LEGACY
Pozdrav dragi forumaši najboljeg foruma na balkanu!
38 odgovora1,642 pregleda
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#1
Ve dugo
itam i pratim ovaj forum, ali nisam se imao hrabrosti registrovati. :crazyd:
Napokon sam se odlu
io krenuti u svoju prvu avanturu, naru
io sam sjeme, 3 kom "Quick one" .zemlje nemam joa. ~ivim u zabitom kraju pa jedino online mogu naru
iti (HR) a ni to ne nalazim da imaju neke od ovih koje su preporu
ene na forumu.
Takoer za rasvijetu bi iaao na led svijetlo box je 55 X 70 dubina 40cm. imam posude, ventilatore, ph metar, i Bio bizz i za wege i za cvat gnjojivo. imam i timer. mikroskop, i joa kojekakvih sitnica. pro
itao sam temu o led growu ali nisam baa sku~io. Ako bi mi netko htio pomoi u odabiru led sijalica za taj moj prostor i dvije biljke bio bi mu zahvalan. gledam na e- kupi a neznam ata da uzmem, da bi imao full spectrum i dovoljno lumena kad za neke ni ne piau lumeni, uzeo bi V-TAC ledice jer vidim ovdje da ih hvalite dosta. Hvala vam na svom vaaem trudu i pomoi koju dajete ljudima.
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#2
Pozdrav, dobrodoaao, odma u startu box ti je nizak za LED i malen za 3 biljke, eventualno mo~ea ii na 1 + 1 + 1 (kad prva po
me cvjetati sljedeu stavljaj na klijanje i tako u krug) mo~ea napraviti CFL panel umjesto LED-a, CFL ti dozvoljava da biljke budu 10-tak cm od lampe, kod LED-a min 30 cm, ako baa inzistiraa na LED V-tac je
isto ok samo meni ni jedna nije izdr~ala 1 godinu a fol im je garancija 2 god. Zemlju mo~ea naru
iti od naaeg sponzora http://www.igrow.com.hr/kategorija-proizvoda/gnojiva-supstrati/page/3/ neznam koliko se isplati, jel ima u toj zabiti kakva poljoapoteka ili ato sli
no? Sve od opreme imaa, naoru~aj se strpljenjem, odaberi mentora,
itaj, pitaj i guataj....
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#3
hvala, na informacijama, zna
i box je mali, pa dobro mogao bi ga poveati. Tj, imam veu kiatru neku u gara~i samo bi je trebalo izbuaiti i to.
Nisam mislio sve tri staviti na growanje,ali takvo je bilo pakovanje, mislim dvije staviti. Nema u mom mjestu ni florabelle, sve neke nepoznate koje viam ovdje dase ne prporu
uju nikako, ali vidjeu sa ovima ato si mi ih preporu
io. P:S nesmijem zamoliti ni prijatelje da mi donesu iz drugih mjesta, jer bi svima bilo
udno od kad mene zanima poljoprivreda, kad od toga samo dvoriate kosim :).
Ok razmisliu i o cfl rasvijeti ali znaa kako je to kad se prvi put susreea sa tim pa ti sve ti izgleda ko since fiksn
Koje bi mi preporu
io ledice sa e-kupi da uzmem za dvije biljke? ako ti nije teako
Gledam ovako neato, ima 1.500 lumena i 2700K to je vjerujem za wege dobro uzeo bi i za cvijet pa pomijeaao da imam full spectrum
https://www.ekupi.hr/V-TAC-LED-zarulja---15W-A65-27--2700K-1254085.aspx
P.S pro
itao sam ja temu o led growu ali ato sam viae
itao manje sam zapamtio, :crazyd::crazyd: jasno moram i hou
itati joa i da bi usporeivao sa svojima. Tako da izvinite, na nobovskim pitanjima. ali bi mi stvarno puno zna
ili da mi date direktan odgovor sad u po
etku. Obeajem neu biti smara
, ali sijeme ve sti~e vjerovatno sutra, hia je. ebg. zaletio sam se ata bi sad.
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#4
Kreni sa jednom biljkom, ozbiljno, nemaa iskustva ni prostora za dvije odjednom, ra
unaj da ti treba posuda od ca 5-6 litara, to ti uzme skoro cijeli box, za vegetaciju ti treba plavi spektar (4000 do 6500 - 7000 K zovu ih i hladno bjela ili dnevno bijela), za cvat crvani spektar (2700 - 3000 K odnosno toplo bijela) iako kod ledica mo~ea sve odraditi sa 4000 K bez ikakvih problema, ako idea sa kombinacijom spektra onda probaj dobiti omjer 3-1 u korist crvenog spektra, (3 x 2700 + 6 x 6500) mo~ea ih imati na odvojenim prekida
ima pa ih palia po potrebi ili mjenjaj kad po
me cvjetati (opcija 1 manje zajebancije u budunosti). 15W mi se
ini lagani owerkill na taj box (radijacija + toplina = zajebancija do bola) 12W x 9 kom = 108 W to daje savim dovoljno svjetla za taj box, teoretski sa dobrim LST na 1 biljci bi se dalo to izgurati.
Najva~nije od svega, NE }URI, ne stavljaj sjemenke na klijanje dok sve u boksu nije sklopljeno i testirano.
edit:
evo ja bi uzeo 3x ovaj paket za po
etak https://www.ekupi.hr/V-TAC-LED-zarulja---9W-E27-A60--4000K-3kompakiranje-1254236.aspx
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#6
hvala drugar, @.i. mislim dvije biljke staviti, znaa ato,? bojim se da u jednu zeznut (zbog neznanja), pa da bar ostane druga.
Jer planiram recimo sve ato budem radio prvo probati na jednoj, pa ako je sve ok onda to uraditi i na drugoj, mislim na gnojenje, zaljevanje lst i sl.
I naru
iu ove ledice ato si mi preporu
io, pa kad slo~im vei box dodati joa. Jer ovaj je slo~en, ima ventilacija, pokretni plafon, sa grlima obojen u mat boju. potenciometri stavljeni, Otvorio bi i dnevnik, da ne gnjavim ovako ljude. i jel se mo~e na isti kabel (istu uti
nicu? spajati sijalice razli
ite wata~e? ono jedna je 9w druga 15 isl? nee pregarati,? ne moraju sve biti na posebnom kabelu i uti
nici.? ebg struja mi baa i ne le~i :zvizd:
Hvala @hazeri na dobrodoalici!
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#7
ovik moj, stavi jednu ne govorim ti bez veze, ato ako zeznea obe? Frustracija pa odustajanje? Nemaa baa prostora za dvije odraditi istovremeno, a vea ti je korist od jedne prave nego dvije polovi
ne. Growanje nije nikakva filozofija, dok god znaa da je manje viae, odnosno bolje da je gladna i ~edna nego prezalivena ili pregnjojena. Uzmi mentora, otvori dnevnik i ne boj se ni
ega.
`to se ti
e razli
ite snage ~arulja mo~ea kombinirati kako hoea dok ti presjek kabela i osigura
i dozvoljavaju, nee se pregrijavati, ipak pokuaaj ujedna
iti snagu ~arulja radi udaljenosti od kroanje.
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#8
Hvala ti, ok tako u za po
etak i napraviti kako ka~ea. A znajui sebe, veliki box e biti jako brzo u funkciji :D ovaj ostavim za wege, vidim ljudi imaju tako po dva. Vjerujem da je to zbog uatede na struji, a i brzine growanja dok jedne zavraavaju druge su ve u malom grow boxu, evo
itam:
https://www.vutra.org/threads/led-sijalice-%C5%BEarulje-e27.17178/ ne vidim koliko su kod led sijalica bitni lumeni!? ove ato si mi ti preporu
io vidim imaju po 806 lm valjda je to dosta za po
etak. poslije dodam joa
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#9
Hold your horses dude.... da dva, i joa ea na balkonu imati 2 preko ljeta kad je pre vrue :)
dosta ti je za 1 biljku to ato sam ti preporu
io (ne o
ekuj kilograme) ali fina se koli
ina da izvui ovisno o genetici, uvjetima rasta itd.... ja zadnjih godina radim samo auto sorte baa da se ne bi morao zezati sa dva boxa, sad trenutno imam 1 foto reg pod 70-tak w leda sutra ide update dnevnika, nije baa neki reprezentativni primjer jer je od starta na 12/12 ali pokazuje da se mo~e i sa malo W izvui neato
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#10
ah sad bi ja sve i odmah :crazyd: a i buni me previae informacija. Najlakae je koliko ja to vidim outdoor, al sad je kasno za to.
Ali slo~iea se da od ne
ega treba krenuti, i ove moje ato sam naru
io su automatici. Evo sam pregledao po kui sijalice ima i nekih cfelki, i par ledica pitaj boga od koliko, ve je tekst na njima ne
itljiv. Al' neu se zezat stim, ou da su iste da znam koliko wati, lumena. da vidim trebali dodati oduzeti i to. a
uj dva boxa mi ne zvu
i kao loae neato. Ja sam "muaterija" nek ima, nee se baciti :razvaljen::
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#11
Ku~im te brate, vjerovatno je veina nas ovdje tako razmialjala kad smo po
injali, svi bi mi to do sutra, samo to tako ne ide, veinom to nau
imo na vlastitim greakama. Moji su savjeti dobronamjerni i dajem ih samo iz vlastitog iskustva. Greaaka sam u
inio viae nego smijem priznati, bilo je tu svakakvih failova i frustracija. Onda sam shvatio Manje = Viae i strpljen spaaen.
Stavi slike boksa ako mo~ea javiti e se ljudi sa kritikama i konstruktivnim prijedlozima, nema na balkanu ne mo~e se.
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#13
Ku~im ja da ti imaa dobre namjere, nebi uostalom troaio svoje vrijeme i znanje da pomognea nekome koga neznaa.
I posluaau te. Nek stigne sjeme, zemlja, sijalice a i boxi treba malo o
istiti dezinficirati, pa u postaviti/slikati setup. onda e ve ljudi davati prijedloge i tako e se doi do ne
ega boljega od moje po
etne amaterske ideje.
Ali mislim da neu odustati ni od velikog boksa, sa hps sijalicom, ide zima, a ona vidim grije dobro i za cvjetanje je ka~u odli
na, Za led sijalice kako
itam u temi postoje opre
na mialjenja, no sve polako.
Hvala @VenloNL Bolje vas naaao drugari.
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#14
Dobrodosao, napravi sebi panel od e27 led sijalica jeftino, imas na growdiaries sajtu lika gdje je odnio mjesecnu nagradu pored ostalih high-end growera sa svojim vtac e27 led panelom, gdje mu je urod bio na preko 17 ounces na ne bas velikom prostoru a ipak sa vrlo jeftinom metodom,
kada dodjem kuci, bacit cu ti link pa pogledaj, a i ovde na forumu vecina ih koristi e27 sijalice kod svojih biljaka i isto vise nego solidne rezultate dobivaju, a opet se nisu potrosili u nabavci materijala ( e27 led sijalice, kablovi, komad daske..), inace ako imas para, kupis sebi quantum board setup ili cxb3590.. drugo sve batali, pogotovo tamo kojakve epistar panele..
:thumb: objasnio ti je pajdo sve :D
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#15
grije ti LED sasvim dovoljno za zimu prezimiti, a i sa automatima mo~ea ii i 20/4 re~im svjetla, tako da ti se box ne stigne ohladiti prakti
ki, ako ipak ~ivia u gorskom kotaru ili lici (pa i dalmatinskoj zagori) onda ti ni hps nee pomoi nego ea morati dodatno grijati box ili prostoriju di je box, ima to sve ve napisano na forumu ato i kako, ne odgovaram te ja brate od velikog boxa samo ti velim sve u svoje vrijeme... LED e27 definitivno najpovoljnije za nas amatere
kad
itaa o LEDU pazi i na datume postova, dosta se toga izmjenilo u zadnjih 2-3 god, 2010 nitko nije vjerova u LED danas je pri
a dosta druga
ija, vidi samo dnevnike sa e27 LED https://www.vutra.org/search/129705/?q=e27&o=relevance rezultati su tu, nema opre
nih mialjenja kad slika sve govori. Pa ja sam ostavio svoji 350 w CFL (one profi ~arulje velike ko ruka) po strani i preaao na 15 e27 ~arulja od 12w, rezultati bolji nego sa cfl i koli
inom i kvalitetom, temperature lakae kontrolirati, box lakae pokriti svjetlom....
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#16
je da @420Florist neznam zaato ali taj led sa e27 sijalicama mi je baa neato privla
an. i radi potroanje struje nije meni problem plaati struju nego da me ne sku~e u kui. @.i. u unutraanjosti sam prostor se grije. na drva, jedino bi malo ujutro dodao neko grijanje, dok ja ustanem i nalo~im, naru
io sam onaj STC-1000 Digital Temperature Controller Temp Sensor Thermostat 220-240V UK sa e-bay za taj slu
aj.
.i.
ZMAJ27.266 REP
.i.ZMAJ
sep 2018.
sep 2018.#17
svjetlom to reguliraj, upalia u 20:00 i neka radi do 16:00 idueg dana i to je to, svima nama rade boxovi na jeftinijoj tarifi :) teoretski potroanja bi ti mogla biti manja sa ovim panelima ato ih florist spominje.
over and out za danas, odoh doma
likfrik
LEGENDA7.724 REP27%
→ Zmaj
likfrikLEGENDA
sep 2018.
sep 2018.#18
stiglo sjeme 3 komada quick one autoflowering od Royal Queen Seeds + jedna na poklon "
Auto Anesthesia"
" od Pyramid seed. na njoj piae da je feminizirana, dok na "quick one" "premiumfeminized" ato zna
i da je riba ipo ;) mislim da se je ljubav na pomolu,.
Niata ide na klijanje imam 10 l florabelle za slu
aj da koji dan kasni zemlja koju sam naru
io. sory slike su loae, sirotinjski mob ebg.
.i.
ZMAJ27.266 REP
sep 2018.
1 / 20
sep 2018.
sep 2018.