VUTRA
ForumZajednicaHumorVatikan
LEGACY

Vatikan

34 odgovora2,448 pregleda
BugiPOZNAVALAC

mar 2008.

(istina):facesjump: Novi smrtni grijesi Vatikan je objavio listu novih sedam smrtnih grijeha u duhu modernog vremena. Dileri, besramno bogati, zagaiva i okoliaa, znanstvenici koji se bave genetskim modificiranjem mogli bi zavraiti u paklu. U opasnosti da izgube svoju besmrtnu duau su i svikoji konzumiraju drogu, izazivaju socijalnu nepravdu, siromaatvo, eksperimentiraju na ljudima. Za oprost i starih i novih smrtnih grijeha katolicima ostaje ispovijed. Popis je objavljen nakon sedam dana konzultacija na sveeni kom te aju o novim pristupima ispovijedi. Iako su mnogo o tome govorili, na popisu nisu poba aj i pedofilija. HAHAHHAHA...nemogu vjerovati...
BeyondLEGENDA

mar 2008.

Dobar vic :thumb: napokon da i oni imaju smisla za humor.

mar 2008.

koliko su dali 2006 zbog zloostavljanja djece od strane njihovih slu~benika ? 600 miliona dolara ako se sjeam dobro,samo u usa :spiderman:
LedoENTUZIJASTA

mar 2008.

Oni imaju jedan poroblem, sa sve manjom zainteresiranoa u javnosti i medija. Pa s ovakvim potezima vjerovatno oce privuc paznju, izgleda cu se opet sa svojim svecenikom udubit viaesatne prepirke i rasprave:-)
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

Joj ne idem u pakao joj ne neee joj a ata u sada ja jadan dragi bog me nee htjet jer se drogiram cya
ROXPOZNAVALAC

mar 2008.

Bar svecenici nisu besramno bogati.
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

a pedofilija i pobacaj nisu smrtni grijesi valjda jer kad svecenik napravi manji lapsus i djete od 12 godina zatrudni nema smisla upropastit sveceniku zivot radi toga..
BeyondLEGENDA

mar 2008.

kad smo ve kod religije i viceva, htio bi bacit pozornost na talmud (sveta knjiga ~idova). Samo da vidite malo ata piae unutra: ________________ BEZ JEVREJA NI`TA NE BI BILO NA SVETU Da Jevreja nema na svetu, ne bi ni sunce sjalo, ni kiaa padala, niti bi ikakva blagoslova bilo na zemlji." (Talmud, ...amot 1016) BOG I JEVREJI Bogu su miliji Jevreji od anela. (Talmud, Holin 916). Kao god ato je ovek nad ~ivotinjama, tako su i Jevreji nad svima narodima od Boga postavljeni." (Talmud, Berah 1026). JEVREJI IZJEDNA ENI SA BOGOM Ko Jevreja oaamari toliko je u inio greha kao da je samog Boga udario." (Talmud, Sanhedrin 586). O FIZI KOM RADU Rad je veoma atetan i malo donosi." (Talmud, Getin 680). Nema goreg i loaijeg posla od obraivanja zemlje, jer kad ko 100 srebrnika ima u trgovini mo~e svaki dan mesa i vina imati: ko pak ulo~i 100 srebrnika u zemljoradnju, mo~e samo soli i kupusa jesti. (Talmud, ...amot 63a). FIZI KI RAD JE ZA NEJEVREJE Nejevreji su stvoreni da slu~e Jevreje. Oni moraju orati, kopati, sejati, kositi, vraiti. Jevreji su stvoreni da sve gotovo nau. (Talmud, Berahot 58a). JEVREJSKO JUNA`TVO Jevrej neka ide poslednji u rat. U tom slu aju bie prvi kod kue." (Talmud, Tesahim 113a). JEVREJSKO MILOSRE Zabranjeno je biti milostiv prema Nejevrejima. (Talmud, Ramban). Nejevreju ne treba milost i pomo ukazivati." (Talmud, ...amot 12a). NI U SMRTNOJ OPASNOSTI NEJEVREJU NE TREBA POMOI Ako jednom Nejevreju preti opasnost da se u jednoj reci udavi pa ako se nalazi ve i blizu smrti, Jevrej mu ne sme ii u pomo da ga spase." (Jad Hazakah, Aboda Cara 10a). NEJEVREJI NISU LJUDI VE }IVOTINJE Bog je stvorio Nejevreje, iako tako su oni ravni sa ~ivotinjama i dao im je ove ji oblik, jer ne dolikuje Jevreju da bude slu~en od stoke. Zato ga slu~e ~ivotinje u ove ijem obliku." (`ulhan aruh, Mudraa talpiot 225). Nejevreji, ija duaa poti e od ne istog duha, nazivaju se svinjama." (Talmud, Jalkut Rubeni 12). I zato ako jedan nejevrejski sluga ili sluakinja umre treba ih o~aliti onako, kao kad jedan vo ili magarac crkne. " (Talmud, Brohes). Izmeu Jevreje i Nejevreja ne postoji nikakva veza. Jer meso Nejevreja je ~ivotinjsko meso, a njihovo seme je ~ivotinjsko seme. (Talmud, ...amot 89a). Nejevrej je kao jedno pseto. `ta viae, zapisi u e da se pseto ima viae poatovati od Nejevreja. " (Talmud, Ekeseget raai eksod 22). Meso Nejevreja je meso magaree, a seme konjsko seme." (Talmud, ...amot 98a). Onaj koji nije obrezan i ne dr~i sabat ne naziva se ovekom." (Talmud, Jalkut Rubeni 39). Nejevrej nema oca, jer je on na ubriatu roeno pseto. (Tamud, ...amot). Ma koliko imali narodi sveta telo sli no Izrailjcima, ipak se oni uporeeni s ovekom imaju smatrati za majmune. " (Talmud, `ene Lukot 250). Polni odnosi Nejevreja su isto kao i polni odnosi ~ivotinja." (Talmud, Sanhedrin 746). Kue nejevrejske su kue ~ivotinjske. " (Talmud, Leb. tob. 46a). Tua ~ena koja nije ki Izrailja, par e je marve." (Talmud, Abarbanel). Nejevrejka u bremenitom stanju ima se smatrati kao bremenita stoka. " (`ulhan aruh, Koaen ha-miapat 405). Dete u utrobi jedne Nejevrejke nije bolje od ~ivotinje." (`ulhan aruh, Joreh deah 240). NEJEVREJKE SU PROSTITUTKE Nejevrejke su ne iste i imaju se smatrati prostitutkama." (Talmud, Aloda Kara 366). Sve Nejevrejke su kurve." (Talmud, Even hekor). PET ZAPOVESTI ZA JEVREJE Jevreji moraju nau iti ovih pet stvari: 1. Volite jedan drugoga. 2. Volite plja ku. 3. Volite ban enje. 4. Mrzite vaae gospodare. 5. Ne govorite nikada istinu." (Talmud, Pesahim 113a). LA} Prema Nejevrejima dozvoljena je upotreba svake la~i." (Talmud, Berahot). _______________ ...ima joa Uzeto sa ovog linka: http://www.galaksija.com/znakovi/znakovi.htm :::::: i to ljudi nije neka sprdnja, nego samo citat iz svete knjige.
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

Koji je to kretenizam to je neato nevjerojatno

mar 2008.

ako se i svi sablazne o tebe ja se nikada neu, re e petar. nato e isus: zaista ka~em ti, joa ove noi prije nego ato se pijetao tri puta oglasi, tri puta ea me zatajiti! nato e petar:bude li i trebalo umrijeti s tobom, ne, neu te zatajiti. a tako su rekli i ostali u enici. to ato crkva nije spoznala isusa, i njegove tajne koje se doista objavljuju samo malenima, ne zna i da trebamo odbaciti boga! a bog se spoznaje vlastitom potragom. zamislite ovaj za uuju i ~ivot, i dalje je nepoznata njegova bit! ~ivot je ovakav kakav je jer samo ovakav mo~e postojati, sloboda je zakon ~ivota! ali krademo li tu slobodu u~ivajui u njoj, bez potrage za istinom, onda je i nama ta sloboda uskraena. sjeate li kad ste bili mali i slobodni, kako li je ~ivot lijepo mirisao! zaista, samo malenima se objavljuje tajna koja jest od vijeka, a tajna je u duhu! samo tako u kraljevsto nebesko mo~ete ui!

mar 2008.

"Kad se lijepo upakovana gomila la~i uspije da proda narodnim masama polako i sistematski tokom nekoliko hiljada godina - onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj koji ju propovijeda - totalnim ludakom" J. Dresden "Veina ljudi cijeli svoj ~ivot provede u jednom snu, neki se u tom snu bave i naukom, a neki ak piau i knjige." Gurd~ijev zvor galaksija.com
LedoENTUZIJASTA

mar 2008.

ako se i svi sablazne o tebe ja se nikada neu, re e petar. nato e isus: zaista ka~em ti, joa ove noi prije nego ato se pijetao tri puta oglasi, tri puta ea me zatajiti! nato e petar:bude li i trebalo umrijeti s tobom, ne, neu te zatajiti. a tako su rekli i ostali u enici. Rece Isus svojim ucenicima, jedan od vas ce me izdat... Nato se ustane Petar, te rece Isuse da nisam ja? Odgovori mu Isus nisi Petre. Zatim se ustane Ivan pa izusti Gospodine jesam li ja? Odgovori mu: nisi Ivane. Ustane onda Juda te upita, Isuse da nisam ja, rece Isus: jok ja sam...
ROXPOZNAVALAC

mar 2008.

Trebamo prestat pusit travu i postat pedofili, bit ce nam bolje na kraju
BugiPOZNAVALAC

mar 2008.

ja ne odbacujem boga, niti vjerujem da itko to moze napraviti koliko god jako to zelio. ovdje raspravljamo o crkvi i religijama, "ustima" boga. meni su starih 7 grijeha imalo vise smisla, tocno su opisane mane ljudskog EGA. bile su smislene i jasne, duboke i iskrene. ove nove nemam sta komentirat samo se smijat. a jevreji..0 bodova...hahahaha...iako mislim da bi bili primjenjivi na dosta ljudi u nasem drustvu....
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

MA uf ja jako ne volim kraanstvo iz viae razloga i sva ta njihova pravila mi nemaju smisla a i bibliju shvaam kao da opisuje gibanja planeta u svemiru i sve ono ato ka~u u zeitgeistu tako da ne ~elim atovati sunce
gargamelPOZNAVALAC

mar 2008.

iskreno nisam vjernik, nikad bio nit cu bit. ali samo mali komentar. Zar nije pedofilija sadrzana u onom starom trecem smrtnom grijehu (bludnost)? inace ovi novi smrtni grijesi su smijesni. ali meni je ionako sve smijesno u vezi crkve, boga, itd...

mar 2008.

jok ledo, baa si me od srca nasmijo :) no aamane, kra anstvo s pravom ne volia. potpuno su izokrenuli istinu jer su je povrano itali baa kao i ~idovi. ali velika je dubina isusovih rije i koja se zaista samo malenima objavljuje. ti gargamele pak nemoraa vjerovat u iata osim jednog; u smisao postojanja, makar ga ne vidia! i time prihvaaa ~ivot, a i on prihvaa tebe, i objavljuje ti se. nadalje, samo ljubavlju mo~ete se spasiti. a to ujedno zna i ne zamjerati ikome iata ato je napravio! jer onaj po kome dolazi zlo nije svijestan njega, jer je ono u njemu, dio njega. u djetetovoj biti je da voli no tama ljudska ue u njega te ono postane dio nje! a nije li djetinjsto naae najljepae doba postojanja? stoga otpustimo sve prijestupe koji su naneseni nama i drugima, pa e i nama ~ivot otpustiti naae. zatim emo postati kao djeca nebeska, zaatiena od tame! te najva~nije od svega je da svetim o ima ovaj ~ivot promatrate! podajte slavu ~ivotu savraenu, kako biste i vi postali dio njega...
BeyondLEGENDA

mar 2008.

travanda, mogao bi napisati podu~i filozofski komentar na tvoj post, ali nije mjesto za to. NO RULES, ABSOLUTE FREEDOM and SELF AUTHORITY my life, my rules, my authority

🔒 Ova tema je zaključana