VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaDoslo vrijeme da skrenemo malo pozornost na sebe!!!
LEGACY

Doslo vrijeme da skrenemo malo pozornost na sebe!!!

26 odgovora2,417 pregleda
OkiyKikuENTUZIJASTA

jan 2008.

Postovani, Fanovi gane! Mislim da je doslo vrijeme za: 1. Legalizaciju uzgoja do 3 biljke marihuane za vlastite potrebe. 2. Pozornost na problem mo~emo skrenuti bombardiranjem mail servisa vlade RH. 3. Obveza svih nas je da o akciji obavijestimo ato viae ljudi 4. Potrebno je izraditi plan za odnose s javnoau Nasi argumenti: 1. Unistit e se ilegalno tr~iate marihuane 2. Srusit emo prvu stepenicu prema teskim drogama Na nama je da samo odlucimo kada emo bombardirati mail servis. Trenutno to NEMA SMISLA, ali kad se poljulja upravo osnovana koalicija mogli bi doci do rezultata. `to bi moglo biti negdje poslje 6. mjeseca vladanje ove vlade. Dakle, na raspolaganju nam stoji i vise nego dovoljno vremena. SPRIJE ITI, A NE LJE ITI! :balls: Pozdrav, Krunoslav Cvetko
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

2. Srusit emo prvu stepenicu prema teskim drogama Eh sad.. dalo bi se diskutirat o ovome gore.. al u svakom slucaju podrzavam ideju ako kroz diskusiju zakljucimo da je moguce postici rezultate na taj nacin.

jan 2008.

Mislim da je ovo zanimljiva ideja :) Svaka cast. Oba argumenta su jednostavno dobra toliko da bi se trebalo pustiti legalizovanje. Iako nisam iz Hrvatske, ne vidim zasto ne bih i ja sudjelovala i poslala mail kad se bude djelovalo. Zajedno mozemo sve :) Mir i Ljubav :)

jan 2008.

Legalizacija marihuane (preuzeto sa bloga Gorana Frkovia) Legalizirati marihuanu ? Osobno sam za, no uz odreene preduvjete. Zaato ? Kada sam prije par mjeseci igrao koaarku na igraliatu osnovne akole bilo je vrijeme velikog odmora. Nisam mogao doi sebi kada je grupica od oko osmoro djece 7 ili 8 razreda osnovne akole zapalila joint na akolskom igraliatu. Ej, kad sam ja bio u osnovnoj akoli droga je bila neato iz ameri kih filmova. Onaj tko je zapalio cigaru bio je frajer. Moje generacije su tek u 3, 4 srednje po ele dolaziti u doticaj sa marihuanom, a danas je puae djeca u osnovnim akolama. U mojoj se sredini jako puno ljudi navuklo na heroin a po eli su sa marihuanom u osnovnoj. Neki od njih danas na~alost nisi viae na ovom svijetu. Kako napredujemo za pet, aest godina e djeca u osnovnoj brijati po koki ili bombonima. Ja ne znam za vas, ali ja u takvoj sredini ne bi volio odgajati svoje dijete. Mislim da djeca u toj dobi nisu dovoljno zrela da mogu sama procijeniti atetnost nekih narkotika. Ako se sjeate tog vaaeg ~ivotnog razdoblja sjetit ete se i kako je lako biti povodljiv u toj dobi. Sad da se vratim na svoje pitanje koje sam postavio na po etku. Ja jesam za legalizaciju marihuane, ali isto tako za propisivanje dobne granice tko ju mo~e konzumirati i na kojim mjestima. Postro~io bi kazne za one koji daju na u~ivanje marihuanu, i ostale vrste narkotika djeci. Isto tako sam za neko stupnjevito rjeaenje, prvo da se dekriminalizira, pa zatim dozvoli u~ivanje pod odreenim uvjetima, i tako dok ne dostignemo nizozemski model. Iskreno mislim da smo mi kao narod dosta neumjereni i da neke stvari treba pametno odigrat. No isto tako mislim da danaanje stanje u kojoj se osobe zbog jednog jointa tretira kao kriminalce je isto sramotno i neodr~ivo. akcijamladih @ 10:13 |Komentiraj | Komentari: 3 | Sakrij komentare Odgovor na blog gorana frkovia: Definitivno se slazem sa ovakvim stavom prema legalizaciji marihuane, ali imam neke primjedbe. Vi ste napisali, citiram: "U mojoj se sredini jako puno ljudi navuklo na heroin a po eli su sa marihuanom u osnovnoj.". Problematika je sljedea: Da li su ti ljudi zaista po eli sa marihuanom, ili su po eli sa alkoholom pa cigaretama pa marihuanom pa nekom teskom drogom i tako dogurali do heroina.... `to se mog iskustva ti e, ja sam poceo sa alkoholom. Da nije bilo alkohola ne bi danas dr~ao cigaretu u ruci. Da nisam po eo puaiti cigarete nikad nebi probao marihuanu, jer mi se ini da bi od tog dima ostao bez zraka i zamalo umro i nebi mi viae nikad palo na pamet da to ponovim. Zbog ovakvog kronoloakog puta konzumiranja "zabranjenog voa" bilo bi logi no optu~iti alkohol za konzumiranje teakih droga. ini mi se da bih bio u krivu kada bi situaciju postavio na takav na in, a sa druge strane bih bio u pravu, jer je to tako zaista krenulo. Nadalje, mislim da se glavni krivac u konzimiranju teakih droga, a posebno heroina krije u obitelji. Ja sam upoznat sa nekim ljudima koji su probali heroin ( nisu se pikali nego uamrkavali) i rekli su da nakon tog iskustva viae nikada ne e to ponoviti, jer osje aj koji pru~a heroin je dobar iskljuivo onima koji su u gadnim depresijama, ato nije bio slu aj sa mojim poznanicima, te oni i dan danas nisu narkomani ili sli no. Nadalje, mislim da postizanje "gadne depresije" upravo potjee od doma, i to uglavnom zato ato roditelji neznaju obavljati roditeljsku du~nost na pravi na in, a neki roditelji se ak trude ii krivim na inom. Da ne duljim previae, ja sam zbog utjecaja druatva probao alkohol, pa su me nagovorili da zapalim cigaretu, pa sam nakon toga probao marihuanu, pa sam nakon toga probao extazy, pa i neke druge stvari, no nikada kokain i heroin, niti ne ~elim. Danas imam 26 godina, radim u odgovornom poduze u, i odgovoran sam, ne pijem, ali konzumiram marihuanu (isklju ivo nakon posla i doma, tj. u krugu prijatelja), i ne pada mi na pamet da probam heroin niti u ikada do i do toga. Takoer, kao ato postoje zakonske norme u ispijanju alkohola na poslu i drugim odgovornim mjestima poput sudjelovanja u prometu i sl. (nesmije se), tako bi trebalo i sa marihuanom. S obzirom da mi svakodnevno prijete jedna do dvije godine zatvora zbog posjedovanja marihuane, mislim da bi se takav zakon nu~no trebao promjeniti, pogotovo zato ato se ne osje am kriminalcom.(ne nagovaram djecu niti ikoga da konzumira bilo ato, niti mi je to namjera). `to se djece ti e, kada bi se dekriminalizirala marihuana, ini mi se da bi pala konzumacija kod njih jer bi marihuana bila te~e nabavljiva na ulici (poato bi se mogla kupovati legalno u predvienim mjestima za prodaju, pa nikome nebi bilo u interesu nelegalno prodavati na ulici). Nadalje, smanjila bi se upotreba te~ih droga jer se ljudima nebi dalo ulaziti u probleme nabavljanja teakih droga, sa mogu noau da vas "uhvate", kada se mo~ete dobro "napuaiti" i to legalno. Za kraj mi se ini da ovakva tema odgovara politi arima koji to koriste u kampanjama (jedni su za najstro~e kazne, drugi bi sve legalno, pa nam time skre u pozornost sa puno bitnijih tema poput korupcije u kojoj oni sami sudjeluju i zbog koje je neznam koliko ljudi umrlo, a da ne spominjem ljude koji su bili u ratu.......). Ali takoer mi se ini da bi se o ovoj temi trebalo podosta toga obraditi, jer bi samo ja mogao o tome knjigu napisat......i mislim da je doalo vrijeme da se neke stvari promjene. Hvala na strpljenju.
OkiyKikuENTUZIJASTA

jan 2008.

SPRIJE ITI, A NE LJE ITI! :balls: Morat emo: 1. Dobro osmisliti poruku za informiranje ljudi o akciji putem mailova i foruma 2. Slanje mailova i poruka trajat e barem 3 mjeseca (SMS, forum, E-mail) 3. Odabrati nositelja akcije i podjeliti zadatke 4. Pokuaat pridobiti potporu nekog revoltiranog strucnjaka iz tog podrucja 5. U pravom trenutku bombardirati mail servis vlade
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

Bio je Letter Campaign i ovo ti je otprilike ista stvar i slali smo ali nije baa bio nek iodaziv i tako tako da nije niata od toga bilo, a ove stvari sve je to nama jasno i pro~vakano ali da je bar tako jednostavno

jan 2008.

Hm... i ja bih isto da ima neka dobna granica, npr od 16-17 godina pa nadalje. Mislim da nije dobro davati djeci bilo kakva opojna sredstva, od alkohola pa do marihuane. Trebaju doci do odredjenih godina gdje bi sami mogli odlucivati. Ovako kad vidis dijete od 14 godina kako duva, naravno da pomislis da je doslo do toga pod utjecajem nekog starijeg. A to nije uredu. To trebaju SAMI izabrati. Dalje - protivim se ovom cemu se protivi i Nik. Ja ne smatram da se od marihuane ide dalje (na jace narkotike). To sve ovisi od osobe i njene psihe. Evo primjer: Duvam vec skoro pa 4 godine. U tom razdoblju nudili su mi svasta, od speeda, boba, kokaina, svakakvih tabletica... Od svega toga, probala sam samo hasis i skunk. A nisam nikada probala nesto jace. Zasto? Jer ja znam da ja to ne zelim. Mene to ne zadovoljava i smatram takve narkotike suvisnim u mom zivtu. Jedino "dobro" sto mi mogu pruziti jest ovisnost i jos masu drugih sranja. O bolestima da ne govorim (igle i sl.) Bit je u tome da je to do covjekove psihe. Ja sam jednom na tv-u gledala sto jaci narkotici cine ljudima i njihovom mozgu. Meni je to bilo dosta da istog trenutka odustanem od jacih narkotika. I jesam. I da, bez zabune, hasis i skunk pusim jednom- dvaput godisnje. Nemam nista pritv biljki. :cool44: Po mom misljenju, ljudi se dijele na dvije vrste: -Onaj tko ima jaku licnost i moze izdrzati i -I onaj tko je slaba licnost i povodna - pa nemoze. Marihuana nema veze sa stvaranjem ovisnosti (niti zelje) o jacim narkoticima. Covjek ima. Peace
McGreggorENTUZIJASTA

jan 2008.

Evo jedna mala digresija s medicinskog stajaliata....naime....mislim da je 16-17 godina ipak preniska dobna granica.... dakako, navedene cinjenice oko pitanja osobnog izbora stoje, i dobi u kojoj ga je moguce uspostaviti....no ak gledamo isto morfoloake promjene na mozgu, smatram da bi dobna granica trebala bit barem oko 19-20 godina. Naime, kak se razvija mozak...da previae ne kompliciram....svi ste uli za neurone...e sad, to su naai ~iv eki....ti ~iv eki imaju svoju glavicu i svoj rep, nea ko spermij, samo ima puuuuuuuno du~i rep (kod ovjeka, neki su i dugi i metar). Svi ste isto tak uli da se ~iv ane stanice ne dijele, npr, ki ma nam nemo~e zarast ak ju slomimo... Fora je u tome da je cesta zabluda da dok se rodimo imamo gotov mozak koji se onda polako raspada do smrti. To je bedastoa.....naime, mozak se razvija (!) do barem 19-e, 20-e godine. Do 19-e, 20-e godine se svi oni mali repii do naaih ~iv eka spajaju (!). Ko da imate brrrrdo tra nica i morate ih spojit u neke smislene cjeline. Kona an problem je da vutra, ko i neki ostali proizvodi (cigarete, alkohol, neki lijekovi...) malo zblesira neurone i oni neznaju kam se spojit. To nije, recimo da svaki taj mali rep prati svojeg vodia....vutra zblesira te vodie i onda jadni neuron nezna kam da ide. Tak da puaenje u ranoj dobi, kak god to bilo...khm, da.....ipak utjee na razvoj mozga....i fakat ko medicinar imam neku odgovornost da poka~em da je taj utjecaj negativan. Naj eae se ne primjeti (ak odjebe frontalni re~anj, naj eae su pod utjecajem moralni aspekti ponaaanja, donoaenja odluka, osjeaj za dobro i zlo), jer ak poznaa nekog, i znaa njegve osobine, on je za tebe takav, i nemrea znat jel bi bio takav da mu se mozak normalno razvio. S druge strane, na~alost iz osobnog iskustva mogu potvrdit da postoje slucajevi dok to defekt nije isto psihi ke prirode....videl sam i slucajeve cerebralne paralize u djece cije su mame pusile vutru i......fakat nije ok. (evo ak vam se dalo citat do kraja ima jedan mali cookie za trud) -nakon tih proenih 19-tak godina, vutra nema nikakvih dokazanih atetnih posljedica na mozak, osim ak se ne naduvaa i zaletia glavom u zid :icon_mrgreen: U~ivajte :respect:
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Apsolutno se sla~em se s tobom. Mislia za vrijeme trudnoe vjerojatno, ne. A neznam, to je teako dokazati sad, makar ini mi se mogue i svakako sam za to da se ne puai u trudnoi.
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Sve ok. Samo me interesuje da li si video slucajeve cerebralne paralize kod dece cije mame nisu pusile vutru??
McGreggorENTUZIJASTA

jan 2008.

a jebiga, prosle godine, na klinici.....cerebralku mo~e izazvat puno stvari, al dok u kasnom embrionalnom i ranom fetalno razdoblju majke koriste bilo kakva opojna sredstva koja djeluju na cns, najvea je vjerojatnost da ce se to manifestirat poremecajima u razvoju na fizi koj bazi....mo~e to bit fina motorika (nemo~e klinac pisat, il ima blagi tremor), a u najgorem slucaju mo~e zavrait ko paraplegi ar...u tom baa slu aju je bilo o ito jer glupaca si fakat nije znala mjere...(edit: da u trudnoi) samo treba imat malo odgovornosti i suzdr~ati se u to vrijeme....

jan 2008.

Bar pola trave koja dodje ili bude uzgojena u npr. u HR popuae maloljetnici tako da dobna granica od kad se smije puaiti ionako ne bi nista znacila,ista stvar ko cigarete i alkohol.
CutkiISTRAŽIVAČ

jan 2008.

mozda bi potporu trebalo traziti i na jednom mozda na prvi pogled nevjerojatnom mjestu: pravni fakulteti i sudovi. strucnjaci koji se razumiju u zakone svjesni su da su nasi trenutni zakoni losi, mozda bi ako ljudi dodu sa ozbiljnim argumentiranim prijedlozima, bili voljni pomoci. iako, kod nas je takva situacija da se u saboru organski zakon moze donjet sa 75 glasova bez da itko shvati da su nesto napravili krivo i to traje po 5 godina... 3 KZa su tako donesena, da bi se tek nakon treceg shvatilo da su neustavno doneseni. isto, KZ koji je donesen u hrv 98' dobio je upute sa vrha drzave, nesto u stilu: vi napisite kaj hocete, a mi cemo prilagodit kak nama pase... tesko da cemo bombardiranjem mail servisa vlade dobit nesto vise od problema, treba smislit nesto pametno sta ce u javnosti promjenit shvacanje... a kod nas, gdje nitko ne prihvaca cvrste argumente zbog svog ponosa (da ne bi ispao glup), to nece bas lako proc...
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

E to je vec druga pesma. Daleko bilo marihuanu za vreme trudnoce neko da pusi! A kamo li cigare ili alkohol:hippy::vb_whip::baby:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se