VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijapotpisivanje: European Citizens' Initiative - Weed like to talk
LEGACY

potpisivanje: European Citizens' Initiative - Weed like to talk

74 odgovora6,569 pregleda
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2014.

Hr i Slo su u EU pa... "Na danaanji dan u 08:00 krenulo je elektroni ko sakupljanje glasova za Europski parlament u svrhu potpune legalizacije kanabisa u sve svrhe primjene. Potpiaite za sve ljude koji le~e po zatvorima radi kanabisa, potpiaite za sve ljude koji umiru radi nedostupnosti lijeka, potpiaite radi svih kojima su uskraeni proizvodi od kanabisa, potpiaite za SLOBODU! Cilj Weed like to talk - European Citizens' Initiative je da European Union - EU tj. European Parliament usvoji zajedni ku politiku u svezi kontrole i regulacije proizvodnje kanabisa, kao i koriatenja i prodaje. Da bi se uope razgovaralo o tome u institucijama EU potrebno je skupiti 1 000 000 potpisa graana EU. Rok je 20. studeni 2014. Mi to mo~emo, zajedno. Sprovedimo svi skupa PRI U u DJELO!", skinuto sa fejs grupe }elimo referendum za legalizaciju marihuane u Hrvatskoj LINK ZA POTPIS: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/ LINK ZA BROJ SKUPLJENIH POTPISA: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/map.do napomena: potpisati mogu punoljetni graani EU. hr graanima je potreban OIB, a slo EM`O
stara babaPOZNAVALAC

feb 2014.

regija cro/slo prednja i daleko po broju potpisa za sada,pretpostavljam treba zahvaliti Vutra.org :clap:
Happy rabbitAMBASADOR

feb 2014.

Potpisano. Gdje se mogu pogledati trenutni rezultati???
stara babaPOZNAVALAC

feb 2014.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/map.do i portugal nije loa :)
jesamZMAJ

feb 2014.

ovo dosta ozbiljno i profesionalno izgleda :), al mora se to malo bolje pogledati, ali vjerujem da e dobiti moj OIB :)

feb 2014.

Prijee Hr prag 100% i bez foruma a ima trenutno lanova 36,883 :clap: Svi mo~emo prona i bar jedan OIB koji "uop e ne puai" i usput educirati, kako god:) Al ovo se brzo popuni, neznam od kada je ta "anketa" po ela/izba ena na net? U svakom slu aju brzo ide i zazelenit emo je bar na ekranu za po etak u to sam siguran:)
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2014.

tek je jutros pocela, treba vremena da se procuje za anketu. ali vjerujem da stvarno nece biti problem skupit dovoljan broj potpisa. piece of cake :joint2: a Hrvatska jos uvijek vodi, nadam se da necemo dugo :rasta1:
DJFlyHighLEGENDA

feb 2014.

cek malo, di pise koliko je ukupno potpisa? kazes da treba milion a ja sam nas samo ove neke threshold sto god to znacilo, pise nesto 750 ali nije valjda to ukupan broj potpisa ? xD moj glas je tu :D
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2014.

ne brini za broj glasova, tek je sve pocelo. rok za skupljanje je 20.11.2014., a vjerujem da ce brojke rasti eksponencijalno. ocito je da se o ovoj inicijativi jos uvijek jako malo zna. mislim, kanabis zajednica u sjevernoj europi je daleko aktivnija nego ova kod nas. a i ljudi su opcenito puno tolerantniji prema kanabisu. pricekajte malo da se ovo postuje npr. na ICMAG forum i sl., ili da se progura u nekakve medije. samo potpisi tko moze da ne zaboravite poslije, i ne razbijajte glavu statistikama. stara baba je postavila link gdje se mogu pogledati rezultati, a editirat cu to u prvi post.

feb 2014.

A sta da radimo mi non-EU citizens? :P Dajte i mi nesto da potpisemo :P
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2014.

hehe sta bi rekla moja pok. baba: "Za one koji oce radit uvik ima posla! " :-) sirite informiraciju! sudjelujte aktivno bez obzira sto jos niste EU gradjani. forumi, online portali, fejs, pismo rodjaku u njemackoj... bez obzira sto niste u EU, sve drzave s nasih podrucja se polako prilagodjavaju EU i njenim zakonima. tako da se ova inicijativa tice i vas. cijeli svijet polako preispituje politiku prema kanabisu, sad je pravi trenutak da se nesto konkretno promijeni i u EU. a amerika je pravi primjer da se sve moze promijeniti preko noci :ridinghorse:
iffkicaENTUZIJASTA

feb 2014.

Evo ovdje imate koliko glasova koja zemlja treba imati... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1407449336175877&set=a.1406863406234470.1073741830.1406844679569676&type=1&theater

feb 2014.

moze to da se vidi i bez fejkbuka, imas na onoj mapi pod treshold, uz to tamo imas i ispunjen % od potrebnog
zikaISTRAŽIVAČ

feb 2014.

potpisano.. samo sporo sve to ide vanka u drugim zemljama
Petar PanPOZNAVALAC

feb 2014.

ma ne brini sto sporo ide, jos se jako malo zna za ovo. evo npr. poljaci samo od jutros presli 1000 potpisa, a dva dana prije skoro nista. dakle, ocito je problem u neinformiranosti, ali posto ima jos jako puno vremena i to ce se promijeniti. a da te malo ohrabrim, kad bi broj potpisa rastao samo brzinom kao u posljednja dva sata, do kraja bi se skupilo blizu tri milijuna. a ja osobno mislim da ispod deset nece bit :-) pa jeste li vi svjesni koliko je nas?!!! :vlada:
stara babaPOZNAVALAC

feb 2014.

na cipru samo jedan duva :thumbsdown:

feb 2014.

U Nizozemskoj samo 22 po tome :rofl: Poljaci su ubrzali, dosadio im nitro razrjeiva i cijeeni mak iz ku ne radinosti.
muhaISTRAŽIVAČ

feb 2014.

Poljaci razbijaju :dada
El_VatoENTUZIJASTA

feb 2014.

Sto se tice Holandije, ne bi me cudilo da se oni protive tome,tj da ne sire glasine :) pa to znaci da Amsterdam nece biti vise toliko privlacan za turiste( sto bi bilo zaista zalosno,jer je grad prelep i bez poroka)

feb 2014.

Glasajte ljudi, ja sam svoj glas vec dao; i moj brat robert takoer. Hou da RH bude Papua nova Jamajka. IDEMO DALJE ! ACDC }elio bih napomenuti da svi imate roditelje i vrlo vjerojatno lako mo~ete do njihovih oiba, ako ne oiba onda do jmbga, pa cete se morat malo potruditi i naci na netu oib pomou doti nog i tada,... tada upiaete i njih na popis i ubrzate malo proceduru niata viae.
ajdeENTUZIJASTA

feb 2014.

i ja sam glasovao... moglo bi biti napeto..pogotovo na malti :)
iprezimeAMBASADOR

feb 2014.

trebal bi malo dici glas o tome kroz medije
HempyAMBASADOR

feb 2014.

Teako e to proi kroz medije. im se domesticus vulgaris ovjeku spomene cannabis, a priori dobijea negativnu reakciju. Npr. ovo je tipi no razmialjanje: http://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/mentalno_zdravlje/266-ch-0?&l_over=1 (cannabis izaziva tumore i smanjuje imunitet itd.) Po anketama, konzumenata cannabisa ima skoro 180.000 samo u Hrvatskoj. U Sloveniji se relativno (u postotku) ak puai i viae nego u Hrvatskoj. Stoga e se do potpisa doi i bez naaih veinom bezveznih i beskorisnih medija. Eto, ja ni ne konzumiram, pa sam skupio 6 potpisa. :)

feb 2014.

Potpisano,...nadam se da nece plavi andjeli kucat na vrata...

feb 2014.

nemaju plavi andjeli osnovu da ti kucaju na vrata zbog potpisivanja internet peticije... nego, trenutno poljaci i bugari ubijaju, a i svedjani se drze :)
Petar PanPOZNAVALAC

mar 2014.

evo i svabe od danas krecu u ofenzivu :thumb:
SikSTiENTUZIJASTA

mar 2014.

Treba zaspamat sve zivo i nezivo na internetu sa ovom peticijom... :D Ja si razmisljam kako diskretno oglasiti po kvartu/gradu link da ljudi vide peticiju...
HempyAMBASADOR

mar 2014.

Malo sam razo aran, jer slabo je to krenulo. :( Proalo je ve mjesec dana, a nema ni 10% potrebnih potpisa. Iako je Hrvatska iznadprosje na, ne znam koliko e to pomoi...

mar 2014.

u kom smislu iznadpresecna kad ima ispod 20% od potrebnog. no ima jos vremena, trenutno koliko vidim jedino poljaci razbijaju, bravo poland :clap:
HempyAMBASADOR

mar 2014.

Iznad prosjeka je, koji je za EU28 11,59%. Osim toga, prosje no bi svaka zemlja trebala mjese no postii 8,3 postotnih bodova da bi doala do tresholda u 12 mjeseci. Sve u svemu, treba (u prosjeku) mjese no skupiti 83333 potpisa, a prvi mjesec smo zavraili sa 67000...
revolutionAMBASADOR

mar 2014.

Potpisano davnih dana..ajmo ljudi dok imamo prilike prikljucite se :D :dada
bakalulaLEGENDA

mar 2014.

Ja sam u lanio kompletnu obitelj, roditelji su mi dosta liberalni iako su ve u pedesetima pa su se i oni bez mog nagovaranja uklju ili i potpisali. Graani odreenih zemalja na ovom potpisu kao da ~ive ispod kamena pa nisu uli za internet. Evo recimo Grci s 29 potpisa, sramotno. Ili recimo esi, Francuzi, Rumunji a i joa neki. Teako e ovo pro ovako letargi no jbg. Onaj koji je ovo pokrenuo se trebao bar potrudit da ljudi saznaju za ovo.
hejzoniAMBASADOR

mar 2014.

Ma tamo nisu zakoni normalni, valjda se ljudi boje i glasati :D Evo i ja glasao, iako mi nije bilo svejedno davati OIB :shit2:
HempyAMBASADOR

mar 2014.

Nemaa brige hejzoni. Tvoj potpis se zakonski ne smije koristiti za niata drugo osim da se doka~e kako je tvoj potpis za ovu inicijativu valjan, a 18 mjeseci od po etka ove inicijative, svi podaci moraju biti uniateni.
jesamZMAJ

jun 2014.

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000023/public/map.do :sad2: :sad2: :sad2:
jesamZMAJ

okt 2014.

...no comment...

okt 2014.

kakvo je stanje? ( potpisala..jedino shto od hrvatske imam je OIB hahahah ) +kompletna zhivucha obitelj potpisala..a ovih 170 tisucha...to mi je sumnjivo malo.. (gadno su zakazali aktivisti po ostalim zemljama..kod nas se dosta to guralo ) jel rok 20.11.??? edit:chak i baka od 89 god.svojevoljno i pri punoj svijesti +josh chishchoj savjesti..dala oib za potpis ( ok..ona i koristi kremu od ulja za starachki melanom ) ali shto me zhalosti..je chinjenica da ima chak medju nama ( forumashima iz EU ) onih koji nisu potpisali..
StrijelaENTUZIJASTA

okt 2014.

Uglavnom, pri ao sam dosta sa ljudima dok je to krenilo, veina njih se boji da e ih murija pratit ako to potpiau. Probajte malo predstavit ideju okolo, postoji mala aansa da su ljudi odgaali potpisivanje za kasnije. Takoer, napomenite da se nemaju ata brinuti zbog murije ako ovo potpiau, nemaju naai pristup tim podacima.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se