VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaZašto ne možemo protiv "velikih"
LEGACY

Zašto ne možemo protiv "velikih"

96 odgovora9,806 pregleda
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Pozdrav.. prvo se ~elim ispri ati moderatorima ili kome god,tko je alergi an na pokretanja novih tema izvan ve postojeih sli nih tema,nije baa da imam vremena za pogledati sve postove,a nije baa ni da sam toliko dugo lan ovog foruma,pa da bi mi moglo biti poznato gdje ve postoji ovakva sli na tema.. Dakle,~elim sa vama podijeliti jednu pri u iz osobnog iskustva. Pri u u kojoj sam se jako naljutila na druatvo,pri u u kojoj sam vidjela kako su ljudi glupi i zatupljeni,pri u u kojoj ete i sami vidjeti da je legalizacija jedna velika borba protiv vjetrenja a..sve dok imamo ovakve ljude u policiji i na vlasti. Prije nekoliko dana,nesretnim slu ajem sam se naala u razgovoru sa jednim policajcem o konzumiranju marihuane. Htjela sam zapo eti raspravu sa njime o pozitivnim utjecajima marihuane i dobiti nekakve povratne informacije od njega,da vidim kakvo je njegovo mialjenje. Mo~da glup potez od mene,ali ak i u tom trenutku bila sam jako znati~eljna. Kroz neobavezan razgovor sam mu spomenula kako neki ljudi koriste to za lijek, rekla sam mu da sam preboljela anoreksiju zbog marihuane (naravno nisam,ali budui da sam sitna,to je bila jedina stvar oko koje sam mu u tom trenutku mogla rei da poma~e,koju i on o ima mo~e vidjeti i do~ivjeti i najva~nije od svega,mogla sam se kvalitetno sa njime upustiti u raspravu oko toga sa medicinske struke)..Rekla sam mu da sam imala prije 6 mj 40kg,i da ova kila~a koju mo~e vidjeti na meni sada je rezultat konzumiranja marihuane..On je mene onako blijedo pogledao,rekao mi da ja trebam pomo psihijatra,na ato sam mu ja rekla.. Poatovani,zavraila sam medicinski fakultet, ak i da posjetim psihijatra,to ne mo~e promijeniti stanje u mojem mozgu,brzinu izlu ivanja i prenoaenja neurotransmitera,jer vjerovatno ne znate,ali anoreksija mo~e biti uzrokovana razli itim stvarima,uglavnom je to promjena kemijskog sastava mozga..u emu mi razgovor kod psihijatra ne mo~e pomoi,a lijekovi koje bi mi prepisao su za razliku od marihuane..droga. Izbezumljen mojim monologom i koli inom medicinskih rije i,rekao je..marihuana ima jedino placebo u inke.. Naravno,prvo ato sam ga htjela pitati je bilo to..da li je ikad zapalio pljugu da zna kakva te ~elja za hranom i glad uhvate nakon pljuge..Sreom shvatila sam na vrijeme da bi to bio jako glup potez,pa sam onako odrjeaito rekla.da li i ljudi koji izlije e tumore i teake bolesti uljem od konoplje isto do~ive placebo u inke? Ve polako iziritiran mojom pojavom..:D bezobrazno,ali samodopadno mi odgovara.. "da ja napiaem na nekom portalu da atomska bomba kad eksplodira poma~e kod ne ega,svi bi povjerovali" Prvo sam onako u udu stajala jedno dobrih par sekundi,jer nisam vjerovala koje je dvije stvari usporedio..i onda sam mu rekla.. da ali za pozitivne u inke i djelovanje marihuane postoje znanstvena istra~ivanja i znanstveni dokazi. Nakon ega je gospodin zaautio i nastavio se baviti svojim glupim poslom. Kasnije sam bila,tj zapravo,joa uvijek sam,pod takvim dojmom njegove gluposti,da sam shvatila da sve dok budu postojali takvi ljudi koji imaju limitirane i jako uske poglede na svijet, stanje u naaoj dr~avi vezano za legalizaciju,bit e jako teako sprovedivo. Ali,lijepo je ~ivjeti u nadi i vjerovati da e jednoga dana ljudi uspjeti proairiti svoje vidike i obogatiti svoje primitivne umove. ..pozdrav iz dizzeelanda..
rKj420ZMAJ

sep 2013.

pa taj prasinar je zadnja karika lanca,bas njega zanima med delovanje cannabisa,on radi svoj posao,to je njima "droga".onda imas malo vislje karike koje rade zajedno sa dilerima i uzimaju mesecni reket da ih nebi poslali u bajbok,zaplene u akciji pa vrate na ulicu preko svojih ljudi,pa posle od tih para salju decu na eskurziju ti kao i koriste mozak.imas i pandure koji redovno vare pogotovo ona "sport ekipa iz dzipa" tkzn interventna.Filing im je da su uhvatili boga za onu stvar,pa ajde sada malo da pokazujemo moc i sirimo pluca tako sto cemo izmaltretirati par klinaca duvaca...imas i one stacionirane takozvane cuvare u kucicama e njih bas briga sta se desava,oni prespavaju radno vreme...sve u svemu polemisati sa drotom o cannabisu ti je zamaranje ganglija.i nije ni malo lako promeniti svest naciji koja smatra da je cannabis droga,jos uvek je sve konzervativno sto se tice starije ekipe kod nas na balkanu...
maverickAMBASADOR

sep 2013.

E, nemoj da te mialjenje jednog slu ajnog drota toliko isfrustrira, ima i meu njima dosta konzumenata, a bome ima i onih koji se bave "biznisom". A sad taj jedan individualac, ne da nije "veliki" (kako spominjea u naslovu), nego je nebitan pijun i u nepreglednom moru ostalih pijun ia koji tvore, a to je najbitnije, IZVR`NU vlast. Policija je represivni dr~avni organ pomou kojeg dr~ava PROVODI zakone, a svi znamo kakvi ljudi posluano izvraavaju naredbe bez previae pitanja, a znamo i kako je lako biti prekvalificiran za policajca. Takva pitanja se uope ne postavljaju policajcima jer oni prosto izvraavaju zakon, pitanja se postavljaju onima koji DONOSE zakone, pa od njih mo~ea i o ekivati neki konstruktivniji odgovor.
He-ManLEGENDA

sep 2013.

Kriminalizacija kanabisa nije po ela na ovim prostorima, pa stoga nekakva inicjativa u vidu pokreta za legalizaciju koji bi imao efekta na trenutno stanje je niata drugo doli wishful thinking. Ve sam rekao; da se sutra na glavnom trgu skupi pola miliona ljudi u znak podrake za legalizaciju, apsolutno niata se ne bi promijenilo; a niti nee sve dok je na naslovnici svih novina ruaenje plo a s irilicom u Vukovaru. Do tad se bez spomena provla i novi pad BDP-a, atrajk viae od 50 tisua zaposlenih u zdravstvu, prodaja Croatia Airlines-a, shitstorm na Bliskom istoku i 3. svjetski rat na pomolu, itd., itd. ... Najbolje aanse imamo s lobiranjem za medicinski kanabis i to direkt prema vladi, dopisi, emailovi, obraanja preko novina i sli no. (uz naravno preobraanje bliskih osoba) Sve ostalo je uzaludno, a i uostalom USA e uskoro kompletno legalizirati kanabis na podru ju svih sjedinjenih dr~ava, nakon toga (ili tokom) mo~emo o ekivati reakciju i akciju EU i UN-a. A budui da smo eto "napokon" u toj uniji, vjerovatno e i naaim grija ima fotelja doi iz guzice u glavu. (osim ako nas ne izbace iz EU prije toga :vb_kez:) p.s. takoer "poznajem" par policajaca koji shvaaju da vutra nema nikakve veze i usporedbe s ostalim drogama i ovisno o situaciji uope se ne zamaraju tako trivijalnim stvarima ( ak i prije dekriminalizacije 2013e)
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

ma nene,niste shvatili poantu onoga ato sam ja htjela rei.. on kao ovjek,iako je policajac mo~e imati druga ije mialjenje.. dakle,mo~e rei da je to dobro, ali da ~ivimo u dr~avi kakvoj ~ivimo i da on ne mo~e niata protiv toga..osim toga,mogao je i biti puno ljubazniji..umjesto da mi je prijetio nekim svojim djelima koje mo~e napraviti jer je za njih ovlaaten..da izvinete..poserem se na njega i njegove ovlasti.. poanta ovoga je bila,da sam uala u argumentiranu raspravu sa njime,zna i nisam bila ni bahata ni bezobrazna,ni ovakva ni onakva.. iala sam voditi razgovor 1:1..nisam ja njemu postavljala nikakva pitanja zaato je to ovako,a ne druga ije..postavila sam mu pitanja koja su meni mogla iznijeti njegovo stajaliate.. gore i piae da sam ljuta i ogor ena zbog ograni enosti primitivnih umova,ne zbog zakona.. i ka~em..sve dok ljudi imaju takvo mialjenje,vodit e se borba protiv vjetrenja a..if you know what i mean..
He-ManLEGENDA

sep 2013.

Ma ne brini, totalno je jasno o emu pri aa. (barem meni :icon_razz: ) A ova moja mala digresija je isto onako reda radi; nema se baa previae pametnog za nadodati na ovu temu. Ali kao ato je i mavercik spomenuo, sto ljudi sto udi. Bitno je samo ustrajati i ne posustati u obrazovanju okoline poradi manjeg broja glupih pojedinaca ili ak veine, sasvim irelevantno. U takvim trenutcima vrlo lako se da procijeniti situacija i relativno dobro razaznati krajnji ishod rasprave, ili pri aa zidu ili vidia odreene pomake, choice is yours. =) Veina ljudi nema razvijeno kriti ko razmialjanje, joa ako se uz to pogodi natprosje no nizak IQ i loaa edukacija; bojim se da nema tu kruha. "The only true wisdom is in knowing you know nothing." So Crates "Be excellent to each other." Bill's gospel and party on dudes :respect:

sep 2013.

fali kriti kog razmialjanja, kao i atoata toga, time i objektivnosti! dizzi, nisan o ekivala da se prije upuatanja u razgovor nisi pripremila na takav ishod situacije.. prije postavljanja pitanja.. nemoj se opet iznenaditi kad ti ka~en da veina njih dijele isto mialjenje kad je u pitanju to, to jest, bilo koja ilegalna radnja ili djelatnost! nema jebenog smisla dok neuzmu knjigu u ruke i obrazuju se malo.. o ekivala si da e mu jedan razgovor s tobom biti dovoljan da promijeni agregatno stanje iz krutog u tekue? .. tek posli objavljivanja pro itala maverickov post koji je sve pojasnia.. nisan ni morala ja..
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

..iskreno,ja sam osoba koja je potpuno otvorena prema svemu..i vjerujem da postoje razli iti ljudi..tako da sam nekako kad sam se upustila u taj razgovor potajno u sebi htjela da dobijem neku pozitivnu informaciju od gospodina policajca..nisam ja o ekivala da e on meni rei..da je trava odli na,da je to neato najbolje ikad,da on zna da to poma~e.. ali najviae me razljutilo (i u tom trenutku sam htjela presko it preko stola za kojim je sjedio)..to kad je ignorirao sve moje postojee i utemeljene argumente,i na kraju usporedio travu sa eksplozijom atomske bombe..mislim,znam da je to njegovo bilo karikirano,zapravo..nadam se da je bilo.. ali ej..ako imaa koji gram mozga u glavi..ako sluaaa neke injenice koje ti ovjek iznosi,daj probaj se malo aktivirati oko toga..i razmisli o njima.. o ito je da nije dovoljan samo jedan razgovor,nadam se da se viae nikada ni neu nai u takvoj situaciji,i da neu morati voditi u takvoj situaciji te razgovore..ali svejedno mislim da je hrabar potez od mene to ato sam se upustila u takvu vrstu razgovora,na tom mjestu..ateta ato nisam imala pristup internetu..da jesam,bez problema bi mu otvorila par internetskih stranica da se obrazuje ovjek malo..i pokazala neke videe.. al ata ea..tko je glup,glup je..i nema tu sposobnost apsorpcije novih informacija kao ne eg korisnog ehehe
Z&NZMAJ

sep 2013.

Mogu dodati samo jedno :) Nekim Ljudima e prije metar u guzicu nego centimetar u glavu ;) Sad but true...

sep 2013.

Policajci oglupe poslje akademije jer im ispiru mozak, a veina ih je prirodno tupava jer im je to jedan od uvjeta da upadnea na akademiju. Ja neznam ata je tu tebi udno. Imao sam mnogo prijatelja u mladosti koji su danas policajci i to nisu ti ljudi koje sam ja poznavao i sa kojima sam bio jako dobar, jednostavno su im nabacili brain wash i ne ~ele prihvaati nove informacije jer bi im moglo doi do kratkog spoja u glavi od previae informacija koje su kontradiktorne njihovom u enju i shvaanju.
usrnameAMBASADOR

sep 2013.

Nejasno je da li je slu aj razgovora sa policajcem bio "nesretan" sam po sebi ili ipak zbog neke nevolje koja je zahtijevala intervenciju policajca, al ostavimo to sad. Mo~da do tvog "razo aranja" njegovom zatupljenoau ne bi doalo da TI nisi povela razgovor voena znati~eljom, a zapravo ~eljom da TI budea ta koja e promijeniti NJEGOVE stavove ili ga "probuditi". Postoji li mogunost da je tvoja frustracija ipak proizaala tek iz (nerealnog) o ekivanja da ea agresijom (ipak si ti zapo ela razgovor) i la~ima (anoreksija) promijeniti tua mialjenja i stavove? "Druatvo" kao objekt ne postoji, ali smo kao pojedinci ipak dio te neke zajednice na koju mo~emo djelovati jedino indirektno, odnosno iznutra, djelovanjem u nama samima. Svako drugo djelovanje nad drugima je niata drugo nego agresija koja donosi samo joa patnje, mo~da u drugom obliku, ali svejedno patnje. Dok god za svoje osjeaje/stanja okrivljavamo druge, vje no emo biti sputani. Pravi zatvor smo mi sami sebi i samo je naa izbor hoemo li iz njega izai ili ne. Niko drugi nas iz njega nee izbaviti. Rekli bi neki "prvo pometi u svojem dvoriatu". Svijet u kojem ~ivimo tek je odraz nas samih i naa je izbor kakav e on biti - uvijek je takav i bio. Pozdrav. :)

sep 2013.

Vecina njih se i pravi glupa..znaju oni dosta toga.. ali zasto bi se upustali u razgovor ako se kasnije to moze iskoristit protiv njih..nisu toliko glupi.. tvoj pasivno agresivan stav - big no no.. a njegov stav je odraz neznanja i negiranja..
kumoviAMBASADOR

sep 2013.

Ne znam sta se uopste upustas u rasparavu sa drotom prasinarom, to je isto kao da pokusavas nauciti glistu da skace kroz zapaljen obruc :D Na kraju krajeva, nemoj da si don Kihot, bolje budi gerila ;) Doci ce i nase vrijeme, a do tada shhhh i udri gdje najvise boli: UZGAJAJ !!!
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Policiju se draga moja ne uvjerava rije ima, njih se uvjerava kovertama, ato je deblja koverta to si ti viae u pravu...
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

sve je to meni bilo jasno..da su oni korumpirani,da su oni glupi i priglupi,da su aupci koliko god mogu biti jer valjda te ovlasti koje imaju smatraju da mogu iskoristiti kad god i nad kime god, ato im daje neku osobnu satisfakciju.. Moj stav uope nije bio pasivno agresivan,nije bio uope agresivan..pri ala sam normalnim tonom,jer mi je bilo re eno "ako se budea bahatila i bila bezobrazna,dobit ea 1000kn veu kaznu"..nebitno..ja nisam nikoga htjela uvjeriti u neato,svatko je individua na svoj na in,i kao takva individua,mo~e i ne mora prihvaati nove injenice. Ne znam gdje ste vi vidjeli agresiju u mom postu,to ato sam ja bila frustrirana i ato sam htjela sko iti na njega je bilo samo zato jer su njegovi komentari bili glupi.. Mo~da ovako itajui ne mo~ete do~ivjeti stvarnu te~inu te situacije,onoga ato sam ja govorila i onoga ato je on na to odgovarao. Nisam ja o ekivala da e on meni rei da e evo,samo za mene legalizirat marihuanu i da emo si mi zapalit kad zavrai posao samnom. Kao ato sam rekla,la~nom injenicom da imam anoreksiju sam se iskoristila upravo iz tog razloga jer je mogao vidjeti konkretan dokaz djelovanja marihuane na tome. Ali,nije problem u tome ato ja nisam uspjela promijeniti njegovo mialjenje,problem je u tome ato on nije uope bio voljan uti iata vezano za to.. usrname..btw..nebih se slo~ila sa tobom da na druatvo ne mo~ea izravno djelovati,kako su onda i nastali svi pokreti? treba se po eti malim koracima i airiti ih prema druatvu. Ako ljudima,koji informacije dobivaju samo iz medija ne prenosia neke druge informacije,koje ne mogu uti od drugih,nego recimo jedino od tebe (jer si im ti neki bli~i lan ili ato ve),kako o ekujea da e se druatvo po eti mijenjati,tj prvenstveno njihov mentalni sklop? Razgovor koji sam vodila bih nazvala agresijom u slu aju da je moj sugovornik odmah rekao da ne ~eli voditi taj razgovor,a ja da sam nastavila.. Nije bio prisiljen voditi taj razgovor,tako da nikakve agresije nije postojalo,on je nastavio samnom voditi razgovor smatrajui da su njegovi argumenti sasvim opravdani i sasvim na mjestu.
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

o jao..ja sam mislila da u od vas dobiti barem neke korisne komentare,da emo zajedni ki moi proi kroz ovu temu,podijeliti neka zajedni ka mialjenja o njoj,nasmijati se gluposti sustava.. bez ikakavih osuivanja.. bezveze baa,odustajem..ajde pozdrav.
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

hahahah..good one moram priznati..gledaj,daleko ste od istine,jer ne znate ata sam ja htjela postii.. ok priznajem,mo~da sam imala nerealna o ekivanja,jer sam ja zaista o ekivala da bi ovjek mo~da mogao rei koju pametnu..ali hej..ipak je on policajac.. no,ja sam svejedno odlu ila ii glavom kroz zid,kao i uvijek..nisam niata postigla,osim osobnog zadovoljstva jer sam napravila neato ato bi se malo mojih prijatelja usudilo napraviti..i nije mi ~ao.. ali nemo~ete mi govoriti da sam imala egoisti na o ekivanja,da sam bila arogantna ili kakva god..

sep 2013.

Hahaha.. oces reci da su nasi komentari beskorisni? A sta ti pametnoga moremo reci vise? Da smo svi isli pricati sa pandurima, naisli bi isto na zid. hladan zid.. ti se i dalje cudis.. nama.. ne sebi.. potrosila si svoje dragocjene vrime, energiju i rici na tog pandura, ni da si jos tolika nebi mogla postic to sta si tila.. i to je to.. jebiga!! To je sve sta ti mogu rec.. ovo je za prezadnji post.. a zadnjim si sve rekla i sama..
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

meh..svejedno mislim da moja borba 1:1 nije bila uzaludna..nalazila sam se u policijskoj postaji,kada je ovjek kao prvo rekao da je marihuana droga,kao drugo nazvao sve ganja ljude drogeraaima..i rekao je na kraju da je to sve u naaoj glavi.. e pa oprostite mi,ja na to nisam mogla autiti,i dala sam mu argumente koji su mogli pobiti sve ono ato je rekao..i jesu..nije bitno da li sam ja promijenila njegovo mialjenje,bitno je da ovjek viae nije imao niata za rei i zaautio je..meni je to u tom trenutku bilo dovoljno shvaam vaae stajaliate,ni ja se ne bih upuatala u ikakvu raspravu sa ljudima za koje znam da nemaju sposobnost upijanja i prihvaanja novih stvari,pogotovo ne o tome..ali u situaciji kad ste ionako ve u policijskoj postaji,sa kaznom koja vam ne gine..jedino ato mo~ete je zapo eti argumentiranu raspravu.. i joa jednom ka~em nije mi ~ao ato sam povela tu raspravu,radije bi da je zapo ela,nego da sam autila i u sebi gorila na sve njegove izjave..Nema gore stvari od autnje,pogotovo u trenutku kad je potrebna neka promjena.. i nije da sam izgubila svoje dragocjeno vrijeme..ionako sam morala ekati da mi napiae kaznu..pa je to bilo onako..meanwhile kako se to ka~e,,:D
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

ma dobro,mo~da i da..ali ~ena sam jebemu..i stvarno je bilo teako autjet..kada su rekli da smo drogeraai..

sep 2013.

Ma sta ja tebi prican.. u tvojoj situaciji bi jos gore istupila..jos agresivnije.. pise ti kaznu a ti s njin ulipo.. cc..
jesamZMAJ

sep 2013.

Dizzie, ja te apsolutno ku~im i podr~avam.Osobno zadovoljstvo, ma kolko nekad bilo i za druge bedasto, je neprocjenjivo. Dobro si joa i proala. Da je tko imao podr~ati g. Klaria kad se zalagao za mogunost uzgoja 2 biljke za osobne potrebe kad se radio nacrt za dekriminalizaciju, mo~da bi dobili 1 biljku, ili bar nov ane kazne,a ne zatvor il kak se kojem sucu digne ili spusti. Hajde podijeli s nama ato te snaalo i koliku kaznu si dobila. :wave:
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

eee..hvala ti.. upravo o tome govorim.. o situacijama kada bi trebao biti manji od makovog zrna,ali opet idea u korist svojih stajaliata i osobnih interesa.. a niata,prvo su se prema meni ponijeli kao da imam kilu nekog nuklearnog otrova sa sobom,a ne gram trave..:D teta mi je stavila ruku u sise i ga e ..jej. :kenny_revenge: nakon toga su me cijelu ispregledali,i doslovce im je sve na meni bilo sumnjivo,ali ok..ja sam bila mirna i stalo~ena..mislim da je to rizik koji moraa imati kada sa sobom nosia travu,pa makar to bio i gram.. kada sam doala u postaju..pitali su me samo gdje sam nabavila.. naravno moj diler :love001: ..ostao si netaknut.. :) kasnije su izvagali te~inu,sa vreicama naravno..da bude ato vea koli ina,a ja ato vei kriminalac..sa vreicama je koli ina bila 1,4g..a za to minimalna kazna od 5000kn + 500 kn sudskih troakova.. imam joa 2 dana da platim u roku 8 dana,kako bi mi se iznos smanjio na 2/3 (iznosi 3333,33kn + 500kn sudskih troakova) ali naravno..neu biti dio tih koji imaju tolike pare za to..buuhuu..

sep 2013.

a ~a mi je ata te to snaalo.. jebiga.. sramotno.. mislin.. 1.4g.. za popizdit.. krajnje je vrime da se stvari promine.. da su okolnosti bile druga ije, mo~da bi te i posluaa u vezi onoga.. ali u takvoj, sve je protiv tebe bilo..
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

a tko ga hebe..imala sam volje u tom trenutku ostati sabrana i iako nas je sve nazvao narkomanima,ja sam po ela pri u o marihuani kao lijeku..fuck yeah :dada
Z&NZMAJ

sep 2013.

Ja bih vas sve pitao dal vas je sram kad generalizirate i nazivate ljude odreene struke glupanima i idiotima samo na ra un njihove struke? Zadnji sam koji e braniti drotove, ali nije kul ovako se ponaaati. Btw, draga med. djelatnice :) Jel ti itaa komentare na naaoj medicini. I tamo se pljuje puno, samo ne po muriji... kako se osjeaa kad to vidia? S druge strane, sad kad vidim koje su okolnosti dovele do toga razgovora sa doti nim mr. gicom :D u potpunosti razumijem i podr~avam tvoj nastup :thumb:
jesamZMAJ

sep 2013.

to ato ti se dogodilo je straano i u~asno poni~avajue, ali ajde, bar je bila ~ena, evo, zaista mi nije jasno kako su si to dozvolili, mislim da to nije standardni postupak i nemaju pravo na to ponizili su te i joa hoe naplatiti 5 000 kn :thumbsdown: :violent018: :2flip:
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Pa,osjeam se sasvim ok. Iako sam dio medicinske struke,nisam onaj dio zatupljenih osoba koje ne pristaju na nove spoznaje,na nove metode i na ine lije enja. Po mojim saznanjima, tu se vidi tvoja veli ina i tvoja airina uma. Nije pametan onaj tko je na itan i tko puno toga zna, isto kao ato nije glup onaj tko malo toga zna..ali i glupa i pametna osoba mogu biti pametnije ako proaire svoje vidike,ako prihvate neke stvari..tj. niti ih ne moraju prihvatiti,bitno da znaju da postoje, da su sposobni sagledati na tu istu stvar sa svoje perspektive i sa perspektive onoga tko zagovara nove ideje. Konkretan primjer ti je moja struka,zna i stalno neke nove spoznaje,neato novo,nove metode lije enja i rehabilitacije. Naravno,da bi ti bio kvalitetan,ti trebaa poznavati sve to i ii u korak sa time, ali opet.iako sve to znam, radije izabirem prirodne metode lije enja...e that's the point.. I ono pitanje ako nas je sram,gledaj..imat u takvo razmialjanje o njima sve dok se ne susretnem sa nekim tko je ok i tko nema takvo primitivno razmialjanje. na~alost,pri ala sam sa jednim,ali oko mene u tom trenu je bilo puno viae njih..i svi su imali neke posprdne primitivne komentare..a i apsolutno u za osobu koja ide usporeivati travu sa atomskom bombom rei da je glupa..
kumoviAMBASADOR

sep 2013.

Jbg, zao mi te sto si pala al to ti dodje ko sastavni dio naseg hobija. U potpunosti te razumijem jer sam imao slicno iskustvo, samo naravno nisam prosao sa novcanom kaznom, nego kaznom zatvora za jedan minoran prekrsaj ( u pitanju je bilo cak 0.8 gr ) I sve to sto si ti njemu rekla stoji jer ce mu ostati u podsvjesti negdje, i to se tako i radi od usta do usta, od pojedinca do pojedinca, al opet to ti je bas onako don kihotovski jos uvijek a mjenja se i to, polako ali se mijenja. Eto :D
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

ato je,tu je,rekla sam ve negdje gore da je to rizik koji moraa imati sa sobom dok imaa travu.. istina,mislim da e joa du~e vremena proces legalizacije biti kao borba s vjetrenja ama..ali ako svi autimo i zatvaramo o i pred injenicama,neemo daleko dogurati. isto tako,ljuti me injenica da pao sa 1g ili sa 10g kazna je ista..:(
kumoviAMBASADOR

sep 2013.

Ma haj ba, sta se sekiras sad, najgore je proslo. Sjedi oguli jabuku, smotaj jedan i opusti se :D
DomarPOZNAVALAC

sep 2013.

Imala si realna ocekivanja, svaka osoba bi trebala imat sposobnost prihvaanja drugih mialjenja. Medutim trebala si davnih dana shvatiti da se to ne desi svaki put. Previse te je to za udilo, mi smo veterani u tzv objasnjavanju kamenu, pa smo svi vremenom postali cini ni prema cjeloj pri i, ali nek te to ne obeshrabri, nekad ea naletit na normalnog sugovornika do kojeg ces mo~da doprjet...
Regular joeISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Nije u redu vrijedjati covjeka zato sto ima svoje misljenje a k tome i on je covjek koji ima svoj posao i prehranjuje obitelj,evo da ti vratim vjeru u policajce,ja imam prijatelja policajca koji nije nikada konzumirao vutru al cvrsto vjeruje da to nije droga i nesmatra je takvom,eto.
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

e,iako ja nisam to do~ivjela,drago mi je uti da takvi zbilja postoje.. nisam ja generalizirala sve,ali samo onih par pojedinaca (jedno 10ak njih koji su se nalazili u toj prostoriji)..isto tako znam i policajce koji se policijskom odorom i policijskim slu~benim vozilom koriste da bi mogli dilati dalje..dakle ima ih svakakvih..i toga sam svjesna.. ali recimo,u mom slu aju, ovjek je really bio glup,on se meni prijetio nekim svojim "ovlastima" koje ima..a ja sjedim preko puta njega mirna ko bubica..to je glup potez.. i glupo mi je da se ovjek koristi nekim svojim ovlastima da bi kod nekoga mogao "utjerivati strah",stvarati neki kvazi autoritet nad osobom i tim postupcima lije iti neke svoje frustracije..takva osoba zaista zaslu~uje biti nazvana glupom.. Ina e nisam tip osobe koji e nekoga omalova~avati ili suditi po ne emu,to sam i gore spomenula,da sam izgeneralizirala za osobe koje su se naale u toj prostoriji,sposobna sam uvijek gledati situaciju sa obje strane i uvijek sam tolerantna prema svemu,ali to zatupljeno stvorenje nije uope zaslu~ilo niti jedan postotak moje tolerancije. Zapravo je on bio bahat i cini an i mislio je da je postigao ne znam ata,dok sam ja sa druge strane bila ful smirena i davala mu razno razne argumente da malo razmisli o svojoj pri i..nisam bila uspjeana u realizaciji svog cilja,ali mi je drago to da sam zapo ela sa pri om jer sam se osjeala nekako iznad njega..:D :joint2: bless :rasta1:

sep 2013.

Ne razumjem uope o emu se raspravlja ovdje :sad2: . Uzaludno tupljenje zubi.
kumoviAMBASADOR

sep 2013.

Ma cura se uzbudila jer je pala :D pa da sebi malo oduska da ;)
He-ManLEGENDA

sep 2013.

Jedan prigodni citat kojeg sam se danas prisjetio. adaptirao Sir Ken Robinson :thumb:
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

uf uf uf..definitivno citat kojeg bi svi trebali pro itati,sna~an citat koji na neizravan na in govori puno toga. Hvala ti za postanje ovog citata u mojoj temi..:)

dec 2013.

Malo bih ozivio temu,jer ne bih zelio da krsim pravilnik i da otvaram nesto slicno samom nazivu ove teme "Zasto ne mozemo protiv velikih" Procitah cijelu temu,i vidim da je neko napisao (i sa tim se slazem jer jeste tako) da nisu policajci ti koji donose zakon,nego vlast. Oni su ti "veliki" a policija samo to sprovodi. Uglavnom ne bih da duzim,ali nikako da se otmem razmisljanju,ako se neki zakon donosi,zar vlast ne bi trebala imati jake razloge i argumente zbog cega bi nesto trebali zakonom zabraniti? (u nasem slucaju marihuane) Hocu reci,toliko dokaza,naucnih istrazivanja, medicinskog gledista i sta sve ne u korist ove prirodom date biljke a ni jedan jak argument protiv osim sto je blagi opijat. Kako pored svega toga ne mozemo doci do legalizacije? Toliko ljudi umrlo od alkohola a on je sve samo nije nelegalan. Od vutre NIKO! Mislim da naa put za legalizacijom (bar dekriminalizacijom) treba ici sa ovog aspekta. Zaista mi je nejasno zasto ne mozemo protiv velikih? (izvinite sto sam se raspisao, upusio sam se a nije ni svanulo,cijelu noc listam teme po forumu pa sam se morao malo razbuditi) :spliff:

dec 2013.

"Zaista mi je nejasno zasto ne mozemo protiv velikih?" Moras puno da jedes, da porastes veliki, pa ce ti biti jasno da se i protiv velikih moze :)
PuRgEr&BoYsISTRAŽIVAČ

dec 2013.

Pa sve se moze u zivotu ,ali nekad i neide bas toliko brzo koliko bih zeleli,ali svakako ne treba odustajati od svog cilj ma koliko god bio veliki onaj koji ti nesto brani...oni neka brane a mi ce mo opet po nasem dimiti nasu marih.pa na kraju opet nista veliko nisu napravili....

dec 2013.

Nadam da se zezas...
Z&NZMAJ

dec 2013.

Ma jok, ozbiljan je :icon_lol:

dec 2013.

U Hrv kad se legalizira ganja, dr~ava regulira sadi, daje dozvole... vec vidim naslov u novinama... "Ministar prenamjenio svoje graevinsko zemljiate u poljoprivredno bez valjane dokumentacije." ili "farbali grow roomove za 200e po kvadratu" :cool44:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se