VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaSrbijo, mislim da je vreme...
LEGACY

Srbijo, mislim da je vreme...

566 odgovora38,831 pregleda
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ajde clanovi iz Srbije...Hocemo li nesto preduzimati? Hrvatska pokusava...Nema veze za sad koliko je uspesno ili nije,ali ljudi rade i rezultati moraju doci.Hrvatska svaka cast! Mogli bi i mi malo...A? Evo otvaram temu pa da vidimo ima li ko kakav predlog,ima li neka vec osnovana organizacija u Srbiji pomocu koje bi se moglo krenuti,zna li ko sta o tome?Ako nema ima li predloga kako da nesto pocnemo...Pa polako,korak po korak... Stvarno mislim da je vreme...
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Brate mozda je malo glupo pitanje ali nisam bas upoznat sta je to pocela Hrvatska a sto bi trebali i mi? Ne pise ti gore sta da preduzmemo i za sta je vreme?
not smokeLEGENDA

mar 2012.

manite se corava posla mi smo od toga 50 godina,a i hrvatska isto

mar 2012.

Loae razmialjanje brate!
weedoyeLEGENDA

mar 2012.

zbog ovakvih razmisljanja smo tu gde jesmo, bez uvrede smoke i pritom ne mislim samo na legalizaju nego i na druge stvari koje trpimo al sta ces to nam je u mentalitetu izgleda. U drugim, necu reci civilizovanim zemljama kad nesto ne valja ljudi se dignu i protestvuju, rade neke akcije a kod nas nista. Kad bi se svi koji vole ovu biljku i digli i pravili setnje, "demonstracije" ili nesto drugo siguran sam da bi se nesto desilo...

mar 2012.

Strah me da prvo moramo da mijenjamo "globalnu svijest" koja dishe na Balkan chitavi nesretni... pa te onda da se borimo za legalizaciju direktno, ustvari mozhda bi poslije to doshlo samo od sebe kad bi se ljudi nauchili malo zdravije da razmishljaju. U svakom sluchaju ne slazhem se sa smoke-om i chinjenicom da ste 50 godina daleko od legalizacije, ni, vi, ni hrvatska, sve je moguce. Ja sam iz CG i mozhda bi to najlakshe kod nas bilo izvodljivo uzeci u obzir da smo veoma sicushni, a lako potkupljivi:D Tako da sa malo jachom kampanjom i nekom da stoji iza nas... Hooker... Treba da se borimo brate da, niko nam je nece legalizovat dok mi kuliramo komplentu legalizaciju, nishta nam lijepo donijeli nisu ovi koji se pitaju u drzhavu pa nece ni to... ajmo lagano, na noge:) Najbolja stvar kao prvi korak mozhe bit, u sluchaju da neko pane s vutrom i bude optuzhen - masovno ispred suda, masovo ispred vlade:) Odma se tako dobije i pazhnja medija naravno shto je dosta bitno.. ne znam, masakriran sam ljubim vas
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2012.

Ajde, ajde, ajde, ajde!!!!
not smokeLEGENDA

mar 2012.

pa sta mislite da nemacka,francuska,spanija,italija,itd.da tamo nema ljubitelja i sta su uradili po meni i netreba da se legalizuje sve sto je zabranjeno slade je.
HookerLEGENDA

mar 2012.

Nesto za nasu biljku!!! Ne mislim na neke radikalne poteze u smislu protesta,izlazaka na ulice itd...To u ovom trenutku ne bi ni bilo moguce izvesti,a i da je moguce samo bi izazvalo kontraefekat.... Zna li neko neku vec registrovanu organizaciju koju bi mogli kontaktirati? Evo javljam se kao dobrovoljac...Pokusavao sam da iscaprkam na net-u nesto i ili nema ili ne znam....Za pocetak da se organizujemo,kasnije neke akcijice tipa potpisivanja peticija ili bacanja kvalitetnih tekstova u prilog dragoj nam biljci po netu na sve moguce forume koji govore o drogama...Sta ja znam,predlazite pa da razgovaramo o tome.... Ako nema neka registrovana organizacija,ajde da nesto napravimo...Pa polako....
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

pozdrav...kak ste??? :))))))) bichu kratak al' ebitacan :))))) hehehe (za svakog individualno, a onda i globalno) "Ono cemu posvecujes paznju, to Napreduje"!!!!!! (btw UNIVERZUM NE ZNA ZA NE!!! ON SAMO ISPUNJAVA!!!) sto znaci, ako u svojim vuglama :) razmisljamo kako ce se nesto desiti za 100 godina, nikad, ili sta ti ja znam....Tako ce i biti!!!!! A ako bi prekopcali svoje misli malo drugacije (Vazi za bilo koje aspekte u zivotu) na primer: oces legalizovanu marihuanu??? Razmisljaj kako je legalizovana, kako ima shopova gde se prodaju hebeno prekvalitetni budovi :)))...kako gandza raste svuda :))) kako te niko ne dira i ne uznemirava zbog toga....itd!!!! OBAVEZITE SE (ciljam na vas tok misli u glavi) DA CE MARIHUANA BITI LEGALNA ZA SAMO PAR MESECI (npr. do 8,9 meseca ove godine.'12) I TAKO CE I BITI (dajte sebi a i njoj sansu) ZA NASU SVETU BILJKICU :)))) pozdrav od mene peace and fuckin' gooooood time :)))))))

mar 2012.

Power of positive thinking! To majstore.
BladeZMAJ

mar 2012.

Svaka akcija i svaki pokuaaj dekrimilizacije i legalizacije je hvale vrijedan samo naprijed
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Ma dajte ljudi nismo pedeset nego sto godina daleeekooo, i svake godine imamo da budemo sve dalji i dalji(takva nam je drzava, kakva drzava takav narod(narod bira drzavu), pricaju dok idu unazad da idu napred,a mi jadni verujemo jer nam je bitno samo da se krecemo), ako ste vec svrljali po netu za neke organizacije tipa zeleni svet onda ste naisli verovatno na tekstove ovog tipa Brza droga za brzu smrt | Ostali da ne stavljam linkove ima za to otvorena tema(u kojoj me sramota da stavljam clanke iz srpskih novina) prvo su nam novinari besramni korumpirani debili(koji su veoma kljucni u pomeranju ka boljem, pokusavao sam mesecima da postavljam komentare na novinske clanke o biljci, ti komentari su uvek bili edukativno prijateljskog tona, nikada ni jedne novine nisu objavile ni jedan moj komentar tog tipa,cenzura, zato sam ih testirao i probao sa konflikt komentarima, malo prostije napisanim, i svaki je objavljen).... pa ajde ukucajte na jutjubu samo Ivica Dacic pogledajte par klipova i kazite da li je to realno(legalizacija), hrvatskoj svaka cast, nadam se da ce da uspeju i vise od dekriminalizacije, drzim palceve, i iskreno se nadam da ce moja dugo planirana ponovna poseta hrvatskoj da bude uz opustenu buxnu....mogu samo da zamislim Hvar, cvetanje lavandi sa buxnom... a sto se srbije tice mislim da bi svaki pokusaj bilo kakve aktivnosti, mediji, clanovi vlade, izvrnulu i ako bi se pojavila neka organizacija da bi krenuli u lov na uzivaoce, i ovako ako niste primetili sve vise i vise love nas nego neke tamo pajdomane i time se sve vise hvale(pogledajte novine,vise pisu o tome da je neko uhvacen sa labaratorijom i jednom biljkom sinteticke droge!? nego o bilo cemu, plus je sin od nekog politicara skontao sinteticki kanabis, pa se sada otvaraju shopovi istog, tako da bi sa pricom o biljci napali veoma mocnu ekipu)
HookerLEGENDA

mar 2012.

Pa ajde da nesto preduzmemo.Tih prica koliko smo godina daleko mi je preko glave...Evo,ja imam dvoje odrasle dece i spreman sam da izadjem i da i njima i svima kazem sta mislim...Ali necu da idem glavom kroz zid i da pravim budalu od sebe.Imam dovoljno godina i iskustva pa shvatam da treba krenuti polako i organizovati se. Mozda je moja zena bila u pravu kad mi je skoro rekla: -...od kad si na tom sajtu ti si poludeo...! Nisam poludeo nego vidim da ljudi preduzimaju konkretne korake i sretan sam zbog toga. Cooina ne treba tako da razmisljas.Bez uvrede.Pogledao sam tekst iz Vecernjih novosti koji si stavio u tvoj post.To je OK.Pa neka hapse sve te budale sto prodaju i prave takve bolestine od sintetickih droga.Takve stvari unistavaju i potpuno podrzavam sve koji se bore protiv toga. Ja pricam o Marihuani.A tu nema apsolutno nista lose.Svestan sam da veliki procenat stavlja znak jednakosti izmedju teskih droga i marihuane i o tome je ovde na forumu puno receno pa ne bih vise da razglabam o tome.Smo znam da ljudi koji tako misle nemaju informaciju.E,zato smo mi tu... Ponavljam pitanje iz prvog posta,zna li neko nesto konkretno o vec postojecim organizacijama u Srbiji? Ima li neko neki konkretan predlog?
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Samo sam besan ): , slazem se da trebaju sav taj olos da zatvore, ali je problem u edukaciji, zato sto tekstovima gde maju poistovecuju sa najtezim drogama mi ostavlja gorak ukus u ustima, sto nam otezava iovako tesku situaciju edukacije ljudi(brdo starijih ljudi kada im pomenem wu, posle krace rasprave mi zatvore usta sa izrekom tipa: pa pise u novinama...dr taj i taj je izjavio itd.) Ja sam za da se pokrenemo sa nulte tacke, zelim, sanjam o tome (: ...kao sto sam vec rekao, pokusavao sa komentarima novinskih clanaka(vidim da su ti komentari dosta citani kod nas), eto mozemo tako za pocetak... da osnujemo PROPAGANDZA projekat (: da linkujemo ovde te idiotske clanke i da ostavljamo edukativne komentare, da pisemo tim istim novinarima, moramo nekako da dobijemo simpatiju medija)

mar 2012.

http://www.youtube.com/watch?v=v4YI50LGV0k

mar 2012.

Zbog pesimizma smo i mi i vi tamo di jesmo! I nije bit da se gr evito borimo za legalizaciju jer to ne e tako skoro ni na balkanu ni na zapadu. Bit je da se barem rigorozni zakoni malo promjene.Pri am za RH poato neznam kako je u SRB.Mislim znam al neznam ko ata znam RH zakone. Uglavnom bit je da se pri a istina o biljci.Da se ljudima prestavi drugo lice medalje.Da se i sami zapitaju zaato su oni uop e mislili da je konoplja zlo.Mora postaojt grupa entuzjaszta koja e neato napravit.Jer ako ne niata od ni ega se ne e desit.Samo svoj stav i znanje o biljci prenosit drugima i na taj na in lagano mjenjat svjest ljudi u okru~enju.Na kraju krajeva kad se o ne em pri a i razglaba deaava se neka reakcija.Nekad pozitivna nekad negativna.Al neato se deaava.A sa pesimizmom i ekanjem da neko neato napravi,bez uvrede,stim si mo~ete dupe obrisat! Treba da doe ispravna informacija do ljudi.Informacija koja se mo~e i provjerit na nekim stranim i doma im saitovima ili literaturi.Niata viae od same istine o konoplji!
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

Ja sam svoje REKAO!!!!! i presrcan sam zbog toga!!! ko oce, on ce "stand by me" i lepo, onaj ko nece opet lepo :))) :))))) iskreno nisam imao snage da procitam tu par nekih postova, niti ih prihvatam, (izbrisao bi ih....no never mind) jednostavno ljudi, NOVINE???? pa ti ih citaj ako u tome uzivas!!! why not, okey! televizija???? izvinite molim vas, moze samo preko dvd-a da se baci oko na neki film koji te zanima...!!!!!!! mislim ako cemo realno pogledaj na snimku ovog na bajsu lika ( pre pre pre SUPER JE!!!) i pogledaj ovog i njegovo lice meni govori da je decko u teskom haosu!!! mozda i nije, ne osudjujem, samo malo navodim na put da bolje pogledate.....ako uopste gledate, a moze i bez gledanja :))))) hehehehehehehe pozzz
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Moramo da preduzmemo nesto konkretno a ne tipa svaki dan pred spavanje da pozelimo zelju i ona ce se ostvariti....probao hiljadu puta kao mali i nikada nije uspelo....chak nikada nije uspelo ni za dvojku iz pismenog, generalno problem na ovim prostorima i jeste taj sto mislimo da samo mislima mozemo nesto i da promenimo, stavise toliko smo daleko otisli u imaginarno da je dovoljno da mislimo u sebi, chak ne moramo ni na glas i to ce se ostvariti....i eto proslo 10godina....i eto proslo 20 godina....mediji moraju da se pridobiju, bez njih nista 80% populacije veruje istima, dokle god se u istima marihuana poredi sa heroinom ideja o dekriminalizaciji moze samo da ostane puko nadanje da ce kometa da udari u zemlju i sve promeni.
WuAMBASADOR

mar 2012.

@cooina: PROPAGANDZA!! skoro nisam sreo rec koja mi lepse izadje iz usta :) odlicna ideja za linkovanje i komentare, ljudi kada bi se samo nas dragi vutra.org stvarno malo org. bilo bi promene. ne kazem da bi se legalizovalo za mesec dana, ali bilo bi promene. nista se nece desiti dok ljudi misle da je vutra mnogo stetnija od alkohola i duvana, da izaziva razne kancere i razne druge *****rije. moje misljenje je da treba sprovesti masovnu PROPAGANDZU o medicinskim efektima kanabisa, jer ce se po meni za to najvise zainteresovati sto nam i jeste bitno za pocetak :) i treba se resiti tog snazno usadjenog negativnog taboo vajba oko vutre, ali ne tako sto bi isli i ubedjivali ljude. ovde je psihologija iznad svega! ljude treba samo naterati da sami pocnu da grebu za infom, treba ih podstaci da ugledaju da znaju samo za lazi,. kada se i sami malo zainteresuju, ubrzo ce se njihova svest promeniti, i pritom nece biti prisilno vec ce ljudi samoinicijativno to uraditi, i stvar ce se odviti prirodno, kako i treba :) znaci treba buditi tu inicijativu u ljudima! treba npr otvoriti novu temu, ili varijantu dnevnik gde bi svaki clan pisao svoj napredak u borbi za slobodu, i postaviti zadatke, npr za pocetak svaki clan mora nedeljno pokrenuti bar 1 konstruktivan razgovor o marijani sa nekim poznanikom, ili tako nesto.. sad pisem nabrzaka, da sto pre lupim enter, to sve treba lepo detaljno odraditi :D ja mislim da su linkovanje, komentarisanje ok za pocetak, i ja bi napravio nalepnice da lepimo svuda, varijanta recimo da pise PROPAGANDZA, upoznajte istinu, vutra.org legalizacija.org. ajte ljudi molim vas dajte malo entuzijazma, nemojte te fore 50 god. i to takvim se razmisljam jos vise udaljavamo!! hocu da vidim volju za borbu, evo ja cu dizajnirati nalepnice, i da se napravi fazon chat podeljen po gradovima, i da se u svakoj zemlji u svakom gradu de nas ima okupimo, komuniciramo, podelimo nalepnice i pocnemo! jako sam za tu varijantu jel znam kolko su ulicne reklame efektivne, i veoma upecatljive, i vecini su zanimljivije od bilborda i ostalih *****rija. ajmo ljudi, vreme je da se ovo digne na visi nivo!! kanabis je sa nama i koristi se hiljadama godina, zar smo se tako lako predali? moram napomenuti da ovo nije zelja ulicara da se lakse rade na ulici, vec borba protiv kriminala nad covecanstvom! bilo bi lepo kad bi svi mogli da vide ovu poruku :) za kraj citat Martin Luther King: "If you're not willing to die for it, take the word FREEDOM out of your dictionary." LI-BER-TA!!
SiDAMBASADOR

mar 2012.

oprosti, nisi upuen... mi se mi emo, ne stojimo na mjestu... mijenja se sa kaznenog u prekraajni.. zna i puaenje/posjedovanje bit e tretirano kao prekraaj... malo po malo, polako ali sigurno! iskreno nikad me zakon nije spre avao da u~ivam..., radim za sebe, ne prodajem, ne dajem, ne diram druge, guatam sam, nitko nemora znati moje poroke, pa ak ako je to kava ili cigareta... stoga, negativan stav samo dovodi do glupe situacije.. naravno da netko misli kako je marihuana atetna kada ima puno klinaca koji u tome vide samo sredstvo za otkidanje, i roditelji na to polude.. bleh, nebitno.. kriva slika! definitivno! Zna i poanta sveg ovog mog teksta nije ta "legalizacija je nemogua" ... nego ne bazirajte se na teake stvari, treba po et sa lakaima, vi svi odmah o ekujete da e se legalizirati, PAF.. Harry Potter i magic wand su dje je pri e! Nitko ovdje ne pri a o legalizaciji, a svi vi koji se borite za legalizaciju, neh... mo~da vaaa praunu ad to do~ivi, meni je bitno da me ne smatraju kriminalcem, a to dali u mo da se proseravam na ulici za jointom, ne pada mi na pamet!
weedoyeLEGENDA

mar 2012.

kod nas u Srbiji su sad aprila/maja izbori pa se mozda neka politicka partija i oglasi povodom ove nase muke ali tesko... Propaganda je veoma korisna stvar, evo 1 predloga, kad bi svako u svom kraju/gradu napisao na nekom zidu nesto tipa kanabis leci to i to verujem da bi vremenom ljudima uslo to u glavu i polako bi se menjalo misljenje o biljci a mislim da je to veoma bitno, mora prvo da se promeni svest a to je dosta tezak proces. Sid naravno da niko ne zeli da se majmunise sa dzokavcem u ruci na ulici ali da se bar ne smatramo kriminalcima i narkomanima, onda paranoja i sve sto ide uz to... Ja nista vise ne bi trazio nego model ko kod Svajcaraca, znaci svaka punoletna osoba moze da gaji 4 biljke u kuci....
HookerLEGENDA

mar 2012.

Nisam za pisanje po zidovima iz prostog razloga sto zivim u relativno malom gradu i svako pisanje po zidu je ovde osudjeno na pljuvanje tipa"taman sam okrecio kucu ili stavio fasadu,vidi sta manijaci rade"...Jos ako se pomene marihuana bice "...sta rade drogirani manijaci". Budimo pametni i kulturni,ja sam vise za nesto tipa flajera pa po postanskim sanducicima.Ne moramo traziti stamparije,maltene svako od nas ima stampac,ajde istampamo neke tekstove o lekovitosti trave,o tome kakao nije stetna,poredjenja stetnosti duvan-marihuana,alkohol-marihuana i slicno sto ljudima brze ulazi u glavu. Svako od nas u svom mestu...Pa to ponavljati periodicno dok ne isplaniramo nesto bolje... Eto za pocetak,a?
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

sto govori da treba da pocnemo da se nalazimo, organizujemo, i sprovodimo u delo!!!!!!!!!! da bi pocelo nesto da se desava :)))))))))))) :banana_rasta::banana::banana::banana_rasta::cow_yellow::cow_yellow::cow_yellow::b_jump::b_evil::b_evil::b_evil::b_evil::b_evil::icon_lol::icon_lol::icon_lol:
HookerLEGENDA

mar 2012.

Evo kako sam zamislio...100 kom. papira za stampanje nije skupo,napravimo flajere,mislim da je najbolje jednostavno poredjenje tipa alkohol-vutra ili duvan-vutra,podelimo papir na cetiri,istampamo i to je 400 flajera koji lako staju u postansko sanduce,ne smataju,ljudi ce procitati...Onda za nekih desetak dana opet ali neka druga tema vezano za vutru....Svako u svom mestu...Ja pocinjem,postavicu primerak flajera sto sam smislio.... Voleo bih da se nekako organizujemo.... Evo ja cu proveriti,mislim da nije komplikovano i da ne treba puno papirologije za osnivanje nekog drustva tipa sportsko ili ljubitelja prirode i sl. Nemam pojma kakva je stvar sa nevladinim organizacijama,provericu i to pa javljam...
WuAMBASADOR

mar 2012.

@SiD: naravno, niko se ne zeli majmunisati s dzokom u ruci, vec rekoh ovo je borba protiv kriminala nad covecanstvom, slobodom, i ljudskim pravima. ne mora biti legalizovano ali ne treba biti negativno. @etajglecha: upravo tako, dajte da se nekako izlistamo po mestima, razmenimo kontakte i organizujemo se za 1. susret :) @hooker: slazem se za saranje zidova, ne treba ukljucivati huliganske radnje u mirnu borbu. flajeri su dobra ideja, i sto je jos bolje ne moras se muciti za dizajn, evo ja naso na bratskom sajtu, samo bi ja predlozio da se odradi prevod na naski :) dakle evo slike http://funkinmuffinz.tumblr.com/photo/1280/5661770951/1/tumblr_lkqhnoyhHO1qjcqms znaci prevesti i dodati dole vutra.org ja mislim da je to veoma jednostavna, a dobra ideja za pocetak :)
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

super :thumb: al pusti da i hooker dizajnira nesto, da vidimo sve ideje!!! :))))) dobra je ova tvoja slikica Wu, al cak mislim da nebi trebali na tim flajerima ili sta vec, uopste da poredimo gandzu sa cigarama,alkoholom, tezim drogama..itd. (ZBOG LJUDI KOJI CE PROCITATI TO, ako razumete) u tom fazonu,kao, aaaaaa od alkohola ljudi zaspe za volanom...ili...od cigara ce ti biti ne znam kakva pluca itd.itd. To moramo da izbacimo!!!!!!!! (JER JE NEGATIVNO, I SAMO PODSTICE NA BLJAK) (npr. ono sto pisu po cigarama....one umrlice....ma necu da pricam o tome!!!!) lepo, prosto i jednostavno: ( npr. nekako ovako :) PRIRODA (je u pitanju), ZELENA BILJKA (neki tekstic o samoj biljci, mirisu...haha lepse mirise od mushkatli :))), OPUSHTA, RELAKSIRA, MOZE I BEZ DIMA (vaporizer) POSTAJES STVARNO ZRTVA PRELEPOG OSMEHA :))))))) hehehehe!!!!!!!! tako nekako.....ajde i ja cu pokusati da smilsim nesto!!!! SVI IZNESITE IDEJE!!!!!! sto se tice susreta...??? ja sam uvek za!!!! voleo bi kad bi neko od ovih nadredjenijih :))) bukvalno organizirao neki VUTRA SUSRET!!!!!! i lepo se dogovorimo ko sta gde radi i cao. NAPREDUJEMO!!!!! ili bar tako po gradovima :thumb: :cow_yellow::cow_yellow::cow_yellow: ...isto tako, "LEGALIZOVANA MARIHUANA TE NE OBAVEZUJE DA JE PUSIS AKO NECES, TVOJA ODLUKA" :))))) !!!!!!! MOZE BITI PRELEPA UKRASNA BILJKA!!!!! ITD.ITD.ITD ROKAJTE :))))))))))))
DEDEPOZNAVALAC

mar 2012.

Kao sto su protestovali u Americi i pustili kerove na njih, prekinuli emitovanje na televiziji a sledeci dan nema vise 99% nego ostao 1%. O takvim civilizovanim zemljama pricas. A kada bi izasli na ulice hohohho to bi jedva docekali tih 1%. Kao da je to lako evo danas u 14.00 kod spomenika nepoznatih junaka idem demostrirati. Kod vas i njih jos uvek huligani postrojavaju fudbalere na utakmicama a iza njih stoje lopovi, kriminalci, politicari. Nije to kao kad se protestovalo protiv Slobinog rezima pa 100.000 ljudi na ulice ( koliko stanovnika ima BG i koliko ih je doslo iz drugih gradova i sela iz mog grada 10 autobusa za BG ). Vec sam jednom spomenuo ako hoces da budes uspesan u ucestvovanju za legalizaciju prvo ubedi svoje ( mamu, tatu, brata, sestru, rodjake ) u tu stvar u koju verujes. Pisati blogove na internetu. Onda krenuti po novinama naci nekoga da pise o tome. Posle naci nekoga sa televizije. Tek tada se pronalazi osoba koja mozda moze pokrenuti pitanje tamo gde treba i to sa potpisanom peticijom. Budes li izasao na ulicu sa drugarima procicete kao neka obicna bagra navijaca. Ako pogledas moj profil tu sam od 2005, kazem ti super ideja kada hoces da se nadjemo spreman sam ucestvovati. Nadjemo se tamo i tamo a ja vadim znacku !!!!!!!!!!! Vi bi da se nalazite sa nekim koga znate samo virtuelno ( a plavaca ko govana samo cekaju na tako nesto ). Pricate o vrlo ozbiljnim stvarima zbog koje se glava moze izgubiti. I jesteli spremni na to? A razlika pa u Hrvatskoj - internet stranica vutra.org - simpozijum gost bio Rick Simpson - u novinama se pojavljuju sve vise i vise clanci o lekovitoj strani kanabisa - pozvani politicari da komentiraju lake droge u emisiji Dok u Srbiji jako malo svega ima na tu temu ( izuzetak su oni koji su pali sa izvesnom kolicinom, njih ima koliko oces ). Po meni najvise bi se trebalo udariti na medicinski stranu i da bi drzava dobila novi izvor poreza.
HookerLEGENDA

mar 2012.

U pravu si DEDE,kasnije sam i ja nesto slicno skontao...Ko zna ko sam ja ili ko si ti ili neko tamo sa nekim nadimkom?Jbg,sve sto mozete je da mi verujete da nisam neki sa znackom isto kao sto ja pokusavam da verujem da nije neko od vas!Da su ozbiljne stvari,ozbiljne su... Ali kad krenem da razmisljam na taj nacin skoro svako mi je sumnjiv...E onda protresem glavom i kazem sebi DOSTA!Ja nastavljam kako sam zamislio.polako... Pokusavam da napravim flajer,imam dobre ideje i onda mi ispadne ili komplikovan tekst ili jednostavan,nikako da dodjem do nekog jednostavnog a ubedljivog resenja koji ce vec neko prihvatiti...Pokusavam... I gledam sta bi bilo najjednostavnije organizovati,trenutno mi je najbolje resenje neko Udruzenje gradjana ali i tu ima nekih zackoljica koje jos proucavam... Kad bidem imao nesto konkretno za koji dan javljam se sa predlogom pa onda gledamo sta dalje,OK?
He-ManLEGENDA

mar 2012.

Ne mo~e jednostavnije od ovog :thumb: Joa se doda neka kratka poruka, npr. "Saznajte zaato. Prava istina na www.vutra.org"
weedoyeLEGENDA

mar 2012.

Dede naravno da nisam mislio da su te zemlje civilizovanije cak naprotiv ali se nekako ljudi lakse organizuju. U pravu si za sve sto kazes, posle citanja svih ovih komentara pocinjem da verujem da je lik bio u pravu kad je reko da se kod nas skoro nista nece promeniti. U Srbiji se nista ne desava zato sto se velike pare okrecu zbog "blizine" KiM i njihovih narko klanova, onda negde sam procitao da smo nacija lekova za smirenje i uopste nacija tabletomana i trece zato sto politicari u Srbiji ne smeju nista da promene bez da se pritom ne pita zapad. Hooker dobra je ideja za flajere...
HookerLEGENDA

mar 2012.

He-Man,meni je to sto si postavio odlicno,samo da ne pise na Engleskom jeziku,moze li se nekako prepraviti da pise nesto na Srpskom,veruj mi,znam sta pricam... To moze da bude dobra ideja za flajer,ali glupo zvuci "Izvini,ja sam ilegalna"...Mislim,glupo zvuci kad se pravede na Srpski,ako se moze postaviti neki zanimljiv slogan umesto "Sorry I'm ilegal",sve ostalo je u redu. Ovde je dosta ljudi alergicno na engleski jezik a dosta njih,naravno mislim na malo starije ne razumeju...To bi upalilo negde na zapadu,ovde ne.Ponavljam,meni se svidja ali...Ne idem na ono sto bi se meni svidelo vec sto bi vecina razumela. Razumes sta hocu da kazem?
dinosaurAMBASADOR

mar 2012.

[bez sadržaja]

mar 2012.

nishta laganije, na ulice. samo vam treba dobar govornik :)
WuAMBASADOR

mar 2012.

odlicne slicice, mada bojim se da je dosta ljudi nece prepoznati dok su jos kotiledoni u pitanju, al zato je tu vutra.org :) evo jos 1 varijante :) @validbuzzz: rado bi se oprobao :)
laseriISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Pre 2 dana sam se vratio sa zimovanja i nisam koristio niti jedno sredstvo informisanja. Medjutim danas mi jedan OPUSTENI prijatelj kaze da je iglasana uredba o dekriminalizaciji pre par dana i da je to cuo na drugom dnevniku. Tacnije ukoliko ti nadju malu kolicinu za licnu upotrebu ne ide krivicna vec prekrsajna prijava i obavezno lecenje.... Kolicine ne pominju... Moje pitanje glasi, kako za to niko od nas nije cuo a u Srbiji smoi????
weedoyeLEGENDA

mar 2012.

Verovatno je cuo na drugom program Hrvatske televizije mi smo daleko od toga a i kod suseda to stupa na snagu sledece godine.
HookerLEGENDA

mar 2012.

KAKO REGISTROVATI UDRUŽENjE GRAĐANA? Zakonski okvir Na osnovu člana 9. Zakona o udruživanju građana u udruženja, društvene organizacije i političke organizacije ....bla,bla,bla... Udruženje se osniva na osnivačkoj skupštini, na kojoj udruženje donosi odluku o osnivanju i statut. Najmanje 10 gradjana... DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA REGISTRACIJU ORGANIZACIJE 1. Zahtev organizacije za upis u Registar (obrazac br. 3); • korisno bi bilo da se u zahtevu navede kontakt telefon lica ovlašćenog za upis u registar. 2. Prijava osnivanja i delovanja organizacije (obrazac br. 4); 3. Zapisnik o radu osnivačke skupštine; 4. Odluka o osnivanju udruženja sadrži: ● imena osnivača; • naziv organizacije; • sedište; • ciljeve i zadatke; • lično ime ovlašćenog lica koje će vršiti poslove upisa u registar. 5. Statut, kojim se utvrđuju naročito: • ciljevi udruživanja i način njihovog ostvarivanja; • oblik udruživanja i unutrašnja organizacija; • naziv i sedište; • uslovi i način učlanjivanja i prestanak članstva i prava, obaveze i odgovornosti članova; • organi organizacije i njihova prava, obaveze i odgovornosti; • zastupanje i predstavljanje; • sticanje, korišćenje i raspolaganje sredstvima; • način obaveštavanja javnosti o radu i o sticanju i raspolaganju sredstvima; • način odlučivanja o udruživanju u saveze organizacija i druge oblike udruživanja i učlanjivanje u međunarodne organizacije; ● način donošenja izmena i dopuna statuta; • način donošenja odluka o prestanku organizacije; • način raspolaganja imovinom u slučaju prestanka rada; • javne oznake organizacije (naziv, pečat, amblem i dr.). 6. Popis osnivača i članova organizacije treba da sadrži: ime i prezime, adresu, jedinstveni matični broj osnivača i potpise osnivača; • u prilogu je potrebno dostaviti fotokopije ličnih karata za najmanje deset osnivača. 7. Odluka o davanju ovlašćenja za zastupanje udruženja građana 8. Republička administrativna taksa ● Iznos: 170, 00 dinara - za zahtev i 5 240, 00 dinara - za rešenje o upisu u Registar • Svrha uplate: Republička administrativna taksa • Primalac: Budžet Republike Srbije • Šifra plaćanja: 133 • Račun primaoca: 840-742221843-57 • Broj modela: 97 • Poziv na broj : 50-016 9. Prijava i zahtev sa kompletnom dokumentacijom može se poslati poštom na adresu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Beograd, Birčaninova 6 ili predati na prijemnoj kancelariji u Beogradu, Nemanjina 22-26. To je za udruzenje gradjana,da vidimo dalje.... Procitati i ovo obavezno...Zakljucak je jedan,trebali bi se nekako cuti i dogovoriti o osnivanju necega ovakvog,to je najjednostavnije. Treba nas najmanje 10 sa licnim kartama i svojerucnim potpisom,ja cu ovde pitati neke sto mislim da bi bili zainteresovani ali nisam siguran da cu skupiti 10 ljudi koji bi se upustili u sve to...U svakom slucaju neki od nas ce se morati negde naci i otkriti svoja lica jedni drugima...Pa razmislite kako i sta pa javljajte... http://www.crnps.org.rs/xdoc/books/konvo2.html taj zakon vazi jos uvek
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ja postavih nesto konkretno i dva dana niko nista da odgovori !!!!! Gde ste.....?! :ohno:
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

Ja sam tu :)))))) samo ne znam da li da krenem da stampam ove slikice i da krenem da delim ljudima po ulici....ili cemo se organizovati ipak nekako?????!!! hehehehe
weedoyeLEGENDA

mar 2012.

Sto ce tice flajera ovo sto je Wu postavio je odlicno a dobar je i ovaj sa poredjenjima alkohol/duvan/kanabis... Hooker za osnivanje organizacije na trebaju finansije a i ljudi koji imaju vremena da se bave tim, mogli bi nekako da se prikljucimo nekoj organizaciji, npr ekopokret iz Novog Sada sa tim da oni podrze nase akcije, oni ce valjda izaci a izbore, mada sve je to politika a to mnogo mnogo zajebana stvar.... Zasad bi najbolje bilo kad bi svako od nas odstampao te flajere i sproveo akcije po svom gradu..
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

:thumb: KRECEMO U AKCIJU!!!!!!!!!!!!!!!!
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Cuo sam i ja nesto o tome i mislim da se radi o ovome Press Online :: Narkomanima umesto zatvora uput za bolnicu nije rec o dekriminalizaciji nama drage biljke nego hospitalizacija, i mislim da nece da prave razliku izmedju heroina i marihuane, jer hospitalizacija ima da se placa a takodje ima da se keshira i za humanitarne svrhe(odlicna ideja,svaka cast na ovome,samo steta sto mislim da kod nas pod tim izgovorom ima da se pune dzepovi odredjenih olosh ljudi,koji ce mrvice da daju u humanitarne svrhe i da zbog svoje humanosti budu voljeni) koliko znam za vreme exita u NS-u je ista fora(bez hospitalizacije) a ta fora kosta 50.000din ako vam nadju makar pola buksne ili pola grama heroina, nebitno
HookerLEGENDA

mar 2012.

Nisu to neke velike pare,za registraciju 50-60 eura,pecat 20-ak eura,papiri,prijave,takse,ziro racun,neka i tu ode 50 maksimum,nesto nepredvidjeno,treba i ici nekoliko puta tamo-vamo,ajde da racunamo na neku cifru do 150 eura maksimum...Mislio sam da nas deset ili ako nas bude bilo vise jos bolje,podelimo to izmedju sebe,a to bi bilo po 15 eura a vrlo lako moguce i manje po glavi... http://www.crnps.org.rs/xdoc/books/konvo2.html To je najednostavnija varijanta ako hocemo nesto sami da organizujemo. Evo,ja cu kontaktirati Ekopokret,nekako cu da ih ispipam,pa cu se javiti.Ako mozamo preko njih,OK. A flajeri su aktuelni bez obzira na ovu pricu iznad....
WuAMBASADOR

mar 2012.

polako. treba prvo po gradovima da se okupimo. ocemo ovde da uradimo prozivku, ili da se napravi posebna tema? :) okupimo se izradimo flajere, mozemo i vise varijanti.. ugl kontam da bi to trebali za pocetak, a kad se okupimo fizicki i ovo sve krene, lako cemo se za dalje dogovoriti :) dakle posebna tema ili se ovde izjasnjavamo?
HookerLEGENDA

mar 2012.

Mislim da nema potrebe otvarati novu temu...OVDE!!!
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Trebaju nam mediji, stani vidi, nas ima ovde daj boze deset, vise od polovine odpada zbog ljudske cudi, hajmo da damo sve od sebe da dobijemo medije nekako, lako cemo posle da delimo letke(nas pet me obecava neku propagandzu), ja sam kontaktirao odredjene novine, odgovor je bio uglavnom isti: "Posle izbora" sto je veoma razocaravajuce(zelja da me se otresu ili stvarno predizborno naredjene nadleznih neznam), polagao sam nade za to pre izbora ali...tako da sada mozemo da razradimo strategiju STA sada, mora da bude lukavo, trebaju nam mediji, hukerova je ideja odlicna da se kontaktira ekopokret(i za sada meni jedina realna i logicna, mozda gresim) i na to najvise nade polazem....
HookerLEGENDA

mar 2012.

Cekam odgovor od Ekopokreta...
HookerLEGENDA

mar 2012.

Evo odgovora od Ekopokreta,doslovce prenosim!!!!!!!!!!! Isprani mozgovi,nisam mogao da verujem sta sam dobio.Procitajte,prosudite.... Poatovana/i, Ja sam protivnik puaenja i duvana,kako bih onda mogao biti za dekriminalizaciju marihuane!?Puaenje marihuane je odsko na daska za upotrebu ja ih droga,kako bi se onda bilo ko normalan zalagao za tako neato?Ne znam da li ste imali priliku da vidite narkomane na psihijatriji ili one koji dolaze po dozu metadona,ne morate da zamialjate zombije,vidite ih u~ivo.Da li sam bio iskrenJesam,najiskrenije to mislim. S poatovanjem,Ekopokret Ja sam im odgovorio ovako: Hvala na iskrenosti.Posteno. Samo ne mogu da verujem da u isti kos trpate zlo koje se zove duvan i marihuanu.Od marihuane jos niko nije umro niti je zabelezen ijedan slucaj da je neko postao zavistan od nje,za razliku od duvana.Ja ne pusim duvan... I kako mozete stavljati kao primer zavisnike od teskih droga,to nema sa marihuanom nikakve veze... Nemam nista protiv da imate svoje misljenje,samo bi bilo dobro da se malo obrazujete sto se marihuane tice,pa da onda pricate...I ja sam iskren... Ako vam nije tesko pogledajte www.vutra.org,dosta moze da se sazna.... Sa postovanjem !
HookerLEGENDA

mar 2012.

Gde ste?
dinosaurAMBASADOR

mar 2012.

Tu smo, lajkovali smo ;) Sta reci a ne zaplakati. Neobrazovani ljudi, a da ima tu para za njih odma bi se uhvatli da pomognu !!!
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

ako mogu da pomognem tu sam.ima na fejsu profil drustvo za legalizaciju marihuane.malo ljudi ali bice vise.a ovi iz eko pokreta-sramota!!!pa gandza bi resila 80% ekoloskih problema sveta.sistem vrti lovu a mi smo tu da im pravimo tu lovu,naravno samo njima.
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ajde nesto konkretno...Hoce li neko da se organizujemo ili ne? Hajde da se negde nadjemo...Hebes privatne poruke,neke dogovore preko foruma,aj da probamo nesto... Evo,suzavam lokaciju gde sam...Okolina Novog Sada...Ako neko hoce da se vidimo... Toliko od mene...Necu vise nikog da forsiram...
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

hooker blizu smo,ali mislim da 2,3,5,10 ljudi ne moze nista veliko da uradi.... treba da nas bude milion!
dinosaurAMBASADOR

mar 2012.

Evo gledam NG, pa je tabu tema i prvi kvartal o nasoj lijepoj biljci. No ukratko cu prepircati. Canabis je bio legalan u USA od 1870, pa svije do 1937 i to u Medicinske svrhe. Medjutim Vasington se zabrinuo i zabranio ga, jer je mnogo ljudi pocelo konzumirati. E onda su se pojavili hipici 60-70 tih i od onda je svrstan u Tesku drogu. E sada, Californija je prva od 10 drzava koja je legalizirala upotrebu Canabisa u medicinske svrhe i to tako sto ti doktor prepise recept na godisnjem nivou, pa ti odes u legalne shopove i kupis sta ti treba, okus,... do kolicine prepisane od strane doktora. ( Kazu da u LA ima vise shopova sa kanabisom nego Starbuks caffe-a :) ) Covek bolestan od Multi skreloze ima svoj shop, gaji, prodaje i kaze da bi otvorio jos shopova, jer se godisnje u Californiji potrosi do $ 6 miliona na Canabis. Ovo moze biti neka ideja za pocetak neke revolucije ? Pitati neke doktore, koji se bave lecenjima tipa Cancera, Multi Skreloze, sa nekim jacim bolovima,... Da li su culi za neke studije ? Pa ako se bude imala neka podrska od strane takvih ljudi, onda se mogu ukljuciti mediji, politicari,...
laseriISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Hooker, to sto ti sada radis pricam vec 2 godine. Svi kada bi se sastavili i izasli na izbore samo sa Jednim ciljem(legalizovati ugrubo) pokupili bi garant 150 000 glasova! Pa bi u nekom momentu kod sastavljanja skupstine imali neku ulogu.... Al nema volje ni snage za tako nesto... Cooina tako sam i rekao, nema krivicne ali lecenje obavezno. Ali NEMA krivicne!!!! Samo to bi bio pomak za mladje sto dolaze ogroman :) Poz svima... ---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:49 ---------- Ja sam u Nsu 2-3 puta mesecno i mogao bi pricati na tu temu sa istomisljenicima :) Hooker sreca ti Djendan!!!
dinosaurAMBASADOR

mar 2012.

Hooker, sretan rodjendan

mar 2012.

pazi kad ni on ne zna da mu je rodjendan, ko zna koji je datum turio tamo pri registraciji ;)
HookerLEGENDA

mar 2012.

Hvala druze !!!

mar 2012.

e pa sretno onda ako je tako
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Ne verujem za ekopokret, pa kao moja baba da je odgovorila, veoma smo neobrazovani sto se vue tiche...malko sam se iscimao i istrazio, pala mi jedna podla ideja na pamet, naime po prodavnicama zdrave hrane se pojavilo ulje od konoplje, malko sam prosvrljao po netu i vidim da se po forumima slazu da je to ulje mnogo zdravo i mnogo dobro, takodje se prodaju i sirove semenke(ima ih u efedri u zemunu), ribolovci vec godinama kupuju sirove semenke u bolje opremljenim prodavnicama za kucne ljubimce(od njih prave hranu za ljubimce i oko 500din je kilo) e sada podlost, mozemo sve njih da prijavimo (: i kada ih panduri ispresecaju pocece sami da se bune i da edukuju svoje potrosace, plus mozemo i mi da nastupimo i da sve te ducane cimamo da nam dozvole da kacimo plakate po njihovim prodajnim prostorima, plakate tipa: "konoplja=priroda=ulje=lek=ilegalno, legalizacija prirodnog leka" ....ne svidaja mi se ideja ali eto resio da je podelim sa vama, mozda neko smisli nesto kreativnije, a i barem znate gde mozete da kupite semenke (= P.S. ako trezite seme, trazite seme konoplje, mislim ako trazite pod nazivom marihuana necete da dobijete trazeno i da, hooker, srecan rodjendan bio u efedri, nemaju vise semenke,samo ulja i tako te zaebavancije....
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

cooina to uopste nije losa ideja.tako bi se sigorno pocela neka ozbiljnija prica.ja sam danas kupio kevi(bolesna je) ulje od hladno cadjenih semenki kanabisa sa sve velikim listom na etiketi u prodavnici zdrave hrane za 1200din 0,3l.i prodavacice su mi objasnjavale kako je to jako zdravo ulje.ajde!? :) mi kao ne znamo.ne bi bilo lose ni ukljuciti nekog kome je shija pomogla u zivotu.konkretno kod mene u mestu postoji lik (dobri smo) koga su doktori otpisali pre 10-12 godina koji je i danas ziv i jak i koji tvrdi da mu je shija pomogla i rado bi stao na nasu stranu.kada bi se nasli i neki doktori (mada sumnjam u to jer i oni su zrtve sistema) mislim da bi sanse bile odlicne.naciste ce uskoro (nadam se) zabraniti tako da ni gandza marsh nece biti "okupljanje velikog rizika".treba samo poceti.tocak kad se jednom zavrti tesko se zaustavlja. svako dobro hooker!!!
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ovo sa prodavnicama zdrave hrane nije lose,pogotovo ono sa plakatima sto je predlozio Cooina,ako se slazu vlasnici...Prosetacu po prodavnicama zdrave hrane kod mene u gradu bas da vidim da li se ovde pocelo prodavati tako nesto... Nego,koliko sam bio zagrejan za flajere,nista jos po tom pitanju nisam uradio.A nisam nista uradio zato sto mi je non stop u glavi neka organizacija i kako to da se uradi. U mom gradu se neki dan oformila organizacija poput Zelenih,ekologija,priroda i sl.Znam gde su,pa cu od ponedeljka jedan dan skoknuti do njih da malo pronjuskam i vidim kako disu,pa se javljam... Ako ne uspe...Ne znam...Ja sam jos uvek za to da nesto pokusamo sami... Pozdrav svima i samo dajte ideje,negde ce vec nesto ispasti...
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Da organizacija nam treba, ali nam treba i neko jako medijsko ime da stane iza nas, to bi bio bum, npr. kada bi cheda rekao da je marihuana zdrava xD ...problem kada bi osnovali organizaciju(ja ciljam na organizaciju za medicinsku upotrebu, posto mi bilo sta drugo na ovom podnevlju izgleda iracionalno) svi clanovi bi morali da prestanu sa bilo kakvim wu aktivnostima, od uzgoja do konzumacije, u suprotnom bi nam organizaciju srusili ocas posla sa pricom "shachica narkomana", a i organizacija mora da ima finansijsku potporu(mimo toga za registraciju iste,placanje prostora organizacije, placanje obezbedjenja iste(mislim da bi bili na jakom udaru drugih organizacija tipa obraz,1389), organizovanje tribina radi edukacije, dovlacenje ljudi iz inostranstva(nasi ljudi uvek vise veruju strancu nego li samom sebi), pokusavanje da se zabrani biljni tamnjan(o5 nam treba obezbedjenje jer tamnjan drze zaebani likovi), borba protiv narkomanije(da bi napokon razgranicili narkomaniju i konzumaciju marihuane), finansiranje skupova drugih organizacija(eko pokret xD, itd. da bi nam se isti prikljucili i da bi imali njihovu podrsku)), ako ne uspemo sve navedeno(sto je samo deo ideje) mislim da bi bili samo jos jedna zombi organizacija u moru zombi organizacija koje nemogu nista da urade....e ja nemam trenutno ideju za finansijski status, stavise taj problem jedva savladjujem i u privatnom zivotu xD, ali se nadam da neko medju vama je iskusniji i ima shmeka na tom polju i bilo bi lepo da se javi i iznese svoju ideju....takodje bi mogli polako da linkujemo na svoje FB strane celu ovu temu Meni se to cini, ili je od nas 5 ostalo 3?
WuAMBASADOR

mar 2012.

plakati su odlicna ideja, organizacija isto tako, sve ove ideje su odlicne, ali necemo nista od toga uraditi dok se fizicki ne nadjemo. kad to uradimo lako ce krenuti inspiracija i ideje i sve ostalo. ja cu izraditi one flajere ove nedelje pa da pocnemo bar nesto. okolina novog sada ajde ljudi bar deo nas da se nadje ako ne mozemo svi, da ovo dobije i fizicku dimenziju. sto se stranih licnosti tice mislim da bi Rick Simpson bio savrsen za nasu svrhu, a kontam da bi mozda imao i zelju da to uradi. ako ne znate koje pogledajte na rubu znanosti - konoplja. covek je legenda i apeluje na potencijal kanabisa, i idiotizam ilegalizacije.. ne znam sta bi jos dodao zasad..
HookerLEGENDA

mar 2012.

Gde i kad? Dogovor ili ovde ili na PM...Ja sam za!
WuAMBASADOR

mar 2012.

kontam ili neki kafic/bar ili u parku nekom. kontam da je mozda park bolja ideja. mislim ako ce biti u okviru NS. ja ne mogu bar do vikenda :(
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

wu,hooker blizu sam i rad za pricu.smatram da je cheda los za pricu posto u narodu ima reputaciju narkomana,rick simpson je trenutno u evropi provereno.tako bar pise na njegovom sajtu.na fb postoji profil "DRUSTVO ZA LEGALIZACIJU MARIHUANE" napravljen sa namerom da skupi sto vise istomisljenika na jednom mestu i da ljudi imaju priliku da vide textove i snimke koji pozitivno pricaju o marihuani.i mislim da bi trebalo koristiti izraz konoplja a ne marihuana posto ovo drugo asocira na drogu. ja sam sa sela i dosta starijih ljudi mi je pricalo o konoplji i secaju se njihovih baba i mama da su je koristili za dzakove i za cajeve koji su pomagali tokom menstruacije.konoplja im je ipak urezana u glavi kao dobra stvar.a marihuana je droga koja se pravi u labaratorijama(box) kako kazu u crnoj hronici na tv-u.
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Da u pravu si sto se tice marihuane, ipak je konoplja nekako lakse prihvatljivija stvar, ja sam malo dalje od ns-a ali ako se sastanete i stvar se bude pokrenula, rad sam se iscimati na neki od narednih "sastanaka"
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

cooina ako si juzno od ns mogu se ja iscimati po tebe.treba ovo ozbiljno odraditi.nece niko nista preduzeti ako sami ne pocnemo neku pricu!a prica kad krene gotovo je,ona ide i stalno se dopunjuje
HookerLEGENDA

mar 2012.

Postoji na forumu grupa Zeleni se Srbijo,pridruzite se pa tamo mozemo da se dopisujemo,brze je,kao chat.Predlazem ovo iz prakticnih razloga,da ne koristimo forum za neko brzo dopisivanje a verujem da ce nam se prikljuciti jos clanova iz Srbije da malo prosirimo pricu.A mi koji smo se locirali u blizini moramo da napravimo dogovor da se vidimo. Za neke konkretnije dogovore bi trebalo da koristimo Privatne poruke,mislim da tamo mozemo da dajemo i neke podatke o nama.U svakom slucaju,ako hocemo da se nadjemo,a hocemo,moramo da prestanemo da se krijemo iza nadimaka.Ovo ostaje izmedju nas koji cemo se dogovarati za susret pa zbog toga predlazem Privatne poruke za to. Ovu temu da koristimo za konkretne predloge i pisanje o tome dokle smo stigli i sta radimo.Da obavestavamo ostale o tome sta smo uradili... Ako se slazete sa ovim javite pa da krenemo...Ako mislite da postoji bolji nacin za dogovor,pisite...
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

okj hooker
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Taman sam i ja hteo nesto slicno da predlozim, @sboby trenutno sam u bg-u,tako da neznam, ali u zavisnosti od dana skupljanja, postoji mogucnost da dodjem(jbga, privatna stvar)
laseriISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Cooina, svaka ti je zlatna! Sve sto si napisao u vezi sa strukturom organizacije i napadima kojekakvih primitivnijih organizacija na nas je krajnje ocekivano bez lazne paranoje... Pomenuo si zdravu hranu u zemun, prolazim tu svakodnevno i nije mi palo na pamet da potrazim to ulje, a trebalo mi je kada sam se nosio mislju da napravim ulje uz pomoc ekspres lonca :) Uostalom ako neko treba nalepiti plakate u blizinimislim da sam dorastao zadatku i nije mi daleko.... Wo, Hooker, cooina, Sboby ako cemo se sastajati mislim da bolje da se svi zainterosavani iscimamo nego parcijalno da se sastajemo a potom opet okupljamo kad drugi pozele.... Pozdrav i do sorog vidjenja....

mar 2012.

druze, to nije isto ulje, ovo u zdravoj hrani se, kao i ulje od semena bundeve ili suncokreta, pravi od industrijske konoplje
laseriISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Da Power, jasno mi je to. Ali taj lik koga sam gledao kako pravi (na svoj nacin) pored svega poznatog ubacuje i hemp margarin ili tako nesto.... Uostalom tada sam kapirao da mi je lakse napraviti ulje tim metodom nego sa 99 postotnim alkoholom ili naftom.... Hvala na savetu u svakom slucaju. No mozda bi neko od javnih licnosti i mogao da stane na nasu stranu a da nije cedica, takodje se bavi i eko akcijama koliko mi je poznato, Antoni Pusic alijas Rambo Amadeus???
WuAMBASADOR

mar 2012.

sto se tice naziva marihuana i nije pravi naziv kanabisa, uzet je iz slenga kao slabije poznat termin kada je krenula ilegalizacija, iz istog razloga sto ga mi necemo. trebao im je naziv koji mogu da ocrne, jer za konoplju ljudi znaju kao dobru biljku koja je nekada koristila za mnoge stvari. konoplja je ok, al ja sam za kanabis, ipak je to original. a taman bi onda od toga moglo i neko obrazovanje da pocne, ne bi verovali kolko ljudi nema predstavu sta je kanabis.. a javne licnosti... cedica nikako :D moze rambo, mogu razni muzicari, i drugi aktivisti, ali opet govorim, prvo treba MI da se okupimo ako mislimo bilo koga drugog da privucemo.. Poenta naseg pokreta je da se ovo postigne :) http://www.youtube.com/watch?v=47IH_9uSsT8
HookerLEGENDA

mar 2012.

Ajde prikljucujte se grupi Zeleni se Srbijo,pa da se dogovaramo,brze je...Postavio sam temu tamo.Vidim da se Cooina prikljucio.Ideja mi je da ne koristimo ovu temu za chat,to mozemo kad se prikljucite grupi,pa cemo tamo da razglabamo o detaljima.A poruke koje sadrze podatke licne prirode na PM. Ovde postavljamo konkretne rezultate i predloge...Moze?
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

hooker ja ne mogu da nadjem taj forum???
HookerLEGENDA

mar 2012.

Odes na svoj profil,pogledas pod grupe i tamo nadjes grupu Zeleni sa Srbijo...Ili ako ti je lakse,pogledaj moj profil,tu je vec postavljena,samo se prikljuci... Edit: A imas i gore da otvoris pod "Komjuniti"...
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Zar industrijska konoplja nije isto sto je i vutra, gandza itd.samo sto je drugacije uzgajana( industrija forsira muske biljke, industrija bere u drugo vreme, industriji ne trebaju hedovi vec stabljike, i industrija moze sve (:, i tako generacijski kultivisana biljka samim tim 10i plus puta manje thca)...a ulja se prave od semena....

mar 2012.

industrijska konoplja ima thc-a u tragovima, 0.nesto % (dakle, i do 100 puta manje od neke jace indice), a medicinsko ulje se pravi od hedova, ne semena hehe, a kada bi industrijalka bila isto sto i vutra o kojoj mi pricamo, onda bi u vojvodini svi bili naduvani ;)
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Mislio sam na ulja u trgovinama zdrave hrane

mar 2012.

kako god da ga prave ono je od industrijalke i nema thc-a ili cbd-a, pravljena su istrazivanja (pri institutima), kacio sam link clanka negde na forum, gde je potvrdjeno da je industrijska konoplja neupotrebljiva za izradu medicinskog ulja, da nije tako zasto mislis da bi ljudi uzgajali i radili nesto protivzakonito, otisli bi u neku makrobiotiku i kupili sebi ulje... ali na zalost to nije to usput, ovo bas nije tema o ulju, al nek stoji sto se mene tice
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

zamolio bih moderatore da izbrisu celu ovu stranu
HookerLEGENDA

mar 2012.

Pitanje za iskusnije clanove i za one koji znaju kako se pravi sajt Cooina je predlozio,a i meni se to cini kao pametan predlog,da se proba sa sajtom u Srbiji.Sad se dvoumim,da li je bolje da sve saljemo na vutra.org. ili da se napravi nesto kao "ispostava" istog za Srbiju,ili da pravimo potpuno novi sajt za podrucje Srbije.Ne znam,mislim da bi to bilo dobro jer bi privukli vise ljudi iz Srbije. Svaki komentar,predlog,savet je pozeljan. Sta mislite o tome i da li je to komplikovano?

mar 2012.

ne razumem se u pravljene sajta i koliko je to slozeno, ali licno mislim da nije potrebno komplikovati, sta bi dobio nekim sajtom "za srbiju", ne vidim poentu, svako ko zeli i koga interesuje moze da se registruje ovde, poenta je da se ujedinimo a ne "razjedinimo" i regionalizujemo... ovaj sajt je za srbiju isto koliko i za hrvatsku ili sloveniju, bosnu il makedoniju, crnu goru... a mislim da nije "lociran" ni u jednoj spomenutoj drzavi... druga je stvar da sad napravis neki odvojen sajt tematski posvecen bas legalizaciji u srbiji, mada...
cooinaISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Moja zamisao je da se svi sa fb-a salju na sajt(samo sajt,bez foruma)koji se npr zove zelena srbija xD koji je edukativnog sadrzaja, ima opciju glasanja, guestbook itd...a ko hoce vise da sazna o biljci da ga linkujemo na vutra.org(sve ovo da bi dobili malo na ozbiljnosti, znaci sve je usmereno na dekriminalizaciju) isto linkovanje ka vuorgu ako hoce da se pridruzi diskusiji....eventualno ako odziv bude veliki(pusta nada) da napravimo forum(da ne bi spamovali vutra.org), ali forum koji se tice samo dekriminalizacije i niceg vise.... ne ne power nikakvo deljenje, pa ja sam prvi protiv toga, cisto regionalni fokus na dekriminalizaciju, i kao sto vec rekoh da bi izgledalo malo ozbiljnije zbog glasanja, i guestbooka, da ne bi spamovali vuorg, najlakse je da linkujemo ovde direktno pa neka se moderatori bakcu sa masom od kojih je jedna za a druga protiv, to ne bi bilo u redu(plus ovi sto su protiv verovatno su ekstremno nacionalisticki opredeljeni, samo bi nam spamovali vuorg)
HookerLEGENDA

mar 2012.

Naravno Power da ni ja nisam za deljenje,ali ove stvari sto je Cooina naveo...Apsolutno je u pravu.Mislim da to ne bi bilo lose. Ima li ko od clanova da nam pomogne da se napravi tako nesto?
BagaSoundISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Ljudiiii!:D Pa sada su izbori jbg!:D Znate sta to znaci? Napravimo 'haos'(ne u smislu nasilja),znaci izbori su,oni traze glasove... Skupi se gomila,hrpa ljudi koja ce izaci na trg iz cele Srbije,evo ja nisam iz BG ali bih odmah krenuo da mi kazete da je okupljanje! Napravimo masovno okupljanje! Mladi vole cannabis! ja znam 100 ljudi u svojoj okolini koji ga konzumiraju i jos 50 koji su za,ali ne konzumiraju... Pokazimo im sada,dok su najslabiji da hocemo legalizovanu nasu biljku! Pokazimo im da smo ujedinjeni i da nas ne mogu zaustaviti! Prijavimo skup,i svi povratna karta ka BG,a ovi koji su u BG sedaju na bus i pravac trg? sta kazete?:) Ako ne uspe bar cemo se,tj siguran sam lepo druziti,i upoznati se!:D A siguran sam da cemo bar nesto promeniti! THINK POSITIVE!
sbobyISTRAŽIVAČ

mar 2012.

baga sound ideja je na mestu!!! trebalo bi samo nekako izreklamirati okupljanje.ja sam za i sigurno cu napuniti 2,3 auta!!!
BagaSoundISTRAŽIVAČ

mar 2012.

Ali sada kada sam procitao ceo post,uf... Ono su me ponele emocije..:) Jbg.. Sta dodjem ja,dodjes ti i dodje (lupam sada) Hooker,i on se tako predstavi,da bi ga prepoznali i bum! Neki policajac u civilu.. Ne,ne,na to nisam mislio to je rizicno.. nego jednostavno! Okupljanje,kao sto su alkoholicari odrzali protest povodom prodaje alkohola do 10 sati..:D Tako nesto... Siguran sam da prvo okupljanje nece biti uspesno,ali ljudi ce cuti polako,i svako novo okupljanje bi bilo vece... Moj put do uspeha je okupljanje,lepljenje reklama o kanabisu,deljenje flajera,pricanje sa ljudima,kontakt nekog medija ili medijske licnosti i sve to zajedno ce pokazati veliki pomak! Siguran sam!:D :) Sta kazete? Ja cu ako nadjem nesto prikladno za flajer otici i istampati dosta komada i podeliti po mom malom gradu..:) To cu uraditi i ako se nista drugo ne organizuje..:)
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

:icon_lol:
HookerLEGENDA

apr 2012.

Trebali bi da odlucimo sta nam je prioritet i da krenemo u tom pravcu.Ovako ode svako na svoju stranu. Mislim da bi bilo najbolje da se vratimo na zamisao sa pocetka a to je da se negde nadjemo i dogovorimo o osnivanju neke organizacije.Postavio sam vec sta treba i koji je novac u pitanju,nije strasno...I cudi me sto se ne javi jos ko iz Srbije,nas desetak se ovde kao nesto dogovaramo,gde su ostali? Ako mislite da bi trebalo da zapocnemo drugacije,javljajte,ili ovde ili u grupi pa sta odluci vecina tako ce biti...
WuAMBASADOR

apr 2012.

jel mozemo neki dan u toku iduce nedelje da se organizujemo da se nadjemo recimo kod SNP ili negde drugde? ajde ajde, samo je do prvog susreta problem.. :)
EtajglechaAMBASADOR

apr 2012.

a da se organizuje neki gandza mars?????????? na primer: sad je 1 april aaaa aprilili hehehe...i kazemo tog i tog maja, juna, jula... " GANDZA MARS" i cao !!! napravimo plakate...flajere razdelimo svuda gde mozemo i kome mozemo...plakate polepimo svuda!!! i to je za pocetak to!!! samo se skupimo na trgu i jednostavno zablejimo!!! sednemo..iskuliramo..pricamo..druzimo se..upoznajemo se...rollamo...pusimo gandzu i uzivamo....onda neka bina...dodju neki reperi...(i onako ih ima gomilu koji pevaju o marihuani)...neki reggae-ri heheh i sta ti ja znam...usput se to iskoristi da se isprica nesto o dragoj nam biljci... i tako nesto. ( MISLIM TO JE IDEJA :icon_idea:(koju bi voleo da vidim u stvarnosti)) hehehehe
cooinaISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Nisam za mars ili bilo kakav takav festivalski vid okupljanja, u najboljem slucaju imaju da nam dozvole za zastitom murije(1389,obraz imaju takav mars da rasture samo tako, crkva ima isto da se umesa, okupljanje narkomana) i da rese da tako mozemo svake godine odredjenog datuma...i sve po starom do tog datuma... jedino sto po meni logicno je da ciljamo na medicinski kanabis i na razloge za dekriminalizaciju koje je naveo ministar pravosudja hrvatske(valjda je tako) ovo sve ostalo je tinejdzerski hir kratkorocnog karaktera koji je iz vise razloga osudjen...elem, necu vise da se ponavljam, ima sve u ovoj temi i u grupi, kako odluci vecina tako ce i biti....
BagaSoundISTRAŽIVAČ

apr 2012.

cooina,mi ako ciljamo na medicinsku stranu iskljucivo mi cemo dobiti ono sto su ljudi u kaliforniji dobili.. Time necemo nista postici.. Mislim hocemo ali ne za sve..:) Mislim da ako dobijemo medicinsku upotrebu kanabisa da ce se tu zaustaviti.. To je definitivno kraci put,ali ja mislim da bi trebali ici na duzi put i odluciti se na Svajcarski primer.. Uostalom zna li neko na koju su oni caku dobili ono?:)
HookerLEGENDA

apr 2012.

Ajde bre nekako da se skupimo nas 5-6...Lepo kaze brat Wu,samo je do prvog susreta problem...Ne mora iduce nedelje,moze i za mesec dana,kad god...Drukcije cemo onda razgovarati,ovako porukama i pisanjem trosimo vreme.Mislim,dobro je ovo,razmenjivati ideje i sve ostalo,ali oci u oci,to je vec neki pocetak. A to nam treba,prvi korak...
sbobyISTRAŽIVAČ

apr 2012.

slazem se sa hookerom.treba da se nadjemo!!!sto vise to bolje.posle prvog susreta sve ovo ce dobiti neki veci znacaj.dokle god se prepisujemo ovo mi lici na ubijanje vremena.kad se nadjemo,popricamo,razmenimo ideje svako od nas ce ovo shvatiti ozbiljnije.nisam video dali mi je u grupi neko odgovorio pa ga ponavljam ovde,dali neko zna dali uopste mozemo registrovati organizaciju takvog tipa u ovoj da i srbiji?????
HookerLEGENDA

apr 2012.

Moze Sboby!Pogledaj po temi,postavio sam ja sta moze,koliko kosta....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se