VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaTHC ministry
LEGACY

THC ministry

84 odgovora7,337 pregleda
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

Vjerujem da je veina vas ula za thc ministry. Oni koji nisu neka malo proguglaju ili neka pro itaju sljedeih par re enica. Naime THC ministry je religijska organizacija osnovana na havajima. Da skratim bulshit, u njihovoj praksi se nalazi u~ivanje kanabisa. Po havajskom zakonu, a temeljeno na univerzalnoj povelji o ljudskim pravima svaka osoba ima slobodu prakticirati svoju vjeru. I tako po havajskim zakonima ako ste vjernik THC ministy-a mo~ete prakticirati svoju vjeru sa jointom u ruci bez straha od progona. (navodno - nisam stru njak za havajsko pravo) E sad zaato bi ovo bilo bitno ekipi na forumu. Mislim da je kane nekoliko puta spomenu thc ministry i mogunost njegovog apliciranja na ove krajeve. Iz tog razloga ja sam se malo upustio u istra~ivanje pa rezultati su sljedei: zakon o vjerskim zajednicama RH u svojim odredbama o obredu ka~e: taman kada sam se ponadao da u postati biskup :eyebrows: sam pro itao sljedei lanak dakle atani od duvanja biskupske jombe :ohno: Naravno, prvi sljedei korak je pronai neku UN-ovu konvenciju koja regulira ovo pitanje. Poato su UN-ove konvencije meunarodni ugovori a meunarodni ugovori su iznad zakona (ali ne i iznad ustava!) mogue je da u zakonu piae jadno a u konvenciji drugo. I tada sam naaao lanak 18 deklaracije o ljudskim pravima. Taj lanak govori o slobodi misli, savjest i vjeroispovjesti. Ka~e da svatko ima pravo svjedo iti svoju vjeru bez straha od progona. "svedo enje" uklju uje i odr~avanje obreda. Ali onda tu dolazi stavak 3 koji je vrlo sli an lanku 4 hrvatskog zakona. Jedina razlika je u tome da u UN-ovoj povelji nije strogo ograni eno tj. zabranjeno. Pomirivai se sa sudbinom da neu biti biskup sko ih na forum da vam priopim ovu tu~nu vijest glede moje teoloake karijere. :sad2: Za one nadobudne koji bi sve rjeaavali na ustavnom sudu poruka: zaboravi! Konvencija dopuata ograni avanje a zakonodavac je ograni io. Naravno vas nitko ne spre ava da vjerujete da je vutra sveta biljka ali samo vjerovanje vas ne atiti od kaznenog progona za posjedovanje i ostalo. E sad za nas Hrvate nema spasa ali vas ostale upuujem da pronaete zakon koji se odnosi na vjerske zajednice, religije, crkve ili kako god da se to kod vas zove i pogledajte dal se zakonodavac kojim slu ajem zajebo i nije stavio ograni enje. Mo~da nije kasno za spas vaae duae :icon_lol:

maj 2007.

Ma kad bi se skupilo 2-3 tisuce ljudi imali bi i mi THC ministry.Neznam sto vi mislite ali po meni taj THC ministry postoji samo da bi ljudi(bogati(kakvo god bilo havajsko pravo ta bogata ekipa ga je promjenila)) mogli pljugati u miru.Nazvati crkvu po molekuli?Vjerujem da nitko od svih ljudi u toj religiskoj organizaciji vjeruje bilo sto od toga sto kao vjeruju.Rastafarijanstvo...dosta ljudi se fura na to kako se rastafarijanstvo vrti oko pljuganja..ekipa iz THC ministry je vjerovatno prvo razmisljala o rastafarijanstvu ali kad je shvatila da je pljuganje samo dodatak,ne tako vazan dio te religije odustala od toga i odlucila se smao pljuganje uciniti religijom.Kad bi ti ljudi to zbilja vjerovali u to sto vjeruju THC ministry bi u osnovi bio Sotonizam a ovako je samo zajebancija.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

hvala tihojla na ovom iscrpnom istra~ivanju. osim na hawajima ovo ima i u engleskoj od 2004 informiraju svoju vladu o ovome i zasada nemaju problema sumnjam da bi proalo kod nas ja izvadio potvrdu od njih piae mi da sam member in a good standing hahahah i da sam fully aware of my human rights rev. Paul neato http://www.cannabisassembly.org/
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

@dirty deeds thc ministry to radi isklju ivo i samo zbog novaca mislim 200$ za potvrdu o fumanju??? a ovi iz engelske cannabis assembly su mi rekli mailom da su slu ajno od onog rogera s havaja dobili pravo na koriatenje takve potvrde i ne naplauju niat pa su se neato posvaali... ata ja znam i nebriga me kako god, naae sudstvo nije uope doraslo ovakvim pitanjima i mislim da bi samo zbunio sudio te bi ti on za svaki slu aj dao visoku kaznu pa da mo~e mirno spavat ali opet s druge strane ja stvarno vjerujem da tj. uvjeren sam na temelju arheolooakih, lingvisti kih, povijesnih, i ostalih podataka da vutra iam psihoaktivna svojstva i da mo~e imati funkciju svete biljke ako ju netko tako upotrebljava a ako je netko tako upotrebaljva onda je to njegovo vjersko pravo to ato se njegova vjerska praksa kosi sa medijskom hajkom i openito moralnim kri~arstvom to je druga pri a kako god okrenea osnovna rasprava se vodi oko slobode izbore koja nepostoji i oko brige za javno zdravstvo koju vode doktori pa ti sad vidi tihojla je odli no obradio ovo gradivo ato se ti e tehni kih detalja meutim niej uklju en medijski pritisak kojem bi bio izlo~en svaki sudac koji bi dozvolio nekom da se droksa jer se on droksa kao vjernik
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ovaj dio nisam baa najbolje shvatio pa malo pojasni
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Cijelu dekalaraciju Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima imate prevedenu ovdje : http://www.human-rights.hr/deklaracija.htm nisam htio da je stavljam cjelu u post jer je preduga ko ve sam bio stavio pe evo editujem radi toga . Article 18 of the United Nations Universal Declaration of Human Rights "Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance." lanak 18 Ope deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima "Svatko ima pravo na slobodu mialjenja, savjesti i vjere; to pravo uklju uje slobodu da se mijenja vjera ili uvjerenje i slobodu da se, bilo pojedina no ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, iskazuje svoja vjera ili uvjerenje pou avanjem, prakti nim vraenjem, bogoslu~jem i obredima." Ne znam ata si ti prou avao Tihojla ali prema ovome gore je savraeno jasno da ima nade da budea biskup travoslavne crkve , samo jedino pitanje da li jeHrvatska lanica Ujedinjnenih naroda , isto bi trebalo da vrijedi i za ostale ex-Yu dr~ave . Jedino ato ja vidim da bi mo~da moglo biti prepreka u tome je ovaj lanak 29 stavka 2 . ali nije zato jer je tu lanak 30. koji je opet na naaoj strani .To ato je vutra zabranjena naaim zakonima ne zna i da je zabranjena u religiozne svrhe , samo ato smo mi svi odreda papci ato se ti e zakona pa mislimo oni mogu ata hoe, u biti istina je da oni mogu ata hoe ali nee moi dokle hoe .A i ovi naai zakoni o religijama donijeli su ovi na vlasti koji su svi ili rimokatolici ili muslimani ili pravoslavci i ~idovi , tj. oni koji sebe smatraju jedinim pravim religijama na svijetu , svi drugi su za njih niko i niata , dobro nisam nabrojao joa neke npr. protestantske struje ,adventisti ke itd . ali samim tim ato su u manjini za razliku od prvospomenutih oni i nemaju veze s tim ato su naai zakoni o religijama takvi kakvi jesu i krae se s ovim zakonom Ujedinjenih naroda. btw. uvijek me je zanimalo ata misle ovdaanji muslimani o tome da muslimani u nekim zemljama npr. u Afganistanu naveliko u ~ivaju haaia i vjera im to ne brani , ne znam sad ono njihovo za vrijeme ramazana kad im je zabranjeno u~ivanje mnogo ega drugog ali to je samo tada i prema njihovoj religiji koju bi oni mada ne bi smjeli nametali cjelom svijetu ,ali to je nije tema ove emisije. Znam da e me neki odmah napasti i rei tako bi isto po tome zakonu neko mogao rei evo ja ~elim uzimati i heroin i bilo ata drugo kao u neke religiozne svoje potrebe , pa u biti da po tome zakonu bi i to bilo mogue samo je va~no da ne dira u druge i da svojim postupcima ne krai prava drugih ljudi. I zato neka izvoli i neka se bori za svoje pravo da se ubije ako hoe koga jebe samo neka ne dira druge koj to ne ~ele . Ljudi imaju pravo da znaju i budu pravilno informirani o bilo kojoj drogi , a sad ato je istina neka odlu e sami za sebe . Ali da samo jedna strana kao ato je kod nas ima isklju ivo pravo govori ata je istina o vutri i da ih neko smatra za vjerodostojan izvor informacije kao o ato se smatra TV to nije u redu ni po zakonu , samo jbg , opet balkan i ata ea , udri po internetu , jer onakvih emisija kao ato je Bullshit! u Americi teako da e biti skoro na naaim TV i mo~emo samo sanjati o tome , a ko ima kablovsku i internet ? Vrlo malo ljudi zato nam i jest ovako kakvo jest i idalje s nama upravljaju ovi majmuni ko i dosad. lanak 29 2. U koriatenju svojih prava i sloboda svatko mo~e biti podvrgnut samo onim ograni enjima koja su utvrena zakonom, isklju ivo radi osiguranja potrebnog priznanja i poativanja prava i sloboda drugih te radi ispunjenja pravednih zahtjeva morala, javnog reda i opeg blagostanja u demokratskom druatvu. " ograni enja koja su utvrena zakonom " , ali taj isti zakon koji donosi ta ograni enja se kosi s lankom 18. i s lankom 30. i ka~e joa "isklju ivo radi osiguranja potrebnog priznanja i poniatavanja prava ... drugih..." Kakve veze imaju drugi i njihova prava i slobode s mojim vjerovanjem i mojim atovanjem Boga pri kojem koristim kanabis kao sredstvo koje mi olakaava da postignem stanje koje mi olakaava da atujem Boga na svoj na in , nikakvi drugi tu ne dolaze u konflikt sa mnom niti ja s njima ja nikome ne nameem da oni neato moraju , pogotovo u smisli ako to radim svojoj privatnosti a ato se ti e ovoga u javnosti svako ima pravo da mi ka~e meni smeta taj tvoj dim,naravno u slu aju da sam ja taj koji doe s dimom na javno mjesto na kojem je on bio prije mene a ako neko naie na mene kako duvam joint i molim Boga , ako mu smeta neka slobodno izvoli produ~iti dalje sve dok ne bude dovoljno daleko da ne osjeti dim . Izvolite pa prou ite i doka~ite da je druk ije. Tu je joa : Article 9 of the European Convention on Human Rights "Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief, in worship, teaching, practice and observance." "Freedom to manifest ones religion or beliefs shall be subject only to such limitations as are prescribed by law and are necessary in a democratic society in the interests of public safety, for the protection of public order, health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others." lanak 9 Europske konvencije o ljudskim pravima Da ne prijevodim samo u rei da ovaj lanak nije niata drugo nego ovaj lanak 18 + lanak 29 stavka 2 iz ove Ope deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima . Kao ato i Rev. Paul Farnhill ka~e ovo je legalno prema UN i EU zakonima . Samo pitanje koliko ove naae idiote zato boli kita , oni su navikli da se zakon podvrgava njima i njihovim lopovlucima i mjenjaju ga kad god oni hoe i kako im paae . Nije mi prvi put da vidim ove stvari i ja sam ve pisao neato malo i spominjao ove s Havaja na elu s Roger Christie i Kanaane Church of the Universe (IAMM) i joa neke druge 420 temple itd. Viae puta mi je palo i na pamet da idem tra~it na sudu nekoga i da razgovaram s nekim tamo glavnim ata oni misle o tim zakonima i ima li aanse da se takvo neato kod nas primjeni ,ali zdrav razum mi uvjek ka~e jadan ne bio ovo je balkan i samo e ti se nasmijati,nije me uope strah da u se neato izdati jer ionako znaju za mene da puaim i murija i starci mi i svak ~iv , samo sreom murija nije imala nikad dokaza da me mo~e ozbiljnije zajebavat . Da sam neki guzonjin sin ili joa bolje guzonja ovo mi ne bi ni trebalo da se gonjam po sudovima za to pravo , ali kad bih ga ~elio napravili bi oni to za guzonju bez problema i to da niko niata ne zna a murija kad takve uhvati ionako nekim udnim putevima se to sve zataaka i poslije kao da niata nije ni bilo , ponekad uhvate onako ponekog od oloaa koji im smeta ili im se zamjerio neato poput onog Cveka s Kor ule . Na ovim prostorima narkomafija je toliko jaka da bilo kakva stvar koja e ih sjebati u njihovom bogaenju vrlo teako mo~e opstati , daj Bo~e da nisam u pravu i da pretjerujem u nekim svojim mialjenjima i pretpostavkama samo isto sumnjam da sam daleko od istine . Ove stvari,posebno u zadnjih nekoliko mjeseci otkad se ovaj Rev.Paul Farnhill aka HvyFuel. bori za ovaj prostor u za Cannabis Assembly , pratim malo viae , i siguran sam da u ... , im ovi pobjede vlasti gore i dobiju prostor , tj. prostor ve imaju samo trebaju da im ga odobre , ina e ve im ne mogu niata za konzumaciju u privatnosti i za uzgoj , HvyFuel je pisao o tome na UK 420 ...da u skuptiti ato viae stvari o tome prevesti i ii kao ato sam i namjeravao od ustanove do ustanove sudovai ostalih atakora dr~avnih tra~iti pravo i ako mi ga ne daju , tra~it u da mi daju napismeno potvrdu da mi ne odobravaju religijsku upotrebu kanabisa . Tako da ako ne dobijem ato ~elim lijepo neka mi daju potvrdu za dokaz da imam dokaze kad odem tra~it azil u Nizozemsku ili UK na osnovu diskriminacije na religioznoj osnovi . A da bi se dobio azil morate biti progonjeni na politi koj , religioznoj osnovi ili imati dokaze da vas neko drugi progoni uglavnom bez dokaza mo~ete jedino otii provesti se par dana u azilantima . Bio ja pa znam u biti ne bih imao niata protiv da ostanem ~ivjeti par godina u kampu u kojem sam bio 15-ak dana dok sam ekao na razgovor , imao sam papir , kao za identifikaciju tj.potvrdu da sam predao zahtjev za azil i slobodno sam mogao izlaziti i iaao do Coffee shopa i napuaavao se vani , a i u kampu samo kriomice jer nisam znao da li bi me tamo mogli zajebavat zbog toga , ono baa niko nije puaio u kampu javno osim duhana . }ivio bih tamo sve dok se ne snaem i zaposlim a i kad se zaposlim samo kad bi me pustili zaato ne uatedio bih pun qrac love na stan i hranu , ato se ti e smjeataja odli an je bolji sigurno nego kod nas u vojsci a niko te ne goni da radia sklekove i sl. pizdarije , svaki dan sve iste i usisavaju , istije je nego nekome kod kue , i imaa ata po~elia samo joa da su mi dovodili onih kurvi s Tajlanda ili odakle sve nisu svezao bih se lancima i ne bi me bez oru~ja i vojske nikad istjerali iz kampa .

maj 2007.

Slazem se da je Marihuana sveta biljka.Samo sam htio reci da njima nije i da mislim da ne moze biti sredisnji dio religije. Sotonizam...sotonizam kakvog je utemeljio Anton Szandor LaVey,na takav sam sotonizam mislio.Hedonizam,zabranjeno voce,zlo gledano ocima svijeta,sam biras boga...oni su izabrali Marihuanu..
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Da upravo tako sam biraa i imaa na to pravo zagarantirano ovim svime gore sve dok ne diraa tue i da ne piaem opet jbg. druga je stvar ata naai majmuni na vlasti o tome misle i kad emo mi biti dovoljno svjesni i imati **** pa odemo da tra~imo svoja prava kao HvyFuel . Samo znam da im ga ovaj gore Englez probije i pravo na prostor dobije , idem i ja tra~it to pravo pa kud puklo da puklo ko ato sam gore pisao ako ne dobijem hou onda potvrdu napismeno , crno na bijelo da mi zabranjuju religiju , i onda zbogom Bosno i barake na Breci viknu canne i kasetaa odvrnu ja e dobit ete razglednicu iz napuaene zemlje Nederlari , zbogom ~ohari , i ko vas jebe vas i vaae Jadransko more i vaae aume gore i planine od Vardara pa do Triglava ,veliko se sranje odigrava, eto vas tamo pa se koljite ko ato ste i nau ili do sad daleko vam kua od moje bila .I da budem iskren s obzirom na to da kad bih takvo neato ovdje dobio i poato bi me onda mnogi smatrali za budalu od prijatelja i roditelja i aire zajednice puno bi bilo dra~e da me odbiju ,samo ~elim papir napismeno gospodine sudija , crno na bijelo i pe at da se lijepo vidi i vaa potpis , potpis sam rekao a ne ~brljotinu onu neku kao ovo moje dolje u potpisu . Ka~em kao ovu dolje ~brljotinu iako je za razliku od potpisa ovih ovuda kurvinih sinova po opinama isti krasopis , miaom u photoshopu po pozadini bijelog hasha :). `ta mislite da se onako umjetni ki potpisuju tj.parafiraju ? Sve je ono samo da mogu rei kad doe pet do dvanaest ma nisam to ja potpisao to je neko drugi :)
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

ne radi se o Univerzalnoj povelji o ljudskim pravima iz '46 nego o povelji o ljudskim i politi kim pravima iz '66 koja je nadogradnja ove prve. pro itaj na ovom linku Zapravo mo~da je to niji prevod Povelja o graanskim i politi kim pravima? ps: sve emlje bivae juge su lanice UN-a
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Da , konvencija dopuata ograni avanje ali u onome lanku 29 stavka 2 i to isklju ivo zbog prava drugih , ali kad se svi ovi lanci saberu i oduzmu nikakav zakon te ne mo~e ograni iti , nikakva dr~ava ni grupa ni pojedinac ka~e l 30 nema pravo da krai ove zakone UN-a . Ni na Havajima ni u UK niti u Americi niti u Nizozemskoj gdje je ogranak ovog THC ministrytj. THC ministry Amsterdam , gdje su ovi 420 temple nije bez ovih ograni enja , ali niata ne mo~e protiv onog 18 + 30 , a ono u lanku 29 je samo radi toga da se nazna i da se ne smije svojim postupcima ograni avati i naruaavati slobode tih drugih isto tako ti drugi ne smiju naruaavati naae slobode . Ovi tamo su se izborili , samo gdje je nama kultura i hrabrost koju oni imaju ,jbg . mi smo uvijek potla eni narod i niko i niata samo rijetki imaju ovdje **** i pameti ustati protiv nepravde,ata ea protiv injenice da nas je prije drugog svjetskog rata bilo preko 93% nepismeno ovo sam otprilike ne sjeam se sad ta no podatka ali tu je negdje zato i dan danas s nama vrte kako im volja . Misli ti ata god hoea jarane , samo rekao sam svoje im ovaj dobije i UK prostor da mogu prakticirat svoju religiju i u javnostu , jer u prvatnom smislu im ve ne mogu niata sam Rev.Paul Farnhill je viae puta posjeen od murije i vatrogasci su mu vidjeli ganju i poatar i susjedi , nikad mu ne mogu niata onim izvali onu karticu i potvrdu da je to i to i niata mu ne mogu . Druga je stvar sad to ato je i gore kurvaluk na vlasti najvjerojatnije oni koji u budonosti sebe vide kao potencijalne profitere na vutri , jer i UK e kad tad morati napraviti sli an sistem i nije im u interesu a ni Anglikanskoj i ostalim crkvama da sad tu neko pokree kojekakve religije ,kad bi ovaj gore provalio taj prostor masu ljudi bi se okrenulo za njim zato ga i zavla e na sve mogue na ine da ga sprje e ato se ti e onog prostora . Samo koliko god se onaj lik inio nekome smotan na izgled , ja ga smatram sposobnijim od barem nas 10 ovdje koji smo kladim se da e bar do kraja ove godine i ostvariti to pravo , pogledaj ata je sve dosad napravio .
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

dakle ne znam dal si pro itao moj gornji post ili ne, ali komentirati u ovaj tvoj posljednji
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

s onim boldanim dijelom se ne sla~em a o sotonizmu o kojem govoria i rogeru ne vidim vezu.mo~da postoji ali ja je nevidim. sve religije po ivaju na aamanskim korijenima meutim, entegeoni su danas kriminalizirani, sotonizirani i sekularizirani (ato ne mora biti loaa stvar, osim onog prvog dvoje) problem je kompleksniji time ato to dolazi od isntitucija koje su po ele na tome i niti govore o tome niti ih se pita ovo ti je moderno mra no doba i etvrti svjetski rat
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Pro itao sam ja opet i tvoj i svoje da nisam negdje neato bezveze ili tipkarskih greaaka napravio , samo te ne kontam zaato zbog toga u 29 ti mislia da je konzumiranje vutre u bilo kakve svrhe a pogotovo religiozne ima iata protiv ovog u lanku 29 , na ijoj si ti onda strani care ne kontam .I ka~em evo opet i u Americi i Havajima i bilo gdje drugo gdje su ljudi na osnovu ovih UN zakona ostvarili svoje pravo takoe postoje ovi pravedni zahtjevi morala, javnog reda i opeg blagostanja u demokratskom druatvu . Mogu prihvatiti to da neko ka~e da smo mi u kur evoj zemlji roeni gdje mo~ea kurcu svirat o UN zakonima ali da mi neko govori da ovo nema osnove na kojoj bi se neko mogao boriti za pravo ne prihvaam . Stvarno se pitam na ijoj si ti strani . Sorry ali ... stvarno ne kontam . edit :Da vidio sam sad i ovaj adaptirani zakon ali opet ne kontam zaato taj adaptirani zakon nisu stavili ovima gore a i tu ne vidim ata bi se to imalo krait puaenjem vutre u bilo kakve svrhe , spominju i zdravlje u ovome proairenom lanku 18 , ato se zdravlja ti e neka popri aju s onim Lesterom Ginspoonom a i eno im Nizozemska gdje se u apotekama prodavalo jedno vrijeme , mo~da i danas ima znam da je bilo 2003 . `ta je onda Nizozemska luda sotonisti ka zemlja , usput lanica Beneluxa, koja naruaava sve mogue zakone ? U biti i ova proairena povelja je ista stvar samo na drugi na in slo~eno da nije tako ovi bi ga mogli lagano popuait jedan drugome i Roger i Paul , glavni smisao se ne mijenja puno .I da dodam i ovo pretpostavljo sam da su sve zemlje bivae Juge lanice UN samo nisam bio 100% sigur , jer sam neato na uo da prije tj. Juga nije bila potpisnik ovih povelja , ini mi se da sam to baa na ovom forumu negdje pro itao,nisam 100% sigur. I ako je tako da su lanice onda ko ~eli samo treba pokrenuti neato sli no ovima ili joa jednostavnije u laniti se kod Rev. Paula Farnhilla da imaa bar neku osnovu i mo~ea lakae objasniti ata hoea u stvari , a ovaj lik je napravio ve vrlo mnogo i svaka mu ast . Ne boj se kad tad emo se mi izboriti zato kao i HvyFuel ato je napraviosamo ko ~eli, i uostalom ne mora niko biti biskup ili neato tu sad propovjedati mo~emo biti jednostavno vjernici i niko nam niata ne mo~e , samo When you defend the basic rights of freedom you need only two things, faith and patience !
ROXPOZNAVALAC

maj 2007.

Samo pokazuje da je amerika sa svim svojim nacistickim zakonima i regulacijom droga ipak po pitanju ljudskih prava u drugim podrucjima iznad nasih usranih krajeva. Ovaj slucaj nije jedini tamo gdje se konzumiranje inace zabranjene substance tolerira za vjerske obrede.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

tihojla je na naaoj strani ali govori kao da nije na naaoj strani, to sam mu i ja reko tihojla agent KGBavisokog morala oe da nas zamra i:icon_lol: odil na rasprava
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Ma nije on nego samo je mo~da previae realan , razumijem ja njega upotpunosti , i mo~emo se mi sad raspravljat satima da li je ovaj lanak 29 . ko nica tj. onaj proaireni lanak 18 koji je skoro isti prepis onih stavki iz l.29 stare deklaracije . Samo ato je u ovoj novijoj iz 1966 l. 29 govori o ne emu sasvim drugom . Sve je to njihova mulja~a samo da se ljude joa viae zbuni . Uostalom da od toga neato posebno ima ne bi ni ovi u najdemokratskijim i najliberalnijim zemljama proali kroz tu rupu . Mo~emo raspravljat i prepirati se kao mala djeca jes nije jes nije jes nije , mo~e ne mo~e mo~e ne mo~e , samo jedno sam siguran ako bilo ko od nas zbavi potvrdu npr. da mu se odbija zahtjev kakav ja planiram sastavit i time mu se krai pravo na religiju , da na osnovu toga mo~e ili bar ima 97 % aanse da dobije azil u nekoj od ovih zemalja gdje je takva potreba u religiozne svrhe dozvoljena i gdje ti niko ne mo~e zabranit da vjerujea i mislia ata god hoea sve dok time ne naruaavaa prava ostalih ljudi koji takoe imaj pravo da misle i rade ata hoe . `to se ti e sastavljanja tog zahtjeva joa nemam blage veze kako bi to trebalo izgledat ali imam pravnika dobrog u koji mi je i roak pa u ga uhvatit malo za vrat i dati mu gomilu materijala da vide o emu se rade i da mi sastave pristojan zahtjev s kojim mogu razguliti negdje na sud ili neku ustanovu gdje mogu tra~iti svoja prava , pa i ako ne uapli opet dobro i kako rekoh joa mo~da i bolje idemo opet tra~it azil , a ovo ovdje neka rade kako god hoe samo ako Bog da bez mene , mislim na dr~avu , stvarn ovo nema smisla jer i oni koji bi neato htjeli da se jebu jebali bi se ali da im ne ue , a to ne ide tako i da sve neko drugi odradi . I onda u se daj Bo~e za koju godinu na vutra.org logirati iz Amesterdama ili nekog drugog grada u NL sasvim mi je svejedno .
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

huh sad je ovo postala rasprava o meni, osjecam se po aaeno :sun2: dakle da ne bude zabune: tihojla je za legalizaciju ono ato ja govorim je trenutno stanje stvari. UN ova konvencija daje za pravo da druatvo (kojeg predstavlja sabor ili parlament) u interesu zaatite pravnog poretka, morala ili ne eg treeg zabrani odreene aktivnosti. Dakle ima to pravo. To ne zna i da je obavezno to napraviti i to nipoato ne zna i da je takva zabrana a priori ispravna ili neispravna. To samo zna i da je dozvoljena i ako druatvo to odlu i ta zabrana se ne mo~e smatrati kraenjem ustavnih ili ljudskih prava. Kako stvari stoje ve ina druatva (parlament) je u Hrvatskoj odlucila da je potrebno zabraniti upotrebu marihuane. Ono ato sam ja ovdje istaknuo da na ~alost ne postoji zakonska rupa u Hrvatskoj koja bi se mogla iskoristiti da se skine teret kriminalizacije sa u~ivatelja marihuane. Ja mislim da je zabrana odnosno kriminalizacija marihuane u bilo koje svrhe, dakle osobne, medicinske, industrjiske pa i religijske potpuno debilna i kontraproduktivna. Ono ato ja isticem je da se sudskine mo~e osporiti ovakav zakon na temelju viaih propisa ( meunarodnih ugovora, konvencija ili ustava) jer ti dokumenti sa ovakvim odredbama koje sada vrijede dopuataju da marihuana bude kriminalizirana. Neke dr~ave su odlu ile kriminalizirati, neke dekriminalizirati ( nitijedna dr~ava pa ak ni nizozemska nije legalizirala!) To je izbor ve ine u tim dr~avama. Ista stvar bi vrijedila da je situacija obrnuta, dakle da marihuana nije kriminalizirana a da smo mi grupa skinsa koji je ~ele sudskim putem kriminalizirati. Dakle, sudskim putem no pasaran Jedini na in da se ovakva situacija promjeni je demokratski mehanizam odnosno politi ki put .Nigdje u ustavu, konvenciji ili neem trecim ne piae da trava mora biti kriminalizirana, ve piae da, ako ve ina to ~eli, mo~e biti kriminalizirana. Dakle naa posao je da utje emo na glasa e, na politi are, na javnost da shvati da marihuana nije poaast itd itd. To treba rezultirati pritiskom da naai predstavnici u parlamentu promjene ovaj zakon i dekriminaliziraju marihuanu. Dakle jedini put do bezbri~nog duvanja trave ide kroz parlament PS. nadam se da sam sada bio dovoljno jasan. Hm morat cu to staviti u potpis PS2. provjerite dal srodan zakon u vaaoj zemlji sadr~i ovakvu odredbu kao ovaj hrvatski. Ako ne sadr~i onda imate aanse da se izborite za thc ministry. O tom po tom PS3 jesam li spomenuo da sam ja za legalizaciju?

maj 2007.

Ne vidis vezu jer se takva filozofija naziva sotonizam..da se naziva bilo kojim drugim imenom razumio bi.Taj sotonizam,koji je sluzbeno priznata religija,ne stuje zlo.Sotona je za njih simbol grjeha u ocima nekih religija,tj. onoga sto krscani nazivaju grjehom a u biti nije zlo(sex(prije braka,perverzije....sve sto kao nije prirodno),hedonizam opcenito,uzivanje droga,potpuna sloboda pojedinca,ne okretanje drugog obraza nego osveta....).Oni smatraju da je sve u cemu covjek uziva dobro za njega. Ne razumijem kako marihuana moze biti sredisnji dio religije?Moze biti sakrament,pomoc za postizanje odredjenih stanja uma...ali sredisnji dio,to ne razumijem.Zar bi to znacilo da je marihuana bog?Ne,naravno da ne mislis tako.Zar ti smatras da je marihuana nuzna da bi se postiglo nesto vise.Ne vjerujem ni da tako razmisljas..cak i ako vjerujes da su etnogeni nuzni da bi se osoba razvila znas da je marihuana samo jedan od njih.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

@tihojla dobar odgovor joa bih dodao da osim parlamentarnim putem postoji mogunost i preko javnog zdravstva zato jer se prema nihovoj odluci psihotropne tvari nalaze na popisu atetnih, opasnih ili mo~da neka trea kategorija treba im uputiti dopis da u svijetlu novih istra~ivanja znanstvnika iz londona i nekih drugih preispitaju svoju odluku i eventualno maknu thc sa tog popisa ili da barem objasne zaato misle da je atetno za javno zdravlje ljudi i zaato treba biti na popisu baa me interesira taj odgovor evo joa jedna situacija u kojoj se pokazuje potreba za istra~iva kim novinarstvom
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

odogovor na ono o sotonizmu bi mo~da bio i odgovor na pitanje o marihuani kao sredianjem djelu neke religije dakle, sotonizam o kojem pri aa bi imao veze sa puanjeme marihuane na na in ato ako ti puaenje marihuane odgovara tvojoj slobodnoj volji onda to mo~ea raditi ja bih rekao da je to prije sekularna upotreba osobne potrebe, rekreativne, u~ivala keili kako li ve nego sotonisti ko, premda ima smisla ali zbog drugih konotoacija koje se ve~u na rije sotonizam mislim da nema o psihoaktivnim supstancama kao sredianjem dijelu religije mo~emo razgovarati samo u kontekstu korijena samih religija nikako o religijama kak danas izlgedaju..
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

e jeste ga obadvojica zabrijali majke vam. Da ujem, koji od vas dvojice nebi potpisao papir i izjasnio se da je pripadnik Crkve njezinog viso anstva Sun ice i veselog masla ka kad bi mu to osiguralo da mo~e u miru puait, ovaaaj moliti i da zbog toga sigurno nee biti kazneno progonjen.
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

DA spomenuo si viae puta , uredu . Samo gdje ti piae veina , zar onaj jebeni lanak ne govori i o pojedincu i ne garantiramu pravo na slobodu bez obzira na koji lanak mislia na onaj iz stare konvencije ili novije dopuatene . Na koji srodan zakon mislia ? Na ovo iz tvog prvog posta na ove zakone u hrvatskoj gdje se jedinim pravim religijama smatraju one koje ve postoje ? Inkvizicija i osrtala sranja ?
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

U ustavu. u prvom postu sam napisao da se radi o nekom zakonu koji ureuje prava, obveze i polo~aj religijskih, vjerskih ili kako god da se kod vas zovu zajednica, crkava i ata ja znam ega. A zakon je sasvim normalan. Piae da religiju mo~e osnovati tko god ~eli i da ako ~eli imati prava kao ostale religijske zajednice onda se mora upisati u registar. I eto ima jedno potpuno opravdano ograni enje da ne dopuata prava religijama koje u svom obredu krae zakon. Ono zamisli si ata bi bilo da si pedofili organiziraju Crkvu male dje ice i da si srede "obred " kakav im paae. Zar stvarno mislia da to spada pod vjerske slobode?
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ako ti argumenti stoje usporedba nikako ne stoji jer pedofili i puaa i marihuane u istom koau alo???
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Da i mislio sam na taj zakon da si mislio samo nisam mogao zavraiti onaj post prekinula me jedna obaveza , nije bitno evo sad nastavljam . Htio sam ti rei ovo tj. pitati te po 2. put ve , a ti ne odgovaraa i samo gonia svoje . `ta mislia da su zakoni o religijama druga iji mnogo u drugim republikama ovdje i ata mislia da li su druga iji mnogo u Nizozemskoj Havajima Amerci . Kako to onda da su ovi isfurali ta prava , potkupili su UN, ata li? Ili koji qrac , nigdje veze majke mi one koju samo ja smijem da spominjem ovdje i joa jednom mi spomeni majku(u bilo kojem kontekstu) tra~it u te brale , pa emo se obra unat .Ja ni iju nisam spomeno dosad niti u od sad , osim ato sam je spomeno onima kontraaima vutre i vazda im je se sjetim i majke im i svakog ~enska punoljetnog . A ova usporedba s pedofilima nema nikakve logike ,i ve sam pisao,o tome kako bi neki mogli ustati za heroin da naprave crkvu , o ekujui da e me odmah neko napasti sa ovim " tako bi bilo ko mogao osnovati bilo kakvu raligiju kakva mu paae...". Za heroin bi isto mogli naravno , sve dok to ne nameu drugima , samo stvar je u tome da ne smijea dirati prava drugih . A to kod tvog primjera s pedofilima i Crkvom male dje ice nikako ne mo~e da se usporedi upravo zbog onoga u lanku 29. stavka 2 zbog morala i prava drugih . I to pogotovo zato jer se radi o maloljetnoj djeci . Ne mo~ea nametati svoje nikome a ti na svoje imaa pravo sve dok ne diraa druge u tome je logika , samo ti to izgleda ne kontaa ili me podjebavaa . I evo joa jedanput da te pitam kako su to ovi na Havajima i 420 temple(mada njih federalci zajebavaju dosta ,ali dr~e se ljudi pristojno i gledao sam na You tube filmi kad su odjebali federalce napolje iz kue gdje su prakticirali svoju religiju) i kod njih su manje viae isti zakoni o religiji ni kod njih nije u zakonima o religiji da sad neko mo~e osnovati neku religiju koja bi atetila javnosti ,zdravlju i drugima . Don`t hurt your self , don`t hurt each other . Ovo ti je ina e zlatno pravilo Church of the Universe takoe jedni sli ni ovima iz THC ministy . Kanteisti su uglavnom . Da ovo sam zaboravio isto u ovome prethodnom postu jer sam morao prekinut kako sam ve rekao . Gdje ti vidia,evo me opet, da je obavezna uope veina kojem jebenom ustavu ,onome ato krai pravo pojedinca na svoju raligiju... zar ne piae u lanku 18. kao pojedinac ili grupa , i u privatnosti i u javnosti . Naravno pod javnosti se misli na neko javno mjesto gdje bi se ta grupa okupljala , a kao pojedinac u javnosti imam pravo na svojih 10 kubika prostora i mogu da dimim ako hou tamo gdje ne smetam nikome , i ve sam rekao ako sam u javnosti ne mislim sad na robne kue i koje kakve tr~ne centre i trgove gdje prolazi svako 2 minute 50 ljudi , ali npr. negdje kraj rijeke npr. evo u Zagrebu sam par puta bio kraj Mo vare na Savi tamo pa zapalio ako ja tu zapalim i sad neko odjednom odnekud bane i ide prema meni ako mu smeta neka izvoli i zaobie me , smeta i meni dim duhana pa nikome ne serem kad zapali negdje na ulici iako krai zakone o puaenju na javnom mjestu i krai moje pravo da udiaem ono ato ja hou , ili npr. u Restoranima lijepo piae puaenje zabranjeno i lik sjedne stol do mene i zapali meni u po ru ka i nikome niata jbg a da ima zakona ne bi smio . Upravo za to ato kod nas i nema zakona ni pravne dr~ave koja bi trebala funkcionirati , ti si upravu da je neizvedivo , ali po zakonu bi trebalo biti izvedivo , jer ne diram/diraa nikoga drugog nego samo ostvarujem/a svoje pravo zagarantirano onim u 18 i 29 po starom ili novom kako god hoea . :prof10::spliff::leafblunt:
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

@dirty deeds i kaneh ato se ti e ovog sotonizma , za ove naae crkve ovdje i religije vrle i priznate , bilo ato, ato nije po njihovom je sotonizam bilo to dobro ili loae , isto tako bilo to dobro ili loae ako je po njihovom to ti je od Boga i oni se uzdaju u to kao da imaju pe at od Boga da su oni nekakvi Bo~iji delegati ovdje i oni su ti koji trebaju da kroje nekome sudbinu i sole pamet i u e ga ata je moral kao da je netko glup i nema svijest pa ne zna ata je loae .
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

Da. Hrvatski i havajski zakon su eto O ITO druga iji. Nisu. U njihovom zakonu O ITO nema ograni enja koja postoje u hrvatskom. e sad jebi ga tko je shvatio je shvatio, tko nije nije. Svatko tko misli da ja nisam u pravu ima moju punu podraku da to i doka~e u prakci. Vjerujte mi ja u biti jako sretan ako se ispostavi da sam u krivu. Osnujte svoju religiju i javite mi ata se dogodilo i dal ste zaatieni.
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

I ja u isto biti sretan i dalje mislim da i nadam seda nisi baa najbolje povezao ove sve lanke , tvrdoglavi smo mi bosan erosi to se zna :) ali ne i glupi, i ato se ti e ovih zakona stvarno u se registrirati tamo da ih malo ispitam u vezi detalja i toga kako su se oni rjeaili onih limita koje ti uporno ponavljaa i izvla ia iz konteksta . Meni si ini ipak da si ono boldano u stavki 3. vjeato izvukao iz konteksta jer u produ~etku(ono ato nisi boldao) lijepo razjaanjava da se ta ograni enja odnose na "...and are necessary to protect public safety, order, health, or morals or the fundamental rights and freedoms of others..." i nu~na su da bi se moglo zaatiti prava , mislim da nije potrebno prijevoditi ali evo , "nu~na su da bi se zaatitlo javnu sigurnost , red(i mir valjda :) ) , zdravlje , ili moralna ili temeljna prava i slobode drugih..." . Dakle to je ono kao ato sam ve i rekao nekoliko puta ne mo~e niko sad izmisliti neku budalaatinu koja bi mogla da ateti drugima na bilo kojoj od ovih osnova gore .Npr. budalaatinu kakvu si i sam spomenuo , dobar primjer , ono o Crkvi male djece i pedofilima,tu se automatski krae prava drugih. U stvari kad malo bolje razmislim s obzirom kakve loae kvalitete je vutra kod nas veinom, naruailo bi se bilo koju od onih navedenih stvari a zdravlje pogotovo , i fizi ko i mentalno .I od onoga smea bilo koga treba zaatiti svim moguim mjerama pogotovo maloljetnike . Ali ja , niti kao pojedinac niti kad bih iaao airiti svoje uvjerenje , na ato takoer imam pravo prema stavki 1 na kraju l. 18 ...teaching. , sve dok to ne nameem nekome silom i ne vrjeajui navedene stvari iz stavke 3. , ne namjeravam konzumirati bilo kakvo smee u svojoj molitvi i prakticiranju religije , nego isklju ivo propisno uzgojeno sredstvo sakramenta tj. kanabis . E sad e zlobnici da dovedu u pitanje zdravlje i mene kao pojedinca i duatva u cjelosti ,jer je kod nas o kanabisu vlada takvo usrano uvrije~eno mialjenje da je nezdrav i da nije dobar i da se od njega ludi i dobija aizofrenija ,a sve to zahvaljujui ravno sedamdesetogodianjoj antipropagandi koja vlada od kad je kanabis zabranjen i kao lijek i bilo kakvoj potrebi .Tim zlobnicima evo jedan link za koji nisam viae siguran da radi a stavio ga je Vutragenjo prije 3 godine u medicini . Linkovi za zlobnike koji imaju neato protiv medicinske vutri koja je drvo ~ivota i ije je liae(a vjere mi i cvjetovi:sun2:) za lije enje naroda (pogana piae u rimokatoli kim prijevodima na hrvatski,ne znam zaato) Otkrivenje(Apokalipsa) 22.2 : http://drugpolicycentral.com/real/csa/montel.rm Onaj link(ve postoji) Penn & Teller Bullshit! ovdje neu stavljati a ako vam je puno otvarati ovaj u Real playeru onda ga imate u filmovima i linkovima pa skinite Win rar imate i prijevode na jezike osim makedonskog i slovenskog i ostalih manjina.Njima neka prevodi onaj ko zna ja nemam pojma ni o slovenksom ni o makedonskom . Jehovini svjedoci npr. a i sve ostale religije svakome imaju pravo prii pokucati na vrata i pitati da li ~ele da se bolje upoznaju s njihovim uvjerenjima , ali nikome to ne smiju nametati . I naravno ne namjeravam ii sad nekome kucati na vrata i nuditi ga svetim dimom , ni u ludilu , ak i da se i izborim za to pravo , postoje mnogi drugi putevi za airenje religije , a to ato su Jehovni svjedoci ne prihvaeni pa onda ne gledaju TV ,bar koliko ja znam ali koriste internet , stvarno ih ne kontam u nekim stvarima ali to nije tema naae emisije . I smatram da je to kucanje na vrata remeenje reda , a ono po ulici ato nosaju one svoje kule stra~ara je drugi stvar. Opet ga ja natovari , a mislio sam napisati samo ono prvih par re enica , ali sam onda stvarno uvidio da si ti ili pod utjecajem medija ili nekog loaeg dima brate , a ja sam da ti priznam potpuno trijezan ve du~e vrijeme od dima pogotovo onog loaeg nisam duvao ima preko 8 godina . Po meni je ovaj zakon totalno na naaoj strani , a ato se ti e onog hrvatskog zakona o ograni enju religijskih sloboda i registriranju udruga ili bar mo~da prpadnika drugih religija koji ovdje nemaju neku mati nu ustanovu , tu nam ide u prilog ona stvar iz l. 30 koji glasi : lanak 30. Niata se u ovoj Deklaraciji ne mo~e tuma iti tako da podrazumijeva pravo neke dr~ave, grupe ili pojedinca da poduzmu bilo koju akciju ili izvrae bilo koji in kojim se poniatava neko od ovdje utvrenih prava i sloboda. I iz njega proizilazi to da nikakva dr~ava,grupa ili pojedinac , ne mo~e poniatava ona gore ve navedena prava . Osim ako ih UN sam nije zbog tko zna kakvih interesa prekraio pa nabio tamo joa kakvu spornu i vrlo lako pogreano shvaenu stavku . Nadam se da sam ti bar malo promjenio mialjenje a kako sam ka~ea nadam se da u ovo i u praksi dokazati , mada bih ve sam rekao radije da me odbiju i daju mi potvrdu ata su odbili pa da onda mogu da idem da se ~alim od Nizozemske do Strasbourga itd. i tra~im azil , koju se vrlo lako mo~e dobiti na osnovu toga da te netko tla i zbog religije i uvjerenja .I da se onda napokon rjeaim svih skeptka balkanskih i svog sranja koje me zadesilo rodivai se u ovoj prelijepoj vukojebini u kojoj uspjeva samo zlo i naopako , hoea dobro neu hoea loae odmah objeru ke prihvaaju , pa je li to genetski ili neke loae podzemne vode ovuda teku nije mi jasno , viae majke mi .
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Ono na Avataru nisam ja kunem se :icon_lol: asne mi pionirske :icon_lol: Samo Montel je stvarno ~iva legenda i Ervin Rosenfeld i ona ~enska ato je ustala iz kolica zaboravih joj ime i onaj dje ak koji je uzimao oralno onaj nekakav kao ~ele ini mi se BHO ili vjerojatno neato puno bolje , jer je klinac i ne mo~e puaiti a jebo puaenje i onako nije zdravo ni Ervin sigurno ne bi puaio samo da ima vremena zajebavati se sa vaporizerima i emisija je stvarno zakon i ono ko nije vidio stvarno ima joa mnogo da nau i ,kladim se da je za razumjevanje istine o kanabisu vrijednije vidjeti onaj Show nego otii u Amsterdam na ekskurziju izopijati se najesti se extasija i ostalih sranja i ustvari ne vidjeti niata pametno poput muzeja onih o kanabisu i koled~a i onda se vratiti ovamo opet na smrdojku albanku i ine prevare od zelenila .

maj 2007.

Tihojla rece: 3. Freedom to manifest one's religion or beliefs may be subject only to such limitations as are prescribed by law and are necessary to protect public safety, order, health, or morals or the fundamental rights and freedoms of others. E sad, samo sam drugacije boldovao. Cannebosanac je ovo bvec objasnio ali evo skracena verzija, i da se lakse razumemo: Ti si boldovao ono MAY be subject bla bla bla... e ali kad pogledas ono drugo sto sam boldovao, to tako MOZE biti samo ako je takav zakon I potrebno da se zastiti javna bezbednost, red, zdravlje, ili moral, ili.... blablabla. E, glavni deo je ovo I jer ako ti ne ugrozavas nicije zdravlje, red, moral, bezbednost, onda onaj prvi deo nema veze ni sa cim, jer nije AKO nego I. Inace, svaka cast ljudi, bolju diskusiju i sa vise informacija nisam dugo video :)
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

evo iz knjige marihuana predgovor http://www.moderna-vremena.hr/novisajt/shop/prikazknjige.asp?Pid=22701 " ovjekovo je neotuivo pravo da po vlastitom nahoenju i bez prisile bilo kakvog sistema druatvenih normi, a posebno krivi no-pravnih pravila, u svom slobodnom vremenu i u okviru svoga prava na privatnost istra~uje razli ita stanja svijesti, bilo da je to u cilju zadovoljstva, ili u pravcu pospjeaivanja vlastite duhovne evolucije. Ovo pravo jednako je pravu i slobodi ovjeka da bira ono ato je ugodno, lijepo, uzviaeno, nadahnuto. Upotreba razli itih psihoaktivnih sredstava potpuno je legitimna u mjeri u kojoj ne ugro~ava odreeni minimum prilagoenosti druatvenim normama, prije svega poatovanju i neugro~avanju prava i sloboda drugih pojedinaca. dakle ako netko prakticira svoju vjeru na na in da koristi kanabis. nalazi se u konfliktu sa zakonom na koje naae vlade troae ogormnu energiju u novcu i ljudima.ogromnu. teoretski, prema povelji o ljudskim pravima, nazovimo ih 'kanteisti', na to imaju pravo. jer pravo onoga koji koristi kanabis u duhovne svrhe ne ugro~ava prava drugih, niti nanosi atetu po ope zdravlje ljudi, razumijem ako netko misli druga ije. ali se nesla~em sa time. no pravo pitanje je u praksi.kako to izgleda u praksi? i canne je dosta toga pametnog rekao, nedami se sad tra~it budem kasnije ubacio kao citat. canne kad i ve spomenio svog rou pravnika. ja sam ve otvorio thread potvrda za osobnu upotrebu. ali neznam kako to slo~iti mislim iako cijela ideja izgleda blesavo zamisli da 100ljudi si to savutre skine i onda se nae joa toliko pametnih i recimo kroz par mjeseci 1000 ljudi si isprinta tu potvrdu i onda je to ve ozbiljna vjerska manjina, s tendecijom rasta:)
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

teoretski je vutrica u kraanstvu sredianji dio religije. da i meni je ovo bio aok kad sam ukapirao. kako pobogu?ato to bulaznia? odgovor je vrlo jednostavan. vutrica tj. kanabis tj. kaneh bosem se nalazi u svetom ulju za pomazanje. pogledaj i prou i rodoslovlje isusa krista i zna enje rije i. i skontaa da se kroz cijelo rodoslovlje, dakle kroz cijelu lozu spasenja vrte razna imena, prijatelj s bogom, izlazee sunce mira (zamisli da se tak zovea), mirko:), i sli no, a kad doe do onog pravog koji treba sve promijeniti on se zove gr ki isus krist heb jeaua meaiah, hrv. spasitelj pomazanik. ko god je iole upuen u teologiju zna koliko su pomazanik i spasenje teoloaki nabijene rije i?i ata se sve vrti oko toga. prema tome vutrica itekako ima potencijal da bude sredianji dio religije. druga stvar je ato se prava pitanja ne postavjlaju? no joa jednom ponavljam iz proalog posta. relgije danas i u po etku su dvije razli ite religije. evo primjer iz najbitnije knjige svih kraana kako je to izgledalo davno davno prije 1.Sam.10:5 Kad uea u grad, namjerit ea se na povorku proroka koji e silaziti s uzviaice (idu s partija na after), a pred njima harfe, bubnjevi, frule i citre (dj i popratna oprema); oni e biti u proro kom zanosu (pere ih apica). 6Tada e na te sii duh Jahvin te ea pasti u proro ki zanos s njima i promijenit ea se u drugog ovjeka.

maj 2007.

Zalosno je ako netko misli da se ne moze u duhovnom smislu razviti bez droga.Moje misljenje je da etnogeni pomazu,nekima vise,nekima manje a nekima i odmazu u duhovnom razvoju.Ako su u nekoj religiji prisutne droge,prikazuju se kao pomoc u duhovnom razvoju i kao svete to je uredu ali i dalje nisu sredisnji dio religije.Cak ni u rastafarijanstvu marihuana nije sredisnji dio religije niti ju konzumiraju svi rastafarijanci.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

@dirty deeds svako ima pravo na svoje mialjenje. ali to ato ti mislia kako mislia ne zna i da si u pravu, samo zato ato ti tako mislia. ja sam napisao neke razloge zaato se vutrica mo~e smatrati kao sredianjim dijelom religije.ali ti si nastavio izlagati svoje mialjenje bez da si oborio moje tvrdnje. a vjeruj mi ja stvarno ~elim da me netko uvjeri da je druga ije. i jako me zanima to druga ije objaanjenje? kad sam ve po eo joa u malo osna~iti argumente dakle centralna figura je isus krist o njemu se vjernici najradije tijekom nedjeljne mise informiraju iz evanelja po mateju, marku luci i ivanu. djelima apostolskim, poslanicama, i otkrivenju.takoer i iz starog zavjeta no tu govorimo o proroatima koja se odnose na koga?mesiju!ato zna i mesija?aha pomazanik.pomazana uljem na bazi psihoaktivnih supstanca... zapravo jesi ti vidio onaj lanak na lorgu... pretpostavljam da nisi pa u stati, ali ako jesi, ja u nastaviti http://legalizacija.org/?p=33
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ako si pro itao onaj lanak i ako mislia da nema osnove da marihuana bude sredianji dio religije i ako si krenio demantirati moje argumente samo bih savjetovao da se potrudia jer rodoslovlja nisu nimalo mala stvar. zapravo u ~idovskoj misli su toliko bitna da se spominju u svakoj ali svakoj,.. moa nabrojati par knjiga di se ne spominju, kao npr. u ivanu, ali on ne spominje sam ozato ato ga spominju matej, marko i luka ali opet i njihova rodoslovlja su interesantna. no nisu za ovu temu. kako god, u sva tri rodoslovlja u evaneljima, stoji spasitelj pomazanik. jedini na in kako ea oboritu moju tvrdnju bi bio kada kaneh bosem ne bi bio kanabis, ili kada to ulje ne bi djelovalo psihoaktivno (dobro im tu joa opcija,kada se kanabis ne bi nalazio u svetom ulju, kad se pomazanik ne bi pomazivao..ali to je ve sve jasno ko dan ) a da to oboria treba kontrirati izjave od dva rabija koja tvrde da je to kanabis.huh jako teako. ili pitate neke ljekare ili doktore da li ulje djeluje ili ne djeluje psihoaktivno? ali pazi s uljem je bilo sve pomazano od njih samih cijelih, i odjee (mislim), pa do svake i najmanje sitnice u hramu! ja sam pito njih dvoje i rekli su da djeluje.jedan od njih nije s foruma i ne pljuga.zapravo studiro je samnom teologiju. sretno. no, da se vratim na tvoju slam icu za koju se dr~ia. ti si zapravo rekao da tvrdia kako marihuana nemo~e biti sredianji dio religije. no upravo je to problem.ato se vutrica nalazi u tom ulju! a to ulje se nalazi u knjizi Izlaska, samoj Tori ovje e, i to u tom ulju za pomazanje kojim je pomazan MEsija. pa neki ~idovi joa uvijek ekaju tog mesiju. i mesija je zapravo sredianji dio religije ako emo zapravo, ali mesija se zove mesija samo zato ato je pomazan. razmisli malo o tome. ovo je dosta aokantna tema i nije za sva ije uai. pa u razumjeti sablazan koju bi mo~da uzrokovao istinom.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

dakle ugro~ena su ne naaa vjerska prava nego naa sredianji dio religije:icon_lol::icon_lol:
TihojlaENTUZIJASTA

maj 2007.

izgleda da sam ipak uspio biti malo jasniji. ja osobono nemam uvjerenje o marihuani kao svetoj biljci ali kad bi se na osnovu vjerskih prava dalo isfurati neato tog stila stavio bi svoj potpis na papir. ovo oko ograni avanja, neograni avanja itd. Tako je. Apsolutno se sla~em. Klju no je ono ako ti ne ugro~avaa ... Problem je ato im je neato propisano zakonom onda kraenje toga propisa ini djelo protiv javne sigurnosti i reda pa mo~da i morala jer moral je ono najaira kategorija koja postoji. Javna sigurnost i red se temelje na poativanju zakona, kraenje zakona je ugro~avanje javne sigurnosti i reda. Glupo znam, ali jebi ga. Sve te deklaracije su nastale na takav na in da su vrlo savitljive i vrlo vrlo openite. Npr. za skoro svaku stvar koju ljudi rade mo~ea re da je opasna po zdravlje. Npr evapi ili hamburgeri su totalna opasnost za zdravlje. Bolesti i smrtnost uzrokovani kolesterolom i pretiloau su uzrok br1 smrti u svijetu. Meutim nema politi ke volje da se zabrane hamburgeri ili evapi. A u osnovi evapi su skoro isti par rukava ko marihuana. Jednako su opasni i jednako su ukusni :) samo ato politi ari jedno smatraju prihvatljivim drugo ne. Pravo nije nastalo da bi se zaatitile slobode ljudi ve da bi se opravdale glupe odluke politi ara. Zato pravo i pravda nisu nu~no jedna te ista stvar. he he. ovo je dobro. Dajte nam pravo da duvamo jer duvanje domaeg smea je kraenje temeljnih ljudskih prava :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: na~alost UN-ova konvencija o narkoticima ( poznata kao "izvor svog zla") je napravila upravo to (definirala je marihuanu tj. THC kao spoj koji ateti zdravlju) ps. dal vutra stvarno ateti zdravlju nije bitno , bitno je da su oni napisali da ateti, pa dok to ne promjene ( prva prilika je sljedee godine) mo~emo se samo nadati.

maj 2007.

Ma ne shvacas jos uvjek.Sve sto si ti rekao nista ne mjenja.Uopce nije bitno sto je kaneh bosem niti negiram da je to ulje koje sadrzi kanabis.Ma moze i hostija sadrzavati kanabis i mogo je Isus biti mesija samo jer je pusio travu to ne znaci da je kanabis sredisnji dio religije.Ja poznam xxxxx ljudi koji pljugaju a da im se nista u duhovnom smislu nije dogodilo.Ali zato poznam osobe koje je u duhovnom smislu promjenio razgovor sa svecenikom ili sa majstorom yoge.A mene je promjenilo citanje ezoterijskih knjiga.Shvacas?Tebi marihuana cini dobro jer joj vejrujes i jer ju stujes a tvojoj zalutaloj braci i sestrama hostija cini dobro makar imala 0% THC-a .Ja vjerujem da su mnoge biljke svete ali i da SVE sadrzi trunak i da je duboko u duai dio BOGA.Kroz tisuce godina je nestala povesanost ljudi sa duhovnim i oslabila povezanost religije sa duhovnim.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

ok.namee se onda pitanje ato je sredianji dio religije? razgovor?bog? ovjek? ako mene pitaa ato je sredianji dio religije. prvo bih zamijenio rije religija sa duhovnost, a onda odgovorio zajednica. ali to je ve veliki OffTopic.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

evo da nekako ostane u okvirima rasprave postirati u certificate ato sam ga izvadio od ivh cannabis assembly canne imaa li neki prijedlog kako e izgledati naaa verzija
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Uope ne mislim da se u duhovnom smislu ne mo~e razviti bez utjecaja enteogena,a ne etnogena ,nadam se da ti je ono bila tipkarska :) greaka .I dobro si rekao nekima odma~e nekima poma~u , nekome ko je po prirodi dobar ne treba ni enteogen ni sveenik da vjeruje u Boga .Zaato im odma~u zato jer ih zloupotrebljavaju i rade to samo da bi kao bili cool i zato ato je zabranjeno zato im odma~e zato jer oni koji koriste vutru isto da bi kraili zakon i zato ato misle da su zbog toga zajebani , stvarno na kraju i ispanu zajebani , zajebe ih diler proda im ***** , zaboli ih glava , i nema tu onda duhovnog razvitka samo glavobolja . Sam enteogen nije ni dovoljan , to ato oni pljugaju , pod broj 1 upitno je kakav kanabis pljugaju onaj la~njak ili pravi, i sam ka~ea potrebno je vjerovati , a naravno ni ovima koje ja uope ne smatram zalutalima,mada ih je dosta zalutalo u svakom smislu ali ne zato ato ne puae vutru nego jednostavno zato ato hoe loae i da se do epaju bogatstva po svaku cjenu , oni imaju pravo na svoje kao i ja na svoje sve dok ne diram druge , ni njima koji uzimaju hostiju to ne poma~e ako ne vjeruju u Krista i ne ~ive ~ivot kako ga on nala~e da se ~ivi . Hostija u njihovom uvjerenju i tuma enju Svetog pisma predstavlja Krista i oni trebaju da vjeruju da se ona pretvara u njegovo tjelo . Niata bez vjerovanja .I ne ini ni hostija svima dobro pa taman da je natopljena ne znam kojim misnim vinom ako ne vjeruju i stvarno se ne trude da ~ive kako Bog zapovjeda.Mada vidim mnoge koji kao vjeruju u to ali ne vidim ih u ~ivotu da su neato produhovljeni dobar dio njih kad izau iz crkve ne znaju ni gdje su bili ni ata su tamo govorili da vjeruju ,mogue da takvima ipak treba enteogen(a liae,cvjee je za narode ,pogane) jer samo vino izgleda da ne radi . A crkva je kanabis odbacila davno ,davno baa se pitam zaato(Valjda zato da rimljanima i Konstantinu nije odgovaralo da se ljudi osjeaju dobro i da misle svojom glavom,tako da lakae upravljaju s njima), i u svome ulju ga ne koristi , koriste veinom samo maslinovo i joa kojekave ne enteogene miroije . Ali eto ih tamo prema ovim zakonima oni isto imaju pravo da vjeruju ato hoe neu viae ovo ponavljati . Sla~em se i ja ali ve sam napisao tu je taj lanak 30. ma znate ata sam ve napisao . I da oni su kalsificirali THC kao atetnu stvar a to zna i da su i oni dio Ameri ke maaine koja je u stanju zajebati par milijardi ljudi i posredstvom medija im uvaliti gomilu la~i o kanabisu , sve radi novca i interesa njhove industrije naftne i svake druge kojoj je vutra konkurencija . Samo me zanima kako ih je Roger Chrisite , preveo ~edne preko vode i kako su oni zaobiali ovo o nezdravom kanabisu . Nadam se ,eto ka~ea sljedee godine je valjda opet UN-ovo zasjedanje o narkoticima , da se opet nee ustati neka budala kao Muhamed el Guindi one davne 1925 na konferenciji Lige naroda, nazvanoj Druga konferencija lige naroda o opiumu , bila je i prva : http://www.indiana.edu/~league/conferencedata.htm , i rei "ako ete zabraniti opium onda morate zabraniti i haaia , ..." iza toga je joa dodao gomilu gluposti o haaiau , koje su kasnije i Amerikanci koristili u svojoj propagandi protiv kanabisa . Do ovoga sam doaao iz predstave An evening with Howard Marks(Mr.Nice) gdje je na kraju monologa iznio svoje razmialjanje o razlozima zbog kojih je zabranjena biljka ija je upotreba bila dozvoljena,tisue godina sve do po etka ovog stoljea .Samo ini mi se da je Howard Marks rekao da je konferencija odr~ana u Wienna(Be ) a ustvari je odr~ana u }enevi , ali niata opraatam mu jer je bio naduvan kao leptir , kad je to pri ao a joa je i popio , pa ga je onda i Geneva prenjelo u Wienna, trebate to obavezno pogledat. Link je u filmovima i linkovima .Alkohol je stvarno sranje mnogo puta mi se samom dogodilo da petljam jezikom i mjenjam npr. imena ljudima koje dobro poznajem.
kanehbosemAMBASADOR

maj 2007.

evo canne i vi drugi ak si ~elite ganjat azil novi forum od one ekipe http://cannabisassembly.invisionzone.com bie interesantno pratiti proces dobivanja prostora za kanteiste
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Ne trenutno , ali evo mada je malo van teme , predlo~io bih da se poradi na tome i da se vidi sve ako ovi ostali kanteisti rade , a i s obzirom da sumnjam da bi na naaim prostorima naiaao na neki odziv mislim da je najbolje da se u lanimo kod vele asnog Paul Farnhilla , kao ato si ti ve napravio ako sam dobro shvatio , i ja sam o tome ve razmialjao samo nisam sku~io da prima i ljude izvan UK . A Roger prima sve samo zahtjeva i lovu , razumijem ga ja koata to sve administracija , podraka , i sve ostalo. Samo s obzirom na finacijsko stanje kod nas to je meni i previae , dalo bi se tamo u lanit samo onda ide dalje na ovo i na ono ato daje joa ostale troakove .A i pratio sam onaj forum i tamo ima dosta i pedera , a s njima ne ~elim da kontaktiram ni kome smislu osim ako su zato da se pokaju i izlije e ,i ne mislim na one koji su roeni takvi kao polu~ene(s ovima apsolutno nikakvog kontakta ne ~elim) oni su ustvari genetske greake i to neka Bog ispravlja kako je i zabrljao , ali ato se ti e ovih perverznjaka koji izgledaju savraeno normalno a tamo udaraju po maru njih treba lije iti.Uostalom daleko im kua od moje bila eto ih tamo i neka se bore za svoja prava a ja u za svoja . Kada bih sam neato pravio uzeo bih u obzir i ono ato Chruch of the Universe u Kanadi ima a to je ono njihovo Zlatno pravilo : Ne vrijeaj sebe i ne vrijeaj druge . Jer kao neka vjerska zajednica trebali bi imati neato na emu se zasniva moral, kao ato je kod ostalih kriaana 10 Bo~ijih zapovjedi koje su uzeli od prije iz Starog zavjeta i one 2 zapovjedi koje je Isus dao . A ti si teolog znaa bolje od mene o emu se radi . U biti ovo pravilo je stvarno zlatno jer ako bolje razmislia oni koji poatuju to pravilo jednostavno ne mogu prekraiti niti Bo~ije zapovjedi .Niti ove Isusove Nove zapovjedi o ljubavi . U biti ovo zlatno pravilo i jeste Isusova Zapovijed o ljubavi samo .mp3 verzija :icon_lol: i lakaa za razumjevanje .A ato se ti e vjerovanja zna se u ato se vjeruje u (Otkrivenje 22.2) u ato vjeruju i rastafarijanci i svi ostali kanteisti . `to se mene osobno ti e vjerovali ili ne , slobodno mi se mo~ete smijati i rugati ne dira me to nimalo , prije nego ato sam uope imao ikakve informacije i prije nego ato sam uo za ikakvu kanteisti ku organizaciju i njihova uvjerenja i prije nego sam imao internet i naiaao na teoriju o kanabisu u svetom ulju* do~ivio sam itajui otkrivenje neato neopisivo rje ima , kao da je u mene uala neka sila neobjaanjiva i rekla tu je rije o kanabisu , sve je jednostavno asociralo na to , jedino me je zbunjivalo ono "12 puta na godinu" , ali ne treba niata ni shvaati bukvalo ali i na to ima odgovor , kako to da raa 12 puta na godinu , pa pod lampama u rukama vrijednih uzgajiva a mo~e raati i 24 puta na godinu samo treba prostora i lampi . A svejedno je to stvar simbolike brojeva i ima mo~da i neko drugo zna enje . Bitno je da mi to kao ato su i ovi iskoristili mo~emo uzeti kao temeljno uvjerenje. I da ja u to vjerujem u stvari bolje da ka~em siguran sam u to s obzirom da sam doaao do istih zaklju aka kao i mnogo ozbiljniji ljudi na drugom kraju planete, a nisam nikakav ni etimolog ni niata jednostavno mi je to sinulo itajui otkrivenje i to prije nego sam imao ikakvu opipljivu informaciju o tome , jednostavno sam itajui ono u 22.2 dobio neko kao nadahnue da je rije o kanabisu .Znam da vam je nekima ovo sigurno i smjeano i ne zamjerim , jer i ja sam kakav sam da mi je neko takvo neato ispri ao prije nego se meni dogodilo vjerojatno bih mu se nasmijao i reako "mora da je dobra bila neka ganja" . I nisam rekao mo~da najva~nije od svega ovo mi se dogodilo upravo onda kad sam prelazio sa onih la~njaka i kad sam se izlije io od svih moguih posljedica koje sam imao puaei te la~njake neu ulazit sad u to da su bili prskani ili ne ,samo znam da sam bio na rubu ludila i po eo sam se skoro raspadati fizi ki ,da mnogo sam puaio la~njaka a isto sam puaio mnogo i one koju sam ja sam uzgojio i bila je prava vutra i rjeaila me svih jada koje sam imao prije u roku od deset dana ,a ve u prvih par dana su mi nestale nervoze i nesanice koje su me mu ile punih 2 godie 24 sata na dan , spavao sam na rate po pola sat ,sat a izmeu bih puaio zajebe kad sam god imao i po 20 komada na dan , i nisam znao kad sam gori kad imam ili kad nemam jednostavno bio sam sjeban do jaja . (*)Teorija se sigurno dobra a ljudi koji se bave etimologijom ,naukom o porjeklu rije i su to dokazali,etimologinja i povjesni arka Sula Benet(Sarah Benetowa) i njezina istra~ivanja. :teethysmile::fun_61::shit2::fun_61::shit2: :violent018:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se