VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaMoguca kazna?
LEGACY

Moguca kazna?

92 odgovora11,338 pregleda

feb 2017.

Imam pitanje,desilo se da je naisla interventna bas kada smo motali dzoint,izasli su iz kola,pre toga naravno smo prosuli sve iz rizle i ja sam zaboravio da imam u jakni oko 0.2g marihuane u maramici.Tada je vec izasao policajac i postavio opusteno pitanje da li imamo nesto kod sebe,rekavsi da ako imamo bolje da damo nego da nadje..a meni je bilo u nepristupacnom dzepu da bacim i izvadio sam (bolje to nego batine).Trazili su licnu kartu,tu je i nastao problem,nisam imao dokumenta.Priveli su me opet mirno i proverili da nisam osudjivan niti privodjen.Rekli su da mi nece pisati nista niti cu dobiti dosije,ni kaznu.A opet su slikali i stavili u kesu i uzeli izjavu.Nisam lagao rekao sam da je moje(a nije),i pustili su me posle 25 min.Sada me zanima da li meni stize kuci pismo(sto nije prijatno ni malo) + mi je pandur rekao kao svedocicu ja za tebe da nije kod tebe nadjeno sto mi nije jasno ni malo.Meni se cini iskreno da su me izvozali ko budalu.Molio bih za pomoc nije mi svejedno.Evo i slika u prilogu.
MeskalitoLEGENDA

feb 2017.

Eh sad ,koliko imas godina ?
malimarkoPOZNAVALAC

feb 2017.

jedino da pri ekaa pa ea vidit,al sumnjam da e biti iata od toga (y) ;)

feb 2017.

20,studiram.

feb 2017.

a sto si ti njega slikao i kako ? :lol:
AhillPOZNAVALAC

feb 2017.

si potpisao kakvu izjavu da si dragovoljno predao il tak nesto?

feb 2017.

jesam,pise dobrovoljno predao uz primerno ponasanje tako nesto..bio sam malo cirke na par piva pa sam zato slikao..
AhillPOZNAVALAC

feb 2017.

Ma nis ne bu, ja sam ko klinac dobio pisanja i kao pol godine uvjetno... A danas vise ne znam jel postoje ta pisanja... Ma nis nece bit... Al ulazis u "sustav"... I cisto da znate da onaj ko ne ispuni ta piaanja dobiva epitet "da si sklon opojnim drogama" kad ga se u buduce provjeri

feb 2017.

sta mislis pod tim da nece biti?mislis da nece slati pismo i to,ili da nece biti kazne? iskreno mi je pismo veci problem nego kazna.
AhillPOZNAVALAC

feb 2017.

Ak bude doslo kakvo pismo bit ce na tebe i nitko drugi ga nece moc podic, tak da... Pismo nije problem ;)

feb 2017.

dobro je,nadam se da ce tako biti.Branicu se sam na sudu pa sta bude..hvala ekipi na pomoci sad mi je malo spao teret vec 3 dana mi nije dobro..pozdrav

feb 2017.

svasta, priveo te, fotografise, pise u izjavi koju si potisao...

feb 2017.

nisam te pohvato bas najbolje? mislis na to da ce mi stici svasta?

feb 2017.

ne, napisao sam svasta prica pandur, ako si potpisao izjavu na kojoj pise da si kako moze on da svedoci da nije nadjeno kod tebe. i gde ce to da svedoci ako te nece pozvati na sud.
hazeriZMAJ

feb 2017.

Sa time ide prijava sucu za prekrsaje za odredivanje novcane kazne..Sta mislis da bi murija isla vas pretrazivati,zahebavati ako ne misle skupiti poene za naplatu kazni?! No koment! Svasta.. Ocekuj doma plavu kuvertu sa pozivom na sud ili uplatnicu za uplatiti kaznu.
AhillPOZNAVALAC

feb 2017.

Pa no... To ti je na kraju nista... Pazi se za drugi put i ne nosi to po epovima
hazeriZMAJ

feb 2017.

Pa ako ulazak u sustav nije nista...onda dobro.Dali znas kako na aeodromu kada te provijeri u sustavu ne pise u dosjeu koliko,kako,zasto.Pise samo clan 173 st,1.posjedovanje droge(stari clanak).Tako da njih tamo kada se spremaju da te uguraju u "kutiju"za svlacenje sve robe,gledanje guzice apsolutno ne zanima jeli bio jedan doint ili kilo..Imas u dosjeu posjed pa ti kukaj negdje na aeodromu u Indoneziji.A imaju pravo na pregled zasebno ako imas dosije.. E sada..postoji mogucnost radi manjeg dijela da postoji zastara ili ne ulazenja u dosje..To su sada novi liberalniji zakoni..Milicioner...vodi racuna o tome;)(i mjenjaj nick..ruzno zvuci:D)
AhillPOZNAVALAC

feb 2017.

slazem se hazeri, sve sam to prosao (pretrese na grani, pa zracnoj luci, vlaku...) usao u sustav ili ne svatko se treba uvijek maksimalno pazit, ali sve to mozes maknut isto kao sto sam i ja maknuo nakon 10 g (al mislim da se mozes i ranije)... tako da ako mene pitas... nije nista, zivot ide dalje, najbitnije je da mali ne dila, da mu non stop ne zvoni mobitel, da nije uocljiv... ako samo duva onda ce sa godinama bit iskusniji i uci u stealth ko mi ;) a tako ce proc vrijeme, pa ce i on pobrisat... al svi smo opet razliciti. nekom je to nista kao meni, a nekom je to kraj svijeta... mislim da je meni islo kad bi me provjerili nesto u stilu "ugrozavanje tue imovine i zivota, dva puta opojne droge i sklon opojnim drogama" sve sam to nabrao do 19-te godine, pa sam i dalje ziv, zdrav, radim, i racunam na svakoj grani da bi se moglo nekaj desit ali vise ne u strahu nego je tad i zajebancija...

feb 2017.

pismo nece stici za par dana, mozda mesec, mozda tri. ako ti je bas tolika frka, verujem zbog matoraca, kazi im danas~sutra da si prisustvovao nekoj laksoj saobracajci, da je policija uzela od tebe kao svedoka izjavu i da ces mozda biti pozvan na sud da svedocis. verujem da ih tad nece iznenaditi plava koverta ako bas oni otvore vrata kad pozvoni postar. ae sretno dalje i gledaj da vise ne motas na mestima gde moze da tek tako "bane" interventa
AhillPOZNAVALAC

feb 2017.

I ja sam mu mislio tak nesto predlozit al da to veli u slucaju da vide kuvertu, no u svakom slucaju to je to

feb 2017.

pa to kazem,izgleda mi kao da su me izradili ko budalu.. imam godina iskustva,pazim se uvek ali jebiga jedan momenat ne razmisljanja pijan i eto..nije ni meni frka ako mi pise u tamo negde da su mi nasli bole me patka..ni kazna ni nista..samo zbog matoraca..to je njima "heroin" i opet kad bi videli pismo kuci,jebiga..

feb 2017.

Trebao si k*r*c izvadit
HalloENTUZIJASTA

feb 2017.

moja analiza tvog pitanja dobit ces novcanu kaznu - stici ce ti u pismu, biti ce ti upisano naravno u dosije kad te drugi put provjeri ili na granici da znaju da imas posla s tim. To sto nije tvoje je ili nije, ne moras se opravdavat kod tebe je nadjeno. Da si nekog odrukao bili bi obojica krivi i obojica bi dobili kazne.. nikakva zaljenja i neznam ni ja te nece spasit, vrijeme se vratit ne moze, 0.2g nije nista ali dovoljno za novcanu i upis . Cim ima thc u analizi to je dovoljno pa da je i 0.02 bitan je postotak thc . Bolje prestani pusit i nemoj se bavit s tim svijetom dok nabavljas ili cuvas za drugoga jer bi mogao nekom nastetiti .
HalloENTUZIJASTA

feb 2017.

moja analiza tvog pitanja dobit ces novcanu kaznu - stici ce ti u pismu, biti ce ti upisano naravno u dosije kad te drugi put provjeri ili na granici da znaju da imas posla s tim. To sto nije tvoje je ili nije, ne moras se opravdavat kod tebe je nadjeno. Da si nekog odrukao bili bi obojica krivi i obojica bi dobili kazne.. nikakva zaljenja i neznam ni ja te nece spasit, vrijeme se vratit ne moze, 0.2g nije nista ali dovoljno za novcanu i upis . Cim ima thc u analizi to je dovoljno pa da je i 0.02 bitan je postotak thc . Bolje prestani pusit i nemoj se bavit s tim svijetom dok nabavljas ili cuvas za drugoga jer bi mogao nekom nastetiti .

feb 2017.

znaci kazna min. 30 soma i dosije..pa to je vrhunski..nadam se da cu dobiti ponudu da odradim negde te sate..jebem ti drzavu..izradili me ko kera
RaKaSfarmuISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Od tu~ioca stize pismo za razgovor ,po lanu 246a kz te gone. Da prevedem posedovanje opojne droge za li nu upotrebu. Tu~ilac te poziva da se dogovorite da priznas i nudi ti 3 opcije. N0.1 Novcanu kaznu koju uplaujea u dobrotvorne svrhe u proseku 50.000din. N0.2Upuivanje na DKR druatveno korisni rad u Gradsko Zelenilo shodno grehu u trajanju od 100h u proseku ili ti 12dana . Rokovi za odradjivanje tih 12 dana su u proseku od 4 do 6 meseci. I da ne zaboravim u oba slu aja No.1 i No.2 ne podle~ea pod krivicnu odgovornost i nigde ti ne stoji da si osudjivan , jer do sudjenja i ne dolazi. No.3 Sudjenje najgora i najskuplja opcija ostaje ti krivica a i kazne su drasti ne. Ne isplati se za 246a. Ina e primas jedno pismo od tu~ioca, pa od gradskog zelenila pa opet od tu~ioca da si odradio pa na kraju od suda da ce bitu uniateno sve sto ti je nadjeni od drozeee. Mnogo pisma za sakriti ali ne brini prvom se nadaj posle god dana od prilike. I samo opusteno. Ja sam se prvi put bas bio ukenjao kuvalo mi u stomaku 3 dana. Javi kad zavraia kako si prosao.

feb 2017.

e ovo se zove detaljan info iz prve ruke

feb 2017.

au,bas si lepo objasnio hvala ti puno ! evo kako sam ja razumeo..treba da mi stigne pismo,ili poziv od tuzioca da dodjem u sup..tamo mogu da izaberem da radim u gradskom zelenilu 100 sati,i odradim to i necu imati dosije?

feb 2017.

lose si razumeo :) ne ides u sup nego u sud, tuzilac ne radi u sup-u

feb 2017.

a verovatnoca za dosije?
UGoriDuhISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Dosije mo~ea imati i ako nisi osudjivan.. im si proaao proceduru u SUP-u, imacea dosije, pa i da si samo piakio pored trafo stanice..

feb 2017.

Prvo ti nama reci iz koje si zemlje? Ako si iz HR dobit ea prekraajnu i nov anu kaznu koja mo~e biti preina ena u druatveno korisni rad. Kakav dosije i gluposti, nije kriv no djelo u pitanju. Naravno da ima zavedeno, ali to ti ne bude pravilo problema. E ako si iz BIH onda si nayebao. I za tu koli inu bilo bi ti propisano krivi no djelo i dobio bi 3 mjeseca zatvora ato bi bilo preina eno na godinu uslovne. Od optu~be treba 2 godine da se izbriae iz registra, a budea o tome i pismenim putem obavjeaten. Poslije toga si ist kao da nisi niata uradio. Kada ti doe poziv mo~e ga primiti bilo ko od ukuana, a sam tim postoji opasnost da ti i pro itaju ata piae. Nije tu samo opasnost od poziva nego i od rijeaenja, pa obavijest o isteku uslovne, pa obavijest o brisanju iz registra. Zna i skoro trogodianji ciklus gdje ti dolaze 4 koverte. E ako si u SRB mislim da je tamo i najgore pa si joa viae najebao. Ali ini mi se po d~emperu pandura da si iz HR ako se ne varam.

feb 2017.

iz srbije sam,nadam se da cu proci sa radom iskreno..matorci ce me zapaliti

feb 2017.

Ne znam kako je tamo, ali uo sam da je gore nego u BIH. Ovdje je ovako kako sam ti opisao i ne postoji taj druatveno korisni rad. Jednostavno, krivi no djelo sa godinom uslovne i poslije se briae. Poslije brisanja ako bi te opet uhvatili nema niko pravo pa ik ni sudija da ti i spomene da si nekada bio u istoj situaciji. Jednostavno si poslije brisanja ist i nema niko pravo ni od nadle~nih da ti to nabija na nos. Tako piae u obavjesti o brisanju. E sad za SRB bih volio da se javi neko ko zna o situciji koja se tamo dogaa. Uostalom tebi je najvea prpa zbog roditelja i da oni ne otvore kovertu. Tu ti ne mo~emo pomoi. Jedino ako imaa sree da se ti potrefia kui i to sam, jer ima roditelja koji bi svejedno da pro itaju ono ato si dobio. Ako im ne daa stvorit ea sumnju da se bog zna ata desilo, jer zaato bi krio ata je.

feb 2017.

pa da,najveci mi je problem jer kod nas kuci niko generalno ni ne zna sta je to..pise u nasem zakonu da postoji novcana kazna,drustveno korisni rad ili cak i potpuno oslobadjanje kazne ukoliko odas od koga si kupio. A postoji i fora da te oslobode kazne ako uzmu u vid da nikada nisi osudjivan,da si mlad,ne zaposlen,studiras,imas korektno drzanje pred sudom,izrazavas kajanje itd..
RaKaSfarmuISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Nemaa frke. Dosije ne mo~e da ti otvori ako nisi osudjen krivi no. Postupak otvaranja dosijea, uzimaju ti sve otiske znaci svakog prsta pojedina no,slikaju te ,imaju sva dokumenta sa sudjenja. Al Nema od toga nista veruj mi.
UGoriDuhISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Ne znam ata vi podrazumjevate pod "dosije", dosije, registar ili inspektorov tefter - svodi ti se na isto, potra~ice te ako misle da bi mogao neato da im ka~ea u vezi neke njihove pri e.. Ne ~elim ovome de ku stajati na muku, pri am realno kako supovci razmialjaju i operiau, a ne o nekim forama iz CSI serija.. }elim mu da se niata od ovog ne desi i da iz svega ovoga izadje ato lakae..
RaKaSfarmuISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Upisuju te u svesku i kad te legitimise. Otvaranje dosijea je kada te uvedu u bazu podataka supa. Sto znaci da svaki policajac prilikom provere dobija informaciju za koje delo si osudjivan i dal imaa neku izdatu poternicu. Vodia se kao lice iz krimogene sredine. A to sto te inspektor belezi u svesku su samo beleske koje on licno vidi i poma~u mu u sklapanju teksta tj prijave. Svaki policajac ima svesku, mislia da neko moze da popamti sve detalje vezane za istragu ili za lica koja je legitimisao. Brt mislim da ti samo pravia zabunu i ote~avaa svojim ne znanjem. Bez ljutnje ali informisi se prvo.
dedaZMAJ

feb 2017.

I mogao si zamutiti facu o ovom liku, nema potrebe da sam sebe pronalazi na internetu u ovoj situaciji...
rKj420ZMAJ

feb 2017.

Pravi dosije se otvara kada ti vade otiske obe ruke i kada te slikaju iz raznih uglova...Ovo je samo prekrsajna prijava i sa tuziocem se dogovori dal novcanu kaznu oko 400e na rate ili rad u jkp-u.Jedan momak je sad skoro za 0.8gr dobio 130h, odradio je 100 a ostatak su mu pisali iako nije radio.Tako da eto to ti je najbolja varijanta malo radis i skines to sa vrata...Sada kada rade provere po jmbg-u zanima ih samo dal si na poternici, vise ne pitaju dal si osudjivan ili da li imas sudjenje u toku i dal si lezao u bajbokani.

feb 2017.

kapiram..al opet je prelose svaki put kad interi naidju ili nesto jave im da imas delo,il sta vec pa aj sve iz dzepova i ostala sranja..
RaKaSfarmuISTRAŽIVAČ

feb 2017.

A jel si pitao ovog ~acu jel mu kalibrirana ova vagica? :) hahaha
ZlochikaLEGENDA

feb 2017.

Ja niata neu da ka~em, samo u da postavim link, za one iz SRB http://www.besplatnapravnapomoc.rs/tekstovi/krivicno-pravo/neovlasceno-drzanje-opojnih-droga-clan-246a-krivicnog-zakonika/
RaKaSfarmuISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Ok je link al veina nee shvatiti a i nema navedeno za dogovor sa tu~iocem koji je najbitniji.

feb 2017.

sto,mislis da je bilo vise? :D
RaKaSfarmuISTRAŽIVAČ

feb 2017.

plaaim se da nije bilo manje ;)

feb 2017.

pa ono,bio je paket za 500 (o,4 rekao bih po obicaju) smotali smo 1,tj. krenuli i ovo je ostalo..bunio bih se ja da je preko o,2 pokazalo..ali mislim da je to to

feb 2017.

Daj prestanite s ovakvim temama na koje ni vidoviti milan ne zna odgovor. Odite na pravne forume, ovdje se mo~e nau iti svaata neato o marihuani, kultivaciji i lije enju, u sudastvu nema fiksnog odgovora. Presudie vam na osnovu materijalnog stanja i snala~ljivosti. KLJU !

🔒 Ova tema je zaključana