VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamU Hrvatskoj se otvara prvi Cannabis muzej
LEGACY

U Hrvatskoj se otvara prvi Cannabis muzej

46 odgovora4,150 pregleda
mesterZMAJ

sep 2021.

https://hemps.hr/vijesti/preko-puta-mup-a-u-petrinjskoj-na-400m2-otvaramo-prvi-cannabis-muzej/ Eto, ide.. Edit: molim moderatore da isprave tipfeler u nazivu teme, a po potrebi premjeste temu u drugi podforum ako misle da je potrebno.

sep 2021.

Bas simbolicno odma preko puta policijske stanice :D
TvrleAMBASADOR

sep 2021.

Radovi su u zamahu :) Nadam se da emo sii u roku. Volio bi da se vrati tema koju sam pokrenuo prije dvije godine, a koja je izbrisana jer sam nehotice pitao za mialjenje kroz anketu. @Vutragenjo jel mogue da se objava/anketa iz moje stare teme makne i ujedno tema vrati kako bi mogao pisati daljnji napredak, briokratske zavrzlame i sl. po pitanju ovoga, ujedno i muzeja? Vjerujem da bi neki rado itali. Many thnx :)
DjedMrazENTUZIJASTA

nov 2021.

podrzavam sve 5., medutim koji je smisao iliti svrha tog muzeja? Zelio bi cuti misljenja....

nov 2021.

Da ljudi nau e benefite marihuane, isto kao i la~ne pri e, koje se vode, protiv istih! Edukacija neukih, koji misle, da od trave, ska emo kroz prozor i sl. Sve su to sitnice, ali i sve bli~e nekoj ilizaciji!
TvrleAMBASADOR

jan 2022.

Ekipa, od subote Cannabis muzej u Zagrebu kree s radom. Groweri, imate cool kviz znanja u aatoru s kojim osvajate popuste. Dutch passion je sendao goodiese koje emo dijeliti, no kako smo tvrtka i ~ivimo di ~ivimo, nema sjemenki niti ilegalnog sadr~aja. Biljozi koju ete vidjet u aatoru ne fali nutrijenata, ve je takav fenotip, zato se i zove kand~a :) Objavu s fejsa prenosim u cijelosti. Svaki support je dobrodoaao. Vrijeme je da se educiramo i sagledamo iznimno bogatu povijest kanabisa. Vrijeme je da maknemo stigmu i ruaimo premise. Vrijeme da uka~emo na benefite i upozorimo na loae strane. Vrijeme je da dozvolimo sebi prihvatiti nove injenice i saznanja zdravstvenih istra~ivanja. Vrijeme je da Hrvatska dobije najmoderniji kanabis muzej na svijetu! Otvaramo svoja vrata ove subote od 17h, a na samu subotu radimo do 21. Posebnog eventa nee biti zbog mjera, no Vaaa podraka u guranju ove pri e zna i nam i drugim danima kada radimo od 10-21h. Neato novo, neato druga ije. Vidimo se u Petrinjskoj 59 u centru Zagreba! P.s. svaki follow i share cijenimo +385 95 2 420 420 za dodatne informacije =AZXVXCppKbQTf3zq2wEXrjznjJLTyWIPCQUM6wDoQmA2KeGaUtzCF9Ae4930stexqh2N4qtMqsRvfgDRUxa0NvGREfKJ4oR-z5EtO90Ok-kUmgyi5kB7P0W92oR6nr4ruvIg0n4JaZK-_YkaV4oz8dvxGa8M3a50k8iSHi8mC9eXAw&__tn__=*NK-R']#vrijemeje

jan 2022.

Jel se ulaz naplacuje? i dali ce bit nekih sitnica za kupiti u muzeju ili saljete posjetitelje na druge lokacije ?
TvrleAMBASADOR

jan 2022.

U sklopu muzeja je cijeli ducan hemps*hr, samo sa dodatkom sadr~aja vezanim za muzejsku zbirku, postere i sl. S obzirom da zakon ne priznaje muzej kao takav, moramo od neceg zivjeti, placato zgradu i ekipu koja radi, isto kao muzej prekinutih veza, muzej iluzija, muzej cokolade tako da moramo naplacivati upad. Iznos je 50kn, no karta su rizle oblikovane bas kao muzejska karta. Doslovno. Tak da mozes popusit kartu. Za njih bi na kiosku dao 15-20kn.
DjedMrazENTUZIJASTA

jan 2022.

dobra ideja ovo sa kartama rizlama., cestitam! Posjetit cu koji dan, sretno dalje u radu.
BizzzoZMAJ

jan 2022.

Da znas da cu i ja otii. Vidjeti atogod a i podrake radi. Ideja s kartom je odlicna. Moa je popuait :D

jan 2022.

Baa sam se ju er zapitao, kada se muzej otvara! Otvarao se neki drugi, pa sam slu ajno na uo... Cijela ideja je odli na(lokacija,to no gdje i treba biti). Svaka ast za cijeli projekat, karte pogotovo :thumb: Vidimo se

jan 2022.

Bas dobra ideja! Sad jos ubaciti mali popust za clanove vutra.org pa da vutra reklamira muzej a muzej vutru. Sve u svrhu edukacije. ::volimj::

jan 2022.

Teako je napravit popust, jer sve je fiskalno. Nije 50kn toliko puno, kad uzmea u obzir, da su rizle oko 15ak kuna. Poato su prvi u tom smjeru, i to je jeftino! Zgrada u centru grada itd. Tko je u poslu, zna kolika su davanja.... Samo neka radi, da ljudi nau e benefite cannabisa i mnogo toga, ato se lagalo skoro 100 godina!

jan 2022.

Ja sam mislio vise nesto simbolicno. Ne zbog ustede nego samo zbog uzajamne reklame. Mada, nije potreban popust za to. Ako su napravili ulaznice od rizli, sigurno bi mogli naci neki kreativan nacin za tako nesto. :)
TvrleAMBASADOR

jan 2022.

Dragi ljudi, hvala svima na podrsci, stvarno nam je potrebna! Za sponzorstvo mi smo za. Imamo gore u prostoriji za enteogenu upotrebu cijeli studio za podcaste gdje bismo radili i kvizove izmedju growera i slicno. Meni je i dalje zao sto je cijela tema o nastanku svega ovoga, hempsa, muzeja, poduzetnistva u ovom smjeru obrisana jer je postavljeno pitanje zajednici sto bi voljeli. I dalje bi volio da se ta tema vrati, jer nije namjera iskoristavati ikoga, vec slusati ljude sto zele vidjeti. Pozdrav svima i hvala jos jednom. Mozemo organizirati i nagradnu, rado bi forumu podijelio ulaznice ako postoji mogucnost.
mesterZMAJ

jan 2022.

oe domain zarolat jednu ili svako nosi svoje? :D
TvrleAMBASADOR

jan 2022.

Evo malo vise detalja, otvorenje je proslo super. Biljoza koju imamo je maj ica iz nubikana, zovemo ju kand~a zbog fenotipa koji malo fr e listove, nije da nedostaje nutrijenata. Dajem muzej na raspolaganje cijelom forumu ako imate konstruktivne ideje koje e na znastveno-edukativan na in podr~ati pri u. Naravno, zakonski mora odgovarati :) Karte mozete vidjeti u clanku: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/posjetili-smo-1-hrvatski-muzej-kanabisa-sluzbenicima-iz-nasih-ministarstava-dajemo-besplatan-upad-15151444
DjedMrazENTUZIJASTA

jan 2022.

odlicno.,jedina zamjerka (iako razumijem zasto) je ta da je besplatan ulaz djelatnicima ministarstava kojima uopce nije stalo do toga , ne razumiju kulturu kanabisa ,ne postuju to niti ce uopce posjetit muzej. Dok oni koji to bi trebali odobriti imaju 3x prosjecnu placu hrvatske te itekako mogu platiti ulaz/njima upravo ste trebali duplo naplacivat a ne besplatno. Ukoliko dode do legalizacije vidjete cete koliko ce oni od Vas uzimati novca.Ispada da onima koji to bojkotiraju dajte besplatno a onima koji podrzavaju naplacujete. Bez zamjerke molim., Kanabis je life style.

jan 2022.

Ja sam to u naslovu(poato je pod navodnicima) protuma io kao, da je s namjerom dozvoljeno, da vide, da nam vrag iz o iju ne ide van! Odmah na pla e, koliko je ija i iji je ve i itd. Smatram da takve stvari, nemaju veze s Cannabisom i njegovim uzgojem. Niti, da se legalizacijom ~elimo obogatit, niti mjeaat politiku, dok joa ni nogom u dupe nismo dobili! Bez uvrede, Tvrle pokuaava skupit ekipu i ide u pravom smjeru, a koliko je ija plaa, jbga neki imaju viae, neki manje, tako je stoljeima, tako e i biti... Naslov je poziv, da ministre natera na razmialjanje. Barem sam ga ja tako shvatio (najviae radi gramati kih znakova)! Samo, da itate do kraja, sve je objaanjeno...

jan 2022.

Muzej super izgleda na slikama. Novo, moderno, tematika savraena. Ulaznice otkidaju :thumb: Ako bude prilike, platit cu ulaz samo da ih zapalim :) Bilo bi mi fora kao suvenir, mozda i neku majicu. Materijal konoplja, logo nenametljiv :D Osvrt na beplatan ulaz :D Nema veze, jer kako se ono ka~e : Tko puai, dobar je u duai. Ja bi im joa dao i lizalicu uz besplatan ulaz. A policajcima krofnu. Tvrle,zavidim ti :) Imas posao iz snova. I naravno, neka bude sretan i uspjesan. ::listomahanje::ovdje bi to rekli, Sretan grow :thumb:
DjedMrazENTUZIJASTA

jan 2022.

ponaljam svaka cast za muzej ,go go go . .,podrzavam u fullu.,spomenutu skupinu u tekstu, ne podnosim tj ne podrzavam isto kao niti oni nas. :), nazalost postovani 0Marac0 ovo ti je politicko pitanje, htjeli mi to ili ne.
TvrleAMBASADOR

jan 2022.

Apoliti an sam u potpunosti i volio bi obrazloziti sto zelim postici. Naime, cilj je da se kupine koje donose odluke oko zakona kada je ovo podrucje u pitanju sto bolje informiraju. To su upravo ta tri ministarstva koje napominjem. Mozemo se pomaknuti na vise nacina, edukacijom ili da interesne skupine vide svoj cut u ovoj bransi ili da EU donese pojedine odluke. Mi guramo ovo prvo - edukaciju. Vama edukacija ne treba jer zivite ovu biljku. No sto ce netko bez edukacije danas sutra zaokruziti na referendumu? Upravo zato se zelim obratiti ovoj skupini. I da znas, dosta suradjujem sa Ministaratvom poljoprivrede, u jednom pozivu mi je receno da si interno komentirali jel stvarno pozivam besplatno ili je to sarkazam. Znaci, ipak se komentira interno. A to je bitno. Hvala svima jos jednom :)

jan 2022.

Vidimo se prvom prilikom :D

dec 2023.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se