VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamuse your religion :)
LEGACY

use your religion :)

54 odgovora4,459 pregleda
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

na neki na in ovo ide ovde http://www.cannabisassembly.org/
Silent BobPOZNAVALAC

maj 2007.

Cek, ajde objasni ovo. To je religijska grupa? Ako postanes clan, tj. ako smatras sebe poklonikom ove religije pred zakonom ti ne mogu nista? Ovo funkcionise samo u Britaniji? Mislio si da napravimo nesto slicno i na prostoru stare juge?
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

pa ata mislia kako sam ja doao na ideju o potvrdi? jesam ja pametan al nisam ajnatajn oe ehehehehehhe
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ima joa jedan link o tome http://www.thc-ministry.net/cannabis-sacrament.htm ali tu treba platiti samo 200dolara sumnjam da je naae pravosue tako razvijeno da bi uzeli te tvrdnje u obzir at oviae negdje prije je izaaao podatak da je pravosue, policija, zdravstvo, granica i nzenam jesam li joa koga zaboravio korumpirano do oko 50% prestraano
doomerLEGENDA

avg 2008.

Malo sam gledo tekstove za download, plakat za growroom i tekstove koji se kace na biljke dok rastu, svaka cast, skoro pa me dirnulo : D
kanehbosemAMBASADOR

avg 2008.

ja sam sebi isprinto primjerak ako bude kakvog sranja, da se mogu vadit na to. jer ipak postoje pravne osnove po kojima se mo~e ubla~iti kazna.. a ato se ti e prirode ovakvog duvanja.tu se totalno nalazim
petarPanISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Kao sto i europska konvencija o ljudskim pravima tako i nas ustav govore slijedece: EKLP: "Freedom to manifest ones religion or beliefs shall be subject only to such limitations as are prescribed by law and are necessary in a democratic society in the interests of public safety, for the protection of public order, health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others." Hrvatski ustav: "Sve vjerske zajednice jednake su pred zakonom i odvojene od dr~ave. Vjerske zajednice slobodne su, u skladu sa zakonom, javno obavljati vjerske obrede, osnivati akole, u iliata, druge zavode, so*cijalne i dobrotvorne ustanove te upravljati njima, a u svojoj djelatnosti u~ivaju zaatitu i pomo dr~ave." Samo kao sto znas nas je zakon malo u kurcu tako da od te ideje nista. To prolazi samo u S.A.D-u gdje se navodi da vjerske zajednice imaju potpunu slobodu prakticiranja svoje religije.
DžidžadžojacPOZNAVALAC

nov 2008.

Takoe, u Italiji rastafarijancima je dozvoljeno da imaju kod sebe do 5g.
BeyondLEGENDA

nov 2008.

Ta izjava je malo kontradiktorna. to je isto kao "slobodan si raditi sve kako ti ja ka~em"... pa onda nisi slobodan ovjee
petarPanISTRAŽIVAČ

nov 2008.

A hebiga prije cemo promijeniti zakon nego ustav :icon_biggrin: Medjutim postoji tocka u ustavu na temelju koje bih se moglo ishodovati dekriminalizacija. lanak 16:Slobode i prava mogu se ograni iti samo zakonom da bi se zaatitila sloboda i prava drugih ljudi te pravni poredak, javni moral i zdravlje. Svako ograni enje slobode ili prava mora biti razmjerno naravi potrebe za ograni enjem u svakom pojedinom slu aju.
Red WeedENTUZIJASTA

nov 2008.

Pa to je i smisao zakona, ustava ili vec kojeg vraga... Nikad nisi slobodan jer da su svi potpuno slobodni bila bi anarhija a to je opet nemoguce jer naprimjer neki kao ti i ja bi tu anarhiju iskoristili za pusenje trave i uzivanje u zvotu punim plucima dok bi drugi htjeli moc nad tobom i opet bi bio isti k...
petarPanISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Da, ali osobna sloboda moze ici do te granice gdje ti svojim radnjama ne ugrozavas slobodu drugoga. Takva sloboda je ono cemu treba sezati. Trenutno sloboda ide do granice gdje sebi ugrozavas zdravlje ili steti javnom moralu. Posebno me taj dio za osobno zdravlje brine ... nedavno sam citao Brave new world od Huxleya i nekako jebeno ovaj svijet pocinje liciti na nekakvu diktaturu zdravlja. Posebno kad pogledamo tehnoloski napredne zemlje kao japan ili juznu koreju gdje je konzumacija marhiuane extremno kaznjavana vidimo ustvari to bolesno lice nekakvog naprednog drustva koje forsira tijelesno "zdravlje". samo takvo forsiranje tjelesnog zdravlja jako sjebe duhovno zdravlje. Nema tu kruha u tom tehnokratskom drustvu ... jer postajemo robovi svojih tijela umijesto da je tijelo rob naseg duha.
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

petre pane kani se penkale svijet je postao sve samo ne diktatura zdravlja.. pogledaj samo sto se prodaje pod "legalno" uz title "prehrambena namirnica". TO SU PRAVI ZLOCINI. osim toga pricas u tonalitetu kao da se ne radi o biljci cije je sjeme najpotpuniji nutrijent za ljudsko bice koje postoji, a o ljekovitim svojstvima mislim da nema smisla pricati uopce.. sve u svemu da ti skratim promasenu poantu robovi smo kapitalizma jer nas je netko uspio uvjerit u nekakve nebuloze i sad je nebuloza globalna radi monopola na medije.. sto je zdravo a sto nije ne odlucuje se na temelju toga kako ta substanca utjece na ljudski organizam, nego kome trpa pare u djep.
BeyondLEGENDA

nov 2008.

Word!!!
petarPanISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Kao prvo treba biti objektivan. sjeme marihuane je daleko ispod nutrijativne vrijednost mlijecne sirutke. Tu se vidi pokusaj kapitalizma ulazenja u trzista koja nisu zasicena i iznosenja samo dijela informacija. Druga stvar i ako je znastveno dokazano da marihuana moze pomoci kod nekih bolesti lijekovi koji se nude kao alternativa su mnogo dijelotvorniji i nekakvo povlacenje legalizacije marihuane u medicinske svrhe smatram pogresnim pristupom jer ce se to odnosi niti na promil konzumenata i sigurno nije nekakav prvi korak prema dekriminalizaciji za osobnu upotrebu. Kapitalizam ne zanima ces ti pusiti travu ili ne ... bitan im je profit i kovanje takvih teorija zavjera je ne bas kredibilno ... nema sretnije pojave nego neke tvrtke kad bi se legalizirala marihuana jer bi masno trljali ruke i umijesto psenice ubrzo posadili marihuanu. Dikatura zdravlja je i te kako ocita ... samo je pitanje vremena kad ce zabraniti duhan ili masna jela. U europskoj uniji je bio predan prijedlog gdje je se trebala hrana sa visokim postotkom masnoce i secer oznaciti slicno kao sto na kutiji cigareta pise da ce te ubiti. Treba ostati objektivan jer jedino tako se mogu postaviti valjani argumenti. Marihuana treba u prvom planu postati pitanje osobne slobode i odabira a tek u sekundarnom njena nutrijativna vrijednost ili njena ljekovita svojsta.
BeyondLEGENDA

nov 2008.

uuuuuuu, kako si u krivu, totalno si u krivu, neda mi se sad tu pisati, nije ni tema za to, uglavnom imaa na forumu i vutra.tv sve ato govori suprotno tvojim tvrdnjama. nije da nismo objektivni, jesmo, ali cannabis je daleko viae od droge.
Petar PanPOZNAVALAC

nov 2008.

:signs053: :assshaking:
TarkiPOZNAVALAC

nov 2008.

Ma na krivoj valnoj duljini vas trojica tu pricate petarpanj govori s aspekta kapitalizma ciji je jedini i osnovni cilj generiranje dobiti (zato se i zova KAPITALizam) dok su slonjina i weki zanesenjaci koji bi najradije jeli travu prskali na sebe parfemiche od ganje i oblacili se u majice napravljene od NASE konoplje hhehee al jbg tu smo negdje u sredini ja b reko al ovo je vec offtop i to zesci al tako to dodje kad imas jednu debelu u cvaljama :D
BeyondLEGENDA

nov 2008.

Pa to ato petarPan govori jednostavno nije istina, i nisam zanesenjak neko razmialjam u skladu s onim ato sam nau io o cannabisu. ovo nije zavjera nad travom? http://www.youtube.com/watch?v=JVYsZY7QU4w nego ata je? razumno donoaenje odluke? Svi masnovno la~u o travi - to se zove zavjera. evo ti malo o medicinskoj upotrebi: http://www.youtube.com/watch?v=l96DFJbGkUY http://www.youtube.com/watch?v=FKWygom1Jvs http://vutratv.info/mws-m.html pa ti evo joa o medicinskom djelovanju THC, pitam se dali su svi oni ljudi pali s marsa ili su se stvarno izlje ili: http://www.youtube.com/watch?v=wcwrBO7Uysg pa onda pogledaj The hemp revolution http://vutratv.info/the-hemp-revolution/ da vidia zaato je kanabis potisnut s kapitalisti kog druatva, zato jer je ekonomski ubojica na svim razinama. Btw. sjeme kanabisa je najbolji izvor i sadr~i vrlo airok spektar esencijalnih masnih kiselina i ostalih sastojaka koji balansiraju cjeli imunoloaki sustav. Ima visoku koli inu proteina, omege3, omege6 i svega ato je potrebno organizmu, vjerovali vi to ili ne. cannabis je posebna biljka i neato daleko viae od droge. Problem slona, mene i nama sli nih nije zanesenost nego podraka ne emu ato zvu i previae dobro da bi bilo istina, pa ljudi nemogu vjerovati, ali informacije su oko vas, samo je pitanje ato vi ~elite vidjeti i misliti o tome, a ato ne.
kanehbosemAMBASADOR

nov 2008.

uvijek se iznova za udim kako ovako neki nickovi ulete sa spikom kako oni ku~e da trava nije tako opasna ali da treba biti oprezan bla bla bla PROHIBIIJA JE NAJGORE MOGUE RJE`ENJE PO OVOM PITANJU to je neato kao moderna inkvizicija, a vi sami prosudite gdje se nalazite? eh da imajte na umu da se ljudi na loma i spaljivaju SVAKODNEVNO, recimo da je ekvivalent loma i, zatvorska kazna, odba enost od obitelji, javno obilje~avanje sramoenje i tako dalje
petarPanISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Pa ljudi moji .... Kao prvo dajte mi reci gdje ja govorimo bilo sto protiv marihuane ili tvrdim da treba biti regulirana ili da treba biti oprezan ?!? Mislim da sam jasno rekao da sam za legalizaciju ili dekriminalizaciju. Svaka cast travi na svojim svojstvima i slazem se da je to super biljka ali mlijecna sirutka je pojede sto se tice prehrambene vrijednosti a aspirin je po svim aspektima razbija sto se tice medicinske upotrebe. Ali jebiga ljudi to ne znaci da ja branim ili da mi smeta da ce netko jesti sjemenke ili puziti travu radi zdravlja ... samo naprijed. Kad se dekriminalizira biti cu medju prvima koji ce sa gustom zadimiti jednu. Mislim da sam dosta jasno rekao sto mislim o trenutnom zakonu i trenutnom javnom mjenju na tu temu. Objektivno je reci da je marihuana zdrava i ne bih trebala biti zabranjena ali niste objektivni kad tvrdite da zelite dekriminalizaciju radi tih svojstava jer da nema THC ucinak na mozak kakav ima broj clanova ovog foruma bi bio vjerovatno 7-8. Jednostavno je strasno pogresno svoju argumentaciju za dekriminalizaciju temeljiti samo na ljekovitim svojstvima i prehrambenoj vrijednosti jer kao sto vidite one stvari koje su legalne su daleko od toga. Zato treba gledati na konzumiranje marihuane kao na OSOBNU SLOBODU koja ne zasluzuje kriminalizaciju jer nije stetna (i sad se tu mogu navesti sva pozitivna svojstva). Sve ostalo je pucanje u vlastite noge i uspijeh kod dekriminalizacije marihuane u medicinske svrhe bi znacio veliki neuspijeh u dekriminalizaciji za osobnu upotrebu i daljna kriminalizacija iste posto se puno stroze kaznjava zloupotreba "lijekova" po trenutnom zakonu nego sto se kaznjava marihuana. PS. Hvala Weedran na linkovima ... pogledat cu svakako kad dodjem doma ;)
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

I onda se cudimo zasto nema napretka, premda smo u stanju ovakve nebuloze citati od ljudi koji se znaju sluziti internetom. A gdje je tek ostala populacija koja nezna ni upalit PC? Samim time dolazak do ispravne nepristrane informacije im je nemoguc posto su svi javni mediji u vlasnistvu onih istih koji nam prodaju jaja pod bubrege. Samopuzdanje ljudi je sustavno srozano na razinu ispod nule tako da nisu u stanju slusat svoju intuiciju i vjerovati u sebe, a uistinu to je sve sto je potrebno da istina ispliva na povrsinu.. lakse nam se svima ponasati kao preplaseno stado ovaca i ic po principu "njih tisucu nemoze bit u krivu". E pa njih tisucu je primilo informaciju iz istog izvora, a alternativni izvori su protuzakoniti?? Istina je u svima nama, samo je zatrpana hrpom lazi vjesto pomjesanih sa djelomicnim istinama, a kad na to sve dodas i inerciju mase imas siguran recept za globalnu zakinutost pojedinacne svjesti. U takvom ogranicenom nacinu postojanja nema puno prostora za znanja sa vrha piramide, a posto svi znamo da se ljudi najvise boje nepoznatog, pojedinci koji to nepoznato znanje posjeduju postaju izopceni i spaljeni na lomaci jer to je daleko lakse napraviti, nego upregnuti mozdane vijuge i suociti se sa realnoscu situacije. Unatoc svemu ostajem optimist.
BeyondLEGENDA

nov 2008.

Rick Simpson se definitivno nebi slo~io s tobom :) http://forums.vutra.org/vutra-filmovi-linkovi/3922-run-cure-rick-simpson-story.html kao ni svi drugi ljudi koji su izlje eni zahvaljuju i kanabisu ili bez njega nebi pre~ivjeli, ili bi ~ivjeli u teakim bolovima i patnji, a sad su sretni, imaa linkove.
petarPanISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Ajde molim te navedi gdje ja to iznosim nebuloze.
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

Nadam se da razumijes engleski. History: [*]Marijuana has been used for over 5,000 years. [*]No one has ever overdosed on marijuana. [*] Aspirin has been used for 108 years. [*]Approximately 500 people die every year by taking aspirin The Law: [*]Marijuana is a Schedule 1 drug, meaning the US government believes it is extremely dangerous, highly addictive, and of no medical value. [*]Aspirin is available for pennies and can be purchased by children at any drug, grocery, or convenience store. Often they are just handed out free by people with no medical education. Marijuana side effects and dangers: [*]The dangers of marijuana include possible respiratory problems caused by the deposition of burnt plant material on the lungs. This danger can be eliminated with alternate forms of consumption such as eating or vaporizing the medicine. [*]For two to four hours, marijuana causes short-term memory loss, a slight reduction in reaction time, and a reduction in cognitive ability. (It makes you stupid for a little while.) These conditions DO NOT persist after the herb wears off. [*]Hunger [*]Paranoia [*]Depression [*]Laughter [*]Introspection [*]Creative Impulse [*]Euphoria [*]Tiredness [*]Forgetfulness Aspirin side effects and dangers: [*]When taken with alcohol, aspirin can cause stomach bleeding. [*]Reye Syndrome in children: fat begins to develop around the liver and other organs of the child, eventually putting severe pressure on the brain. Death is common within a few days. [*]People with hemophilia can die. [*]People with hyperthyroidism suffer elevated T4 levels. [*]Stomach problems include dyspepsia, heartburn, upset stomach, stomach ulcers with gross bleeding, and internal bleeding leading to anemia. [*]Dizziness, ringing in the ears, hearing loss, vertigo, vision disturbances, and headaches. [*]Heavy sweating [*]Irreversible liver damage [*]Inflamation and gradual destruction of the kidneys [*]Nausea and vomiting [*]Abdominal pain [*]Lethargy [*]Hyperthermia [*]Dyspepsia: a gnawing or burning stomach pain accompanied by bloating, heartburn, nausea, vomiting and burping. [*]Tachypnea: Abnormally fast breathing [*]Respiratory Alkalosis: a condition where the amount of carbon dioxide found in the blood drops to a level below normal range brought on by abnormally fast breathing. [*]Cerebral Edema: Water accumulates on the brain. Symptoms include headaches, decreased level of consciousness, loss of eyesight, hallucinations, psychotic behavior, memory loss and coma. If left untreated, it can lead to death. [*]Hallucinations, confusion, and seizure. [*]Prolonged bleeding after operations or post-trauma for up to 10 days after last aspirin. [*]Aspirin can interact with some other drugs, such as diabetes medication. Aspirin changes the way the body handles these drugs and can lead to a drug overdose and death. If you think that cannabis is actually safer than aspirin, you are not alone. In October 2000, Dr. Leslie Iversen of the Oxford University Department of Pharmacology said the same thing. In her book, The Science of Marijuana, Dr. Iversen presents the scientific evidence that cannabis is, by-and-large, a safe drug. Dr. Iversen found cannabis had an impressive record when compared to tobacco, alcohol, or even aspirin. Tetrahydrocannabinol is a very safe drug, he said. Even such apparently innocuous medicines as aspirin and related steroidal anti-inflammatory compunds are not safe. So if safety is your concern, cannabis is clearly a much better choice than aspirin. If you eat it or vaporize it, it just might be the safest painkiller the world has ever known. source http://leisureguy.wordpress.com/2007/03/24/which-is-more-dangerous-aspirin-or-marijuana/
choki123POZNAVALAC

nov 2008.

Ne trebaju mi nikakvi podaci o tome ata je aspirin i koje je kemijske formule,ne trebam znat nikakve jednad~be ,reakcije i meuodnose bilo kakvih elemenata,ja samo vjerujem prirodi viae nego ovjeku.
TarkiPOZNAVALAC

nov 2008.

bravo svaka cast :clap: aj ono sto se mora uzet u obzir je da prohibiciju ne donosimo ili ukidamo ni ti ni ja ni on ni ovaj ni onaj nego neki kurcoglavi glavonja u fotelji njih vise cak ako govorimo o lobijima ne mozes se ponasat ko da nije prohibicija jer ipak je pa zavrsis na "lomaci" puno vas se poziva na izvore s youtubea mnogo tih ljudi se cini govore ispravne stvari ali drustvena konvencija nije takva nego kakva je na telki i u novinama pa si onda i ti i ja i mi svi skupa "LIK KOJI TREBA ICI U ZATVOR" e dok se to ne promjeni a nece neko vrijeme dok se netom ne pocne koristit vise ljudi neg telkom al to je sve sad nekaj sesnaesto pazite se ljudi i uzivajte BTW za vrijeme alkoholske prohibicije je UMIRALO masuuuu ljudi a kolko danas? hehee 0
Red WeedENTUZIJASTA

mar 2009.

Kako mi je fora naci ovakvu temu di svi briju svako svoje... i niko se ne kuzi... hahaha PetarPan pokusava biti objektivan, Weedran je neki spiritualist a Slon nutricionist... hahahaha.... Kao prvo svaka cinjenica se moze pobiti pogotovo sto se tice THCa i drage nam biljke, jer mislim da su priznata istrazivanja zakazala na tom podrucju jer po meni se vise istrazivao LSD od THCa tako da sve sto kazete moze se pobiti... Sto se tice ovih THC(cud)om izljecenih ljudi, hmmm, jeste ikad culi za placebo efekt po pitanju medicine, moje misljenje je da 60% bolesti proizlazi iz covjekove psihe a mozda cak i vise... Ma neda mi se dalje ionako nema smisla svako ce tupiti svoje ali bas su mi fora ove teme... I sta ce me sad popljuvat hahaha On Topic: tesko ce kod nas ikakva religija taka proci kad su politicari na vlasti... a i jebo religiju ja vjerujem u sebe a ne u kakvu biljku....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se