VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamPrvi Hrvatski simpozij Medicinskog Kanabisa
LEGACY

Prvi Hrvatski simpozij Medicinskog Kanabisa

22 odgovora3,497 pregleda
He-ManLEGENDA

okt 2011.

Poatovani, Udruga za medicinsko i pravno informiranje - "Zeleni svijet" organizira meunarodnu znanstveno-edukativnu konferenciju naziva Prva hrvatska konferencija o medicinskom kanabisu. Ista e se odr~ati u dvorani D7 Filozofskog fakulteta Sveu iliata u Zagrebu koju nam je omoguio Klub studenata Filozofskog fakulteta (KSFF) Sveu iliata u Zagrebu. Konferencija e se odr~ati u nedjelju 23. listopada 2011. od 13.00 do 19.30 sati. Na organizaciju iste smo se odlu ili zbog konstantnog medijskog, ali i znanstvenog ignoriranja ove teme, a po uzoru na mnogobrojne svjetske manifestacije iste tematike. Posljednja sli na se odr~ala u njema kom Bonnu od 8. do 10. rujna ove godine (Cannabinoid Conference 2011). Pristup temi je s bioeti ke pozicije koja zagovara pluriperspekstivnost i integrativnost stavova. Pluriperspektivnost podrazumiijeva i interdisciplinarnost, pa je ~elja organizatora da se osim usko stru no medicinskih pozicija uju i mialjenja pacijenata, psihijatara, psihologa, sociologa, pravnika, agronoma i ostalih iji su stavovi od va~nosti za pristup ovoj temi. Stoga pozivamo sve zainteresirane: pacijente, lanove obitelji pacijenata, znanstvenike, novinare i ostale da nam se pridru~e u otvorenoj raspravi o dobrobiti i atetnosti medicinskog kanabisa, u nedjelju 23. listopada 2011 u dvorani D7 Filozofskog fakultata u Zagrebu u 13.00 sati. Srda no! UVODNA PERDAVANJA: UVOD U KANABIS SA KULTUROLO`KO SOCIOLO`KOG ASPEKTA [*]13.0013.20 < M. Gold: Socioloaki i bioeti ki aspekti uporabe konoplje (HR) [*]13.2013.40 < N. Dubreta: Konoplja  osporavana upotrebljiva biljka [*]13.4014.00 < B. Mamula: Medicinski kanabis u Republici Hrvatskoj na rubu ulaska u Europsku Uniju  perspektiva pacijenta  (HR) [*]14.0014.20 < T. Koren: Politika do konoplje vu Republiki Sloveniji (SLO) [*]14.2014.40 < RASPRAVA [*]14.4015.00 < PAUZA MEDICINSKI KANABIS: PROIZVODNJA MED. KANABISA S DR}AVNIM I ZNANSTVENIM PRISTUPOM [*]15.0015.20 < T. Erkelens: Herbal cannabis as a legal pharmaceutical raw material  The Dutch example  (NL) [*]15.2015.40 < A. Hazekamp: Cannabis on its way to modern medicine (NL) [*]15.4016.00 < D. Klari: Ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga [*]16.0016.20 < RASPRAVA [*]16.2016.40 < PAUZA [*]17.0017.20 < M. Dujmovi: Kanabis u ~ivotu pacijenta (HR) [*]17.2017.40 < S. Sakoman: Temeljito klini ko istra~ivanje o dobrobiti i zamkama koriatenja cannabis sative [*]17.4018.00 < RASPRAVA [*]18.0018.20 < PAUZA ZAVR`NO IZLAGANJE: LJEKOVITE I ETNOBOTANI KE BILJKE [*]18.20  18.40 < Ivana Keller: Etnobotani ka svojstva nekih biljnih vrsta [*]18.40  19.30 < ZAVR`NA RASPRAVA

okt 2011.

Ovo zvu i primamljivo...
SekachAMBASADOR

okt 2011.

Daleko je... Samo mi nije jasno tko je i zasto Sakomanu dao vrijeme tamo...
derataurPOZNAVALAC

okt 2011.

kakav bi to razgovor o drogi bio da nema sakomana u njemu:ludaci_lol:
miss.mrkvicaAMBASADOR

okt 2011.

napokon da se i kod nas netko sjeti da napravi neato ovakvo,he-man lijepo si ti to oka io ovdje na forum;) ja sam gotovo sigurna da u da odem na ovaj simpozij;)))))
stevengerrardISTRAŽIVAČ

okt 2011.

vidimo se :maryjane: a bie i pauza za trubicu vidim :b_woot:

okt 2011.

Kona no neato konkretno, vidimo se tamo!
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Zvuci dobro, vidimo se tamo sigurno :)
mazarLEGENDA

okt 2011.

Neu stii, ali baa me zanima ata e Slovenci rei, na uo sam neato o tome da tamo neka stvari idu u legalu.

okt 2011.

Ekipa svaka ast !!
ajdeENTUZIJASTA

okt 2011.

ja bi samo htio dati svoj utisak o ovom simpoziju. stvarno je super da se ovako neato oragniziralo i mogu rei da je prili no dobro ispalo. razli iti predava i - svaki sa svojom pri om. u po etku je bilo viae openito o kanabisu - povijest, za koje stvari se koristi i viae kao uvod neki. malo je bilo rije i kako je u sloveniji (zakon je naravno bolji nego u hrvatskoj), nakon toga su nizozemci pri ali o svojoj tvrtki koja se bavi proizvodnjom medicinskog kanabisa. objasnili su da treba biti kvalitetan uzgoj i nakon toga laboratorijska provjera plodova kako bi se zadovoljili medicinske uslovi. malo je bilo rije i na koje sve bolesti utje e kanabis, malo je bilo i pri e sa polaziata jednog konzumenta (u medicinske svrhe naravno), pa ak i pri a jednog hrvatskog uzgajiva a industrijske konoplje (koji je iz maarske uveo u hr sjemenke za industrijsku konoplju pa su mu na granici to oduzeli kao drogu, imao je problema sa sudom - ali je sve uspio rijeaiti i dobio je svoje sjeme natrag :)). takoer je bio i jedan i a iz policije - inspektor za narkotike (poznata njuaka) koji je srao o nekim statistikama bezveze i nia pametno nije rekao niti je iata pametno znao odgovorit (ko politi ar neki); tijekom njegovog izlaganja je najviae ljudi izaalo iz predavaonice i on je jedini koji nije zaradio aplauz na kraju B). u jednom trenutku je spomenui da je (ove ili proale god - nisam siguran) umrla jedna osoba od konzumacije. ali se kasnije uspostavilo da je umrla od konzumacije sinteti kog kanabisa (spice), pa je to bila joa jedna stvar u nizu o kojoj je pri ao nepotrebno... ak su bili i spomenuli (neki drugi predava i) da se zna dogoditi da uzgajiva i prskaju nekim metalima grow-da bi dobili na masi - pa da se od toga otrovali neki ljudi u inozemstvu i umrli - ali to je opet zbog metala -> pouka: nikad neznaa kaj dobia na ulici. sakoman nije daao kao ni b. mamula, ali zato su sa tv-a doali malo posnimit simpozij. nemrem se sad sjetiti drugih nekih stvar, ali ako je neko bio neka ispri a svoje vienje :) i neku snimku nabaci. ja sam snimio prva 2 sata i joa malo onog inspektora dok se trudio rei neato pametno (ali mi se kamera sama cenzurirala i nije htijela viae snimat niata) oka it u snimke uskoro. pozz

jun 2014.

Zvu i zanimljivo valjda e i Hrvatska polako zahvaljujui tom simpoziju za 100 godina biti ko Kanada https://www.youtube.com/watch?v=SefJ6iEJ7XY

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se