VUTRA
ForumZajednicaKo ste?Blagotvorno dejstvo
LEGACY

Blagotvorno dejstvo

72 odgovora5,903 pregleda
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Ja sam Una, zivim u Becu vec 23 godina. Nisam nikad duvala, ali vec par mjeseci uzimam kapi sa THC koje jedine pomazu za moju bolest. kupila sam limenku sa usadjenom biljkom (Northern Lights) pa je uzgajamo u terrariumu, ali neato odugovlaci. Evo fotka. u rodbini imam ulogu "vjeate zene" koja za sve nastoji da nadje prirodnie lijekovime. Potraga za Rickovim uljem me dovela na vutra stranicu i vec uveliko citam u threadu o ulju. Uradila sam savjesno domaci zadatk i ispunila profil, pa ne zelim da ponavljam sve ato sam tamo ispisala, koga interesujem nek pogleda. Radoznala sam, spremna da ucim i zahvalna za svako mialjenje strucnjaka. I "samo opuateno", reci ce Cill Chilli.
L0oDZMAJ

jul 2017.

Dosla dobro na :vutra: i samo hrabro...
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Hvala!

jul 2017.

Wilkomen .. :bocni:::thumb::spliff::vutra:
hazeriZMAJ

jul 2017.

Pozdrav Una vjesta zeno,dobrodosla na :vutra:I dobro kazes...samo opusteno:):thumb:

jul 2017.

dobro doala na forum i presauj tu bilj icu u posudu veu da o~ivi (15 litara pa naviae) drugo,ata terarij :D
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

ovo je moj prvenac, za ucenje, a upravo mi to treba, znala sam da Strucna komisija nece omanuti. Hartelijk bedankt, Venlo!

jul 2017.

bitte schon :D

jul 2017.

Dobro dosla na najbolji forum :spliff:
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Hvala puno, ne poznajem druge forume, ali vjerujem ti da je ovaj najbolji. Hvala! Hvala Cill, opuatam se fenomenalno! Hvala hazeri, za podraku!
GafPOZNAVALAC

jul 2017.

Kolegice, dobro dosla, a ujedno i kako ti je kolega reko presaduj biljku u vecu posudu i metni je odmah na sunce, ako nemas odgovarajucu aparaturu za indor, sretno :thumb:;)
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Hvala Gaf, na savjetu! Mogu samo na balkon da je stavim, samo se tu sija zvjezdan svega cetiri-pet sati dnevno, ne sija nego gori trenutno. Hoce li joj to biti malo sati na suncu, i da li akodi prejako sunce, trenutno pece? Negdje procita da biljke rastu uz zidove, malo zaklonjene. ata ti mislia? I ata misli kolega "`ta cu kad..."? Hoce jedan od vas da bude moj Mentor?
FeltLEGENDA

jul 2017.

Takav growcan sam imao prije pet godina koju mi je dofurao buraz iz Nizozemske.Ne sjeam se viae zapremnine,jel 3 ili 5 L no znam da je mala. Presadi ato prije u 10 do 15 litara kvalitetnije zemlje da ipak neato izvuea iz nje a da nije za par pljuga.
GafPOZNAVALAC

jul 2017.

Prijateljice, biljkama sto vise sunca to bolje, ova tvoja duzina sunca po biljkama je pre mala, ali ako vise nemoze, tjeraj dalje, a za jacinu sunca se netrebas brinut, njima to nista ne smeta, naucile su one i same rasti, rastu vec 100tinama g., ali kad se covijek malo umijesa u prirodu, i stavi biljke u tegle, onda je normalno da se treba i dohranjivat, a i u autu ako nije zemlja dobra treba isto prehranjivat.Tako, samo opusteno, koliko sunca imaju, imaju, nesto ce biti od toga, nesto ces naucit za buduce godine, a za mentora se javi kog mislis uzet za, i javi mu u inbox, sretno ljepotice ;)

jul 2017.

Dobro nam dosla uzivaj u toploj energiji vutra foruma
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Posluaala sam te (VenloNL prije tebe i Gaf), pa sam je presadila u 10l kofu. Dragi Gaf, hvala ti za iskrene rijeci. Znam da je prirodno sunce najbolje, namjeravam to raditi, uskoro posaditi, ali ne u Becu. trenutno nemam mogucnosti za outdoor growing pa sam kupila i metalnu lampu na paru (metal halide lamp), UV 70 W bright sun.
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Hvala na lijepim rijecima, toplo i prijateljsko okruzenje.

jul 2017.

Dobrodosla u dzunglu :wave: :vutra:
EysanunaENTUZIJASTA

jul 2017.

Hvala puno:love2:na lijepoj dobrodoalici!

jul 2017.

Kolegice, dobrodošla :D Nosiš ime moje omiljene rijeke na kojoj sam ljeta i ljeta provodio :joint2: Koristio sam istu lampu za neke svoje testove :D, i nisam baš NAJBOLJE rezultate isciljao, jel ovako izgleda? (eo jedva ju iskopa) Onaj, da bi dobila rezultat od barem 10 000 lumena od te lampe, mora ti ljepotica biti najmanje 35cm udaljena od žarulja, slobodno stavi šta ispod kante, i podigni ju malo, i super ćeš izvući rezultate bez ikakvih extra dodatnih stvari :) Isto ti preporučujem kao početnici, da pogledaš na ebayu sljedeće: Energiesparlampe 125 Watt Blüte ESL CFL 2700K Luminora, sa "fassung" i kablom, sve te izadje max 25-30€, i nju dodatno bi jos ukljucio, ono nisu neke pare, a žarulja ubija za početnike ;), i u beču imaš vrlo dobrih Cannabis šopova, ako budeš kontala kupovati đubrivo za cvijetanje, slobodno uzmi "Guanokalong", to je biološko đjubrivo od šišmiša, also Fledermaus kot :) Nije skupo, a po meni najbolje, većina miješa u startu to djubrivo sa zemljom pre sađenja, ja to inače razrijedim u tečnom djubrivu od žare.. Ali et možeš i običnom vodom.. samo pazi koliko stavljaš :) I ima da buje cvijetovi :let: Inače želim ti mnogo uspijeha! A eo i muje curice iz terarijuma :)
EysanunaENTUZIJASTA

avg 2017.

Dragi Florist, ata da kazem nego samo wow! i hvala! A ovo je moj gospodin Indonezanin. Tacno si prepoznao, to je ta lampa. Ja mogu samo do 70 Watti lampu stavit jer je to Terrarium, ali ako budem odlucila da se bavim dalj uzgojem nabavicu box i kupit tu koju mi preporucujea. Super ti je " Tipp" za djubrivo, idem koliko sutra u moj Hanf shop i nabavljam i ne znam da li da ga naknadno dodam u saksiju. Ali mislim i da kupim Stecklinge i joa par biljki zasadim. Ovo mi je samo prvi pokuaaj, amaterski. Evo je kako se razvila.. Hvala velika za ovako nesebican savjet i strucno konkretan odgovor na osnovu koga bi ti dala ime ne travara niti cvjecara, nego boga biljnog svijeta!

avg 2017.

plitko presaeno,no nema sada veze samo deri :)
EysanunaENTUZIJASTA

avg 2017.

Znala sam. Al ovaj matori pored mene nije dao da je dublje stavim, kaze tako je rasla od pocetka i biljke ne vole preduboko da se zatrpaju zemljom. A meni je isto bilo preplitko. Sad je malo nestabilna stabljika.

avg 2017.

Slobodno ti natrpaj do vrha zemlje, i biljka ti bje~i gore ka lampi, ato bi avabo rekao "die spargelt zu krass" :D Digni saksiju slob za 25-30cm, stavi ata ispod, i uradi LST, nije teako ni za po etnike, pogotovo kad ~enksa ruka to odradi nje~no :rolleyes: Sa ovom metodom ea povui biljku dole, i sredit ea sebi viae mjesta u boxu a i sama biljka nee rasti samo u vis.. _UKI99e_SyE Zaato ti preporu ujem ovo? po slikama ti se vidi da ti donji dio biljke skroz malo "faa" svjetlo, ovako kada raairia i povu ea biljku ka dole, i podignea ju 25-30cm prema lampi, sredit ea to :) i onda je samo sa vremenom spustaa od lampe dole kako raste bom.. P.S na ovom video zapisu je bilja topirana, ne moraa raditi topiranje ako imaa autoflowering sortu, samo LST odradi
GafPOZNAVALAC

avg 2017.

Koliko vidim biljka ti je pocela cvijetati, sad polako kad potrosi nutrijente iz zemlje, pocnes sa gnojivom i uzivas u popunjavanju badova(cvijetova), sretno do kraja ;)
EysanunaENTUZIJASTA

sep 2017.

Na rijetko kojoj biljci se ogleda preobrazaj kao na konoplji: od malenih vlati na slabaanioj stabljiki do jakog zbuna metar visokog. Kakav uzitak gledat je svakog dana kako raste, jaca i daje cvjetove, koji iz dana u dan stvaraju stotine ljekovitih sastojaka. Drevni poklon svete prirode. Zahvaljujuci svima vama koji ste me punim srcem savjetovali i svojim iskustvom i znanjem podrzavali, dozivljavam sad finale. Zelim isto da se izvinem ato se nisam ranije javljala, nije mi bilo baa najbolje. Ali kad je pogledam, osjecam se i viae i bolje. Izvinjavam se na spajanju ovog posta sa slikama,doslo je do male greske :) L0oD

sep 2017.

Fino :thumb:. Ja bih rekao da treba tu joa cirka 3 sedmice do finala.
EysanunaENTUZIJASTA

sep 2017.

Hvala na odgovoru! Au, tri sedmice... Nadala sam se da cu uskoro moci da berem, da se konacno naspavam; nocu budna ko sovuljaga, a danju se vucem sa podocnjacima dvokrilcima. Nego ata mislia, treba li da promijenim neato, period osvjetljenja npr.? :gled:

sep 2017.

Pa ako ti nije re~im svijetla na 12/12 onda bi trebala to prebaciti s obzirom da je rije o fotoperiodnom strainu koliko sam pohvatao. I nekak imam dojam da ti se rasipa svijetlost, bje~e lumeni tamo gdje nebi trebali i to je pomalo ko i.

sep 2017.

Ljepo, @No Joke da lete lumeni, koristio sam istu lampu u micro boxu prije, treba reflektor za nju napravit, nego, kako god, prvi joj je grow, nije se loso izvukla biljka.
EysanunaENTUZIJASTA

sep 2017.

Natapa se moja biljka. Za ulje.

sep 2017.

Odli no drugarice, estitam.
EysanunaENTUZIJASTA

sep 2017.

Hvala! Prvi uzgoj prvi ulje.

sep 2017.

Odli no, samo pripazi na ovu zadnju konc. solventa u smislu da ispari koliko je mogue, vjerovatno znaa o em pri am. Iskreno i nema bolje do svojeg. Najbolji lijek jer je utkan dio tebe u to...kreni od ljubavi,~elje,volje i na kraju...mo svega toga je neusporedivo nepobjediva komponenta u smislu bilo kakvog lije enja pa i prevencije.
EysanunaENTUZIJASTA

sep 2017.

Razblazeno sa orahovim uljem na 2,5 %. Dosta viae apoteka i farma-mafije i njihovog monopola nabijanja paprenih cijena i to za sinteticki THC koji ni ptiblizno ne djeluje kao prirodni.
EysanunaENTUZIJASTA

sep 2017.

Predivno receno, dragi prijatelju! Pazila sam je od kako sam je dobila kao sjemenku, gajila s puno ljubavi i gledala sve ove mjesece. Za mene je ona sveta bi, najstarija biljka covjecanstva. ona mi daje sad svoj mocni lijek. Biljke itekako komuniciraju Duh nadjacava materiju i ljubav je e najjaci i u stanju je da pobijedi sve.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se