VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaLex Cannabis
LEGACY

Lex Cannabis

563 odgovora38,884 pregleda
TvrleAMBASADOR

feb 2020.

U iduih desetak dana, na itanje u HR sabor dolazi Lex Cannabis. O konzumaciji u rekreativne svrje, uzgoj do 9 biljaka za vlastite potrebe. Iako poslujem u ovoj branai, nekako mislim da nee proi jer dinaroidni potiljci. Vi? Viae u prilogu iz Rtl Direkta https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3644639/stize-lex-cannabis-svaka-punoljetna-osoba-moci-ce-imati-devet-biljaka-s-visokim-udjelom-thc-a/?utm_source=sprajcFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&utm_content=RTLdirekt
BadiZMAJ

feb 2020.

da to proe...dobio bih infarkt od sree, ali nee :D ...na~alost :plac:
MaxMaricaAMBASADOR

feb 2020.

napokon ce i to doc na red sad, proci ce cim SDP dodje na vlast , a cim se legalizira treba slozit :rolleyes:FEST
GreenScreamPOZNAVALAC

feb 2020.

s obzirom na broj zastupnika SDP-a, te kao jedne od dvije vodecih politickih stranaka u RH povecali su se izgledi za legalizaciju, a i ako ne prodje odmah, vec je velik napredak sto se u javnosti pocelo raspravljati i ukazivati na sve potencijale kanabisa, tako da drzimo fige i nadajmo se da ce se nesto promjeniti :joint2: inace taj lex cannabis je projekt koji je SDP najavio vec prosle godine da se sastavlja. Svakako trenutna vlast je protivnik legalizacije

feb 2020.

na~alost realnost je sasvim druga ija od ove pretstave koja slijedi....:oops:

feb 2020.

Dileri na aparatima

feb 2020.

Parlamentarni izbori u Hr su blizu, svega par meseci, pa emo videti ata e se dogoditi ako pobedi SDP koji to i najavljuje.. Meni zvu i nestvarno, a ipak sam gore glasala da e proi u saboru, isklju ivo zbog ~elje, da malo "poguram" na naau stranu i zato ato sam optimist, generalno :)

feb 2020.

Teako da prolazi jer opozicija predla~e,ali napredak je dobar
MaxMaricaAMBASADOR

feb 2020.

ma samo neka se raspravlja o tome pa ce se i desit

feb 2020.

Pa sto sestro 9 komada? 4 je sasvim dovoljno. Neozbiljnost na vrhuncu :)

feb 2020.

navodno je sutra prosvjed dilera pred vladom, preksutra pred saborom a petak na trgu Jela ievom veliki dilerski prosvjed....

feb 2020.

Jesi ozbiljan?
BadiZMAJ

feb 2020.

Baa...ni manje ni viae nego 9 komada :D

feb 2020.

Mozda nikad nije sadila s vecim potovima od 12l, bilo bi i 2 dovoljno, samo potovi od 70 l hahahah
BadiZMAJ

feb 2020.

Da, mo~da roka samo SOG :lol:

feb 2020.

Mirela kraljice :banana_rasta: id=2_2QhZiHkX4;list=LL5tBzDLhWxBb33HXaJYQl0A
inganjawetrustPOZNAVALAC

feb 2020.

Zvu i predobro da bi bi istinito, ali nikad ne znaa dr~im fige da proe
jesamZMAJ

feb 2020.

::listomahanje::::listomahanje::::listomahanje::
BadiZMAJ

feb 2020.

Pametna ~ena...moj naklon do poda. :clap:: :clap:: Jedina se ve du~e vrijeme bori za istinu i pravdu. :respect: Sad treba udarit jedan pravi prosvjed, pravo je vrijeme!:banana_rasta::joint2:

feb 2020.

Mozda shvate da vecina mladih sto duvaju,odose trbuvom za kruvom u dojcland i okolo. Imaju albanske trave i gladni VS bit' gastarbajter. Daj placu i daj par komada da se smije posaditi. Koja Svicarska? Rjesenje instant :D

feb 2020.

A sunce ti zarko i jarko. Dok sam napisao post,toliko sam duboko upao u neku rupu duboku.Jedva se iscupah. Dobar ovaj 8 ball kush sto jes jes:spliff:

feb 2020.

nia od toga opet.......prezatucana smo mi vokojebina za takve promjene okru~eni krkanima sa svih strana......da bar nisam u pravu :D
tatica3AMBASADOR

feb 2020.

Jel itko nasao tekst prijedloga zakona? Malo nema smisla glasovati i raspravljati o njemu prije nego sto se uopce procita.

feb 2020.

Danas sam 5 puta u toku dana procitao tekst. :razvaljen:: Nista mi ne bi trebalo viae u zivotu nego to da sadim svoje bez ikakve bojazni. Ko' papriku jbt. Proburgijalo mi kroz glavu ako ovo prodje u HR ima da se proairi i okolo. A i vrijeme bi bilo... EDIT: Nisam glasao, politika me ne zanima. :razvaljen::
tatica3AMBASADOR

feb 2020.

Mozes li pls dati link na tekst? Ne mogu ga nigdje naci

feb 2020.

Nema od te pijesme nista pa kod nas nemogu sastavit dva postena zakona a kamo li ih primjenjivati u praksi...to su samo bombasticna najavljivanja pred izbore a na kraju ce i ako dodje do nekoga pomaka samo kumovi imat koristi od toga ;)
YaichiiAMBASADOR

feb 2020.

baa me zanima di svi itaju taj famozni prijedlog zakona ...... je ga online nigdje ne vidim :( ali ako prodje a sumnjam da oce jer i da prodje u saboru pao bi na javnoj raspravi ( ipak nam je zemlja puna starijih ljudi koje su ucili odavno da je trava loaa i da prema policiji je to uvod u ostale droge itd ..... ) ali da nekim slucajem prodje odma 16 stabljika mechem u vrt xD
BadiZMAJ

feb 2020.

16? Pripazi ;) https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/
GreenScreamPOZNAVALAC

feb 2020.

cemu toliki pesimizam :P pa nanjusili su i onu u tome paru za pokrast i nesto sitno pokrpat proracun, izgledi su sigurno puno veci nego do sad.. kolko sam shvatio kroz 7-10 dana bi trebao bit na dnevnom redu pa ce kasnije biti i javno dostupan.
GroffAMBASADOR

feb 2020.

Dovoljno bi bilo da dozvole dr~ati tri biljke ali ni to nebi proalo.
GreenScreamPOZNAVALAC

feb 2020.

mozda je to kao onaj psiholoski trik, prvo ako ne prodje 9, ajde onda bar 3 :watch:

feb 2020.

Devet biljki - devet kila, gde si do sad Holi bila? :D
Minja3LEGENDA

feb 2020.

Vidi Oregon , eto zato .. [*]Six mature plants; [*]12 immature plants that are taller than 24 inches, or 61 centimeters, and; [*]36 immature plants that are shorter than 24 inches, or 61 centimeters. Lepo ljudi koji znaju o emu se radi doneli zakon ... ovo ograni enje se ti e zaatite korporativne upotrebe kanabisa , jer kad bi svi mogli da sade kao lukac kolko ko hoe , onda niko ne bi ni kupovao u apotekama i dispanzerima kako ih ve zovu ... i porez bi bio manj prihod ... iz tog razloga je i duvan regulisan kako je regulisan , i pe enje rakije itd ... A ovi "naai" tj VA`I ... ne prave razliku po ovom osnovu i eto odmah osnova za zabune ... a drugi razlog je - OBEANJE LUDOM RADOVANJE .... hahhaha za to vreme "naai" u vreme izbora puste po koju emisiju na tv , ali zato njihovi imaju Jovanjice ... Ono ato je mene zaprepastilo je pitanje novinarke : Da li sada mo~emo o ekivati POPLAVU KRIMINALA? ... Pa lutko - ako dekriminalizujea kanabis NEMA KRIVI NIH DELA I NEMA KRIMINALA vezanih za taj slu aj !!!
TvrleAMBASADOR

feb 2020.

Ne bi svi sadili jer imaa ljude koji jednostavno nisu u mogunosti, niti ih mo~da uzgoj interesira. Primjer ti je vinograd i proizvodnja vina. Masa ljudi ima mogunost barem brajdu posaditi i od toga imati recimo 20-70 litara vina, no to ne rade, nego kupuju...

feb 2020.

Potpuna legalizacija..majko mila :)utopija..nista vise. Drzavu ne zanimaju vutroljupci..drzavu zanima profit...ek da razmisle jos 7..8 godina edit prijedlozi od oporbe nikada nisu bili usvojeni,pa tako nece niti sada !!
bLuNt.zLEGENDA

feb 2020.

..moramo cekat da se sdp vrati na vlast.

feb 2020.

Pa mi kakve smo srece cak i da se legalizira, na fan listove bi placali porez

feb 2020.

Zvu i predobro da bi bilo istinito...9 biljaka za osobnu upotrebu, yeah right..iskusniji groweri mogu izvuci komotno 6-7 kilograma dobre trave od 9 komada...da i stave 4 do 6 biljaka kao u ostalim zemljama bilo bi vise nego super, kamoli 9. Ako to bude tako, svejedno ce bit ekipe koja i dalje voli kupiti travu kod dilera..makar bi bilo dobro da kog uhvate da dila a legalno je za saditi, odmah u zatvor...

feb 2020.

Da obezbjede radna mjesta i da drzava se malo vise posveti privatnom sektoru nebi bilo dilanja, ovako su ljudi razocarani i u drzavu i u poslodavce pa zive od dilanja, ima svega ali velik je broj ovakvih. Samo da oni omoguce legalan uzgoj svima, za ostalo cemo lako
DvolicniLEGENDA

feb 2020.

Mene samo zanima onaj trenutak kad je glavni uvoznik albanke u RH uo za ovu vijest :rofl:

feb 2020.

Sumnjam da je njih i njihove suradnike ( :murija: ) potreslo.. Njihovi radnici ce umjesto dopustanja uvoza dopustati izvoz, uz mali prikaz posla kao i uvijek.. To su ljudi koji nisu vutroljupci i ne gledaju biljku kao mi,koji zelimo mir.. Vjerujem da bi to bilo tako jer poznavajuci nas mentalitet smatram da ima puno ljudi s takvim mentalnin sklopom, koji nasu svetu biljku gledaju samo kroz takvu vrijednost.. Daj Boze da imamo vladu u kojoj nikome nije takvo sto u cilju i samim tim postrozi kontrole i zakone tako da nikome od nas ljudi nebi palo na pamet da radimo takve stvari. Da svi mi pozelimo samo uzivati nasu biljku, dijeliti iskustva i sve ono sto nas cini sretnim dok pratimo sam taj proces carolije, sa svojim prijateljima, growerima.. Samo tesko, s ovim mentalitetom:razvaljen::
Z&NZMAJ

feb 2020.

Do sada sam se suzdr~ao komentara. Htio sam vidjeti u kojem smjeru e krenuti rasprava. Kao prvo,svi vi koji piaete kako je 9 puno...u pravu ste,ali i niste. To je prijedlog i kao takav e biti odbijen. Mo~da,samo mo~da,bude na kraju dopuateno npr. 4 biljke. Kao drugo,svi vi koji smatrate da je u pitanju predizborna kampanja...definitivno ste u pravu. Dali nas u ovom slu aju to smeta? I kao tree,svi vi koji smatrate da od toga nee biti niata...na ~alost,vjerojatno ste u pravu...nadajmo se da niste...
h0ndaZMAJ

feb 2020.

E da mi je i to dozivjeti , ako nista bar nasa djeca da dozive, hmmm mozda jednog dana :joint2:

feb 2020.

Bie, bie! :) Ali sigurno nee biti tipkanjem na tastatur,i svog mialjenja.. `to bi zna ilo, "ustaj sine-majka zove"! :)

feb 2020.

Jedna bi mi bila dovoljna :D . Navijam da u HR proe zakon, pa da i mi iz BiH mo~emo oko 2040 godine o ekivat legalizacijusmiley9934 :respect::vutra::rasta:
YaichiiAMBASADOR

feb 2020.

Predizborna kampanja ili ne meni svejedno. Posao mi je nevezan za drzavu ili za vladu , sve sto zelim jest da nisam tagiran ko neki krimos zato kaj povremeno rekreativno ( nekad i svaki dan ) zapalim. I da je smijem imat doma u sobi ili vrtu jer iskreno cijene ubijaju u zadnje vrijeme ako se zeli dimit neato bolje od presuaene iz susjedstva...
TvrleAMBASADOR

feb 2020.

Daj neki prijedlog :) Kako ea ti ustati? `to ea to no napraviti? :)
siso01POZNAVALAC

feb 2020.

Jel imao netko prijedlog zakona u rukama? Tj imao priliku pro itat jer bih ga rado pro itao :rasta:

feb 2020.

To je amandman oporbe koji je unaprijed osuen na "ne prihvaa se" :D

feb 2020.

ako nedo bog 25 posto desnice opali mozdani na glasanju i pomjesaju ruke kad, kako i ata, i izglasaju ovaj zakon, isti dan zaljevam grunt benzinom i palim, selim kod Limvo Lik e-a u BiH, nee meni niko legalizirat ata ja neu....

feb 2020.

Za po etak treba otii na poneki sastanak ili predavanja o cbd biljkama, CBD biljke su ono ato se sad nudi kao mogunost, ovog trenutka, u laniti se u udrugu, to mogu svi dr~avljani Hrvatske, posaditi ove sezone makar 5 komada u dvoriatu (uz prijavu off skroz) ako nemaa zemlju, eto ja sam konkretno to sve napravila.. Ima toga joa.. A ata e da se desi ako se legalizuje kanabis, tako kao ato pri aju, onda u da vidim ata u dalje, mada ne moram puno da "gledam" :)

feb 2020.

Hrvati, ako izgurate ovaj zakon mi emo priznati burek sa sirom. Ne znam ata je poateno ako ovo nije.

feb 2020.

Sigurno je jedno, ako HR usvoji ovo, nece dugo trebati ostalim drzavama da kopiraju zakon. Bar je dosad takva praksa bila. Ali vidjecemo. Nikad! :D Zna se ta no ata je burek sa sirom. :D
GreenScreamPOZNAVALAC

feb 2020.

haha pa komentari na fbu random ljudi koji ne konzumiraju kanabis su pozitivniji nego ovdje gdje smo svi zaljubljenici u te biljcice, iz osobnog iskustva mogu rec da vidim barem neki pomak u razmisljanju ostalih, ionako cemo mi svejedno pusit i growat , tako da ako legaliziraju mozemo samo biti jos sretniji.. a neandertalci ce uvijek bit neandertalci jer ne mogu normalno razmisljat za sebe po pitanju bilo cega, kamo li kanabisa

feb 2020.

Taman sam te htio tagovati @sale82ful :Dsve moze da bude al burek je burek :p Nadat se da to nece biti jos jedna "politicka patka" jer ako druge drzave u EU pocnu glasnije razmisljati o legalizaciji, to znaci da ce brzo i reagirati po tom pitanju. Bilo bi lijepo da Hrvatska napravi sad iskorak, prije drugih u EU jer bi to znacilo dobru finansijsku injekciju, sto bi bio jos jedan turisticki bum a kao sto Salac iznad rece, odmah bismo mi, komsije, vrlo brzo slijedili isto... nadat se pozitivnom ishodu... A sta bi to nasim kolegama iz Hrvatske znacilo, ne treba ni spominjati:D
Treba vjerovat ljudi, ali i djelovat pa di smo? Nema nas autimo. Po tome sve atima. Politika je u Hrv na bilo kojoj razini smijeana najbolje je tako opisat da ne buden nepristojan. Opet mi, kao svaki pojedinac smo "krivi" ato nas boli briga, ne glasamo, ne informirani smo, a opet odreeni pojesinci gledaju kako ce uzet novce, tako da i razumin ostale ljude koje ne ~ele bit u tom zagaenom okru~enju i sudjelovat u necem loaem. Mi, naai roditelji smo dopustili ovakve politi are, pa pola njih je u aferama i svacem necem. Primjer. Prvi put kad su predlo~ili lex kanabis, ljudi su se zgro~avali, normalno odbijen je. I ako sad oper bude tako, a mi autimo nece se nista promjenit. Da bi doalo do ikakvih promjena moramo se aktivirat i prestat BITI KAO OVCE!! :respect: Pa zar nemo~emo bar zahtjevat glasanje o tome? Tko profitira od toga ato trava droga? Zaato bi mogli doma uzgoit biljku od koje mo~ea napravit ulje za lje enje. I dalje cu vjerovat da ce doc vrijeme za promjene.
flop87ZMAJ

feb 2020.

za sve optimiste, cakana i sta ona misli o optimizmu 5yMdVhpEoHA

feb 2020.

Ako se nevaram negdije sam procitao.Da krajem sljedeceg mjeseca svjetska zdrvstvena organizacija.Raspravlja o skidanju canabisa sa liste droga. Booo....

feb 2020.

@Imbra Presvetli...u potpunosti se sla~em s tobom....nazalost.... :thumb:

feb 2020.

Evo jedne prigodne :D I believe in miracles :D aOl4oeHZnBk

feb 2020.

Ovo je po meni veoma bitan korak, nazalost ubedjen sam da je Srbija bar 10 godina udaljena od bilo kakve vrste legalizacije, nadam se da nisam u pravu.

feb 2020.

i vise... pre 17 godina su poostrili zakon, a pre dva meseca jos vise. nema ovde sta da se ocekuje, cemu da se nada!
xxrobixxAMBASADOR

feb 2020.

Kanabis aktivizam nikad nije bio ja i nego u zadnjem desetljeu, stoga me uope nebi iznenadilo da ak ovo sve i proe. Zakon, vjerojatno uz neke promjene, emo usvojiti od nekoga kako to i obi no biva. Dok joa sanjamo, evo jedan flashback xYBwbdiyQgU :)
siso01POZNAVALAC

feb 2020.

https://docs.google.com/forms/u/0/d/e/1FAIpQLSd-PTAlKZDx7jTwT41--KfhgDVlbK0N8yMcBBdke08J98ogoQ/formResponse ako smeta, sori, briaite :D
tatica3AMBASADOR

feb 2020.

Mozes li dati malo vise informacija o anketi? Npr. tko ju provodi, ako se smije znati.
GronaZMAJ

feb 2020.

Anketa o konzumaciji je produzena, i traje jos danas! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd-PTAlKZDx7jTwT41--KfhgDVlbK0N8yMcBBdke08J98ogoQ/viewform
tatica3AMBASADOR

feb 2020.

KgVy9Z6Uf1w

feb 2020.

Jos nema novih novosti u vezi legalizacije, ili ja nisam vidio?
tatica3AMBASADOR

feb 2020.

Sljedeci tjedan bi trebalo ici u javnu raspravu. Sam tekst prijedloga zakona jos nije objavljen javno.
Z&NZMAJ

feb 2020.

...malo me ovaj Zubak na~ivcirao...o ito imam problem sa aktivistima....generalno gledano me nerviraju, nevezano za tematiku... Vjerujem da (mo~da) ima dobre namjere, ali u ovoj gore raspravi je viae zvu ao kao opozicija, a ne pobornik legalizacije.
BadiZMAJ

feb 2020.

"mi imamo Ivicu"...car smiley9934
jesamZMAJ

feb 2020.

hahahah, da, baa :D
tatica3AMBASADOR

feb 2020.

Evo i teksta prijedloga: https://www.sabor.hr/hr/pristup-informacijama/savjetovanja-s-javnoscu/28-veljace-16-ozujka-2020-informacija-o-savjetovanju
MaystorPOZNAVALAC

mar 2020.

Moze molim malo vise info oko ovog bas me zanima. Skeptican sam prema ovim izjavama jer nisam ispratio da su se dozvolile nekakve promjene zakona sto se tice industrijske konoplje i ne znam kako sad mozes preko udruge uzgojit 5 biljki s cbdom. Hvala Edit. A oni bi zeljeli da idem u trgovinu kupovat travu tako da imaju profit, a mirela dalo bi mi se s tim zezat i ne trebaju mi svjetla imam zemlju sunce i prostor i nije to bas tesko.....

mar 2020.

Od 01.01 2020 mo~ea uzgajati industrijsku konoplju i koristiti cjelu biljku,za razliku od ranije kad si mogao samo sjeme skidati ,a ostatak biljke uniatiti..samo trebas neke papire rjesit . U zakonu piae manje od 0.3% THC a, cbd nije na listi opojnih supstanci.. tako nekako otprilike u grubo re eno

mar 2020.

https://vutropedija.com/izasao-nacrt-akta-lex-cannabis/amp/?fbclid=IwAR18BAlw8xJ9BQFzXzFYD1MCVtsd504oax0JVfzlTU2dKwPozoV0kg3vkBk

mar 2020.

Za uzgoj industriske konoplje kao pravna ili fizicka osoba po novom zakonu netreba se trazit dozvola nego na stranicam ministarstva poljoprivrede samo elektronskim putem upisat se u registar i nema vise da mora bit jedan hektar minimum povrsina sad nakon upisa u registar mozes sadit na 1m2 minimum za svoje potrwbe sto znaci da nakon upisa u registar svako smije sadit konoplju u svom dvoristu samo mora bit upisan i kupit certificirano sjeme konoplje od ovlastenog pridavaca
MaystorPOZNAVALAC

mar 2020.

Hvala puno na odgovorima, evo prvi put cujem za to, i pozdravljam inicijativu. Mozete li dat link na taj zakon?

mar 2020.

jel zna tko ato gospodin govori tamo negdje u 31.minuti? Thc-V? A u pm ovo je SDP ovo prijedlog?? Jbt ja cjelo vrijeme mislim da je Holy u drugoj stranci, zaboravio da se vratila ... Pa ovo doslovno zna i ako sad i padne ,kad dou na vlast legalizirati e se::listomahanje:: Edit: I noga u dupe je pomak naprijed,mal,ali je pomak:D Pa imaa gore link
MaystorPOZNAVALAC

mar 2020.

Jes apsolutno se slazem. Ovo su fantasticne vijesti. I trava s malo thc je bolje od nista. ::listomahanje:: rokamo buraz. Kako ministarstvo zna da sadim sjeme koje je dopusteno? Jel moram nabaviti od njih? Tj tko su certificirani proizvoai? Jel dolaze u inspekcije?

mar 2020.

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_04_39_799.html?fbclid=IwAR2UBSOdmAiVq9AmY45VGVaMnTSm2ryQw461yOhg2m5VuVRmK0Gy6AfUnik Eto izmjena zakona iz 2019 godine

mar 2020.

Ma frend sve imaa to na netu i po forumu,malo po Googlu ili koristi ovdje tra~ilicu. Kad je donesen zakon napravljene su i liste sorti koje se smiju saditi, znam da je na prvu bilo nekih 15tak sorti,a kako je sad nezz..sve te sorte su proale mnoga rigorozna testiranja, ljudi rade ve pa znaju to bolje nego ja, izgleda logi an i nu~an potez prije kona ne legalizacije ,tako isto i ovaj "Lex kanabis", je logi an slijed dogaaja i ide u dobrom putu, kazem i da padne ovaj prijedlog dobro je jer e idui bit prihvaen.. Edit: evo iznad link, u isto vrijeme smo kliknuli "objavi" :)
flop87ZMAJ

mar 2020.

kod vas u Hr se nesto i desava, kod nas u Srb nista, polako se vracamo u srednji vek...
5ARPOZNAVALAC

mar 2020.

Ovo su sorte koje se smiju sadit https://ec.europa.eu/food/plant/plant_propagation_material/plant_variety_catalogues_databases/search/public/index.cfm?event=SearchVariety&ctl_type=A&species_id=240&variety_name=&listed_in=0&show_current=on&show_deleted=

mar 2020.

Sjeme koje sadis mora bit od ovlastenig prodavaca i moras dobit certifikat ili bit pod nekom udrugom.koja kupuje cert sjeme pa ti oni daju sjeme za tvoje potrebe ili prodaju ako su ovlasteni prodavac

mar 2020.

@WEEDetix hoces reci da ce to biti neke posebno genetski modificirane sorte ili sorte tipa koje se mogu naruciti preko neta ali samo ogranicen broj?

mar 2020.

Ne aorte su one gore navedene na listi sa europse komisije i to su sorte industriskih konoplji poput fedore 17,future 75,carmagnola,finola,orion itd ima ih 40-50 raznih to je ono sto ima ispod 0,2 thc ali neke sorte imaju doata cbd i to je ono sto po izmjeni zakona 2019 o konoplji moze svako sadit nakon upisa u registar uzgaivaca konoplje na minimalnoj povrsini 1m2 kao pravna ili fizicka osoba za svoje ili komercijalne potrebe ovlastenih prodavaca ima diljem europe ponajvise u italiji finskoj francuskoj madarakoj itd oni koji imaju certificate za sjeme i ti dobijes nakon kupnjw i jesu ovlasteni prodavaci a lex cannabis ako prode po njima cemo moc sadit sve vrste konoplje i kanabisa ali sumljam da ce on sad proc i u ovom obliku

mar 2020.

Evo jed od ovlastenih prodavaca i ljepo slozena lista dozvoljenih eu sorti i koja se za sta koristi u smislu cbd,sjemena i vlakana http://northeastheritage.com/seeds-for-sowing/
VajperPOZNAVALAC

mar 2020.

Da vam ja odmah nesto kazem da od te legalizacije u Hrv. nema nista i da je to ogroman pucanj u prazno.Ako ikad i bude legalizacije zemlje Balkana ce bit posljednje
bLuNt.zLEGENDA

mar 2020.

zakaj si tak pesimistican, buraz..
tatica3AMBASADOR

mar 2020.

Slazem se da od ovog prijedloga definitivno nece nista biti na kraju. Ali ne slazem se da je pucanj u prazno. Malo po malo se, ovakvim inicijativama, rusi stigma koja se izgradila oko marihuane u hrvatskoj. Uostalom, uskoro su i izbori pa tko zna. :)
BadiZMAJ

mar 2020.

Istina, aanse da SDP-ov prijedlog dobije prolaznu ocjenu vladajue veine, a Hrvatska joa ove godine krene putem liberalnijih zemalja koje su legalizirale "travu", odvojile je od crnog tr~iata i preuzele nadzor nad ozakonjenim biznisom vrijednim milijarde, zanemarivo su male. Vee su aanse da bi u ponekoj konzervativnoj utvrdi dogodine u karnevalsko vrijeme moglo nekom pasti napamet zapaliti lutku s likom Mirele Holy i gigantskim jointom u ustima joj, kao krivcem za sve nakupljene frustracije i nezadovoljstva ato su njihovo malo misto morili itavu godinu.:crazyd: Ali tatica3 je u pravu, uskoro su izbori...prava je prilika za promjene.

mar 2020.

U Spaniji imas pravo imat 6 biljki za licnu upotrebu.Ovi kod mene u Svedskoj nece ni da cuju o legalizaciji.Strikno su protiv cannabisa.Kad bi kod nas na Balkanu legalizovali sutra bi se vratio za Srbiju.

mar 2020.

Na nekoj razini kolektivne svijesti nas ,ovdje na Vutri..vlada pesimizam!! Male su sanse da se nesta promjeni na taj nacin. Vibriramo potpuno suprotno od onoga sto zelimo !!!! Pa se cudimo....

mar 2020.

Pesimizam mi je nadimak :D
bLuNt.zLEGENDA

mar 2020.

Kad promjenis perspektivu iz koje gledas na stvari - stvari oko tebe se pocinju mijenjati. provjereno. :)

mar 2020.

"Ima l' mene tu?!" Jedino pitanje koje postavljaju cmarici iz vrha vlasti na bilo koju inicijativu ili prijedlog da se uvede nesto novo, da se popravi sto ne valja ili unaprijedi nesto sto je zastarilo i zaostalo za vremenom. Ukoliko im se ne odgovori da ga debelo imaju i fino im se to "materijalisticki" ne pojasni nece ni da saslusaju, a kamo li da nesto mijenjaju. Optimizam uljepsava turoban zivot. Mozes obitavati u septickoj do nosa, ali, ukoliko si pocastvovan optimistickim raspolozenjem zivot ti bude mnogo ljepsi od situacije gdje si pesimisticki ustrojen, a svakako si u septickoj, do nosa! Ne bih da sam pesimista, zato cu objektivno zapitati i sebe i vas - koji je razlog da se legalizuje proizvod, koji po gramu donosi par desetina puta veci profit, za razliku od par desetina puta manjeg profita u slucaju da je taj isti proizvod legalan? Zasto bi vlast dozvolila da je utusi konkurencija u bransi koja donosi enorman profit, a sama bransa ne podrazumijeva takse, poreze, trzisne knjige, inspekcije, a ni budzetske proracune? Zasto sav taj silni novac prikazivati pucanstvu, pa da se pucanstvo zapitkuje u sta je utrosen, kad u ovakvoj situaciji niko za njega ni ne zna, osim onih kojima je na inostranim racunima i pod tudjim imenima i itekako dobro znaju na sta ga trose, a nikom se ne moraju pravdati? Slicnih pitanja ima milion, al' im je ista sustina - "Ima l' mene tu?!" Na kraju jedan optimistican zakljucak, legalizacije ce biti "kad ga bude!"
flop87ZMAJ

mar 2020.

ili srednje ime :D
BadiZMAJ

mar 2020.

::listomahanje:: Optimizam na najja e! ::listomahanje::

mar 2020.

Ja ovaj prijedlog zakona SDPa vidim kao njihov predizborni trik.Naravno da sad nece proci.Al ce se dic prasina! Nemojte zaboravit da na jesen su kod nas parlamentarni izbori.Sa ovim zakonom i pricom ce pridobit veliku vecinu nas konzumenata da glasamo za njih.Umjesto da glasamo za nekog drugog ili uopce ne glasamo.Sa ovom forom ce mobilizirat veci broj glasaca sigurno. Da rezimiramo,trenutno izabrani presijednik je iz njihovih redova.Kad pogledamo unazad kad se promjeni politicka struja na Pantovcaku.Velika je sansa da se promjeni struja i u Banskim dvorima.Na to i racunaju! I ka toma da nadodam da svaki pomak u vezi drage nam biljke.Desio se upravo za mandata SDPa a ne HDZa.Da je bio netko drugi ministar zdravlja a ne HDZov.Sad kad su izglasali da se moze sadit medicinska.Vec bi bio pravilnik napravljen i sadilo bi se medicinski canabis u HR.
BadiZMAJ

mar 2020.

Tako je, svi na izbore! ::listomahanje::

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se