VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaMoja misao o legalizaciji
LEGACY

Moja misao o legalizaciji

122 odgovora8,795 pregleda

jun 2009.

Prije svega molio bih da procitate sve i pokusate skuziti, jer stvarno mislim da je ideja dobra i zelio bi da mi, da nam pokusate nekako pomoci =) Hvala! Prvo, da se predstavim, ja sam thc_positive, zivim u gradu Splitu, sada cu navrsiti 16 godina. Vutru sam poceo pusiti evo sad ce jedno godinu dana, i prije prvog jointa sam prolistao sve moguce stranice, tekstove vezano za cannabis. Trava mi je pomogla da shvatim tko sam i sto sam, duboko dolje u sebi, koja su moja zanimanja i od kada pusim vutru svijet gledam drugacijim ocima, gledam svijet kao cijelinu, gledam probleme, ma gledam sve drukcijim aspektom. Prezirem ljude koji dolaze sa stavom 'alo ono iman 10g trave idemo se napusitit ko stoke, idemo se ubiti' . . . Ja imam stav da u travi treba naci svoju idealnu granicu, zlatnu sredinu, da se u travi treba uzivati, stapati sa prirodom, sa muzikom, sa umjetnoscu. . . Trava nije biljka za napusavanje, trava je sveta biljka koja je pomagala, pomaze i pomagat ce svima ljudima na planetu Zemlja. Znaci, zamislite sada grad Split. . . U Splitu zadnje generacije koje su normalne su 93. i pola 94. Sve mladje generacije su drske i bez uvrede, retardiranije. Zivimo sada u doba svijetske krize, recesije i imamo doslovno pun ***** problema. Sada, da svaki covijek u Splitu, kaze svojima roditeljima, baki, djedi, prijateljima, dijeci da on pusi travu, i objasni im sve o travi, (za sto je dobra, za sto losa, ma doslovno sve) i oni se informiraju. . . I tako kroz godine cijelina ce prihvacati travi i poceti je konzumirati, a cijelina nece, ali kroz cca. 70ak godina ce svi poceti pusiti travu, u Splitu, u Hrvatskoj. . . I sve ide dalje i dalje, cijeli balkan. Kada postignemo to skuziti ce ljudi da je doslo vrijeme legalizacije, te ce legalizirati travu i izvest ce balkan iz krize, recesije, bit ce manji stupanj zlocina i smanjit ce se mortalitet (smrtnost). Sve drzave na balkanu bi postale vodece, nebi imale dugova nit nicega, i tada bi ostale svijetske drzave trazile pomoc od balkanaca i mi bi im pomogli uz jedan uvjet a to je LEGALIZACIJA. I sada kada bi proslo stoljece svijet bi bio legaliziran, rijesio bi se problem gladi, problem side,problem zlocinaca i ubojstva, vijek zivota bi bio produzen, ukinile bi se cigarete i alkohol, teze droge bi sve vise i vise nestajale sa scene, i tako bi ljudska rasa zivijela u jedinstvu, bratstvu, miru do kraja. . . Till infinity. . . Sve je sada na nama, na zadnjim generacijama. . . Nekazem da su svi sada glupi i drski i sve od ovih novih generacija, mislim ipak ima pojedinaca ali veoma malo. . . Na nama je buducnost svijeta. . . Ova ideja mi se razvila kada sam jucer sa ekipom popusio dosta. . . Nije bilo ono 'imamo pun ***** idemo se ubit' nego je bilo 'idemo lagano se opustit u prirodu' itd. . . I tako smo poceli pricati i poceli smo shvacati svijet kao cijelinu, rijesene razno raznih problema. . . I ,offtopic, shvatili smo koji je pravi bog (malim slovom da nevrijedam krscane). Cannabis je nas bog, on ce nam pomoci, on ce svijet dovesti do usavrsavanja, do jedinstva, on ce rijesiti sve probleme. . . Ljudi, ovo je jedno misljenje petnaestogodisnjaka, i molio bih da procitate sve i date svoj komentar na ovo. . . Hvala! Peace, one love :maryjane:
Rk KrkISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Dude.... bez uvrede, ali vidi se da si petnaestogodisnjak.. Ne preziri, oni su oni, mi smo mi, ali svi smo svi... To sa roditeljima.... duuude... probaj prvo u svojoj kuci, pa ces videti na sta ces naici... i tu se domino efekat zavrsava... I to za boga, Boga, bOga... ne bih da ti namecem svoje misljenje... sve je energija uhvacena u materiju... Maju... pa i biljku... a da je vuja sredsvto, sredstvo je... mada samo jedno od mnogih... Pease... samo polako...

jun 2009.

Nevazno to za boga, to se netreba komentirat, xD. . Ugl, pa dobro vidi se da imam 15. god al ja bili ovo uspilo kada bi kroz godine svi radili ovako? I da, hocu, probat cu u svojoj kuci al tek kad navrsim 18. I samo da te pitam, slazes se za misljenje o travi ono za pusenje i to? I, hvala na kritici =)
FrulaENTUZIJASTA

jun 2009.

slazem se s tim o generacijama - gledam generaciju svog mladjeg brata i svi su govnari jedan do drugog.. ne znas koji vise smrdi. procitaj si knjiga malo, misljenja drugih ljudi i takvih finti pa na temelju toga usavrsi svoje misljnje jer je ovo stvarno veoma isprazno. edit: ne bi uspjelo :) ljudima nemos dokazat da se krumpir ne bi trebao jest u tolikim kolicinama (pogotovo uz neku mesinu masnu) a kamoli nesto za marihuanu.

jun 2009.

Zahvalan sam na kritici, i ucinit cu to, hvala. . . Postujem svacije misljenje, komentar =) offtopic, imas kojih savjeta za koje knjige?
Rk KrkISTRAŽIVAČ

jun 2009.

] Do tad ces, nadam se, ukapirati koliko je to besmisleno.... sem ako nemas neke liberalne roditelje... onda mozes i sad... let it go man..
Rk KrkISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Sto si onda to napisao... da bi ispao zreliji? I ja ko magarac natrcao da ispadnem pametan.... Do tad ces, nadam se, ukapirati koliko je to besmisleno... sem ako nemas neke liberalne roditelje... onda mozes i sad... C'mon dude!

jun 2009.

daj pustite ovjeka, vidite da je stoniran,...mali samo naprijed s idejama.peace rasta-legalizuj thc-om vrvi luta nam u krvi
LucidDreamAMBASADOR

jun 2009.

A kakav to trip da u svakom postu imash rasta-legalizuj ? Bas zato sto je mali i bez iskustva,nedovljno obrazovan, on ne zna da takve ideje su imposible za sprovodjenje u delo... Kazes mu samo napred,a ne znas da mu kazes da taj put nije pravi.i treba mu pokazati pravi i ukazati na pogresan. Kazes mu samo napred a ne kontas da mu ova ideja moze napraviti probleme u porodici jer nasa draga marihuana nije tretirana kao sto bi trebalo,i mnogi ne znaju istinu o istoj.Predrasude vladaju,a mi se borimo.Vazan je nacin borbe,veoma vazan. +sto klinja ima petnaesticu mnogo toga ne zna.Da je citao,kao sto kaze,i shvatio shtivo o marijuani i njenom statusu u drzavi,ova ideja mu ne bi ni pala na pamet,a kamoli da napise ovako nesto smesno. Svi se mi ovde zalazemo za legalizaciju i prihvatamo svacije ideje,razmatramo ih i kazujemo svoja misljenja.A treba mu dati ispravan savet,a davaoc saveta mora poznavati problem o kom kazuje.dakle,ukoliko nemate ista pametno reci - ne pricajte! jer vase pogresno shvatanje moze nekom znaciti problem.
AFGHANISTRAŽIVAČ

jun 2009.

pa bolje da je takav nego da je neki ufurani cajkaa kojemu je cilj voziti bembaru, imati zlatni lanac i naravno piatolj... samo opet je problem ato se mlai ufuravaju da su rasta ako puae travu i sluaaju Bob Marley-a
DjerosimENTUZIJASTA

jun 2009.

ima li na ovom forumu punoletnih????? ako si vec maloletan ne iznosi svoje godine,lepo u pravilniku pishe 15. Maloljetnicima je zabranjeno u estvovanje u diskusijama na forumu. Svatko tko tvrdi ili se dozna da je maloljetan bit e upozoren i banovan s foruma. :sand_play:

jun 2009.

niata od prihvaanja na masovnoj razini dok nam draga dr~avica i mafija ne po ne govorit kako je to zapravo u redu, zdravo, po~eljno i to pumpat preko medija i izmijene zakona :D da je pojedinac ikada razmialjao o svakom pitanju svojom glavom i da je stavljao logiku, razum i argumente na jednu stranu, a neato nametnuto, isto rekla kazala na drugu, onda ne bi ~ivjeli u danaanjem svijetu, u takvom obliku i ne bi bili ono ato jesmo :) ovaj sistem sustavno ve stoljeima ini individuu nesposobnom ne samo za kriti ko mialjenje i razum, ve i za ikakvu samorefleksiju, intuicijsko razumijevanje, osjeanje smisla, tra~enje razloga...da ne ka~em i zdravoselja ku pamet :D Veina starijih ljudi pouzdaje se u ono ato je tradicijski, ato je dr~avno, ato je institucijski...ne razmialjaju toliko o pitanju nametnutosti i onoga ato se namee jer su ak i ta pitanja viae "novijeg doba" a ne od prije (iako bi se o danaanjim istim problemima moglo komotno pri ati i raspravljat i prije 1,000 godina kad je taj proces zapo et joa puno puno ranije)... jebiga, to je taj osjeaj pitanja nacionalnog identiteta, osjeaj sigurnosti, povezivanja...iako kad bi svakog ovjeka to pitao (nacionalnost, vjera, rasa itd. tu tek dolazi kasnije), njega bi kao bila briga, ali probaj nekom starijem re neato o dr~avi itd., to je ve akakljiva tema....netko cijeli ~ivot radi, ima obitelj, gleda vijesti, ~ivi i doprinosi i onda da se prihvati jedna takva stvar da se ~ivi u represijskom sistemu i aparatu je teako prihvatljiva...naravno, ne po pitanju da nas kradu....nego ve danja rasprava kad bi se to reformiralo/ukidalo itd. itd... to ve ispada kao neki filozofsko-idealisti ki utopizam s kime se samo mala djeca joa optereuju i maataju :D ali u emu je fora smijalica? mediji i ono ato nam ka~u, prema emu se svi ljudi ponaaaju ko da dobivaju prosvijeenu rije sa nebesa... im se neato ozakoni, to mora da je dobro i radi naae sigurnosti/kvalitete ~ivljenja...to je jebiga ta fora sa dr~avom, da poato posjeduje sve oblike stjecanja i nadzora znanja (kojega je za taj slu aj fino institucionalizirala kako bi mogla asimilirati i prvo na sebe okrenuti sve otkriveno u druatvo, genijalno ;), ono ato donese, automatski se prihvaa kao "dobro za nas" isto zbog vjerovanja u nju da zbog svojih znanstvenika, stru njaka i "pametnih ljudi" ima veu mogunost otkriti neato ato mi sami ne mo~emo. Za dosta stvari to i ima smisla, ali po pitanju trave i ostalih milijardu gluposti, tu su naaa osobna iskustva, informacije drugih, kritike i vlastito razmialjanje koje ti govori da pola toga zbilja ne atima, isto striktno po pravilima gledano, ne da moraa toplu vodu izmialjat :) tako da niata od globalne legalizacije i prihvaanja drage li nam vutrice dok i e trljaju rukice sa kriminalom i zakonima i razlogom za nadzor koji proizlazi iz ozakonjivanja i zabrane... nekome to paae i tako e i biti....bit emo pametno druatvo koje e prodavati cigarete na kojima piae :"cigareta ubija" ili "potra~ite lje nikovu pomo za prestanak puaenja" ili joa bolje "duhanski dim uniatava spermu i dijete" a dokle emo podizat cijene i prodavat sve viae i viae legalnog otrova... Od 95% naaih roditelja mo~emo svi zaboravit...niata od njihovog druga ijeg gledanja na vutru....to su i druge generacije i poprili no tradicijski formirane li nosti za koje je droga droga i ata e ti u najgorem slu aju uope stimulans? "zar ne mo~ea ~ivjet normalno, bez poticaja?" bio bi odgovor... a i previae vjeruju u zakone ili ih se s druge strane previae boje. Osobno bih puno rae rekao svojima da kurim ne zato da promijenim njihovo glediate, da me prihvate ili da to svi u ine pa da doe do znatnijih promijena...nego isto da se ne skrivam, da mogu slobodno postupat bez gledanja ispod oka ili nekog razo aranja, neuspjeha, krivnosti. I ja sam probavo svojima objasnit bla bla i vjeruj ne da 0 bodova, nego joa i minus....samo im ka~ea svoja duboka mialjenja, objelodania ih i onda se na taj na in razotkria i najebea....dok ~ivia pod njihovim krovom pravila su njihova....kasnije ti nitko niata ne mo~e, a ni nee jer si tada svoj ovjek i radia po vlastititom interesu...pa ako si glup, si glup... A plan kako bi legalizacija promijenila svijet da postane oaza mal ice je preidealan:), jer ve postoje druatva u kojima je ganja free, legal pa ta druatva nisu neato puno bolja nego igdje drugdje... npr. u nekim bivaim sovjetskim zemljama, di vutra ne da nije ni legalna nego niti nije u zakonu registrirana, mo~da 0,02 % stanovniatva to puai...tako bi bilo i s ostatkom svijeta, da nam nisu biljku stavili na popis zakona...ka~em ti, ljudi su ovce jer ne bi ganja danas ni bila popularna, da je nisu zabranili :) presmijeani smo kad pogledaa, masovni stampedo :) a npr. Amsterdam, koji je da ima najni~e stope u svijetu i ega (side, auto nesrea, poba aja, narkomana ovisnika, nezaposlenosti bla bla.) opet ka~em, da koliko god da svi to mjesto gledaju kao utopiju slobode, nestereotipa i predrasuda, meni je to najgori grad po kvaliteti do sad ikad od svih! jer kad vidia kako se iza paravanskog liberalizma zapravo odvija najte~i oblik kapitalizma, prikriven izmeu veli anja "slobode djelovanja" i najobi nijeg brainwash zaraivanja na drogi i prostituciji, di su ljudi poput utvara bez duae, kao ne~ive mase bez osjeaja (lakae bi njih ubijo nego ~ivotinje u aumi za lovostaj :D), onda vidia da treba neato puno puno viae da bi do~ijeli i ~ivjeli u jednom svijetu koji e biti ok i idealan :) ganja po meni nema tu mo, jer je poticaoc misli, inspirativnosti itd, ali nije opet tolko jaka droga kao druge, koje su takoer pokuaavali iskoristiti kao mijenjaoc globalne svijesti i samorefleksije (upravo tako neato bi i trebalo, ato puca jako na ovjekovo osjeanje Jastva) pa opet niata... ...jer godinama ovjek sku~i da od svih tih stimulansa, droga, poticaoca, svetih biljki moi, ona najkvalitetnija i najja a smo mi sami i iskustvo i ljepota koje donosi ~ivot i ~ivljenje... svijet e se promijeniti kad se i ovjek promijeni....a tu mu nikakva droga ne mo~e pomoi, osim njega samoga ;))
BlekFogPOZNAVALAC

jun 2009.

IMas 16 god i mislim da si zelen....ma i ja sam u svojoj 22 jos zelen sta se tice dosta stvari...Kad se na balkanu legalizira trava, veliko kada, mi bi svijetu rekli kako napredovat???? Zapadne zemlje su u razvitku ispred nas po 50 godina i vise, sta bi oni od nas uzeli ka primjer za napredak drustva, gospodarstva??? LEGALIZACIJU TRAVE???? Pa to cemo mi od njih preuzeti a ne oni od nas!!! I to da je Marihuana sveta biljka se ne slazem...trava ka i duhan je rasta i rasta dosta prije nas, ka i mak, ka i stotine drugih opojinih biljaka, a to sta je ona sveta, je sveta za rastafarijance i njihovu religiju, i kad vidim bijelog covika koji nosi dredlokse i fura se da je rasta neki mi se sere na veliko....nije za ***** 99 posto rastafarijanaca crno a onih 1 posto su fejkovi kakvih nema.... E i da po cemu ste vi generacija 93 ili 94 bolji od nas ostalih??? Poceli ste pusiti travu, a uz travu ste poceli malo previse filozofirati i mudrovati... E i da,dobro sam se nasmija....Kanabis je nas Bog??? Ma ne pricaj gluparije, on ce ujediniti svijet??? s njim cedmo napredovat?? ma previse laprdas da oprostis na izrazu...rad, disciplina i razumjevanje tako cemo napredovat a ne uz kanabis
AFGHANISTRAŽIVAČ

jun 2009.

rad, disciplina i razumjevanje tako cemo napredovat to se sla~em =)
Rk KrkISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Mislim da malog necemo vidjati neko vreme :icon_mrgreen:

jun 2009.

tako su se dvoje smuvali..... nego mali vidimo se za dvije godine

jun 2009.

ovjek je prvi pao u borbi za legalizaciju i free world :D
LucidDreamAMBASADOR

jun 2009.

Au sto volim ovaj forum..xixixi :)
ChehehePOZNAVALAC

jun 2009.

a mozda smo bas njega cekali da promjeni svijet ....
extranoizeENTUZIJASTA

jun 2009.

:rofl: pa samo je rekao istinu (u vezi godina)... u ovom svijetu ne mo~ea daleko dogurati ako govoria istinu...tada si svima neprijatelj... al to je ve neka druga tema..

jun 2009.

a koliko ti imaa godinica :icon_lol:
HightyENTUZIJASTA

jun 2009.

Jooj, kak ste ludi!!!! ovjek ima mialjenje, ima 15-16 godina i ima mialjenje, to je prekrasno! Svaki pokuaaj vodi negdje, dobro ili loae, vrijeme e ti pokazati, sam ustraj. Totalno si realan, pazi, dao si rok od kojih 70godina ako sam dobro spokop ala...ja mislim prije da e biti tok dok se sve ne legalizira kojih 150, ali dobro, uglavnom, teeeako za neaeg ~ivota na ovim prostorima, a i generacije nakon nas su upitne osim ako se desi ne znam ata...!? A komentar...ne znam, u i brate mili, nemoj zvu ati kao pot-head i ono trava je dobra, argumentiraj zbog ega pro et contra. Neato poput .. spasit e svijet i sl. ne postoji, ku~ia?! To ea sku~ia sam poslije za koju godinu, ali recimo na ovom podru ju se mogu desit pomaci zasigurno a to je ako priznamo da nam treba trava kao pacijentima a ne kao kriminalcima jer smo sada svi trentirani koji puamo travu kao kriminalci. Da samo "pacijenti" i imamo migrene i treba nam zbog toga, bilo bi druga ije, probaj krenut sa tom tezom - za po etak. Eto, that's my opinion. I u biti mislim da je to jedina tvrdnja, da si pacijent, da se netko "sa~ali" nad tobom jer ti treba zbog zdravlja...tako. Pozz
BlekFogPOZNAVALAC

jun 2009.

"Pacijent" da da ovisi o cemu mislis pod pacijent...ode na forumu onih PRAVIH pacijenata nema ili ih ima u jako malom broju tako da....a sta se tice nas ostalih PACIJENATA tice, to je druga prica....haha
extranoizeENTUZIJASTA

jun 2009.

11 i pol... :icon_lol:

jun 2009.

ban vidimo se za 6,5 ogd :vb_whip: ozbiljno ni jedan maloljetnik nije skroz banovan samo na odredjen broj god koliko mu nedostaje svima e biti aktivni nickovi za par god kad napune 18

jul 2009.

evo ja sam sve isplanirao kako moze da se legalizuje travuljina!! lepo kao sto su uradili ovi na zapadu imate amsterdam pa izvolite uzivajte!! tako i mi imamao selo pa izvolite uzivajte!! lepo picnemo malo nase selo dodju stranci, ocete vutru izvolite u selo!! na meniu macado kec, dvojka trojka cetvorka i petica!!po jacini i kvalitetu pecurke ne legalizemo a fukse ne legalizujemo samo ih dignemo na visi nivo!! naravno imali bi plantaze pored tih sela koje bi inace sredili u te svrhe!! e sad pitanje su gradovi gde se inace nejvise i vari kao sto se zna, mozes da kupis na trfici gramiran ket i eventualno RIZLA NA KOMAD:) dilere sa travuljinom hapsis jer ti ne trebaju i to je to!! imam samo 14 god a kakva ideja, a?!:)

jul 2009.

...a onda je dabar zamotao okoladu....:ohno: vidimo se za 4 godine :sun2:
Zli_vrtlarISTRAŽIVAČ

jul 2009.

joj ja mislim da su djeca dobila ovakva misljenja o canabisu vecinom zbog nas...nikog ne krivim individualno svi smo djelomicno krivi.... Tripove objasnjavamo koda se sjedinjujemo s prirodom i zato djeca ranije pocinju pusiti... A sta se tice poticanja samog ponasanja takve djece...ugrozavamo sami sebe i ovaj forum A vutra ce se legalizirati kada vise ne budu lopovi iznad nas tj. kada se mozda u nekoj dalekoj buducnosti vlada bude sastojala od postenih ljudi kojima je cilj pomoci ljudima a ne smanjivat place i spremati si ih u novcanik. @ Svi maloljetnici na forumu Mozete biti zahvalni Balcan_smokeu sta vas udaljava odavde neznate u kakvim se sranjima mozete naci.
chupoAMBASADOR

jul 2009.

treba napravit anketu u kojoj bi pitali ljude dal bi pusili da je legalno. koga god sam pitao a da ne pusi sad odgovorio je sa NE. mojoj zeni se jednostavno ne svidja i da je legalno nebi pusila. isto je s abortusom, ak neces pobacit neces. a ak hoces nijedan zakon te nece zaustavit. mogu oni legalizirat heroin al ja ga necu konzumirat. najjadnije mi je kad pred izbore izadje u novinana da je neki politicar probao marihuanu u mladosti tak da mladi misle ajmo glasat za njega on je dobar, on je nas..
FlegyPOZNAVALAC

jul 2009.

*chupo Koji je to politicar pusio u mladosti da znam glasati za njega ? hehe :vb_whip: *balcan A vidis kako se covjek vec u prvom postu zeznuo bolje da je napiso 2 brojke vise i sad nebi moro toliko cekati mislim ti ga nebi skuzio ko ni vecinu ovdje (mene) i da tako to mislim to je to :costumed-smiley-027 *Svima Zar ovo niej slobodna zemlja da svako ima pravo na svoje misljenje? Pa cemu ruganje to je samo misljenje nije reko ajmo sad to napraviti :icon_lol: *Dors E stvarno oprosti ali cito sam sve postove osim tvog jer je bilo kasno pa sam tvoj moro preskociti jer si ti toga napiso jebes harry pottera koliku bi ti knjigu napiso... :vb_whip:
4herbsPOZNAVALAC

jul 2009.

ma ljudi netreba nama amsterdam,neka nama odvoje onda jedangradi ili selo u kojem je legalno puait i da samo u njemu budu kafi i i sve ato ti treba ostalo i onda super odea tamo pa puai brate...ali nije to to jelda...rae da legaliziraju sadnju hehehe:icon_lol:
chupoAMBASADOR

jul 2009.

milanovic se nest hvalio kad je bio kandidat, svarceneger iz kalifofnije

avg 2009.

A ma bilo bi CooL Da Je LEGALIZUJU Ba da se ne moram kriti..... hahah JUS' BE FREE!
Noname_ENTUZIJASTA

avg 2009.

haha

avg 2009.

ma ljudi dragi kakvih 70 ili 150 godina,pa ja sumnjam da u aezdesetu do~ivjet a kamoli ne daj bo~e penziju,pa tko e to do ekat,ja mislim da bi se to moglo puno prije ostvarit al je to malo te~e jer treba prvo ui u sustav gdje se odlu uje o zakonima (parlament) a to nije samo tako,ka~ea evo mene pusti me unutra.imao sam ja ideju u estim stanjima lucidnosti(hihi)kako bi trebalo osnovat nekakvu politi ku stranku i onda isfuravat legalizaciju,al eto teako je po eti sam,a ini mi se da ve postoje neki zeleni u zagrebu kaj su naveli u programu da se zala~u za legalizaciju pa nisu dobro proali,al mislim da je to zbog premalo medijskog prostora koji (ni)su dobili.uglavnom moje je razmialjanje takvo da bi stvarno trebali osnovat stranku u koju e se u lanit svi koji bi ~eljeli dati doprinos legalizaciji,a koju bi nadam se onda podr~ali i svi oni koji duvaju a nije im stalo do borbe za legalizaciju,jer kad bi svi koji duvaju dali svoj glas na izborima sigurno bi se skupilo onih 5% koji su potrebni da se ue u parlament i kad bi imali samo jednog zastupnika koji bi govorio u naae ime puno viae ljudi bi ulo naa stav i to bio viae nego dobar start,a u onim lucidnim promialjanjima sam skontao da bi nam onda trebalo 12 godina tj. 3 mandata da doemo na vlast i zavraimo posao

avg 2009.

Nije loaa misao,ali se ini teao ostvarivom... Da vas pitam jel se legalizirala ~i~a u SAD-u???Ak je kak su oni to postigli??
BeyondLEGENDA

avg 2009.

Njihov federalni zakon nije niata bolji nego naa ata se tie vutre, ali neke savezne dr~ave imaju bla~i zakon, meu kojima se istie kalifornija (i mislim joa trinaestak njih) koje su legalizirale za medicinske potrebe. Kako su to postigli? neznam, stvarno ih treba pitati za savjet, ali o ito su postojali ljudi koji se nisu bojali izraziti svoje mialjenje i koji su si dali truda. Samo, njihovo stanje sa zakonima nije baa bajno poato federalni mo~e biti druga iji od pojedinih saveznih, pa dolazi do sukoba i stvar ostaje na sucima.
BugiPOZNAVALAC

avg 2009.

nasa narcisiticka kultura je marihuanu natrpala teretom koji nije njezin. razapeli su je doslovno!
ZeleniISTRAŽIVAČ

avg 2009.

ljudi kod nas nemaju pojma sta je trava, 90 posto njih misli da se puai liae i kad te vide napuaenog oni to ocijenjuju kao teako drogiranog. sramota je koliko smo zaostali. joa ovaj novi zakon. sad se idem piknut sa jointom u venu! NEKO VAM JE STAVIO DROGU U HEROIN!!!!!!!!!!!!

avg 2009.

bilo bi lijepo da se legalizira ....mos sadit uzgajat da ti nemogu nista mozes pusit ne mogu ti nista ali oni ni ne trebaju legalizirati samo da te ne j*bu radi jedne dvije joje sto imas kod sebe ili pusis samo radi toga ....a ovo sto doma sadis vise manje samo da te netko ne rece da imas doma biljku i to je to i da ne dilas kako ce caji znat da sadis travu nikakooooo ... tako da i ja imam neko misljenje o svemu tome ...iako born to be free legalize it

avg 2009.

potpuno se sla~em sa zelenim.... Pito sam svog starog o marihuani i on misli da se pusi lisce...shvaca da to nije teska droga i nije da se mos navuc ali misli da to jako przi mozak... jbg...ovak se moramo skrivat
SiDAMBASADOR

avg 2009.

to ti ne misli samo on, veina ljudi kojima je svejedno dali se puai ili ne, i koji nisu puaili (ili jesu pa neznaju to no kaj ide unutra) odgovorit e tako, "PA `TA SE NE PU`I LI` E" reko, ne kompa, lia e ne :sun2: kad smo kod legalizacije, prvo djeco draga nemojte otvarati takve teme, naravno svako misljenje je dobrodoslo, ali ovakve stvari tipa Cannabis bog i te neke stvari, jok.... kao drugo, legalizacije nikad nece biti, ato se ti e marihuane, makar ja sa svojim uku anima nemam te probleme i svima je to kao da se puae cigarete, ali opet puno ljudi je neinformirano i trpaju marihuanu u isti koa kao i heroin i te neke te~e droge, ato niti pribli~no nije isto... jasno da bi ljudima trebalo nekako objasniti stvari ali to je jako teako, konzervativni smo i mislimo da je dobro samo ono kaj nam se stavlja pod nos.... jedina mogu nost puaenja trave kod nas je ista kao i do sad, "sakrij se i puai"
Noname_ENTUZIJASTA

avg 2009.

Sla~em se sa Sikisajkom...takvo je i moje mialjenje...Kakva je situacija u dr~avi po tom pitanju,marihuana i legalizacija,to znamo svi.Nee se to joa dugo promjenit,na~alost.Zato kao i do sada, auti i puai i nadaj se da ea i sljedee jutro do ekat bez *****rija...
extranoizeENTUZIJASTA

avg 2009.

Luke Skywalker, vidjevai da Yoda mislima podi~e njegov borbeni brod X-Wing iz mo vare: "Ne vjerujem!" Yoda: "Zbog toga i nisi uspio." dobro bi doalo malo vjere u legalizaciju :icon_smile:
SiDAMBASADOR

avg 2009.

jedino ak si jedi master onda vjeruj u legalizaciju, drugo ti nista ne preostaje ja sam sith lord tako da po meni to nije moguce:crash: SF nema veze sa stvarnim svijetom, ali ajde bar si me nasmijao :bis::sun2:
euforijaAMBASADOR

sep 2009.

po meni se svako takvo negativno razmisljanje projicira u kolektivnu svijest pa bi ovakav stav bio najveca prepreka legalizaciji...
BeyondLEGENDA

sep 2009.

sla~em se. Ako nitko nee vjerovati u legalizaciju kak o ekujete da e se realizirati?
BugiPOZNAVALAC

sep 2009.

a i da maknes malo taj stav i tu vjeru i pogledas stanje u svijetu zadnjih nekoliko godina mogao bi vidjeti da se situacija razvija pozitivno sve brze i brze. u samo nekoliko mjeseci 60ak drzava je legaliziralo u medicinske svrhe, nekolicina dekriminilizirala. ako pogledas sadasnje stanje u svijetu viditi ces da je balkan medju najstro~ima u svijetu, i sudei po tome kako nam su nam razvijenije dr~ave uzor tako e ubrzo i kod nas biti lakae.
SiDAMBASADOR

sep 2009.

ljudi vjerovanje nema veze sa necim kaj bi mi htjeli, ja ocu da mi padaju novci sa neba, ja cu u to vjerovati i usput zaraziti druge ljude s tim glupostima i odjadnom ce pocet padat novci sa neba..... nebi reko slicno je sa legalizacijom, probudite se, mi smo balkan, mi smo malo primitivniji naspram nekim drzavama, kod nas to nejde, plus k tome, drzavu nam vode najvece seljacine nisam reko da NEBI HTIO, nego da je NEMOGUCE, malo promotrite situaciju, da se odjednom kazna 3 godine zatvora za jedan joint ponisti i sve to se pretvori u zaborav, kod nas to neide tako.... podrzavam sve one pozitivnog razmisljanja, i stvarno bi htio da se to sve ostvari o cemu mozemo ZA SADA i jos dugo samo sanjati
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

konoplja je ilegalna ne zato jer su ljudi u zabludi i puni predrasuda, nego prvenstveno zato jer je nekome odgovara da tako i ostane... taj neko stvara svijet, u stvari nije stvaran, ve je kvaran, aareni paravan... iz tog prljavog interesa se sve izvodi - zataakavanje prave istine, dezinformacije putem medija... tako da su obmanjeni i dezinformirani ljudi samo posljedica, oni nisu glavni problem, glavna prepreka je ta svjetska elita... i vjerujte, situacija da su neke dr~ave legalizirale konoplju u ove ili one svrhe nije stvar koja im se otela kontroli, nego samo dio scenarija - kad stavia stopostotnu zabranu na neato, onda se stvara onaj efekt zabranjenog-najslaeg voa, ovako se stvara jedan zavaravajui dojam da biljka nije u potpunosti etiketirana kao neato loae, jer kao, ima mjesta i dr~ava na planeti di je to okej... a masovnija popularizacija im ne odgovara zato jer se boje da e se ljudi probuditi, po eti promialjat svojom glavom, dakle iza iz nekih nazovi programiranih shema i ustaljenih kalupa razmialjanja... a za malog iz uvodnog posta se vidi da je 16-godianjak, ali isto tako i da odudara od prosjeka svojih vranjaka ;)
ataraxiaISTRAŽIVAČ

sep 2009.

ne bi rekla. :sun2:
TarkiPOZNAVALAC

sep 2009.

A jel? Zna i vlast u dr~avi nije rezultat uvjerenja (vjerovanja) koje glasa i iskazuju na izborima? A to je samo najjednostavniji primjer... A o ito da ne ~elia to dovoljno jako... jer da ~elia, neato bi u inio po tom pitanju... Ali u pravu si... novci ti sigurno nee pasti se neba hehee... Nije nemogue, atoviae, kolektivna svijest svijeta lagano shvaa da je situacija s vutrom ista dogma... Analogno tome, dolazi do promjene. `to se ti e zakona u HRV... Da sabor nije zameten s rebalansom prora una, i da nisu svi politi ari na godianje, novi bi zakon ve bio stavljen na glasanje i posjedovanje lakih droga za osobnu upotrebu bi ve bilo tretirano kao prekraajno djelo.. Dakle, pitanje je mjeseci, ako ne i tjedana kada e posjedovanje biti prekraajno djelo, zna i nikakvih 3 godine za joint.. A i taj zakon o 3 godine nitko od zakonodavnih osoba nije provodio jer su shvatili da je apsurdan i da je besmisleno nekome uniatiti ~ivot zbog jebenog jointa E i nemoj misliti da ti sad seruckam, ili da ti pametujem, samo ti ~elim objasniti da nije sve tako crno kao ato mislia... :sun2:

sep 2009.

mnogo komplikovano... Ljudi,mislim da sikisajko zeli da kaze da u ovom trenutku nece biti legalizacije jer ima mnogo vecih problema u svetu koji treba da se rese.. znaci prvo se temelj postavlja pa tek onda zidovi i prozori,a ne obrnuto... bas tako Karl...evo jedan klasican primer kada se doktori namecu kao boje na vrh cetkice kako bi i oni zas(a)rali paravan... a ja KAZEM da statistika KAZE da su problemi krenuli od kafe,cigareta,coca-cole,red bula,secera,itd,itd,itd... radi se o socioloskom "problemu" koji se iskazuje kroz pojam - UZIVATI! ja licno tvrdim da su CIGARE i KAFA droga broj jedan u svetu i kada pogledas strukturu licnosti koja to koristi, vidis da su ti ljudi istinski zavisnici i veoma malo se razlikuju od onih sto konzumiraju droge.A oni nama pricaju kako mi rusimo zdravlje sebi ili nismo produktivni clanovi drustva. Na mojem fax-u ima brdo ljudi koji puse cigare i meni je lose kada ih vidim kako se pate kada ih nemaju. Kada mi se zale kako im je tesko da ostave cigare onda samo kazem:"nije valjda tako za....je...bana cigara za ostaviti" odgovor je svima isti:"e moj Melange nemas pojma koje je ovo zlo".U momentu se iznerviram i kazem da je nemoguce da ti jedna cigara kontrolise zivot. Uostalom svako zna kako izgledaju ljudi kada nemaju cigare i kafu.Zalosno. Ja licno ne moram da zapalim dzoint ni kada ga imam ni kada ga nemam. A da moram da zapalim istog trenutka bi ostavio ganju jer ja ne dozvoljavam da me nesto kontrolise. Najsmesnije je kada kazu da ne mogu da popiju pivo jer nemaju da zapale. I ko je tu zavisnik i ko tu sebi rusi zdravlje?! Inace mogu ovako do sutra da iznosim banana primere..ali sreca da ima ljudi koji slicno razmisljaju pa ce oni da nastave... bilo kako bilo,ja kazem da ce biti legalizovana ali ne sa ovim sistemom vec sa novim koji dolazi :maryjane::maryjane::maryjane:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Mo~da nakon 22.12.2012.?:icon_mrgreen:
chupoAMBASADOR

sep 2009.

i ja mislim da ce s europom prije doc do legalizacije, al prije europi moramo pokazat da kaznjavamo kriminal i to znaci da ce nas kriminalce ganjat sve vise... samo sto nama ta europa stvara puno kvarniji i aareniji paravan.
TeZiISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Ja vjerujem da ce se stanje prominiti sto se tice vlade i trave i nacina vodjenja ove drzave, nemozes vjecno farbati ljude kad tad ce se narod dignut na noge i reci sad je dosta. No naravno to se nece desiti sutra ni za koji dan ipak treba vremena, ima previse zatucanih ljudi koji previse vjeruju medijima i vladi a da uopce ni malo ne razmisle o tome. Ali opet kad pogledas stanje trave sada i prije pun qurac nemozes reci da se stvari ne mijenjaju na bolje. Treba samo vjerovati i sve ce doci na svoje SVE!!!
Yo man, odaj nam tajnu,,,imaa mogu nost da je puaia kad ho ea il? ja se previae prepuatam osjetilno slabokrvnoj napasti pa ne uspim! al ekam na vedrije dane, kad e mi sunce biti dovoljni afrodizijak! a da baa nebude oftopic :P ...moja misao o legalizaciji je jednostavna, puaite u svome miru ljudi kako najbolje znate, jer kad svi budu mogli, nee biti u~itka kao dok nam je zabranjena=) biti e slobodna uskoro. osjeam u zraku.........:leafblunt:

sep 2009.

Pogresno si postavio pitanje!da vam odam tajnu?ili da ti odam tajnu?rekao bih,da ti odam tajnu!!! e pa nema tajne...ispada da ja sada treba da dajem neke dokaze-primere,ajde Reci cu da mi je ganja kao neko staro vino koje ti stoji na polici. Svaki dan prolazis pored njega ,a nikada ti ne pada na pamet da ga otvoris. A i kada ga otvoris neces ga popiti kao nezasita svinja vec lepo,jedna-dve casice. Ili jos jedan primer...kupis parfem,zove se npr. "Dune pour homme" - C.Dior i kada krenes u prodavnicu po hleb... da li stavis parfem na sebe?pa naravno da ne,vec u nekim specijalnim prilikama. Onaj koji kaze da je navucen na travu,nije navucen na travu vec na duvan koji pusi sa travom.I veoma lako se pomesa sa pravim krivcem. i jos nesto da dodam na evo kako ja nisam odveden ka narkomaniji,niti cu tamo da idem!!! i uvek ce se naci doktor koji kaze...pa dobro ti nisi ali ima ko hoce..sa tim se slazem ali postavio bih sledece pitanje...za koliko jos ljudi moze da se kaze:"pa dobro ti nisi ali ima ko hoce"? ja bih rekao puno!!!
ataraxiaISTRAŽIVAČ

sep 2009.

..samo da ubacim jednu pozitivnu misao :P : sad se SVI skoncentrirajte :D

sep 2009.

ma treba vjerovat sid nemoj tako ispadas bad guy s tim mislima ....legalizirat ce se prije nego sto mislis i stvarno u zadnjih par mjeseci dosta drzava je legaliziralo jesmo mi drzava od k al ce i to doci brzo i trebalo bi se stavit malo u vezi legalizacije
SiDAMBASADOR

sep 2009.

"make way for the bad guy, this is the only time you see a bad guy like me" :D ne mislim ja nista lose, i nemam nista protiv toga, samo sam htio dokazat da je koda nas to rasireno na sve moguce diskusije, vecina ljudi shvaca i prihvaca misao da je marihuana teska droga i kako je neko reko da vodi ka narkomaniji....ka narkomaniji vodi kod onih koji sve vide u tome kako ce se jako uraditi, onda im to postane lose i prelazi se na nesto jace i tako dalje.... ja pricam recimo za hrvatsku, ocu rec da nama primitivci i nesposobni ljudi vode drzavu i ne vidim uspjeh na temu legalizacija dok se stvari ne promijene.... naravno da bih htio da se legalizira, ali kad smo kod toga meni i ovako nista ne fali .... nisam ja bad guy.... :sun2:

sep 2009.

koko (sid) sve ce to doci na svoje mozda kriza promjeni nesto jer ce pobjeci one fukare iz vlade koji jedu gov... u vezi marice nikad ne znas a svatko ko zna imalo o travi zna da se to treba legalizirati .. sve je to kod nas mito i korupcija netko kupi veliku lovu a mi smo sve sitne ribice samo ne znam kod nekih zemalja je bilo da se policija ne moze boriti sa travarima te da su zato legalizirali smatrajuci da ce smanjiti postotak nesto tako sam cito ...sad bi trebalo posumljavati travom hrvatsku vise trave manje smeca heh a jbg ne znam...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se