VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaHR - legalizacija u medicinske svrhe 2015?
LEGACY

HR - legalizacija u medicinske svrhe 2015?

370 odgovora25,087 pregleda
nightriderENTUZIJASTA

apr 2015.

Nakon nekoliko intervjua u novinama i na portalima jasno je da e povjerenstvo za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe predlo~iti izmjene zakona koji bi u proceduru trebao ui najesen. Bit e tijesno zbog izbora, no ono ato je meni zapelo za oko je sljedee: "Marihuana bi se tako najvjerojatnije uvozila iz Nizozemske - glavnog europskog dobavlja a marihuane u medicinske svrhe - a u ljekarni kim laboratorijima preraivala bi se u ljekovite pripravke za razli ite dijagnoze" Umjesto da ovdje imamo proizvodnju, mi emo uvoziti. WTF? Mialjenje?

apr 2015.

a sta te tu cudi, u ovoj kriminalnoj paratvorevini koju jos neki naivci nazivaju republikom hrvatskom al je apsurdistan,sve se uvozi,pa sto nebi i trava??

apr 2015.

Ja u ti dati mialjenje naaeg povjerenstva; "Poljoprivrednici znaju proizvesti hranu ali neznaju proizvesti lijek." Taj odljev umova se nije sijetio da neki poljoprivrednici ve proizvode lijek takozvani "opijumski mak" koji je legalan uz strogi nadzor nadle~nih ministarstava. Nisu se ni sjetili da su ti poljoprivrednici educirani za uzgoj toga lijeka, pa na isti na in mogu educirati poljoprivrednike za uzgoj vutre. Hoea da ti ja ka~em o emu je tu rije , o monopolu, tko god misli da mi nemamo sposobne ljude za uzgoj lijeka je u krivu. A povjerenstvo e ti to rei, znaa zaato, jer su im monopolisti napunili ve d~epove dobrano, jedna rije ; BEDROCAN. Tema o legalizaciji u hr ve ima, i vjeruj mi kako god bude nema aanse da ea moi ikad posaditi svoju biljku niti e tebi, meni ili nama biti bolje. Sve se vrti oko novaca i tako e uvjek biti. Ja se dr~im one mamieve Nabijem ja sve njih na onu stvar, ja dalje pi im po svome i ne obraam pa~nu na monopolisti ke smradove.
nightriderENTUZIJASTA

apr 2015.

Znam neke ljude iz Colorada koji bi ulo~ili u proizvodnju u zemljama gdje je to legalno, i sad mi je full glupo njima objaanjavat zaato joa i to nee kod nas biti kako je vani. Uz sve ostale gluposti kod nas... nije 12 milijardi deficit nego 18. nije 24,000 uhljeba nego 23,997.

apr 2015.

`ta je tu udno da uvozimo, klasika u nas. Kako dolazi do nezaposlenosti i slabljenja gospodarstva? Tako da zbog svoje pohlepne/prezadu~ene povijesti jednom poljoprivredniku/proizvoa u nabijea hrpu papirologije i poreza, prireza, legalizacija, a-testa i eg se ve ne sjetia. Time djelomi no nahrania par obitelji ije majke/o evi rade kao roboti u tom birokracijskom stroju, i naravno, vei dio potrpaa u d~epove :) I to napravia u toj mjeri da dolazi do toga da je naa proizvod u startu skuplji od uvoznog. I onda si prisiljen uvoziti jer je strano jeftinije i ne isplati ti se kupovat domae. Na kraju tra~ia stranog investitora jer je ovaj naa bankrotirao. Pa fino prodaa ovjeku firmu a njega naguzia do kraja. I tad dolazi do vrha svih strategija, da stranac u RH ima viae firmi nego Hrvat. Na kraju svi radimo za avaba a na horizontu se ne pojavljuje napredak. Jel ti znaa da mi izvozimo drvo i uvozimo ormare i namjeataj? }iva istina, jedan od milijun primjera. Ljudska, posebno hrvatska glupost. Kad kockice ne rade jedna s drugom dobijea to da niata ne funkcionira, samo se grabi di se stigne dok ne nestane. Nadam se da e bar ovo uhvatit prije nego i to sklizne strancu u ruke Ajd molim vas samo netko nek promijeni naslov, ovo "najesen" bode u o i.
nightriderENTUZIJASTA

apr 2015.

Mislim da bi naslov trebao ostati "najesen" jer je plan da se prijedlog zakona od strane povjerenstva poaalje do sredine/kraja aestog mjeseca, a tijekom ljeta i polovice 9tog mjeseca predlo~i zakon za saborsku proceduru.
nightriderENTUZIJASTA

apr 2015.

Kao ato sam rekao, evo danas i najavljeno slu~beno: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vec-od-jeseni-mogli-bi-biti-dostupni-medicinski-kanabis-i-lijekovi-koji-ga-sadrze---382716.html A sad lijepo natrag vratite orginalni naslov ovog threada.

apr 2015.

moze sa naslov promeniti i na jesen, u cast toga sto ce se dogoditi :) no ne mesam se, nisam ni prvobitno nista menjao ovde predlozen zakon u proceduru jos ne znaci i izglasan zakon. al daj boze. samo i onda od sadnje nece biti nista kako kazu, al ce se moci kupovati lekovi i pripravci. znaci farmacija krece a da sadis sortu koju hoces jok. i sta su uradili, otvorili su dzepove da im se napune

apr 2015.

Nema sadnje :djede:. To do procedure se mo~e izmjeniti joa 100 puta, niata nije finalna stvar, al sadnje nee biti sigurno jer to njima nije u interesu. @nightrider ka~e se na jesen a ne najesen :razvaljen::.
1310ZMAJ

apr 2015.

Ne vjerujem komunistima ni kad darove donose.
WizdomLEGENDA

apr 2015.

Jebea politiku i jebea vladu, trava je legalna u mojoj kui. :D
nightriderENTUZIJASTA

maj 2015.

Sla~em se, predlo~en zakon ne zna i i izglasan zakon no slu~bena najava pojedinosti iz tog zakona je gotova stvar.
HazerAMBASADOR

maj 2015.

Sve je to glupava proceduralna pogreaka. Ameri su prohibicijom uvatili travu kao i alkohol onomad (znamo kako je to zavrailo), a i trava se manje-viae oslanja na svoje noge u USA. USA je defacto svjetska mjera bez obzira koliko je voljeli/mrzjeli - ameri kroje. ak i kinezima kojima toliko duguju. Ja nisam vjernik ali boga molim da ato viae dr~ava USA uvedu potpunu legalizaciju kao ove etiri da se to dovede do federalnog nivoa i onda smo mi obo~avatelji biljke na konju. Veina svjeta e to popratiti i to je to.

maj 2015.

Gledam danas neki prilog na jubito 53% je za legalizaciju a 2000 ih je bilo 30%..O usa pricamo...

maj 2015.

i ja gledam o cemu pricate, a naslov teme HR
HazerAMBASADOR

maj 2015.

My bad ... zanio se. Eto on topic; Varga je pragmati ar, povjerenstvo je aj re emo "realno" ali iz bilo ega iz itanoga iz prijedloga njihovih ne mogu uope zaklju iti da imaju namjeru proairiti na in na koji je marihuana sada u zakonu, nego prilagoditi zakon na taj na in da se indijska konoplja u medicinske mo~e "uzgajati" pod strogo odreenim uvjetima i to naravno podrazumjeva neku posebnu vrstu licenciranja "proizvoa a" o kojemu nitko nema pojma ni u startu. Kompliciranje uglavnom koje e na kraju po mom sudu zavraiti neato sli no kao u Sloveniji - tresla se brda rodio se mia odnosno sintetizirani THC/CBD.

maj 2015.

Baa ga znaa prosrat @Hazer samo da neat napiaea. Evo citirat u ti jednu re enicu ministra varge "cilj legalizacije jest omoguiti teako oboljelima medicinski kanabis u ato prirodnijem obliku". Pa ti evo citat jednog od lanova povjerenstva: "nije nam u interesu oformiti zakon po slovenskom modelu koji je po naaem mialjenju loa". Bilo bi lijepo da svoja mialjenja zadr~ia za sebe jer su opre na onom ato smo uli iz usta dvije va~ne karike u donoaenju ovog zakona. Na dozvolu za uzgoj to zaboravite, ako dr~ava ili farmacija ne profitira nema smisla da e se takvo ata odobriti. I povjerenstvo je istaknulo da uzgoj nee biti dozvoljen nikome. Ja se nadam samo da nee po njema kom modelu gdje te pet grama na recept koata 80 eura i zdravstveno ti ne pokriva troakove lije enja medicinskim kanabisom. Jedino pozitivno iz te legalizacije za nas growere e biti to da e tim zakonom smekaati pravosue, pa neemo morati strepiti da emo zavraiti iza reaetaka u slu aju da nam nau 10-ak biljki u dvoriatu, veinom e se naplaivati kazne i puniti dr~avni prora un.

maj 2015.

Kakve su kazne novcane znali lupat,nekad se ni par mj zatvora ne cini tako lose... jos kad uzmes u ibzir kolko se ceka na red da odsluzis kaznu...
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Legalizacija trave je definitvo pred naaim vratima. Da vas malo upoznam da jednim problemom na koji Varga nije ra unao kada je zapo eo proces legalizacije: jedino povjerenstvo koje je odabrao je bilo ono od strane ljekarnika. Definitivno je da je proces legalizacije usporen poato je kompletni ceh farmaceuta znao da im nije u interesu ato prije omoguiti takvo ata, pogotovo ako se tada smatralo da e im u bilo kojem postotku umanji dobit (npr. manja prodaja lijekova protiv bolova i antidepresiva). Zatim su u povjerenstvo dodali dosta doktora u sklopu povjerenstva HZZO-a i tima koji je proveo istra~ivanja te su oni vrlo vjerovatno ubrzali proces tako da ako sve nastavi ovim tempom bolesti kao ato su anoreksija bi se mogle lije iti medicinskim kanabisom
savagestrainAMBASADOR

jun 2015.

Meni je jako drago da se to deaava i da barem jedna grupa ljudi bude napokon imala pristup vutri, to jest ona kojoj je najpotrebnija. I iskreno nisam nikada mislio da emo doi do ove razine, ali ja mislim kada uhljebi ugledaju kakav porez od toga mogu udariti, uvest e zakon koji e tjerati ljude da sade, a ne zabranjivati im. Samo treba smradovima dati priliku da okuse malo novca koji dobiju na ra un vutre, vidjeli bi kako bi se pri a promijenila....
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Dr~ava bi trebala uzgajati i prodavati vutru. Sredstva i logistiku imamo. A dobit bi bila ogromna. Maknuli bi hrpu agronoma sa burze, zaradili i smanjili potrebu za lijekovima. A roba bi bila vrhunske kvalitete. Samo da ju ne prodaju po ljekarnama jer kad ovi nabiju mar~e cijena e biti kao da kupujea na ulici
savagestrainAMBASADOR

jun 2015.

Imamo mi sve, ali nam drzavu vode glupsoni koji se jos uvijek svadjaju tko je po kome pucao pred vise od 20 godina....omg....samo kad mislim na to mi se tlak digne....-.-
jesamZMAJ

jun 2015.

http://www.jutarnji.hr/vargina-komisija-iz-ministarstva-zdravlja---omogucite-pripravke-na-bazi-indijske-konoplje-za-maligne-bolesti--aids-i-multiplu-sklerozu--/1369998/ super, mada me baa zanima po kojoj metodologiji su neke zn. dokaze uva~avali, a neke o ito ne, ali nema veze, jer kad zakonski sve proe, otvara se ogroman prostor za daljnje djelovanje... suludo bi bilo uope o ekivati da e zdravstveno pokrivati kanabis, ljudi moji, pa u tijeku je joa vea privatizacija zdravstva :(
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

da bi legalizirali treba provesti istra~ivanja. Sve zapo inje pretpostvakom. U ovom slu aju pretpostavka je da kanabis ima pozitivno djelovanje kod osoba koje imaju X,Y i Z bolest. Zatim se provodio klini ki dio ispitivanja u suradnji sa doktorima koji su specijalisti za te bolesti te samim pacijentima koji ostaju u ovom slu aju anonimni (zato ato su konzumirali klanabis koji je u RH ilegalan). Ako se ustvrdi da kanabis poma~e u ubla~avanju X i Y bolesti onda se u rezultate istra~ivanja to i napiae a za bolest Z napiae da nisu pronaeni dokazi koji potkrepljuju po etnu pretpostavku. Raj rad se isprinta, preglefaju ga 3 nezavisna suradnika te se objavi u nekom od znanstvenih asopisa. I tako se u zakon uvrsti da se trava bude propisivala za bolesti X i Y
jesamZMAJ

jun 2015.

:) nije to bilo baa pitanje na koje tra~im odgovor, hehe, nego viae, onako, komentar u stilu; emu otkrivati toplu vodu kad je medicinski kanabis legalan u viae zemalja EU i svijeta i postoji ve neka regulativa i popis dijagnoza, relevantni znanstveni radovi koji govore u prilog i drugih bolesti... a mislim da je nemogue da su ti naai dr. ispitivali travu na naaim pacijentima jer joa nije promijenjena zakonska regulativa koja bi im to omoguavala
Kyriu_SenseiISTRAŽIVAČ

jun 2015.

Pa nisu ispitivali, al ako ato sam rekao takva istra~ivanja se provode na ljudima koji su koristili kanabis (bez da im je to doktor prepisao ili preporu io) al ostanu anonimni zbog zakona (posto je ipak za dobru svrhu). Takoer baa i nije dr~avi u interesu da kopiraju zakon tue dr~ave. A ovo sa popisom bolesti ti je relativno jer nije to to no u 100% slu ajeva. Tako to ide u medicini. Svatko neato novo otkrije pa se od toga svega pokuaa spojiti u neato ato je prihvatljivo u veini slu ajeva. Primjer: netko je mogao otkrit da trava poma~e kod anoreksije i kod ponekad impotencije a drugi bude otkrio da trava poma~e kod anoreksije al ne i impotencije (ovo je samo primjer a ne injenica). Na kraju se bude dogovorilo da e napisati da trava poma~e kod anoreksije a za ovo drugo ne jer nemaju vrstih dokaza
nightriderENTUZIJASTA

jun 2015.

Kao ato sam u originalu i otvorio ovaj thread upravo je i potvreno u Dnevniku HRT-a. NAJESEN legalizacija u medicinske svrhe.
HazerAMBASADOR

jun 2015.

Iz dnevnika, ka~e "sve smo rijeaili sa policijom". Jedino e u po etku morati korisnike medicinske marihuane uhititi (uhapsiti) pa onda poniatiti prijavu. Debilana. `ta su rijeaili? Hoe ljudima onda vratiti ulje/vutru? To je ono ato mene najviae i zanima, promjena zakona (olabavljenje) a u toj sferi ne vidim pomaka bar ne iz pri e ljudi koji su medijski eksponirani. Evo ga stream iz dnevnika ako nekoga zanima (od 30:50): http://www.hrt.hr/enz/dnevnik/289691/

jun 2015.

mogli su bar dopustit joa za ptsp i depresiju i ostale neuroloake bolesti (jedino sto ond mogu i legalizirat jer cjela hr je depresivna i svi branitelji imaju ptsp .. pa ond )..neka legaliziraju i otvore nova radna mjesta i napune *ebeni prora un
nightriderENTUZIJASTA

jun 2015.

Predsjednik vijea je rekao da e se svakih 6 mjeseci vijee sastati i odlu ivati airenju primjene terapije/lije enja za druge bolesti i simptome bazirano isklju ivo na istra~ivanjima. Napomenuo je i da se istra~ivanja ne provode dovoljno :) U prijevodu, kako budu u EU radili istra~ivanja i objavljivali ih tako e se i airiti primjena. Mene smeta ato emo to uvoziti umjesto da se raspiau natje aji za koncesije po ~upanijama i vozdra. Zamislite intervju na HRT u "plodovi zemlje" gdje govore o dobrom urodu, poticajima itd. No i kad bude dozvoljen kontrolirani uzgoj mislim da e najvei problem biti sa kraama/provalama/sigurnosti izuzev za Todorie i sli ne koji e uletiti s brdom love.

jun 2015.

Za glaukom nee dozvoliti, mislim straano. Jedini ljek za o ni tlak i oni tako. Glavno da su kapljice koje nepoma~u niata preko 100 kuna u ljekarni. Ja vjerujem da kad ministarstvo zdravstva sra una koliko mo~e uatedjeti na ljekovima za neke tegobe i bolesti mjenjajui ih za vutru da budu oni doradili tu listu bolesti.
SCANIAAMBASADOR

jun 2015.

Vidim ovdje dosta ljudi dobre volje, optimizma i poatujem to. Meutim ja nisam baa optimistican po tom pitanju.. Joa od raspada Jugoslavije odreenoj skupini ljudi je u interesu uniatiti ovu naciju (i dobro im ide). Neosporivo je svo pozitivno djelovanje kanabisa i neke dr~ave (Colorado) su objasnile neke stvari kao npr. smanjenje kriminala nakon legalizacije, poveanja gospodarstva, poboljaanje zdrastvenog stanja veine stanovniatva i sl.. Ali kod nas je situacija druga ija iz razloga ato nikome na vladajuim pozicijama unazad 20 godina nije bio motiv boljitak i razvitak druatva i ja anje dr~ave. U mnogotome nismo ni blizu Europi.. Pa tako ni u kanabisu.. zaato bi narodu bilo lakae ako postoji opcija da mu bude teako.. Primjera radi ugradnja plina u auto se u Europi podr~ava i potie a kod nas te oderu ako si ekoloaki osvijeaten, svako pokretanje vlastitog posla se ka~njava velikim porezima i nametima i dr.. Tako i sa Kanabisom.. Farmaceutskoj industriji se to vjerojatno kod nas nebi svidjelo jer postoje mnogi skuplji ljekovi koji nisu toliko u inkoviti kao kanabis.. Osim toga ak i ako doe do legalizacije u medicinske svrhe to e biti samo da odreeni pojedinci peru lovu i profitiraju.. Pogotovo ako e se uvozit bit e najvei aljam od robe upitne kvalitete, kao ato nam auti dolaze loaiji nego u ostatak europe, odjea i obua sumnjive kvalitete, tako bi bilo i sa kanabisom.. To se ne mo~e promijenit takva je nacija i mentalitet i gotovo..
nightriderENTUZIJASTA

jun 2015.

Lista bolesti za koje se cannabis mo~e koristiti kao terapija e se proairiti. Nikad ne piaem neato u ato nisam siguran. Uzmimo da si u pravu ato se ti e "vladajuih pozicija unazad 20 godina". Radi se o nesposobnima i nekompetentnim ljudima u birokraciji i na elu ministarstava, agencija, ~upanija i gradova. Ima puno svijetlih primjera u Hrvatskoj da se mo~e bolje. Po etkom dr~ave privatizacija je napravljena legalno jer je vrh tako odlu io. Netko je morao privatizirati, ostali - ko nas hebe. Onda smo imali opet desetljee sli nih koji su smatrali da su bogom dani i da im se treba zahvaliti ato su uope uzeli dio vremena da kradu i varaju. U meuvremenu dr~avni aparat se proairio za 300k zaposlenih. I dolazimo do najnovijeg desetljea postojanja ove naae dr~ave gdje imaa graske uprave koje imaju 16 --- pazi `ESNAEST informati ara zaposlenih na odr~avanju weba, ato je u prora unu istog grada outsourcano tvrtki koja je napravila web. Ovo je najbanalniji primjer. Primjeni sad to na bilo koji grad po tvom izboru (sa viae od 20k stanovnika), odaberi neki odjel i usporeuj prora un i du~nosti djelatnika. Neda ti se? Malo je previae posla? Nije to tvoj posao? Tvoj porez plaa nekog drugog da to radi? Iz prve ruke ti mogu rei da je za 20 Barica i `tefica plaen te aj koriatenja ra unala + te aj koriatenja softvera tvrtke IN2 ato ti je 5000 kn po zaposleniku (ugrubo, brutto) = 100k. Ti te ajevi su trajali mjesec dana. Tim Baricama i `teficama su za to vrijeme plaene plae i doprinosi a u meuvremenu se platilo druge ljude da rade njihov posao, tih mjesec dana. Izra un troakova je sad negdje na... ajmo puknut blesavo ... pola milijuna kuna. Par mjeseci nakon te aja za kojeg je svaka Barica i `tefica dobila certifikat o polo~enom ispitu - tj. certifikat da zna raditi u tom softveru koji je spomenuta tvrtka napravila za tu specifi nu agenciju, zavod, ured, nebitno - Barice i `tefice i dalje nisu znale UPALITI RA UNALO!!!!! Poato mi je dopizdilo to, poslao sam 10 puta bolje sro en mail u sve mogue novine a sve je kulminiralo time da su par mjeseci nakon toga Barice i `tefice koristile ra unalo i taj softver umjesto knjiga i mlaih Barica i `tefica koje su naknadno upisivale njihove podatke. Mislim da je netko dobio i otkaz. I btw. nisu viae devedesete, policiju je te~e podmititi kad prekora ia brzinu. Murjaku mo~ea rei da je murjak umjesto policajac bez da te prebije s pendrekom, svaka dr~avna tvrtka, ministarstvo i agencija ti mora dati informacije koje zatra~ia bez da ti se smiju na telefon ili da tra~ia nekog politi ara, svaki natje aj ma koliko god namjeaten mora biti javan.... stoga malo optimizma nebi akodilo. Niti u drugim dr~avama nije hebeno. Radio sam i ~ivio u nekoliko dr~ava diljem svijeta. Jel nam super? Ne, nije. Ali dok je mentalitet ljudi kao tvoj - pesimizam, negativa i sli no, uz isklju ivu pasivnost do tad e se stvari jako sporo razvijati. Pogotovo dok se o tome piae na hebenom forumu i apsolutno niata ne radi aktivno.
SCANIAAMBASADOR

jun 2015.

Nisam pesimist, realist sam, a to je u ovom slucaju ista stvar :D .. skreemo sa teme administratori e nam hebat sve zivo i nezivo... Mentalitet ljudi u RH je samodestruktivan, pasivan kao ato si rekao, zlurad i svi gledaju samo svoju korist... Da Svicarci dou kod nas a mi u svicarsku, a proracun i standard ostali isti.. tada bi Svicarska imala hrpu vanjskog duga, a Hrvatska najbogatija u Europi. Sve je do ljudi.. Ja recimo radim u dr~avnoj sektoru i da upao sam preko veze.. I kao takav ozbiljno radim na odlasku van iz dr~ave. Uope mi nije novac problem u ~ivotu, nego zadrti neobrazovani mentalitet koji su tobo~ veliki moralisti, a diskriminiraju sve ~ivo i ne~ivo, koji joa uvijek smatra kanabis drogom i ateto inom ( ast izuzecima). Rjeaenje je otii u neku liberalniju dr~avu.. Meni osobno prioritet dr~ava sa legalnom prostitucijom, ali volio bi jednog dana ~ivjeti tamo gdje je legalan i kanabis.. Sumnjam da e to uskoro biti ostvarivo u RH i nadam se da grijeaim :)
savagestrainAMBASADOR

jun 2015.

nightrider sve si ti to lijepo srocio, ali iskreno, meni se neda cekati da netko nesto poduzme da se stanje popravi, a ja stvarno, koliko god se trudim, ne vidim dobar izlaz iz ovoga u cemu smo sada. mi smo "evoluirali" u ovo u sta sada jesmo, tocno kako si gore naveo samo zato jer smo se morali prilagoditi vanjskom svijetu jer to po nas ne bi nikako dobro zavrsilo, inace bi se vjerojatno jos igrali kauboja i indijanaca da se vecinu pojedinaca pita (a svi znamo kako Ameri hendlaju situaciju sa narodima koji se igraju kauboja i indijanaca) jbg, u Hrvatskoj vecinski upravlja crkva, meni se od toga okrece zeludac, jer imam jedan zivot i necu sjediti i nadati se da ce biti bolje dok mi malo pomalo svaki uhljeb sa drzavnog vrha, ukljucujuci klerofasiste pije krv na slamku. mene kurve ne interesiraju, ali me vutra itekako interesira i ja se necu zivcirati svaki puta kada dodje legalizacija na temu da neki od tih majmuna sa vrha, koji vecinom nema pojma ni za opis vlastitog posla, pocne pricati kako legalizacija ne dolazi u obzir jer se radi o drogi. ako su legalne cigarete od kojih umire gigantska cifra svake godine, kako aktivno, kako pasivno, alkohol, zbog kojeg jedni festaju, a drugi pestaju zenu i djecu ili gaze ljude po cestama (ili se pak odluce kandidirati za neku upravljacku poziciju), e pa onda ocu imati vutru da barem mogu zatupljeno gledati u tu cijelu situaciju i smijati se sam sebi kako sam uspio ovdje izdrzati 20 godina. neki dan je u indexu bila vijest o onom odlasku u Njemacku, cura je rekla kako tu nije mogla naci posao i kako se neizmjerno veseli zivotu vani, u komentarima su doletili ko muhe na govna, spominjuci domoljublje, jos su govorili da je kurva jer je napustila i ne znam sta.... brate mili, kakva smo mi gamad, da cim netko skupi hrabrosti reci ne ovako retardiranom rezimu, umjesto da ta osoba dobije potporu bodrimo, obicno zavrsi kao neki izdajnik ili tako nesto.... mislim, jebalo te domoljublje, kako cu voljeti drzavu koja mrzi svoje stanovnike (sto se vidi iz prilozenog) A osim puno price, kao zemlja nemamo nikome sta za ponuditi. Napretka nece biti, ali i da bude, ja se tu ne mislim vratiti kada jednom odem.
nightriderENTUZIJASTA

jun 2015.

I meni se gadi ato smo skularna dr~ava, a zapravo nismo. Jer im kaptol neato zaprdne odma se odreeni dio naroda odlu i glasati. Gle. da si branitelj sa PTSP-om ili bilo kakvom ozljedom saznali smo da bi mogao gutiti policajca. Ja se sjeam situacije dok sam kao kvalitetno punoljetna osoba dobio aamar inu od policajca jer sam ga pitao zaato nema svu opremu. Sjeam se i dok sam bio na sudu da mi je sutkinja presudila protiv mene iako sam kao dokaz prilo~io fotografije koje su me oslobaale krivnje. Jebga. Al se nisam predao. Otiaao sam van raditi i ~ivjeti da dobijem iskustvo i upoznam ljude. I dok ka~em van ne mislim na neposrednu blizinu (Njema ka, Engleska, Austrija) ve nekoliko kontinenata i nekoliko dr~ava. Od `vedske di sam 3 dana bio budan jer je najviae mraka bilo u 04:00 ujutro a itao sam novine do UAE gdje od treeg do desetog mjeseca nema kapi kiae, gdje nemozes djevojku/suprugu poljubiti u javnosti itd. preko Amerike gdje me na super osvjetljenom i polupraznom parkingu kriminalac pokuaao oplja kati prijetei no~em. Tu barem znam da sljedea vlada koja god ona bila mora napraviti dvije stvari: smanjiti dr~avnu upravu - dal otkazima ili zabranom novog zapoaljavanja nebitno i smanjiti poreze+administrativne barijere. Ako te interesiraju zemlje gdje je jeftino za naae pojmove, pogledaj Kambod~u... ima i vutre u izobilju, ili Sri Lanku. Ali nemoj se zajebat i ko bijelac tj stranac po eti raditi poslove koji se gledaju svisoka, tipa graevina. Uvijek idi na neki menaerski bez obzira bio to voa gradiliata. U Europi, mislim da se nikome Nizozemska ili `vedska nee svidjeti na du~e staze. Osim ato su prehladne, i emocionalno su prehladne (ljudski odnosi). Sve u svemu da svaki od nas "gunala" neato napravi svaki dan ili tjedan ato se ti e jebenih uhljeba koji u 13h gledaju kad e "tek" s posla... bit e nam bolje puno br~e. P.S. evo ja trenutno radim na prikupljanju dokaza o tra~enju mita u jednoj razvojnoj agenciji tree ~upanije od mene. Odreeni zaposlenik (a mo~da i zaposlenici) tra~i postotak od EU projekta koji "proe" kojeg taj zaposlenik obradi, za posao za koji je ve plaen uredno. PP.SS. btw. ja nemislim da si ti gamad kako si nas sve svrstao :) ali mislim da ti treba motivacije... :)
savagestrainAMBASADOR

jun 2015.

Ma sori, samo je tesko iz veselog klinca odrasti u ovo, ni ja nisam ponosan sa svojom psihom, vjeruj mi :D Nisam ja imao namjeru nikoga s foruma uvrijediti :) Sta se tice ovoga, bas sam se veselio Nizozemskoj, a sta se tice hladnih ljudi, to mi ne smeta, nisam ja ni sada previse drustven, doduse zbog tajne koja je u ormaru, ali ni inace :) Glavno mi je imati dvije - tri osobe uz sebe, i ovako pokoji forum cisto jer ima zanimljivih ljudi za popricati i razmijeniti misljenja, pa ako pronadjes dobar nikada nije dosadno ;)

jul 2015.

Pozdrav Ekipa, da li netko ima kakvih novosti po pitanju legalizacije u medicinske svrhe. Recimo da se legalizira i da se ti kao biznisman(otvoria firmu) po injea baviti proizvodnjom. Imaa koncesiju i proizvodia za ljekarne, neato tipa kao Medicine Man(Denver) u Coloradu.
baobabLEGENDA

jul 2015.

Mislim da jos nisu to razradili u detalje, ne zna se jos kako bi to sve funkcioniralo. Ali poznavajuci nas, i da dodje do legalizacije, ne bi se cudio da uvozimo tu vutru za medicinske potrebe umjesto da ju sami uzgajamo.
nightriderENTUZIJASTA

jul 2015.

Zna i, uvozit e se minimalno do sljedee jeseni (2016). Tada je mogue da e se uvesti proizvodnja u Hrvatskoj putem koncesija po ~upaniji. Ovo su informacije iz razli itih slu~benih izvora.
baobabLEGENDA

jul 2015.

Ako bi proizvodili od jeseni 2016. to bi bilo odlicno, zivi bili pa vidjeli... :)

jul 2015.

Procito sam negdje u novinama da cete kao prvo bit nest uhapseni pa onda tamo uvedeni pa tek kod doktora.. Sto mi uopce nije nelogicno..bar ne za ovu poluDrzavu

jul 2015.

Joa godinu dana onda treba ekati. Hvala na info. Ako bude ato novoga, sjetite se informirati nas. :)
nightriderENTUZIJASTA

avg 2015.

Informacije iz slu~benih izvora (ministri). Ukoliko policija "uhvati" nekog s legalno kupljenim cannabisom/preparatima doti na osoba e biti privedena na policijsku stanicu, legitimirana i puatena. DORH-u e se predati prekraajna prijava koji e podii optu~nicu ili odbaciti prijavu. Ukoliko podigne optu~nicu bilo koji sudac u RH e odbaciti slu aj. I tako dok se policija ne smiri. Zaato je tome tako? Jer ova promjena zakona koju ekamo e biti vezana uz dozvoljene lijekove a ne uz Zakon o Prekraajima. Taj e se mijenjati naknadno. Zaato? Jer ~ele promijeniti joa neke stvari. Koliko god ovo gore zvu alo neefikasno ja podupirem tu opciju jer bolje da imamo a~uriran zakon o dozvoljenim lijekovima i naknadno zakon o prekraajima i poljoprivredi kako bi br~e i jednostavnije omoguili uzgoj sljedee godine. Offtopic: pomalo razmialjam zatra~iti dozvolu za uzgoj industrijske konoplje. Otkup je zagarantiran.

avg 2015.

Zanimljivo, dobro je znati. :)

avg 2015.

neefikasno?' pa taakva debilana ne postoji nigdje..zast ne prekopiraju usa model.. Odes kod doktora dobijes recept koji furass s sobom i to je to.. Znaci oni ce otvorit legalne ljekarne i sta onda ce stajat ispred i haspit ljude???KRETENiZMU Hrvatska ti je ime... ovo kako si ti sve napiso je previse siva zona , i ako bude tako tek ce onda bit kaos.. Ne vidim zasto marihunana nebi bila tretirana kao helexi,ako ti nadju recimo imas recept sve ok ajd bok, al ne moraju oni uvjek jest +ovna... Ne bi bili banana drzava inace..A ovo o sadjenu zaboravite rodjaci.. Vise puta je naglaseno da CE SE TRAVA I PREPARATI UVOZITI i da se nece sadit, bas su u toj kontakt emisiji na hrt vise puta naglasavali to.. a mi mozemo bit sretni sto sadimo ako nas sve ne pohapse, jer sam uvjeren da ce bit ko za duhan, brate krades drzvu i vatat ce i za biljku, jer ce pisat vjerovatno novcane kazne, a znate kakvi su psi kad treba pisat kaznu... Ne znam za vas al kad sam malo cuo sta i kako planiraju mislim da ce samo sranje napravit...
nightriderENTUZIJASTA

avg 2015.

Zato jer nemo~ea prekopirati zakon neke druge dr~ave ad-hoc. Uvijek je potrebno prilagoditi, ato ti je minimalno dva tima pravnika + sabor + izmjene + 2 tima pravnika pa + sabor > na snagu. Da, u Otvorenom su pri alo o tome da e se u prvom valu UVOZITI a naknadno je govoreno u intervjuima (RTL direkt - ministar zdravlja, ministar unutarnjih poslova, Jutarnji+Ve ernji sa ministrom poljoprivrede) da e se dopustiti UZGOJ u DRUGOM valu. To je plan trenutnih politi ara na vlasti i trenutne postave radne skupine koja je i dobila zeleno svijetlo da uope napraviti prijedlog zakona. Uz to, ove zime postajemo jedna od rijetkih dr~ava koja e raditi KLINI KA ISPITIVANJA cannabisa.

avg 2015.

vidi druze nemoj me krivo shvatit dao bog da bude tako al ja mislim da vi zaboravljate u KAKVOJ I KOJOJ drzavi zivimo-.. plus kad su izbori?? Zar mislite da ce HDZ kad dodje na vlast i dalje to provodit??? Znam da svi ovdje punno pusimo :rasta::joint2::joint::razvaljen::, but lets be realistic..:thumb:
nightriderENTUZIJASTA

avg 2015.

Neznam ato e napraviti bilo koja politi ka opcija/stranka/zbor ili pojedini politi ar. Ja sam samo prenosio informacije koje su doale u javnost iz slu~benih izvora. Nadam se da e doi neki napuaenci :) Ne treba citirati post iznad tvog. St.

avg 2015.

A u izbornoj godini su sva cuda moguca pa tako i legalizacija u medicinske svrhe a i bilo koja druga politicka opcija da dodje na vlast nece se usuditi dirati nesto za sto postoji velika javna podrska a da nepricam o provizijama kompanija koje ce biti u tom biznisu...moje misljenje da je to gotova stvar i da nema povratka u nazad e sad jedino sta ce biti sa koncesijama za uzgoj u HR to treba vidjet al to i tako nama nista ne znaci osim ako nema netko rodju u vladi pa mu ovaj sredi koncesiju i poticajni kredit za podizanje plastenika ;)

avg 2015.

prvo da se razumijemo politicki sam najblize Lesarovoj stranci ili Zivom zidu al sam JAKO JAKO realan tip i uvjeren sam da izbore Dobija HDZ a posto su to sve ratno politicki kriminalno povezane skupe ljudi koji jako dobru lovu okrecu na sadasnjem stanju u drzavi mislim da nista od toga rodjaci, il ako bude dobit recept ce bit sci fi a na nas ce se vrsit jos veca represija, je da tak sada ovi svi iz vlade govore i vicu jer zasto idu izbori u 4g nisu NISTA napravili i treba pokupit glasove a kako bolje nego dobit na ovu foru, znamo da su skoro svi mladi pro weed orjentirani jer je danas svijet i znanje oko nje puno vece nego prije cca 5g.. Samo zapamtite kobajine rjeci malo se prerano veselite drugovi, pre ra no... @mario339 jee da jako njima pucca za volju narodda, koji je btw glup ko ni jedan drugi na svijetu , imamo kolektivno pamcenje zlatne ribice, sjetite se ST rive 500k ljudi nedamo Gotovinu i onda isti taj Sanader 1g kasnije uhapsi Gotovinu i izruci hagu.. Nebudite francuske sobarice ljudi.. Dao bog da si ja po*erem u usta ove izjave , al bojim se da sam u pravu....
grafAMBASADOR

avg 2015.

Svi imamo svoje strahove i nadanja, u kona nici rezultat mo~e biti ovakav ili onakav, a sve ostalo su nagaanja/~elje itd. Ne vidim smisao za tu rabotu osim isto za raspravu i iznoaenje stavova i mialjenja koja slu~e da bi se na kraju reklo, vidia da sam bio u pravu ili moji straovi su se obistinili. Politi ari imaju svoje planove i rade da se isti ostvare, glasa i su alatka da oni ostvare ono ato ~ele, a do toga dolaze raznim obaanjima i ostalim vrstama smicalica koje smialjaju isto tako ljudi koji su plaeni i koji plaaju. Na naau ~alost, tu nema pomoi ako se eka i gleda iz prikrajka, druga opcija je postati jedan od njih i polako kr iti put za svoje ideje, naravno, tko ima kapaciteta za takvo neato. Ovo ato je zapo eto oko legalizacije u medicinske svrhe sigurno ide dalje jer je i to bio dio plana za izbore i adut vladajuih koji to nee propustiti jer ima dosta onih koji vide vrijednost te ideje i sigurno e dati svoj glas za lijek koji do sad nisu imali, ali to je samo moje skromno mialjenje kako stoje stvari.

avg 2015.

Pozdrav ekipa. Evo sad je bio povjerenik u RTL direktu za medicinski kanabis i spomenuo je da e se mijenjati zakon da e se moi saditi u Hrvatskoj medicinski kanabis za bolesnike. Da se ne uvozi, da novci ostanu u Hrvatskoj. Samo je napomenuo da vlada nema baa vremena da to u ini jer su na pomolu novi izbori i ako HDZ pobijedi sve pada u vodu. Uvijek taj KRADEZE sve sjebe. A kako su naae bake prije imale posaen kanabis u vrtu i nikome niata. Njima je bila ista biljka ko i svaka druga na dvoriatu. Kao kukuruz. Ispri ala mi baka.

avg 2015.

S obzirom kolko braca srbi pustaju terorista preko grane mislim da ce nam vutra.org i sve oko nje bit uskoro na zadnjem mjestu, ne znam sta kazu serijatski zakoni u vutrici?
deonizioISTRAŽIVAČ

avg 2015.

Samo je i napomenuo da bi mogli uzgajati jedino imunoloaki lab ;) Gledao i tip je ~eai kreten...

avg 2015.

@deonizio A gledaj, tako je i u Kanadi bilo. Samo jedna firma je proizvodila medicinski kanabis. Sad ih je na desetke. Bolje da nekako ide nego nikako. @DiskoKobaja Nisam upoznat sa aerijatskim zakonima ali mislim da se tamo ruke re~u za konzumaciju. Ako nisam u pravu neka me netko ispravi.
1310ZMAJ

avg 2015.

ruke sjeku lopovima, za vutru nabijaju na kolac. u povijesnom filmu o stefanu nemanji, kaurin (krscanin, rade serbedzija) zica turcina (dragan nikolic) dim iz nargile: daj srk hasisa. a turcin ce: sikter. kasnije kaurina nabijaju na kolac

avg 2015.

Evo par kadrova gand~e na televizoru :) Ne bih se slo~io s tobom.Vjerujem da ga privatno pitaa,da bi ti rekao...ma duvaj brate,samo nemoj da te uhvate. Onekud se mora krenuti. ak je i dr. Sakoman donekle promijenio svoj stav i izjavio da gand~a ima pozitivan u inak na osobe koje imaju poremeaj sna.No,ne vjerujem mu ... jer farmacija ima punu kesu love :D Uglavnom,pri a se o Gand~i :D naveliko i naairoko a to je dobro. Evo u to ime,maznut u jedan kola p.s. nemojte itati tekst (friake vijesti) na slikama jer je prestraaan :( a marihuana je joa uvijek ilegalna :D
zendramaxENTUZIJASTA

avg 2015.

evo i taj video prilog s RTL direkta: http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/1734961/ne-postoji-istrazivanje-provedeno-na-ljudima-koje-pokazuje-da-marihuana-ubija-stanice-raka/

avg 2015.

@VenloNL sla~em se s tobom. Dobro je da se sve eae pojavljuje kanabis na televiziji i ato viae ovakvih emisija nam treba da se tupi narod isprogramira da je kanabis dobra stvar. Jer su programirani da je to neato loae, a nije. Jer recimo znam da stariji ljudi za sve ato na telki ka~u vjeruju da je to potpuna istina. A i ne znaju sami na internetu pronai informacije. Uglavnom jako dobre vijesti i oduaevljen sam da smo na dobrom putu. Kakav god da je jalov.

avg 2015.

Ne znam kolko vi to pratite al to s ovim #azilantima# ne sluti na dobro na desetke tisuca muslimana vrse desant na eu, jadni ljudi kazete vi ooput mene, jadni ne zele pomoc od crvenog kriza jer je krscanski simbol,vec traze neka prava i nedaju da im se uzmu otisci prstiju a barem je 50% muskaraca sposobnih za borbu... ISIL..

avg 2015.

@CilI ako je novinski clanak i tv prilog plus videosnimka na youbito rekla kazala duboko se ispricavam svim pacifistima i hippicima kao i mnogobrojnoj populaciji libijaca i sirijaca koje sam mozebitno uvrijedio i prekrsio pravilnik foruma.. Samo vaas ne kuzim sto ignorirate situaciju koja nam je pred vratima i nije nimalo bezazlena... Draga moja gospodo i dame moglo bi nama nase voljeno growanje bit vrlo brzo zadnja stvar na pameti...
savagestrainAMBASADOR

avg 2015.

Nazalost tesko ce se ovaj narod razuvjeriti, nije tu cak ni kradeze problem, sada kako je index raspisao ovu peticiju, gledam malo komentare od ispod, svima su konzumenti narkomancine i propalice, smrdljivi licemjeri, bas bi volio vidjeti da se (iz sad vec opravdanih razloga i kamenih cinjenica) alkohol pocne jednako tretirati, ta ista licemjerna bagra bi vapila za legalizacijom, a sada su kao protiv, glavno njima da je njihova guzica zadovoljna, umjesto da barem ostanu neutralni s obzirom da njih nitko ne sprjecava u onome sta vole.... Ja se iskreno nadam da ce se situacija mozda promijeniti, i kada ova vjesala koja glasaju na izborima, a nece ni dozivjeti sljedeci mandat istih za koje glasaju zamijeni vise mladih ljudi koji razmisljaju svojom glavom, e pa tada cemo mozda vidjeti svjetlo na kraju tunela.
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Ovaj tjedan ide prijedlog zakona u javnu raspravu na trajanje od 14 dana pa se pridru~ite sa sugestijama, kritikama, glasovima. Poaaljem link kad bude online. Ukratko iz pravilnika (klik): Prema zaklju cima povjerenstva predla~e se uzgoj i/ili uvoz strainova koje su svrstali u 3 ljekovite biljne sirovine. Tip strainova prema omjeru THC/CBD 1. vei od 2.5 (viae THC nego CBD) 2. od 0.25 do 2.5 3. manji je od 0.25 (viae CBD nego THC) U slu aju koriatenja terapije putem inhalacije biljna sirovina mora biti sensimilia (bez sjemenki) i preporu a se koriatenje medicinskih inhalatora. U prijedlogu nee biti predvien uzgoj kao ato se dosad najavljivalo no zato se u javnoj raspravi mo~e predlo~iti. Stoga...
jesamZMAJ

sep 2015.

svakako daj link za javnu raspravu im se pojavi

sep 2015.

Trebat e i ljekarne zaatitare zaposlit ;)

sep 2015.

Izgleda da bi ve od 10.X mogla biti u ljekarnama, sudei prema sljedeem tekstu: http://www.telegram.hr/politika-kriminal/marihuanu-u-ljekarni-nece-moci-dobiti-bilo-tko-a-ovo-je-sest-bitnih-stvari-za-buduce-korisnike/
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Da, navjerojatnije e biti 10.10.2015. dostupno u ljekarnama. Kako piae u tabletama a raspravlja se i za druge oblike. Nee biti sufinancirano od strane HZZO-a. Joa uvijek nema nigdje javne rasprave online ni informacije gdje je ta javna rasprava, tko raspravlja, kada....

sep 2015.

MINISTARSTVO ZDRAVLJA objavilo je na svojim mre~nim stranicama nacrt prijedloga Pravilnika o uporabi marihuane u medicinske svrhe koji je od danas u javnoj raspravi i kojim se predla~e reguliranje propisivanja i izdavanja lijekova koji sadr~e tetrahidrokanabinol (THC). Savjetovanje o novom pravilniku trajat e 15 dana, do 23. rujna, nakon ega e biti objavljen u Narodnim novinama. http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministarstvo-objavilo-pravilnik-o-medicinskoj-marihuani-danas-pocela-javna-rasprava/840830.aspx Sve ~ivo sam pretra~io ali nisam naaao tu javnu raspravu, ni na stranicama zdravlje.hr koja je kao slu~bena stranica Ministarstva zdravlja. I nova vijest: Na recept najviae 0,75 grama lijeka od marihuane http://www.vecernji.hr/hrvatska/na-recept-najvise-075-grama-lijeka-od-marihuane-1023614 Evo Italija legalizira: http://www.24sata.hr/svijet/italija-legalizira-marihuanu-moci-ce-se-uzgajati-i-prodavati-428611
zendramaxENTUZIJASTA

sep 2015.

/http://www.jutarnji.hr/imunoloski-zavod--lakse-bismo-proizvodili-marihuanu-za-lijecenje-nego-krvne-pripravke/1414764/ dobra ideja po meni
zendramaxENTUZIJASTA

sep 2015.

ak ni uz dopunsko zdravstveno osiguranje? ;)
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Zna i pravilnik govori o masi THC-a, ne o masi osuaenog cvijeta. Primjeti razliku. Mislim da nije dobra ideja da imunoloaki uzgaja. Oni se bave sa stvarima koje rijetko tko mo~e i zna u Hrvatskoj. Joa nisu postali profitabilni (tek za godinu-dvije kad se dovrae novi laboratoriji), a vi biste htjeli da se jedino imunoloakom odobri i onda opet ode u ste aj. `to onda? Nee biti sufinancirano uope. Ja predviam da e se sa sljedeom izmjenom zakona (kad ve proe ovaj probni period) dosta stvari promjeniti. Proairit e popis bolesti i simptoma za koje se mo~e koristiti, omoguit e se uzgoj u Hrvatskoj (da li pojedincima, udrugama ili tvrtkama putem koncesija) a HZZO e dodati i sufinanciranje.
zendramaxENTUZIJASTA

sep 2015.

razlog zaato mislim da je ideja dobra je ato (opet po mom mialjenju) bi bilo lakae kontrolirati kvalitetu uzgojenih biljaka, koli ine i ostalog bez obzira hoe li lijek u kona nici biti dostupan u tableti ili cvijetu, a drugi je ato mislim da ukoliko se dopusti uzgoj privatnim osobama (fizi kim ili pravnim) opet e to biti uz korupciju i nepotizam, bez obzira koja/e stranka izae kao pobjednica iz predstojeih parlamentarnih izbora...ovo za sufinanciranje sam se malo aalio, sumnjam da e skoro biti sufinancirano.....

sep 2015.

Ak sam ja dobro pohvatao, prijedlog je maksimalno 0,75 grama mjese no po pacijentu? Jel to neka zajebancija ili....? To je za pljugu, a ata je sa ostalih 29,5 dana?
golub miraLEGENDA

sep 2015.

nisu odobrili za f43.1 nadam se da e i to uskoro ubacit na listu
jesamZMAJ

sep 2015.

Bilo bi zaista glupo da Imunoloaki uzgaja travu, a ne krv :eek::eek:. travu mogu uzgajati i u srednjoj poljoprivrednoj akoli , ili, aj da su svi punoljetni, na faksu :) btw, nisam ni ja nigdje naala link na javnu raspravu
Ukleti HolandezPOZNAVALAC

sep 2015.

Pozdrav, zaato spominju imunoloaki? To je sve jedna velika propaganda za izbore. Za imunoloaki se zna da propada i da e ljudi ostati bez posla. To se ve dugo vrijeme spominje. A ovako, oni su naali kako ljudima zadr~ati posao i ta pri a ostale ljude, odnosno glasa e pali. Kao ova vlast je naala kako spasiti imunoloai, ljudima zadr~ati posao, itd. Legaliziranje za medicinske svrhe je isto predizborna kampanja. Sku~ili su da je jako puno ljudi bolesno i da im je jedini spas ulje od kanabisa pa za koga e ti ljudi glasati ako ne za onoga koji im je omoguio da se spase od smrti. Ja sad osobno znam 15 ljudi koji imaju rak i 5 koji su ve umrli od raka u zadnjoj godini. I mladi i stari. Za jednu osobu da toliko bolesnih pozna je jako puno. Takoer puno ljudi puai i u rekreativne svrhe. Za koga e oni glasati? Pa za iste te koji e im mo~da u budunosti omoguiti da bezbri~no konzumiraju kanabis u rekreativne svrhe. Nema tu puno matematike, nadam se da ste me sku~ili? Jednostavno, predizborna kampanja i pitanje zaato baa sada? Zaato ne proale godine? ehhehehe
BladerZMAJ

sep 2015.

A gledaj. Dvi su opcije ili skupljaju bodove ili im mozak po inje radit. Tako da ipak skupljaju bodove...
zendramaxENTUZIJASTA

sep 2015.

a oni ina e uzgajaju krv? oh, bo~e :fuck:

sep 2015.

A neka otvore labaratorij za uzgoj i zaposle ljude. Koja bi glupost bila uvoziti i troaiti viae novca. Siguran sam da na ovom forumu, a uopate i u Hrvatskoj ima ljudi koji imaju znanje i koji bi uzgojili visoko kvalitetnu ganju i koji bi taj posao radili s ljubavi. Ne bi se bunili ni da im prekovremeno nije plaeno.smiley9934

sep 2015.

Ja prvi, radio bi i za minimalac, al bih bar radio ono ato volim :)
Ukleti HolandezPOZNAVALAC

sep 2015.

Evo i ja isto. Javljam se za Master Growera ( u TWEED imaju svojeg) :) . Ono ato najviae volim raditi. Samo da se vratim na moj post od prije da je to sve propaganda. Dobro, nije sve baa propaganda, nego su tu i regulative EU, a i veliki je uzlazni trend legalizacije u svijetu, pogotovo u Americi. Kao ato smo svi ve primjetili. Ima tko kavih novosti? Naaao tko javnu raspravu?
jesamZMAJ

sep 2015.

evo linka http://www.zdravlje.hr/zakonodavstvo/savjetovanje_sa_zainteresiranom_javnoscu/nacrt_prijedloga_pravilnika_o_izmjenama_i_dopunama_pravilnika_o_mjerilima_za_razvrstavanje_lijekova_te_o_propisivanju_i_izdavanju_lijekova_na_recept
xcxAMBASADOR

sep 2015.

http://www.tportal.hr/vijesti/znanost/396667/Tko-ce-i-kako-moci-do-marihuane-u-ljekarnama.html
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Link to javne rasprave je ovdje Pozivam zainteresirane da se prijave i glasaju (thumbs up) ili daju svoje prijedloge.

sep 2015.

.........koje su to nebuloze....0,75 grama na mjesečnoj bazi.....to je za dobru pljugu količina.....ko se s tim može izlječit i od čega?!?!?!?!....to je ljek jedino za dosadu ili eventualno nesanicu ak je indika u pitanju....i to jednom mjesečno..... Baš razmišljam....... po čemu su to doktori i apotekari kvalificirani da bi odlučivali o upotrebi ili o nekim količinama....? nisu kvalificirani po ni jednoj točki....kolko ja znam o tome se baš ne uči u medicinskoj škloi ili faxu....ili sam ja u totalnoj zabludi pa se mladi doktori i sestre napušavaju da bi znali djelovanje i količinu.....ili možda jedu ulje za magistarski rad??? to ti dođe na isto ko da ja budem savjetnik za automsku fiziku.....i onda mene koji nemam pojma pitaju nešto o tome...... još sam čuo da bi se navodno tih 0,75 g plačalo 100 kn(cca 14 €)......a to je još veča nebuloza.....npr u Izraelu gram košta 5 dolara....navodno.....a naši bi 100 kn za 0,75 :fuck: po meni.....niš od njihove legalizacije.....kome treba nek si sam uzgoji i napravi ulje ili se napušava ovisno kaj kome treba i nema druge.....od njih (država) nema pomoći po tom "našem" pitanju
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Imbra, to je 0.75 grama THC-a a ne 0.75 grama vutre. Ve smo o tome pisali u ovom threadu.

sep 2015.

svejedno je to nia od koli ine......nia puno viae od par pljuga ak imaa vutru sa 10% thc-a ispada manje od 10 grama.....joa uvijek stojim kod izjave da to mo~e samo dosadu izljeit i nia drugo ali je poanta u tome da sudbinu kroje oni koji pojma nemaju o temi kolko god bili doktori, profesori ili ne znam koje druge titule imali.....za vutru su luk i voda
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Imbra, ok - tvoje kritike vezane uz propisivanje koli ina od strane lije nika stoje. Jesi li napisao koji komentar ili podr~ao koji komentar na javnoj raspravi? Link je par postova iznad.
100kaISTRAŽIVAČ

sep 2015.

Hahah,to no to,bio sam na sudu i u murji i sa sigurnoau mogu rei da oni nemaju pojma o ni emu,murja :murija: ka~e da se puae listovi,to misli i sutkinja,i joa ka~u da se od sjemenke pravi ulje za lije enje bolesti :lol:
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Zato ih treba educirati. Stoga, komentirajte i podr~avajte komentare u javnoj raspravi koji su po vaaem mialjenju to ni.

sep 2015.

0,75 g cvijeta je dosta ... ali samo za uz doru ak. lanak 30.b (3) Ukupna koli ina propisanog THC-a za 30 dana lije enja ne smije biti vea od 0,75 g. .................................................................................................... ili oni misle na neki na in vagati THC u cvijetu poato on nije jedini element :)
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Kad bi bio lije nik ili farmaceut koji prepisuje medicinski cannabis u Hrvatskoj i dr~ao se strogo zakona onda bi to ra unao na na in da izva~em suhu tvar, pogledao postotak na deklaraciji i tako izra unao grama~u THC-a. Nebi me baa bilo briga dal je to to no ili ne, bitno je da je "dovoljno to no". Nego... koliko vas je sudjelovalo dosad u javnoj raspravi? Nekako mi se ini da nitko - a toliko vam je bitno je zakon bude dobar i da se proairi.... mo~da je veina ljudi ovdje tipi ni keyboard warrior?

sep 2015.

Mislim da su ljudi ovdje veinom u strahu za vlastitu sigurnost da bi sudjelovali u javnoj raspravi na tu temu. Koliko vidim za sudjelovanje je potrebno ostaviti ime i prezime, prave podatke i sve ostalo. Je da je to malo ~alosno, ali to je naaa surova realnost i mnogo ljudi je svjesno kako funkcionira naa dr~avni aparat. Vjerujem da mnogo ljudi razmialja na taj na in i mislim da je to i jedini razlog zaato je javna rasprava neposjeena :( .
xcxAMBASADOR

sep 2015.

Nisam sudjelovao u javnoj raspravi ne zbog straha, nego zato jer smatram da je i ovakav aupljikavi zakon ogromni korak naprijed imajui na umu gdje ~ivimo i mentalni sklop ljudi. Vjerujem da e se ubrzo dozvoliti sadnja bolesnima, a to bi bilo na korak od potpune legalizacije :)
nightriderENTUZIJASTA

sep 2015.

Sla~em se. Ovaj zakon je veliki korak naprijed. Sramim se pasivnosti ljudi koji ak ni sa la~nim profilom ne ~ele sudjelovati u javnoj raspravi. Na fejsu e dijeliti razne lanke, lajkati i mijenjati covere no kad se pru~a mogunost da se zbilja doprinese... onda strah i trepet. Danas je zadnji dan javne rasprave a ako se bilo tko u bilo kojoj izjavi za medije pozove na nisku zainteresiranost onda se fino svi koji ste u strahu poklopite po uaima.
BladerZMAJ

sep 2015.

Ali ja ne znam ata tu ima raspravljat. Onaj koji ~eli nau it na i e u 5 minuta masu informacija. Davno se pokazalo da logika nije ja a strana ljudi u politici. Stvari su jednostavne. }elim puait travu, bez mogu nosti hapaenja,gubljenja posla, pa ak i oduzimanja fizi ke slobode. Ta prava im ja nikad nisam dao. A jako dobro znam da velika ve ina nikad nebi ni shvatila ata ja ~elim rei jer preduboko oni su u ovom iluzornom cirkusu, tako da idem popit kavu... edit: kao da maloljetnici pokuaavaju roditelje nagovarat... ma ja ~elim da mi se skinu sa k**** , jer ~ivim na svoj ra un, od svog rada poateno i asno.
He-ManLEGENDA

sep 2015.

Ova njihova "rasprava" ima smisla kao i natje aji za posao u dr~avnim slu~bama. ( itaj: mazanje o iju) Povjerenstvu su iz viae izvora slani materijali i informacije o raznim bolestima koje su bez problema mogle biti na listi. Bolestima za koje postoji daleko viae istra~ivanja o utjecaju kanabisa na iste nego recimo o MS-u. Problem je ato takve kroni ne i autoimune bolesti zahvaaju velik dio populacije, a njima valjda ne odgovara da svaki peti stanovnik Hrvatske ide kod doktora po recept za mariguanu. O iti primjeri mogu biti neuropatski bolovi, iako povjerenstvo tvrdi da ne postoje klini ke studije osim za ove etiri trenutno odobrene bolesti. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23237736

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se