VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaVutra prosiruje svest...
LEGACY

Vutra prosiruje svest...

58 odgovora6,878 pregleda

nov 2005.

Dobro je poznato, da su kroz istoriju, koriscene opojne droge kao i psihoaktivne supstance za prosirenje nase, ljudske, ogranicene svesti. Ovo je tek pocetak... ~)
brendPOZNAVALAC

nov 2005.

Zanimljivo...prosiruje svest ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija ::histerija

nov 2005.

Brend:: ?
zekrtENTUZIJASTA

nov 2005.

Poznato je da covek koristi samo 5% svojeg mozga. Ne postoji nista na ovom svetu sto ce prosiriti covekovu svest osim njega samog. Ja Vutru vise vidim kao drugara z kojim se druzim, a nasi razgovori su toliko kvalitetni da odlaze u beskraje svesti.. sad, ovo moze biti protumaceno i na duhovit nacin ~~
parameciumENTUZIJASTA

nov 2005.

Budo chovek koristi 10% svog mozga. Da koristimo samo 5% jos uvek bismo skakali po drvecu.

nov 2005.

Èovjek koristi 2-3% mozga...

nov 2005.

2-3%, i ja tvrdim

nov 2005.

he he svi nesto tvrde.... a uostalom naucnici kao ispituju koliko mozga covek koristi a kad se bolje razmisli sa kojim tvrdjenjem oni to tvrde uopste???mislim,cak i najpametniji i najobrazovaniji strucnjak to ne moze vise od neke pretpostavke i maglovitog tvrdjenja da dokaze ja mogu da lupim da covek bas koristi 100% mozga pa ko ce da kaze da nije tako hehehe ajd pa ziveli :pivo
parameciumENTUZIJASTA

nov 2005.

Pa ako bismo gledali sa sopstvenog stanovista ima ljudi koji uopste ne koriste svoj mozak..

nov 2005.

Totalna je glupost misliti da mi koristimo 2% ili 10% naseg mozga. To je neki mit koji je kruzio medju ljudima stvarno previse dugo tjerujuci ih da misle da mogu mnogo vise :-) http://www.neilslade.com/Papers/how.html

nov 2005.

Mit? Èuj...ja govorim prema istraživanjima...a istraživanja takvog tipa se unaprijeðuju tokom buduænosti...al nikad nisam nigdje proèito da èovjek koristi 10% svog mozga... Zadnji put kad bilo istraživanje "dokazano" 2 il 3 posto... Usput, istraživanje kaže da èak i najveæi nauènici su koristili toliki postotak mozga...Pa ne vidim moguænost da bi ja il bilo tko mislio da može aktivirat veæu površinu mozga... Svakim danom "moderna civilizacija" (kako se moderan èovjek voli nazivat i distancirat od onih "barbara") radi na tome da se mi udaljavamo od naše Biti, èime i ogranièavamo sposobnosti koje èovjek kao biæe posjeduje al nažalost nikad neæe iskoristit... A što se tièe toga da bi bilo tko mogao reæ takvu èinjenicu (èak i da koristimo 100% svog mozga) ne bi bila objavljena nigdje...osim možda u Miki Mausu kao predmetom komedije smijeha koju bi shvatila èak i predškolska djeca... Èovjeèe...velika su to i skupo financirana prouèavanja...ne može bilo tko lupit što želi i misli...naravno može, ako medicinski dokaže.

nov 2005.

Ma kakava istrazivanja. Zaboravi istrazivanja po pitanju koliko mozga mi koristimo. A to da koristimo 2-3% je totalna budalastina. NIKO NIKAD NECE IZRACUNATI KOLIKO COVJEK MOZGA KORISTI. Koji covjek? Kada i pod kojim uslovima? Covjek koji misli, spava, vodi ljubav, lezi, gleda televiziju, igra waterpolo maaaaa daaaj.... http://www.hhmi.org/cgi-bin/askascientist/highlight.pl?kw=&file=answers%2Fneuroscience%2Fans_008.html
dzontraISTRAŽIVAČ

nov 2005.

ja dajem 20 posto kada duva

nov 2005.

Ko daje viae? ::histerija
rendomISTRAŽIVAČ

nov 2005.

Pod pretpostavkom da se govori o svjesnom upotrebljavanju mozga, ja isto smatram da je totalna budalaština to "izraèunavanje" koliki se postotak mozga koristi. Još nismo niti upoznati sa cijelim mozgom i svim njegovim sposobnostima i moguænostima. Mozak cijelo vrijeme radi i pazi na to da se u našem tijelu svi procesi odvijaju više-manje normalno. Ja bih volio vidjeti taj ureðaj ili tu formulu po kojoj su oni to izraèunali. Jesu li ispitanici bili iznad prosjeèno ili ispod prosjeèno inteligentni? Ili jednostavan prosjek? Kao što rekoh, budalaština...

nov 2005.

Najvjerovatnije su to radili procentualno. Znaci racunali dok sjedi, cita, prica i ostalo i to sve spojili u neki procent. Ali koliko stvari ima tokom zivota covjeka u kojima se nalazi da je sve to nemoguce izracunati. Takodje kao sto rece rendom koji nazadni aparat su koristili koji moze dosegnuti u dubine tako slozenog aparata kao sto je nas mozak.
brendPOZNAVALAC

dec 2005.

Ako covek koristi 5-10% mozga,sta radi onaj ostatak od 90-95%?Ceka da se naduva pa da uziva. ::super
parameciumENTUZIJASTA

dec 2005.

E ovako ljudski nervni sistem se sastoji od tzv. "dve mase" , sive i bele. Siva masa sluzi za prenos informacija, dok bela masa sluzi za obradu. Prosecan odnos sive i bele mase u ljudskom organizmu je 9:1. Sad neko nek me ispravi ako gresim, ali to znaci da covek koristi prosecno 10% svog mozga.
speedballENTUZIJASTA

dec 2005.

ma meni sljaka sto posto,kao kompujter. 0011
parameciumENTUZIJASTA

dec 2005.

Ma tebi brate sljaka i vise od 100 posto ::behehe
speedballENTUZIJASTA

dec 2005.

ma upravu si, a moj nervni sistem se ne sastoji od "2 mase" nego od tri: siva-obrada podataka,bela-prenos informacija i crna-primanje podataka od meni dragih supstanci.9:1:15. odbitak::

dec 2005.

procenat mozga koji chovek koristi se uporedjuje sa vrhom ledenog brega koji shtrchi iz vode...a samo mali deo viri,zar ne? neka bude 1/10 ali u stvarnosti je to mnogo manje... po mom mishljenju, kada neko vari, njegov mozak radi od prilike isto, samo shto stvari sagledava iz drugog ugla .. sve je u percepciji... stvari nisu onakve kakvim ih vidish. a vidish ih onakvim kakav si sam. zamisli da si okruzen kuglom od ogledala. i sve shto vidish bice iskrivljena slika tebe samog. istinski mocan chovek je onaj koji razbije tu kuglu i sagleda stvari onakvima kakve zaista jesu. a da bi to postigao potrebno je mnogo rada i truda... ili mozesh samo da zapalish jox i pogledash "trailer". u svakom sluchaju to je moje mishljenje...
ClarenceENTUZIJASTA

dec 2005.

ja cesto kad se napusim dodjem do nekih zakljucaka.sam sto se sutra dan rijetko sta sjecam.
nobodyENTUZIJASTA

dec 2005.

Ma koristi skoro 100% posto. Razmislite samo o funkcijama koje obavljamo kojih nismo ni svesni (disanje, hodanje, na neki nachin i govor...)a koje mozak kontrolishe
TrTveTISTRAŽIVAČ

dec 2005.

Ma potpuno se smisleno da èovjek koristi samo postotak svog mozga, ako pogledaš da ostatak èeka neki skok u evoluciji da bi ušo u funkciju. taj se dio (rijetko) koristi za danas neobjšnjive stvari tipa de ja vu, telekineza i sl. jedio kaj je sjebano je to što se èovjek odrekao evolucije. vidite, normalno je da se neko biæe prilagoðava svojoj okolini, to je ta evolucija, ali èovjek se prestao prilagoðavati prirodi ili okolini, veæ ju tjera da se ona prilagoðava njemu. zato je za èovjeka evolucija gotova i on èe ovakav ostati zauvijek, tj. dok ne raznesemo ovaj planet. baš šteta, a možda bi jednog dana dobili krila.
nobodyENTUZIJASTA

dec 2005.

To nije bash tachno :) Zhivo bitje evoluira zahvaljujutji sluchajnim mutacijama, koje su izazvane bilo greshkom u reprodukciji DNK, kosmichkim zracima i td. Vetjina tih sluchajnih mutacija je losha po jedinku koja ih dozhivi pa je ona osudjena na propast. Medjutim s` vremena na vreme se desi mutacija koja da jedinki izvesnu prednost u odnosu na jedinke iste vrste shto tje usloviti to da ta jedinka ima vetji broj potomaka koji tje takodje naslediti taj mutirani gen. Kod ljudi nije bash drugachije. Uzmimo npr. da su cenjene osobine kod suprotnih polova prijatne crte lice, to tje usloviti da ljudi s`vremenom postaju lepshi; ili ako npr. pamet bude bila osobina koja tje privlachiti osobe suprotnog pola.Posledica toga bitje to da tje ljudi postajati sve pametniji i pametniji. Mozhda nashi potomci za par hilada godina netje imati krila ali definitivno tje se dosta razlikovati od nas.
nobodyENTUZIJASTA

dec 2005.

A ovih 90% posto koji sluzhe za prenos infoa ko koristi...drekavac? ~)

dec 2005.

Jednostavno su neaktivni... tih 90%

dec 2005.

Ljudska vrsta je jedina vrsta koja de-evoluira od njenog samog nastanka. Evolucija u suštini Znaèenja predstavlja razvitak za preživljavanje. Osnovni cilj svakog živog biæa je opstanak svoje vrste, iako èovjek poznaje osim Instinkta i Emociju. Èovjekova ne-briga za Prirodu, za sva ostala Živa Biæa, meðu kojima spada i on sam kao predmet Iskorištavanja, dovodi do logiènog Kraja, ili kako je u religiji definirano: Apokalipsa, dolazak Istine. Nebriga za Planetom i onim što je na njemu stvoreno predstavlja generalni problem, jer èovjek ne radi samo protiv Sebe, veæ u taj proces upliæe i druge. Hladnokrvnost koju èovjek posjeduje nadilazi uzroke njegova djelovanja, pojmovi Zlo i Laž predstavljaju osnovne kušnje ili kako je u religiji definirano: Sotona, jer po Logici Smislenosti, ne može postojati pojam Zlo ako Zlo ne postoji. Takoðe isto važi i za njeno nastajanje. Hranidbena piramida, kako èovjek voli nazivat odnos na temelju instinkta (kod životinja i biljaka) nikad neæe biti narušen. Instinkt predstavlja ono Istinsko, Neiskvareno, Svrsishodno, drugim rijeèima Instinkt je podsvjesna Priroda koja samu Sebe nikada neæe dovesti do samouništenja iz jednostavna razloga: jer je Ciljem samoj Sebi i jer je Uzrokom samoj Sebi. Ljudska ne-briga za osnovnošæu fizièkog Postojanja u obliku kojeg smo nazvali tijelo, dovodi do sve veæeg udaljavanja Sebe sama od Sebe sama, okretanje ka èežnjama i željama kako bi bili drugaèiji, bolji i kako bi imali motiva za perverznošæu naslaðivanja tuðom razlikom. Èovjek je jedina vrsta koja de-evoluira, jer njegov razvitak predstavlja njegov Kraj, a ne njegovo preživljavanje u suštini buduænosti (materijalna klasifikacija Vremena).
nobodyENTUZIJASTA

dec 2005.

Ja se ipak nadam da tje se u choveku (celoj vrsti) probuditi nagon za samoodrzhanje i da ipak do apokalipse netje dotji. Dokaz - sve vishe ljudi postaju svesni opasnosti nasheg delanja. Pitanje je hotjeli se taj nagon kod svih probuditi pre negoli se unishtimo. Ja se nadam da hotje. Ili je mozhda pak inteligentan zhivot velika greshka prirode. Weedetjemo Ako su neaktivni kako nashe ruke dobijaju info da podignu chashu, otkopchaju shlic, istresu tjunu itd. Slazhem se

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se