VUTRA
ForumMarihuanaAktivizamEmisija Otvoreno - Tema - Dekriminalizacija lakih droga - HRT 1
LEGACY

Emisija Otvoreno - Tema - Dekriminalizacija lakih droga - HRT 1

58 odgovora6,345 pregleda
He-ManLEGENDA

mar 2012.

HRT1 - 22:28 - http://www.hrt.hr/hrt-online Pa pogledajmo :costumed-smiley-027

mar 2012.

Onak, prvo kad sam vidjela ovo, pomislila sam "evo s im u ubit vrijeme prije spavanja, pa da vidimo ato imaju pametno za re", ali 20 sekundi nakon sam shvatila da bi to bio TOTALNI gubitak mojeg vremena (a posebice ~ivaca) i samo joa jedno u nizu dokaza koliko smo zatucano druatvo i kakvi bolesni isprani mozgovi ~ive u njemu, a da ne spominjem kakvi neobrazovani mutavci vode ovu dr~avu. ..eto na~ivcirala sam se dovoljno samo ato sam ovo natipkala :ohno:
He-ManLEGENDA

mar 2012.

I naravno da se u emisiji o dekriminalizaciji lakih droga koja traje 40min, Slavko Sakoman razvezao 20min o heroinu a kanabis je sve skupa dobio punih 5min prostora, ... ostatak je takoer o heroinu u emisiji o lakim drogama. :clap: p.s. ali ajde, Kova je bio relativno ok a i onaj mladi iz SDPa bi mogao proi. p.p.s. Anketa: Jeste li za legalizaciju marihuane: DA 47%, NE 53%, ato je i dobro s obzirom da emisiju Otvoreno veinom gledaju starije osobe >35

mar 2012.

Ajde ovi postoci stvarno djeluju obeavajue. Ali i dalje dr~im facepalm ko Picard ;)
BeyondLEGENDA

mar 2012.

Sve je to skupa duboko u kurcu i zapravo ~alosno jer nema veze s pameti, ali nekak osjeam da e stvari samo i nabolje ato se tie konoplje, mislim da je to dobrim djelom zbog interneta i vee dostupnosti informacija... i uvida da su govnari govnari? Ponekat se zamislim koja je to nevjerojatna debilana (i tada se sramim kao pripadnik ljudske rase) na ovom svijetu, civilizacija koja je zabranila najvrijedniju biljku za nju samu. Toliko zlatno u svakom segmentu ~ivota. Sakoman ima svoj film koji brije i svoje neke stavove iz svog svijeta... nek brije... Ana lovrin klasi na hdz konzervativka iskrivljene percepcije ~ivota nekim konzervativnim (NEpametnim ili izdeformirano debilnim) moralnim vrijednostima... jedan nerealan svijet iz kojeg funkcionira neshva ajui biljku i njenu veli anstvenost, zapravo je to ~alosno i zabrinjavajue. A naa ovjek je NA` OVJEK i svaka ast na pameti i bistrosti, najvrijednije re enice izre ene u emisiji, dao bi mu pola sata viae da govori da sam voditelj. Onom intelektualcu (jel SDPovac?) svaka ast, na dobrom putu, da su takvi svi politi ari bilo bi nam super. al za rezultat ankete bi reko da je preodli an s obzirom kakvi ljudi sve ovdje ~ive (konzerve, hdz, crkva), uglavnom meni vrlo optimisti no
Smokey McPuffAMBASADOR

mar 2012.

Nisam stigao pogledat... daj onda ukratko i zdravo-selja ki mi objasnite ato se na kraju ustanovilo?
He-ManLEGENDA

mar 2012.

Dekriminalizacija e biti u ovom kontekstu o kojem se pri a, a na pitanje hoe li u Hrvatskoj u tako skoroj budunosti doi do legalizacije, onaj iz SDP-a je odgovorio "u ovom momentu joa ne", ali eto barem nije rekao "sve droge su zlo i nee biti nikakvih popuatanja u svezi droga". Pa nada ostaje ... a nada je k.... heh :D
SocratENTUZIJASTA

mar 2012.

Jooj napokon, neke dobre vijesti. Zna i ipak se SDP nekim dijelom dr~ao svog stava od joa prije izbora! Neka je u potpunosti dekriminaliziraju, ma ak i legaliziraju, ovje e, kolikim ljudima (govorim o ljudima s Ne-lako rijeaivim bolestima) bi ova biljka pomogla, a ne smiju joj se pribli~iti :( . Stavimo vlastiti u~itak na stranu i razmislimo kolikim bi to ljudima pomoglo. I nadam se da e se prosje an ovjek na kraju odlu iti informirati o nekoj stvari prije nego ato po ne trabunjati ono ato mu neki kreten u kravati ka~e. Palac gore svakako!
Smokey McPuffAMBASADOR

mar 2012.

Baa sam gledao neki dokumnentarac: National Geographic: Marijuana Gold Rush National Geographic:Marijuana Gold Rush Documentary - YouTube Uglavnom se scena odvija u Californiji i Marylandu ako se ne varam. Koliko su uatedili na porezu s time da su ukinuli hajku na ''sitnu ribu'' i uveli porez. Preporod za ljude, instituciju i dr~avnu blagajnu. Amer polako popuata, a kada on pusti, i ostatak svijeta e pratiti samo tako
DEDEPOZNAVALAC

mar 2012.

Pozz Koliko sam ja citao ( nemora bit istina ) Californija je bila pred bankrotom i od dana kada je legalizovana krece da se izvlaci iz krize ( veci priliv novca u kasu zbog novog poreza ). To je bitno da su je ameri proglasili kao najvece zlo sveta i svima nametnuli to misljenje a oni sami nakon 30-tak godina istu dozvoljavaju ( ko je tu lud a ko pametan ).
Snjezana1971AMBASADOR

mar 2012.

Mo~da ipak dolaze polako pameti( isto sumnjama ali....) glede konoplje i njenih mogu nosti koje su ogromne i ipak za sve treba vremena pa tako i za razumijevanje i shva anje nekih stvari za koje netreba experimentiranje kad je sve dokazano samo treba zasukati rukave i pamet u glavu:icon_lol:. Lakae je dr~ati legaliziranu robu pod kontrolom i ubirati plodove ne ijeg rada(kroz porez) nego se boriti s ilegalom ato zahtijeva veliki rashod sredstava u odnosu na prihode.O iti primjer je Nizozemska:icon_biggrin:A vjerujem da polako i nafta posustaje od silnog crpljenja i iskoriatavanja(niata nije vjeno jbg.).
Smokey McPuffAMBASADOR

mar 2012.

MA nizozemci su prokleli dan kada su legalizirali konoplju za osobne potrebe, jer nisu promislili zakon do kraja. Imam frenda koji esto ide gore, i stalno mi govori kako su jako promijenili stav ljudi prema tome. Naime, ato se dogodilo: Velika masa ljudi, tj, white trasha je doala ~ivjeti u Nizozemsku u zadnjih 15-ak godina. Zaato? Samo da duvaju, ljenare, i uzgajaju. Dobili su jako veliki broj socijalnih sluajeva. Ne samih Nizozemaca, ato je najgore, nego iz cijele europe i svijet se raja spustila. I sada imaju problem s ''oloaom''. Da se tako izrazim, bez namjere vrijeanja. Ali dobre vijesti dolaze zato!!! Pro itajte ovo! http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=legalizirana marihuana&source=web&cd=2&ved=0CDIQFjAB&url=http%3A%2F%2Fdanas.net.hr%2Fsvijet%2Fpage%2F2011%2F12%2F20%2F0541006.html&ei=sZ5YT7jSNIratAbcpYCaDA&usg=AFQjCNECe_IoZ-bDqItkjIhp7qnzkE2t4A&cad=rja
SenzaPietaPOZNAVALAC

mar 2012.

Hrvatskoj ni nije potrebna legalizacija marihuane u punom smislu te reci. Ako dekriminalizuju marihuanu (a mislim da zbilja imaju nameru to uciniti) morace da uvedu neke brojeve,tojest kolicine,2-3 ili 5gr. i to je to. Mocices da se setas sa tom kolicinom,a nakon toga se otvara siroki spektar,da li su jedna,dve biljke za licnu upotrebu itd,itd... Marihuana nije legalizovana ni u jednoj evropskoj drzavi,samo nek oni diskriminiziraju vuvu i groveri su na konju :spliff:
He-ManLEGENDA

mar 2012.

Svim zemljama je potrebna potpuna legalizacija, to je druga stvar ato zbog UN-ovih konvencija nitko ne smije legalizirati, pa onda imaa puno raznih modela dekriminalizacije. Ali sama dekriminalizacija je polovi no rjeaenje i ne mo~e dugo izdr~ati prije nego stvari odu u krivom smijeru, mo~e poslu~iti samo kao prijelazno razdoblje prema legalizaciji. Jer dekriminalizacija pogoduje u najveoj mjeri dilerima. A pod legalizacija mislim naravno da ne postoje nikakve kazne za osobnu uporabu i uzgoj dok bi za komercijalne svrhe, uzgoj i prodaja mogla ii samo preko licenci. Naravno da bi postojala i ograni enja na koli inu nekakva, da ne mo~e privatna osoba posijati 200 komada sensija na svom polju i rei da je za osobnu uporabu. Nekih 15-20 indor je sasvim ok, i do desetak outdoor.
DEDEPOZNAVALAC

mar 2012.

Pozz Nebih se slozio sa tobom. Kada pogledamo bas u toj Nizozemskoj ko je protiv tog zakona, pa partija koja je protiv stranaca. Posle drugog sv. rata sve zemlje u ekspanziji su imali velike potrebe za radnom snagom kako bi se izgradilo i obnovilo sve sruseno u ratu. Mnogima je poznato kakv sloj barem vecina je bio koji je izasao napolje ( priuceni radnici i zanatlije neka se niko ne uvredi ). E sad proslo mnogo godina vecina ima familije decu. Pa ta druga i treca generacija je pozavrsavala skole a neki i fakultete i mnogi od njih nece da ciste ulice da rade u gradjavinskim firmama nego se trude bolje poslove dobiti nego sto su imali njihovi roditelji. Kako zivimo u nekom svetu malo pa malo neka kriza kao i sve manje radnih mesta doslo je vreme da nemci u Nemackoj, austrianci u Austriji i itd. moraju uzeti metle u ruke jer nemogu dobiti drugi posao. I neki ljudi to iskoristavaju na osnovu nacionalizma da bi privukli sto vecu masu ljudi u partiju. A stanje je tako da su postali besni na strance jer moraju oni cistiti sad ulice a stranci sede u kancelarijama ( oni sretniji ). Druga stvar su njihovi zakoni koje su donosili njihovi politicari. Dok im je trebalo jeftine radne snage doneli su liberalne zakone a sad kad imaju probleme sa strancima jer su dozvolili da udje i kurta i murta drugi su krivi naravno stranci a ne oni. Pre desetak godina u nemackoj skoro pobedjuje nacionalisticka partija, bilo je spreceno jer je svet rekao pa nismo vec zabranili nacizam. Ista situacija u Austriji pre cetiri pet g. i evropa i svet preteili sankcijama kod nizozemaca je u porastu ( mislim ) broj ljudi koji se pridruzio toj partiji. Sad razmisli koliko moraju biti bolesni umovi da tako nesto podrzavaju, okriviti "nevine" strance ( nisu svi nevini kao i kod njih ili ?) koji su zato sto su morali ili hteli pronaci i izgraditi novu buducnost i zivot. I koji nisu imali prava birati politicare koji donose zakone nego ( sto je i normalno ) prihvatiti iste ili se odseliti drugde. Pa lakse je kazati da su stranci takvi i takvi nego kazati da je nasa nacija takva kava je. Politika je k... A koliko mi je poznato ubiraju veliki porez od kanabisa a ako se nevaram otkako je dozvoljeno u Kaliforniji ona vise nije u krizi. Bas me interesuje kad nebi bilo tog poreza koliko dugo bi bili jaki. Mislis da bi toliko turista dolazilo da vidi englesko vreme smrdljive kanale i njihovu cuvenu crvenu ulicu u kojoj u izlozima sede nocne dame ( i ja sam bio i iskreno toliko ruznih i debelih k.... nisam video na jednom mestu ).
HookerLEGENDA

mar 2012.

U Hrvatskoj se makar nesto desava i to je dobro.Ovde u Srbiji nista,niko ni da pomene,svi se sakrili pod krevet i cekaju... Moramo se pokrenuti i mi.A i ja sam mudroser,lako mi je da kenjam a sakrio se na forum pod pseudonimom,jos sam i menjao nick za svaki slucaj pa sad solim pamet... Forumasi iz Srbije,zna li ko ima li ijedna organizacija da se moze kontaktirati kod nas?Bavi li se iko time,makar i stidljivo pa da pokrenemo stvar zajedno...Ajde,dosta smo spavali!!!
sHR00mISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Skupila se hrpa konzervativnih prdonja i tema je skrenila s kanabisa na heroin i teake droge. Kanabisu je posveeno mo~da 10 minuta emisije, ako i toliko. Jedino je gosp. Kova pokuaao nekako skreniti temu na kanabis, ali nula bodova, tema opet skree na narkomane i teake droge. PUJ!!! EDIT: Evo ako netko nije pogledao, a zanima ga emisija, ovdje mo~e pogledati online: http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews=170&cHash=5ffa325f26

mar 2012.

Po meni nevjerovatno, u najavi emisije spominje se "dekriminalizacija lakih droga" ,sad onaj retard od sakomana pri a o heroinu, kokainu, postotku ovisnika i ata ti ja znam emu, u kratko mlati praznu slamu.Koje su to lake droge? Sad ispada da je heroin laka droga.Marihuanu bi trbalo izbrisat sa popisa bilo kakvih droga jer ona to nije u bilo kojem smislu,trebalo bi ju uvrstiti u skupinu ljekovitih biljaka pa nek ljudi sade, puae i rade ato ih volja.:ohno:
mar1oPOZNAVALAC

mar 2012.

Naravno da mlati jer je najvei legalni diler heptanona za farmaceutsku mafiju u hr.:icon_evil: Btw pozdrav svima na forumu
Green LanternISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Gledao sam bas neki dan,svaka ast Kova u ato nije ulazio u neke rasprave sa njima,ve je kratko i jasno poentirao bitne stvari! Nismo mi joa takvo druatvo gdje ti mozea konzervativcima objaanjavati i uvjeravati da to vutra nije atetna te njene dobre strane(a i loae nekad kad se pretjera)
sminka95ISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Bravo za HRT ^^
ocusaditENTUZIJASTA

mar 2013.

bravo za hrt jer ima sve vise sadr~aja koji govore o kanabisu za medicinske svrhe. takoer pratim i HR 2 koji u sve vise emisija (najvise zabavnih) barem spominje medicinska svojstva kanabisa. to je dobro :D .. polako upoznavanje dosta neinformiranog drustva
roowerPOZNAVALAC

mar 2013.

Pozdrav,,,,morti nije bas srz teme,,,ali ima veze s legalizacijom,, trebali bi i mi u Hr,,organizirati tak nekaj ili ima vec? 10. 08. 2013 u Berlinu zapocinje Cannabis Parade,,2013 je godina dekriminizacije tj. korak prema legalizaciji. Dvije Solucije ima za konacnu legalizaciju Vutre,, 1.Po cijeloj Europi Konoplju rasirit,, 2,Ici na neku Cannabis Parade Kad iznenada iz cijele Europe Ljubitelji Vutre nagrnu u 8.mje. u Berlin,,bice to bomba za Medie,,i tocno to vodi do konacne legalizacije,,
roowerPOZNAVALAC

mar 2013.

I kad jednog dana Njemci legaliziraju Vutru,,,kladim se da ce onda i nasi politicari pocet o tome ozbiljnije razmisljat,,jer nama su (Hr),,, Njemci tak i tak vec x.godina uzor i primjer,,,po kojima se mi orijentiramo ,,,pljuc

mar 2013.

Pitanje je bi li uop e mediji objavili takvo ato, evo vam primjer sa nedavnim prosvjedima koje su organizirali anonymousi, prosvjedi su odr~ani u nekoliko ve ih gradova, a na vijestima ni traga, ni glasa... :knockknock:
roowerPOZNAVALAC

mar 2013.

Dobro neznam di si ti citao,tj di se vecina informiraa da nisu o tome culi,,ja znam da su bili ti prosvjedi,,po evropskim gradovima,ljudi su prosvjedovali pred svim vecim Bankama,i bila je medijska bombica po skoro svim vecim novinama..,i vjeruj mi kad se u 8.mje.okupi dovoljan broj ljuudi u Berlinu,,,,zaista se onda o tome bude dalo citati u novinama,,,vjerovatno negdje na zadnjoj straniciu rubrici smjesno-zanimljivo ,u njemackom Bild-u,,ili Svicarskom Blick-u, Engleskom (kak se zovu njihove novine),ali ipak cuce se,,,,,
phoenix55ISTRAŽIVAČ

apr 2013.

uglavnom tra~im, ali ne pronalazim jeli u Hrv. na kraju marihuana dekriminalizirana ili ne (cijelo vrijeme mislim kako je od 1.4 to prekraajna prijava, govorim o slu aju da nas na cesti uhvate sa ne znam 1 g) edit: pronaaao ato sam tra~io

apr 2013.

Ugl ak ko planira napraviti nekakvu paradu ja sam uvjek za =) A da bas sam procitao na forumu od neke cure post da imamo skoro iste zakone kao i u njemackoj i da se dosta poistuvjecujemo s njima ajmo rec barem sto se trave tice , pa ono sto prije tam budu pozitivno na to gledali i ovdje ce , makar sam sad nesto slusao ljude oko sebe , ima neki lik koj se kandidirao u poltici i zalaze se za legalizaciju trave tak da ko zna.... =/
Bezze_SaAMBASADOR

apr 2013.

Pozz, Ne samo drug ato ka~ea za HR, nego i u BiH je ista situacija. On i Hase i (odavdje) iz SA, oni su uveli Metadon u HR, pa onda u BiH .... Upravo tako ..... "Legalni dileri" Metadona/Heptanon-a na ovim prostorima.... ne znam samo kakvo je stanje u Srbiji ato se ovog ti e.... C c ccccccc
Bezze_SaAMBASADOR

apr 2013.

Nisam ja gledao, aaa ovaj link ne radi, odnosno nema pod "O" niata :(

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se