VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamAkcija! - Rijecki karneval
LEGACY

Akcija! - Rijecki karneval

84 odgovora14,459 pregleda
BeyondLEGENDA

nov 2009.

Rok prijave grupe je do 10.12.2009. te mora zadovoljavati slijedece uvjete: - detaljan opis maske + izgled + fotografija maske - broj sudionika grupe (ako grupa ima alegorijska kola/min 25 osoba-bez aleg. kola/min 40 osoba) Posto se radi o novoj grupi, voa grupe, u ime grupe, aalje zamolbu za sudjelovanje na manifestaciji, komisija razmatra molbu te istu odobrava ili odbija. P.s. - Molim sve zainteresirane da anketu i mogue sudjelovanje na karnevalu shvate krajnje ozbiljno jer manifestacija je jedna od rijetkih prilika da glasno iznesemo pozitivne strane ove svete nam biljke! Svi zainteresirani za organiziranje i osmisljavanje originalne i jednostavne maske koja ce poslati snaznu poruku neka se ukljuce u raspravu u ovoj temi. Ideja i organizacija by Mr.Green Ganja

nov 2009.

Evo link na Amazon.com ima neki kostimi. Mo~da bi se to moglo uzet. Al neznam. Samo ideja... http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss?url=search-alias%3Dapparel&field-keywords=marijuana+costume&x=0&y=0
kreativci probudite se... ovaj site sta je buco stavio nam je dobar pocetak, dakle, maska bi trebala biti kombinacija osnovnih obilje~ja vutre: joint i biljka(listovi). a sve ostalo tipa bong, sjemenke, rizle, cookie, etc su sitnice kojima cemo zaokruziti izgled maske. ona treba biti dovoljno cvrsta da bi se cijeli dan moglo u njoj hodati i ako je moguce, da izdrzi par pljuskova, s obzirom da je kisa cest gost rijeckog karnevala. ako netko vec ima takvu masku, neka nabaci sliku i eventualno kratak opis izrade, pa ce svi koji zele sudjelovati sami napraviti kod kuce i donjesti na dan karnevala. vazno je znati da imamo tek mjesec dana za prijavu, do 10.12. i ako nemamo masku do tada, nista od naseg aktivizma do idueg karnevala. i da, treba nam ime grupe! sta kazete na Sila prirode, ili fenomen prirode, ili nest sl...
BeyondLEGENDA

nov 2009.

trebalo bi otvoriti grupu na fejsbuku i razglasati tamo

nov 2009.

[bez sadržaja]
BjelacAMBASADOR

nov 2009.

mogli bi kuhat kolace i dijelit ekipi po promotivnoj cijeni il mijenjat za aevu... posebna akcija samo za zene
nista preko tog facebooka, pa da neki needucirani i neinformirani klinci,mladji punoljetnici, paradiraju uokolo koji nemaju pojma o kanabisu i jos mixaju sa alkoholom pa zavrse na telki sa: "mi smo znate, ono, vutra zagovornici, kuzis me ono, i napili smo se ko majke, ono, i ful nam je dobro, kuzis ono, legalizirajte travu!!!" -- jebo takve, ne trebaju nam! to je moje misljenje! radije cu na vutra.org-u i medju prijateljima naci min broj za grupu nego 200 needuciranih povremenih korisnika koji ce sve upropastiti. i jedini uvjet za grupu bi trebala biti punoljetnost.
BeyondLEGENDA

nov 2009.

Neznam zaat mislia da su na fejsu samo takvi, i da tu na vutri nisu, ima ih i tu. Na fejsu su svi; od idiota i budala, do normalnih i pametnih. Za tu akciju moraa proglasiti okolo da se uje, zato mi je fejsbuk pao na pamet jer je poznato da su se oni tamo znali organizirati za svakakve prosvjede. I mislim da tu na vutri neea nai dovoljan broj ljudi. Trebalo bi razglasiti meu studentima, drugo mi ne pada na pamet, osim ekati 10.12 i uditi se kako se nitko nije javio. Hebiga nemo~emo se sad bojati da e se krivi ljudi javiti i saznati za akciju, treba riskirati.
http://i155.photobucket.com/albums/s284/cyreid/CIMG1782.jpg ovo mi djeluje kao jednostavna maska, samo bez ove kose i te crne mrtvacke halje. kosu zamjenis bongom a crnu halju bijelom eto hodajuce pljuge. trebamo se dogovoriti i da li cemo naruciti izradu maske ili cemo svatko sebi sam raditi doma. mislim da ljudi nisu bas povjerljivi da nekom salju 30-ak Eura, koliko bi cca. kostala, za masku pa da ih doceka gotovo.
ne kazem da su na fejsu svi takvi, ali trebamo one koji su ozbiljni u sudjelovanju a ne da napravim grupu koja ce imati nekoliko stotina clanova pa onda sve ponaosob vuci za rukav, ma, samo bi gubio zivce! no way! rekoh, radije min broj istinskih ljubitelja marihuane nego horda bez kontrole, puna pijanaca!
chupoAMBASADOR

nov 2009.

ima neka grupa na fejsu, zove se ajmo legalizirat travu... spomenuo sam tamo ovu akciju al ne vjerujem da ce urodit plodom... kad vidim njihove statuse, WEED4LIFE, SMOKE WEED EVERY DAY, ili BOLJE DA NE LEGALIZIRAJU, OVAK MOGU LAKE PARE ZARADIT... nema tamo nekog stava... to su vecinom ljudi koji su spripadnici bezbroj tih fejs grupa i kad im posaljes pozivnicu oni prihvate bez obzira jel se grupa zove LEGALIZE ili SVI ONI KOJI REZU NOKTE... btw- dobra vam je ideja i ako ne uspije treba planirat za drugu godinu, ja bi dosao al me puuuuno kilometara dijeli
bas zato ne zelim postati tamo nikakve pozive da se ukljuce. radije cu cijelu godinu cekati, pa i 2-3 ako treba, pa biti sa istinskim zagovornicima legalizacije nego da cijela akcija propadne zbog nemara i neodgovornosti,bilo pojedinaca ili vise desetaka ljudi. mo~da bi i fejs akcija uspjela, ali nisam ja za to, tj. takav nacin. nisam pesimist, ali puno akcija i prosvjeda koji su se organizirali preko fejsa nikada nisu sprovedeni do kraja, ili je odaziv ljudi bilo smijesno mala brojka! ako svi ispitanici ankete povedu 1 ili 2 prijatelja/poznanika, vjerujem da cemo popuniti kvotu te da cemo zaista 2010. nastupiti na karnevalu. bitan je kvalitet, ne kvantitet! :banana:

nov 2009.

Pa jel taj karneval bas popularan posto rijecana bas i nema nesto mnogo.
chupoAMBASADOR

nov 2009.

kazu najveci u nasem dijelu europe.. na meunarodnom nivou je http://www.ri-karneval.com.hr/Home.aspx?PageID=1&gohome=true
kako to mislis da rijecana nema mnogo? 150000 sa okolicom, ako je to odg koji si trazio:ohno: ri.kar. proglasen je trecim svijetskim karnevalom iza ria i venecije! jedino usrani hrt ne prenosi uzivo prijenos, jer je to rijecki a ne zagrebacki karneval. tipican odnos prema svemu sta je vezano sa ri i prim.-gor. zupanijom. ali mu je bbc i cnn poklonio jako puno minuta! no da ne odskacemo od teme, oces se i ti prikljuciti ovoj veseloj maskaranoj skupini? http://www.ri-karneval.com.hr/Home.aspx?PageID=5 http://www.youtube.com/watch?v=-h-BD-nCfas
chupoAMBASADOR

nov 2009.

sigurno ima neka ekipa koja ni nezna za vutra.org a priprema se za karneval u tom stilu
He-ManLEGENDA

nov 2009.

Pa vis i na ovom youtube linku na 1:27 Jamajcani samo nekako sumnjam da im je cilj bio promicanje vutre :icon_lol:
mozda, ali to se lako sazna, bilo je slucajeva kada su dvije skupine imale iste ili slicne maske pa nije bio problem. ja bi radije isao u ovu nasu grupu istinskih ljubitelja:icon_lol:

nov 2009.

Pa 150000 i nije puno ali ako vi kazete da je jedan od najvecih onda cemo vam vjerovat. Meni se mnogo svidja ideja i ako budem u mogucnosti doci cu...sto se tice planiranja putovanja sam uzasan i tek dan ranije znam idem li nedje ili ne.
BeyondLEGENDA

nov 2009.

Ha uj velika je rijeka, trei po veli ini grad u hrvatskoj, iza zagreba i splita. Ima popularan karneval u kojemu mo~emo sudjelovati, kud ea bolje. Samo neznam koliko e biti tolerantni ovi u komisiji za odlu ivanje tko smije nastupiti, samo da nebi zabrijali da smo opasni sa promocijom droge, pa ne dozvole naae sudjelovanje.
upravo zato sam napiso i trazio prijedloge za ime grupe jer treba biti dobro osmisljeno i kreativno a sama zamolba bi bila zapakirana i koncipirana (uz neciju dobrovljnu pomoc,ali ne nuzno) da cemo biti pozeljni kao nova grupa.:icon_lol: uostalom, ovo je maskarana povorka u kojoj svi mogu sudjelovati, stoga ne vidim razloga da nas odbiju. recimo grupa se zove prirodoslovci a maska je kanabis. sta sad? ne vidim problem. ili grupa:javnost, maska: pitanje drustva na koje vlast ne zeli odgovoriti! tu smo da to osmislimo. stoga ajmo. dajte mi repliku na ime grupe i maske.:pat: on je zaista jedan od vecih, ali definitivno po velicini odmah iza venecijanskog u Europi ali u hrv javnosti to nije tako prezentirano. nazalost:icon_mad: dugo vec postoji tradicionalni obicaji kada ljudi maskirani u neke narodne nosnje (danas su to maskare) tjeraju zimu i prizivaju proljece, toplije dane itd. Rijecki prsten takodjer ima tu tradiciju, doduse mozda malo ranije povjesti, ali sami gradjani, grad i zupanija su uspijeli takav obicaj modernizirati i podignuti na jedan visi nivo. a sto se tica ovog dogadja i planiranja, nadam se da ces napraviti iznimku te se organizirati i doci na povorku:icon_lol:
BeyondLEGENDA

nov 2009.

Evo, neznam dal je ovaj naziv "kanabis  zabranjeni lijek" samo naa tajni naziv za ovu akciju, ali kako bilo evo savraene propagande za taj naziv. Dokumentarac Bijeg od lijeka, od rick simpsona sa ugraenim hrvatskim titlovima u sliku i prilagoen (xvid/mp3) za hardverske dvd playere, pa zato skidajte (490mb) pr~ite i dijelite roditeljima, bakama i djedovima, brai, ostaloj rodbini i potpunim neznancima na cesti, neovisno o ovom dogaaju, ali i ondje: http://vutratv.info/run-from-the-cure/

nov 2009.

grad rijeka ima preko 150000 stanovnika a sa okolicom dolazimo do brojke od oko 300000
LucidDreamAMBASADOR

nov 2009.

Ma kakva prica o velicini grada,vidite da se ovde niko ne ume organizovati.Cik da vidim da se sakupe barem 150 osoba s foruma.

nov 2009.

Ja sam se jednom jednom ~elio zamaskirati u veliki joint... Sasvim jednostavno: plahta, aiva i stroj i puno spu~ve ili ne eg sli nog da se taj "joint" kroj u kojem bi bio ovjek popuni! A na tome onda mo~emo napisati, narisati ili ato god ve... Di da se prijavim!? Ja u doi.
Ljubica-ZubicaISTRAŽIVAČ

nov 2009.

ljudi ideja je za svaku pohvalu ali isto tako bi trebali organizirati kao sto je bio onaj u ZG nesta u smislu legalizacije ili dekriminalizacija lakih droga stvarno je glupo da se za par pljuga ide na ""robiju":lock:. imam 45godina bivsi ovisnik o heroinu u mom skidanju osim heptanona i moje obitelji najvecu zaslugu ima gras koji koristim svaki dan! tako da ga ja i ljudi oko mene smatramo ljekom!!:sun2:
LucidDreamAMBASADOR

nov 2009.

Da brate,ali ga policija ne smatra lekom i to bas pokazuju. Nadam se da cete se odlicno snaci,da ce organizacija biti dobra,da imate onaj osecaj da radite Pravu stvar ;) Puno srece ljudi u realizaciji ove vutrociozne ideje :) peace
skoro_normalnaENTUZIJASTA

nov 2009.

imate podrsku i od mene..neka bude sve naj naj..

nov 2009.

je, stvarno je veoma popularan a i posjeen, a za one koji ne prisustvuju na korzu, gleadju povorku na kanalu ri. uglavnom, cijela rijeka prati. ja sam bila pred par godina isto u povorci, ai svake godine budem na korzu.
TeZiISTRAŽIVAČ

nov 2009.

ako kupim auto ubrzo, a planiram za kojih mjesec dana 100% dolazim
nice, vidim da ima zainteresiranih i svaka podrska je dobrodosla. izrada maske je u pocetnoj fazi, pokusavamo dobiti kvalitetu za sto manje novca. zahtjev za sudjelovanjem ide krajem ovog ili pocetkom iduceg tjedna. nadamo se najboljem :sun2:
TarkiPOZNAVALAC

nov 2009.

Lijepo je ato se tako trudite oko toga svega svaka ast ali samo da proairim jednu glasinu za prvog zmaja bi se moglo okupiti oko nekih pedeset iljada minimalno ak bi se crnogorci dovukli, joa viae :D u nekakvom glavnom gradu pa se vidimo, a vama sretno
green_floydISTRAŽIVAČ

nov 2009.

keve ti rado bi dosao al slobodnih dana u tjednu imam jedan a nesmije bit subota i ned -.-.. i jos radim za minimalac 2700... i ekipa me pita zakaj pusim XD

nov 2009.

ja hvala bogu zivim u rijeci vec vise od godinu dana, i mislim da bi se moglo to jako dobro iskombinirati u ovom gradu, jer je u gradu horda hasomana, a i ja sam vec planiro takovu masku i sam skontat, pa ak ce vise jos ljudi doc odlicno. jedino sto su drotovi rjecki gori neg bilo koji s kojima sam se susreo u ovoj drzavi, no to i radimo njima u inat.

dec 2009.

Bok ekipa, evo baa sam naletio na ovaj topic pa da napravim mali doprinos. Za po etak, mogu vam rei da znam sve o organizaciji grupe na ri karnevalu ato se mo~e znati... kako to znam nije bitno, al vjerujte mi na rije ;) Sami karneval je najvei u regiji, a neki u zajebanciji ka~u da je trei na svijetu. Ne znam koji je na svijetu, al znam da taj vikend Rijeka udvostru i broj stanovnika. Bude ekipe iz cijele europe & ak bude i japanaca sa fotiima:) Lokalna televizija ima cijelodnevni prijenos, a internet streaming svake godine zabilje~i da su ga gledali ljudi iz preko 50 zemalja svijeta. Mislim da je to i viae nego dovoljno da se neka poruka progura. `to se ti e provoda, onaj tko jednom doe vratit e se ponovno! Maakare traju tjednima i cijelo vrijeme se organiziraju razli ite aktivnosti. Turniri u nogometu, rafting na Rje ini, izbor za miss karnevala,... Velika povorka je zapravo veliko finale, tako da taj zadnji vikend grad ne spava. Stalno su koncerti i party-i za ljubitelje svih ~anrova glazbe. Svi bircevi rade, ulice su krcate, svi su narakijani,... E sad ide zabavni dio, organizacija... Prvo treba potvrdit sudjelovanje, a to viae nije ni malo lako ak i za grupe koje su se ve dokazale. Da pojasnim, prije je bilo grupa tipa ekipa stavi na sebe braljan, drpe kolica iz marketa i to je maska. U povorku ih krene 20, a ni jedan ne stigne do kraja jer je jedan iaao piaat, neki su po putu sreli frendove meu gledateljima pa su iali po pivu, jedan grli akoljku,... To se je sve toleriralo neko vrijeme, ali zbog velikog broja turista i velike medijske pa~nje odlu ili su poveati kvalitetu i smanjiti kvantitetu. Pouka je, da bi vas primili trebati se dokazati kao ozbiljni organizatori sa kvalitetnom maskom koji su spremni na komunikaciju i koji e poatovati pravila. Ako organizatore do~ive kao hahare koji e radit probleme jednostavno nema aanse da vas prime. Zna i, netko mora preuzeti ulogu voe grupe i taj mora bit svjestan da e se ubit od posla sljedea 2 mjeseca. Voa grupe neka nazove turisti ku zajednicu i pita ato je sve potrebno da grupa nastupi na sljedeem karnevalu. Od tog trenutka na dalje, neka stalno zove turisti ku zajednicu, pita ih da li je sve ok, upozna se sa njima, neka vide da mu je stalo. Morat e i do njih popunit prijavnicu. Ta prijavnica mora bit potpuno popunjena. Znam da neete znat broj sudionika, al napiaite cca, to se kasnije lako korigira. Spr~ite neku pjesmu od npr. marleya i stavite ju kao prilog za pjesmu koja e vas pratit po korzu, alegorijska kola nemojte radit jer za to treba para, ljudi, i znanje. Potrudite se oko dizajna maske, dajte to nekome tko zna znanje... likovna akademija, grafi ki dizajn,.... Neka skica bude lijepo nacrtana i obojana. Oni vole kad su maske jednake tako da preporu am da svi muaki imaju jednu masku, a sve cure drugu masku... ne da svako radi svoju masku pa se pojavi na dan karnevala... to izgleda ko cirkus i to ne vole. Odlu ite se za parolu... preporu am da vam poruka bude: ~elimo dekriminalizaciju lakih droga/vrijeme je da hrvati prestanu radit na crno i troait na bijelo/vrijeme je da vlada po me loviti kriminalce, a ne klince s jointom... ubacite politiku i vlast u sve to, zato su maakare i nastale!! parole tipa KraDeZe na vlasti = dileri kupuju vile, a klinci gule kaznu! HDZ bi trebao puait marihuanu, mo~da se opamete!. Te parole itaju na svakom stageu kraj kojeg proete, a na glavnom stageu netko iz grupe mo~e doi na stage i dobit mikrofon. Ako se nae osoba koja ima mota za javne nastupe, ovo je odli an na in za airenje neke poruke. Kad predate prijavu, nazovite i pitajte da li je sve ok, ato bi mogli poboljaati, itd. `to se ti e dizajna maski tu imate potpunu slobodu. Kroz ove godine bilo je alegorijskih kola u obliku kur ine od 5m a ljudi su bili maskirani u spermie, bio je kip sanadera u sado mazo robi, bilo je i grupa u kojoj su se svi maskirali u razli ite vrste droga... tako da ovdje nemate brige;) Organizator treba odrediti datum do kad e bit prijave(uplate), i to treba bit realan rok tako da ostane dovoljno vremena da se naprave maske. Uplate se mogu vraiti na ra un tako da bi bilo dobro da organizator napravi net banking ra un poato je ekipa s foruma veinom izvan rijeke. Naravno da e svi uplatit u zadnji as tako da organizatora ne treba bedirat ako tjedan dana prije roka ima 10 prijavljenih. Btw ako grupa ima 50 sudionika i to je sasvim dovoljno!! Preporu am da masku radite od spu~ve i da radite one size fits all. Razlog je ato je to najjeftiniji, najbr~i i najjednostavniji na in, a maska ispadne solidno. Spu~vu svatko mo~e krojiti pa vam nee trebat skupe ailice, samo par ljudi, par aablona i puno spu~ve i ljepila(ili klamerica). Mo~ete uzet joa i boja za lice i maska je gotova;) Ujutro na dan karnevala, voe grupe e trebat i do gradona elnika i raznih politi ara, meu uglednim gostima esto zna bit i predsjednik;) Tamo ete se rukovati sa svima prisutnima i predati im poklon. Kupite ili napravite viae malih poklona koji su vezani uz grupu. Btw Vutra kao poklon predsjedniku nee pro:D Ako su u igri ugledniji gosti, onda osiguranje pregledava sve poklone. Osobno svjedo io kad je lik iz osiguranja mukao jogurt i sluaao zvukove:DD Organizator e dobit kupone od grada za besplatni ru ak i bezalkoholna pia za cijelu grupu, tako da imate kupus i kobasu gratis. Obavezno pojedite, dignut e vas iz mrtvih:D Prije se davalo i vino gratis ali to su ukinuli... mo~da imate sree pa su vratili i besplatno vino! Evo to bi ukratko bilo sve... Trebalo bi sve bit jasno ali ako nije, bit e kad po mete radit;) Sretno s organizacijom i vidimo se na karnevalu!!
He-ManLEGENDA

dec 2009.

Odlican post :thumb: Od "ovogodisnjeg" karnevala nista pretpostavljam :icon_razz:, ali bi se zato za iduci (2011) trebalo poceti pripremati odmah. Ja dajem glas za ovaj kostim koji je Weedran stavija :thumb: ( i to za bas ovakav identicni s ustima,ocima, obrvama) Malo baciti na funny side, /sta je bolje od lista trave; ... napuseni list trave :icon_lol:/ Veca slika: Zenski dio grupe moze ovako neki jednostavniji kostim :icon_mrgreen::heartbeat: http://i940.photobucket.com/albums/ad245/He-Man-Cro/MJ-Costume.jpg?t=1260260268

dec 2009.

Ovaj napuseni list je vrh! ...a ni zenska maska nije za bacit hehe
skoro_normalnaENTUZIJASTA

dec 2009.

bas su se dobro sjetili
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

jan 2010.

Ljudi ako to organizirate svaka vam cast,ja bi rado dosa i da van potporu ali sam pun k .... daleko....neman auto... Aj dajte znas kako bi vas volia gledat na karnevalu..PS. Samo nemojte sada svi se napusavat i imat dima kod sebe pa se sjebat se sa drotovima...
dogo argentinoENTUZIJASTA

jan 2010.

i ata.. na kraju se niste prijavili ili ata? ako jeste svaka ast i sve najbolje vam ~elim!

jan 2010.

Mada sam novi ovdje i nepoznam bas nikoga jos ja bih definitivno isao ^^

maj 2010.

Shta je bilo sa ovim pokushajem?

jun 2011.

Sta se desilo zasto niste bili da karnrvalu. Mislim da je karneval dobra prilika za promociju marihuane (da se malo educiraju ljudi), mogli bi se i neke brosure o ljekovitosti stampat i djelit ljudima a mozda cak i cd-i sa Running from the cure, The union i takve stvari.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se