VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaPeticija - Uklonite zakonske zabrane vezane uz uzgoj i konzumaciju svog bilja
LEGACY

Peticija - Uklonite zakonske zabrane vezane uz uzgoj i konzumaciju svog bilja

98 odgovora8,809 pregleda
GruwerISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Evo peticije,pa se nadam da ce bit potpisana sa sto vece strane korisnika foruma https://secure.avaaz.org/en/petition/Hr ... vog_bilja/ Proglaaavati bilje ilegalnim je nelog no i protu ovje no. Bilje je na planetu Zemlji od kada je i ovjeka te zabrana koriatenja bilja jednostavno nema smisla. Ukidanje zabrane koriatenja bilja (onoga koje je trenutno zabranjeno - ilegalno) doprinijelo bi kvaliteti ~ivota prosje nog graanina RH i potaknulo gospodarstvo. Uzgoj i koriatenje SVOG bilja temeljno je ljudsko pravo. https://www.vutra.org/threads/automatici-outdor.9953/page-39#post-428656 Koriatenje kanabisa, opijumskog maka, liaa koke i bilo kojeg drugog bilja je temeljno ljudsko pravo. Uskraivanje tog prava dovodi do organiziranog kriminala (kao i svaka prohibicija), a direktno ateti ljudima kojima bi to bilje pomoglo. Ljudi imaju pravo koristiti biljke u medicinske, religiozne, prehrambene ili bilo koje druge svrhe. Zakonom zabraniti uzgoj i koriatenje biljke je potpuno iracionalno - kako priroda mo~e biti protuzakonita? Kada bi se uklonile restrikcije, konoplja sama bi o~ivjela Hrvatsku industriju (pogotovo Slavoniju), turizam bi nemjerljivo porastao, ali ono najbitnije, ljudima bi se prestalo uskraivati temeljno ljudsko pravo - uzgoj i konzumacija bilja. Apeliram na zdrav razum i zapravo ne mogu vjerovati da je uope to potrebno tra~iti - uklonite zakonske zabrane vezane uz uzgoj i konzumaciju svog bilja. *Napominjem da heroin nije biljka, isto kao niti kokain. Velika je razlika izmeu biljke koju nalazimo u prirodi i modificirane molekule koja se dobije kada se iz odreene biljke kemijskim procesom kreira spoj koji se ina e ne mo~e nai u prirodi. Ovdje se ne radi o legalizaciji droga kao ato su metaamfetamin, kokain, heroin i sli ne supstance, koje ne rastu u prirodi, ve o ukidanju zabrana (legalizaciji), na uzgoj i koriatenje bilja koje od pamtivjeka raste u prirodi. KORISINIK FORUMA THE MAJKA "BEYOND RA" JE POKRENUO PETICIJUA
GroffAMBASADOR

feb 2016.

S obzirom na konzervativce u Saboru teako da e ovo proi.
GruwerISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Sa stavom teako e ovo proi, nikad nee
savagestrainAMBASADOR

feb 2016.

Realno gledajuci imali smo iste sanse i sa proslom vladom i sa ovom...obje gledaju na svoju guzicu, treba ih pritisnuti, problem kod ove vlade je sta na svako neugodno pitanje oni odgovore nekom gluposcu koja je povezana sa bogom ili ratom, kao da nas vodi skupina ratobornih aamana domorodaca, a ne skupina slabo educiranih prasaca i lopova. Cijela stvar bi bila puno laksa da nisu poveli velik dio naroda sa sobom (kako? to je pitanje za psihijatre), pa tako osim nekolicine vecinom gledaju na ljude poput nas posprdnim pogledom jer naravno da ima vise smisla zivjeti u proslosti nego pokusati biti tolerantan za promjenu. :) Potpisujem pa nadajmo se :D

feb 2016.

Ajd nek netko navede ata je na naaim prostorima ikad postignuto raznoraznim peticijama? Naite mi jednu peticiju koju je vlada uva~ila.
NoVaselinePOZNAVALAC

feb 2016.

Jedino ako peticija podrazumeva povecanje nameta..
savagestrainAMBASADOR

feb 2016.

U mojoj zemlji peticija je omogucila da se dodatno diskriminira homoseksualce, odaziv je bio nevjerojatan, a Pig Mother je dobila (citaj pojela) toliko samopouzdanje da se odlucila cak kandidirati na izborima za sabor :D
SecerkoENTUZIJASTA

feb 2016.

Meni se svida sto je ilegalno i nadam se da ce tako ostat,jer bi se onda previse ajmo rec pametni naslo koji bi htjeli okretat pare na ulju i produktima od kanabisa,i tu opet mi groweri pusimo.A to da ce bit totalna legalizacija mozes sanjat,jer sto se tice znanja o konoplji narod kao balkan vjeruje da je to sve heroin...
GruwerISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Pa dobro,mogu oni okretat pare na produktima od kanabisa,nisi ti prisiljen kupovat iste. Posadia doma biljku i bok.Groweri nista ne puae,ujedno je to i korak do prave "potpune" legalizacije.

feb 2016.

Koliko sam se puta ovo zapitao...

feb 2016.

Za ovu peticiju koji su pozeljni da i svi mi pokrenemo bilo bi dobro obratit se }ivom zidu.

feb 2016.

Neozbiljno ovo sve zvu i, pogotovo ovaj iznad mene sa ~ivim zidom. Ti mora da si neki njihov, bar po pismenosti bi se dalo zaklju iti. Hrpa propalih i vje nih studenata osnovala stranku, uhh jebo te kakav pothvat. De HR mlade~i otvorite o i malo, pa Pernar i Sin i su dva delikventa koji neznaju dvije poatene slo~it. Ako tako razmialja nadolazea mlade~ odoae kola niz brdo. Ja sam uvjek za mladost, al ne za takvu mladost, nego za mlade, akolovane i stru ne kadrove a ne neke jebivetre cigle i zidove. Pernar lizo guzu milanoviu dok ti vjerovatno nisi ni znao ata je politika. Sjeko vene javno da upozori ljude na neata al je zaboravio na ata kad su ga uhitili. Ja sam akolovaniji od sva etiri predsjednika te aatro stranke. I onda ka~u vlast u banani, ma nije vlast u banani nego Vi koji ste ih birali i dali im glas. Straano kalupirano druatvo ograni eno na lijevo i desno, te hrpa mladih ljudi koja nema pojma o politici a glasove daje onima koji imaju nacrtan znak vutre na predizbornom plakatu. Obrati se zidu pa mi javi ata ka~e. Sve me strah kakva nas budunost eka, bila ona sa legalnom vutrom ili ne meni e biti isto, ali ovim mlaima koji Sin ia smatraju bogorodicom, jao si ga njima :( .
Z&NZMAJ

feb 2016.

Tu puae dileri, a ne groweri. U koju skupinu ti spadaa?
RolipopLEGENDA

feb 2016.

Nema nikakve aanse da se takvo ato dogodi bez obzira na peticije. Malo analogije... Bio je jedan dokumentarac o prohibiciji u americi, uglavnom, kad je doalo vrijeme da se prohibicija ukine ukazao se ogroman problem, ogroman broj ljudi je ostao bez posla (svi oni koji su provodili zakon), onda su jednostavno odlu ili da epostati ilegalno bilje... i biznis je nastavio... kompletna infrastruktura je ostala i to sa obje strane zakona...
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

Ne potpisujem. Ne pada mi na pamet tra~iti od drugog ovjeka dozvolu da radim i sadim ato me volja, dokle god drugome ne nanosim atetu. Nisam kmet. Tko ka~e? Gdje to piae i tko odlu uje ato je temeljno ljudsko pravo? Klasi ni "zavadi pa vladaj". Samo jedan od bisera iz repertoara ansambla narodnih igara. Problem je ato ima dovoljan broj bezumnika koji pleau na muziku. Nebi mogli okretat pare jer bi sami uzgajali oni kojima je poterebno. Bilo ni jeftinije od salate. To je to no. Prohibicija je iluzija, konstrukcija u glavama ljudi-robova, strah, ne postoji... Prema tome, "legalizaciju" mo~ea samo sanjati. Mislim da je stvar u uhljebniatvu. Stvorili su vojsku uhljeba koji su usput i glasa ka maainerija i svi skupa parazitiraju na leima od oko 300, 000 ljudi u realnoj proizvodnji vrijednosti. Ostalo namiruju zadu~ivanjem svih nas fiktivnim novcem bez ikakve vrijednosti i sa kamatama da je potereban kredit da bi ih se vraalo. To je neodr~ivo i kao ato imamo prilike svjedo iti, sistem im se uruaava. Mislim da je bilo slu ajeva kad su ljudi sakupili lovu za lije enje, ato pak dokazuje da ljudi imaju srca samo su im umovi zarobljeni na nekom nivou. Mo~e biti protuzakonita i pravozakonita ali ti "zakoni" se ne odnose na ovjeka ako ovaj na taj "zakon" nije pristao. Na psihijatriji se ljudi obraaju zidu i tvrde da je ~iv :) Nije da podr~avam ovu dvojcu ali mi niata ne zna i ato me krade i na leima parazitira elokventan politi ar. :joint2: Zdravi i veseli mi budite
SecerkoENTUZIJASTA

feb 2016.

Zlo i naopako ako cemo realno bez muljanja,znam na ovom forumu barem 10 ljudi i svi vrte pare na ganzi,a uvjeren sam 100% da jedno 80% foruma vrti pare na gandzi i to svi znaju sam se prave blesavi tak da molim te sto se tice vaseg pravilnika svi ga krse a svi se prave da to ni ne postoji.I da jesam i ja kad sam bio klinjo vrtio pare na ganzi ali odkad sam se razbolio a ima vec dosta godina sadim samo za sebe i oni koji me znaju isto ce i potvrdit.Al nemoj sad da krenem nabrajat poznanike foruma i grow supportove sto vrte pare na ganzi ajde molim te,te pravilnik spike bacaj nekim nubarama i djeci sto su na forumu a nemaju ni 18.A ako je potrebno javi mi se u pm pa cu ti imenovat i imena i prezimena nekih nadleznih clanova sto dilaju,neki dilaju i tu po forumu.Ima jedna zenska sto se meni obratila da joj prodajem ulje imam jos spremljene poruke,reko sam joj da se ja prodajom ne bavim,sto mi je ona na to odgovorila neka nema veze nasla sam ja tu njih dvoje troje sto ce mi prodat al htjela sam od tebe jer vidim da se kuzis u to.Dosta je valjanja i laganja,ako trava bude legalna,sve to sto oni posade i sve ljekove sto oni naprave nece ni kurcu valjat naspram pravog growera koji napravi biouzgoj i ljeci sebe i druge.Prije ce nas potrovat s tom legalizacijom nego nam pomoc. I isti taj Velibor Sincic sto ga neki spominjo kad je bila borba za manda frajer je dobio napisano 3 papira i pred kamera je sam ponavljo mi cemo srusit vladu miceo ovo mi cemo ono a u stvarnosti fraer je glup ko kurac i zabrijo je malo zesce da ce srusit lopine sa vrha rh,doslovno likovi vrte cjeli Hr i ako zele velibor se nece sutra ni ustat iz kreveta. Mi smo zemlja koja je zaostalo i po mentalitetu i po znanju,po svim medijima ljude prave budale,a sve nove generacije sve radaju hiperaktivne i svi mladi ljudi su maltene u neku ruku retardirani jer su im starci jos od rata nadisani ratni govana,nije ni cudo sto nam svima trunu zubi i svaki lik je danas bolestan ako mu muva sleti na rame.Sve je laz,bitne su samo pare jedna legalizacija marihuane nece nikad bit okoncana osim ako vlada na tom takoder nece okretat pare a znaju da ce si svi sadit onda pa nece to ni napravit.I zapamtite te rijeci sve sto sam napiso tako i je i tako ce i ostat.Peticije su davnih dana vec ispuinjavanje,pa jebemti led ja sam imo ankete i iso ljudima na kuce davat da se potisu i ispunjavau,skupili smo 30 000 glasova a to se nije ni spomenilo u medijima...

feb 2016.

Prvo sam maknio jedan dio sadr~aja iz prvog posta koji spominje boga,bibliju,vako nako ... pa se sko ilo evo na politiku :D Aj' da vidimo kako e ovo zavraiti.Tko dila tko ne dila i te sheme ? :D Pa se bacamo na peticiju :smoke:
Space_LuluLEGENDA

feb 2016.

Interesuje me da li je i jedna online peticija ikada promenila iata? Li no nemam iskustva niti sam ula da se neato tako desilo. Stalno se vrte neke online peticije, ali koliko sam videla jedino web strana koja pru~a podraku za online peticiju ima neku korist od toga. I eventualno vlast, jer se nezadovoljni graani okupljaju na internetu a ne na ulicama. Mo~da greaim, pa bih volela ako ima neko primer da mi poka~e gde je online peticija urodila plodom. Na~alost, mislim da je to jedna od negativnih nuspojava interneta. Svako od nas ima u sebi taj neki oseaj da ~eli da promeni neato ato smatra da je nepravedno, i u proalosti ljudi su se okupljali kroz demonstracije, prave peticije, aktivizam itd. A sada mi deluje kao da kada se ljudima nakupi to neko nezadovoljstvo oni odu na druatvene mre~e, napiau kriti ki post, popune peticiju, ostave komentar, i liae se tog oseaja nezadovoljstva iako se ustvari niata nije promenilo.
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

Nije niti nee. Peticija nema ruke, tijelo...um da promijeni iata. Samo ovjek ima tu sposobnost. I ato tjera primatelja peticije da promijeni iata? Niata. On je "dobio" mandat, radi ato ga volja pa se ti ~ali ustavnom sudu koji je opet dio iste maaine. Ako ~elite growati bez straha, prvo morate po eti growati bez straha. `to mislite zaato je medijima glavni posao sijanje tjeskobe i straha? Ljudi u strahu su podlo~ni i prihvaaju autoritet, koji u ovome slu aju ka~e da je trava ilegalna pa ljudi u strahu ne growaju. `to mislite da bi se dogodilo kada bi se sutra svi probudili potpuno bez straha od progona zbog uzgoja? I oni koji growaju i oni koji bi ali se boje? Kada bi biljke po ele nicati po balkonima, vrtovima, terasama....brzo bi se rasplinula iluzija zvana "zakon" :joint2:
savagestrainAMBASADOR

feb 2016.

Nitko se ne lisi osjecaja, ali sta ces, ici javno prosvjedovati obicno ne urodi plodom kao ni peticija, ali u ovom slucaju trosis vrijeme, pare, gorivo i ostalo da riskiras da u najgorem slucaju zavrsis u buksi jer je izbio neki nered, a u najboljem slucaju se vratis doma bez da si napravio neku razliku.

feb 2016.

Meni su uistinu zanimljivi ti aatro borci za legalizaciju iz fotelje. Stavi dva tri linka i onda ajmo potpisujte ekipa, ja se trudim, ja se borim, ovo ono. A kad treba javno istupiti i izai na ulicu i dati potporu oboljelima u borbi za legalizaciju i pravo na lijek onda se nae tek aa ica ljudi dok ostali bleje u ekran i tra~e izgovore zaato se nisu pojavili, pomalo tu~no. Imamo hrpu udruga i pokreta za legalizaciju airom balkana, na ~alost na elu takvih udruga sjede ne educirani ljudi koji javno osuuju uhienja dilera, stvarno sramotno da se na taj na in neko ide borit za legalizaciju. Nedavno sam se obratio dopisom jednoj poznatoj udruzi u HR u kojem sam im uputio kritike na neozbiljnost i davanje potpore dilerima. Samo sam im ~elio ukazati na njihove vlastite propuste i da to nije na in da se bori za legalizaciju. Najsmjeaniji mi je bio odgovor njihovog dopredsjednika koji se ispri ao na propustima i slo~io sa svime ato sam im naveo u dopisu, te mi ponudio mjesto u vodstvu udruge :upiii:, toliko o ozbiljnosti. Sad se pokree i Canabis social club Hrvatska koji se planira ustavno boriti za totalnu liberalizaciju kanabisa, a ideja im je da klub postane dioni ko druatvo za ato im je potreban po etni kapital od 200 tisua kuna. Ve su se tu nakupile i neke nekretnine pokreta a kao zalog za po etni kapital, tra~e se akolovani i educirani ljudi koji su spremni pomoi, tra~e se sponzori i potpora svih udruga sli nog ili istog karaktera. Mislim da bi to moglo neata promjeniti, iako i dalje gledam na taj projekt sa dozom rezerviranosti. Budemo vidjeli, a ato se ti e peticija, ja je mogu napraviti za 30 minuta, al nema od tog vajde. Tko se ~eli borit, nek digne dupe iz fotelje, odljepi o i sa ekrana i ajmo u boj :makaze:.
GangerENTUZIJASTA

feb 2016.

Koliko sam informisan Hrvatska je krenula dobrim putem ka dekriminalizaciji. Video sam ovih dana da e oboleli u HRV dobiti PRAVE lekove. To mi se svia. A itao sam i o nekim primerima gde su oboleli osloboeni krivi nog gonjenja. Kod nas u Srbiji je krenulo putem kojim je i Slovenija krenula. Odobreni su lekovi koji nemaju efikasnost i ne sadr~e sve potrebne materije a preskupi su za graanstvo. Tri leka su zavedena dva su sinteti ka a jedan je ekstrat. Potreban je dobar pristup, ne mo~emo odmah spominjati legalizaciju, to stvarno nikada nee proi. Prvo koriaenje u medicinske svrhe, onda dekriminalizacija pa tek tad mo~emo da pri amo o legalizaciji. Podr~avam vas na vaaem putu. Ako vi uspete onda je to i za Srbiju lakai put. Jer valjda e se ovi naai ugledati malo i na vas.

feb 2016.

@Ganger Hrvatska je dekriminalizirala vutru joa ulaskom u EU, to nije 1.7.2013. Od tada svako posjedovanje se ka~njava nov anim iznosom bez ikakvih tortura. Od kraja proale godine Hrvatska je i legalizirala kanabis u medicinske svrhe. Naae povjerenstvo za legalizaciju je odmah jasno reklo NE sintetici i slovenskom modelu. Na listu ljekova je uvraten derivat dobiven od cvijeta kanabisa i sam cvijet kao suaena materija. Sa time HR je postala jedna od najliberalnijih zemalja ato se ti e medicinskog kanabisa. Malo si pobrkao redosljed, jedan od preduvjeta ulaska u EU je dekriminalizacija, a nakon toga sljedi legalizacija u medicinske svrhe. Problem u HR je ato joa nema kanabisa niti derivata u lijekarnama, pa u slu aju da lje ni ki konzilij odobri nekom lije enje medicinskim kanabisom, taj je prisiljen kupovati je u Austriji ili drugim zemljama EU koje su odobrile isti lijek. Problem je ato pacijenti da bi se mogli lije iti kanabisom moraju proi hrpu tortura, i imaju pravo na taj lijek tek ako se ustanovi da nakon dugotrajne terapije klasi nim lijekovima nema poboljaanja. I tek nakon tih svih silnih peripetija mora izai pred lije ni ki konzilij koji daje odobrenje pacijentovom osobnom lije niku da prepisuje sirovinu kanabisa ili sami cvijet. Nove informacije daju naslutiti da bi do ljeta trebao po eti uvoz kanabisa i derivata iz daleke nam Kanade, a radi se na tome da bi se imunoloaki prenamjenio u pogon za vlastitu proizvodnju medicnskog kanabisa.
savagestrainAMBASADOR

feb 2016.

Umjesto da nas par tu nadobudnih zaposle, ja bi za malu naknadu od 5% po urodu drage volje bio na poslu od 8 do 8 ako treba :D
GangerENTUZIJASTA

feb 2016.

Znam da je 2013. u Hrvatskoj dekriminalizovan Kanabis ali nisam znao to za EU. Jer evo u Srbiji se ubiae sa pri ama o ulasku u EU i svaka politi ka partija (izuzev ovih desno orjentisanih) pri aju i obeavaju ulazak u EU. A o dekriminalizaciji se malo pri a. Viae je pri e o koriaenju u medicinske svrhe. Sad sam shvatio da to i jeste problem. Ovde i dalje va~i kazna 6 meseci do 5 godina. A ako odlu e mogu podii i optu~nicu kojom bi dobio 5 do 15. Svakako Srbija treba da se ugleda na Hrvatsku ma kojim redom iale procedure.
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

S obzirom da se radi o biljci, ka~njavanje nov anim iznosom je psihi ka tortura koja je, kad se podvu e crta, gora od fizi ke.

feb 2016.

Puno je lakae nai novce i bezbolnije platiti kaznu nego dobiti u najboljem slu aju uslovno godinu i biti u psihi koj torturi joa godinama jer si zaveden kao krimos i ne mo~ea izvaditi uvjerenje o neka~njavnju.

feb 2016.

Uvjerenje o neka~njavanju mo~e dobiti svako ukoliko se trenutno ne vodi sudski postupak protiv njega, ukoliko nije trenutno na izvraavanju uvjeta ili kuanje, te ako protiv njega nije podignuta pravomona optu~nica ili nepravomona nov ana kazna. Viae manje je svi mogu dobiti. Ja sam dobio uvjerenje kad sam izaaao iz bukse i proaao kuanju od 6 mjeseci. Na taj na in funkcionira svaka pravna dr~ava ;) . Nije to problem, problem je ato se u tom vaaem trenutnom sistemu u Srbiji ili onom nekadaanjem u Hrvatskoj na taj na in, manje viae obi ne konzumente obilje~ava, tj. obilje~avalo za cijeli ~ivot, i od njih pravilo kriminalce. Sve u svemu sjebano se takav "ozna en" ovjek osjea pri svakom legitimiranju, prelasku granice i sli no. Pogotovo kad si s obitelji, idea preko grane, provjere te, pa ti ka~u; "stanite malo sa strane". Nimalo ugodno. A kad se zamislia da je to sve samo radi par grama vutre, obi ne biljke, koju su stigmatizirali i uzeli si za pravo da je svojataju, da brane prirodu i igraju se bogova. Uistinu tu~no :(. Ja se samo nadam da e doi bolji dani za sve, siguran sam u to, samo je pitanje vremena. Tako tko god tvrdi da su kazne preskupe i da nije bolje, sla~em se da jesu, ali kolika je cijena do~ivotnog pe ata, to je pitanje. }ivi bili pa vidili, Peace!
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

Kazna za posjedovanje plus troakovi te na kraju mo~e koatati 3,5000 eura. Malo tko ima toliki kea. Ljudi ine samoubojstva pod takovim dugovima. Ako ne platia, idea u zatvor, gubitak posla....imaa djecu? Jesi li svjestan ato implicira takav dug? To je za posjedovanje, a mi tu pri amo o peticiji koja uklju uje i uzgoj, a ljudi kojima bi ti radije platio kaznu, za uzgoj zatvaraju u prdekanu. Ne pada mi napamet od dva zla birati manje jer postoji i trei izbor, a to je sloboda. Tu stvar postaje duhovne prirode i pitanje je mindseta pojedinca. Jesi li u glavi kmet-rob ili slobodan ovjek? Slobodan ovjek e biti slobodan i u zatvoru. Koliko slobodnih ljudi stane u zatvore? :joint2:

feb 2016.

Naravno da se sla~em da treba totalna legalizacija, ali ne sla~em da je gore platiti prekraajnu kaznu nego snositi sankcije kada te uhvate kao konzumenta ovdje u BiH. @No Joke ovdje ne mo~ea godinama poslije uslovne izvaditi uvjerenje o neka~njavanju jer stoji joa u registru tako da je osoba u toj situaciji diskriminirana za bilo kakav ozbiljan posao ovdje ili u inostranstvu. Po automatizaciji bi se trebalo poslije par godina to izbrisati, ali esto se deaava da ne bude pa osoba mora ii to da naopomene i rijeai. I da @yusername uvijek bih birao u zadatoj situaciji manje zlo ako nemam treeg izbora. I koliko znam da prekraajna kazna u HR nije ni blizu koliko sam skonatao da si htio rei 3,500 eura.
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

@Lazarus Led Uvijek imaa trei izbor, a zove se sloboda. Ja biram slobodu. Ako nikome nisi atetu nanio, a pristajea na ka~njavanje (biraa zlo) i potpiaea to, tim inom postajea podanik drugome ovjeku (sucu...), dajea mu legitimitet i njegova savjest i karma su iste. Ako izaberea slobodu, a ovjek-sudac te ipak kazni, onda on krai tvoju slobodnu volju, a time i kozmi ki zakon - Sva bia imaju slobodnu volju, ali nijedno bie nema pravo povrijediti ili nauditi drugim biima. Prema tome, tko svojom slobodnom voljom "izabere manje zlo" sam si je kriv ato je tako izabrao i nema pravo okrivljavati suce, dr~avu, zakone, politi are.....pristao si biti rob, bit ea rob. De facto. `to se kazne ti e....za posjedovanje ide do 20,000 kuna ato je oko 3,000 eur + troakovi......radije bi uzeo Golfa V za te pare :) U dobroj vjeri....

feb 2016.

Sve ok dru~e, ali kakva karma i kakva svijest kad je zakon upitanju? Potpisao ti ne potpisao kazna ti je ista. Ja ne znam gdje si ti vidio tih 20,000 kuna. Li no znam lika koji je platio za posjedovanje oko 1,700 kuna pa mi to zvu i nevjerovatno. Daj mi dokaz da je to tako i ja u prihvatiti da sam u krivu iako sa sigurno u tvrdim da je kazna plaena oko 1,700 kuna. Ako nisi potpisao ne vidim kakvu si treu opciju izabrao jer snosia svejedno sankcije iz prve ili druge opcije. Ovdje va~e zemaljski, dr~avni zakoni a ne kosmi ki. Zakoni mogu da ti se sviaju ili ne ali takvi su dok se ne promijene na ovaj ili onaj na in. Ako te tu nafatuju u HR ako moraa dati golfa V potpisao ti ili ne, prihvatio ili ne daea ga makar ga po svojoj volji i kosmi kom zakonu htio zadr~ati.
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

Pozdrav nepri aj gluposti u koje nisi upuen i neznaa ,~ivi zid je svoren protiv bankarskog sustava,tj sustava koji je neotplativ .Udruga franak i ~ivi zid su napravili neato za graane ,a to je smanjenje kamate franka koja je bila neotplativa.Ali nije to sve bore se i za dom -ato zna i da ti nemogu uzet jedinu nekretninu i nemogu te izbacit iz kue ako si osto bez posla i sli no,ili se razbolio pa nemoa otpla ivat. A ti tipkaa po tipkovnici dok stotine ljudi ostaje bez svojih domova .Kad budea pro ito kako je nastao novac i mehaniku novca onda kometiraj i pljuj.Brate nemoj se ljutit moro sam
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

`to se kazne ti e evo ti zakon pa itaj. ako ti se neda itati, ja sam ti izvadio.... "(3) Za prekraaj iz stavka 1. to ke 2., 3., 4., 5., 6., 8., 9., 12. i 13. ovoga lanka kaznit e se fizi ka osoba nov anom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 20.000,00 kuna." `to se ostalog ti e, tu se ne razumijemo. :joint2: peace

feb 2016.

Hvala na inf. Evo vidio sam da je po etna kazna 5000 kuna kada te prvi put uhvate, a svako naredno se poveava nov ana kazna do 20 000 kuna. ak te mogu poslati i na lije enje. Zakon je vjerovatno izmjenjen jer je moj prijatelj garantovano prije par godina platio 1700 kuna. Bio si upravu!:thumb: A baa kao ato ka~ea za ostalo se nerazumijemo! :rasta:

feb 2016.

Politika i pravo su mi struka, iako se trenutno ne bavim sa tim al sam prili no informiran. Pro itaj malo troakove koje stvara ~ivi zid, a idu iz d~epova poreznih obveznika. U njihovim akcijama, u kojima viae odma~u nego poma~u, kad oni odu opet jadne ljude delo~iraju. Nije niti zrelo stavljati ozbiljnu udrugu franak u isti kontekst sa ~ivim zidom, to je prili no neozbiljno. I bitna je razlika izmeu inicijatora i pokreta a, mnogi su to inicirali ne samo ~ivi zid. `to se bore za dom javno, na osnovu ustavnog prava na dom kao osnovnog ljudskog prava, to nezna i da se i drugi ne bore. Pogledaj malo da se viae stranaka trenutno zala~e da se ukine porez na nekretnine i zemljiata, jer na taj na in se nezaposleni ljudi i ljudi sa malim primanjima joa viae osiromaauju i dolazi do toga da ih delo~iraju. Mnogi rade na tome, trebaa malo pratit aktualna dogaanja. I ata sad joa da ti objaanjavam se o novcu, haha. Vi komunjare ste baa ukalupirani. Jedina stvar kojoj treba stat na kraj u ovoj dr~avi su "banksteri", i velike korporacije. Onda ide promjena par to aka ustava, koje vlada treba promjeniti. To je nemogue jer su u cijeloj vladi jebene komunjare, koje su krale i koje e krasti i dalje i ii niz dlaku banksterima i korporacijama jer na taj na in pune vlastite d~epove. To ato si pogledao koju epizodu "Zeitgeista" nezna i da neata mnogo znaa. Treba malo otvoriti o i, izviriti izvan kalupa. Ja razumjem da je tebi kao titoljupcu i komunistu to teako. Jedini na in da se ovom lopovluku stane na kraj nije ~ivi zid ili neka druga stranka. Mi, obi ni smrtnici smo ti koji trebamo da se ujedinimo, dignemo na noge i poka~emo da smo mi ti koji su ih postavili tamo di jesu. I onda, onda e se morati zamislit. Svi su slo~niji od nas, i toga mi je najviae ~ao. Gledamo kako nas potkradaju 25 godina, uzimaju nam sve, i ata radimo, ama baa niata. Pa da smo u ju~noj americi sve bi gorilo, al nema kod nas tog ~ara. To je ono ato je uistinu zabrinjavajue i ponekad mi je ~ao ato nismo slo~niji. Dignimo novac iz banaka, i odoae u propast, onda svi na ulice pa da vidia belaja. Ja sam uvjek tu, nisam samo za tastaturom, bio sam aktivan u nekim udrugama, volontirao sam za neke koje su se borile za bolje sutra i prvi u ustat za pravdu, ali nemogu sam da ga jebea. Aj da si rekao da se ne ku~im u matematiku, nebi ti rije rekao, al ovako sam sebe ubijaa u pojam jer takve te izjave baa unazauju i dokazuju da si prili no plitak u na inu razmialjanja. I nemoj da se ljutia, nije politika za ovaj forum, tu smo zbog drugih stvari. Zapali enega i u~ivaj :joint2:.
Z&NZMAJ

feb 2016.

Stvarno, lakae sa politikom i proalosti ;) Inae sve 5 :)
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

Naravno da mjeaam ~ivi zid i udrugu franak kad su jedno sa drugim funkcionirali a to znam iz prve ruke nemogu ti sad tu navodit imena itd, ja uope nisam komunjara ja sam socijalista a dr~avu su razjebali desni ari, i zadu~ili je do grla da e i tvoje i moje djete otla ivat. Vidi moj na in razmialjanja je vrlo otvoren sa svih pogleda ,zato ato sam jedan od onih koji idu na delo~acije pa gdje god one bile,i bore se za neato.
GaroISTRAŽIVAČ

feb 2016.

Sanse su nam trenutno ravne tome da postanemo ministri ...Ali treba konstantno pokusavati....Potpisano :spliff:

feb 2016.

Ova tema je savraeno jasna. Il' potpiai il' zaobii ! Nitko nikog ne spre ava da u ini jedno ili drugo. Izvadak iz pravilnika. Obaveze korisnika: 10. Bez nacionalnih, politi kih i verskih tema! Stoga,pustite te pri e o tome tko je ata i gdje ... jer e se morati brisati postovi. A iz iskustva znam da uvijek netko u ovakvim raspravama popuai bananu :D Stay High ;)
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

a dozvoljeno je pljuvanje po ~ivom zidu ,i vrianje sa komunista itd ...nekad mi ovaj forum nije jasan kako neki imaju prevelike privilegije a drugi dobijaju banove ,a radi no joke ih je hrpu popuailo ban,jako dobro znam jel itam forum od 2009

feb 2016.

[bez sadržaja]

feb 2016.

Kod ovakvih i slicnih tema je najgore to sto se ista mora dotaci politike kako god okrenes. Da se mene pita, (kao sto se ne pita;) ) ja bih ovakve teme odm'a na groblje. Jer, cim se spominje bilo sta o legalizaciji, ona ne moze proci ako se ne umijesaju politicke licnosti, i samim tim rasprava na takvu temu ne moze proci bez uplitanja istih u pricu. Mislim da i pravilnik ima propust sto se toga tice, jer kako pricati o legalizaciji a da se ne dotaknemo politike? Samo da se zna... Ja zaista veze nemam o politici niti to zelim. Ovo je bilo samo moje napuseno misljenje. :spliff:

feb 2016.

U prvom postu ove teme se ne spominje politika nigdje :D Spominjala se biblija i tekst iz iste...ato je obrisano iz opravdanih razloga. I vidi gle :D na 3oj stranici teme viae nitko ne spominje peticiju nego; komunjare,lijeve,desne,srednje,delo~acije,franak,... :D Prestraano :D

feb 2016.

jbt. vidi stvarno. evo: PETICIJA, da zadovoljimo trecu stranu ;) fakat, uduvan sam al sad gledam... ukloniti zakonske zabrane... hehe, odlicna tema, skoro pa nihilisticka :)

feb 2016.

To je izgleda klasicna pojava kod ovakvih tema. Izgleda mi ko bolest koja nema lijeka. :D Ja licno smatram da je slaba vajda od tih peticija. :upiii:
yusernamePOZNAVALAC

feb 2016.

Ovakve teme se doti u politike jer zahtjeve za legalizacijom i peticije aaljea/aaljete ljudima-politi arima i smatram kako nije problem raspravljati o politici kao simptomu, ve bi bio problem politi ko prepucavanje.

feb 2016.

Jeb... peticiju, trebamo par svojih zastupnika u saboru i brzo bi doali na svoje :mario::

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se