LEGACY
Uvoz CBD-a i proizvoda od CBD iz non EU zemalja
34 odgovora3,576 pregleda
ivica0208
ISTRAŽIVAČ56 REP4%
→ Entuzijasta
ivica0208ISTRAŽIVAČ
jan 2020.
jan 2020.#1
Poatovani svi!
Nov sam na ovom forumu. ali pozdravljam sve i svakoga tko u dobroj vjeri sudjeluje u legalizaciji CBD-a :)
imam nekakvu vezicu da uvezem preparate napravljane od CBD-a, ali ne znam da li je to legalno.
imam dva pitanja:
1. ako je legalno, na koji na
in bi se moglo to provest?
2. Ako nije legano, kako u RH postoje online du
ani koji se s tim bave?
Pozdrav svima
I.
NewPlayer
ZMAJ18.617 REP
NewPlayerZMAJ
jan 2020.
jan 2020.#3
U RH je CBD legalan i mozes ga kupiti u cvijetu, ulju ili ostalim preparatima. Ako nisi iz RH onda ti je ona najbliza da ju posjetis, kupis CBD i riskiras prijevoz preko granice;)
A ako si iz RH i imas "vezicu" kako kazes za CBD onda moras podnijeti mnostvo zahtjeva za otvaranje trgovine da bi mogao staviti u legalnu prodaju. Samo to mi nekako i nema bas smisla, ta "vezica" jer CBD mozes slobodno growat u RH samo moras prijaviti ministarstvu. Na EU spisku se nalaze sorte koje su dozvoljene za uzgoj. :)
Sljokica
POZNAVALAC832 REP26%
→ Ambasador
SljokicaPOZNAVALAC
jan 2020.
jan 2020.#4
Ako nije iz RH ne mora mu nu~no ona najbli~a biti, CBD se legalno prodaje i u Srbiji. Do duae niko joa ne prodaje u cvetu ali cvet prodaju izmrvljen :)
NewPlayer
ZMAJ18.617 REP
NewPlayerZMAJ
jan 2020.
jan 2020.#5
Mislio sam na balkanske zemlje iako nisam znao da je CBD legalan u Srbiji
ivica0208
ISTRAŽIVAČ56 REP4%
→ Entuzijasta
ivica0208
ISTRAŽIVAČ56 REP4%
→ Entuzijasta
ivica0208ISTRAŽIVAČ
jan 2020.
jan 2020.#7
Nije problem u uzgoju, nego u tipu preparata koji postoji isklju
ivo u Srbiji.
Ne bi uvozio CBD, nego paletu preparata koje sadr~e cbd :)
NewPlayer
ZMAJ18.617 REP
NewPlayerZMAJ
jan 2020.
jan 2020.#8
Koji je to tip preparata?
Onda ti ne preostaje nista drugo nego vijat papire za legalnu prodaju. Ima vec dosta shopova u hr s preparatima, mozes i njih kontaktirat, vjerujem da ce ti drage volje pomoci :)
Sljokica
POZNAVALAC832 REP26%
→ Ambasador
SljokicaPOZNAVALAC
jan 2020.
jan 2020.#9
Pro
ealjaj bolje ponudu u Hrvatskoj jer je znatno bogatija od ove u Srbiji, li
no sumnjam da ovde ima ne
eg ato namo nema.
12 REP24%
→ Istraživač
mar 2023.
mar 2023.#10
Je l' neko zna da li se sad, kad je cbd legalan u Srb. moze naruciti iz Holandije npr? Posto je ovde ponuda sranje, a i kvalitet je upitan.
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2023.
mar 2023.#11
Ne. Osim ako netko nije proveo registraciju proizvoda. Za 100/100 info bi morao pitati proizvodjaca odnosno gdje planiraa kupiti da ti poma~u izvod iz registra Srbije da je proizvod registriran.
12 REP24%
→ Istraživač
mar 2023.
mar 2023.#12
Hajeee.... To bi zna
ilo da ne smem ni da unesem u Srbiju kad putujem?
Ispada da su oni samo tog jednog proizvoa
a dozvolili, tj. taj ato se prodaje direkt u Srbiji. A o njima nema nie niata. Ni poreklo biljke ni ulja ni niata. Plus je najslabije mogue...
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2023.
mar 2023.#13
Sta da ti kažem. Tako piše u pravilima Carinske uprave Republike Srbije. Sto je najbolje, i kad se registriraš, svaki put kad radiš uvoz, moraš platiti fitofarmakološku analizu na mjestu gdje se radi utovar robe + u Novom Sadu na kemijskom fakultetu iako šalješ isti proizvod i sve po PS-u. Radi toga cijena preparata koji nama trebaju u Srbiji ima vislju cijenu. BioBizz zemlja Naprimjer, kad ju uvozi Hidroponika, iako je uvezena 227 puta, svaki put prolazi istu proceduru. Da ne spominjem mineralna gnojiva u bocama. Sto je najbolje, na carini, za uzorak koji ide na fito inspekciju, dovoljno im je najmanje pakiranje. Sta se dešava? Živi primjer, Plagron Green Sensation. Boca od 1l. 12 ih je u kutiji. Svaka boca preko 100€. Sta napravi carina? Uzmu cijelu kutiju. I nemos nikoga kasnije kad sve bude u redu tražiti proizvod Nazad. Valjda podijele medjusobom…
sone1
ZMAJ46.344 REP
sone1ZMAJ
mar 2023.
mar 2023.#14
Kontam gde zivim i znam da preteruju, ali ovo sto rade je terorizam za narod, i zdravstveni i finansijski. . .imam zelju preduzeti nesto, al nemam stomaka to me . . .
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
mar 2023.
mar 2023.#15
Sta da ti ka~em @sone1, radi svih tih razloga i situacije, ja koji niti ~ivim u Srbiji/Bosni niti imam neke veze osim ovog foruma, sam iaao poduzeti nesto. I mo~e se, medjutim proces je brutalan. Sto papirnato, sto ~ivcima, sto moraa imati nekoga lokalno, sto se svi boje + malo malo tko god hoe ima pravo proces resetirati prakti
ki i poveati troakove. Poanta price je da se ne treba
udit, nego biti svjestan i o
igledno, prilagodit se.
sone1
ZMAJ46.344 REP
sone1ZMAJ
mar 2023.
mar 2023.#16
Znam bizz vidim, svaka cast na vremenu i volji :thumb:
Ali nama su mentalitet srozali, to je problem, treba se izboriti, a za to treba stomak, jer smo u manjini, a ko sto kazes, svi su naviknuti, a to ne valja. . .
edit
Al dobro, polako, meni nesto klikce, valda ce i drugima polako, zapadni mediji guraju na sve strane, rasirice se polako i promeniti svest, samo treba ubrzati proces
12 REP24%
→ Istraživač
mar 2023.
mar 2023.#17
Ja moram rei da sam ja skoro uneo ulje iz Amsterdama kad sam se vraao avionom preko Maarske. Nisam bio siguran da l' smem pa mislim nisu ni oni sigurni. Mo~da sam mogao ozbiljno n****i al' eto nisam i koristilo mi je za sve pare. Ne usuujem se kupiti ovo domae, kontam bolje da i suncokretovo da naspem pa da se igram placeba...
12 REP24%
→ Istraživač
mar 2023.
mar 2023.#18
isto sumnjam da e ovi naai neato da urade jer zapadni mediji guraju. Ako im nije u interesu nee da ih zanima. Posle onih poslednjih protesta se neato malo promenilo al' niata zna
ajno. Viae da se ka~e da se neato uradilo a nije. Valjda treba opet na ulice.
jan 2020.
1 / 18
jan 2020.
mar 2023.