2000-ih, iznenadivai sve svojim izvanrednim profilima terpena, koji su se toliko razlikovali od onih nizozemskih sorti koje su se pojavile. odrastao u to vrijeme.

feb 2022.

Da se nadovezem na temu da mi je bilo izrazito zadovoljstvo i cast upoznati jednog od pravih breedera iz ere Nevilla, Shantibabe i nekolicine old skul ekipe. Kao i cijelog dana kasnili smo, prvo uzasno spora voznja jer je ogranicenje 100kmh pa onda dok smo dosli jos u centar. Iako smo znali kud idemo mi umjesto da odemo direkt k njemu svratimo u ghs coffe shop i tu mazemo neku bijesnu sativu. Nakon dima zaputili smo se ulicom natrag i uskoro smo se nasli pred ulaznim vratima. Pozvonili smo na zvono i otvorise se vrata a ispred nas se ne vidi kraj stepenicama. Penjuci se gore nisam mogao a da se ne zapitam kako cemo sici dolje :D Kada smo konacno dosli na vrh stepenica docekase nas jos jedne kruzne koje su vodile direktno u atelje. Usli smo unutra, Hi guys Im Soma i covijek nas na ulazu pocasti sa brutalnim hitom wax-a, ostalo je povijest& veliki pozdrav i za Alberta i Jonathana koji su nas docekali, dan je bio vrhunski u vrhuskom drustvu. Ovo je bio prvi ali ne i zadnji put, tako da do sljedeceg puta :) Ps Elemental jos nije izasao u prodaju kao i auto sorte :)

feb 2022.

Sjedi 5 :thumb:
aliveAMBASADOR

feb 2022.

Predobro! :clap:::clap:: Edit: i ja bi majicu.

feb 2022.

:respect: lijepa pri a.

feb 2022.

Imao sam tu ast,probat Somango.... Odli an strain! https://www.vutra.org/threads/somango-soma-seeds.20848/

feb 2022.

Odli no ativo! estitke de ki na upoznavanju i dovoenju na forum legende. Evo zanimljive price o Sominom putu sa hazeovima koju je objavio power na forumu joa prije.

feb 2022.

Joa ako aalju za BiH, past e moja prva kupovina sjemenki :D Somango je najtvri cvijet koji sam uzgojio:respect:

feb 2022.

CIni mi se da je receno da salju gdje god zelis, tako da nema problema. Sve ex yu zemlje su podrzane
BizzzoZMAJ

feb 2022.

@Infinity S obzirom da evo do maloprije smo raspolagali samo s verbalnom informacijom, ovdje je direkt screenshot iz njihovog sustava. Jedna dodatna informacija, trenutno nije medjutim biti ce odredjen prag za free shiping :) Sjemenke salju za Srbiju, Bosnu i Makedoniju Takodjer! 6-12 dana ka~u dostava. Mogui mali zastoji pri isporuci.
ČađaraAMBASADOR

feb 2022.

Najja e mi je na stranici u opisu sjemenki piae min. yield :respect: Po meni je to odli an pokazatelj da je quality over quantinty. I da, jel za Bosnu aalje i taj super soil mix ili samo sjemenke? Kako je to uopate kvalifikovano? Jer koliko znam kod nas je zabranjeno uvoziti gnojivo i te stvari pa mi nije jasno kako bi to kvalifikovali.
BizzzoZMAJ

feb 2022.

Zabranjeno je uvoziti odredjene vrste gnojiva. Ovdje se radi o sastojcima koji su navedeni gore na listi. Pokuaati cu ja doci do informacije medjutim, dobro pitanje, prenijeti cu direkt pa se javim s odgovorom.

feb 2022.

Uvijek bi tako trebalo biti :) Doduse moze se i kolicina izvuci da se ne gubi kvaliteta, upravo zato je tu Somin super soil, naravno mozes napraviti i svoj po istoj recepturi pa se zove po tebi :) Nego kada smo vec u temi o Somi otkrit cu vam jednu zanimljivost. Kada smo bili kod Some i prilikom upoznavanja kada je saznao od kud dolazimo otkrio nam je da mu je majka bila sa nasih prostora. Bila je Maarica porijeklom i emigriraa je u USA.
BizzzoZMAJ

feb 2022.

@cannabis_connoisseur Evo ja uhvatio malo vremena pa da bacim prijevod nabrzaka, jer prica je stvarno zanimljiva a ima ljudi kojima engleski nije bio prvi jezik u skoli :D Pitao sam i Somu za ovu temu, ka~e mi "tipkati cu i ja tu malo kasnije" :) Soma i G13Haze Godine 2001. na scenu je stupio neo ekivani novi izvor genetike Haze-a, ali opet, umjesto da budu potpuno novi, bili su iz originalnog Haze-ovog hibridizacijskog rada Nevillea prije viae od par desetaka godina. Ameri ki uzgajiva po imenu Soma, uskrsnuo je dio Nevilleove genetike nakon ato mu je Ed Rosenthal dao deset starih sjemenki. Soma pri a pri u na stranici 78 svoje knjige Organic Marihuana Soma Style: Godine 2001. pokuaao sam isklijati neke vrlo stare sjemenke G-13 Haze koje potje u od Nevillea koji je poznat po toj genetici kanabisa stvorenoj 1988. godine. Imao sam deset od ovih 13 - godianjih sjemenki. Samo je jedna niknula i to MUDONJA. To mi je ostavilo samo jedan izbor  da bih koristio genetiku, morao sam odgojiti mu~jaka i oploditi neke od svojih postojeih sorti. Dok G-13 Haze krosevi kru~e zemaljskom kuglom, mnogi uzgajiva i su potpuno oduaevljeni onim ato su dobili od ovih sjemenki. Ovaj kros je donio sna~an utjecaj sative na sve sojeve s kojima je hibridiziran. Neville je stvorio G13 x Haze kros 1988. koristei muaki i ~enski G13 klon Haze C. Neville opisuje rezanje G13 u katalogu The Seed Bank iz 1988.: G13 je izvanredna indika reznica koja je navodno 'puatena' od strane vladinog istra~iva kog programa u Mississippiju, i mi ga sada imamo. `iroko uzgajana kao komercijalna sobna biljka u SAD-u, G-13 se pokazao kao jedna od najboljih biljaka za uzgoj u naaoj kolekciji. G13 hibridi imaju brzo cvjetanje u zatvorenom prostoru, visoku proizvodnju smole, izvrsnu potenciju i ekstremnu hibridnu snagu. Sjeme G13 x Haze ponueno je na prodaju u katalogu Banke sjemena iz 1989., ali je bilo u prodaji samo godinu dana, o ito se genetika nije dobro kombinirala. Neville nikada nije koristio genetiku G13 x Haze ni u jednom daljnjem radu, ve je umjesto toga odlu io raditi s kri~anjem NL5 x Haze. G13Haze mu~jak Soma koji je pronaen uvelike se oslanja na Haze stranu svoje genetike, pa pretpostavljam da je Soma mislio da je u osnovi imao verziju mu~jaka Haze C, ali s nekim G13 utjecajem. Neville i Shantibaba dokazali su da je mu~jak Haze C odli na rasplodna biljka pa je Soma pomislio da ima sli nog klasi nog rasplodnog mu~jaka za rad. Soma je napisao u svom lanku o hibridizaciji: U mom najnovijem kri~anju izmeu mu~jaka G-13 Haze (~elio je unijeti viae genetike sative u mjeaavinu) i Buddhine sestre, Somanga, Somative, Bijele vrbe, lavande, Citralaha, Bijelog svjetla, New York City Diesel, Rockbud, Le~ei Buda i Slobodni Tibet, pronalazim neke od najboljih biljaka ikada. Drugi prodava i sjemena kasnije su koristili Sominu muaku reznicu G13Haze u svojim vlastitim hibridima. DNA Genetics je stvorio nekoliko sojeva koristei ovog mu~jaka kao ato su Connie Chung, Sour Cream, Super Cannalope, Chocolope, C13 Haze i Martian Mean Green. Barney's Farm takoer je prodavao sjeme koje je stvorio nizozemski uzgajiva koristei mu~jaak G13haze, 2005. godine osvojili su Cannabis Cup za najbolju sativu s kri~anjem C5 x G13Haze mu~jaka pod imenom Willy Nelson. Isti uzgajiva je takoer ukri~ao G13Haze mu~jaka na Soma's Amnesia Haze i A5 i C5 Haze rezove, ovi hibridi su dostupni u obliku sjemena u nekoliko trgovina u Amsterdamu. Barney's Farm zapravo prodaje liniju sjemena pod nazivom G13Haze, ali je to na loza nepoznata, Barney's ga navodi kao G13 x Hawaiian sativa, ali kako je klon G13 mrtav viae od desetljea, vjerojatnije je da je to hibrid koji koristi pelud mu~jaka G13Haze. Samozatajni ljubavnik Haze-a "Ojd" dao je ovaj komentar na mu~jaka G13Haze u internetskoj objavi na *********.com u prosincu 2008.: Uzgojio sam ili puaio puno (ili veinu) sorti koje su preale na mu~jak G13Haze od mnogih tvrtki  DNK, Soma i joa mnogo toga i moram rei da ako ~elite unijeti Haze okuse i kvalitete u mjeaavinu, ovo je klon koji ~elite, on stvarno zamagljuje sve na ato prijeete i ak mo~ete re i da G13Haze obuzima kros ludom izmaglicom. Jedan od DNK genetike rekao je ovo o mu~jaku G13Haze u objavi na *********.com u studenom 2008.: Saraujemo s ovim mu~jakom ve 4-5 godina i uvijek pronalazimo velike stvari od njega. S obzirom da je mu~jak G13Haze jedina biljka za koju se zna da postoji uzgojena iz originalnog sjemena koje je napravio Neville 1988., teako da je reprezentativan za taj hibrid. Takoer, budui da je fenotip Haze dominantan s minimalnim utjecajem G13 koji je vidljiv u njegovom potomstvu, mo~e se smatrati da ima sli na svojstva uzgoja kao izvorni mu~jak Haze C koji ga je oteo. Mu~jak Haze C pokazao se kao sjajna rasplodna biljka, koju su Neville i Shantibaba s velikim uspjehom koristili u mnogim kri~anjima; stoga logi no slijedi da bi mu~jak G13Haze, budui da je sli an svom ocu, trebao imati sli an uzgojni potencijal. Veliki uspjeh koji su Soma i DNA Genetics u~ivali posljednjih godina sa svojim hibridima koji koriste mu~jaka G13Haze stoga ja a reputaciju njegovog muakog oca Haze C i njegov utjecaj na komercijalni genetski pool (bazen) kanabisa. poseban kod za Vutra organizaciju za 30 % popusta vutra30
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Pozdrav. S ovom slikom i postom sudjelujem u nagradnoj igri. https://www.vutra.org/threads/nagradna-igra-vutra-org-i-soma.21229/
h0ndaZMAJ

apr 2022.

Evo mogu i ja s ovom, kisa pada kreativnost raste spojih somu ribolov i vutru na svoj neki nacin:rasta:

apr 2022.

MravakLEGENDA

apr 2022.

Mislim da ih vise od ovog ne mogu spojit :D Soma & Vutra Evo da ne iskrivite vratove okrenuo sam sliku na obje strane :D
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Gustooooooo. Radovi su na razini! @Somaseeds bro, you will need to open your seeds vault for this guys it seems :D morati ces otvoriti trezor sa sjemenkama za ove ljude. :D
theGanjaManAMBASADOR

apr 2022.

apr 2022.

Kad se isprinta,presavine se list papira na pola i dobije Soma iz profila! Stavite neato na pola slike i isti je efekat!

apr 2022.

apr 2022.

Ja na~alost nisam neki vizuelni artist, ali jesam muzi ar 20+ godina, tako da sam na brzinu sklopio jednu traku danas :) Obzirom da sam morao konvertovati video (streamja dozvoljava do 50mb), to je uticalo na kvalitet a naravno tu je i neizbe~ni watermark konvertora :D praatajte ako ste praatanju skloni, a nadam se da e vam se svideti pesmica :wave: q5Qy1 @Somaseeds made this track earlier today in honor of You and your late friend Joe (I still remember the first time I tried Lavander OG, that was unbeliveable !) sampled some guitars (Miroslav Tadic) and played/arranged everything else myself. Hope You'll like it :) Peace brother!
ReadycoolPOZNAVALAC

apr 2022.

Z&NZMAJ

apr 2022.

@Readycool Bojim se da je ovo za diskvalifikaciju. Neka se izjasne admini. @Vutragenjo @PowerSeed @opa cupa
ReadycoolPOZNAVALAC

apr 2022.

Poateno! Pro itao sam letei pravila i stavio sliku viae iz aale. :fuck:
BadiZMAJ

apr 2022.

Evo jedna nabrzaka :D...idem zapalit topa za bolju inspiraciju :joint2:
SomaseedsAMBASADOR

apr 2022.

Soma and Cypress hill.
SalamasasiromENTUZIJASTA

apr 2022.

}ivio Soma 105 pa opet ! :)
PalacZMAJ

apr 2022.

Prihvatih se olovke nakon 10+god:D :vutra: @Bizzzo to je to bro, neka ide ova.
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Genijalno! Koju sliku ~elia da ti stavim u temu glasanja? Ovu zadnju? Ili ovu?
PalacZMAJ

apr 2022.

Izaberi ti, obzirom da je sve slika istog crte~a.....mada razmialjam da joa neato dodam, malo mi prazna pozadina...

apr 2022.

apr 2022.

Pozdrav ekipa! :respect: Evo jedna za nagradnu.

apr 2022.

Ideja koja nije kandidat za nagradnu igru, bie ih joa... Svet modernih komunikacija, internet i WiFi mre~a *:D*

apr 2022.

Slu ajno sam sliku obrisao dok sam radio edit i isteklo mi vreme za edit u sred toga pa ka im opet.
jesamZMAJ

apr 2022.

apr 2022.

apr 2022.

Perke94ISTRAŽIVAČ

apr 2022.

apr 2022.

Uslovi u boxu idealni, jedini problem-prejaka hrana *:D* Edit: ovo je moj rad za nagradnu igru!
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Kakva ekipa. Kakvi radovi! Jos malo viae od sat vremena i po inje glasanje. Glasanje ce po eti u 00:00:01. Link na temu gdje https://www.vutra.org/threads/vutra-org-somaseeds-glasanje-za-nagradnu-igru.21237/ Do 23:59:59 mo~ete sudjelovati u nagradnoj igri.
sone1ZMAJ

apr 2022.

:wave::vutra:& :respect:
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Sonetovim radom zatvaramo nagradnu, a otvaramo glasanje :) https://www.vutra.org/threads/vutra-org-somaseeds-glasanje-za-nagradnu-igru.21237/

apr 2022.

Uff, Somango pineapple i True OG izgledaju opakoo dobro, mother plant od 2008 :eek: Mogu samo zamisliti kakva je to bolesna genetika. Mislim da mi je to must buy za sljedeci grow, ustvari siguran sam u to.
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Imaju i starije mame :D Lavander je show :) doduae, ima ga u tragovima skoro u svim strainovima kao i Amnesia. Osobno za sada mogu svjedo iti na 2 straina, Lavnesia je definitivno jedan od slijedecih klasika. Doslovno sam je naopa ke zatrpao kad sam pokuaao izvuci iz onog Fabric pot-a. Iala sa 27 na 16. Topirana 6 puta. I ne ferma. Usporila je samo na temperaturu. Uglavnom, drago mi @Alien OG da je nesto od programa Some naalo mjesta i na tvojoj listi :)

apr 2022.

Ne samo da je naslo mjesta, nego sam se toliko nabrijao da bi sada narucio i odradio grow :D Svaki OG Kush koji sam uzgajao je bio drugaciji fenotip a to mi je bezveze. Dok kod Some dobijes provjereno sjeme od opake mother plant koju su Soma i ekipa izabrali kao najbolju. Meni je to sve sto zelim cuti.

apr 2022.

Imao sam dvije sjemenke od Somanga,obje su dale identi ne biljke sa minimalnim razlikama. 2 puta sam ju klonirao i nikakvih problema od po etka do kraja. Jako tvrdi vrhovi,meu tvrima,a pred kraj krene sa crveno-ljubi astom bojom. I dosta brzo joj pistile postanu naranaste. Opisao sam ga u temi,ali klijanje odli no, genetika stabilna. Ne mogu rei,da mi je to najbolji strain,ali u prvih 5 sigurno. ak sam negdje i napisao koje su ostale 4,ali to su minimalne razlike! I ono najva~nije, sigurno nisam dobar grower kao Soma,tako da za 20-30 godina uzgoja,mogu pisat o genetici:)
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Live s terase. Malo je kvaliteta ubijena radi servisa gdje sam digao filmic. Uglavnom, upravo poslana cestitka svima u Telegram grupi Sominoj. Osim sto mozete tamo direkt tipkati sa Somom, tu je i cijeli tim :) https://t.me/+PZZZu3NQhQpkZjQ0 vegtsf

apr 2022.

Nagrada stigla pa da se pohvalim i zahvalim! ::banjahanje:: Hvala joa jednom svima koji su glasali! Hvala forume! Hvala @Bizzzo i @Somaseeds :vutra: :respect:
BizzzoZMAJ

maj 2022.

Nemas sta meni zahvaljivati. Glavni krivac za sve je poznat :) Ja da se zahvalim @Somaseeds . Ostali dobitnici se ne javljaju. Nadam se da je sve ok? @Palac @A22
PalacZMAJ

maj 2022.

Kod mene se joa uvek nia ne deaava. Bez brige kad stigne javljam.
BizzzoZMAJ

maj 2022.

Ok. Kod tebe je isla izvan EU tako da je tu dostava tipa 8-14 dana. @A22 je u EU. Nije da je neka hica, nego ja cisto da vidim da nije mozda zapelo negdje pa da potegnemo na neku stranu :D

maj 2022.

Nije ni meni joa stiglo
PalacZMAJ

maj 2022.

Stiglo, nisam na svoju adresu pa su do mene doale ve eras. Od svakog strejna sam uzeo po 3 menke, a ekipa spakovala sledee 5x Somango. 3x Sopurple 3x Amnesia Haze 7x Lavander Hvala joa jednom svima koji su glasali i naravno @Bizzzo na odli noj organizaciji. Prvi sledei grow ide dnevnik, ali obzirom na okolnosti nee pre zime, i tekui sam morao da prekinem :plac:, a jedva ekam da pikam menke. Veliko Hvala @Somaseeds , velika je ast za itav forum kada ovakva njuaka otvori svoju kesu za nas. Tnx Soma and John :thumb: Much love From Serbia:vutra:

maj 2022.

Somango Pineapple Juce su stigle sjemenke. :let: Stealth je bio odlican, sve pohvale za cijeli tim. :clap:: @Somaseeds, krece show :) Sa Vama pomjeramo granice :rolleyes:

maj 2022.

Special delivery :))
SomaseedsAMBASADOR

maj 2022.

@Jolly Joker Was a pleasure to meet. I had so say Soma really liked your story about the treehouse and the island. @Dzofo We hope that you are happy with what was delivered? @A22 lets see, if the package isn't delivered in the next few days, we are going to send it again @Alien OG @0Marac0 Bizzzo showed me your plants from before. I must say it will really be an honor to see our genetics in your setting.

maj 2022.

Fenomenalan post.hvalaa i veliki pozdrav !

maj 2022.

The pleasure was mine! Thank you again for the opportunity. Hope you guys liked that Malawi-style Purple Skunk Auto! :rasta:

maj 2022.

Stigla nagrada :) Jako ugodno iznenaenje, odabrao sam 3x Somango a dobio sam 6x Somango i jedan Lavender OG, kakav kralj :D Thanks a lot @Somaseeds it's much appreciated! Hvala svima na glasanju, forumu i @Bizzzo na organizaciji!
BizzzoZMAJ

maj 2022.

Eto napokon da zatvorimo i dodjele nagrada. Isprike na malom kasnjenju. Soma kaze da je moguce da i prvi paket jos stigne. :) Uzivaj i hvala na sudjelovanju jos jednom!

jul 2022.

Na zalost, od 7 Lavnesia i jednog Lavander OG, proklijale samo 2 Lavnesie. @Somaseeds did you guys notice any difference when sowing seeds in different moon phases? I put the seeds in the last quarter and that's the only thing I can think of that would cause such low germination rate.

jul 2022.

Naruceno 30 Lavnesia, stiglo 39 + 6 FREE! od drugog straina, stvarno svaka cast. Big thanks and much love @Somaseeds Ja sam ostala bez teksta! Narucene 23.06, znaci nekih 20ak dana cekanja.
ĆyroZMAJ

avg 2022.

Evo moja iduca 4 straina, Eva Seeds - Jamaican dream Soma Sacred Seeds - New York City Diesel, SoPurple, 5G. proklijale sve <3 Stavio sam ih 20ak sati u casice s vodom, nakon toga u maramice gdje su i sad. SoPurple je kasnio par sati s otvaranjem sjemenke, ali eno ga ne budi mu zla, provirio :) Nycd se pruzila u kratko kao da nema sutra ;) Ne treba ni napominjat da sam klijanje radio u malo odstajaloj vodi da klor odj*** :D u cistoj bijeloj maramici, bez mirisa i boja jel. To vec i ptice na grani znaju ;) Pozdrav svima! :sun2: :wave:::listomahanje::
BizzzoZMAJ

sep 2022.

WolfbrotherAMBASADOR

sep 2022.

Vidim da se ovde prica o somaseeds pa evo da i ja podijelim iskustvo poslovanja: Narucio prije ljeta preko njihove stranice Lumatek 300w PRO, najpovoljnija cijena - 15 % jeftinije nego da sam uzeo kod nas u ducanu, stiglo bez vecih problema (malo je kasnilo ali nije njihova greska). Nakon toga sam narucio jedan set sacred soil kit i par sjemenki Lavnesie a oni (zbog onog kasnjenja, iako nije njihova krivnja) me pitaju hocu li jos neke gratis sjemenke, ludilo! Poslali mi 5 lavnesia i 5 somango autosa, posto sam bez icega odlucio sam prvo ovih 5 autosa odradit do Bozica da imam za pusit pa se onda bacit na 1 ili 2 velike lavnesie sa sominim soil kit-om. Svih 5 somango autosa je proklijalo nakon 36 sati u maramici, ubaceni u zemlju i evo su svi izasli vanka bez problema. Sve pohvale za somaseeds, pogotovo Albert, svaka cast na trudu i ljubaznosti!
SomaseedsAMBASADOR

sep 2022.

Thank you Wolfbrother. This makes me really happy to hear. The goal is to give and make everyone happy and enjoy the sacred plants. Best regards, Albert
SomaseedsAMBASADOR

sep 2022.

Thank you Wolfbrother. This makes me really happy to hear. The goal is to give and make everyone happy and enjoy the sacred plants. Best regards, Albert
darth_furioAMBASADOR

okt 2022.

@Somaseeds Thank you much for the freebies brother. Can't wait to read the book!

nov 2022.

Pozdrav Soma. Velika hvala. Mozda bolje da te zovemo Saul umjesto Soma :) Sretan sam, hvala ti. Jedan dan bi volio upoznati te. Engleski mi nije najbolji, medjutim uhvatiti cete smisao. NEmogu docekati da krenem ovaj grow! Stay high! hey Soma my bro Thanks for ALL But you better call Saul :) I m so happy AND one day i would love to meet you .my english is not to good but you will catch the point:D .cant wait to put that seeds in virgin peat substrate with soil & tea:rasta:stay high bro:vutra::respect::rasta:
BizzzoZMAJ

nov 2022.

@deus `ta si naru io a ata je stiglo? :D
ĆyroZMAJ

nov 2022.

Pozdrav! Stigao je i moj, peti po redu paket ako se ne varam od @Somaseeds :) ovaj je bio namjenjen iducem growu, da me sve ceka spremno, a dobio sam gratis Lavender OG i stickerse :D sad se bacam na mjesanje soila cim skuham iduci caj i nek se krcka do iduceg growa :) hvala Somaseeds, do iduceg puta :wave:

nov 2022.

Nisam znao,gdje bi ovo zaljepio,ali spominje se Soma i njegov kit....ako je Build a soil koristio isti kit,nema se ato razmialjat!N4qoST6s4Kw Kre e pri at od 3:35 Minute
sone1ZMAJ

feb 2023.

Wait till the end :) FmoS-8eBqQA
BizzzoZMAJ

feb 2023.

Znaci nakon 2 ili 3 seanse ovako s tipom, treba jedno 3 dana da nadodjes. Kakva penzija kakvi bakraci. Shvacanje sebe, sistema. A tek kad ga dobijes a da ga paranoja malo pere. Pfffff :rasta: jedino sto ovaj novinar nije izdr~ao. Sli no je proaao i @beatija

feb 2023.

40:07 :D smiley9934 Jos sam ja vec bed napravio, mrtav ladan preskocim somu sa pljugom smiley9934 slican pogled je slijedio.
sone1ZMAJ

feb 2023.

Hahaha joooj mogu misliti smiley9934 al sta mu je dao da ga razbudi 46:53 ? pa ja sam :lol: Drago mi je da sam naleteo na video, sada sam cuo neke stvari koje su me dotakle da kazem, pa mi sad cika Soma jos drazi :) A vala bas sto kazes, sad tek imam da nadodjem sta ocu i necu :D u zivotu, i a ovako :D haha :thumb::vutra::ljubav:

feb 2023.

Thats not my taste :D
BizzzoZMAJ

apr 2023.

uc2mwd
Keksolino3003AMBASADOR

dec 2023.

BizzzoZMAJ

jun 2024.

Znaci, ovjek je posvetio 60 godina ~ivota. A tko ce da voli nek izvoli. Markane svaka ast @Somaseeds YgR0b2hv4ek
ĆyroZMAJ

jun 2024.

Nisam ga jos pogledao. Cekam posebno vece, da zena zaspe malo ranije, ja smotam, otvorim pivo i upalim na velikom ekranu. Na miru :)
ĆyroZMAJ

jun 2024.

When you see the plants in your grow room not having stress, they shine and care and the love back at you and they go we appreciate you taking care of us and wait till were finished, well show you that we appreciate you take care of us d
BizzzoZMAJ

2. jan 2026.

Ka~e najbolja je mijeaana :rasta: v7QomOJNuZc
StrikanAMBASADOR

2. jan 2026.

Mijeaana salata... :) Ako on ka~e da mu poma~e ak i sa kardioloakim problemima, valja ga posluaati. Kralj!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se