VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamZagreb 2013- marijuana march
LEGACY

Zagreb 2013- marijuana march

76 odgovora6,494 pregleda

jan 2013.

Dragi svi, - postoji li neka udruga preko koje bi mogli organizirati doti no okupljanje? - postoji li ve neka kriti na masa na ovom forumu? - ja sam spreman ulo~iti svoju energiju i vrijeme. - da li netko ima iskustva sa javnim okupljanjima i sli nim aktivnostima? Pozdrav
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Short answer: Noup :icon_lol:

jan 2013.

Nazalost potrebno je naci udrugu koja nas zeli podrzati.
doctor_noISTRAŽIVAČ

jan 2013.

mo~da udruga zeleni svijet, vidim da su aktivni u pokuaajima legalizacije marihuane u medicinske svrhe

jan 2013.

Postoji,i to bas zeleni svijet..Mislim da su se i politicki angazirali i napravili stranku(nisam 100% siguran,ali cini mi se da sam prije mjesec dana procitao isto).Neznam,treba stupiti u kontakt s njima-ako ovdje skupimo nekakav malo zavidniji broj aktivista :) EDIT: tako je,odnedavno su postali stranka.ZELENI SVIJET - Hrvatska stranka zelenih,sto se moze provjeriti i u drzavnom registru
olidoboliLEGENDA

jan 2013.

samo mi fali da si zaka im muriju za vrat...da mi uzmu osobnu i podatke, te da jedan dan "kao slu ajno nalete na kavu"....
TropicoLEGENDA

jan 2013.

Aj mi plz daj link ? Ja nailazim na Hrvatska stranka zelenih -eko savez ali to je udruga od 2000 godine osnovana...

jan 2013.

To je to,mislim da su samo preuzeli..Barem im tako pise na facebook stranici
ajdeENTUZIJASTA

jan 2013.

nema kod nas volje ni za guzicu obrisat, a ni za izai na prosvjede protiv bilo ega...~ivimo u vukojebini di se niata ne mjenja... ju er itam vijest - da su u splitu na gay partiju (organiziranom od dobro poznatih i jakih udruga) upali plocajci i radili "reda"... pa ti onda to usporedi sa nekakvim vutra prajdom... znam da je 90tih bilo poluuspjeanih maraeva, ali znam da je i prije par godina bilo sve organizirano za zg mara pa je u zadnji as (iz nepoznatih razloga) otkazano...znam jer sam u~ivo pri ao sa organizatorima (tjedan dana prije nego se to trebalo dogodit) po meni je bolje da se organiziramo i odemo u sloveniju - tamo imamo vee aanse za neato napravit.. i onda se samo tamo preselimo :)
Big LLEGENDA

jan 2013.

to je upravo ono ato su anonymousi prije par dana rekli, da smo narod koji airi guzove da im vladin ku*ac ato lakae ue na~alost...
ajdeENTUZIJASTA

sep 2013.

kolko sam uo - ovaj tjedan je tjedan konoplje u zg-u... utorak - okrugli stol o konoplji na kaptolu srijeda - prosvjedni mimohod za konoplju na trgu bana etvrtak vege sajam na trgu - djelit ese hemp burger

sep 2013.

Budemo vidjeli kako e to proi i hoe li imati kakav odjek u medije i u javnost. Mimohod je prosvjedni, ispraaj dvojice lanova udruge zeleni svijet na zatvorsku kaznu. Na ~alost kod nas stvari joa tako funkcioniraju i ako se javno zala~ea za neato ato nije u interesu vlasti, ta ista vlast e ti preko policije namjestiti la~ne dokaze, veinom podmetanjem kojekakve ilegalne supstance u premeta ini i biti ea osuen i maknut daleko od o iju i uaiju javnosti. Ipak joa ~ivimo u komunizmu sa prikrivenim komunistima na vlasti i kako oni diktiraju tako mora da bude. Jedina razlika je da se komunisti sada nazivaju antifaaisti, al kako stara narodna ka~e vuk mjenja dlaku al ud ne. Svakako podr~avam ovaj prosvjed, nadam se da e se ato viae dobrih ljudi dobre volje pridru~iti jer nam je to jedini na in da se bodemo sa rogatima u ovako truloj dr~avi.
ajdeENTUZIJASTA

sep 2013.

evo po elo se neato deaavati .. javnost je obavijeatena, ljudi na forumu takoer..pa da nebi bilo nismo znali,... bilo bi dobro da se podr~i i razglasa dalje.. nisam bio dugo na forumu..al kolko mi se ini - ovo je prvi glas za mimohod..smatram da su ljudi trebali biti obavijeatni i ranije, a i smatram da bi se viae trebali pokrenuti..neki e rei ovo, neki ono..ali ako se meusobno ne podr~avamo - lakae e nas podjelit i zavladat.. i naravo na velesajmu cijeli dan posveen konoplji sa mnogi gostima predava ima.. 22.9. - bit e zanimljivo..treba do .. mislim da je vrlo bitno da se konstantno neato dogaa na tu temu da se javnost upozna i prihvati malo viae konoplju..osobno me jako mu i kada vidim inteligentne mlade ljude koji ne ~ele istra~iti konoplju, ali pljuju po njoj i po pacijentima i po ljudim akojis ebore da se neato pozitivno dogodi.. pri alo se da nam fali tzv marihuana mara - pa evo vam ga nakon 100 godina - hoete li do? :cini an osmijeh:

sep 2013.

Nije prvi glas, ve sam ja pisao o tome i objavio letak ;)

sep 2013.

Evo i u medijima se piae, javne osobe na facebooku su takoer podr~ale obavijestima o odr~avanju mjeseca konoplje.

sep 2013.

svako ko je u mogucnosti neka izade na ovaj prosvjed jedino tako se nesto moze pokrenuti i maknuti s nulte tocke
razmanLEGENDA

sep 2013.

srijeda sutra trg setnjica stizem,bilo je i vrijeme za tako nesto u nasoj konzervativnoj sredini.
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Prosvjed je ve sada isplaniran kao da ga je na elnik pete postaje pisao. Ide se od jela ia do finalne lokacije pazi ovo Zatvora Remetinec, mo~da ima neka posebna svrha te lokacije ali nigde ne pise zasto remetinec. Druga stvar sama udruga demonizira, napada i vrijea rekreativne korisnike nazivajui ih gangsteri i takve gluposti, ka~u da se i ograuju od bilo koga tko eventualno zapali. U redu naravno da netreba preporu iti ali da se pederi nisu ~njarali na cesti nebi dobili ata su htjeli, da crnci nisu rekli ko vas **be sjest u u prednji dio busa nebi dobili ata hoe... Po meni loaa preloaa organizacija pa ja bum doma atrukle jeo ;)
mazarLEGENDA

sep 2013.

U Remetinec prate svoje frendove koji su dobili kaznu, zbog debilnog zakona.... http://www.vecernji.hr/vijesti/marko-dujmovic-ja-sam-posljednji-koji-ce-zatvor-zbog-marihuane-clanak-384246 jedan od njih je Marko, zato se ide u Remetinec druga stvar je s udrugama, udruga - puno babica kilavo dete
razmanLEGENDA

sep 2013.

na trgu prazno nema nikog. zao mi ovog iz clanka

sep 2013.

Loa tajming svega toga, ve su u udruzi bili upozoreni radi tajminga, al jbg. nemoa odgoditi odlazak u tvorza.
ajdeENTUZIJASTA

sep 2013.

ja sam krivo napisao..zna i danas je bila tribina, sutra je mimohod na trgu - ne treba se ii nigdje - samo doi na trg, petak je zegevege jbg..al dan viae da se organiziramo

sep 2013.

sutra je mimohod ne dolazis zbog udruge nego zbog marihuane,kakav kilav narod smo mi nikad se nista nece promjenit,idite po zatvorima onda kilavci kad necete da se izborite za svetinju
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Naravno frenki bi ja izaso. Ali ne za ljude koji me ne zele tamo. Rekreativni pusaci su po njima uzrok ilegalnosti marihuane. S takvim budalama ja ne obuvam tenesice za hodanje

sep 2013.

Ja sam rekreativno - medicinski konzument i uvjek podr~avam takve stvari, glavno da se pri a o tome jer ato se viae pri a to se viae i raspravlja. Netrebaa se hvatati za svaku sitnicu koju oni vele.
maverickAMBASADOR

sep 2013.

O ovome niata ni na jednom portalu :ohno:
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Gledaj nisam ljen i vani aetat, dapa e volim svje~ zrak i masivna okupljanja. Ovdje je rije o principima, ako ja dodjem tamo, ja sam dio tog skupa, ako sam dio skupa dijelim univerzalno misljenje grupe, dalje zna i idem prosvjedovati sam protiv sebe. Vidia to mi vrijea inteligenciju do te mjere da je nemogu zanemariti, pogotovo za skup koji je samo simboli an. Bilo kakva legalizacija opa ili medicinska e do tu ali tek kad to naprave SAD i ostatak Europe kao ato je i sa svim drugim. Ostaje samo zna i napraviti simboli an utisak na hrvatsku javnost upoznati je sa marihuanom na pravi na in, tako da kada ta odluka dodje da se puaa e ne segrerira i ne gleda kao narkoman ine. To je ono za ato se ovaj skup ne zala~e, prema tome ne~elim niti da predvode borbu za legalizaciju jer takvi mogu samo joa viae pogoraat stanje, sigurno ne popraviti...

sep 2013.

Uglavnom od mimohoda nee biti niata, biti e samo mirno okupljanje jer su drugi prosvjedi diljem HR zasjenili cijelokupni tjedan konoplje. Tako vele organizatori, pa ne ~ele forsirati mimohod, iako poruka okupljanjem ostaje ista.
ajdeENTUZIJASTA

sep 2013.

zna i danas e doi onaj ko misli da je to dobra stvar, onaj ko ne misli da je to dobra stavr e se borit na druge na ine..a ini mi se da e neki samo biti doma i ekat...jadno
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

A neki uviaju da su organizatori neuki amateri koji predstavljaju marihuanu ovim plakatom??????
grga77AMBASADOR

sep 2013.

nema od toga srece pored ovih nasih politickih blentavih glava oni od bogate drzave blagostanja naprave propalu drzavu tj.vojsku nezaposlenih......tako da djabe takva borba, nijee da je nepodrzavam ali nisam vise mlad i dobro veli ona stara narodna= za ideale ginu budale iako sam bio jedan od njih dok sam bio mladji tako da vam velim da od toga nema srece ljudu cuvajte svoje zivce i zdravlje i laganini u tisini jednu zapalite i mozak na pasu....tak ja danas radim i momentalno sam zdrav kao dren......
maverickAMBASADOR

sep 2013.

Ovo je neki anti alkohol i anti vutra plakat. Pa tko pri zdravoj pameti hoe biti ko jedan od ovih karikatura, koja ekipa ovje e... To je isto propaganda protiv koje se kao bore, a k tome i loaa...
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Zato i ka~em, nemo~emo se ponaaat bolje raditi bilo ata nego niata pa makar to zna ilo da emo rei da najbolje ato nam je marihuana dala su loai filmovi, loaa muzika, rat u svijetu i blowjob u ovalnom uredu. Organizatori su neuki, nekulturni, i ine deset puta viae atete nego koristi... sve vas molim da bojkotirete bilo kakvu potporu ovim manijacima jer ako e nam oni voditi borbu za legalizaciju bolje nam je sad prestat puait...
Z&NZMAJ

sep 2013.

Mene frende ne mora nitko voditi ;) Edit: Svatko nek se "bori" kako zna. Mene na takvim "maraevima" neete vidjeti :)

sep 2013.

kod mene je u stanu legalizirana trava davnih dana...a ovi maraevi di se tra~i legalizacija jedino mogu koristiti miliciji u proairivanju baze podataka ljudi koje e tla it po ne ijem nalogu...ne pada mi na pamet i na takve skupove,poslije toga bih bio jedno dva mjeseca u paranoji da mi nee drugovi sa aapkama na glavi pokucati na vrata....low profile i to je to...
jesamZMAJ

sep 2013.

onda, jel neko bio, itao, uo ?
TropicoLEGENDA

sep 2013.

Udruga Zeleni svijet, udruga amatera, neznalica i onih koji vole od udruge kupiti novac pod krinkom medicine i medicinskih konzumenata. Sje am se da su prije pol godine do godinu krenuli kao osnivati stranku (ili vremenski malo vise) pa su je htjeli nazvati mislim zelenastanka (nisma 100% siguran) pa su onda tek nakon nekog vremena skuzili da takva stranka postoji jos sa pocetka 1 desetljeca, 21 stoljea, a bavil ibi se politikom :P. Da ne govorim o komentarima koje su ka ili na fejs buku i sli nim sranjima.....pa ja ne znam kaki su to ljudi ali znanja i umjea za promicanje kanabis kulture nemaju niti e imati. Sla~em se sa doomarom u potpunosti. Na takav jedan skup nikad izaaa nebi jer nemaju oni ni plan ni program nego se ~ele igrati udruge koja e odreenim lanovima slu~iti kao prihod mjese ne plae! to no tako!
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Hvala Bogu nisu imali nekog impakta. Ljudi legalizacija e doi, to je sigurno, samo ne zbog naaih mutavih politi ara, jednom kada dodje javnost ce se morati naviknuti na legalan kanabis. Najbolji aktivizam koji mozete napraviti jeste razgovarati sa ljudima koji ne puae, objasniti im ato nama marihuana zna i i kako utje e na nas. Iskreno ljudi mene je viae strah legalizacije nego zatvora, neznamo ato e se desiti kada se ta vrata otvore, hoe li poslodavci po eti izbjegavat korisnike marihuane kao ato izbjegavaju tetovirane osobe, tojest hoemo li morati piaati u aae na poslu, kako e banke ili osiguravajua druatva gledati na puaa e, kako e se provjeravat dali si napuaen dok vozia... Ipak, mo~da se to ne desi, mo~da emo uspjeti provesti legalizaciju uspjeano kao zapadne zemlje, samo ato mi je teako biti idealist gledajui sve ostalo ato smo samo trebali kopirati, ali nismo. Ono ato hou rei da je ponekad je kava sa svojom ekipom ili ru ak sa obitelji gdje objasnis zasto pusis, kako to utje e na tebe i okolinu, a kako ne bolja alternativa od marihuana maraa. Nemojte se zavaravati, svaka trea osoba koju znam smatra marihuanu opasnom drogom, bitno je svaki dan im trubit suprotno jer je javnost najbitnija a ne politi ari, njima moramo objasniti ato je marihuana nikom drugome, jer ljudi moji loae izvedena legalizacija nam mo~e naatetiti 10x viae nego danaanja situacija...
đoksonPOZNAVALAC

sep 2013.

treba oti i podr~at to je sigurno, jel bez skupova ljudi se za niata nemo~e izborit.Treba radit ankete da se bar 3 biljke smije imat

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se