LEGACY
Moguca kazna
10 odgovora5,133 pregleda
8 REP16%
→ Istraživač
jul 2019.
jul 2019.#1
Pozdrav forumasi, murija me prije neki dan startovala i nasla mi pola joint-a u dzepu otisao sam dao izjavu i odnijeli na vagu, na vagi izbacilo 0.6gr ali je rekao da se to predaje i da ce se utvrditi koliko se marihuane nalazi u jointu, pa me zanima koliko mi mogu naci nmg sigurno vise od 0.2-0.3gr, pa me zanima koliko kaznu mogu dobiti za to?
Da napomenem nikada prije nisam bio zapisan , privoen niti sam imao ikakvo ka~njivo dijelo i sli
no tome.
Iz BiH sam pa ako neko zna kako nase sudije kaznjavaju
flop87
ZMAJ25.845 REP
flop87ZMAJ
jul 2019.
jul 2019.#2
nisam iz BiH ali zakoni su slicni kao u Srbiji, verovatno novcana kazna.
čićo mićo
LEGENDA6.249 REP12%
→ Zmaj
grouchy
ZMAJ90.494 REP
grouchyZMAJ
jul 2019.
jul 2019.#4
ma zenica mu ne gine :D
sumnjam da se to sad meri i navodi tezina duvana, vutre, flopa, papira...
nasli su ti dzoint i za to cete teretiti.
novcano najverovatnije, mozda i da cistis djubre?
Badi
ZMAJ177.232 REP
BadiZMAJ
jul 2019.
jul 2019.#5
Kad su mi bili naali joint, u papirima su poslije napisali kako su pronaali kod mene smotuljak sa materijom nalik na opojnu drogu marihuanu (HR)...vrh! :lol:
superoperater
AMBASADOR2.367 REP25%
→ Legenda
superoperaterAMBASADOR
jul 2019.
jul 2019.#6
U BiH svako posjedovanje predstavlja kazneno djelo i nema novcanih kazni. To je vazilo dok je posjedovanje tretirano kao prekrsaj, a zakon je izmjenjen prije 10ak godina. Evo jedan primjer opisa djela gdje su tipu nasli gram: "Za kazneno djelo "Posjedovanje i omoguavanje u~ivanja opojnih droga" iz
lanka 239. stavak 3. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, koje se optu~nicom ~upanijskog tu~iteljstva HB} optu~enom stavlja na teret predviena je kazna zatvora do jedne godine."
Takodjer, ovdje na vutri je detaljno covjek objasnio pravnu situaciju u BiH:
https://www.vutra.org/threads/krivi%C4%8Dno-dijelo-priveden-radi-posjedovanje-1g.16481/
Procitaj post #6 drug pod obavezno jes imas i konkretne savjete sta ti valja raditi! Sretno
jul 2019.
1 / 6
jul 2019.
jul 2019.