VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamStranka Hašišara
LEGACY

Stranka Hašišara

188 odgovora17,234 pregleda

dec 2010.

Stalno razmisljam o osnovanju politicke stranke koja ce se zauzimat za legalizaciju trave pa me zanima ima li tko iste misli i ambicije za tako nesto?

dec 2010.

not posible in this dr~ava right sada ....
SiDAMBASADOR

dec 2010.

Wake Up! we're fucked up.... ali svia mi se ideja svakako, ali ja se nadam i mogue je da jednom i to vidi svjetlo dana! bit e, nadamo se!

dec 2010.

Ne svia mi se uope ideja. Iz vienog do sada u radu brojnih politi kih stranaka...predsjednik haaiaara bi bio korumpiran,lopovski nastrojen i u~ivao bi sve blagodati toga ~ivota,(najbolji dim,najbolje trebe,love ko' D~aji...),a mi ostali bi sve to morali financirati.
papandopuloISTRAŽIVAČ

dec 2010.

ni sam nebi bolje napisao:)
SiDAMBASADOR

dec 2010.

evo natjerali ste me da promjenim mialjenje... mo~da bi bilo dobro da postoji, ali Ven mi je otvorio o i malo bolje :)) Ima tu istine, na kraju se svi pretvore u materijaliste....
bozgaLEGENDA

dec 2010.

Legalizacija nije proala ni u Kaliforniji, a di bi tek kod nas. U naaoj demokraciji i ovakvoj slici o gani kao o nekoj opojnoj drogi (a to po zakonu jest) prvo bi trebalo promijeniti sliku o gani i educirati ljude, a to je proces koji traje desetljeima ako ne i stoljeima.... Tako da prvo treba ljudima rei ato to no jest cannabis, a ato je haaia, a ato je skunk. Zatim objasniti kako djeluje. Zatim dokazati hrpu stvari. I onda dekriminalizirati. Legalizacija je kako ka~e Haze - not now not here.... peace boz :sun2:
ZOKIAMBASADOR

dec 2010.

sve je to ok al ja nisam za to ime ... kao prvo glasove dobijas na ime strenke a to bi ti odbilo sve glasove koje su preotiv marihuane ti treba da ubedis ljude i da ih edukujes na suprotno.. drugo glasove donosi covek koji je lider tako da moras biti poznat po dobrim nmerama moras se jednostavno pokazati.. itd itd.. uglavnom se sve svodi na politiku a za to je potreben neko mnogo odlucan.. ovo nije zajebancija ovo je zbiljno i tako to treba shvatiti ako imas para za pocinjati stranku nek ty je sa srecom :)

dec 2010.

Ukoliko netko bude zelio da procita ovo, neka ima u vidu da ovo ne moze da uradi jedna osoba. Sada bih zelio da vam objasnim kakav je plan u mojoj glavi. Legalizacija marijuane na Balkanu bi izgledala otprilike ovako ( sve sto je potrebno da se to realizuje): Faza 1: - Uz dobru organizaciju, edukacija bi trajala neke dvije do tri godine ali isplati se malo sacekati. Za pocetak je potrebno pokrenuti anketu sa pitanjem "da li ste za legalizaciju marihuane" ili nesto slicno tome. Nakon zavrsene ankete potrebno je napraviti edukacione letke koji se dijele u gradu prolaznicima koji izgledaju starije od 18 godina. - Kada se sve to zavrsi potrebno je napraviti TV, radio ili neku web reklamu. Nakon par mjeseci ponovo treba pokrenuti anketu sa istim pitanjem kao i prosli put. Ako prvi put ne uspije proces se ponavlja. Faza 2: - Potrebno je napraviti legalnu organizaciju ne partiju ili stranku, vise kao nesto za podrsku mladih i edukaciju starih. Nakon toga treba objasniti ljudima da to povecava turizam i da je to veliki plus za legalizaciju marihuane. Istina jeste da se turizam povecava legalizacijom marihuane. - Mnogi bi pomislili da se tako moze zloupotrijebiti marihuana ali marihuana u ulicnoj prodaji nebi imala neku posebnu cijenu. Znaci potrebno je otvoriti lanac trafika u kojoj je dozvoljeno preprodavanje marihuane. Trafike trebaju biti povezane elektronskim sistemom, znaci samo jednom dnevno punoljetna osoba sa licnom kartom moze da kupi jedan gram marihuane. - Ovim postupkom bi se znatno smanjio kriminal a i policija bi na kraju krajeva dobila dobru ulogu. Sva zaplijenjena marihuana prije legalizacije se poklanja drzavi te se na marihuanu stavlja porez. Cijena jednog paketa bi bila negdje oko 3 eura, od toga 0,30 ide u drzavni fond. Faza 3: - Otvaranje novih objekata i poslovnih prostora na polju marihuane doprinosi zaposljavanju mladih. U takvim objektima se za male pare uziva a bitno je da je drzava sretna i zadovoljna. Neka oni donose nove zakone na nama je samo da pokrenemo legalizaciju. Pojedinac ne moze da vodi ogroman projekat, da se to moze ja bih davno to uradio sa ovim fazama. Bilo bi glupo da od vas trazim da mi pomognete u ostvarivanju ovog cilja, koji je ja mislim bez greske uradjen. Sve sto je potrebno jeste da vi pokusate sami da napravite organizaciju, i vise manjih organizacija mogu da dovedu do uspjeha. Zar to nije ono sto svi mi zelimo ?
He-ManLEGENDA

dec 2010.

A da ne spominjemo da takva stranka s "jednim" ciljem nema nikakve aanse za ostvarivanjem pozitivnih rezultata. To treba biti ukomponirano u program neke od vodeih stranki da bi imalo ikakvih rezultata.

jan 2011.

Evo da dignem temu malo iz mrtvih. Krenula je zanimljiva rasprava al je naglo stala.Pa da krenemo! Netreba nama nikakva politi ka stranka jer od toga nema kruha.Za se bavit politikom treba viae od toga da nudia samo legalizaciju. Sla~em se skoro sa svime ta je Wagon gore napisao.Po mom mialjenju trebalo bi da u naae 3 dr~ave sa podru je ex yu,pritom mislim na HR,SRB i BiH.Sloveniju ne u uvratavat jer oni su ovako bar 10g ispred nas svih po pitanju svega a ne samo legalizacije. Sla~em se sa idejom da bi u svakoj od tih dr~ava trebalo osnovat graanski udrugu za promicanje istine o canabisu. Za podru ja HR i SRB znam da su potrebna 3 potpisa.Zna i presjednik udruge,podpresjednik i tajnik udruge.Kad se to napravi udruga je zakonski registrirana i mo~e po et sa svojim djelovanjem.E tu sad kre e pri a o promociji neato kao ato je Wagon napisao. Samo ja nebi sa letcima po ulici iz starta.Na po etku bi trebalo sa udrugom pokrit ato viae gradova.I da se lanovi udruge po gradovima anga~iraju da se istina o canabisu uje. Kako?Mo~da jednostavno pri om!I potkrjepit pri u znanstvenim istra~ivanjima.Ma ima na ina miljon!Samo treba krenut a nije lagan zadatak.Pogotovo za nas koji ovdje tipkamo koji velika ve ina imaju neato u svojoj baati.Za takve stvari bi trebali biti ljudi koji ne gaje jer se zna da e nam plavci zagor avat ~ivot.Al to je ta borba! Pa ako smo spremni i u neku borbu do kraja?Ja osobno se mogu i odre groowa za takav cilj. Mo~e se i na lokalnom radiu do do neke emisije.Bar je u mom kraju lako do do nekog termina na lokalnoj radio stranici,Napraviti dobru internet stranicu o promociji istine o marihuani.`to bi po meni bio najbolji po etak. Zna i kratki rezime.Po meni trebalo bi u svakoj od tih 3 dr~ava da se nae 3 ljudi koji vole canabis i znaju dosta o njemu al ne groowaju.To troje ljudi ide u op inu i registriraju gra anski udrugu.Sa time smo zadovoljili formalno pravnu formu i mo~emo po et sa djelovanjem ko graanska udruga koja ima svoja prava na lokalnoj i dr~avnoj razini. Kad se to napravi mo~emo napravit dobru internet stranicu iste tematike.Mislim da ima ovdje ljudi koji bi odradili taj poso bez problema.Stranica e pomo i i u u lanjivanju ljudi u udrugu. Na samom po etku treba bit samozatajan po meni.Da se skupi dostatan broj lanova i da se pokrje ato viae gradova sa lanovima. E tek tad po mom mialjenju mo~emo u malo agresivniju borbu i promicanju istine o canabisu. Zna i redio emisje,letki,mo~da koji seminari o dobrobitima i atetnostima canabisa,internet tv tematike canabis........ Ima se mjesta za djelovanje kad smo zakonska graanska udruga i koja broji xxxx lanova. KO I ZA SVAKI POKRET BITNA JE KRITI NA MASA BEZ TOGA NEIDE NI`TA!!!! Al se isto tako za po etak treba ozakoniti pa lagano po eti sa radom da bi se doalo do kriti ne mase.Zna i grupa ljudi toliko velika da ne mo~a a da je se ne uje.Malo to mo~da sad zvu i nemogu e.Al vjerujte mi svaki po etk je te~ak!Znam i siguran sam da i vi znate da bar 60ak% ljudi oko vas konzumira canabis.Dal to bili klinci,odrasli,huligani,doktori,policajci,advokati....... Da ne nabrajam!Po meni bi se desila kriti na masa da se po ne sa djelovanjem.I to u relativno kratkom roku. A zamislite da se to napravi u sve 3 dr~ave!Da svaka ima dosta jaku udrugu i da se nakraju ujedinimo i tra~imo svoja prava. PROBAJTE SE ZAMISLIT MALO NAD OVIME `TA STE PRO ITALI!!!!

jan 2011.

Evo da dignem temu malo iz mrtvih. Krenula je zanimljiva rasprava al je naglo stala.Pa da krenemo! Netreba nama nikakva politi ka stranka jer od toga nema kruha.Za se bavit politikom treba viae od toga da nudia samo legalizaciju. Sla~em se skoro sa svime ta je Wagon gore napisao.Po mom mialjenju trebalo bi da u naae 3 dr~ave sa podru je ex yu,pritom mislim na HR,SRB i BiH.Sloveniju ne u uvratavat jer oni su ovako bar 10g ispred nas svih po pitanju svega a ne samo legalizacije. Sla~em se sa idejom da bi u svakoj od tih dr~ava trebalo osnovat graanski udrugu za promicanje istine o canabisu. Za podru ja HR i SRB znam da su potrebna 3 potpisa.Zna i presjednik udruge,podpresjednik i tajnik udruge.Kad se to napravi udruga je zakonski registrirana i mo~e po et sa svojim djelovanjem.E tu sad kre e pri a o promociji neato kao ato je Wagon napisao. Samo ja nebi sa letcima po ulici iz starta.Na po etku bi trebalo sa udrugom pokrit ato viae gradova.I da se lanovi udruge po gradovima anga~iraju da se istina o canabisu uje. Kako?Mo~da jednostavno pri om!I potkrjepit pri u znanstvenim istra~ivanjima.Ma ima na ina miljon!Samo treba krenut a nije lagan zadatak.Pogotovo za nas koji ovdje tipkamo koji velika ve ina imaju neato u svojoj baati.Za takve stvari bi trebali biti ljudi koji ne gaje jer se zna da e nam plavci zagor avat ~ivot.Al to je ta borba! Pa ako smo spremni i u neku borbu do kraja?Ja osobno se mogu i odre groowa za takav cilj. Mo~e se i na lokalnom radiu do do neke emisije.Bar je u mom kraju lako do do nekog termina na lokalnoj radio stranici,Napraviti dobru internet stranicu o promociji istine o marihuani.`to bi po meni bio najbolji po etak. Zna i kratki rezime.Po meni trebalo bi u svakoj od tih 3 dr~ava da se nae 3 ljudi koji vole canabis i znaju dosta o njemu al ne groowaju.To troje ljudi ide u op inu i registriraju gra anski udrugu.Sa time smo zadovoljili formalno pravnu formu i mo~emo po et sa djelovanjem ko graanska udruga koja ima svoja prava na lokalnoj i dr~avnoj razini. Kad se to napravi mo~emo napravit dobru internet stranicu iste tematike.Mislim da ima ovdje ljudi koji bi odradili taj poso bez problema.Stranica e pomo i i u u lanjivanju ljudi u udrugu. Na samom po etku treba bit samozatajan po meni.Da se skupi dostatan broj lanova i da se pokrje ato viae gradova sa lanovima. E tek tad po mom mialjenju mo~emo u malo agresivniju borbu i promicanju istine o canabisu. Zna i redio emisje,letki,mo~da koji seminari o dobrobitima i atetnostima canabisa,internet tv tematike canabis........ Ima se mjesta za djelovanje kad smo zakonska graanska udruga i koja broji xxxx lanova. KO I ZA SVAKI POKRET BITNA JE KRITI NA MASA BEZ TOGA NEIDE NI`TA!!!! Al se isto tako za po etak treba ozakoniti pa lagano po eti sa radom da bi se doalo do kriti ne mase.Zna i grupa ljudi toliko velika da ne mo~a a da je se ne uje.Malo to mo~da sad zvu i nemogu e.Al vjerujte mi svaki po etk je te~ak!Znam i siguran sam da i vi znate da bar 60ak% ljudi oko vas konzumira canabis.Dal to bili klinci,odrasli,huligani,doktori,policajci,advokati....... Da ne nabrajam!Po meni bi se desila kriti na masa da se po ne sa djelovanjem.I to u relativno kratkom roku. A zamislite da se to napravi u sve 3 dr~ave!Da svaka ima dosta jaku udrugu i da se nakraju ujedinimo i tra~imo svoja prava. PROBAJTE SE ZAMISLIT MALO NAD OVIME `TA STE PRO ITALI!!!! :spliff::spliff::spliff::spliff::spliff::spliff::spliff::spliff::spliff:
TarkiPOZNAVALAC

jan 2011.

Ja ve imam napisan statut za udrugu... Imam i potpise troje ljudi... ek di je stalo? Ma sjebano je to, al da se, sam ato se nikome ne da :D
xxrobixxAMBASADOR

jan 2011.

`teta ato se ljudima neda. Ja bi pomogao kako god mogu, djelio letke, nov ano, ma bilo kako, samo da je viae ljudi zainteresirano :/

jan 2011.

Ajmo ljudi da pokrenemo konstruktivnu raspravu pa se mo~da neato i izrodi! Ne e nitko napravit poso umjesto nas.A prva stvar je konstruktivna rasprava pa se mo~da neato i izrodi. NEMOJTE ZABIJAT GLAVU U PJESAK KO NOJEVI!!!!!!!
zuz1AMBASADOR

feb 2011.

evo prvi korak bi bio da se bar sto vise ljudi jave da podrzavaju ovo i zeljni su pridonjeti ostvarenju cilja u ovoj temi. trebali bi otvoriti temu iskljuciv o ovome sto je predlozio Smoke pa da u njoj raspravljamo za dalje..jer ovaj dio foruma nije bas toliko popularan kao i neki drugi dijelovi
Sensi*JanaAMBASADOR

feb 2011.

:clap:smoky! To je pravi stav i procedura kojom bi trebalo ici,potpuno podrzavam. Ako se nadje neko voljan i sa dovoljno slobodnog vremena da osnuje udrugu u Srbiji slobodno nek mi se javi,voljna sam ucestvovati,volje imam na pretek ali slobodnog vremena ne bas toliko a i znanja oko osnivanja udruge i dr.birokratskih stvari mi manjka. Bilo bi lepo kad bi mi jos za zivota uspeli da napravimo ikakav pomak, da nasi klinci jednog dana nebudu u istoj situaciji kao mi.A posto nista ne stize na srebrnoj tacni moramo se potruditi sami :icon_lol:

feb 2011.

U ovo sam siguran.Odmah me asociralo na sino nju seriju "re~i me" kada ~ena u najboljim godinama zapali trubu i ita kama sutru:) Kao i plasti ni kirurzi u toj seriji,ali da ne bude zabune,nije to izmialjena realnost,to nije niata udno. Nego bit u kratak uz jednu stavku koja mislim da je jako bitna: Moje je mialjenje da e sve ovo teako pro i bez jednog financijskog stru njaka (koji je na naaoj strani) i da izra una koja se godianja dobit mo~e dobiti legalizacijom.Zna i prodajom u apotekama recimo,porez na sjeme,turizam,njive marihuane,izvoz,ovo ono.Netreba zanemariti radna mjesta kojih bi se otvorilo ohoho.Naravno,nemam niata protiv da sve bude pod dr~avnom kontrolom. I da dr~ava recimo sad ostvaruje dobar prihod prodajom droge,a to ipak mo~emo nagaati,itekako bi se zamislili ako bi dobrim izra unom zarada bila ve a,a vjerujem da bi. S druge strane,pada mi na pamet dali je mo~da hrvatskoj (i bliskim dr~avama) "zabranjena" legalizacija "iz vani" recimo neato u smislu ucjene zbog vanjskog duga? Ko e ga znati. injenica je da ovako ne mo~e dovijeka biti,prije ili kasnije e se ovakav sistem raspasti i oti i u "3 lepe". Ja sam svakako da se neato pokrene. Opet ka~em,volio bi da neki financijski stru njak u grubo napravi mogu u dobit dr~avi,a mi mo~emo pisati natuknice gdje bi sve dr~ava mogla zaraditi,jer,bez cifri i profita,boli dr~ave ***** za graane i njihova prava.

feb 2011.

Vidim da je moja ideja sve vas "bacila" na razmialjanje, drago mi je da jeste. Ovo dana dok nisam bio tu tra~io sam ljude koji bi mogli da pomognu i realizaciji ideje, teako jeste ali je izvodljivo. Za po etak nam trebaju ljudi koji e da vode stranku a ostatak posla je na nama - ljubiteljima marihuane. U biti treba nam sve ato je ve gore Smoke napisao. Potrebno nam je mnogo ljudi koji bi podr~ali naau organizaciju/stranku tako da se mogu organizovati javni skupovi nakon svega ato je Smoke gore ve naveo. Ja sam u mogunosti da uzmem sedmi ni termin na radiu ali samo za Tuzlu ostatak balkana bi imao priliku da nas prati putem interneta. Ovim putem bi mogli da napravimo prora un koliko je ljudi otprilike za legalizaciju. Ako smo ve toliko voljni da legalizujemo stvar koju volimo zaato svako od nas ne bi dao svoj doprinos tome. Viae manjih radio/TV i internet organizacija mogu da postanu jedna i onda mo~emo da uradimo to kako spada. Ako po nemo sa radom ve ove godine za dvije godine ili ak manje mogli bi da postignemo svoj cilj. Trebali bi viae razgovarati na ovu temu i pronai pravo rijeaenje zajedni kim snagama. Nije mi jasno zaato veina lanova ovog foruma ne ~eli da napiae ata misli o ovoj temi i tako pomogne prvo sebi a potom i svima nama. Hvala !

feb 2011.

Vjerovatno jer viae ljudi vole da gaje i ne ~ele riskirati "vlastiti raj" radi ionako mo~da nemogu e mislije pa se dr~e koliko toliko provjerene metode...gaji i auti:)

feb 2011.

hahaha... ipak se nadam da e jednog dana biti legalizovana... :icon_lol:
MeskalitoLEGENDA

feb 2011.

Da ,za neko udruzenje je potrebno 3 potpisa i neke takse i cak moze sve da se odradi i postom (ne mora licno se ici ) . Udruzenje dobija pecat i svoj racun na koji moze da prima donacije i clanarine od kojih ce finansirati projekte .Cak moze isto udruzenje u vise zemalja . Bilo bi prirodno da tako nesto potekne odavde , jel ako ovu ideju uhvate politicari sumnjam da ce biti nesto bolje nego bi kao i obicno izopacili svako dobro . Ok je net ali za ovako nesto nam ipak treba eden doobar i veliki razanj :thumb:

feb 2011.

Je treba jedan ra~anj za dogovor statuta udru~enja! SLA}EM SE! Tako je bez politike.Udru~enja bi po meni bilo bolje da se naprave u svakoj od dr~ava bivae nam YU.Pa se ta udru~enja nakraju udru~e u meunarodnu udrugu.Al svaka ima ra un i potpis u svojoj dr~avi ata bi sigurno olakaalo poslovanje iste nego da jedna udruga dr~i 2,3,4 dr~ave.Opet to je moje vienje te papirologije. To nekoata niata kako ka~e Meskalito.A sigurno bi olakaalo poslovanje udruga. UDRUGA ZA PROMICANJE ISTINE O CANABISU!!! Ajde da razve~emo konstruktivnu raspravu!!

feb 2011.

Je treba jedan ra~anj za dogovor statuta udru~enja! SLA}EM SE! Tako je bez politike.Udru~enja bi po meni bilo bolje da se naprave u svakoj od dr~ava bivae nam YU.Pa se ta udru~enja nakraju udru~e u meunarodnu udrugu.Al svaka ima ra un i potpis u svojoj dr~avi ata bi sigurno olakaalo poslovanje iste nego da jedna udruga dr~i 2,3,4 dr~ave.Opet to je moje vienje te papirologije. To nekoata niata kako ka~e Meskalito.A sigurno bi olakaalo poslovanje udruga. UDRUGA ZA PROMICANJE ISTINE O CANABISU!!! Ajde da razve~emo konstruktivnu raspravu!!
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

Evo ga... 100 nas treba biti. http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=1866 Ajmo preslike osobnih na sunce :vb_kez:

feb 2011.

Ne emo politi ku stranku kako naslov ka~e! O emo graansku udrugu.Al smo se nadovezali na ovaj post jer mislim da ima gore dobrih ideja.
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

Ok... recimo da se ideja udruge ostvari, ato nije nikakav problem.. I onda? `ta e ta udruga raditi? Konkretno.

feb 2011.

E pa radi se o statutu udruge koji treba razgradit. Al mislim da samo ime udruge recimo UDRUGA ZA PROMICANJE ISTINE O CANABISU govori samo za sebe. Opet mislim prije tog pitanja trebaju prije entuzijasti da se skupe recimo ovdje u konstruktivnoj raspravi.Da bi se mo~da i neke crte statuta dobile ovdje.Ve kad smo utvrdili da do udruge nije problem.Kad se skupimo u nekom broju i kad smo kvalitetno raspravili o problematici mo~emo krenut dalje. Osobno mislim da ima kvalitetnih zamisli i ljudi dobre volje koji su spremni i napravit neku ~rtvu za taj cilj.Nebitno sad! E takvi ljudi su potrebni ovoj temi i raspravi.Siguran sam da e se neato pozitivno izroditi. A ata e konktretno raditi?Mo~e svaata! Recimo lanovi udruge tra~e i obavljaju razgovore sa raznim stru njacima u raznim granama vezanim za canabis.Organiziraju razne radijo emisije na tu temu.Rade razne reklamne letke ili joa bolje udruga ima svoj list.Novi lanovi isto jako va~ni,za dostizanje kriti ne mase.Da nas se uje ja e.Svakako i prikupljanje donacija ima isto jako veliku ulogu.Ima se tu puno posla!Al opet ka~em da od nekud treba po et. A bilo bi sasvim pristojno i fer prema ovom forumu da tako neato krene od davde. Isto tako mislim da ovdje ima puno kvalitetnih osoba koji bi naali svoje mjesto u svemu tome.Znam i da postoji odreeni strah prema svemu tome.Jer svi mi ovdje ili barem velika ve ina ima svoj vrt.Ima ljeka i za to!Isto kao i naai biznismeni.Na papiru je vlasnik jedan a pravi vlasnik i ko donosi odluke drugi. Najbolji recep,provjeren od naaih politi ara i biznismena sa podru ja balkana!!!

feb 2011.

E pa radi se o statutu udruge koji treba razgradit. Al mislim da samo ime udruge recimo UDRUGA ZA PROMICANJE ISTINE O CANABISU govori samo za sebe. Opet mislim prije tog pitanja trebaju prije entuzijasti da se skupe recimo ovdje u konstruktivnoj raspravi.Da bi se mo~da i neke crte statuta dobile ovdje.Ve kad smo utvrdili da do udruge nije problem.Kad se skupimo u nekom broju i kad smo kvalitetno raspravili o problematici mo~emo krenut dalje. Osobno mislim da ima kvalitetnih zamisli i ljudi dobre volje koji su spremni i napravit neku ~rtvu za taj cilj.Nebitno sad! E takvi ljudi su potrebni ovoj temi i raspravi.Siguran sam da e se neato pozitivno izroditi. A ata e konktretno raditi?Mo~e svaata! Recimo lanovi udruge tra~e i obavljaju razgovore sa raznim stru njacima u raznim granama vezanim za canabis.Organiziraju razne radijo emisije na tu temu.Rade razne reklamne letke ili joa bolje udruga ima svoj list.Novi lanovi isto jako va~ni,za dostizanje kriti ne mase.Da nas se uje ja e.Svakako i prikupljanje donacija ima isto jako veliku ulogu.Ima se tu puno posla!Al opet ka~em da od nekud treba po et. A bilo bi sasvim pristojno i fer prema ovom forumu da tako neato krene od davde. Isto tako mislim da ovdje ima puno kvalitetnih osoba koji bi naali svoje mjesto u svemu tome.Znam i da postoji odreeni strah prema svemu tome.Jer svi mi ovdje ili barem velika ve ina ima svoj vrt.Ima ljeka i za to!Isto kao i naai biznismeni.Na papiru je vlasnik jedan a pravi vlasnik i ko donosi odluke drugi. Najbolji recep,provjeren od naaih politi ara i biznismena sa podru ja balkana!!!
hardbluesmanENTUZIJASTA

feb 2011.

SMOKA ZA PREDSJEDNIKA!!! ja sam za...kad se po inje?
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

Rekoh ti ve da statut za takvo ato ve postoji. Fale mu samo neke odredbe koje se daju napisati za 5 minuta... To je statut za udrugu "Farmakognoaka radna udruga ljubitelja alternativnosti", skraenog naziva "FRULA" :) http://www.megaupload.com/?d=M85Q4AVP Napisano sve po PSu. Udruga za promicanje istine o kanabisu ti ne mo~e proi pod naziv.... osim ako u ciljeve udruge ne mislia imati demoniziranje opojne droge kanabis, i kako je atetna i kako ju ne treba konzumirati :D Mora biti neato poluskriveno... ili skraenica.. neka ne-o ita.

feb 2011.

Pa neznam Tarki. Nevidim razloga zaato nebi proala ko naziv? Kolko ja znam sloboda govora postoji i sa tim sloboda mialjenja.Nevidim razlog zaato bi neato trebalo bit skriveno ili poluskriveno? Zar nije zbog tog poluskrivenog svjet ovakav kakav je.Zar se ne dogaaju loae stvari jer ljudi prestave jedno a nakraju rade drugo.Nakraju zala~emo se za istinu i za niata viae od istine. Ima ona narodna u la~i su kratke noge. Pro itat u taj statut.Al statut jednog druatva nije nuklearna fizika.Pa opet ne vidim zaato kopirati statut od nekog drugog.Sla~em se u alternativu spadamo i mi.Al opet u re i mislim da ima ovdje vrlo kvalitetnih ljudi i da bimo mogli sve napravit izvorno ovdje na vutri.org. Pro itat u sigurno i taj statut. Voli vas Smok sve!!! Edit: Pro ito statut!Iskreno izgleda mi statut ko za sabor a ne za normalnu graansku udrugu. A sa mog gledanja shvatljivo poato frula je krovna udruga svih udruga u alternativi.Neznam ata e nama skupatina,upravni odbor.Treb nam presjednik,dopresjedniki tajnik.I to je to!Kakve izvrane vlasti i bla,bla. Znam kad smo radili statut za moto klub,isto graanska udruga.Treba napisati polje djelovanja,na ini financiranja...... Vrlo jednostavno!Dobro mo~da e ova udruga imat ve i prostor djelovanja i sukladno tome viae stavki. Al sam sigurno mialjenja da nam ovo o skupatini i upravnom odboru nije potrebno.Jedino ako ne postoji neka zakonska regulativa koja to zahtjeva.Ja osobno nisam stru njak u tom pogledu. PEACE

feb 2011.

Ja bi to stavio u "udrugu za poticanje gospodarstva i iskoriatavanje prirodnih dobara":) Zna i na i par stvari a ne samo "konoplja".Recimo mo~e se i promovirati alternativno gorivo poput biodizela i sadnja uljane repice za dobivanje istog,koliko li je samo neobraenih hektara zemlje u hrvatskoj,iako na jugu zbog "suho e" zemlje repica slabije uspijeva,sna i slavonija je top destinacija za uljanu repicu,a za primorje je idealna konoplja:icon_mrgreen: Prije nekog vremena sam se informirao ve o ovom. Dao sam samo primjer,nae se toga ohoho,a mislim da ovo zvu i ve "pitomije":) EDIT: a o iskoristivosti konoplje znaju sve i ptica na grani,i one vole sjemenke,a ljudima koristi joa viae!
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

Taj statut i jesu pisali ljudi izvorno s vutre.org... Ime ti ne mo~e proi zato ato je "istina" o kanabisu ta da je to opojna droga zabranjena zakonom, te ju kao takvu ne smijea proklamirati i promovirati. A kamo li imati u imenu pravne osobe. Druga stvar da ta je istina o kanabisu koju mislia airiti ova duatveno prihvaena istina koju sam spomenuo - dakle uniatava mladih ~ivota, droga, smrt kloaari bla bla.. ali ti mislia govoriti suprotno. Ime udruge ti mora biti neato openito i nedefinirano tako da imaa manevarskog prostora u samom djelovanju udruge. A to za slobodu govora... haha :D Pa evo uzmi primjerice sada da neki KKK faaisti ili skinjare ili kaj ja znam ustaae ~ele otvoriti udrugu koja e promovirati vrijednosti rasne/etni ke diskriminacije. Da, imaju oni pravo na mialjenje, ali nitko im nee dopustiti da javno govore o tome jer je zakonom ka~njivo. Isto ti je za kanabis... Ljudi to je DROGA alo... to kaj mi imamo druk ije mialjenje je nebitno kad smo u ovim zakonskim okovima. Sad sam se baa nabrijo idem otvorit udrugu haha :D
bozgaLEGENDA

feb 2011.

Imam ja udrugu jednu i precjednik sam ak mogu pomo; kaj se ti e toga treba se organizirat i skupit se dost ljudi, treba pokrenut projekt u suradnji s nekim institutom koji se bavi pitanjem cannabisa. peace boz :sun2:
MeskalitoLEGENDA

feb 2011.

Mislim da je minimum organa udruge ko sto kaze Smoki , predsednik ,zamenik i tajnik . Treba se naci i napraviti osnivacku skupstinu (obavezan dokument koji traze ) gde ce se organi izabrati ,znaci opet razanj :thumb: . Slazem se da se ne prvu loptu ne treba odma pa u glavu . Mozemo na pocektu da i organizujemo pravljenje majice od konoplje na koje ce weedran stavljati lepe slicice sa mocnim zmajevima :) . Kasnije , polje delovanja moze da se siri , to se sve regulise statutom . Povezivanje sa stranim udrugama i institutima je odlichna ideja ali bilo sta da udruga radi cuce se za nju i to je dobro . Kazu da bi negde stigo treba prvo da krenes :vb_whip:

feb 2011.

Ajde da se ne prepucavamo nepotrebno i bez veze! Stvar je jednostavna!Ako se ne organiziramo u neku udrugu ne e se niata napravit.To je injenica!Na koju ne e utjecat ni jedna politi ka stranka je na vlast. Zaato se treba obazirat na vladu? Isto nam je dal su ljevi ili desni na vlasti.Kad su jedni i drugi seljaci! Isto tako nam je svejedno ata su ljedi oko nas seljaci.Jer to se ne e promjeniti ako s ih ne educira.A to ne e niko da uradi osim ljudi koji voli ovu biljku. Zna i bez nas se ne e niata promjenit!Ni sa ovom vladom,ni sa drugom vladom a ni sa ljudima oko nas ako samo pojedinac pokuaava neato. Ne e se ni promjenit ni kad uemo u EU i ujedna e se zakoni.Jer ne uje se glas naroda u toj sveri.Evo kod nas lagano onaj naputak od strane vlade dr~avnom odvjetniatvu daje rezultate. Zna i neato se pokre e na lagano bolje! Al opet bez nas ne e biti nekih ve ih ili manjih promjena. Treba da se skupe entuzjasti i da se udru~e.Moje mialjenje je da udruga kao takva za po etak netreba neke istupe.Recimo dobra je i ideja od kolege Meskija. Majce od konoplje!Kod njega se joa gaji konoplja za tekstilnu industriju.Mogu a realizacija! Al smoje strane gledaju i.Udruga bi trebala po et u smjeru prikupljanja istomialjenika,informacija od strane stru nih ljudi,razgovori sa poznatim osobama na tu temu.Ima raznih na ina da se krene.Ima raznih na ina da svaka jedinka za sebe da svoj doprinos.Nemoraju se svi esponirat.Neko mo~e da radi za komjuterom.Neko mo~da ima neku vezu sa atamparijom.Neko ima mo~da nekog na nekoj radio postaji.Neko mo~da zna nekog poznatog.Neko zna nekog kroja a ili ata ja znam sve. Uglavnom cilj udruge nebi trebo biti da odmah pretia e vladu! Nema od toga niata! Primarni cilj bi trebo biti potaknut raspravu u ovom naaem jadnom druatvu u vezi konoplje.Ka~em konoplje jer svaki stariji ovjek kad je bio klinac se susretao sa konopljom na ovim naaim prostorima.ExYu je bila pri samom vrhu ata se ti e proizvodnje konoplje za EU i diktirala cjene na EU burzama konoplje.Zna i stariji seljaci znaju ata je konoplja!Isto tako znaju ata je marihuana!Al 99% njih neznaju da je to ista porodica.Al stari ljudi se sje aju dobrobiti konoplje!Malo sam iao of! Svjestan sam injenice da se rasprava u ovom trulom druatvu ne e lako dogodit.Al od nekud treba po eti!Za mene je taj po etak udruga,prikupljanje ato viae istomialjenika,razgovori i prikupljanje informacija sa poznatima i stru nim ljudima.Svaki pojedinac mo~e da airi svjest ljudi u svojoj mikrookolini. Za mene je to ve velika stvar! I treba da nam bude cilj tolerancija za osobnu upotrebu a ne legalizacija.Svi bi bili sretni da se vrati ko ata je bilo kad smo dobili HR.Mogo si da aetaa sa 3g u epu bez straha.Mogo si da imaa ku i 1,2 biljke bez straha za te~im posljedicama.Kazna i ao! Mislim da bi za po etak bili svi sretni da je tako. Cjeli svjet lagano razumje da e se oko canabisa stvorit jedna velika industrija koja je bila potisnuta od strane jedne ili dvje dinastije koje su vidjele svoju korist u tome. Zna i u cjelom se svjetu lagano dekriminalizira i legalizira.I svi uviaju da je oko toga veliki biznis i zarada.I mi emo to uvidjet jednog dana!Al na~alost zadnji! Meni se osobno ne eka da naai vide i sku~e neke stvari.I da kao zadnji prepiaemo ne ije zakone i regulative.Kad e svi oko nas ve biti u svemu tome. ZATO APELIRAM NA ENTUZJASTE OVOG FORUMA DA SE UJEDINE!!!!
hardbluesmanENTUZIJASTA

feb 2011.

HM,ujedinjenje je jedino rjeaenje,ali,teako je to bez da se odr~i nekakav sastanak,tko je sa ovog foruma stvarno spreman na upoznavanje u~ivo,mislim,nije to baa tako,ja sam u potpunosti za,da je ganja legalna,meni bi prvom to puno zna ilo s obzirom na to da kad ne bi puaio morao bi se kljukat antidepresivima,a 20 mi je godina...evo,ako bude ato,ra unajte na mene!
bozgaLEGENDA

feb 2011.

Ustav RH lanak 38. Jam i se sloboda mialjenja i izra~avanja misli. Sloboda izra~avanja misli obuhvaa osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopavanja. Ljudi su u strahu.. Joa vlada mentalitet kao da je negdje sa strane UDBA ili Gestapo koji e progoniti ljude koji imaju druga ije mialjenje. Imamo pravo slobode govora! To piae u Ustavu RH! Te~imo demokraciji. Mi smo kao dr~ava u kojoj vlada demokracija. Na papiru da, ali u stvarnosti nije tako. Makar je sustav na papiru super, izbori isto, ali mi smo na ~alost joa uvijek u nekom dobu gdje ne razumijemo kako se izboriti za demokraciju. Naai sudovi, zakoni, institucije prava, uprava su truli i neefikasni. Bjelorusija je isto demokratska dr~ava, samo ato se tamo dogaa da li je itko svjestan toga? Pogledajte samo Egipat! Demokracija se stvara, ona je sustav koji se stvara svakim danom. Kroz povijest se stvarala ratovima. Povijest je puna ratova. Um caruje, snaga klade valja. Treba nam um i snaga da pokrenemo stvari s mrtve to ke. Mi ne promi emo rat, mi promi emo mir i istinu o biljci koja je stavljena izvan zakona. Kako neato ato prirodno raste na Zemlji mo~e biti stavljeno van zakona? Kanabis ima mnoatvo medicinskih, industrijskih, socijalnih i inih potencijala da ljudima uka~e da je "neato trulo u dr~avi Danskoj". Udruga mo~e promovirati istinu o kanabisu kako je rekao dr.smok. Zaato bismo izokretali istinu koja je ionako ve izokrenuta? Mislim da nedostaje vjere da se neato mo~e promijeniti. To je na~alost ne samo slu aj sa kanabisom, ve s mnoatvom drugih pitanja u dr~avama na Balkanu a i aire. Determinirani smo povijeau i ograni eni voljom kapitalisti kog zapada. Naa suverenitet i neovisnost je upitna, unato tome ato posjedujemo granice i Ustav, naae dr~ave su samo male lutkice na pozornici svjetske geopolitike. Ljudi su pasivni, nemaju vjere u to da se neato ipak mo~e promijeniti. To je realnost. Nisam pesimist nikako, vjerujem da je mogue promijeniti stvari, treba se nai grupa ljudi koji dijele zajedni ki cilj i imaju energije, volje i vjere da ostvare svoj cilj. A to se ne ostvaruje strahom i sumnjom, ve vjerom, ujedinjenjem, bistrinom uma i edukacijom, mirnim sredstvima, koriatenjem propagande znanja i injenica. Takoer ja promi em moto "koristiti, ne iskoristiti" jer svaka supstanca ima mogunost zlouptrebe i iskoriatavanja, od hrane, pia i koje ega. Treba se ujediniti izraditi jasan program i ciljeve rada. Pokrenuti javnu raspravu jer na to imamo pravo, pokrenuti vlak jer naa planet i druatvo je zagaeno koje ime Legalizacija i dekriminalizacija zelene biljke put je u budunost. Kad pro itam neke postove imam dojam kao da joa ~ivimo u crnom srednjem vijeku, zapravo ~ivimo u crnom dobu nafte i zagaiva a, a svi trebamo saditi zeleno da imamo viae zraka, da budemo opuateni i gledamo unaprijed na jednu zelenu budunost i odr~ivost. Treba nam pokret, treba nam energija, treba nam glas, treba nam inspiracija i vjera da mo~emo neato promijeniti. Sve je mogue, stvar je samo koliko smo spremni boriti se za istinu i pravednost. Peace boz :sun2: EDIT: U Zakonu o suzbijanju zloupotrebe opojnih droga piae sljedee: lanak 4. Zabranjena je izravna i neizravna promid~ba izrade, posjedovanja, uporabe i prometa opojnih droga i promid~ba opojnih droga na bilo koji drugi na in. lanak 5. (1) Godianje potrebe opojnih droga koje se mogu izraditi i staviti u promet utvruje, na temelju procjene, ministar zdravstva. (2) Procjenu godianjih potreba opojnih droga ministar zdravstva donosi na temelju prijava pravnih i fizi kih osoba ovlaatenih za izradu, posjedovanje i promet opojnih droga. Pa si ti misli!
Sensi*JanaAMBASADOR

feb 2011.

slazem se sa mnogima od vas.Nas na ovom forumu spaja ljubav prema biljci i svesni smo njenog pozitivnog ucinka u raznim zivotnim situacijama.Ali mnogi nisu!Predrasude u drustvu su duboko ukorenjene,samo iz razloga sto je oduvek trpana u kos sa drogama.Kao sto smatra drug Smok i ja se slazem da je edukacija jedini nacin i osnivanje nekog vida udruge ,jel to sistem zahteva,tj. nemoze se nista postici u jednoj drzavi ako se ne ucestvuje u politickom zivotu.Mislim da je jos uvek jako tesko tako nesto postaviti na noge,kad pogledate cinjenicu da vecina nas starijih koji se druzimo sa biljkom jos od mladosti u svojoj sredini cuti o tome!Ali veoma je pozitivno sto razmenjujemo misljenja i sto imamo ovaj forum.Za sad dok se ne pojavi neko hrabar da osnuje nesto, zadatak je nama ostalima da educiramo ljude u nasoj okolini sa kojima osecamo da mozemo podeliti nasa iskustva i otvoriti im oci.Svi koristimo neki stimulans,neko vise neko manje ,neko cesto,drugi ponekad.Izbor vecine je nazalost alkohol.Mladi pogotovo u danasnje vreme odrastaju u shvatanju da je ok,jer i roditelji to odobravaju plaseci se droge.Pa kad predju 30 tu i steknu porodicu pa se suoce sa problemima kojih danas ima i previse i opustaju se uz alkohol ,to vecinom bude fatalno.Posto je susta suprotnost od drage nam biljke,dobijamo porodice bez ljubavi i decu koja rastu bez iste i tako u krug. A vecina takve dece probace drogu.Dovoljno je samo da se osvrnete oko sebe,koliko ljudi pije i nesrecno je,sve vide crno i ne znaju napred.Podelite vas stav i misljenje sa drugima,svaki covek koji proba i uvidi da je ovo bolje, jos je jedan vojnik za nas cilj. Kad pogledamo u Holandiju je biljka stigla jos u stara vremena i veoma velik procenat ljudi je koristi vec generacijama,pa koliko im je vremena trebalo da je legalizuju.Da nepricamo o politickom poredku u svetu,koji je itekako presudan. Tiha reka breg roni!

feb 2011.

ljudi nemoze da se legalizuje odma ,ima tu nekoliko koraka;1 treba sas formiranjem neke udruge koja bi se borila za medicinskom upotrebom kanabisa ,ali ne sme to da bude bude jedini cilj moze neka fora ekologija ,ocuvanje prirode,tako nesto da se skupi malo veca grupa ljudi a ne samo mi koji duvamo.kad bude medicinska upotreba dozvoljena bice mnogo je lakse,tad vec drzava priznaje da je vutra lek i smenice se mislenje naroda(sad je za vecinu starije populacije sve to isto i vutra i heroin su droga kao), tad moze se poceti za razmisljanje kako da se borimo za dekriminalizaciju ,a pokusaji za legalizaciju su gubljenje vremena bar u narednjih 1o godina.zato budimo realni ajde sa pricom o medicinskom upotrebom kad uspemo idemo sa dekriminalizacijom korak po korak
SikSTiENTUZIJASTA

feb 2011.

Ekipa, treba nekog advokata i savjetnika nac za ovaj slucaj jer smo mi, realno, samo hrpa ljudi koji zeli pusiti i saditi vutru without getting caugh, a ne razumijemo se u ovakve stvari koliko bi trebali, ukoliko zapravo zelimo nesto i napraviti... Ovdje cijenim svacije znanje, trud, volju i zelju, te se iskreno nadam da ce se ubrzo nesto i pokrenuti, zahvaljujuci ekipi koja je voljna zalagati se za to... I ja sam bih se htio na bilo koji nacin prikljuciti u ovome, kolko ce vrijeme dopustiti... Pozdrav svima!

mar 2011.

Da je Djindjic tako razmisljao Milosevic nikad nebi sisao sa vlasti. Mormo da se borimo za svoja osnovna Ljudska i Demokratska prava, a to je PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE!!! Moramo da se borimo za PRAVO DA POSTOJIMO, jer cinjenica da smo i da ce neko ubuduce probati marihuanu, samo govori da DRZAVA i SISTEM NIJE BIO I NITI CE BITI EFIKASAN U SPRECAVANJU DA OSOBA DODJE U KONTAKT SA MARIHUANOM. Sada kada smo vec probali, TRAZIMO PRAVO DA POSTOJIMO TAKVI KAKVI JESMO. Moramo da TRAZIMO DA NAS PRIZNAJU DA POSTOJIMO.

mar 2011.

prvi korak i jedini koji se mo~e napraviti je dekriminalizacija, ali i za to treba veina u saboru a kako gosp. Lu in ka~e, mi smo prevelika konzerva za tako neato dok god se policija mo~e potplatiti to sve pada u vodu jer je lakae opit klinca sa par grama mj-a nego nekog baju sa 10+ kila svega drugoga... igra ma ke i miaa, a mi haaiaari nismo ni jedno ni drugo

mar 2011.

Vidim da se ima ideja na pretek. Ali ovako nabacane po cijeloj temi (i pitaj boga di jos) ne valja i nece se nigdje nitko pokrenuti. Imam prijedlog, jednostavan i jasan: STO NAM JE PRIORITET I STO TREBA PRVO NAPRAVITI?? I onda se treba to rijesiti i realizirati i objaviti na posebnoj temi TO JE GOTOVO, idemo dalje na prioritet broj 2! I tako dalje.... Nemojte samo nabacivati ideje okolo po forumu jer sam se ja vec pogubio citajuci ovu kratku temu.... Stranke i predesjednici ne dolaze u obzir!!! Dakle, sto PRVO? I ajmo to rijesiti. Ja mogu nesto, samo od silnih prijdloga neznam odakle poceti... Nemojte stavljati stavku 2 nigdje na temi tako dugo dok se stavka 1 ne rijesi ma koja god to bila! ORGANIZACIJA je bitna. Imam ja jednog psihologa (cura moja) i ona radi na HZZ-u. Dobra je u organizaciji i sazimanju stvari... Peace!

sep 2011.

Meni se ipak ini politi ka stranka kao bolja opcija, jel itko svjestan koliko kroni nih duvatora ima u hrvatskoj, da svatko od njih da glas za ganja stranku uala bi u sabor. Ganja stranka nebi trebala o ekivati glasove od sadaanjih hdz-ovaca i sdp-ovaca ve samo glasove hrvatskih gensera, ak se kampanja mo~e izvesti inteligentno da ne koata puno novaca.
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

da ,sigurno...nakon ovoliko lopovluka i malverzacija ljudi samo cekaju da daju svoje glasove "narkomanskoj" stranci.nemojte mislit da samo kenjam al realno se nas ni ne pita hocemo li u europsku uniju ni sl.stvari a kamoli da se legalizira kanabis na ovim prostorima,bojim se da smo mi stotinama godina zaostatka za zapadom:thankyou:

sep 2011.

@ derataur Opet govorim, ne o ekujea valjda da e "`ime Jozi iz Popovae" glasat za cannabis stranku, glasat e isklju ivo svi genseri koji gensaju najmanje 1 puta mjese no, i eto ti ogromnog broja ljudi, neznam koliko ljudi znaa, no u zagrebu rijetko sretnem MLADOG ovjeka da ne duva. I sumnjam da e hrvatski duvai odma pomisliti "joj lopovi su to" kad vide stranku koja se zala~e za ono ato im je najmilije.
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

stari,ak se ti kreces samo u krugovima di svi duvaju onda nije ni cudo da imas takvo razmisljanje,znam da veliki dio pucanstva duva al dobar dio rijetko kad(kao sto kazes 1mj.)tako da im legalizacije predstavlja manji prioritet nego tebi,meni,svim ostalim koji pretpostavljam duvaju svakodnevno. vjeruj,bio bi neizmjerno sretan da se legalizira samo kao sto rekoh jos je to daleko od nas,jer ipak jednom rvatu je bitnije da je HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA,STRANKA PRAVA i sl.stranke na vlasti,ugl.da se dize hrvatstvo a pljuje po tudjem...zato nam je kako nam je,manje nas je nego nakon rata(o ratnom profiterstvu i poslijeratnoj prodaji svega strancima necu ni spominjat). kad vec spominjes da si iz zg-a,kolko boysa znas?onda i znas kolki veliki postotak ih duva,samo naprimjer kako bi taj jedan celavac glasao za hipi stranku ili zelenu(kako god)ugl.stranku koja legalizira laku drogu dok paralelno s njom imas hrpu desnicarskih koja su totalna suprotnost...? uzeo sam za primjer boyse jer ih velika vecina duva i nema ih malo(samo imaju drukcija politicka uvjerenja),pa smatram da si i na njih mislio ujedno kad si spomenuo velik broj ljudi u zg-u koji duvaju?
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Zanimljiva ideja , poato u evropi postoji piratska stranka koja je uala u parlament jedne dr~ave .
He-ManLEGENDA

sep 2011.

Ako ta haaiaarska stranka ne bi imala veinu u saboru tada se ladno mo~e je***.
$DoLaR$POZNAVALAC

sep 2011.

Kao prvo tu na kamenjaru se mislim nikad nee dekriminalizirat naaa biljka....jer zaato bogata dr~ava kad mo~ea imat i sve siromahe s kojima upravljaa ko sa figurama ovje e ne ljuti se :) ......kakva dr~ava bi bili da dekriminaliziramo vutru...da na velebitu se napravi najbolja skijaliata...i to upotpuni sa morem.....maltene skijaa i kupaa se zajedno...di to ima osim u dubajiu :) ....ali k**** kad bi svi bili prebogati....sezona bi trajala 365 dana.....a to naaim voditeljima ove dr~ave nikako nepaae...
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

super ideja sa skijanjem i kupanjem!mislim da se ovi maloumni primitivci iz vlade nisu toga ni sjetili,zauzeti su malverzacijama
DEDEPOZNAVALAC

sep 2011.

Pozz Podrzvam napisano. Zamisli izadju ljudi na ulice da skupljaju potpise lepo Marko Markovic Aleja Marsala BB broj licne karte. Spisak gotov neko od mocnika se iznervira na citavu ideju, i posalje kerove da pokupe 40% sa spiska i vecinu organizatora. Sledeci dan u novinama "Pokusaj da se oformi ta i ta politicka partija izazvao cudjenje u narodu a prilikom pretresa kod 99,9% osnivaca pronadjeno toliko i toliko toga i onoga. Nekaze dzabe Dzoni Stulic ugradite duple brave i konzumirajte diskretno saru. naravno da su ljudi u strahu. Jedno je zalagati se za neka prava a drugo je raditi nesto ilegalno u svojoj kuci i javno traziti da se isto legalizuje. Vec je sam pocetak osudjen na propast. E sad da su svi ljudi koji rade i vode tu stranku su cisti nemaju i nisu imali problema sa vlastima mozda tek mozda bi moglo i da uspe. U ovom modernom demokretskom drustvu svasta je moguce a najvise mogu oni koji su trenutno na vlasti.

sep 2011.

Je kad pogledaa koliko ima " istih" potencijalnih lanova stranke onda sve pada u vodu, nebi mogli ni skupit 100 ljudi za osnivanje. Puno je lakae izvesti udrugu, ali neznam jel udruge isto moraju imati imena i adrese lanova
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

sve to nista ne vrijedi dok ovi sjede u vladi i njih zaboli,npr.jucer na sjednici je bila dekriminalizacija na repertuaru i vrlo brzo je to jaca u korijenu srezala(jer ona to nije nikad ni probala,bitno da su sve droge iste)...zaboravili ste ono najbitnije,lopovi su na vlasti a i kad dodju novi nece se nista promijenit,eventualno jedno 3-4godina nakon sto stupimo u EU..kazem eventualno.

sep 2011.

Ma Jaca je biljka ze sebe. Ako si pratio, onda si mogao vidjeti da ni na jedno pitanje nije konkretno odgovorila, nego okolisala kao i do sada. A sto se njezinog stava prema drogi tice, mislim da bi trebala zivjeti s dinosaurima.
derataurPOZNAVALAC

sep 2011.

slazem se s tobom al je mislis da je samo u njoj problem ili jednostavno u mentalitetu?tu je vlast korumpirana(svejedno ko je na vlasti),puni se drzavni proracun sa kaznama zbog jointa(sad su poceli i sa biciklima a nisu ni postenu stazu napravili)...ugl.puni se sa tim nepotrebnim kaznama a prazni se u privatne dzepove...nebitno ko sjedi u fotelji=mentalitet je takav!

sep 2011.

Nazalost i mentalitet je veliki problem. Ali neko nam je to morao usaditi.... Vjerujem da ce s promjenom vlasti doci i promjena u "nasem svijetu". Iskreno se nadam.
leSpectreISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Politika rijetko prati razum, a posebice politika Kosorke, posebice pred izbore :D Kad bi samo rasclanli i proanalizirali sve nebuloze koje je ta zena dosad rekla, njezin zaostali reakcionarni stav protiv droge bi izgledao kao jedna od najjasnijih stvar u njenoj politici, jer za njega je dovoljno znati sve sta i prvacici znaju: "droga je fuj!". to ka. I za razliku od drugih, jako sam skeptican sto se tice dosega politike danasnje "ljevice" (pih) po pitanju marihuane/lakih droga... iako je zasigurno da su nesto "racionalniji" i proeuropski nastrojeni. No naprotiv, i crookrutni je spomenuo, a ja cu i prosiriti, imamo primjer tih rastucih piratskih stranki u EU, a njemacka stranka je prije koji tjedan/mjesec cak i dobila nekoliko mjesta u parlamentu. Naravno, ona stoji iza veceg raspona zahtjeva-plana programa, a medju njima je i legalizacija marihuane. Mislim da je tu jedina mogucnost da se nesto ucini, osim samog cekanja na promjenu politike glavne stranke pod pritiskom EU (koji ko zna kad ce doci po pitanju dekriminalizacije i ko zna koliko ce trajati proces uvidjanja beskorisnosti rata protiv droge - konacna faza -> legalizacija). Takodjer, ima nesto u procesu pristupanja mladih ljudi politici kojima je dosta prepucavanja vecinskih politickih opcija i dubiozne scene kakvu svakidasnje gledamo. A ocigledno ima nesto i u grckom primjeru :D Kako neoliberalizam tone u neprilike, zadnji problem ce vlasti biti droga (ne ona sama, nego logistika koja za rat protiv nje uzima gomilu para iz proracuna), vise ce se brinuti da zadrze svoje fotelje u bankama, parlamentima i ostalim uljuljanim mjestima moci, morali zbog toga rezati troskove na svim razinama - sto rusi jasne granice one stare "welfare-state", makar i pod njom podrazumjevali rat protiv droge u obranu "commonsa", tj onog drustveno zajednickog (drustveno zajednickog u ovoj nasoj realnosti je najmanje to, posebice odrana drustva protiv zle droge).. Malo }i~eka ne skodi u ovoj analizi, iako vjerojatno 90% ljudi ne kuzi izreceno :D I btw u osnovi se slazem da bez 51% glasova se nista ne moze uciniti, no koaliziranje i sastavljanje vlade je cesto zanimljivo razdoblje ;)

sep 2011.

S jedne strane da, s druge nas je koaliranje dovelu tu di jesmo. Nekad mislim, da smo do sad vec uredjena drzava iz bitnih aspekata (kao npr. gospodarstvo, uvoz-izvoz, normalna kolicina javnih sluzbenika.....) vece bi sanse bile da razmotre opciju dekriminalizacije. Ovako samo imaju izgovor, da je nesto drugo vaznije i kako izgleda bit ce jos dugo. Tako da, losa politika svega ostalog po mojem povlaci veliko NE u pogledu marihuane kao slobode. Tako ce biti sve do konkretnih mjera za uredjenje drzave. U 20 godina nismo napravili NISTA i mislis si da je to svima jasno... Kad ono, ljudi i nakon toliko sranja koje je nakraju isplivalo na vidjelo i dalje obozavaju svoje stranke i glasat ce za najvece kriminalce. Najzalosnije je to sto doticni i dalje imaju potporu.... Ah, mogao bih ovako u nedogled pisati...
hashladyISTRAŽIVAČ

maj 2013.

svaka cast prijatelju evo ja cu da se angaziram u bosni a vi krenite od hrvatske pa da se nadjemo negdje dole gdje se Neretva uljeva u more.Neka se samo sadi ,legalizira pa i politizira pokret hasisara JA sam ta citav zivot a zna se nasa politika sex drugs and rock and rol i naravno suzivot u simbiozi sa ljudima i prirodom. Pozdrav
loopAMBASADOR

maj 2013.

Gospo,aktivirali ste temu od pre cca 2 godine pri tom kolega koji ju je zapoceo se nije ulogovao od 2010. :P

maj 2013.

loop, to je ono, gde ja stadoh, ti produzi... tako ce i lejdi
TropicoLEGENDA

maj 2013.

...stranka Haaiaara...da sam dijete pomislija bi da se radi o kakvim babarogama i sli no...da sam stariji ovjek reka bi neka sotonska organizacija....da stranka haaiaara, majko bo~ija...
Z&NZMAJ

maj 2013.

http://youtu.be/14Upqze41S4

maj 2013.

trebalo bi nam viae reporta~a o konoplji u emisijama tipa "na rubu znanosti" i "provjereno", masa ljudi to gleda pa bi mo~da neki i upili pokoju korisnu informaciju, barem neki mali postotak bi "progledao"...
DJFlyHighLEGENDA

maj 2013.

ma ja bi se pokrenuo i ja bi podrzao 100% ovo nego sto kad znam, kao i ostali ovdje da je vecina ljudi na balkanu zadrto toliko da nema smisla ni raspravljat o tome xD oni se moraju prvo duhovno ocistiti do kraja, shvatiti sta im vlada radi i mediji i onda tek pocet nesto novo ucit itd itd pa mozda probat vu, i zalagat se za legalizaciju pusio ili ne... ali bez tog duhovnog prociscavanja nista od toga... prvo se treba vise od 50% ljudi osvijestit... ovako ja bi reko da je mozda 30% ljudi na ovim prostorima svjesno sto se desava po svijetu i kod nas... a mozda i manje od 30%... its sad... but true... edit : ja neznam sta sam ovo komentirao, na nesto od prije par godina ili je dobra tema nemam pojma xDD peace out !
delboyLEGENDA

maj 2013.

Lijep pozdrav :maryjane: Vutraaka Haaiaarska Stranko! :rasta1: Evo baa mi pade ideja za plan ostvarivanja onako vizija, treba napravit program poljoprivredni, turisti ki, prehrambeni, sa info letcima o svemu. Slikovito prikazano, za masu toga u razli itim podru jima i demonstrirati na ljudima koji to koriste radi toga ato im to uistinu poma~e, dakle dati prednost oboljelima da ka~u na koji na in im je bolje. Odli an je potez ovaj asopis, zbilja pohvala svim zaslu~nim, i ja sam neato spomenuo da bi se uklju io u to, ali sam sve neato kao suzdr~an i promatram sa strane, al evo bljesne mi ideja da zbilja taj DAN trave treba iskoristit najbolje mogue, i uzeti volontere i sve voljne ljude da pridonesu svojim iskustvima pozitivnim na druge ljude koji o tome zbilja nemaju nikakvu sliku ni predo~bu ato je ustvari ta biljka i zaato ju svi toliko vole?! :maryjane:
ChasedByDevilENTUZIJASTA

maj 2013.

Istina je da nas ima itekako dovoljno za izvest nasu slobodu. Isto tako kako i cijela hr bi htjela da padne vlada jer je svima loae, ali su svi pi#kice. Istina je i da se pirati zala~u za legalizaciju trave, ali oni su novi i mali joa u hr. Istina je takoer da bi svatko tko puai travu, a ak i puno mlade~i koji i ne puae, glasali za stranku koja se zauzima za legalizaciju. Jer ipak koliko god bili glupi ljudi, danas se to sve mijenja, i iz dana u dan sve viae ljudi shvaa pravo zna enje konoplje u svim svrhama. Problem su ovi stariji, koji su retardirani, jadni, usaeno im u mozak i zaklju ano... Zato tu upadaju sve organizacije, ljudi, kreao miaak i sl sa miljon hiljada puta dokazanim slu ajevima lije enja svih moguih svjetskih bolesti... udno izgleda zaato ljudi jednostavno nee vjerovati ako je dokazano ,kolko puta, da trava lije i rak... To nije tako jednostavno, oni cijeli jedan ~ivot ~ive u toj zaklju anoj predrasudi koja im je usaena, i ne mogu u sekundi promijenit mialjenje, To koda vama dou i ka~u imamo dokaz da mjesec nije mjesec, ne biste povjerovali. A budui da je konoplja jedna od najveih zna enja, blagodati u ovom svijetu. Shvaanje njezine istine kod ljudi, bi automatski dovelo do shvaanja svih ostalih istina, po eli bi se zapitati, pa dobro pa zaato je onda bila ilegalna, pa zaato to nismo prije znali, i tako bi ljudi domino proku~ili farmacije, korporacije, la~nu poiltiku, aupke i sve to ato dolazi u paketu... Sve se izvana ide krivo jer nas jede EU, stro~i zakoni, vea kontrola, ali unutar "svijesti" ljudi, sve smo bli~e istini jer npr svi mladi viae manje danas ku~e fore s travom i svim tim, puaili oni ili ne, ku~e da je sve ovo la~... A sve nas viae...
maverickAMBASADOR

maj 2013.

Ma, svi bi htjeli da padne vlada??? Pa da doe natrag ona ista gamad koja je sve prvobitno i zasrala ili joa netko gori poato se neofaaisti i desni ari kote ko da je 1939. Znaa, u vrijeme krize najlakae je krivnju prebaciti na nekog "druga ijeg" od veine, nebitno dali je to na nacionalnoj, spolnoj, vjerskoj ili rasnoj osnovi, ili broju patika, ili boji o iju ili broju krvnih zrnaca. Samo zato ato se netko zala~e za legalizaciju nezna i da ima kvalitetan program, pa i onaj kreten pernar je isto govorio, a ima IQ sobne temperature. Problem jeste u starijim generacijama koje su godinama tovljene tipi nom propagandom, a rjeaenje je u prezentiranju istinitih znanstvenih injenica cjelokupnom narodu. Tu pri u naravno neea gledati na mainstream medijima.
Z&NZMAJ

maj 2013.

[bez sadržaja]
mazarLEGENDA

jun 2013.

Ne vjerujem da je problem u starijim generacijama, vjeruj mi starije generacije je lakae preobratiti nego mlae, a i starije su bolesne one su te koje tra~e ulje za svoje zdravstvene probleme, mladima je sve to zajebancija - malo se napuaiti :smoke18: Moram malo braniti te starije generacije, s njima isto dosta razglabam o vutri, ulju.... I 90% njih prihvaa vutru kao lijek, ima starijih i na forumu, i oni se brinu za svoje najmilije... Za mainstream medije se sla~em, oni diktiraju javno mijenje, ali po eli su nabacivati lanke o toj temi onoliko koliko im urednici dopuste.
ChasedByDevilENTUZIJASTA

jun 2013.

Pa nisam nigdje niti rekao da imaju nekakav odli an program, navodim samo da su prva stranka koja je doala s tom idejom. Mene ina e ~ivciraju sve politi ke stranke nebitno kakve brije imaju vezane za "dobrobit" naroda, i znam da svi dobivaju naredbe iz iste gamadi from eu. Pa to sam i rekao, da je bit u educiranju naroda, i nigdje nisam rekao da bi to bilo ostvareno preko mainstream medija.... itaj
maverickAMBASADOR

jun 2013.

Aj pro itaj ti svoj post... Dakle nebi, jer to nije najbitnije, objasnio sam prije, isto tako sam i objasnio da nisu prvi koji su tako htjeli doi do glasova. I sad velia da svi dobivaju naredbe iz eu i da te ~ivciraju, a malo prije bi glasao za nekog od njih... Nisi baa dosljedan. Ti si neobrazovane zatucane ljude nazvao retardiranima, ato nije u redu prema retardiranima jer si oni nisu sami krivi ato su su takvi. Ovi prvi jesu sami krivi i trebali bi koristiti svoju glavu, a ne da im TV i ostatak govori ato da misle. Dakle mainstream mediji diktiraju mialjenje veine koja glupavo bleji u kutiju s propagandom i zato su neobrazovani i po pitanju kanabisa. Komentirao sam jer si rekao da treba glasati za bilokoga samo da legalizira, nisam te napadao zbog edukacije ili mainstream medija koje sam spomenuo, malo si fulao bit. itaj!
Z&NZMAJ

jun 2013.

Ja bih se samo osvrnuo na pravilo foruma br. 10 ! Prvo, ne svia mi se naslov teme. Drugo, ne svia mi se kuda je krenula rasprava. Malo je bilo zabavno tu i tamo pro itati koji komentar na ovu temu, ali ozbiljno zagristi za ovako neozbiljan pristup problematici je... pa neozbiljno. jel :) Moje osobno mialjenje je da politika tu ne igra bitnu ulogu i bilo kakva politi ka opcija koja zagovara legalizaciju kanabisa u ovom vremenu, dok je joa uvijek kanabis neprijatelj broj jedan u o ima "velikih biznisa" nema nikakve aanse. Evo, neu sam odlu ivati dali zatvoriti ovu raspravu, pa prepuatam vama na izbor u obliku ankete. :)
TropicoLEGENDA

jun 2013.

Imali mi stranku hasisara ili citaj stranku debilnog imena nije malo ili nitimalo bitno..stvar je u kolektivnoj svijesti koju nemamo...o svijesti pojedinca da i ne pricam...vi i legalizacija....ima puno elementarnijih stvari oko kojih se treva "boriti" nego je to sama legLizacija kanabisa a tu mislim na one ljude koji spoznaju razliku izmedu indike i sative pa bi odmah na legalizaciju....sta se mene tice tema je bullshit ka i njen naziv ka i njen start i njeno krivudanje do konacnog odredista, groblje... :)

jun 2013.

Ja bi samo dodao da je ovaku temu sa ovakvim glupim naslovom vjerovatno otvorio netko mlad i neukusan. Haaiaar je baa pogrdan naziv barem meni, neznam kako vama.
jesamZMAJ

jun 2013.

Meni je haaiaar totalno simpa za sleng, ato i je. U svakom slu aju, zbog dva a mono zvu i. Ipak, Stranka haaiaara, prili no neozbiljno i neproduktivno, hehe, skoro kao pa Stranka drogeraaa. Anyway, long live haaiaari all over the world !
ChasedByDevilENTUZIJASTA

jun 2013.

@maverick. cijeli moj post je o tome kako ljudi nisu viae toliko glupi i zatucani kao prije te kako ostale treba nau iti isto. I nisam nigdje, ama baa nigdje napisao da treba glasati za nekoga samo zato da legalizira, ve prvim dijelom ata si me citirao govorim, da se mialjenje mladih mijenja, odnosno kao ato sam i rekao, da nisu zatucani i glupi kao prije, i zato bi htjeli legalizaciju. I kraj prema politici, fala bogu da je u pravilniku zabranjena...

jun 2013.

Poenta je sto ima tona ovakhih tema i trebalo bi sve rasprave ovog tipa voditi u u jednoj temi. Mozda je greska nas samih sto nismo pokrenuli zvanicnu temu tog tipa. Posavjetovat cu se sa moderatorima pa da pokrenemo i tu temu. Kad se to desi zakljucat cemo ostale.
boli me ufoENTUZIJASTA

jun 2013.

pa stranka zelena lista (zeleni svijet udruga) je stranka haaiaara koje se osnovala prije mjesec dana u hr... i moi e se glasat za nju...

jun 2013.

Hrvatska Zelena Zajednica (HZZ) stranka koja tek ovaj mjesec po inje sa sreivanjem papirologije da bi dobila status stranke u HR. Mone udruge zelenih stoje iza njih, imaju dobar program i ciljeve, al pretpostavlja se da e se pojaviti na strana kim izborima tek 2015 ili 2016 godine, a dotle kuda koji mili moji. Imaju oni mnogo plemenitije interese nego neko "haaiaarstvo", prou i malo njihov program.
TropicoLEGENDA

jun 2013.

Zeleni svijet osniva stranku a svakakve gluposti su pisali a mozda jos pisu na fak buku...smijurija su mi samo takva...
maverickAMBASADOR

jun 2013.

Neozbiljni su ti iz zelenog svijeta, seruckaju o nekakvom znanstvenom pristupu, a izjave ko da im piae neki isfrustrirani pubertetlija. No ima i ok stvari. Evo primjer zabranjenih krastavci :) sad neznam krai li slika pravilnik, nije da je u svrhu promocije, viae smijeha
TropicoLEGENDA

jun 2013.

:clap: :punch:
MalawiENTUZIJASTA

jun 2013.

Sloboda krastavcima!

jun 2013.

[bez sadržaja]
jesamZMAJ

jun 2013.

Ajmo sad malo kenjat po njima, a ne da im mo~da netko tko misli da ima bolji pristup i ideje pomogne. Nego, mene puno viae zabrinjava Optu~ni prijedlog zbog izra~avanja javnog mialjenja na FB(pogledajte)!!!Za to ne bi valjda trebalo biti ni pravnik da se pobije , ali sigurno je jako, jako, jako neugodno...anbelivibl Edit: ma zapravo, fakat nisu baa naprisebniji , sad sam pogledala njihove objave, ali svejedno bi ih mo~da neko ko ima FB trebao upozoriti ato rade, jer vjerojatno nisiu ni svjesni
TropicoLEGENDA

jun 2013.

Eliminira sam ih sa fb...dava sam im i neke prijedloge tipa da smjene fb admina ili ko im vec objavljuje ali nista...meni drago da se nesto "pokrece" ali uz panjine ne mogu stati...jbg...
lulamiraISTRAŽIVAČ

jun 2013.

ja bih se pridruzio :)
SoStonedENTUZIJASTA

jul 2013.

Mislim da ne treba pocinjati kao stranka-partija,vec kao NVO koja bi prvo sakupljala ljude koji su ZA,edukovala ljude koji su neupuceni i koji ne znaju o ljekovitim dejstvima marihuane,pokusala promjeniti misljenje onih koji su PROTIV. Kao prvo za citav proces potreban je pravnik koji dobro poznaje zakon. Pravljenje odredjenog dokumentarnog programa,reklama,spotova u cilju edukacije o,kako pozitivnim,tako i negativnim posljedicama legalizacije. Nisam cuo za tu "zelenu stranku" iz HR,ali eo sada cu malo proguglat da vidimo sta to oni nude i kakav plan promoviraju javnosti. Sto se tice legalizacije na nivou BiH,tesko da moze biti ista od toga,jer smo mi zaostali kao neke africke drzave,pa mozda cak i vise.Borimo se za osnovno ljudsko pravo-pravo na JMBG.
lulamiraISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Daj ba avanturista nemoj pametovat, nego treba se produzit :D

mar 2015.

20.10.2012. registrovao sam udru~enje graana "Nova Kultura" pokret za dekriminalizaciju marihuane i po eo sa prikupljanjem lanstva. Za manje od 6 meseci sam prikupio oko 1600 lanova koji su potpisali pristupnice. Joa otprilike toliko su mi rekli nemoj da da se potpisujem za to ja u da glasam za tebe. To je oko 3200 glasova na lokalu. (na poslednjim lokalnim izborima u Pancevu stranka koja je dobila 1900 glasova 1ma 5 poslanika u lokalnom parlamentu. ) i spremaosam se izai na lokalne izbore sa ciljem poceti pri u na lokalu a onda proairiti na celu Srbiju................. e onda kad je neko video i sabrao dva+dva onda su me uhapsili dr~ali u pritvoru mesec dana i natovarili mi na ledja organizovani kriminal i pretnje da cu ako nastasvim sa svojim radom da me pojede mrak i bla bla bla i tu sam povukao ru nu jer sam se jedva izvukao i koatalo me ko svetog petra kajgana.......... I poenta cele pri e je ne ide se golom guzicom kroz trnje. Prvo treba LOVA pa onda je sve lakse d~aba dobra ideja d~aba sve kad ne mo~ea da platia kolko ata koata i to je to. Ako ima neki ozbiljan sponzor spreman sam nastaviti sa radom, rezultati su merljivi!
TarzanZMAJ

mar 2015.

[bez sadržaja]

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se