VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaFacebook grupa, upoznavanje i opismenjavanje
LEGACY

Facebook grupa, upoznavanje i opismenjavanje

38 odgovora2,888 pregleda
FfantomISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Zdravo. Ja sam jedan od moderatora fb stranice http://www.facebook.com/IzLMuS Inicitijativa za legalizaciju marihuane u Srbiji. Poshto smo u poslednjih par dana imali reach od 3000 ljudi(toliko ljudi je direktno/indirektno videlo nashe objave), i naravno krenuli da radimo ozbiljnije, reshili smo da se obratimo vama. Da udruzimo snage i zajedno krenemo u borbu. Verovatno vecina vas ima naloge na fbu, dodajte se i kada predjemo broj od 1k, da krenemo da odrzavamo neke javne skupove. Inache u to oblasti imamo dovoljno iskustva, jer smo istovremeno i chlanovi(neki i osnivachi), pokreta 99% srbija. Bilo bi lepo da se izorganizujemo zar ne?
Z&NZMAJ

avg 2012.

Zdravo, ja sam jedan od moderatora Vutra org. foruma i nikako ne preporu am ovakvo eksponiranje naaim lanovima. Dobro smo upoznati sa svrhom druatvenih mre~a, tako da s moje strane imate moralnu podraku, ali sve da i imam Fb nalog (navodno je deaktiviran, u ato sumnjam, ali mi ne pada na pamet provjeravati) ne bih se pridru~io tako riskantnoj inicijativi iz jednostavnog i sebinog razloga, a taj je da uvam svoju guzicu. Kako ka~e narod i vjerujem da je u pravu : "Tiha voda brijeg dere" Svrha naaeg foruma je edukacija i airenje istine o kanabisu. Broj uzgajiva a raste iz godine u godinu i kritina masa se mora dogoditi. To je jednostavno neizbje~no, a kada se to dogodi, nitko nas nee moi zaustaviti. Temu neu zaklju avati i svima koji se ~ele pridru~iti od srca ~elim sreu :) Trebat e vam ;)
HookerLEGENDA

avg 2012.

Pokret 99% srbija,kakva je to organizacija,registrovana ili ne?Napiai neato viae o tome.`to se ti e Facebook-a,neato i nisam oduaevljen.A da bi bilo lepo da se organizujemo,bilo bi.Samo napiai neato viae i konkretnije.Malo smo nepoverljivi ovde na ovakve upade. Usput,pozdrav i tebi.
BladeZMAJ

avg 2012.

A zloki cekao sam tvoj post hahahaaa ~ivio bro...."zdravo ja sam jedan od moderatora vutra.org" hahahah koji lik
naturaPOZNAVALAC

avg 2012.

zloki nash vitez

avg 2012.

:icon_question:
FfantomISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Uhhh. Ovako. Sada cu malo cut/paste poshto niste informisani Ovo je 99%. A imam i jedno pitanje za koje nemam vremena sada da ga postavim. Ali evo me za pola sata, jer je malo podugachko
BladeZMAJ

avg 2012.

Sve je to Ok...ali ja nevidim kako se tu uklapa Vutra org. kao sajt "marihuana druatvo" s tim sto gore piae...jer to sto piae je cista politika to se vidi iz aviona....pravilnik vutre.org. stavka br 10 zabranjuje politicke i vjerske teme na ovom sajtu a stavka br 11 zabranjuje reklamirnje.... Bez zamjerke..sve sto hocu da ka~em je ...mi ovdje smo ti ekipa kojoj puca ona stvar za politiku moje osobno mialjenje nista viae od toga...ne sudim niata ja ionako nisam iz srbije...
FfantomISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Prijatelju ovo je tvoje tumachenje koje je ochigledno neispravno, vrati se i prochitaj josh nekoliko puta ovaj tekst. Mi smo grupacija koja se bori za sankcionisanu dobrobit. Sada mi polako rushite neku sliu koju sam stvorio o vama. Zar vi zaista mislite da ste bezbedni na ovom forumu, pa vam zbog toga nije bezbedan fb. Za sluchaj da neznate mi nismo samo aktivisti nego i hacktivisti. 1.) Svaki put kada pristupite forumu, u sql bazi ostaje zabelezen vasha ip adresa, tj ip adresa poslednjeg pristupa 2.) Svi domaci provajedri su u zakonskoj obavezi da chuvaju ip adrese svojih korisnika do godinu dana posle logovanja uz timestamp. Ovde vama postavljam pitanje KOLIKO VAS KORISTI PROXY, ILI BILO KAKAV VID ANONIMNOG PRISTUPANJA FORUMU. 3.) Za manje od 20 minuta, bilo koji script kidle moze da iskompromituje vashu bazu podataka i domogne se vashih logova i privatnih poruka. Ovo nisam napisao da bih vas plashio i ucenjivao nego samo da vam uradim jedan digitalni shamar, da bi ste znali ustvari koliko se vi kako reche jedan chlan odozgo "exponirate". Sve shto treba vi ste vec uradili i ako reshe da vas skenjaju vrlo verovatno da i mogu. Ali shta ih sprechava ???? Dali ste se to nekada zapitali? Upravo ov shto i vi i mi imamo ZAJEDNICA. Mi zelimo da se prikljuchimo jednoj ovakvoj zajednici zbog zajednichke koristi, jer ta vasha kulimnacija o kojoj vi sebichno mrmljate sebi u bradu je vec otpochela i deshava se tu ispred vasheg nosa. I ako nezelite da uchestvujete i nemorate. Za jedan list drvo nije manje zeleno. Mi smo skupili jako puno pristalica i svi nashi protesti su imali jako veliki odziv. A vi vidite shta zelite u zivotu i od zivota. Otvoren sam za bilo kakv predlog pozdrav

avg 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=v4YI50LGV0k
loopAMBASADOR

avg 2012.

sve,sve burazere....ali nikako FB...izvini.... 'nachi,poslednje sto bilo kome od nas 'botanicara' treba je bavljenje politikom a pogotovu RETORIKOM mislim,nemoj se ljutiti,ali meni taj pokret smrdi na 'tresla se gora rodio se mish'-kao i svi drugi NVO-osvescujuci pokreti... kakav je vas plan? program? sredstva dobijate od koga? zickate na ulici? ili vas placa neka siva eminencija? mislim,stvarno bez ljutnje,ali me sve to podseca na monthy python 'life of brian' kada umesto da delaju-samo sede i pricaju 'ovako cemo,ono cemo,mi cemo...' ja ti ne verujem iz prostog razloga sto sam iz Srbije i znam kako funkcionisu te stvari u Srbiji i nemoj lagati ljude da ste organizovani i da je bilo odziva na protestima-nije vas 30 bilo na trgu Nikole Pasica-ako ste to vi bili,kao podrska 'ocupy wallstreet'
loopAMBASADOR

avg 2012.

sve,sve burazere....ali nikako FB...izvini.... 'nachi,poslednje sto bilo kome od nas 'botanicara' treba je bavljenje politikom a pogotovu RETORIKOM mislim,nemoj se ljutiti,ali meni taj pokret smrdi na 'tresla se gora rodio se mish'-kao i svi drugi NVO-osvescujuci pokreti... kakav je vas plan? program? sredstva dobijate od koga? zickate na ulici? ili vas placa neka siva eminencija? mislim,stvarno bez ljutnje,ali me sve to podseca na monthy python 'life of brian' kada umesto da delaju-samo sede i pricaju 'ovako cemo,ono cemo,mi cemo...' ja ti ne verujem iz prostog razloga sto sam iz Srbije i znam kako funkcionisu te stvari u Srbiji i nemoj lagati ljude da ste organizovani i da je bilo odziva na protestima-nije vas 30 bilo na trgu Nikole Pasica-ako ste to vi bili,kao podrska 'ocupy wallstreet' a i lepo ti rece kolega iznad-dok se takvi kao Mladen Obraz setaju gradom i bacaju molotovljeve koktele po ljudima,mislim da tvoj poziv nema nekog smisla...jbm li ga..
BladeZMAJ

avg 2012.

Ne postoji to da bilo ko na bilo koji nacin bude zasticen na internetu toliko smo valjda svi svijesni,znaci sve sto cinimo,cinimo svijesno,znaci niko si niata ne mrmlja u bradu Sla~em se za jedan list drvo nije manje zeleno Ja kad piaem,piaem svoje osobno mialjenje...znaci ne predstavljam slu~beno mialjenje vutra foruma..ni nema razloga da ti se ruai slika o bilo cemu zbog u ovom slucaju mog mialjenja..( ovo je forum)..face ili ne face...nebitno za mene ja imam face zato sto ga zelim imati.... Ok borite se protiv postojeceg plitickog sistema...nemam niata protiv...dapace....( bdw znam sta je demokracija )...i dobro hactivisti ste nek ti bude....ali previae puta spominjete u ovom gore textu ciste politicke fraze...pa da bi mi za 5 minuta rekao da text tumacim neispravno...mo~da i tumacim...jbg....svako vidi stvari onako kako ih ~eli vidjeti. Aj budi mi dobar frende.....i ono uopce nije stvar u fb sta ste zagrizli+ako ja ne ~elim sudjelovati pa to je valjda moje pravo,sto ne znaci da nema ljudi na ovom forumu koji bi sudjelovali...znaci ne sudi kolektiv prema mialjenju pojedinca...~ivio
FfantomISTRAŽIVAČ

avg 2012.

kako volite. vidim niste za saradnju. Ako budete bili. znate gde smo. Shto se mene tiche moze brisanje teme

avg 2012.

Ako vi budete za saradnju posaljite nam email na webmaster :dada @ :dada vutra.org
HookerLEGENDA

avg 2012.

E ovo me ja sad baa iznerviralo! Pojavio si se ovde ko zna od kud,napisao 4 posta,i mi svi treba da ti potr imo u zagrljaj kao spasiocu,ma nemoj. Ako nisi za upoznavanje,odkud bre znam ko si,kako ea posle biti za saradnju. Ako neko non stop razmialja o nekom organizovanju,na~alost sve se za sad svodi na razmialjanje,to sam ja.I ti se pojavia sa nekom organizacijom,pomislih odli no,ali daj da vidimo ko si i ata si.Posle 3 posta ti poaaljea ovo.Bruka... I ato se mene ti e,mo~e brisanje ili zaklju avanje teme,ovaj Ffantom me je straano iznervirao...
delboyLEGENDA

avg 2012.

Lijep pozdrav, evo izjasnio bi se ukratko u vezi tog Facebook reklamiranja... FFantom vaaa ideja je na mjestu, trend fejsa je skupiti ato viae informacija o ljudima (dakle ato vole, ato im se sve svia) uz to treba imati na umu, da sva interakcija koja se tamo odvija- budite sigurni itava se arhivira. Pod postavakama fejsbuka mo~ete zatra~iti sigurnosnu kopiju svojih podataka koji su spremljeni u njihovu bazu, da vam oni .RAR paket poaalju na vaa email. Dakle sva vaaa prisutnost je zabilje~ena i stoji na ''sigurnom''. Osobno sam se uvjerio u to. Kriti na masa se skuplja sa svih strana, i neka je tako, vama pohvala za voenje stranice jer brojka ljudi vam je u porastu, samo evo sve je to do osobe/karaktera tko e se usuditi tako neato ''lajkati'' ... Nema nikakvog smisla tra~iti od lanova ovog foruma da tako neato klikaju, ve je dovoljno rei i spomenuti da postojite tamo. Vama preporuka je organizirati dogaaje, plakate, grafite, letke, flyere, informativne novine, ato god... web site... Spojite se sa susjedno dr~avnim ''fan page'' stranicama takoer, izmjenjute informacije, dogovarajte skupove. Svaki potez je vrijedan. `to vei glas, ato viae informacija, to viae sljedbenika, samo nemojte se svaati ko balavci ve nastavite sa onim sa ime ste zapo eli...

avg 2012.

Zar ne mislis da moze bilo ko to da uradi... da bi se to i desilo vec 1000 puta? Koliko mene sjecanje sluzi vec 10 godina je proslo a da se to nije desilo. Kao sto rekoh ukoliko je neka NVO ili druga organizacija zainteresovana na saradnju neka nam posalju email na [email protected]. Mi cemo dalje sami provjeriti o cemu se stvarno radi i obavijestiti nase clanove. To bi trebalo da je neki normalan sistem za pocetak saradnje a ne ovako preko foruma. Temu zakljucavam.
Z&NZMAJ

avg 2012.

Ja se ispri avam ato nisam dolazio od ju er, jednostavno nisam imao vremena i isto tako se ispri avam ato piaem u zaklju anoj temi. Neu se osvrtati na sitne provokacije, niti u opravdavati svoju ili tuu paranoju. Svatko treba odabrati svoj smjer i zacrtati svoj cilj. Vaaa inicijativa ima plemenitu svrhu i cijenim svakoga tko je spreman u initi neato za dobrobit druatva. Moj savjet i dalje stoji ato se fb-a tie i ja se vaaoj i slinim inicijativama ne pridru~ujem niti na fb-u niti na ulici. Dat u samo jedan primjer. Ne tako davno smo u RH imali masovne prosvjede, ljudi su izaali na ulice, vikali, neki su i razbijali, ali postigli nisu niata. Prijatelji su me pitali zaato ne izlazim na prosvjed, a uvijek sam verbalno podr~avao ideje koje su organizatori prosvjeda zastupali. Moj odgovor je bio "kiseli" smjeaak i komentar: "niata od toga"... na ~alost, upravo to se i dogodilo-NI`TA! Vremena kada se silom mase na ulici neato postizalo su proalost, povijest, zastarjela metoda...nazovite to kako hoete. Osobno prakticiram graanski neposluh i izbjegavam masu, jer masa e me progutati. To ne znai da odbijam poatovati normalna pravila. Npr., poatujem prometne propise, a za svaki prekaaj bez pogovora platim kaznu. S druge strane, zakone koji ograni avaju moju slobodu svjesno kraim, jer je sloboda izbora ono ato ovjek sanja od kad postoji, a nikada to nije imao. Pojedinac ne mo~e puno, ka~u neki, ali masa pojedinaca upravo to posti~e-puno. Dakle, dr~i se ti samo ideje koju slijedia, bila ona tvoja ili tua, ali nemoj pokuaavati silom nametnuti nama tu istu ideju, jer tada nisi niata bolji od onih koje optu~ujea da su nepravedni. Tvoj prijedlog je tu. Obrisao ga nije nitko niti e ga obrisati. Tko ~eli, neka vam se pridru~i i ako neato postignete, vjeruj mi na rije , nitko sretniji od mene. Jedna stvar mi nikako nije jasna. Ka~u ljudi poput tebe: "Mi nemamo voe!" Oprosti na grubosti, ali ovo je naj gluplja konstatacija koju sam " uo". Pa kako mislite biti organizacija, ako ju nitko ne vodi, ako nitko ne postavlja smjernice i ako e svi radit po svom? Sorry, mo~da sam glup, mo~da sam nedovoljno obrazovan... mo~da stojim vrsto na zemlji. Eto, toliko od mene na ovu temu. Mislim da je sve re eno... mo~da i previae :)
SiDAMBASADOR

avg 2012.

daj daj kakvi vra~ji prosvjedi, 90% ih niti nezna ZA`TO su izaali, ..." vani su prosvjedi, hajde da radim budalu od sebe jer i ostali to rade... "

🔒 Ova tema je zaključana