VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaLegalizacija marihuane u Srbiji
LEGACY

Legalizacija marihuane u Srbiji

343 odgovora36,392 pregleda
Pozz planiram da otvorim sajt vezan za legalizaciju marihuane u Srbiji, na sajtu ce ljudi moci da popune mali formular i time ce dati doprinos legalizaciji. Zanima me misljenje clanova foruma o tome, da li ima neke sanse da to uspe itd? :)

jun 2011.

Ako si premijer srbije mo~da uspijea.
Zamolio bih sve koji su za legalizaciju marihuane u Srbiji da potpisu ovu peticiju Legalizacija marihuane u Srbiji - Peticije24.com Ukoliko postoji mogucnost zamolio bih i administratora/moderatora za sticky.

jun 2011.

Pa nema bas sta da se stavi za sticky. Ajde kad pokrenete nesto onda javite i stavljamo za sticky. Ovako prakticno nema nista osim online peticije.
Bob _MarleyENTUZIJASTA

jun 2011.

Bar ako nista drugo drzimo ti fige,samo naprijed ali tesko je napraviti nesta tako samo preko jedne web stranice...U svakom slucaju dobra ideja :clap:
He-ManLEGENDA

jun 2011.

Odli no ;) Zna i Srbija bi bila prva zemlja u svijetu s legaliziranim Kanabisom .... extra
Hvala na podrsci, ja bih bio najsrecniji da ovako nesto uspe kod nas mada i sam znam da su male sanse s' obzirom u kakvom drustvu punom predrasuda zivimo. Ipak ako su mogli da odobre gej paradu ovo ne bi trebalo da predstavlja problem.
He-ManLEGENDA

jun 2011.

Ok, da ti malo ubijem snove, od legalizacije niata jer niti jedna zemlja u svijetu nema legalizirano niti e imati tako uskoro. Tako da ti je u startu peticija krivo postavljena, mo~da bi imalo viae smisla da je preina ia u dekriminalizacija.
Ne bih se bas slozio sa tobom, kao sto ovde mozemo videti ima nekoliko zemalja na nasoj planeti gde je marihuana legalizovana. Mada upravu si ti, prvi korak ka legalizaciji bi bio dekriminalizacija :) Bolje je poceti od manjeg, makar to da dobijemo, zato cu promeniti ime i cilj ove peticije. Hvala na savetu.
He-ManLEGENDA

jun 2011.

Piae "Essentially legal", Nizozemska, `panjolska etc. ali niti oni nemaju legaliziran Kanabis ve samo jedan vid veoma liberalne dekriminalizacije. Jedine zemlje koje bi mogle potpuno legalizirati su Taiwan i Vatikan :D Budui da nisu lanice UN-a pa ih ne ko e sporazumi o drogama.

jun 2011.

Tokom ovih godina rada na ovom sajtu potpisao sam 3-4 peticije. Kao sto sam prije rekao ja znam da vodim forum ali ne mogu se bavit politickim stvarima jer jednostavno to nije moja uloga. Uvjek smo bili za da podrzimo svakoga ko ima volje za inicijativu medjutim realno nama ne treba jos jedna online peticija. Nama trebaju ozbiljni ljudi da organizuju nevladine organizacije barem u Hrvatskoj i Srbiji. Da rade zajedno na pomaku korak po korak. Da vidimo oce li koji advokat, doktor, politicar izaci u susret ovoj biljci barem u medicinske svrhe. Ko zna mozda se i proslavi i obogati :) U americi su mnogi doktori postali poznati i prodavali knjige pa zasto ne i neki nas da kaze nesto. ja mislim da sam 5 puta napisao ovakav post :) mozda se ja pravdam sto ne pocinjem offline ali jednostavno to nije moja uloga a i jedva stizem da forum odrzavam i sad da brojim lajkove :)

apr 2014.

Ja ocekujem kroz godinu dana legalizaciju trave u medicinske svrhe a kasnije i za sve koji to zele :D Lep napredak, glavna vest blic novina neki dan i sve komentari su na nasoj strani :)

apr 2014.

Previae o ekujea, srbija joa nije ni dekriminalizirala a kamoli da odmah legalizira. Ide se korak po korak. Kod nas u HR jest dekriminalizirana pa smo realno gledajui od legalizacije u medicinske svrhe joa daleko bar 5 do 7 godina. Pre pre pre optimisti an si Monstere moj ;)
stara babaPOZNAVALAC

apr 2014.

al ajd ovo je smjeano, nisu imali dost negativnih strana pa su napisali: -poveanje krvnog pritiska -poremeaj u radu srca -ubrzani rad srca meni to sve troje isto zvu i,al u nedostatku argumenata ajmo ponavljat. isto blaenje tako drage biljke...

apr 2014.

Imam jednu ideju, koja po mojem misljenju je veoma izvodljiva zato sto se itekako tice zakona. Legalizacija je naravno, nasa najveca zelja. Ne znam da li se neko od vas zapitao sta bi sve bilo potrebno da se tako nesto i ostvari . Moja ideja je veoma prosta, izmena zakona tj. ustava, zahteva 30 hiljada potpisa gradjana drzave, da li mislite da nas ima toliko ? :) Verovali ili ne, to je sve sto nam je potrebno da ostvarimo nase pravo na slobodu :) P.S. nadam se da ovakva tema i njen sadrzaj nije prilozena ranije,unapred se izvinjavam ako jeste .
BladeZMAJ

apr 2014.

Bar 100 puta do sad...

apr 2014.

Iskreno mislim da od nas 6-7 miliona ima bar 100 hiljada koji bi potpisali takvu peticiju, a ono sto nam fali je grupa ljudi koja ce dati svoj trud ...
stara babaPOZNAVALAC

apr 2014.

nije to ustavna kategorija.

apr 2014.

pa hteo sam da napomenem da je ista stvar kao i "gay parada" koja je takodje bila "strana" u nasoj drzavi pa su dobili deo svojih prava , tako isto mislim da mi imamo neku sansu kao i oni .. edit: Kobasica: obrati pa~nju na to ata pri aa
puRaISTRAŽIVAČ

apr 2014.

ima sanse znam da 99% ljudi oko mene pusi dok pre 10 godina nije bilo tako ..
SKTAMBASADOR

apr 2014.

bas zbog toga sto 99% ljudi pusi i jeste na takvom udaru jel je drzava i drustvo vide kao problem koji je u ekspanziji. bas zbog takvih koji je koriste u rekreativne svrhe i jeste toliko tesko da mi koji imamo zdravstvene tegobe i koristimo kanabis kao lek imamo jako male sanse da nam odobre koriscenje u medicinske svrhe.

apr 2014.

Ne bih se slozio da su drustvo i rekreativni korisnici primarni razlog protiv legalizacije. Bolesnici su osnovni izvor ogromnog profita farmaceutske industrije, a ne zdrave osobe. Tobozna briga za drustvo je povod da se nastave bogatiti na prodaji lijekova i "zdravlja". Ukoliko konoplju legalizuju za medicinsku upotrebu po autizmu je prihvataju kao lijek, a lijek koji slobodno raste u prirodi nije profitabilan, a gdje nema profita nema ni interesa, a jos manje ga ima ako bi taj prirodni lijek potisuo sijaset ljekova na kojima farmacija previse zaradjuje da bi se te zarade odrekli.

jun 2014.

dal je ovo istina ili neka navlakuaa http://www.telegraf.rs/vesti/1011529-duvajte-slobodno-u-srbiji-ce-od-1-jula-biti-legalizovana-marihuana-foto

jun 2014.

sve ti pise na kraju u tagovima, pricalo se o tome pocetkom aprila :)
Pop ArtENTUZIJASTA

jun 2014.

Ma da je samo dopuateno ubost u vrtlu 2-3 biljke, sasvin dovoljno, a sad jel legal ili essentially legal je totalno neva~no :smoke18:
GreenManAMBASADOR

jun 2014.

Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa : http://irka.org.rs/ https://www.facebook.com/LegalizacijaKanabisaSrbija Povezimo se ljudi...udruzimo se...ohrabrimo jedni druge....ZAJEDNO SMO JACI I SAMO TAKO MOZEMO DO CILJA!!!! :smoke18:
KarlitosPOZNAVALAC

feb 2015.

Ne znam da li je neko od clanova iz Republike Srbije u toku,ali http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1441590-revolucionarno-srpski-politicari-dali-glas-za-legalizaciju-marihuane-u-srbiji IRKA je pre par dana podnela Ministarstvu zdravlja predlog novog zakona o psihoaktivnim supstancama i Agenciji za konoplju i mak. Daleko je ovo od nas,ali neka bar ljudima omoguce lek.Drago mi je sto ovo cujem.Samo ako nije prevara,sto je u Srbiji vrlo verovatno :) Hail Mary!

feb 2015.

ostaje da cekamo i vidimo sta ce ministarstvo odgovoriti
nerpZMAJ

feb 2015.

Sve zavisi koliko im savetnici kazu da ce im uticati na rejting...

maj 2015.

D7NAYVwhTos

maj 2015.

iz klipa ne vidim koliko je to blizu, al nek nam je sretno :)
Mozda sad kad su poceli da ih gadjaju kamenjem i jure nozevima puste malo narod da se opusta... A mozda i samo pojacaju obezbedjenje. Ko zna...
nerpZMAJ

nov 2015.

Jos uvek se ne pominju detalji, ali cenim da ce legalizacija u med. svrhe biti slicna/ista kao u Hrvatskoj. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/602841/USKORO-ODLUKA-Kanabis-kao-legalan-lek Ono sto me najvise interesuje se nigde ne pominje, a to je uzgoj za vlastite potrebe. Ne ocekujem da uzgoj bude legalan kao u nekim juznoamerickim drzavama, ali bi dekriminalizacija do 6 biljaka itekako znacila.

nov 2015.

mislim da sam neki dan video vest da ce se uvoziti ulje, odnosno ako dobijes recept za preparate/lek na bazi kanabisa onda ides na neku listu za narucivanje??? budalastina, samo da neko zaradi na nesreci drugih!
nerpZMAJ

nov 2015.

Ocigledno je da uzgoj nece tolerisati, bar jos neko vreme. Ukoliko bi dekriminalizovali uzgoj do recimo 6 biljaka, pa neka ih i vade ako naidju na njih, mnogo bi nam znacilo jer smo po sadasnjem zakonu izjednaceni sa pravim kriminalcima. A plave svinje ne zanima jel za tebe ili za dalju prodaju kada te provale, njima je totalno svejedno. Samo cekaju da se slikaju pored biljke od 15 kila lisca i grana, i da tu tezinu upisu u svoj izvestaj.
wileecoyoteENTUZIJASTA

nov 2015.

na ~alost je tako.po mom mialjenju e upravo to i da urade,pustie par preparata koji nisu ono pravo nego samo mazanje o iju, isto da zapuae usta bolesnima i udru~enju koje protestuje ve mesecima ako ne i godinama.Daj Bo~e da bar puste licencirano ulje a ne samo "preparate"

okt 2017.

i to je srbija, gase neformalne grupe po fejsu :D

okt 2017.

Zalosno. I mi smo dobijali prijetnje da se smirimo jos prije 10 godina od prvog marihuana marsa. Ma i taj fejbuk je sranje kad moze bilo koji politicar da ga gasi.
PrculaAMBASADOR

okt 2017.

Neke zemlje su na dobrom putu ato se ti e legalizacije. Srbija kao Srbija e na ~alost biti poslednja i to kada bude primorana od mudonja. Moraa to gledati iz viae uglova. Recimo evo jedan zanimljiv pogled iz samo jednog ugla. Ako sam ja Boss ( vrh Srbije ) I zaraujem u ovoj propaloj zemlji ( po mog glediatu) joa samo na drogama, Zaato bi legalizovao i dozvolio da mi se joa gomila ljudi meaa u posao i smanjuje mi zaradu? Dakle, dr~ava koja je skoro sve svoje fabrike i resurse rasprodala ostala je joa jedina jebada oko "Kosova" E sad se vi pitate koji andrak ovaj drobi sada o Kosovu! ? :D Pa Kosovo im je filter za svu drogu iz Albanije i Turske. Kome to nije jesno jbg. Dakle koliko god da su retardirani ovi naai u vrhu ne verujem da e sei poslednju granu na kojoj sede. Eto mog pogleda iz jednog ugla. `to bi se reklo " kako god da se okrenea, dupe ti je pozadi" !

nov 2017.

nov 2017.

a gde je tu da pusenje cigareta izaziva rak pluca, da alkohol izaziva cirozu jetre, i mnogo gora i strasnija obolenja. a te stvari su legalne. i svi to znaju. ali igleda da nasim vlastima vise odgovara ilegalna prodaja mislim bolja je zarada za njih. kada ce se probuditi svest u narodu ne znam.

nov 2017.

Smotuljak trave 14.11.2017 Romana Klem Posle toliko godina joa uvek se mo~e uti i do~iveti, kada je u nekom baru najbolje, mora se prekinuti ili ak napustiti zabava i odmor, pod prisilom sa groznim re ima i delima. esto se u barovima, klubovima, diskotekama obavlja rutinska kontrola. Doe tzv. interventna policija i to sa najmanje dva automobila, ili sa punim maricama...dobro opremljenih policajaca. Sledi identifikacija zate enih, nezadovoljnih gostiju i otpor vlasnika, ili ugostiteljskog radnika. Uvek se nastupa sa pretnjama, kao ato su: Stiaaj muziku, ili u sve ~ice da po upam i odnesem opremu, pali svetla. Obavezno se odmah piau neke prijave, a ko slu ajno nema li nu kartu ide u maricu i u stanicu. Gosti se pretresaju i odjednom nastane nasilno i agresivno stanje prisutno kod svih. Jednom prilikom u baru je bila ~urka, mladi su se zabavljali i plesali, igrali, bili radosni. Doala je policija. Legitimisali su goste, svi su imali li ne karte, muzika se utiaala, ali se zabava nastavila. Neki momak, oko dvadeset i dve, tri godine, se malo viae smejao, pa su ga izveli napolje, pribili uza zid i izvadili iz d~epova gomilu papiria od cigareta, koje su se tada sakupljali za neku nagradnu igru. Pomalo besni ato nisu niata drugo naali, malo su ga viae pribijali uza zid, malo viae nego ato mi se dopalo. A da je slu ajno imao smotuljak trave, uhapsili bi ga i napravio bi se od njega pravi kriminalac. Poato sam primetila kako ga guraju, uznemirila sam se, jer i ja imam decu, a i oni mo~da imaju decu, pa sam pitala: Da li biste voleli da neko vaae dete ovako gura iz istog mira? Odmah se obustavilo i guranje i cela akcija, jer momak nije imao niata nedozvoljeno. Seli su u vozila i otiali. Pa, zar ovakva pitanja treba da postavljamo da bi se neki problem ii reaili? Ili se hoe na problem i, oko obavezne kontrole, izgraditi veliki nereaivi problemi, da se napravi rat. Ako ovek male probleme pokuaava nasiljem da reai, pa onda se ne treba uditi da se veliki problemi reaavaju ratovanjima. U ovoj situaciji je problem mogao da nastane, jer se momak smejao novonastaloj euforiji, a mnogi su dobacivali i bunili se i nisu ih pribijali. Od zabavljanja, smeha, igranja, dru~enja, odjednom muk i rutinska kontrola. Lepo je kada se ljudi zabavljaju, opuataju, pa i kada se kanabis koristi. Kanabis se smatra kao najopasnije neato ato postoji na planeti, a niko joa nije umro samo od kanabisa. I zbog te biljke da se ljudi i mladi i stariji tako zlostavljaju, to je straano. Nasilje nad korisnicima kanabisa traje decenijama, a (ne)~eljni efekat je smeh. I to je problem, ljudi se smeju. Mnogo ljudi je zbog jednog smotuljka u nekoj rutinskoj kontroli, proalo najgori period ~ivota i mnogi imaju posledice od robije. estiti, poateni, nasmejani, mladi ljudi se svrstavaju u grupu najokorelijh kriminalaca. Ljudi koji ni mrava ne bi zgazili. Ljudi, koji i neznajui koliko je korisno ato ponekad imaju smotuljak, bivaju maltretirani i zlostavljani isto, ili joa gore, od onog koji je pedofil, ili silovatelj, ili nasilnik, ili tukad~ija... Mlad ovek koji je u sebe uneo, ak korisnu, biljku, se ka~njava isto kao onaj koji je nekom drugom naneo zlo. I zbog tih ljudi, koji mo~da imaju smotuljak, se organizuje rutinska kontrola, sve pod izgovorom da se tra~i oru~je, ili ko zna koja droga. Ve decenijama je radost progonjena i mnogi ovozemaljski zakoni su upereni protiv ove nosti. Za promene nikad nije kasno. http://www.konkretno.co.rs/politika-i-drustvo/drustvo/smotuljak-trave

nov 2017.

U ovome i jeste problem. Bezbrizni i nasmejani ljudi su problem po drzavu. Oni hoce da ljudi zive u strahu, jer samo tako imaju kontrolu nad istim. Jer kad je covjek bezbrizan boli ga uvo za bilo sta, ponajvise za vlast.

nov 2017.

-UrUWXsmWV4

dec 2017.

ladno nisu glasali ni da se predlog zakona stavi na dnevni red, samo 17 poslanika za, ostali ni da mrdnu, ignorancija totalna :( bilo pre neki dan, ali sam cekao da se pojavi klip na tjubu, za sada nista od toga, stoga stavljam samo print o ishodu glasanja posle obrazlozenja predloga zakona: CG5 X5 ?> ?@28 ?CB C !:C?HB8=8 !@18X5 ?@54;>65= 70:>= > ;530;870F8X8 :0=018A>2>3 CY0 70 <548F8=A:5 A2@E5. 530;870F8X0 18 >;0:H0;0 A20:>4=52=8 682>B 45A5B8=5 E8Y040 1>;5A=8E YC48. !0<> X5 17 ?>A;0=8:0 3;0A0;> 40 A5 AB028 =0 4=52=8 @54. AB0;8 A5 =8AC =8 ?>B@C48;8 40 3;0A0XC. e da, ovo je bio predlog d3el2kSpJ6Y
Minja3LEGENDA

dec 2017.

e, da .. i na sve to - pre ili posle toga svejedno - isplivaju neke mutne radnje ili optu~be za mutne radnje koje su prosto neverovatne.. ve neko vreme razmialjam da li uopate o tome da piaem ovde ili ne ... ali to potkazivanje i drukanje muriji me u~asava .. s druge strane preprodaja ulja sumnjivog kvaliteta s jedne strane a s druge puna usta obolelih i borbe za njihvoo dobro - to prevazilazi moje moi da razumem ... do ju e " elni" ljudi udru~enja sad se prepucavaju na javno, i na privatno koje posle neko skrinaotuje pa objavi .. i prave se tabori .. majke udru~enja, erke nova slaba udru~enja posvaanih i njihovih sledbenika i babe neformalna udru~enja za koja niko nije ni uo... fuj i bljak ... a dodatno u druatvance se ubacuje i proziva Alen Azari isteriva demona - koji mi je posle svega najvei frajer jer otvoreno jaae na nepresuanim talasima gluposti i zlobe ovog napa enog naroda ... Nas treba da prou avaju- ili nas ve prou avaju Elijeni - kao vrstu koja svoje kreativne sposobnosti koristi isklju ivo za destrukciju ... nego,, mene viae od ovoga brine radijus mirisa koji se airi sa 5 buduih biljaka u metrima - isto negde u nekom aibljaku - jer od slobode nema ni s. na vidiku :)
jesamZMAJ

dec 2017.

situation izgleda kao "podijeli pa vladaj"
hazeriZMAJ

dec 2017.

Potpuno si u pravu..Sve je ok dok ne dobiju malo paznje..nakon toga..politika..fuj:vozdra:
Minja3LEGENDA

dec 2017.

mislia vladaj crnim tr~iatem Od legalizacije , posle ovog glasanja u skupatini , nema niata do daljneg . Ta udru~enja za legalizaciju rade ve nekoliko godina i ja sa ove ta ke ne vidim ata dalje i viae ima da se radi ... U svetu se ve bore za mesto pod suncem u novom industrijskom boomu koji se raspiruje u Kanadi , Americi itd ... Svima je jasno da konoplja mo~e da zalaufa privredu jedne zemlje , oslobodi je zavisnosti i smanji zagaenje .. ali naae politi are zanima samo kako viae mogu da kradu i grabe ... i sve dok se ne digne kuka imotika niata nee da se promeni aktivizmom..tako je ovde vazda bilo.. srea pa je prag tolerancije na sve i svaata jako nisko i uvek mo~emo viae da trpimo da nas gaze, izrbljuju i poni~avaju... posle toliko propalih demonstracija mo~da viae ni to ne va~i ... iseljavanje sa ovih prostora preostaje kao maglovito bolje reaenje od ovog ovde ... ali ne mo~emo ni svi da se iselimo ... tako da - zamor materijala je kona an ...ko pre~ivi pri ae :)
Psy013ISTRAŽIVAČ

dec 2017.

Puno ljudi zloupotrebavlja travu...Mnogo njih kupuje na ulici.. Puno ljudi je neinformisano sta je marihuana... Ovom forumu zelim da zahvalim jer je meni a i verujem mnogo promenila misljenje o marihuani i pomogao da je bolje razumem. Naime pisem ovo jer je koristim u medicinske svrhe.. u pitanju nije fizicki bol, nego psihicki. Dosta ljudi ima psihicke probleme, ali to se kod nas ne gleda kao problem...... Imam ponudu za posao u inostranstvu... U pitanju je zemlja gde je legalna marihuna, novac mi nije nije bitan, samo ... Ne mislim da ce se promeniti na bolje situacija u nasoj zemlju... Sta bi ste vi uradili? ps. Ako ne gledamo novac, da li bi nam zivot lepsi u zemlji gde ti je lek besplatan , ili u onoj gde si rodjen?
dexorAMBASADOR

dec 2017.

@Psy013 vjerujem da e se pola foruma slo~iti samnom, Svi bi mi voljeli ~ivjeti, gdje smo roeni sa ljudima na koje smo navikli. Da su to ljudi. Normalni. Da im "Volim svoje, poatujem tue" nije samo fraza. Ve da se tako i ponaaaju. Ja ne prozivam nikog iz okoline ato se o~enio ovim/ovom, ato pije. ato se obla i ovako ili onako. `to ima dest ma aka ili pasa. Ali u mojoj sredini je sve bitno i sve se zna, u o i te gleda i sa tobom ljepo pri a. ko da ti je brat a iza lea ujea "da si ovakav, onakav. Tako da buraz idi, jebg nee ti ni tamo biti lako. }ivio sam vani, gdje je te~e nai nekog ko nepuai nego ko puai marihuanu, ali sam se uvjek osjeao kao da ne pripadam tu. Nisu me nikad prihvatili kao svog, ve sam im uvjek bio "Yugo" i manje vrijedan. Neka sam znao bolje raditi sve od njih. "Ali meni je u glavi uvjek ista slika isti flea, stara kua, mala baa a i u baa i jugo 45" (Z.P.) Kad bi je legalizirali kod nas, nebi ja nikud. ma fuck the many....
hazeriZMAJ

dec 2017.

Ako imas mogucnost,a familija iliti zena,djeca te ne zadrzavaju odseli se jer se uvijek mozes vratiti.Samo se zapitaj...dali bolje otici,nesto zaraditi pa se vratiti ili otici i nikada se ne vratiti.Ma bjezi kud te noge nose...biti ces vredniji,veseliji al ces i raditi..Ali..to je to.zar ne? Ej frend...nemoj mi po Yugusmiley9934jos ako je "koral 55",a ne 45...e tu su se trebe palile i barile u moje vrijemesmiley9934:thumb:A vjerujem i u tvoje;)
Minja3LEGENDA

jan 2018.

http://www.centarzabezbednost.org/glasno-ne-legalizaciji-marihuane/ Saopatenja Glasno NE legalizaciji marihuane 5. januara 2018. Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoatrije osuuje javni poziv za legalizaciju marihuane koji je uputila naaa poznata aminkerka Jelena Mai preko druatvenih mre~a. Smatramo da je nedopustivo da ovako javno propagiranje konzumiranja narkotika proe bez osude. Legalizacija bilo koje droge mo~e da donese samo atetne posledice, i toga nisu svesni oni koji konzumiraju marihuanu i oni koji se zala~u za njenu legalizaciju. Mnogi veruju da marihuana spada u lake droge i da nije opasna. Centar DBA smatra da ne postoje lake i teake droge, droga je droga i ne treba je legalizovati, te se protivimo svakoj propagandi koja ima za cilj promociju i legalizaciju bilo koje droge. Mi se ne bavimo politikom te ne ulazimo u injenicu da li je ovo politi ki potez Jelene Mai, ali svakako bio on politi ki ili ne, moramo ga svi, kao celokupno druatvo, osuditi. Podizanjem granica moguom legalizacijom marihuane dobili bi samo loae stvari i baa iz tog razloga potrebno je da podignemo glas protiv svih onih koji kroz predloge o legalizaciji droge pokuaavaju da uruae Srbiju. NE DROGAMA  NE JELENI MAI _________________________________________________________________________________________ ps. nemam pojma ko je ta Jelena Ma i, dal je naprednjakinja ili je pevaljka ... ali su definitivno ostali u proalom veku po svim pitanjima .. zanimljivo da nema kockica da upiaea svoje mialjenje ... pitam se - ato li ? eeeeeeeeeee , zemljo retarda ...

jan 2018.

jela je jedna kul riba :p ali ja ne znam ko su ovi dba? mislim da su malo preterali sa cifrom ali ttu lezi uzrok ovakvog ponasanja vlast i posledica po nas.

jan 2018.

"Centar DBA smatra da ne postoje lake i teake droge, droga je droga" ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- uj oni "smatraju" i joa nameu mialjenje ljudima "droga je droga". Kakve nebuloze... :crazyd: A alkohol? Razne pilule... Kafa mo~da? Zar kafa nije laka droga? More, sad bi neato rek'o al' neu da budem nekulturan, znam da nece procitati onaj kome bi bilo upuceno, pa predla~em da budete maatoviti. :zvizd:
hazeriZMAJ

jan 2018.

Smeta im legalizacija jer jos uvijek trpaju pare u dep preko Lazareta,a ljude nahuskavaju jedne protiv drugih.Oni rade svoje,mi sutimo...klasika... A ovi koji ne sute su debelo u manjini pa ih se pregazi kao mrava.

jan 2018.

Ja mislim da je sve ovo "naruceno". :djede: Nesto kao: Kad su oni (mi) navalili da se legalizuje, red je da i mi (oni) nesto kazemo u odbranu zakona. (tako nekako, ko skont'o, skont'o, zdimio sam frulu pa mi se ne da do aravati) :spliff:

jan 2018.

pa jebote ovi nisu normalni!!! ceo svet legalizuje i/ili ublazava zakone a ovi nasi (kako ih drugacije osloviti nego KRETENI) poostravaju zakon!?! evo jedna danasnja "vest" https://www.blic.rs/vesti/drustvo/u-srbiji-oko-50000-zavisnika-od-droge-najrasprostranjenija-marihuana/m2b1xb0 malo prevoda malo komentara Citat iz predloga Zakona o KPS: "II. RAZLOZI ZA DONO`ENXE ZAKONA Prema rezultatima Nacionalnog istra~ivanja o stilovima ~ivota stanovniatva Srbije 2014. godine  koriaenje psihoaktivnih supstanci i igara na sreu, upotreba ilegalnih droga, bar jednom u toku ~ivota, zabele~ena je kod 8,0% od ukupne populacije, starosti od 18 do 64 godine (10,8% muakaraca i 5,2% ~ena), sa veom zastuplXenoau (12,8%) kod mlae odrasle populacije od 18 do 34 godine starosti. Naj eae koriaena ilegalna droga meu odraslom populacijom je kanabis (marihuana i haaia), ija je upotreba, bar jednom u toku ~ivota, zabele~ena kod 7,7% ispitanika uzrasta od 18 do 64 godine (10,4% muakaraca i 4,9% ~ena). Upotreba drugih ilegalnih droga je vrlo retka, 1,6% ispitanika (2,5% populacije uzrasta 18-34) koristilo je druge ilegalne droge. Lekove iz grupe sedativa i hipnotika u prethodnih godinu dana koristilo je 22,4% ispitanika (13,9% muakaraca i 30,9% ~ena)!!! U poreenju sa u enicima iz viae od 30 evropskih zemalXa koje su u estvovale u istra~ivanju 2011. godine, aesnaestogodianjaci u Srbiji su u manjem procentu koristili marihuanu i druge ilegalne droge, dok su sedatve bez lekarskog recepta koristili u veem procentu u odnosu na prose nu vrednost iz svih zemalXa." Predlo~eni zakon e ako se donese preko 550 000 punoletnih graana Srbije koji zvani no koriste Kanabis tretirati kao najgore zlo ince, gore nego do sada, neete smeti da izgovorite re KONOPLJA niti stavite skliku cveta, ali ete moi da se kljukate hipnoticima, sedativima i ostalom psihoaktivnom hemijom do mile volje. BRAVO MAJSTORI, baa brinete na decu & budunost.

jan 2018.

:fuck:

jan 2018.

:crazyd:

jan 2018.

Ljudi moji, pa ni sam nisam svestan koliko su imucni ti ljudi, farmaceutske kompanije, bla,bla.. al verujem da su mnooogo zajebani i da jednostavno ovi nasi kreteni moraju da rade kako im se kaze, pa prvi oni su na raznim gudrama i nasoj dragoj mari. Mozemo mi do autra o njima, ovom onom, cisto gubljenje vremena, kad farma skonta kako da zaradjuje od mare, onda ce biti legale i to opet da moras kod njih da uzimas...Prosto i jednostavno.

jan 2018.

to bi bio odlican pocetak, jer kada oni startuju sa svojom hiperprodukcijom, moraju da puste i malu privredu :razvaljen::

jan 2018.

Tako je, samo sto u ovom slucaju mala privreda bi ih odrala :D
hazeriZMAJ

jan 2018.

Nebi...jer bi dobili "zakonsku regulativu"od 4-6 biljaka godisnje.Namazani su oni...malo mrve kruha bace,svi se polakome i ne vide kako rastu skladista sa Vutrom,stvaraju se nove "tablete"...Ali isto kontam da ce popustiti pa da u miru growamo...A za njihove manipulacije..ma ko ih hebe:):thumb: Imamo mi svoj metar kvadratni u kutu sobe i caossss:vozdra:

jan 2018.

hehehe, 4 biljke god, pola godine bi samo vege bila :D Ma odavno sam ja oguglao na legalizaciju, skonto da nema leba dok baja ne popusti..:)
hazeriZMAJ

jan 2018.

Tako treba...jer sam ne mozes,a drugi se boje..Takvi smo mi narod...hebaji ga:thumb: Samo nek oni dopuste 4 biljke...pa moze i od 50 cm velicine..kako su predlagali:)

jan 2018.

Ko bra ala cigani, daj ata daa..:D :lol::respect:
hazeriZMAJ

jan 2018.

smiley9934:thumb:
Ig0rLEGENDA

jan 2018.

Sadis , duvas , cutis i uzivas :) Nemogu oni znati sta je kod mene u podrumu , niti sta neko ima u bilo kojoj kuci :) Treba biti pametan i ne dovesti se u situaciju , i mogucnost da padnes pa makar i sa zamotanom pjlugom od 0,5g , jer je to dovoljan razlog da ti mogu doci u stan i pretresti sve :) Pusis doma , niko nista cuo niko nista vidio , moji svi misle da sam presto duvat , da nemam veze sa travom vec godinama , a car u aupi 120x120x200cm i hps 600w , meni isto dali legalizovano ili ne , ja cu kako god imat u aupi to ata imam i kako god nikome necu nista govoriti :) E sad jest da nekad kad izadem vani , pa kad mi neko ponudi travu odnosno "SKANK" domaci koji je hebeno dobar , da uzmem u ruku . pogledam to preaano albansko govno , i samo se u sebi nasmijem , jest da bis tada najrade reko frendovima da su pajseri sta daju pare za to smece i da bis ih uveo na forum i u svjet " arobnih ljekovitih ormara " , da bis im sve objasnio kako sta i zasto al jbg , autia , pokrijes se usima , dodes kuci i zamotas kvalitetu :)_ Kako mi je reko drug Stipe kada sam ga gnajvio da odemo u Amsterdam , kaze on meni jebo Amsterdam , ajmo rade u Maroko imamo doma Amsterdam i kad malo bolje razmislim u pravu je :) Malo sam iso off topic al hebiga , ako treba nek se brise :) Zivili :respect:
hazeriZMAJ

jan 2018.

Dobro ti je i rekao:thumb:...jebo Amsterdam:razvaljen::

jan 2018.

jebote, sad sam se natripovao! frka, panika. rofl. jebo ams, da. tamo hedovi lepi, presijavaju se na svetlu, mirisljavi... a ovde sve nesto presovano i aromon na stajnjak. vise nikog ne castim i ne nosim na zurke/sedeljke.

jan 2018.

nisam siguran koiko je ovo tacno, a radi se o poreskoj prijavi jednog (politicki angazovanog) doktora; preciznije direktora decije klinike u tirsovoj, gde se vidi da mu je plata 100k dinara, a uz to je jos dobio preko 20000€ za tri ipo meseca kao glavni istrazivac u klinickom ispitivanju lekova. znaci experimenti na deci !!! i onda smo mi ludi kad kazemo da farmako mafija postoji. print je malo losiji, jer je sa tjuba iz jedne od emisija sa lokalne tv, koje ne idu na nacionalnim frekvencijama.

jan 2018.

Dzaba, sve je tako ocigledno, godinama unazad narod zatvara oci. Jednostavno, svi znaju, ali i svi sute. Ne govorim konkretno za ovaj slucaj, nego generalno. Ovo su tek sitne procurele informacije, sta se tek radi...

jan 2018.

feb 2018.

evo i marko nicovic za legalizaciju :) 17:32 OuhUS2LqoJc:1052
Minja3LEGENDA

maj 2018.

https://www.dnevnik.rs/drustvo/prof-dr-nadezda-basara-kanabis-i-metadon-ne-lece-rak-24-04-2018 @>D. 4@ 045640 0A0@0: 0=018A 8 <5B04>= =5 ;5G5 @0: A ja ka~em da diploma i status ne le e komplekse i aroganciju - umialjena stru njakinja ili novinar se nalupetao gluposti u ovom zastraaivajuem tekstu - a ula sam da ovi hematolozi naplauju BASNOSLOVNE SUME za le enje mati nim elijama ... Njihov protokol izgleda ovako - ima u sledeem tekstu . Nakljukaju te nekim otrovima pa onda u krv ide neka mukavina ( od nekoliko desetina iljada eura ) sa tzv mati nim elijama koje vade as odavde as odande ... as tvoje as iz familije pa od donora ... i onda neko vreme dve tri nedelje provedea u sterilnoj sobi - jer ti je imuni sistem prvo uniaten da se telo ne bi borilo protiv tih elija itd itd ..... Nalupaju se tako gluposti - iz teksta : nepamtljivi strahovi su posledica konzumiranja marihuane !!!!!!! PA HEBEMU MI`A IMA LI NEKO OD VAS NEPAMTLJIVE STRAHOVE ????? ili je to kvaka 211 imaa strahove koji su ne pamtljivi - pa nemaa pojma da si ih imao '??? Ja imam strah da me neko ne provali da sam opet posadila firmirano seme na terasi - do presaivanja na sajt !!!!!!!!!!! Ali nije nepamtljiv - mora da nije to to .... :( Marihuana ima niz ne~eljenih dejstava . Meni jedino ne~eljeno dejstvo marihuane je ato te dileri oderu za prstohvat cvea - ili te gone kao kriminalca - teraju u zatvor , brukaju i stigmatizuju ko narkomana itd itd ... tu je ~ena u pravu - ali ne misli ona na to .. Kanabis u Nema koj registrovan za le enje mu nine od hemoterapije !!! Kako da ne !!!! Tolko im je muka da uvoze iz Kanade i sa svih strana i razbiae se od investicija , proizvodnje i planiranja airenja zasada medicinki .... @5<0 Z5=8< @5G8<0, :0=018A 8 :0=018>848 AC 4>ABC?=8 C <548F8=8 C >1;8:C F830@5B0, <>3C A5 :>@8AB8B8 8 8=E0;8@0Z5< 8;8 >@0;=>, 0;8 A0<> 70 C70: :@C3 8=48:F8X0. - ka~ea ovo i ostanea ~iv - valjda bi jeo cigare od kanabisa ??? >3C A5 X028B8 ?A8E8G:5 ?@><5=5 :0> HB> AC 2@B>3;028F0, C<>@, 3C18B0: >@8X5=B0F8X5, ?0<[5Z0 8 :>=F5=B@0F8X5, ?@><5=0 @0A?>;>65Z0 8 @5B:> ?0<BY82 AB@0E, C?>7>@8;0 X5 >=0. 0> =0XG5H[5 D878G:5 ?@><5=5 =025;0 X5 AC2>01;C40 X5 25;8:0 0:> A5 B2@48 40 :0=018A <>65 40 A5 :>@8AB8 70 ;5G5Z5 :0@F8=><0, X5@ B> =8X5 B0G=>, =03;0A8;0 X5 0A0@0. !!!!!!!!!!! "2@48 8 40 X5 25[8 ?@>F5=0B A<@B=>AB8 :>4 ?0F8X5=0B0 :>X8 AC :>@8AB8;8 <5B04>=, =53> :>4 >=8E :>X8 AC ?@8<0;8 <>@D8XC<. Kakve veze ovo ima ????? Isto i mleveno meso nije lek za karcinome pa to nema nikakav uticaj na lekovitost kanabisa !!!!!!! Argument kao da sama vlasnica koristi opasnu drogu kanabis koja jojzi je pojela mozga, !!!! Tvrdi , upozorava , nagalaaava !!! a veze s mozgom nema .. takoe - !<0B@0 40 <5B04>= =5<0 =8:0:25 H0=A5 40 1C45 @538AB@>20= :0> ;5: 70 :0F@8=>< 8 ?>4A5[0 40 A0<> 6,7 >4AB> ;5:>20, :>X8 708AB0 ?>:06C 0=B8BC<>@A:8 5D5:0B 8= 28B@>, 1C45 @538AB@>20=>. pA `TA ? Ovo irilicom sam kopirala sa linka ... Urnebesno zastraaivanje naroda ato re e neko SMRT NARODU SLOBODA FA`IZMU !!!!!!!!!!! :svadja: Moj komentar sli ne sadr~ine koji sam ostavila ispod ovog teksta ..gle uda nije objavljen . ................. Uveliko kree autdor ! Gospoa Basara mo~e da mi pljucne pod pend~er ! Joa jedna stru njakinja Grujiikinog kalibra . Blago si ga obolelima koje one dve" le e " Kaki crni mr ani srednji vek ???? Ovaj vek na ovim prostorima je pomra enje tolikog intenziteta da je pravo udo da smo uopate ~ivi i da ima ljudi koji se usuuju da misle svojom glavom .... ( kao ovo druatvance ovde .... )

maj 2018.

E nek si im rekla :D

maj 2018.

`ta velia, nisu ti objavili komentar? Nemoj da te to udi. Taj tekst je ocigledno narucen od strane vlasti, jer, zaboga, od cega ce da ~ive uhljebi u foteljama ako se baa pro uje na svim nivoima da tamo neka marihuana lije i neato na emu se radilo decenijama da se stvori (rak npr), i nakon toga lijeci laznim medikamentima. (hemoterapija npr)

maj 2018.

objavljen je jedan komentar, od olivere. a i irka se javila http://irka.org.rs/odgovor-na-tvrdnje-dr-snezane-bosnjak-o-lekovitosti-kanabisa/
Lazar_Krneta420ISTRAŽIVAČ

maj 2018.

Ljudi zar nije lakse da se podpise peticija po celu srbiji recimo irka da ide i da u svkom gradu prave peticiju i nek posalju vladi ?
zolaAMBASADOR

jun 2018.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=06&dd=22&nav_category=12&nav_id=1408399 " Posle Urugvaja i Kanada potpuno legalizovala upotrebu marihuane. `ta e biti u Srbiji, mo~e li se o ekivati legalizacija kanabisa u medicinske svrhe? Gosti Jovane Joksimovi i Srana Predojevia bie dr Ivan Dimitrijevi, neuropsihijatra i profesora Medicinskog fakulteta i Miloa Simi, predsednika socijal-kanabis kluba Beograd. " Glasajte :D
Lazar_Krneta420ISTRAŽIVAČ

jun 2018.

Sta mislis hoce li biti necega???

jun 2018.

glasao, 92+ za 7+ protiv, u % ne glasovima :D a i nije bilo nesto, neki psihijatar sa strane struke, koji i nije bio toliko negativan, mada je izbacivao zastarele podatke, cak i rekao kako je neki africki lekar izjavio na jednom od kongresa, da je mladic pod uticajem kanabisa a u tripu da moze da leti skocio sa zgrade??? :lol: dok ovaj like iz irke maltene nije ni dosao do reci.
zolaAMBASADOR

jun 2018.

U nasoj drzavi koju vode ocigledni kriminalci nece biti promene u blizoj buducnosti :) po meni.

jun 2018.

oce, oce. cim udjemo u uniju pa malo posle toga :)
EasygoerAMBASADOR

jun 2018.

Bie kad po ne svuda da ni e...

jun 2018.

evo i klip yN3ffuT3q4M

jun 2018.

Nema nista od toga, kriminalci u vlasti tako i dolaze do para, a u EU necemo nikad, a i nadam se da necemo... samo u se i u svoje kljuse :)
dulelfcPOZNAVALAC

jun 2018.

mislim da legalizacija nece skoro doci na ove nase balkanske prostore...ja bih bio prezadovoljan kada bi makar dekriminizovali za male kolicine, kao u eskoj npr, nije moguce kupiti je legalno ali te niko zivi ne cima za par grama poseda ili biljku, dve, u boxu ili na terasi.
EasygoerAMBASADOR

jun 2018.

Ako jos neko pomene nekog ko je mislio da moze da leti jer se napusio, dakle stvarno vise... Da postoji zloupotreba kanabisa - postoji! Svi ovde znamo sta je upotreba, a sta je zloupotreba? To mi nikad nije bilo jasno do pre pola sata. Dok sam gledao ovaj klip, sedeci na klupi u parku i puseci cigaretu... Bacim ja pikavac, kad pogledam pored njega nedopusen dzokavac. Zloupotreba!
marijo211POZNAVALAC

jul 2018.

Iskreno ne pratim ovu emisiju, ali ovi voditelji su katastrofa. Ne mo~e ovjek re enicu zavraiti odmah upadaju sa podpitanjima i mijenjanjem teme.. katastrofa
zolaAMBASADOR

jul 2018.

Nr6cd44i_xI Najjaca recenica 1:55 " it's a weird thing you do when you make nature against the law. " Problem j sto svi to znaju, ali $$$ je u pitanju.

jul 2018.

stiglo nekako na sednicu, ali i dalje glupost pobedjuje Qrl-4hCAG8g
nikopanija1AMBASADOR

jul 2018.

Covek strucnjak, toliko godina u vrhu policije, nemamo boljeg za organizovani kriminal i kad takav covek kaze da marihuanu treba legalizovati, da cujem te autoritete koji tvrde suprotno!!! Jedini i najveci problem ovde jeste, sto smo mi banana od drzave i sto se struka poodavno ni za sta ne pita, vec kojekakvi novokomponovani sa kupljenim diplomama, poltroni i poslusnici. Sto znaci da je legalizacija marihuane politicki problem, dok na odgovornim mestima imamo podobne umesto strucne, tesko da mozemo i razmisljati o bilo kakvom rasterecenju ove biljke i njenih konzumenata. Ja se izvinjavam sto sam mozda malo otisao u politiku, znam da se to ovde izbegava, ali cinjenica jeste da je marihuana kod nas politicki problem, pored nekih doktora koji ocigledno lobiraju za farmaciju i onih kojima su mozgovi isprani davnih dana...

jul 2018.

Ovaj loncar je gluplji od smrti na biciklu.. ko njega stavi na ovakvu funkciju.. lik banana.. :D
Daleko je nazalost Srbija od icega. Sada gledam ala nam je Alo i Espreso popljuvao forum. Djubrad Vuciceva placebicka!
EasygoerAMBASADOR

avg 2018.

I manje pametnom je jasno da 'reaavaju da niata ne reae'. Dok god narko bande korumpiraju policiju i politi are ovi potonji e se praviti blesavi. Pazi ti, sastav, doza, za materiju koja NE MO}E da napravi neku atetu. Overia od ulja i probudia se posle kad se naspavkaa. Probaj da overia od paracetamola zbogom jetrice. O ekujem u narednih pet do deset godina epidemiju zavisnosti od opijatskih 'lekova' protiv bolova, sli nu aktuelnoj u USA. Dijaboli an na in da dr~ava stavi aapu na zaradu od ljudske gluposti. I sad, ata? Nema ulja na tr~iatu jer ponua treba da zadovolji standarde... Jel' objasnio neko ovoj vaaki da je ulje bolje im je ja e? Dok se grebao od zemunaca koks znao je ata je krtinka. Ovo je kupovina vremena, smeta im ato svako mo~e da napravi to ulje kod kue i oni to ZNAJU. Sere mi se viae od stava prodanih duaa ogrezlih u svakom zlu kako su oni nekakvi patrijarsi koji trebaju da nas uvaju od nas samih. Narod treba biti : infantilizovan, dezinformisan, tv-om hipnotisan, porno estradom duhovno hranjen i uspavan alkoholom i benzosima. O ekujem takoe u narednih nekoliko godina restriktivnije mere protiv slobode interneta, jer ve google palamudi i vadi se na botove i algoritme kad treba nekom uskratiti javno prisustvo, jer, ne varajmo se, nauka (a politika ve odavno) postaje religija i totalitarni sistem u ovom globalnom selu i argumenti pro et contra viae prestaju biti racionalni ve emotivni i voeni te~njom da se odr~i pozicija kompetentnosti. Ako profesor bg med fakulteta tvrdi da medicina ima odgovor na sve zdravstvene izazove a ne mogu jednu psorijazu da izle e onda imamo na delu prodaju magle, uvaj se ljudi koji misle da samo oni znaju. Tu nema rasprave, oni su uaan eni u dogmi. Kad se oprostimo od generacije koja se informiae preko dnevne atampe i tv-a i bude dominirala ova mlaa populacija koja mo~e da bira sadr~aj na internetu, tad imamo aanse. E zato e tu da se udara. A do tada objaanjavati ljudima ata je kanabis,i agitovati protiv hemije koju nam guraju ko bonbone. I moje skromno mialjenje: je'ea sve to, sprema se rat velikih razmera, rat koji e neki da prate samo preko tv-a ali koji e da ostavi zemlju zagaenu i bez pijae vode, sem u planinama. Tako da u ja, kao dobar PREPER da u jedan eli ni kontejner stavim sve od semena ato mogu da naem (~itarice, povre, sorte kanabisa razne, itd) i taj kontejner da uatekam u planini u vrta u u kojoj je celog leta led. Jer mislim ( a nadam se da to nee da se desi) da e posle termonuklearnog sukoba i rata svim sredstvima (pa i hemijskim), joa za naaeg ~ivota stanovniatvo gradova da se isprazni, sistem da kolabira, nee imati ata a ni gde da se kupi, seme ni raj ice a kamoli drugo. E tek tad e si ga sadimo izgleda :-)

avg 2018.

ma jok! naprotiv... uvukao se neki strah u ljude, i mene cak dok ovo pisem... nadimak mu je dr. smrt, svojevremeno je radio za tadasnji najjaci narko klan, zemunski.

sep 2018.

anketa stara tri godine, al'tek sad video

sep 2018.

KbwE20HFz3U

sep 2018.

Vidi sve dok su na hepiju nece se legalizirat :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se