LEGACY
Referendum - kao o pravima radnika
38 odgovora2,534 pregleda
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#1
Neu napisati mnogo u ovom tekstu :icon_lol: jer svi znate ato je referendum i kako postii da se on raspiae. Znai ukratko: 10% potpisa od ukupnog broja stanovniatva (450 000) = referendum.
E, sad je pitanje: Da li e tih 10% potpisa, ako ih se skupi, biti dovoljno da se raspiae referendum ili e navalatit na nas ko na pseta i da li se to mo~e napraviti u bilo koje vrijeme, odnosno da li treba biti "vrua" situacija kao ato je to o pravima radnika trenutno u Hrvatskoj?
Radnici nisu bili zadovoljni ato e se izglasat novi zakon koji briae kolektivne ugovore, sindikati su se pobunili, skupljaju potpise za referendum (10% od ukupnog graanstva doti
ne zemlje) da prekinu sranja koji ovi na vlasti rade! Zna
i bili su nezadovoljni buduim zakonom i poato smo demokratska zemlja, u ustavu piae da imamo pravo na referendum.
Zaato onda takav na
in ne primjenimo i na, barem, ubla~avanje zakona o opojnim drogama, u ovom slu
aju da napravimo barem jedan korak, a taj je da se kona
no razdvoji zakon o tzv. lakim i teakim drogama odnosno da se iz tog famoznog "popisa" izbaci marihuana kao droga!? DEMOKRACIJA
DJFlyHigh
LEGENDA5.422 REP4%
→ Zmaj
DJFlyHighLEGENDA
jun 2010.
jun 2010.#3
sasvim si u pravu, trebali bi naci neko okupljaliste i to napraviti ali ovisi od drzave do drzave, kao srbija, hrvatska bih itd itd... nemozemo mi napraviti referendum za cijeli balkan :D
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#4
Bez citiranja i velikih rijei,u zakonu piae da nije dopuateno bilo kakvo promoviranje ilegalnih stvari,pa vi sad probajte to provest u djelo ak' ste face :ohno:
euforija
AMBASADOR1.538 REP1%
→ Legenda
euforijaAMBASADOR
jun 2010.
jun 2010.#5
moze se pocet bilo kad al mislim da je potrebna vruca situacija jer se potpisi ipak moraju u neko odredeno vrijeme skupit.. nisam bas u to siguran al nema smisla da nije tak.. a ak se 10odsto skupi to je to
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#6
Dva tjedna traje skupljanje potpisa.
Neznam, trebali bi imati okvirnu situaciju koliko nas ima! Koliko ljudi znate iz svoje okoline da bi mogli potpisati itd...
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#7
Znam puno ljudi koji puae,ali ni u ludilu nebi stavili svoje ime na papir u ovu svrhu.Sorry,ali tako je...i ja bih volio da nije...
optimus_crime
ISTRAŽIVAČ147 REP65%
→ Entuzijasta
optimus_crimeISTRAŽIVAČ
jun 2010.
jun 2010.#8
Druatvo u Hrvatskoj nije spremno za takav radikalan pothvat o referendumu o dekriminalizacije cannabisa. Treba napomenuti da "balkansak ruta" preko Hrvatske vodi u Europu tako da takav referendum ne bi iaao u korist mafiji koja dila ovo smee od trave ne iskusnim puaa
ima. Jasno je da politi
ari imaju podraku mafije pa zbog toga ne ~ele dekriminalizirati... Eto to je moje mialjenje ukratko. Ja bi izaaao na referendum i potpisao se!
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#9
Ne bi mene mu
ila dekriminalizacija kad bih imao pristojnu travu za popuait,a ne da puaim skupo preposuaeno sranje s gomilom sjemenki! Ovako i onako se vuem pored zakona ve 10 godina, tako da je i dalje ilegalna ne bi mi smetalo. Smeta me sranje od trave koju kupujem! U~ivam u marihuani i u~ivat u dok sam ~iv. Samo nemam mjesta i nekontroverzne roditelje da posadim sebi za duau... Svakako, i ja bih stavio potpis!!
galija
ENTUZIJASTA282 REP21%
→ Poznavalac
iSensation
ZMAJ21.472 REP
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
jun 2010.
jun 2010.#12
Bilo bi super samo ato odakle logistika za takav potthvat uspjet, nije samo tako sakupiti skoro pola miliona ljudi, trebala bi gomila ljudi prikupljat potpise, joa je problem ato je za tako kontroverznu svrhu tako da nisam baa optimisti
an.
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#13
znam... Malo je u tome optimizma... Mala je i aansa dobit na lotu, ali ako ga igraa aansa postoji... peace
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
jun 2010.
jun 2010.#14
Da ako igraa postoji aansa 1:15,380.937 tj. jedan naprema petnajst i po milijuna. Zato rae tih aesnaest ili koliko kuna potroaim na burek i jogurt.
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#15
:-) svaka
ast! ja aparam da si kupim za 100 kuna za dvije pljuhe smea... ~alosno!
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
jun 2010.
jun 2010.#16
Evo prijedlog za referendum:
Potpuna legalizacija marihuane/kanabisa u Republici Hrvatskoj kao projekt za medicinske, mirnodopske i antirecesijske svrhe u svrhu poboljaanja druatvene slobode.
Legalizacijom marihuane/kanabisa se dobiva sljedee:
[*]Potpuna revitalizacija poljoprivrede
[*]Porast proizvodnje organskih materijala za eko uzgoj
[*]Zna
ajan priljev stranih gostiju
[*]Velika pomo braniteljima s PTSPom
[*]Razvoj tekstilne industrije
[*]Druatvo s boljom tolerancijom
[*]Razvoj prirodnih lijekova na bazi kanabisa
[*]Porast GDP-a za 11%
[*]Legalizacija bi bila
in suvereniteta i neovisnosti
ime bismo dobili :respect: u svijetu
[*]Sretno druatvo koje ima pravo na svoj trenutak u~itka, istine ili pak slobode
:lock:
iSensation
ZMAJ21.472 REP
iSensationZMAJ
jun 2010.
jun 2010.#17
svia mi se! ato e rei ostali....? Dobro je po
eti sa: "ato se time dobiva" :-)
weberjohn2
ISTRAŽIVAČ173 REP82%
→ Entuzijasta
weberjohn2ISTRAŽIVAČ
jun 2010.
jun 2010.#18
a cujte tesko je skupit potpise jer je vecini ljudi u glavi da je to "droga", sad zamislite svoje roditelje ili neke bakice , kak idu potpisat za neku drogu, mislim da je takva situacija.Bozga probaj na facebooku otvorit neku grupu za peticiju/referendum, tako cemo vidjet koliko se optimalno potpisa moze skupiti! Peace . . .. . . . . . . . .
He-Man
LEGENDA9.657 REP47%
→ Zmaj
He-ManLEGENDA
jun 2010.
jun 2010.#19
Referendum nema teoretske sanse da bude uspjesan.
Pa vidite da su ovi sindikati jedva jedvice skupili ove potpise, a tu se radi o udaru na vlastite place i egzistenciju vecine ljudi
u drzavi. Pa izgleda vecinu boli neka stvar za to ocigledno, kada se nemoze skupiti pisljivih 500.000 ljudi da potpise.
I onda ce netko ici potpisivati referendum za legalizaciju "droge" .... /haha/
bozga
LEGENDA8.043 REP30%
→ Zmaj
bozgaLEGENDA
jun 2010.
jun 2010.#20
Prvo neka svi u Vladi i Saboru naprave jedan kolektivni harakiri za podizanje nacionalnog digniteta pa e onda mo~da biti mogue preslo~iti kockice i od jedne balkanske poludr~avice napravit suverenu dr~avu u razvoju u kojoj se normalno mo~e diskutirati o legaliziranju travke. :icon_lol:
jun 2010.
1 / 20
jun 2010.
jun 2010.