VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaMoguća kazna i saveti
LEGACY

Moguća kazna i saveti

18 odgovora2,829 pregleda

jul 2019.

Zdravo, imam 18 godina, u enica sam srednje akole i do sada sam imala neke ne u potpunosti definisane probleme sa policijom (jedan de ko se pre dve godine posekao mojim no~em kada nisam bila tu i pre dva meseca kao pokuaaj suicida sam se nagutala 20 tableta xanaxa uz enormne koli ine alkohola, saplela se i proala licem kroz staklena vrata). Ne znam koliko je to relevantno i da li se to uvodi u dosije jer nisam uopate bila obaveatena oko situacije sa policijom, ak nisam bila prisutna ni prvog ni drugog puta kada je dolazila policija). Proalog petka, druga i mene je startovala policija i imala sam kod sebe 2.75g. Ovo mi je bilo prvo privoenje pa sam se dosta uspani ila. Saraivala sam koliko mi je moj moralni kodeks dozvoljavao. Znam da e kazna biti malo te~a, ali ako neko ima uskistva ili ako ima neki savet za ubla~avanje kazne (prvenstveno mi je bitno da ne budem izba ena iz akole). Naae izjave su trenutno kod javnog tu~ioca i vrae analize na mojoj ''robi'' i poziv za sud bi trebalo da stigne za nekih mesec/dva. Koje e biti najgore/najbolje posledice i ata je najpametnije raditi u ovoj situaciji?
rKj420ZMAJ

jul 2019.

Gleda se dal imas krivicna dela iza sebe, tu si cista...ako imaju zabelezeno da si htela da se roknes jer uz hitnu ide obicno i policija...onda reci da si travu koristila za smirenje.Neces biti izbacena iz skole, vrv ce ti dati uslovnu kaznu ili da platis neku svotu novca.Mladji si punoletnik i to se isto gleda na sudu.Sa srecom :thumb:
likfrikLEGENDA

jul 2019.

bitno da nema prodaje, mlada, prvi put, ne ka~njavana, u enica, nee ti ni je dan sudac upropastiti ~ivot. u zatvor neea. neki uvjet ovo ono, ja sam mator konj, i ka~njavan i sav istetkan, elav, tipi ni stereotip uli ara. pao sa 6 stabljika pa dobio uvjet. sudac mi je otvoreno reko, "samo nemojte prodavati,sve se drugo da srediti". (stvarno nisam nikada dilao,niata :) ) Nijedan sudac ne voli da ga se mulja puno, reci da si imala problema zdravstvenih, sa tim tabletama, da si htjela zamjeniti sa marihuanom, ali sad kao vidia da je i to loae. kajea se, ~ivot ti je ve uniaten od kako se to desilo, roditelji te dr~e pod kontrolom, ne smijea niata, posipaj se pepelom, kukaj...

jul 2019.

pa sad, mene su nahvatali kada sam bila sa drugom i trebalo je zajedno da puaimo, ne znam da li se to uklju uje u proces jer nisam samo ja koristila....
likfrikLEGENDA

jul 2019.

nema ti to puno veze, i bolje da vas nema puno u djelu. (troje ljudi u djelu smatraju organizacijom) Ti ea odgovarati za svoje on za svoje ako on ima za ato, to ato je bio sa tobom. nije nelegalno. nee ti sud "podijeliti kaznu". Ja bi uvijek rae sam na sud. Tako imaa prostora za manevar i teako te uhvatiti u la~i. :) bolje da ne znaa kako "drugovi" okrenu pri u. u hr. imamo stranicu legalis.hr. gdje su mladi pravnici i policajci. koji daju savjete. (ebg, sad vidim po dijalektu da si iz srbije,ili sl. al mo~da ima i kod tebe takvo neato) Mada iako ti mogu rei proceduru, i neke primjere , sitne cake i finese. Ipak nitko ti nemo~e 100% to no rei kako ea proi. sve zavisi od sudca a i javnog (tu~ioca). Za isti slu aj netko dobije ovoliko netko onoliko. ali ti imaa brdo olakaavajuih okolnosti. I ja se na tvom mjestu nebih previae uznemiravao zbog suda. Meni je vei problem bio okolina, to me ubilo. Mogu misliti kako je tebi.
BadiZMAJ

jul 2019.

Kod tebe su naali tih par grama, tebi e doi poziv za sud... Ako ti frend nije imao niata kod sebe, u tom slu aju on nema za ata odgovarati...nee njega zvati na sud nego samo tebe. Kada sam ja prvi put ljosnuo samo sam smialjao pri e, ata da im ka~em kad me pitaju "od kuda mi" i sl. Sreom, moja izmialjena pri a je tad proala ;)...u muriji te svakakvim pri ama pokuaavaju natjerati da priznaa i znam da to nije nimalo ugodno :murija:...mnogi se isprepadnu i izlaju na kraju, a zapravo ti njima uope nisi du~an/na niata odgovarati niti potpisivati. ::nono:: Samo kada te pitaju ti ka~ea; "branim se autnjom" ili "hou odvjetnika" i tu pri a u stanici staje. Prije suda sam takoer bio u strahu i samo sam smialjao ata da sad njima ka~em...doaao sam tamo, sutkinja mi je pro itala ata su ovi napisali da su naali kod mene, pitala me; "je li to to no?"...potvrdio sam da je naravno, sve pita onako opuateno sa smjeakom (tko zna mo~da i ona duva smiley9934), zatim mi je pro itala kako glasi zakon itd...prvi put mi je, olakotne okolnosti, bla bla... Na kraju mi je dala nov anu kaznu, neato viae od 1000 kn. :D Na sudu te nee ispitivati kao na muriji, ja sam bio gotov za 15 - 20 min. Iz Hr sam, al mislim da nije puno druk ije u Srbiji. Samo opuateno i pristojno i sve e to bit ok... Nekakvu minimalnu nov anu kaznu ea nekako otplatiti ve, a onda dalje pametnije i bacaj taj alkohol i tablete.:joint2: ;)
u kom smislu si 'saradjivala'?? ne bih da te plasim ali ako si odala od koga si kupila ne nedaj se u mnogo dobroga da ti se dogodi. i karmicki, zbog drukanja a i policija jako cesto ima saradnju sa dilerima koji valjaju njihovu robu, i bez trunke obzira proslede info traj i taj je pao sa time i time kaze da je od tebe kupuio, resi ga. pamet u glavu EDIT Ljudi ako vam se vec dogodi da ne daj boze padnete sa gram dva gandze nemojte biti sline i namestati ljude, lome se kicme za takve stvari a i gore stvari se dogadjaju. niko vas nece odrati od kazne za gram dva a nece vam ni oprostiti kaznu ako odate od koga ste kupili. npr pitaju te odakle ti, bila sam u Bigzu pre 15 dana na zuraji nekoj likovi u wc motaju buksnu ja prisla pitala dal imaju da mi prodaju pazarila gram dva tri ovo mi ostalo duvam ponekad.. ne znam ko su prvi put ih tada videla.... i cao. platis 50 soma kazne, za nauk da budes opreznija i gg

jul 2019.

saraivala sam u smislu da sam odmah rekla istinu, to jest rekla sam ata je moje i koliko sam uzela i platila. pri a ide da sam kupila rendom od de ka iz bga neke moje poznanice iz kg-a (izmenila sam imena, ne znam koliko je to bilo pametno i koliko e piti vode, ali nisam ~elela nikoga da uvaljujem u nezgodnu situaciju zbog moje nemarnosti), a ja sam pala u skroz drugoj opatini tako da se nadam da ovi moji lokalni panduri nee hvatati beogradske ''lerdije''. inspektori koji su me priveli su me zapravo ucenjivali time da moram da odrukam nekog ili e biti gori prema meni 10 puta i da e mi zagor ati proceduru, verujem da samo blefiraju jer u tom smislu ne planiram da saraujem i stvarno smatram da je to najljigavija stvar koju neko mo~e da uradi. sada, nisam sigurna koliko je potrebno dovoenje advokata ili makar odlazak na savetovanje? ako neko ima iskustva i sa tim bila bih jako zahvalna :)
BadiZMAJ

jul 2019.

Klasi na navlakuaa, naravno da blefiraju.:fuck:
prvo delo cist dosije verovatno novcana kazna. tj mozda cak mozes i da se nagodis sa tuziocem na oportunitet. trazi da ti da drustveno koristan rad, odradis 200 sati u crvenom krstu ili tako nesto... uglavnom ti garantujem da robiju neces dobiti, znaci, pamet u glavu za ubuduce, stegni cuku i otrpi kaznicu, Bogu hvala nije opasno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se