VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamSrbija+Hrvatska (svi zajedno) + Global Marihuana Marš
LEGACY

Srbija+Hrvatska (svi zajedno) + Global Marihuana Marš

576 odgovora57,905 pregleda
EXARPPOZNAVALAC

mar 2007.

Na http://www.globalmarijuanamarch.org/ , kao ato ve sigurno znate, nalazi se stranica posve ena ovogodianjem Marihuana marau. Na doti noj stranici nalze se linkovi sa informacijama, i tamo je naveden Beograd i link prema naaoj omioljenoj vutri.org. Lutajui po newsima, na hr.alt.drugs san pronaaa cilu storiju o za i protiv organizacije ne eg sli nog u HR. Ajmo "krvati", o emo ata pokuaat organizirat ili da se jednostavno pridru~imo brai iz Srbije? Hmm, poznavajui nas "krvate", ostaemo doma, puait i komentirat kako je to sve cool itd. Daj, ajmo se pokrenit. Ja osobno neman nekih posebnih ideja, ali san spreman ulo~it 100% energije u sprovoenje svake "pametne" ideje. Brao iz Srbije, ajde dajte malo poticaja, ideja...i ega. Mara nije samo borba za legalizaciju; mara je borba za ljudska prava, za slobodu izra~avanja...za slobodu razmialjanja! Legalize Marijuana, free the consciousness!!!
vutrudituENTUZIJASTA

mar 2007.

Ljubav zapocinje osmehom
EXARPPOZNAVALAC

mar 2007.

Tako je brate! Zajedno smo ja i. Morau, ima bit, putovnicu vadit ;)
RastamanBGISTRAŽIVAČ

mar 2007.

pa brate ako se vi u HR ne organizujete(ako vas ima premalo) banite kod nas u bg. hehe

mar 2007.

Tako je! Pokuaajte da se organizujete, a ako ne uspete, dobro nam doali :)

mar 2007.

Mislim odje vas ima toliko da mozete organizovat to makar bilo vas 20 na kraju vazno je pokrenuti.
EXARPPOZNAVALAC

mar 2007.

Sla~en se, samo neko bi to treba organizirat. Ja baa i nisan neki organizator...ja san viae "teglea marva" ;) Ma svejedno, ako niata nebude, pokuaau uzet malo godianjega, pa me eto kod vas :)
RastamanBGISTRAŽIVAČ

mar 2007.

a zasto ovu temu i temu srbija+hrvatska ne spojimo u jednu, mislim u obe teme se pominju iste stvari mozhe nova hibrid tema da se zove neshto npr "global marijuana marsh balcan" ili exyu kako ocete. mogli bismo vec da pochnemo da se organizujemo, maj samo shto nije stigao, sad ce uskrs(i jedan i drugi) dok se okrenesh marsh je tu:bis:

apr 2007.

Ko ka~e da nismo po eli da organizacijom? :D edit: Spojio sam teme.

apr 2007.

Ma kakvo skrivanje. Nemojte nosit nikakve opijate na mars to bi bila totalna glupost. Ja bi mozda ponio sendvic sam marihuana puterom, njeguskim prsutom, travnickim sirom i magicnim pecurkama :)))
mladifilozofISTRAŽIVAČ

apr 2007.

bilo bi do jaja da bude i u zagrebu, a ako ne, doite u beograd ili ljubljanu na mara. ina e, crno beli flajeri za ganja mara su gotovi, slobodno ih atampajte, kopirajte i delite. http://konoplja.wikia.com/wiki/Slika:Flajeri.gif spisak gradova i informacije o predsojeem marau 2007. mo~ete nai na http://konoplja.wikia.com ganja mara e u beogradi regularno biti prijavljen kao skup za reformu zakona o konoplji, gde e se prikupljati potpisi i sli no, od strane udru~enja graana Grupa dobre volje. p.s. ovu poruku sam ve postavio na temu ganja mara, ali neka je i ovde, poato se vode dva razgovora.
SarmaisterISTRAŽIVAČ

apr 2007.

da bar bude u Hrvatskoj , malo sam predaleko da bi potegnuo do Beograda.
mladifilozofISTRAŽIVAČ

apr 2007.

evo svi da vidite kako lepo izgleda odstampan crno-beli flajer na zelenom papiru. papir u boji ima u svakoj knji~ari. http://images.wikia.com/konoplja/images/3/36/Zeleni_flajer.jpg a evo i letka za internet. http://images.wikia.com/konoplja/images/c/c4/Letak.jpg ajmo ljudi, svi zajedno. ja sam ovih dana off-line, aijemo zastavu za mara, tako da ne pratim diskusije, ali piaemo se joa do maraa.

apr 2007.

Super, skinuo sam flajer pa u verovatno da iatampam par pari pa da podelim.
LucidDreamAMBASADOR

apr 2007.

ja sam na ekskurziji tad,u ***** sve ne mogu da verujem a toliko sam zeleo da odem...

apr 2007.

Steta. nadamo se veliko odzivu ove godine. Ako ko ima sajt, blog ili na wc solju stavite baner:
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2007.

mogo bi mara od beograda do zagreba i nazad :)))) to spread the word... x)

apr 2007.

Ko za vrijeme Tita :icon_lol: vutra pioniri
RastamanBGISTRAŽIVAČ

apr 2007.

kako da delimo ove flajere? da idemo od zgrade do zgrade i da ubacujemo u postanske sanducice ili ne znam da li bi bilo pametno da odemo do centra grada i delimo ljudima(znash one likove shto te spopadaju kad shetash gradom i uvaljuju ti flajere) samo ne znam kako bi murija reagovala na to shta preporuchujete poshto trenutno nisam u stanju da razmishljam razborito :leafblunt: :leafblunt: :leafblunt:
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

ma brate glavno je da se dijeli a metoda je tak nebitna LOL,odaberi sam ja osobno ne bi ljudima uvaljivo u ruke flajere, eventualno nekome ko zna da cijeni to ato dijelia.... meutim sredina u kojoj ja ~ivim nije velika pa ne bi riskiro... samo naprijed s flajerima, dijete gradsko:)
InqAMBASADOR

apr 2007.

Razdeli prijateljima za koje znas da bi mozda mogli doci.
dombaPOZNAVALAC

apr 2007.

E JBG! ja sam iz os..a htjeo bi se zaletiti na to! kako ete vi ii iz hrvatske.. budevima ili kako? joj htjeo bi tamo doci ali mislim da necu doci jer necu imati para :(((( a ajmo reci da skupim pare,.. kada tamo doem..kako bi se naaao sa nekime?Jer tamo bi iaao sam..a glupo mi biti u beogradu sam jer bi me netko ubio u roku 5 minuta :) Pa ono...kako bi bila organizacijaza one koji dolaze iz hrvatske?
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2007.

Jedan moj lega iz os bi htjeo ii pa mogu ga pitat
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

ajmo lege moje, joj kak mi krivo ato nemrem do u onu ravnu propizdinu na par dana:( ak stignem.pitau i ja neke frendove u os jel su za mmm u bg.
LucidDreamAMBASADOR

apr 2007.

Ja ne mogu doci zato sto sam na ekskurziji,ali cu preporuciti nekim drugovima...
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

moram neato rei jer me ovakav na in organizacije mmm-a nervira. ja sam fino govorio pred par mjeseci da se uklju imo u letter campaign i aaljemo mailove pisma medijima, kako bi izaali u javnost s jasnim informacijama i identitetom, ato smo tko smo i ata ~elimo...te do ekali maj sa stotinama ljudi ~eljnih promjena...i eventualno preporodom po pitanju kanabis aktivizma u nas neznam kako vi ali odnosi s javnoau su hitna stvar na kojoj moramo poraditi, nakon ato to odradimo mo~emo se nadati kriti noj masi a onda iz toga e se izroditi puno viae off line aktivnosti od samo ganja marsha mislim na l.orgu piae : Iako ni vreme ni mesto joa nisu kona no (znate li da je re kona no nastala od konoplja - kanap, konac, kona no:) dogovoreni, pretpostavlja da e se odr~ati 05. maja, kada je marihuana mara svuda u svetu. Najverovatnije e po eti u 15h sa Trga republike, a o pojedinostima ete uskoro saznati na http://www.myspace.com/dekriminalizacija, posle sastanka kampanje za dekriminalizaciju koji treba da se odr~i ove nedelje. nemojte me krivo shvatiti.nadam se da e biti ato vei odaziv. ali joa viae se nadam da e u medijima sve izgledati ispravno jer ako nas u medijima proglase anarhistima koji ruae dr~avu onda emo se dugo oporavljat, naprimjer, dobar potez u odnosima s javnoau bi bio biti vien na egzitu u pozitivnoj atmosferi...i tako dalje neumanjujem ni iji napor. ve ih ~elim usmjeriti na neato produktivnije. iskreno se nadam se da ste shvatili poantu

apr 2007.

Evo ja u verovatno ovo da atampam na A4 papiru (mo~da i veem?) i da lepim kao plakate :)
Splitsko diteENTUZIJASTA

apr 2007.

:clap: :clap: :clap:

apr 2007.

http://www.moravek.net/ovisnosti/voa-001.htm Alo hrvati kako niste ovo prijavili. kakav je ovo tekst??? ne mogu da vjerujem da se ovo desilo prosle godine a niko nije spomenuo??? Vutra.org ne organizuje marihuana marsove ali rado cemo reklamirati ako neko preuzme inicijativu...ma ustvari mogu se i samo ljudi pojaviti pogledajte malo bolje sve pa mozda dodamo na baner/reklame da ce i u Zagrebu biti slicna manifestacija.
kanehbosemAMBASADOR

apr 2007.

tak je to kad se duplaju teme, a fala bogu svakom od nas se to dogodi:) http://forums.vutra.org/cannabis-aktivizam/94-ganja-marsh-4.html#post26907

apr 2007.

mmrhmm da...nema izgovora barem malo moram: to su vremena kad sam slabije pratio forum :punch:
GreenManAMBASADOR

apr 2007.

Posto se blizi 5. Maj pravi je momenat za malu marketinsku ofanzivu.Pozivam sve posetioce i clanove foruma da salju mail-ove,ostavljaju linkove na drugim forumima,blogovima,sajtovima,da obaveste drustvo,da zalepe neki plakat ako su umogucnosti....Sad je momenat da se podgreje atmosfera!!! Budite vredni i bice nas vise,nadam se!:sun2:

apr 2007.

Stvarno je vrijeme da se trgnemo hehe mada je odlicno krenulo! Vrijeme je da se uradi zadnji zestoki napad propagande! Revolucija protiv pogresnog razmisljanja!:vb_whip: Danas stampam nesto na obicnom A4 formatu crno bjele boje i tako je najbolje jer to svi imamo. Najvazniji su ljudi iz Beograda i Novog Sada da pristupe i objave vandredno stanje slijedece sedmice...da se lijepe plakati na sve strane i da se vidi koliko nas ima.
Evo drugari, najava maraa na naaem skromnom sajtu http://www.pionirovglasnik.com/?category=25&content=486 Danas je ta najava otiala na jedno hiljadu adresa, pa eto, doi e valjda i neko od tih ljudi. Kad sam ve tu, Klopka za pionira, noise (viae manje) grupa, ima novu pesmu: Fiskalna kasa za dilera grasa. Mo~e se posluaati na sajtu i myspace-u. http://www.klopkazapionira.net http://www.myspace.com/trapforpioneers A jeste ovo malo kao gerila marketing, sorry. Sreno!
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

'Ajmo,'ajde,SVI U NAPAD!!! :)
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

kontaktirao sam email za zagreb mmm http://www.worldcamp.org/mmm1_401.htm ekam odgovor
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

mail ladno nije proaao :) ljudi ako se slu ajno desi da se u bg skupi par tisua ljudi, nemojte peticiju zaboraviti hehe

maj 2007.

U boj u boj, za yoint moj:rasta1:
SLO-EraLEGENDA

maj 2007.

Evo i mene a dovest u i nam istomialjenika iz Francuske
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

najs reko bi borat :)
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

dobili smo informaciju od mladog filozofa da su organizatori otkazali skup, dole imate detaljnije Thursday, May 03, 2007 Pretnje, problemi, otkazivanje organizatora! Danas su predstavnici nevladine organizacije, preko koje je prijavljen Svetski dan konoplje, bili da prijave pretnje, da nacisti hoce da rasture uredno prijavljen skup (imena organizacija i predstavnika necemo navoditi, zbog njihove licne bezbednosti). Posle duzeg razgovora sa visokim predstavnicima policije, zbog mnogih razloga (ukljucujuci i iskljucivu odgovornost za sve lose sto moze da se desi), ta nevladina organizacija je otkazala svoju organizaciju skupa. U medjuvremenu se druga organizacija, pod nazivom Generacijski odgovor drogama, prijavila da ce preuzeti organizovanje skupa, ali izleda da je sada prekasno, zbog zakonskog roka od 48 casova. Trenutno stanje je sledece: na skupu nece biti ni standa ni ozvucenja, i mnogi ljudi se nece pojaviti, jer su jedni od organizatora otkazali skup. Na Trgu ce biti dosta policije i oni ce najverovatnije vracati ljude koji se ipak pojave. Takodje, taj dan je derbi i u gradu ce biti gomila navijaca, od kojih su neki za a neki protiv dekriminalizacije konoplje, a sto je najgore, ekstremni desnicari (naci-skinhedsi) su zakazali kontra-skup na Trgu u isto vreme. Ako neko i pored svega ovoga, ipak odluci da prosheta gradom u to vreme, neka pripazi da nema vidljivih oznaka ili transparenata, da ga nacisti ne bi uhvatili u nekoj od sporednih ulica. Nadamo se, da na samom Trgu Republike nece biti nasilja, jer ce biti dosta jako prisustvo policije. Ni slucajno ne nosite travu sa sobom taj dan u grad, nego obelezite Svetski dan konoplje buksnom sa prijateljima negde na miru. Dolazimo uskoro sa najnovijiim vestima, a ko god nesto sazna, nek sam okaci na stranicu.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

mislim da je ovo vrijeme da istaknem svoje potpis i reknem kada posrne junak pasti nee jer mu jahve ruku pridr~ava mo~da je izgubljena bitka ali ne i rat

maj 2007.

Mislim da je malo prekasno za otkazivanje marsa. Koliki postotak ljudi ce stvarno saznat da je otkazan preko myspaca...sranje nemogu da vjerujem...sto nije otkazan nacisticki kontra skup? Totalna ludost...ovo je najgora moguca stvar koju su "organizatori" mogli uraditi. Sad ce se pojaviti 200-300 ljudi umjesto hiljadu....maaaa daaaj. Treba doci bas zbog tih 200 ljudi koji nece imati pojma da je mars otkazan... Posto nismo stali iza svoga stava ove godine sad cemo imati preblema svake godine sa skinsima!!! BOLJE DA NISU NISTA NI ORGANIZOVALI! STO SE MENE TICE NIJE OTKAZAN! JAVITE SVIMA DA DODJU U JOS VECEM BROJU! OVO JE RAT KAD VIDIM SKINSA LETI MU FLASA U GLAVU! TREBA RECI SVIMA NE TREBA OSTAVITI SVOJE DRUGOVE NA CJEDILU! slijedece godine mi stojimo iza cjele stvari pa da vidimo ko ce nas sprijeciti! meni se cini da su se tim organizatorima pritresle noge...
mladifilozofISTRAŽIVAČ

maj 2007.

ljudi, ne krivite organizatore, to su moji prijatelji koji su hteli da nam pomognu oko svih legalnih stvari, bez da imaju ikakve koristi od toga. i pomogli su sa svim papirima, sve je bilo lepo sredjeno, pa ak i kada su saznali za pretnje nisu hteli da odustanu, nego da unajme joa obezbeenja. ipak, posle duuugog informativnog razgovora u policijskoj stanici, kada je predo eno da bi u slu aju eventualnih sranja (nasilje, materijalna ateta, kraenje zakona, itd.) njih nekoliko, imenom i prezimenom, snosili ISKLJU IVU odgovornost kao organizatori skupa, bili su bukvalno primorani da se povuku. ipak, verujem da e se i oni neformalno proaetati trgom u to vreme;) weedimo se!

maj 2007.

Vjerujem ja da su oni sto kaze Green progutali policijsku zvaku zato i nisu trebali stati iza svega. Znam da su htjeli uciniti nesto cool ali ispalo je jos gore jer slijedece godine bice jos teze organizovati mars ako ne stanemo i drzimo se svojih stavova ove godine. Jos vise skinsa ce se napaliti slijedece godine jer su ove godine "uspjeli". Sutra smo na B92 radiju slusajte sto imamo reci o svemu ovome. Treba sad jos vise ljudi doci jer je ovo propast za sve nas i pobjeda neceg loseg iskrivljenog. Filozofe mozes li pozvati preko myspac-a sve ljude da dodju neformalno i to da dodju u sto vecem broju!
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Ja koliko znam organizator je duzan da uradi sve sto je u njegovoj moci,ali ne moze da snosi odgovornost za sve i zato se upravo i obavestava policija i trazi se njeno prisustvo.Kako su onda mogli da dozvolje organizovanje jos jednog skupa u isto vreme na istom mestu?I to okupljanje fasista?Definitivno je organizacija zakazala.Svaka cast svima na trudu,vremenu i zalaganju ali stvar nije uradjena kako treba. Ali sta je tu je...Videcemo u Subotu sta ce biti...
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Ljudi zaista je mozda i bolje ovako...Ko zna?Evo vesti i komentari povod novonastale situacije : http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=05&dd=03&nav_category=11&nav_id=244865
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Steta sto je otkazano...

maj 2007.

Mnogo ljudi je bjesno!!! Doci ce dosta njih samo iz inata i mrznje prema celavcima.

maj 2007.

Ko moze ovo da potvrdi sa srpske tribine: http://srpskatribina.net/phpBB/viewtopic.php?t=4668&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cini mi se da je ovo mozda jos jedan pokusaj medija da se skinsi jos jednom licnuju i da narod u velikoj masi zamrzi skinse. Trava ce biti kad tad legalizovana tu nema sumnje pola svijeta je dekriminalizovano (i Njemacka i Rusija): http://www.vutra.org/images/legalizacija.gif a skinsi nisu ni udubljenje napravili sto tek spremamo. Nema sanse da nas iko zaustavi kad nas je ko kineza.
BeyondLEGENDA

maj 2007.

You know what... Jedna velika ~elja mi je da imam automat, da nabavim automat i gumene metke, i da doem u bg na mara i postreljam sva ona govna od ljudi, one skinse, sa u~itkom bi gledao kako se valjaju po podu od boli... i uop e me nebi diralo ata bi zavraio na muriji... no more mercy, no more... fight for truth ako je jedini odgovor onim ~ivotinjama nasilje, biram nasilje I WILL FIGHT FOR TRUTH, I WILL FIGHT FOR FREEDOM, FOREVER AND EVER This is a war, and will never stop, trajat e tako dugo dok ne postignemo slobodu... FUUUUCK

maj 2007.

A zashto nebismo posle owog marsha neshto slichno organizowali u Zagrebu ili negde na Hrwatskom primorju?! Maximalna podrshka za maximalno odlichnu ideju iz 015 SECTOR-a! :sick: U MUST B HI!!!

maj 2007.

Ja se nadam da ce se hrvati neformalno pojaviti kao i proslih godina. Slijedece godine cemo nadamo se da cemo naci dovoljno finansijske moci da odrzimo mars u zagrebu i beogradu.
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Definitivno se digla prasina oko svih ovih dogadjanja : http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2007&mm=05&dd=04&nav_category=11&nav_id=244911

maj 2007.

Kod nas se nijedna revolucija ili promjena ne moze desiti bez krvi. A B92 ispao jos gori sa svojim pretjeranim plasenjem ljudi...maaa...B92 ne podnosi naciste i zato im sada ebe mater a mi ostali u sredini posrani...ko da su nacisti htjeli ista uradit njih 20-30 bi se skupilo nedje i ne bi ni smjeli prici gradu...a nas bi doslo oko 1000...te organizacije sto su naveli gore skoro i ne postoje...eto skinsi su svojim prijetnjama uspjeli zaebat nas ali su sebe opet pokopali i u ovom gradu sve je veca mrznja prema njima na svakom koraku...meni se cini da jedini B92 ovdje profitirao SA AKTUELNOM VIJESTI KOJU SU DVA PUTA OBJAVILI a mi i skinsi ispusili...brao stvarno brao dodje mi da povratim.... Dobra strana je sto je nasa posjecenost skocila na 1500 ljudi dnevno u zadnjih 20 dana POPLAVIT CE BALKAN KAD TAD:

maj 2007.

Ja sam po prirodi zatvoren ovek i teako ispoljavam emocije, ato me lako uvla i u konflikt i ljudi zbog toga imaju loae mialjenje o meni. To je bio osnovni razlog zbog koga sam se udaljio od najbli~e familije i kontakt s njima sveo na povremeno javljanje. To je naravno loae delovalo na mene, jer je ovek bez familije niata, a sa takvom naravi teaka da sam mogao i da osnujem sopstvenu. Trava mi je pomogla da sve to prebrodim. Elem, kada sam se odlu io da probam travu, imao sam sreu da naletim na neku mnogo dobru. Ono ato se desilo u najkraem roku nakon konzumacije je bilo divno - oseao sam se lepo kao nikad do tada i kao da sam progledao. Odjednom sam kristalno jasno video kakav sam seronja bio sve te godine i moga sam jasno da sagledam sve menii bliske osobe onakve kakve zaista jesu. Ustvari, ja i nisam obraao pa~nju na njihovu li nost, ve sam ih tretirao povrano - ne kao li nosti nego kao objekte. Naravno, odmah sam uzeo telefon i zvao jednog po jednog: roditelje, sestru, brata, drugara ... Nisu to bili eufori ni, nego jednostavno bliski razgovori; ljudi su se udili zbog ega sam odjednom postao fin, kako to da ih odjednom razumem i da se odnosim prema njima s razumevanjem. Po evai od te ve eri, moj odnos sa porodicom i prijateljima se drasti no popravio. Moji to objaanjavaju time da sam se "rasteretio kad sam zavraio fakultet i kad sam se situirao" i sl. ali ja znam koji mi je lek konkretno pomogao. I oseam neku bliskost sa svima vama ovde koji u~ivate marihuanu, i imam potrebu da vas podr~im. `to se ti e stereotipa o u~ivacima marihuane kao nezdravim ljudima i besposli arima, ~eleo bih da napomenem da imam odli no fizi ko stanje, rekreativno se bavim sportom i imam zavidnu muskulaturu - na kojoj ti pijani elavci mogu samo da mi zavide. Situiran sam i imam stan i posao koje sam sam sebi obezbedio. Nemam nameru da se reklamiram, ve da poka~em da neko ko u~iva marihuanu ne odgovara tim stereotipoma o "duva ima". Ne znam kako ih nije sramota da se nazivaju "zdravom omladinom", kad izgledaju kao kreteni, a nisu ni malo "zdravi u glavu". Ako neko ima ~elju da mu dam par dobrih saveta u vezi sa odbijanjem potencijalnih napada tih elavih debila na sutraanjem marau. Mir, brao
dehhiherENTUZIJASTA

maj 2007.

Da je policija i vojska manje kriminalna i da manje trguje sa Albancima drogom i oruzijem ne bih se bojao "Srpskih Nacionalista" koji su sisli sa planina (ili njihovi roditelji) iz Bosne, Hrvatske i Sandzaka u poslednjih 50g. Ali se najvise bojim policije od cega ce ljudi da zive, kad se legalizuje pa placas porez drzavi pa ne mogu deca lako da kupe, itd...
mladifilozofISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Ovo je poruka koja je pocela da kruzi po majspejsu: "Subota 5. maj. U centru Beograda je peaacka zona od Slavije do Kalemegdana. Pojavi se. Proaetaj se. Izadji bez straha. Mozda sretnes nekog prijatelja sa starih exita ili sa neke dobre zurke. Mozda ti neko, zaverenicki, namigne u prolazu;) Zajebi organizatore, policiju i naciste. Zajebi pretnje, otkazivanja i glasine. Ne mogu prebiti ceo grad. Ceo grad je ganja mara. Danas smo na svih 5 kontinenata. Danas smo tu zbog sebe i zbog svojih prijatelja." Dekriminalizacija! `alji sto dalje!
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ljudi znate ata? el se sjeate onog letter campaigna koliko sam trubio o tome da trebamo slati mailove medijima ..... kako god ovaj mara proaao medijski smo inicirali i nametnuli temu za vutra.org se ulo na nekoliko bitnijih medija. neznam jer se ulo za vutra.org na Klju u, mi smo si ak dozovlili taj luksuz da se ne palimo na njihov poziv i da se ne ujemo na toj emisiji... nakon sutra viae niata ne e biti isto, po pitanju problematike kojom se bavimo s obzirom da naae aktivnosti ovise isklju ivo o osobnom anga~manu kad dou financije... sve emo zgazit na nama je da se umre~avamo i lobiramo (da ne ka~em razmno~avamo:))))) ovo je po etak kraja
InqAMBASADOR

maj 2007.

Forum mi cas radi cas ne... Ne mogu da verujem... Otkazano... Recima ne mogu da izrazim svoj bes. Necu dalje da komentarisem da ne bih psovao kao kocijas.
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Ma opsta ludnica,a bogami i mediji prave haos zesci...

maj 2007.

Primio sam email iz toronta. Ocekuju veliki odziv. Sa Aljaskom dekriminalizovanom Kanada ce probiti led uskoro...osjecam. Kanado poplavi! Link: http://www.toflow.com/n-vites/TMM001/
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Jel su organizatori obavestili nekog u belom svetu o desavanjima ovde?

maj 2007.

Nemam pojma ali je stigao email na nas info et vutra tacka org od organizacije iz Toronta. Lijepo od njih. Super su odradili organizaciju. A sto se tice nasih medija...danas sam se cuo sa tri najvece kuce...nije ih zanimalo da marihuana lijeci glaukomu...najvece pitanje je ko je iz policije pritiskao koga i najvise ih je zanimalo zasto grad Beograd nije pokazao svoje demokratsko lice....vazda ista prica...a nacisti ispusili opet ispali divljaci...ne do bog da se pojave uniformisani...pretpostavljam nosice perike jer ebiga crna su vremena.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

IDE NA GANJA MARSH CELA BIV`A JUGOSLAVIJA Pokupimo boje koje padaju sa neba Dovoljan je dodir, samo to nam treba Zaboravi na juce, hajde pogledaj u sutra Videces da zelis, videces da mozes. Odgovori koje trazis nisu bas daleko Pogledaj u sebe, pogledaj u sebe Neka tvoja glava bude samo tvoja briga Ne daj da joj govore, neka sama otkrije. Ide na ganja marsh cela Jugoslavija Sve se oko tebe ispravlja i savija
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

interesantan komentar sa bloga od filzofa: hajde dogovorite se jebote! te ima te nema te mozda ima te mozda nema te neko drugi organizuje te nisu oni vec neko treci te niko ne organizuje jebote, ostavite buxnice bar dok se ne dogovorite oko detalja ubi vas prejak grass a ne obraz

maj 2007.

Sa B92: Cak su i datum pogrijesili. A taj Obraz skoro i da ne postoji. Pa mislim stvarno B92 je napravio pravo sranje i zaplasio ljude a onda kao paaaa vidiiite ti i ti uopste nisu bili za to nego ono mi dobili neko anonimno pismo pa ko ajde da ga ubacimo...citace neko valjda....huuuh....a na storm frontu istih deset korisnika se vrti i svi vicu napaljuju jedni druge a pola su u inostranstvu a druga polovina vec pusta duge kose... :crash:
BeyondLEGENDA

maj 2007.

Malo da popravi raspolo~enje ;) http://www.superlaugh.com/1/behappy.swf

maj 2007.

Don't Happy Be Worry

maj 2007.

Sto god da smo uradili urodilo je plodom: NAUKA - Subota, Maj 05, 2007 07:56 http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?belong=&IDNews=185569

maj 2007.

Uuuu jako mi je drago sto ide nesto pametno :) Ali ljudi gde ste vi?
lazarISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Pobogu, sta se desilo na tom marsu? Jel sve proslo OK?
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Ja sam dosao oko 3. Nije bilo nikakve vece grupe, nikakvi transparenti, nikakvi ljudi sa maskama - ama bas nista. Bili su neki hipikoliki ljudi na stepenicama, ali njih sam tu vidjao skoro svakodnevno tako da sam mislio da marsa nema. Sacekao tu neko drustvo, i izblejao sa njima. Prosetao se Terazijama - nigde nijednog transparenta, banera.. Nista. Samo neki retardi nacionalisti sto su mi kenjali za dredove i hteli da me osisaju. Bilo ih je 6, a sa mnom je bio samo jedan lik i gomila riba, tako da nije vredelo... Stvarno sam mislio da ce biti i vise nasih, a i vise skinjara. Ja mislim da je mars kao mars propao, ali se prasina digla. Sada ce valjda malo istine da se prosiri u vezi sa gandzom.
Ras TafariPOZNAVALAC

maj 2007.

Pa KAKO TO propade pa nemogu da vjerujem bogamu????
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

koji bed ato se ti e maraa kad se sjetim da je to zbog smijeanih skinera doe mi da to brzo zaboravim
GreenManAMBASADOR

maj 2007.

Ljudi mi zivimo na Balkanu.....I jos dugo ima mi da cekamo da svest ljudi dodje na neki visi nivo...Tuzno i istinito....:sick:
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ako niata drugo barem emo lijepo da se druimo tu na forumu :)

maj 2007.

Ma zajebi forum...zajebi sve ovo je opsta propast za sve nas. Jes da je nasa rijec dosla dje nismo ni zamisljali, jes da su svi mediji stali na nasu stranu ali Vutra organizacija obecava da se ovakav mars nece ponoviti. Rekoh OBECAVA! Ja iskreno mislim da smo svi zakazali i bas me briga sto ko misli, Svi pojedinacno smo krivi zasto je sve ispalo kako jeste...Mozda je ta organizacija sjebala stvari...mozda je B92 namjerno srao po nacistima kojih nije bilo nidje...mozda je vrijeme da Vutra Organizacija izadje sa interneta i polomi par prepreka. Ovo nije trabunjanje nego ozbiljan poziv da se probudimo da napravimo vojsku spremnu na sve. Da li smo mi narkomani!? Ili ljudi organizovani da je***o mater svima dobrom organizacijom. Vjerujte vutro spremacemo se za slijedecu godinu ozbiljno i budite sa nama i ne cekajte da vas posluzimo na srebrnom tanjiru. Digli smo ozbiljnu prasinu posjeta sajta je nevjerovatna. Vrijeme da se vidi koliko nas ima i sramota za svakog ko pusi a ne ucestvuje. Moje misljenje...mrzite me ali to je jedna velika istina.

maj 2007.

Upravo tako. Ne dajte da vas ISTA zaplasi sledeci put.
Yami_RazielAMBASADOR

maj 2007.

sljedece godine se i ja 100% pridruzujem posto mi stara vise nece moci srat :)))) ako bude dobro kak se kaze.... ne mislim...na ovim prostorima isti ***** kao da je i legalno koliko se meni cini...jucer pusio po trgu pa sve do importanea u zgu,jos 2 kola murje prosla sastrane nitko nista a ja srcem...fakat ono...
SarmaisterISTRAŽIVAČ

maj 2007.

podrzavam . i upuchujem poziv svim hrvatima ovdje da se organiziramo pa da i mi napravimo kampanju protiv ove jebene prohibicije , jer od postanja po internetu i nema neke velke koristi. GANJA FORCES UNITE!!!!!!!!!!!!!!!
OresarISTRAŽIVAČ

maj 2007.

dodem nakon dugo vremena na forum,vise manje iz razloga da vidim kak je proso skup i vidim ovo,e sad neznam na koga sam vise ljut,na organizatore koji nisu ustrajali na tome do kraja,na one jebene skinse,sto guraju svoj nos gdje im nije mjesto ili mozda cak najvise na policiju,koja ocito kao i kod nas u HR neradi svoj posao kako treba,pazi te,likovi su se otvoreno prijetili u svakoj normalnoj drzavi bi zato odgovarali pred zakonom,kod nas u HR kad te uhvate s travom,prebiju sve zivo u tebi i sjebu ti zivot a likovi koji imaju mozga valjda dovoljno da znaju kad trebaju udisat zrak,prijete se i njima nista,netko je spomenuo rat,da nazalost mislim da je to tocno i zalosno al s nekima jedino na taj nacin mozes,iskreno nadam se da ce dogodine biti bolje i da ce se skup prosirit i na HR lijep pozdrav svima,uz nadu da ce jednog dana biti bolje,pa makar morali na ruzne nacine borit se za nesto sto je u biti sasvim ok

maj 2007.

Vancouver Global Marijuana March Neil and Michelle http://youtube.com/watch?v=X75Ip7tRi08
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

fala genjo na odli nom linku. AKO IDUE GODINE NE BUDE OVAKO U BG I/ILI ZG DOLAZIM KOD GENJE NA RADNO MJESTO I DI}EM MU SERVER U ZRAK:icon_lol: niata me nee zaustaviti zato bolje da mrdnete dupe i ka~ete kane nemoj, evo ja u prevesti neki tekst..samo reci ata treba? evo ja u napraviti potvrdu o osobnoj upotrebi. evo ja u poslati upit javnom zdravstvu. ja u poslat upit za statistike o presudama? evo ja u pre u tvoju vjeru:icon_lol::icon_lol::icon_lol: samo nemoj dizat server u zrak.:icon_lol:
TorpedoISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Tako je tebre, ja se slazem sa tobom!!! Nismo mi gejae pa da se plaaimo skinsa...Uostalom, imamo godinu dana da sve dobro organizujemo!!!
brendPOZNAVALAC

jun 2007.

Originally Posted by Vutragenjo Ma zajebi forum...zajebi sve ovo je opsta propast za sve nas. Jes da je nasa rijec dosla dje nismo ni zamisljali, jes da su svi mediji stali na nasu stranu ali Vutra organizacija obecava da se ovakav mars nece ponoviti. Rekoh OBECAVA! Ja iskreno mislim da smo svi zakazali i bas me briga sto ko misli, Svi pojedinacno smo krivi zasto je sve ispalo kako jeste...Mozda je ta organizacija sjebala stvari...mozda je B92 namjerno srao po nacistima kojih nije bilo nidje...mozda je vrijeme da Vutra Organizacija izadje sa interneta i polomi par prepreka. Ovo nije trabunjanje nego ozbiljan poziv da se probudimo da napravimo vojsku spremnu na sve. Da li smo mi narkomani!? Ili ljudi organizovani da je***o mater svima dobrom organizacijom. Vjerujte vutro spremacemo se za slijedecu godinu ozbiljno i budite sa nama i ne cekajte da vas posluzimo na srebrnom tanjiru. Digli smo ozbiljnu prasinu posjeta sajta je nevjerovatna. Vrijeme da se vidi koliko nas ima i sramota za svakog ko pusi a ne ucestvuje. Moje misljenje...mrzite me ali to je jedna velika istina. Zasto bre da te mrzimo????Samo si rekao jednu veliku istinu i cini mi se da te je bes i gnev tek sad probudio.

jun 2007.

Pa moramo se svi probuditi a ima nas gomila. :sick:
3kokosa2ISTRAŽIVAČ

jun 2007.

ljudi najbolji na in koji bi nas mogao pribli~iti dekriminalizaciji je filovanje medija. i to ne mislim neke skandal ie izazivat nego baa potkrijepit ta naaa nastojanja. recimo ata bi bilo super: 1. dati ljudima do znanja da marihuana nije toliko atetna za zdravlje i to poduprijeti raznim radovima, linkovima, istra~ivanjima (naravno linkovi sa respektabilnih stranica i istra~ivanja dr. medicine) 2. dati primjer razvijenih zemalja kao ato su njema ka, velika britanija, apanjolska pa ak i rusija koja i nije najliberalnija zemlja (sjetite se nedavno gay pridea :icon_lol: ) i usporediti stanje sad i prije 3. navesti injenicu da su naai (siguran sam za hrvatske) sudovi preoptereeni i da nisu u stanju rjeaavati slu aje mnogo ozbiljnijeg karaktera i zato mnogo gora kriminalna djela odu u zastaru - dekriminalizacija je, ako niata drugo, bar korak do rastereenja 4. zatvori su pretrpani. dekriminalizacija = manje dilera travom = viae mjesta u zatvoru za gore kriminalce 5. RECIMO napraviti "model" tj. ato bi bilo kad bi dekriminalizirali/legalizirali, s posebnim naglaskom na turizam 6. naglasiti da bi dr~ava takoer imala dobar profit (neato kao ato sad ima na cigaretama, kavi i alkoholu) i naravno, predlo~iti joa par stvari kao ato su razli ite dozvole, zabrane maloljetnicima i atatijaznam. tek kad bi ovo uspjeli napraviti donekle "profesionalno" ljudi bi nas preko medija po eli shvaati ozbiljnije. jedini problem je ato treba vremena za skupljati sve te informacije, sortirati, itd. al "kad se male ruke slo~e, sve se mo~e, sve se mo~e" ;)

avg 2007.

Ukoliko nepocnemo odmah sa pripremama sutra vec moze da bude kasno.Zato daj malo da se bolje organizujemo pa da vidimo sta nam je ciniti.Sto se tice nas iz Srbije nemamo nista protiv ali daj da osmislimo akciju. Ajmo sada svi zajdeno! Ajmo da radimo na pripremama sta se ceka Hrvati sto se nas tice mozemo odma da krenemo.Daj da se dogovorimo sta nam je ciniti...
LucidDreamAMBASADOR

avg 2007.

Sto brze to bolje samo pricamo o tome niko nista ne radi,razne ideje imamo ali niko ih ne realizuje,STA JE TO BRE LJUDI MOJI,STA?
Jim MorrisonISTRAŽIVAČ

avg 2007.

to se zove..... aaaaaaaa.................... flashback

okt 2007.

Pederima dopustaju slobodu i ne kaznjavaju ih za nista!!!Nama koji koristimo nesto normalno i uzgajamo to s ljubavlju , brane disati!!!Smrt takvoj jebenoj demokraciji!!!
JoseENTUZIJASTA

okt 2007.

ti kao da si malo krivo pokopcao neke stvari... :icon_rolleyes:

nov 2007.

I tako se zaavrsila revolucija.....:email:

nov 2007.

Dolazim :wave: ! Bilo bi lijepo kada bi se u meuvremenu postao plan grada. Kako doci od zeljeznickog/autobusnog kolodvora do dogovorene lokacije... Vremena ima, samo polako. Ideja za maslac nije losa, kolaci mi padaju na pamet. Sad kad umjesto marsa bude sve to licilo na sajam hrane! :bonappetit:

dec 2007.

haha a mi vamo po vazdan razvaljeni govorimo "kako bi bilo dobro da se ovo legalizuje pa da mogu i u kafani (kao da vec ne pushimo)" a vidi vamo sta nam balkanska braca devre ;D bas ste pravi zlodusi :) ajde ako toga bude ove godine poljepice se i po mostaru plakata a vjeruj ima nas mnogo zainteresiranih...
dread irieENTUZIJASTA

feb 2008.

Imate podrsku svakog dana na http://radio.rootsandsound.com Uskoro tematske emisije sa gostima, narocito se spremite za 4:20 Issues i 20. April. Svakog dana od 16:20, do 4:20 ujutru. Reggae, dub, rap, triphop, jazz, funky... Blaze Up !

feb 2008.

Ustade choek iz groba. Dje si nesreco nebeska?! Taman sam pomislio da si presao sa dzidze na dietetska pica i porodicni zivot.
BloodspillerPOZNAVALAC

feb 2008.

ata je s radiom? ne aljaka baa!
dread irieENTUZIJASTA

feb 2008.

Izvinjavam se, sinoc mi je provajder uskratio Internet tacno u 11:59 ... Ali, we are back and rolling. Radio je online, i bice do jutarnjih casova. PS.. Pozdrav za Vutragenja i ostale drugare

mar 2008.

Eto poato sam novi ovdje, itam i odgovaram od po etka. Eto Hasane, dobra ti ideja, ali nikako provediva u RH, mislim ok je to, borit se za svoja prava, ali prisjetimo se gay pridea u Beogradu, ok kod nas u Zagrebu nije bilo baa pucnjave i klanja, ali opet, skoro da je bilo, i oni su se borili za svoja prava koja su ih stajala glave! Mislim da ~ivimo u poprili no konzervativnom, FOBI NOM, maloumnom i pasivnom druatvu, nebi oni shvatili ato mi ~elimo time re i, mislim da nas nebi ni do~ivjeli, samo bi nas osuivali! Ne znam, ali meni nije do nekakvog deklariranja, naae druatvo nije joa na tom stupnju razvoja!!! Moj zaklju ak je, bolje ja ostanem doma ili odem u aumu i popuaim koju u miru, do~ivim je na svoj na in bez ikakvih vanjskih utjecaja okoline i njihovih predrasuda. Podr~avam tvoju ideju, ali ipak nije joa vrijeme.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se