VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaLegalizacija marihuane u Švicarskoj
LEGACY

Legalizacija marihuane u Švicarskoj

36 odgovora5,195 pregleda
madballISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Evo kao ato naslov ka~e svicarci ce moci da uzgajaju 4 stabljike po osobi.Evo itavog lanka.... http://www.index.hr/vijesti/clanak/svicarci-ce-uskoro-kod-kuce-moci-uzgajati-do-cetiri-biljke-marihuane-po-osobi/583372.aspx
kutijeENTUZIJASTA

nov 2011.

Ovi na vlasti ko da zive u bjelorusiji, a ne na mediteranu, sramota. vidicemo sta ce bit posli izbora, neznan pise li sta o legalizaciji na kukuriku programu.
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

kakva legalizacija...za pocetak treba dekriminalizirat da bi mogli pricat o legalizaciji,u svakom slucaju milanovic ima moj glas...on je probao marihunau a ne ova konzervativna kosorica,tako da ce sigurno doc do nekih promjena sto se tice nase biljcice ...naravno ako svi damo kukuriku glas
kutijeENTUZIJASTA

nov 2011.

i Zanima me stajaliate Kukuriku koalicije o dekriminalizaciji marihuane. Veliki broj Hrvata u~iva u dimu te zasad zloglasne biljke, i ~ive u strahu zbog zakona i diskriminacije, dok nitko nije ni pokuaao upoznati te ljude koji su u velikoj ve ini slu ajeva bezopasni i nasmijani i puno ugodniji od pijanaca ija je droga legalna. Trenutna situacija prosje nog konzumenta marihuane je idua: Zbog straha od zatvora se manje viae nitko ne usudi uzgajati vlastite biljke za osobnu uporabu pa se odlu e za lakai korak tj crno tr~iate, onda za velike pare dobiju loau travu sumljivog podrijetla nadajui se da u slu aju "padanja" pred policijom prou sa nov anom kaznom umjesto zatvora, i pritom financijaru iste narko dilere koji na tr~iatu nude i te~e opasne droge. No zamislite da se zakon ovako ustroji: Dopuaten je uzgoj jedne do dvije biljke po osobi, i da pojedinac smije u~ivati u plodovima te biljke u privatnom prostoru i da je zabranjena prodaja izmeu korisnika. Ukoliko policija ustvrdi da je pojedinac puaio marihuanu ispred vrtia/akole ili prodavao dalje tada mu se sudi za svaki gram marihuane Na taj na in dobijete konzumente koji puae isklju ivo vlastitu marihuanu i nee ni pomisliti na prodaju jer su svjesni rizika, a ionako svaki konzument ima svoju domau. Narko dileri ostaju bez primarnog generatora profita (ipak, marihuana je najprodavanija droga na svijetu), ostaju bez kapitala za nabavu te~ih droga, biznis im se polako ruai. Ovo je zabilje~eno kao rastui trend u mnogim razvijenim zemljama svijeta poput Kanade, pojedinim dijelovima SAD-a, Portugala, eake itd. A.R. Svaka je droga zlo. Nema ni jednog roditelja koji se pani no ne boji hoe li i njegovo dijete postati ~rtvom nekog dilera i ui u svijet droge. Zloupotreba droga se airi, ona zahvaa sve vei broj mladih i zbog toga nije pretjerano rei da mi, kao druatvo, polako gubimo taj rat. Upravo zbog toga ato droga predstavlja takvu straanu druatvenu opasnost, borba protiv nje mora biti ozbiljna. U toj borbi treba jasno razlikovati agresora od ~rtve. Konzumenti droge su ~rtve i njima treba pomoi. Agresori su tu proizvoa i i dileri koji se bogate na tuoj slabosti i nesrei, a ~rtve su mladi ljudi koji postaju ovisnici u tom paklenom krugu. Ako se policija i sudstvo iscrpljuju na hvatanju i ka~njavanju konzumenata, nemaju se ni vremena ni volje baviti proizvoa ima i dilerima. Zbog toga i predla~emo da posjedovanje manjih koli ina lakih droga za vlastite potrebe bude ka~njivo djelo u sferi prekraaja, a da kazneno odgovaraju proizvoa i i trgovci drogom. Kazne za njih ne mogu biti prevelike. tru-sru
$DoLaR$POZNAVALAC

nov 2011.

mi emo dekriminalizirat kad kod svih bude ve legalizirano i kad hrv ostane na 1500 stanovnika....poato e svaka ptica svome jatu leti :)
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

malo realnosti kutije,radi jednog smotuljka te furaju u stanicu...korak po korak,prvo to rijesit pa tek onda ako postoji kakva sansa za "kucni labaratorij" kako bi nasi novinari rekli,samo sto se bojim da je to jako dugacak i trnovit put:ridinghorse:
hazeboyENTUZIJASTA

nov 2011.

Ni milanovic ni kosor niti itko to nece napravit.odnosno hoce...za fucking 20 godina jer cemo tek tada biti ono sta su drugi sada.osim ako ne padnemo. kao grcka.moj jedan jako dobar prijatelj radi dobar posao u zdravstvu.bio je u hdzu a ravnatelj bolnice je bio sdpovac.nakon vise od 3 godine rada nije dobio za stalno(neznam kako jer je zakonski 3 god)tek kada je presao u sdp(prije 3 mjeseca).dobio je za stalno.ja sam ga pitao dali toima veze s tim i on kaze da ima.inace se ne kuzim u politiku ali on je bas clan sdpa ide na te sastanke bla bla bla.pitam ga dali bi sta pomoglo kad bi dobio par tisuca glasova od nas uzivaoca marihuane i on kaze da bi.da bi se sigurno nesto poduzelo.kaze da na svakakve nacine privlace glasace.pa mozda kad bi im se neko pismo poslalo da ce dobit jos par tisuca glasova ako se potrude ili ako dekriminiliziraju travu.jos da im se napise kako bi makli dilere s cesce,popravili ekonomsko stanje i navest dobre valjane argumente i to sta stoka nebi sve ucinila za te glasove.
kutijeENTUZIJASTA

nov 2011.

jedan smotuljak, jebga, kad je 10 godina star zakon opet nov. tribalo bi in 4 mandata da nesto naprave.
derataurPOZNAVALAC

nov 2011.

Vecernji.hr - Droga jest najve ...znaci ni za 200 god. nebi bilo pomaka s njom,za nju je to droga a za milanovica trava!
Nisam jaENTUZIJASTA

nov 2011.

Slazem se sa hazeboyom,definitivno kad bi se mi koji "furnjamo" travu slozili i poslali mislim da bi to bilo to,da i se uspila mozda odradit dekriminalizacija,mislim pogledajte draze oko nas,pogledajte more,pogledajte sve to ljudi,na more bio sam ove godine,to ne da mirisi plaza,ja sam sjeo i uzivo samo u dimu,nevjerojatno.. Svi puse stari mladi,babe djedovi,moj stari i ja :D s tim da smo radili na bausteli.. i ima tema bas na ovo sto smo slali neznam ko je napravio ministarstvu,al mogu rec da se puno ljudi boji poslat uopce ista ministarstvu,jer ima ljudi od 30-60 god koji imaju malu djecu i sve ostalo,i nepada ima napamet da riskiraju,mislim da mi to realno nemozemo odradit.. mada se tjesim da ce gospodin doti ni Milanovi da promjeni nesto u svezi toga,i dajem mu glas,i ***** ga u usta ako nenapravi nista,zovem ga na jox ako uspije :D al gledam stavove ljudi po citavoj hrvatskoj,vjerujem svugdje na balkanu,za nas koji pusimo to je nesto nepopisivo,ako vjerujete.. Nemoram jeb** 10 dana,al jox moram zapalit,a to me iscrpljuje zbog love,i neopisivo sta mi daju za tu lovu.. Sramim se svoje zatucale drzave,nazivaju nas narkomanima i sta ti ja znam kakvim sve ne?! i kao postaju svi narkomani koji koriste vutru.. A realno svaki je prije toga ispusio cigaru,i popijo pivo ondnosno alkohol.. normalno drzava zaraduje od toga,od vutre ne.. I koju me kitu jebu zbog jebenog jointa?! pa nek vataju lopove,ubice aljamove,prevarante,silovatelje,pedofile,i kosorku u isti koa,kolko su se love nakrali.. Ma joj,dode mi da placem!!! I lajem ko ker,jer ni drugo nemogu ni bit ovdje.. I sto je derataur napiso,mislim ni za 200 godina nece doc kod nas nesto slicno,zato ljudi.. Moramo se skrivat i to je to.. Sori ako je malo podugacko ali sam isfustriran,i napusen i to me pogaa.. :( Via avicarska! :)
madballISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Mislim da nikom od clanova foruma ne treba objasnjavati zasto je kanabis ilegalan i trebat ce da proe jos neko vreme da vecina ljudi bude upoznata s istinom.Vec sse to polako pocinje menjati zahvaljujuci informacijama iz raznih medija pogotovo onih dostupnih na internetu.Mislim da ce nam se za nekih 100 godina ljudi smejati kad saznaju kolko smo bili zatucani i izmanipulisani od strane monika koji upravljaju svetskom ekonomijom.Aktivan sam sportaa,svakodnevno treniram...(npr.otrim 20 km u komadu bez problema) a svejedno puaim svaki dan po nekoliko komada istih bez duhana bez ikakvih negativnih posledica, ak sam popravio sportske rezultate jer kvalitetnije spavam i bolje se regeneriram.Dok nisam poceo puaiti marihuanu bio sam agresivan,~iv an,ceste promjene raspolozenja i duboke depresije.Takoer patio sam od nesanice,a kad nema kvalitetnog sna automatski opada efikasnost na svim podrucjima zivota.Tako sam probao marihuanu i od tad je puaim redovito jer mi je znacajno poboljaala ~ivot.Jedina stvar koja mi se ne svia kod ganje je ta da potiskuje vlastiti nivo proizvodnje testosterona ako se konzumira neumereno a za vecinu ostalih posledica koje izaziva pusenje marihuane smatram pozitivnim i definitivno bi trebala biti dostupna svima pa ko voli nek izvoli.

nov 2011.

Milanovic je najvjerojatniji kandidat koji barem razmislja dekriminalizirati vutru.Ja sam im postavio pitanje na njihovoj stranici i odgovorili su mi. Evo link: Kukuriku koalicija » Pitanja i odgovori » Razmotriti ?emo mogu?nost odgovaraju?e primjene lijekova na bazi marihuane
Nisam jaENTUZIJASTA

nov 2011.

Svaka cast green :D huhu,necu da se prerano nadam,al stvarno bi se dalo nesto odradit.. Ali opet,prica je u medecinske svrhe,lazirat cu svoje dokumente :)

nov 2011.

Ajde ljudi aaljite prjedloge o ustavnosti na ustavni sud pa e se neato pomaknuti. Poato ustavni sud bi trebo biti viai i od bilo koje vlade. POZIV NA AKCIJU, darujemo vam tekst Prijedloga za pokretanje postupka ocjene ustavnosti Kaznenog zakona!
Nisam jaENTUZIJASTA

nov 2011.

Smok-jel poslalo dosta ljudi to? Dali postoji kakva brojka odprilike?!
naturalmysticENTUZIJASTA

nov 2011.

Nije za legalizaciju marihuane, ali apsurdno je smatrati da je prvorazredno kazneno djelo Doslovno je dvaput probao marihuanu, iz eksperimenta, i smatra se treba bje~at od nje. Ne treba ju legalizirati, no jedan joint nije dr~avni neprijatelj broj jedan. "Ako netko ~eli manipulirati i igrati se sa ljudskim strahovima - samo naprijed", govori Milanovi, odgovarajui na povike iz redova HDZ-a, koji za njega tvrde da je za legalizaciju. "Ako vaae pitanje glasi: je li apsurdno da posjedovanje male koli ine marihuane bude svrstano u kategoriju prvorazredne druatvene opasnosti, to jest u razred kaznenih djela, moj odgovor je  da", ka~e on.EVO FORUMA`I, OVO SAM KOPIRAO IZ JEDNOG LANKA, EVO `TA MILANOVI MISLI O MARIHUANI

jul 2013.

Nego samo da kazem onako... prije 2 dana sam se vratio iz Geneve hahah pa onako samo da kazem hahaha ne znam jos gdje udaram.

jul 2013.

sta si zapravo hteo da kazes, ajd kad dodjes sebi napisi nesto smisleno

jul 2013.

Evo dobar sam :) Htio sam da ka~em da sam bio napusen od 00-24 u }enevi, gdje god vuva :$ RAJ za nas ilegaae marihuanaae hahah

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se