Cijelu dekalaraciju Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima imate prevedenu ovdje :
http://www.human-rights.hr/deklaracija.htm nisam htio da je stavljam cjelu u post jer je preduga
ko ve sam bio stavio pe evo editujem radi toga .
Article 18 of the United Nations Universal Declaration of Human Rights
"Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief, and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief in teaching, practice, worship and observance."
lanak 18 Ope deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima
"Svatko ima pravo na slobodu mialjenja, savjesti i vjere; to pravo uklju
uje slobodu da se mijenja vjera ili uvjerenje i slobodu da se, bilo pojedina
no ili u zajednici s drugima, javno ili privatno, iskazuje svoja vjera ili uvjerenje pou
avanjem, prakti
nim vraenjem, bogoslu~jem i obredima."
Ne znam ata si ti prou
avao Tihojla ali prema ovome gore je savraeno jasno da ima nade da budea biskup travoslavne crkve , samo jedino pitanje da li jeHrvatska
lanica Ujedinjnenih naroda , isto bi trebalo da vrijedi i za ostale ex-Yu dr~ave . Jedino ato ja vidim da bi mo~da moglo biti prepreka u tome je ovaj
lanak 29 stavka 2 . ali nije zato jer je tu
lanak 30. koji je opet na naaoj strani .To ato je vutra zabranjena naaim zakonima ne zna
i da je zabranjena u religiozne svrhe , samo ato smo mi svi odreda papci ato se ti
e zakona pa mislimo oni mogu ata hoe, u biti istina je da oni mogu ata hoe ali nee moi dokle hoe .A i ovi naai zakoni o religijama donijeli su ovi na vlasti koji su svi ili rimokatolici ili muslimani ili pravoslavci i ~idovi , tj. oni koji sebe smatraju jedinim pravim religijama na svijetu , svi drugi su za njih niko i niata , dobro nisam nabrojao joa neke npr. protestantske struje ,adventisti
ke itd . ali samim tim ato su u manjini za razliku od prvospomenutih oni i nemaju veze s tim ato su naai zakoni o religijama takvi kakvi jesu i krae se s ovim zakonom Ujedinjenih naroda.
btw. uvijek me je zanimalo ata misle ovdaanji muslimani o tome da muslimani u nekim zemljama npr. u Afganistanu naveliko u ~ivaju haaia i vjera im to ne brani , ne znam sad ono njihovo za vrijeme ramazana kad im je zabranjeno u~ivanje mnogo
ega drugog ali to je samo tada i prema njihovoj religiji koju bi oni mada ne bi smjeli nametali cjelom svijetu ,ali to je nije tema ove emisije.
Znam da e me neki odmah napasti i rei tako bi isto po tome zakonu neko mogao rei evo ja ~elim uzimati i heroin i bilo ata drugo kao u neke religiozne svoje potrebe , pa u biti da po tome zakonu bi i to bilo mogue samo je va~no da ne dira u druge i da svojim postupcima ne krai prava drugih ljudi. I zato neka izvoli i neka se bori za svoje pravo da se ubije ako hoe koga jebe samo neka ne dira druge koj to ne ~ele . Ljudi imaju pravo da znaju i budu pravilno informirani o bilo kojoj drogi , a sad ato je istina neka odlu
e sami za sebe . Ali da samo jedna strana kao ato je kod nas ima isklju
ivo pravo govori ata je istina o vutri i da ih neko smatra za vjerodostojan izvor informacije kao o ato se smatra TV to nije u redu ni po zakonu , samo jbg , opet balkan i ata ea , udri po internetu , jer onakvih emisija kao ato je Bullshit! u Americi teako da e biti skoro na naaim TV i mo~emo samo sanjati o tome , a ko ima kablovsku i internet ? Vrlo malo ljudi zato nam i jest ovako kakvo jest i idalje s nama upravljaju ovi majmuni ko i dosad.
lanak 29
2. U koriatenju svojih prava i sloboda svatko mo~e biti podvrgnut samo onim ograni
enjima koja su utvrena zakonom, isklju
ivo radi osiguranja potrebnog priznanja i poativanja prava i sloboda drugih te radi ispunjenja pravednih zahtjeva morala, javnog reda i opeg blagostanja u demokratskom druatvu.
" ograni
enja koja su utvrena zakonom " , ali taj isti zakon koji donosi ta ograni
enja se kosi s
lankom 18. i s
lankom 30. i ka~e joa "isklju
ivo radi osiguranja potrebnog priznanja i poniatavanja prava ... drugih..." Kakve veze imaju drugi i njihova prava i slobode s mojim vjerovanjem i mojim atovanjem Boga pri kojem koristim kanabis kao sredstvo koje mi olakaava da postignem stanje koje mi olakaava da atujem Boga na svoj na
in , nikakvi drugi tu ne dolaze u konflikt sa mnom niti ja s njima ja nikome ne nameem da oni neato moraju , pogotovo u smisli ako to radim svojoj privatnosti a ato se ti
e ovoga u javnosti svako ima pravo da mi ka~e meni smeta taj tvoj dim,naravno u slu
aju da sam ja taj koji doe s dimom na javno mjesto na kojem je on bio prije mene a ako neko naie na mene kako duvam joint i molim Boga , ako mu smeta neka slobodno izvoli produ~iti dalje sve dok ne bude dovoljno daleko da ne osjeti dim . Izvolite pa prou
ite i doka~ite da je druk
ije.
Tu je joa :
Article 9 of the European Convention on Human Rights
"Everyone has the right to freedom of thought, conscience and religion; this right includes freedom to change his religion or belief and freedom, either alone or in community with others and in public or private, to manifest his religion or belief, in worship, teaching, practice and observance."
"Freedom to manifest ones religion or beliefs shall be subject only to such limitations as are prescribed by law and are necessary in a democratic society in the interests of public safety, for the protection of public order, health or morals, or for the protection of the rights and freedoms of others."
lanak 9 Europske konvencije o ljudskim pravima
Da ne prijevodim samo u rei da ovaj
lanak nije niata drugo nego ovaj lanak 18 + lanak 29 stavka 2 iz ove Ope deklaracije Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima .
Kao ato i Rev. Paul Farnhill ka~e ovo je legalno prema UN i EU zakonima .
Samo pitanje koliko ove naae idiote zato boli kita , oni su navikli da se zakon podvrgava njima i njihovim lopovlucima i mjenjaju ga kad god oni hoe i kako im paae . Nije mi prvi put da vidim ove stvari i ja sam ve pisao neato malo i spominjao ove s Havaja na
elu s Roger Christie i Kanaane Church of the Universe (IAMM) i joa neke druge 420 temple itd. Viae puta mi je palo i na pamet da idem tra~it na sudu nekoga i da razgovaram s nekim tamo glavnim ata oni misle o tim zakonima i ima li aanse da se takvo neato kod nas primjeni ,ali zdrav razum mi uvjek ka~e jadan ne bio ovo je balkan i samo e ti se nasmijati,nije me uope strah da u se neato izdati jer ionako znaju za mene da puaim i murija i starci mi i svak ~iv , samo sreom murija nije imala nikad dokaza da me mo~e ozbiljnije zajebavat . Da sam neki guzonjin sin ili joa bolje guzonja ovo mi ne bi ni trebalo da se gonjam po sudovima za to pravo , ali kad bih ga ~elio napravili bi oni to za guzonju bez problema i to da niko niata ne zna a murija kad takve uhvati ionako nekim
udnim putevima se to sve zataaka i poslije kao da niata nije ni bilo , ponekad uhvate onako ponekog od oloaa koji im smeta ili im se zamjerio neato poput onog Cveka s Kor
ule .
Na ovim prostorima narkomafija je toliko jaka da bilo kakva stvar koja e ih sjebati u njihovom bogaenju vrlo teako mo~e opstati , daj Bo~e da nisam u pravu i da pretjerujem u nekim svojim mialjenjima i pretpostavkama samo
isto sumnjam da sam daleko od istine .
Ove stvari,posebno u zadnjih nekoliko mjeseci otkad se ovaj Rev.Paul Farnhill aka HvyFuel. bori za ovaj prostor u za Cannabis Assembly , pratim malo viae , i siguran sam da u ... ,
im ovi pobjede vlasti gore i dobiju prostor , tj. prostor ve imaju samo trebaju da im ga odobre , ina
e ve im ne mogu niata za konzumaciju u privatnosti i za uzgoj , HvyFuel je pisao o tome na UK 420 ...da u skuptiti ato viae stvari o tome prevesti i ii kao ato sam i namjeravao od ustanove do ustanove sudovai ostalih atakora dr~avnih tra~iti pravo i ako mi ga ne daju , tra~it u da mi daju napismeno potvrdu da mi ne odobravaju religijsku upotrebu kanabisa . Tako da ako ne dobijem ato ~elim lijepo neka mi daju potvrdu za dokaz da imam dokaze kad odem tra~it azil u Nizozemsku ili UK na osnovu diskriminacije na religioznoj osnovi . A da bi se dobio azil morate biti progonjeni na politi
koj , religioznoj osnovi ili imati dokaze da vas neko drugi progoni uglavnom bez dokaza mo~ete jedino otii provesti se par dana u azilantima . Bio ja pa znam u biti ne bih imao niata protiv da ostanem ~ivjeti par godina u kampu u kojem sam bio 15-ak dana dok sam
ekao na razgovor , imao sam papir , kao za identifikaciju tj.potvrdu da sam predao zahtjev za azil i slobodno sam mogao izlaziti i iaao do Coffee shopa i napuaavao se vani , a i u kampu samo kriomice jer nisam znao da li bi me tamo mogli zajebavat zbog toga , ono baa niko nije puaio u kampu javno osim duhana . }ivio bih tamo sve dok se ne snaem i zaposlim a i kad se zaposlim samo kad bi me pustili zaato ne uatedio bih pun qrac love na stan i hranu , ato se ti
e smjeataja odli
an je bolji sigurno nego kod nas u vojsci a niko te ne goni da radia sklekove i sl. pizdarije , svaki dan sve
iste i usisavaju ,
istije je nego nekome kod kue , i imaa ata po~elia samo joa da su mi dovodili onih kurvi s Tajlanda ili odakle sve nisu svezao bih se lancima i ne bi me bez oru~ja i vojske nikad istjerali iz kampa .