Imam prijatelje tj. imao sam jer ih je par otialo, totalno u ***** i pitanje je samo vremena kad e preseliti na onaj svijet , nekima ni komuna ni ne znam ti ata viae ne mo~e pomoi , volio bih da ima pomoi za njih , ali koliko se meni
ini teako da im ima spasa , 10 godina na ~utom ,vrlo jebena situacija. A svi su po
eli kao i ja s mlijekom materinim , a ne s travom , a probati travu i probati onda iza toga heroin ili bilo ata drugo nema nikakve veze isto kao ato nema ni maj
ino mljieko s travom .
E, sad ako emo travom(kanabisom) nazivati bilo kakvo ***** s ilegalnog tr~iata , koje je zelenkasto ili ~ukasto , i iole podsjea na pravi propisno uzgojen kanabis koji ljudi u normalnim zemljama koriste kao lijek,naravno na propisan na
in uglavnom na vaporizer(jer je najmanje atetan na
in brzog unoaenja THC-a u organizam) ,onda si ti upravu, trava ima veze s prela~enjem na te~e stvari ali opet kod samo jednog djela labilnijih osoba koje kad se sjebu sa ko zna kakvim travuljinama .
I ja sam duvao ali davno ve 9 godina ne duvam niata osim samo propisno uzgojenih stvari ,u nedostatku vaporizera jebiga motam pomalo i s duhanom nekad
istaka , naravno samo kad prave stvari tako da i to sve vrlo rijetko tako da i to ato puaim ne mo~e mi baa neato ozbiljno ugroziti plua ,a kamoli da pri
amo o prela~enju na neke druge stvari to je za mene neato totalno nezamislivo i glupo , mogu se samo nasmijati, na tvrdnje da je neko zbog trave preaao na neato .Radi se o karakteru ili mo~da nekoj skrivenoj ~elji za samoubistvom ,pa svako imalo normalan ,ko razumije bilo koji jezik na svijetu zna da je heroin jednostavno skok u skoro 100% sigurnu smrt,i zaato onda neki idu probati , nije mu to zato jer je probao i travu nego pitaj boga zaato .
Ja sam popuaio gomilu smea u svojih prvih par godina duvanja rjetko kad je bio neki iole dobar domai dim koji ovdje redovno nazivaju skunk(mada skunka nije ni vidilo,pola tih) ali kad vide malo bolju damaicu ,e onda ono odma ovo ti je skunk ,i kao ono skunk to ti je najja
a stvar na svijetu, dovoljno se iz takvog razmialjanja mo~e skontati da nemaju pojma i koliko su ljudi ne informirani.
Odli
no re
eno u potpunosti se sla~em.Jako jako polako.
Stvarno me nervira kad ljudi misle da bi legalizacija , ne podrazumjeva i konrolu kvalitete i prodaju,i kad ljudi misle da bi legalizacija izazvala kaos i da bi svi(ono baa svi) odjednom po
eli duvat ko ludi i da bi sve otialo u ***** i stao bi svijet.
Kad bi vutra bila legalizirana i kad bi ljudi imali priliku da duvaju prave stvari i joa na sprave koje daju visoko kvalitetan dim sa zanemarivim koli
inama atetnih tvari ,
ak i kad bi duvali svaki dan po 5 grama shvatili bi ve nakon kratkog vremena da nema smisla duvati za kur
evo zdravlje , jer stvarno ukoliko duvaa dobar dim(koliko god mo~ea koli
inski) na propisan na
in , jedina posljedica je da te viae ne puca , ato je posljedica tolerancije koja kod vutre postoji kao i kod veine opojnih sredstava.
Najbolji dokaz zato sam i ja sam ,ili npr. ova jedna ~enska u Americi Angel Raich ~enska pati niza bolesti trava joj spaaava ~ivot , ~enska duva koristi preko 4 kg vutre godianje ,duva svako 2 sata ato na lule , ato na vaporizer, zahvaljujui vutri ustala je iz invalidskih kolica...,i ~ensku dim uope ne puca ,jednostavno koristi vutru kao lijek ,ali ne bilo kakvu vutru nego samo stvari vrhunske kvalitete.Viae o tome kad bude gotov prijevod koji sam obeao napravit za ovu epizodu(Talk show ovog lika u avataru mi ,veinom mu je tema medicinski kanabis) pa sam zejebao stvar zbog svih ostalih obveza u ~ivotu , mo~da je neko i preveo nemam pojma nije me bilo odavno ,nisam ni povirio na forum ima mjesec
ini mi se , pa evo skoknem na zadnji post koji sam slao da vidim ata ima i zavraim ovdje.
Nedgje sam ve dao svoju definiciju rije
i droga , Dirty deeds
ini mi se da si pitao ata mislimo ata je droga, pa evo opet u da definiram , moje mialjenje i mislim da je dosta dobro i odreeno .
Droga pod broj jedan zna
i lijek ,na engleskom i na njema
kom i na naaim jezicima bi trebala isto da zna
i ali zahvaljujui idiotima i dezinformatorima koristi se samo za tvari koje obavezno stvaraju ovisnost , bilo kakvu ovisnost.
I trava je dakle lijek(droga) dobro si rekao:
I trava u to stvarno spada laka , bezopasna, korisna ,naravno sve pod opet nekim uvjetima da ih ne navodim opet propisno ovo i propisno ono ,ali tih propisa kod nas joa nema i o njima mo~emo joa uvijek samo sanjati.
I heroin je droga(lijek) i kokain i mnoge druge stvari samo ato su mnogo,mnogo opasnije 1000000 puta od kanabisa,a pogotovo je tako u dr~avama gdje su pojediine droge(lijekovi) zabranjeni kao kod nas i to vodi samo do joa veih posljedice ,ponajprije zbog same kvalitete tih droga koja je veinom toliko loaa da se ono ***** koje se prodaje ne bi uope trebalo nazivati , Kanabis ,Heroin,Kokain...itd.,dalje posljedice su te da u dr~avama s takvim zakonima situacija najbolje odgovara mafiji koja na tome vrti ogroman novac skupa s odreenom korumpiranom trule~i u vladama policiji i tako dalje , ima ih pa maklar oni bili samo pojedinci ali ima ih ih i rade totalno sranje.
`vicarska je prije nekoliko godina pokrenula program u kome se onima koji su ve ovisnici omoguava pristup naj
istijem moguem heroinu koji proizvodi njihova farmakologija a ne kojekakvi priu
eni kemi
ari u laboratorijima i ono ***** koje razbijaju dileri na ulici po nekoliko puta onda dok doe do jadnog narkomana u njemu nema niata , a onda jednom kad mu naleti
istak predozira se ko malo djete i crkne ko atakor negdje u nekom podrumu.Druga stvar koja se radi avicarskoj je da im daju
iste igle i medicinske sestre im ve pripreme autove s vodom koja je pre
iaena tj.koja se ina
e koristi u medicini za ubrizgavanje svih ostalih lijekova(droga) intravenozo,ili intramuskularno. `to je ogromna razlika od pucanja na ulici vodom iz pipe(punom kamenca i ostalih govana koja ina
e kad pijemo vodu se pre
iaavaju kroz probavni sustav,bubrege i sve ostalo) heroinom aklj kvalitete iglom punom hepatitisa i ko zna
ega sve ne.
Ne ~elim s ovim zadnjim rei da je pravi heroin ustvari dobra stvar ,
ak i pravi je puno puno puta opasniji nego ato je to pravi kanabis,ali ima npr. svoje primjene(kao i vutra u nekim dr~avama) kod ubla~avanja bolova kod pacijenata npr.oboljelih od raka kojima nema spasa ali im daju npr. morfij (ato je sli
no heroinu samo jedan opiumski derivat prije heroina, koliko se ja kontam u to).Znam za slu
aj kod nas gdje je morfij na lije
ni
ki prijedlog i joa nekakav papir(ne znam da li je bio slu~beni recept ili ata ve,samo bio je nekakav papir) proavercan iz Njema
ke gdje je dobiven legalnim putem,znam zato jer mi se radilo o vrlo bliskom prijatelju roaku malo daljem u familiji,prije 15-godina,ali pomoi mu nije bilo, to je bilo samo radi bolova .
I mislim da su `vicarci napravili odli
an potez zato jer e oni koji su ve ovisnici radije doi na ovaj propisno pripremljen
istak,nego ii dilerima kao prije i pucati se raznim smeem i riskirati da onda jednom nalete na iznenadni
istak kojim e se ionako sjebani ,ne pazei koliko stavljaju predozirati.
Naravno da gore joa uvijek ima onih koji ne ~ele biti registrirani pa e uzimati u ovih ilegalaca kojekakvo smee ali siguran sam da e nakon malo du~eg vremena situacija da se promjeni i da e maknuti svo ilegalno smee s ulice i da e ljudi ako ih bolje educiraju i informiraju kona
no shvatiti da se s heroinom nije zajebavati kao s travom.
`to se ti
e ovih koji su ve u programu gledao sam jednog na SAT 1 , lik radi kao vatrogasac ima ~enu i djecu ,ide 3 puta dnevno na aut u tu nekakvu ambulantu gdje mu je aut ve pripremljen,prikazalo je policu sa ve pripremljenim apricama na nekima je pisalo 30 mg na nekima npr.50 mg , 90 mg, 150 mg itd . ovaj lik koji je bio u tome prilogu u emisiji Planetopia je 3 puta dnevno na 200 mg, i ka~e da se osjea puno bolje nego prije nema kriza nikakvih osjea se sasvim normalno kao kad nije uzimao heroin nikako i nema nikakvih bolova i sranja koja je imao kad je uzimao ***** s ulice.I dalje je ovisnik ali bar nema gomilu posljedica koje je prije imao i vodi koliko toliko normalan ~ivot, i ovi na inzulinu pucaju se nekoliko puta dnevno i ne puca ih niata :) , i dok imaju sasvim su normalni , zaato i ovi na heroinu onda ne bi mogli tako.
I ato je najva~nije ako ato vei broj ve registriranih narkomana pree na ovaj
istak proizveden pod dr~avnom kontrolom kao i svi ostali lijekovi(droge) ilegalni dileri opstati e bez posla. A oni koji ~ele probati heroin ,kojima avo neda mira ,neka idu i registriraju se pa neka probaju ,bar e biti sigur ata probavaju i probati e ga na puno bezazleniji na
in nego na ulici neko razbijeno ***** u aprici koja proala kroz 100 vena i s vodom iz pipe.