VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaHoćete li pasti na HDZ-ov spin o dekriminalizaiji droga?
LEGACY

Hoćete li pasti na HDZ-ov spin o dekriminalizaiji droga?

48 odgovora4,445 pregleda
zorg555ISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Hoete li glasati HDZ-ovsku lopovsku gamad koja naglo mijenja mialjenje zbog straha od gubitka vlasti? http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-mijenja-misljenje-najavljena-dekriminalizacija-manjih-kolicina-opijata-za-osobnu-upotrebu/519404.aspx Sijetit se samo ovog plakata: I ovog HDZ-ovskog stava: http://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-saboru-droga-je-droga-ona-je-zlo-clanak-60519 Droga je droga i ona je zlo! Droga je droga i ona je zlo - poru ivali su zborno HDZ-ovi zastupnici u raspravi o izmjenama Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga dok je Ingrid Anti evi Marinovi (SDP) zavapila jer na taj na in "osuujemo naae mlade da rade na crno, a troae na bijelo". SDP-ovi zastupnici ponovno su se zalo~ili za dekriminalizaciju lakih droga isti ui kako se u Europi, za razliku od Hrvatske, rasprave vode za legalizaciju droga u smislu smanjenja kriminala. Hadezeovac Boris Kunst uzvratio je ironi no upitavai zastupnike SDP-a hoe li zatra~iti poticaje iz prora una za uzgoj marihuane jer je to vrlo profitabilno? `ime Lu in iz SDP-a poru io je kako nije za legalizaciju droga, ali jest za dekriminalizaciju lakih droga. - Puaenje jointa nije put u ovisnost. U Hrvatskoj je 150 tisua osoba priznalo da je puailo 'travu'- ka~e Lu in i tvrdi da sve droge nisu iste. Kunst ga je upitao zna i li njegovo zalaganje za dekriminalizaciju droge te stalno naglaaavanje da se te~e rijeaiti ovisnosti o duhanu nego o marihuani, da ga ne bi smetalo puaenje "trave" i u saborskom kafiu. Na to je oatro reagirao Lu in uzvrativai kako nije siguran da hrvatskim graanima ne bi bilo dra~e da se u Saboru puai marihuana s obzirom na Kunstovu raspravu. Marijana Petir (HSS) naglasila je kako je prioritet obra unati se s onima koji zadovoljno trljaju ruke nad sve~njevima krvavih nov anica. Predlo~enim izmjenama da se izraz "opojna droga" mijenja u "droga" te da Ministarstvo zdravstva preuzme nadle~nost nad kontrolom prometa svih tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga jer je dosad sustav kontrole podijeljen izmeu Ministarstava zdravstva i gospodarstva te Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga.

okt 2010.

Trebaju glasova pa pose~u za nama sada...banda lopovska,a sa druge strane bi bilo dobro da se donese taj zakon jer je ovo stvarno glupost da te 'tenfaju' za pljugu jednu........ajd' dobro, 5-6 teglica :)

okt 2010.

ima i drugih koji su to predlagali i prije njih nek sami zasebe glasaju i nek si sami puse ....
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

Dekriminalizacija se mora desiti kad tad bez obzira na stranku na vlasti, iako mislim da je vecina naroda bar u Hrvatskoj po pitanju marihuane jos uvijek "malo zaostala" sto zbog utjecaja medija, sto zbog nedostatka razmisljanja svojom glavom. Cak i kod nekih stalnih korisnika prisutno je misljenje sta ce mi djeca pusit marihuanu (LOL), na sto postavim pitanje pa dobro jel tebe trenutna nemogucnost kupovine na kiosku sprjecila da pusis, pa nije ali ovako bi im bilo lako dostupno..... i sto sad reci takvim ljudima? Milsim da ce dekriminalizacija doci na red bez obzira na stranku, a ovo su samo reklame koje se vec svi do sad znamo koriste jedino u svrhu dobivanja izbora.... Predizborna obecanja, ljeljenje plakata, razni slogani jednaka su izdavanju ceka bez pokrica, samo sto za neispunjavanje tih obecanja nema ni zatvorskih ni ikakvih kazni dok za ovo drugo ima .....
aost100ENTUZIJASTA

okt 2010.

ako se dekriminalizira ne znaci da ces moci kupiti na kiosku :) tele jedno, nego kad te uhvate ces platit i nikom nista.DE-KRIM pozdrav brao

okt 2010.

Po mojem dekriminalizacija zna i: Dopuatena koli ina vutre kod sebe + biljka-dvije za uzgoj doma za vlastite potrebe! `to zna i da te niti kazneno niti prekraajno nee goniti... A ne da platia kaznu!!
KrejzyPOZNAVALAC

okt 2010.

Samo se ne radi o tome sto to nama pojedincima znaci vec o tome sto ce oni izglasat, a sad sto god izglasaju, a da je barem korak prema prihvacanju cinjenice da je to laka, a ne teska droga, je dobro.
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

krejzy dobro re eno... ma da se po inje pri at o tome-- to je ve odli na stvar (mislin pozitivne stvari o marihuani) jer triba prominit svjest graana
He-ManLEGENDA

okt 2010.

Ne bih glasao za HDZ pa sve da mi dopuste imati planta~u trave ispred kuce ... gamad lopovska
SiDAMBASADOR

okt 2010.

UUUU POTICAJ ZA UZGOJ,,, mmmm :trljam ruke: :icon_lol: a u svakom slu aju ni u krajnjem ludilu nebih glasao za HDZ, nikad u ~ivotu nisam glasao, a pogotovo ne za HDZ... sve je to gamad lopovska upravo kako ka~e he-man! dr~avu nam vode lopovi i mafijaai,... naravno da nedaju dekriminalizaciju ili legalizaciju kada imaju velike koristi od toga putem crnog tr~iata, pa nismo mi glupi da to ne shvaamo... trebaju naae glasove i zato nam se obraaju preko medija... ovaj plakat naprimjer,... to sve govori, 150 000 ljudi je priznalo da puae travu, ee sad, oni su tu vidjeli priliku za skupljanje glasova, i sad misle da e im to proi, i kada pobijede na izborima, onda e se pravit grbavi kad netko pita "A GDJE JE TA OBEANA LEGALIZACIJA ILI DEKRIMINALIZACIJA" fuj... growam i dalje i dalje mi puca qrac... duvnem im u sabor i u njihovu vladu!
pc.growerENTUZIJASTA

okt 2010.

SiD potpis!!!!! svakaa ast
KrejzyPOZNAVALAC

okt 2010.

Corey Taylor ft Apocalyptica - I'm not Jesus... odlicna stvar btw Dodatak: Razumno je predpostaviti da je vecina njihovih akcija pred izbore usmjerena skupljanju glasova ali ipak treba imati neki uvid u njihova razmatranja i prijedloge koji ce bit izglasani ( ili nece ).
AndrijaJAMBASADOR

okt 2010.

a cuj bit ce da sam preskocio jedan dio teksta, pa je mozda ispalo dekrim = kiosk.... ..... :) uglavnom htio sam reci da ako je kod korisnika marihuane usadjeno ono da to mora biti zabranjeno jer kazu da steti, taj nije daleko od toga da je i protiv dekrimilaziacije... Jer npr. tko ce mu djecu stiti od te droge..... ovako si mozda misli pa neka ga zatvore malo pa nece vise.... a sto tek onda neupuceni misle :( A zatvaranja zbog jednog jointa jednaka su ispiranju mozga u danasnje vrijeme, imam jedan friski primjer gdje su lika copili prvo sa jointom, pa nakon tjedan dana u autu, te su ga zatvorili preko noci, stavili u celiju sa dobrano alkoholiziranim likovima, kad su saznali da je tu zbog jednog jointa komunikacija je prestala s njihove strane, gledali su ga ko da je zaklao svoju obitelj..... Uglavnom nakon tog dogadjaja lik se prebacio na alkohol pa skoro na dnevnoj bazi posto mu se marihuana zbog toga zgadila (a pusio je cca. max. 10 jointova u drustvu na mjesec) ........ uh, u kakvu propast nas drustvo tjera novac, varanje, alkohol ....

okt 2010.

Blago tebi pa imaa mogunosti growati... Neki nismo te sree. A ja kupujem smee na ulici! Nema jednog poatenog "dilera" koji ima donekle ok vutru.

okt 2010.

mislim da svatko ima mogunosti growat..nisam je ni ja imao pa sam se potrudio,uatedio novaca,prikupio znanja i krenio s onim ato me najviae zanima a to je ovaj prekrasan hobi,ustvari to je vee od hobija,to je ljubav :D a ato se ti e HDZ-a i njihovih smicalica i prodavanja magle naivnom narodu poput nas,nemam nista za reci osim da nikad nisam glasao nit cu glasat..gamad lopovska

okt 2010.

Naravno da necu,hdz jedino u cemu je dobar je u obmani i laganju naroda.Ovo je jos jedan predizborni trik, lanovi te stranke su jedni od najzatucanijih ljudi u Hrvatskoj.Narod je glup ako ce vjerovat ljudima koji nas lazu vec 20 godina i mazu nam oci.Svoje stavove o legalizaciji lakih droga ili dekrimnalizaciji, lanovi te stranke davno su pokazali pri raspravama u saboru.Gdje su pokazali da imaju srednjevjekovna stajalista i informacije o lakim drogama,i sumljam da se ista tu promjenilo..
KrejzyPOZNAVALAC

okt 2010.

Kao i ostale stranke u RH i oni su puni govna. A jedine prave promjene ce ustupiti ukoliko zaglibe toliko da ce se tako financijski probat izvuc iz govana ili ako iz nekog razloga odumre ili bude smijenjena cijela ta stara postava u saboru koja je prakticki aktualna od Tumana i s njima i taj zaostali mentalitet koji nema veze s konzervatizmom ili bilo cim za sto se zalazu njihove stranke jer im je krajnji cilj uvijek i jedino da budu ponovno izabrani. Jos uvijek smo u tom post-domovinskom ratu i drzava nam je relativno mlada ali nadajmo se barem da ce nasa djeca moci zivjeti u drzavi u kojoj vlast brine o zemlji, a ne samo o svojoj guzici.
extranoizeENTUZIJASTA

nov 2010.

stoka licemjerna prevrtljiva, mamu bi slagali, a kamoli nas haaomane :icon_lol:
pav1337oENTUZIJASTA

nov 2010.

Tek kad politi ari shvate da ne dolaze na VLAST, ve da dolaze slu~iti nama koji ih plaamo, e se neato pokrenuti u ovoj ili bolje re eno, ovim dr~avama. Kod njih joa uvijek vlada mentalitet srednjeg vijeka. "Aha, sad sam ja na VLASTI i sad vladam kak mi se sprdne". Na~alost, to e se ponavljati sve dok NAROD ne shvati da Vlada ne VLADA, ve da SLU}I. Najbolji primjer u zadnje vrijeme je prosvjed taxista. Naime, po zakonu je zabranjeno, LOL toliko o demokraciji, prosvjedovati na Markovom trgu u Zagrebu (za one koji nisu iz Hrvatske: na Markovom trgu je Sabor, Vlada i to, jel..), ali se smije prosvjedovati bilo gdje drugdje. Npr, na Golom Otoku - tamo gdje te nitko ne uje. E, taxisti, iako su popuaili i nisu uspjeli sa svojim prosvjedom, su doali na Markov trg i prosvjedovali. Jer, nema te sile koja e maknut 300 auta. Ni suzavac ni metci :) Kad narod shvati da ako nas doe dovoljno puno, nema te vojske, policije i bogzna kojeg joa represivnog aparata koji e nas potjerat s mjesta gdje se tobo~e ne smije prosvjedovat. Pitaj francuze gdje se ne smije prosvjedovat. HAHAH! Pa na ata im li e ulice lyona i marseilla to je strava. Odlazim u offtopic: Ono ato sam htio rei je da e nas raznorazne Vlade jebavat u mozak sve dok MI ne shvatimo da ih mo~emo mijenjati prije vremena. A ato se ovog spina ti e, neu glasat za HDZ taman da mi daju da planta~u imam iza kue. Dobro je to He-Man napisao. Al glasat se mora, da ne bi naai glasovi otiali kud ne treba. Moj pokojni deda je "glasao" za HDZ i joa mu je poatom doala zahvalnica.. "hvala vam na podraci ovo ono..." A ovjek pokojan ve neko vrijeme.
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

nov 2010.

revolution is now...

nov 2010.

uvijek glasam za adz pa u i sad , a trave e se legalizirat prije ili poslje
BeyondLEGENDA

nov 2010.

nemoj me ebat? hehe hmmm hhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

nov 2010.

Ja ne u da se mjeaam u politiku jer je nemogu smisliti svi svatkog la~u i ma~u... ali uglavnom u cijelom svjetu bi se trebalo provesti glasanje za ili protiv legalizacije s strogim inspekcijama. te da bi se kampanje (injenice o vutri) mogle reklamiriati po televiziji i da kampanjska videa prou nekakvu provjeru prije puatanja kako bi se provjerilo da se nedaju la~ne informacije ali uglavnom ako californija legalizira vutru vjerujem da e za njom cijeli svije samo je pitanje vremena... Jedan offtopic: ja sam novi ovdje, itam vas ve du~e vrijeme, i odlu io sam da se u lanim, radi razmjena mialjenja i stavova o vutri s drugim lanovima foruma... U~ivajte, PEACE!
Kreso1988ENTUZIJASTA

nov 2010.

do dekriminalizacije ce doci makar HSU doso na vlast, mora radi EU, ukoliko hdz ponovno bude izabran, ja se selim, jer ovo nema smsla, mislim demokracija je takvo uredenje gdje netko ko nemoze procitati ovaj moj post, moze neutralizirati moj glas :S
KrejzyPOZNAVALAC

nov 2010.

Mislite da bi bilo drugacije da bilo koja stranka dodje na vlast? ja mislim da ne.... @weedran - zasto ne lock na temu ili ju izbrisat kad je protiv pravilnika... a i nije kao da mozemo doc do nekog kvalitetnog zakljucka u ovoj raspravi

🔒 Ova tema je zaključana