VUTRA
ForumZajednicaKo ste?Zdravo Drugari
LEGACY

Zdravo Drugari

18 odgovora1,919 pregleda
Xanny AddictENTUZIJASTA

nov 2017.

ovdje young stoner, odlican je forum, i odlu io sam da batalim ove uli ne dilere i da growam sam sebi biljku, eh ovako imam viku koju niko ne posjecuje i odlucio sam da bi tamo mogao sijati. Eh lose je to sto mi je ova ideja pala napamet sad Posto ce sad zima i temperature ce bit niske, kako da zagrijem biljke na ambient od 15-20 celzijusa?

nov 2017.

grijalicom nekom ....
Xanny AddictENTUZIJASTA

nov 2017.

imali neka lower budget solucija, posto se na toj viki "krade" struja!
klada1115POZNAVALAC

nov 2017.

Cekaj ti proljece, a do tad citaj

nov 2017.

Krades struju i jos bi growao tamo. :crazyd: Nema low budget sto se tice potrosnje struje. Grijalica ti trosi minimum 500 watta, a racunaj i sa vise, svjetlo od 250 do 600 watta ovisno koliki ce box biti. Ako ti netko skuzi da krades struju i prijavi te onda si nayebo i za kradju struje i za biljke.
Xanny AddictENTUZIJASTA

nov 2017.

a je izgleda da ce tako biti :P a da to je sjebana situacija izgleda da cu morat cekat proljece hehe :D

nov 2017.

Pre aturo si sve opisao. Di ces growati u kakvom prostoru, kakva rasvjeta, kakav box?
Xanny AddictENTUZIJASTA

nov 2017.

Ovako box jos nisam napravio planirao sam ovakvo nesto za rasvjetu https://www.olx.ba/artikal/27342657/led-sijalica-za-uzgoj-biljaka-80w-grow-light/ i mozda jos 2-3CFL sijalice ventilacije fanovi od pca i tjt, ovo bio bio setup za 1 biljku, mislim da bi bilo dovoljno i ok osvjetljenje?

dec 2017.

Za led svjetlo ti nisam kompetentan ali znam da ne grije. Cfl ti grije ne jako ali grije ali kad ih imas vise 2-3 ne griju. U kakvom prostoru ces instalirati box (grijanom, ne grijanom, na otvorenom, u podrumu) Pitam te to jer ako je prostor grijan onda nemas frke previse, kad ti je rasvjeta ugasena primaknes ga radijatoru, pokrijes dekama itd. A ako prostor nije grijan a zima kuca na vrata onda e to ii puno puno te~e. I imaa opciju da stavia sijalicu ispod glinene vaze, ili viae sijalica ispod viae glinenih vaza to sam i ja radio. Ali ni to nee pomoi ako je boks izlo~en baa vanjskoj hladnoi. Samo nemoj koristiti one grijalice ventilator jer je meni to za par minuta spalilo biljku.

dec 2017.

Sta te briga za jeftiniju varijantu ako vec krades struju? Mislim, ono... Neces platit ukradeno. :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se