VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaOcekivana kazna u Hrv
LEGACY

Ocekivana kazna u Hrv

78 odgovora7,336 pregleda

apr 2021.

Nedavno sam kleko s manje od 10biiljaka.. Ima li tko sli na iskustva da znam sta mogu ocekivati?
FatOneZMAJ

apr 2021.

Teraj pricu da je za osobne potrebe, ako bolujes ne od neceg uhvati se toga i da radis ulje za to. Travu nazalost kod nas tretiraju kao i teske opijate sto je jadno i dovodi nas u teske situacije.. Sve zavisi od suca na kojeg naletis, ima onih koji bi te pustili sa uvjetom, a ima i onih koji ce te zatvoriti barem na minimalno 6mj..
GroffAMBASADOR

apr 2021.

@BrokulaBranko, s obzirom da nisi u istra~nom o ekuj nov anu kaznu. Ako je odvjetnik dobar mo~da rad za ope dobro.
lemonjuiceLEGENDA

apr 2021.

Neato sam uo ako padnea sa recimo dvije biljke i ako dokazea da je za tvoje potrebe da te ak nee ni kazneno goniti nego samo oplesti po d~epu, dosta toga se promijenilo u proteklih godinu/dvije....
mesterZMAJ

apr 2021.

ako hoces konkretan savjet, moras ipak malo vise detalja iznijeti

apr 2021.

Nebih puno piso. Jer nikad neznam ko cita a jos sam pod istragom.. Neam kaku pricu terat jer sam sadio za sebe, nisu me cak ni nista ispitivali.. Prenocio u zatvoru do ujutro, isli u pretres i pokupili mi sve.. U stanici potpiso hrpu papira. Doso mi odvjetnik, Dao izjavu i pustili me kuc...Sad cekam da dam iskaz kod drz. Odjetnika. Pa sud.. Izjeban mi je citav zivotni koncept brijo sam da cu si sadit do smrti, imat uvjek sta za pusit i sve to.. Kupovat necu. Dilat jos manje.. Eto nepusim vec mjesec dana.. Jos kad se sjetim da sam drukan.. Povraca mi se. A sto je najtuznije los sam grower bio.
lemonjuiceLEGENDA

apr 2021.

Uzaa koliko tu~nih i ru~nih ljudi ima ii nekom uniatiti ~ivot tako, nemam rije i.. What goes around comes around. Dr~i se.
mesterZMAJ

apr 2021.

Eh nemaa ato drugo nego im viae olakotnih okolnosti. Vjerojatno e tvrdit da je broj biljaka prevelik za osobnu upotrebu (kolko sam skuzio, blizu 10), ali nemaju svjedoke, vagice, opremu, novac ni iata ato upuuje na trgovinu... Isto je pitanje imaa li ve dosje i tak dalje.. Ugl. ako ti je ovo prvo djelo i iznesea dosta olakotnih, osudit e te, jedino je pitanje hoea li u zatvor ili ne, a za to treba vidjeti praksu kakva je. Uvijek se ljudi dolazili tra~iti savjet ato da naprave i nikad se nisu vratiti s epilogom. Osobno mislim da neea dobiti zatv. kaznu. Sretno.

maj 2021.

Javit cu vam epilog. Tako nest su i meni rekli.. E sad kolka je kolicina govnara u ovom gradu nista me nemoze zacudit. Al odavno nisam na ulici.. Zao mi sto s presto pusit zbog drugih a ne mojom voljom.iako puno lakse sad zaspim, sad se budim oko pol 10, prije obavezno 10:30h/11+..A sranja svaku noc sanjam, al svaku.. Ni jedan normalan san dosad nisam imo..

maj 2021.

Uz sve gore napisano naj bitnija ti je srea .. tj kakvog suca/ sutkinju dobijea, o polo~aju mjeseca i zvjezda, ju~ini itd itd.. izbori su blizu, pa im se ne ~uri... sigurno e se proces oteglit.. spremi gomilu ~ivaca i love za odvj. Velia drukan? Znai da si prekraio glavno pravilo kluba boraca a i nas growera.. sretno u borbi s vjetrenja ama!

maj 2021.

Par tu meni stvari uopce nije jasno.. Al stvarno pre velik mi strah da netko od nadle~nih ovo ne procita i poveze dva i dva. Samo ne znam kako se postavit.. Jer moj stav je sta drzavu boli k.. Sta ja radim ako je za svoje potrebe, jos mi se bliski clan familije izljecio od raka uljem.. Ko sta vi da odlucujete oce netko zivit ili ne? Naravno u ne bahatom tonu, nego onako pristojno edukacijski, labos mi pisali da sam imo to cu prvo sporit. Ne znam sta ce mi odvjetnik savjetovat. Njega placam. I od toga mi se riga.. Jos sam u malom gradu, pa ono.. Ni ne komuniciram vise s nikim imali veze s vujom il ne.. A ovi sto su znali samo ih he tri i svi nedavno pali.. Al nitko nije znao da trenutno sadim.. Pao sam na teski app NE CITIRAJ AKO ODGOVARAS NA POST IZNAD, CITAJ NOTIFIKACIJE !!! PROCITAJ PRAVILNIK.
lemonjuiceLEGENDA

maj 2021.

Ne ku~im sada, su te drukali ili?

maj 2021.

Da... Ne kuzim ovo pjenjenje oko citiranja. Al ok. Bolje mi da sutim ovdje se banovi djele ko kiki bomboni u osnovnoj za rodjos..

maj 2021.

Kad te is upa, onda vrijedi svake kune. Jbga, nitko to ne voli, ali kod nas, dr~ se njega i ato ti on/ona ka~e... Zatvora vidjet ne ea, ako nisi ka~njavan i nema nikoga, da posvjedo i, da je kupovao od tebe. Da ti ne drobim bezveze, samo e te koatat novaca i ~ivaca. Sretno, dr~im fige:thumb:
Z&NZMAJ

maj 2021.

To ka 5 pravilnika objaanjava zaato se ne citira bez potrebe. Naravno da nisi pro itao pravilnik, jer ti si frajer. Nee tebi nitko govoriti kako se smijea ponaaati. Nemaa ni jednu opomenu. `to se pjenia? Ako mislia i dalje biti lan ovog kolektiva, predla~em da progutaa ponos i proitaa pravila na slijedeem linku: https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/
BizzzoZMAJ

maj 2021.

Nadam se da odvjetnik zna sta radi. Ona prva tvoja gore koja ka~e nisu me ni ispitivali, samo dao izjavu i kuc ti je odgovor sta ce se deaavati. Odvjetnik je davao izjavu s tobom ili ti sam?

maj 2021.

Ocekuje te: 1) Izjava u policiji, ceka se nalog pa pretres.... to si vec prosao. Izdat ce optuzni prijedlog. 2) Ides kod drzavnog tuzitelja. Tamo ides sa advokatom. Izneses svoje vidjenje slucaja, snima se razgovor. Vjetovatno ce podici optuznicu. 3) Poziva te drzavni tuzitelj na nagodbu. Ponudit ce ti minimalno 1 godinu zatvora. Odbit ces, pa slijedi... 4) Pripremno rociste. Da se ustanovi da su svi papiri za sudjenje spremni. 5) Glavno rociste (sudjenje),... ako bude nepovoljno, ulaze advokat zalbu Vrhovnom sudu. 6) Vrhovni sud donosi konacnu presudu. Svaki advokat ce ti oderati kozu s ledja pa ti predlazem da si uzmes advokata po sluzbenoj duznosti. Oni te ne kostaju nista. To ce sve potrajati preko godine dana. Jos sada korona, pa ide sporije sigurno. Naoruzaj se strpljenjem, zivcima, moras imati dooobar razlog zasto si uzgajao za osobnu upotrebu. Sretno.
FatOneZMAJ

maj 2021.

Sve stoji jedino ovo da ispravim, nakon procesa ide procjena mogucnosti placanja te ako procjene da nisi socijalni slucaj moras platit i tog "sluzbenog advokata", a oni ne rade posao nikako.
razmanLEGENDA

maj 2021.

ja ti predlazem da uzmes odvjetnika koji je dobar s drz.tuziteljem, to malo moras pronjuskati u svojem kraju. platit ces koju tisucu vise ali si slobodan.platis kaznu i smiris se....nazalost tako kod nas stvari funkcioniraju malo ces zivjeti u strahu za pocetak i okretati se oko sebe ali proci ce sve ne brini. najgore biti drukan, i ja to osjetio na svojoj kozi sretno i pametno dalje
Smokey McPuffAMBASADOR

maj 2021.

Trebao bi dobiti uvjetnu kaznu zatvora, uz period kusnje od 2-5 godina, novcane kazne ne bi trebalo biti osim troskova sudenja, u slucaju da ti je to prvi kazneni prekrsaj. Najveci problem u cijeloj prici je to sto ces cekati par godina na sud, i nakon toga dosta problema, jer dok si pod uvjetnom, ocekuj pretrese svagdje i od prometnih policajaca i moguce testiranje na droge u prometu, i cinjenica da imas kazneni dosje, koji ce ti raditi dosta problema dalje u zivotu, jer se tretiras kao i puno veci problemi, ali i to ce sve proc, samo ces morati sad nekoliko godina paziti jako dobrosto radis.

maj 2021.

Znam slucaj. Takav je uzeo 5 soma € momku, presuda bila dobrotvorni rad. U pitanju je bilo malo dilanja. Uglavnom,deru kožu s leđa.
BizzzoZMAJ

maj 2021.

Ovisno koliku placu imaš, kad preračunas 5-6k€, ako si ispod toga godišnje prihoda isplati se u corku. Pogotovo jer nakon 6 mj uzornog ponašanja imaš poštedu :D Nagadjam, nisam bio nikad :D

maj 2021.

Bio je prisutan i dao mi par smjernica sta i kako da kazem.. Vec sam izjavio da nisam siromasan pa ce tesko ic odvjetnik po sluzbenoj.. Javim daljnji tijek dogadjaja. Pusa adminu..
YaichiiAMBASADOR

jun 2021.

Jbg sad mene zanima kaj je bilo dalje ... I na koga sumnjas.. tko je sve znao.. te wtf se opce dogodilo.... Iskreno jedino su jednom nasli joint ( vec srolan ) kod frendice al gaje urjak sam nonaalantno bacio u aaht..jbg bilo je ko da mi hostiju baca xd ... Al nit su zapisali ikoga nit su nas maltrali sam su nas puatili dalje ( inace osim doticne niko od nas nije poznat otprije plavcima a ona je i ovako i onako problematicna od djetinjstva ....
dopeanonymoPOZNAVALAC

jun 2021.

Evo godina dana prodje da me je netko odrukao plavcima za "dilanje", trazili su "odredjenu kolicinu opojne DROGE marihuane", baa te godine mi je to bio pokuaaj prvog growa i umjesto te odredjene koli ine marihuane uzmu tu sitnu bilj icu. Godinu dana ravnih je proalo, a prekrsajne ni kaznene prijave. Dok su mi prijatelju nasli biljcicu od jeb**** 7cm i dali mu uvjet 6 mjeseci na 10 dana zatvora, a ato je najzalosnije poznat sam im od srednje skole i bio sam pod uvjetom jer su me tri puta hapsili zbog 2 dzointa i 2 grama trave i dan nakon isteka uvjeta me uhvate s ravnim gramom amfetamina i daju mi novcanu kaznu. Poenta, nas zakon je pun rupa.

avg 2021.

Eo ovako javno da pitam pod drugim nickom jer mi nitko nakon 6 upitta nije nista odg.. ZASTO SAM DOBIO BAN? nema me 3mj. Vratim se da pisem sta se dalje desava. I doceka me BAN? ZaaSTo? BrokukaBranko..
StipeZMAJ

avg 2021.

@MaliDjidjo Kupovina semenki (bez opisa pakovanja i relevantnih podataka) u temi ti lijepo pise "bez opisa pakovanja" a ti uz opis i sliku jos stavis i nakon sto ti je obrisan post, ti ponovis isti post u drugoj temi. u svakom trecem postu imas velika slova. da si procito pravilnik, kuzio bi. sto si ocekivo? krsis pravilnik na sve strane i dobivas upozorenja koja ignoriras i onda na kraju jos ubacis passive/agressive tantrum. Koriaenje naaeg foruma je PRIVILEGIJA, a ne PRAVO i mo~e bilo kome biti uskraeno u svakom trenutku ukoliko tim administratora proceni da je integritet sajta i foruma ugro~en ponaaanjem korisnika.
mesterZMAJ

avg 2021.

I sto se dogada, koji je epilog price?

avg 2021.

Imo sad iskaz kod drz odvj. Odlucili su dic optuznicu za NAMJERU prodaje jer sam Imo 60gr lisca i grana u kojima je nadjeno vise od 0.03% thca kako kaze ivan vucetic lab.. Bez vage i iceg slicno.. Znaci terete me za Namjeru prodaje. Sad cekam jebb sud.. Eto sad vi i blokajte i malog djidju.. Il ostavite da ljudi dalje prate sta se desava kad grovas za sebe pa kleknes.. Js cu druge teme samo citat.. Lp
MarvenLEGENDA

jan 2022.

HR Molim pomo, ili savjet neki, ne mogu vjerovati da ovdje piaem.... plavci su mi proali kroz stan na temelju neke prijave za buku (doslovce, le~im na kau u i gledam tv, ne vjerujem u tu izliku). Jel mo~emo malo da uemo...bla bla, tra~ili me da im otvorim sve ladice po stanu, prostorije, otvorio mrvilice i sve kutije cigara i nova pakiranja duhana s markicom, a sve ja, niata nee sam dirati, koliko puaia, gdje nabavljaa... Da skratim, nisu naali travu, doslovce jedini ormari nisu taknuli s teglama, skinuo ih sa suaenja ima tjedan dana... za box koji stoji sastavljen, ali trenutno izvan pogona :makaze: jer sjemenke su na klijanju u maramici na modemu i nisu ih vidjeli. Za box i svu opremu baa niata nisu spomenuli, osim za filter, ka~em da je za zrak. Naali su hrpu sjemenki zatvorenih u svojim pakiranjima, pita me gdje sam nabavio, ka~em preko neta da je to suvenir kako i piae (da, spomenuo je da ih ne smijem imati, bla bla ka~em da znam, jbg). Prijava samo za boraviate jer nisam prijavio ( ak ni isteklu osobnu nije upisao). Imali tu negdje temelja da mi se za par sati ujutro ili par dana pojave na pretresu?! Nemam ikakvih prijava ni legitimacija s travom ni uope, sve sjemenke sam bacio (zna i, zadnjih nekoliko sponzorskih akcija je oalo u akoljku troznamenkastim hodom s ra una :plac:). Ima li materijala za nalog za pretres?
BizzzoZMAJ

jan 2022.

Pa ovo sto ti opisujea je pretres? Ili nije jer si sam sve otvarao i pokazivao? Svaata stvarno svaata. Ako netko osim tebe zna onda znas i sto su se pojavili, vrlo vjerovatno&
FatOneZMAJ

jan 2022.

Po meni je nesto drugo u igri, jer ja sam najebao jednom samo za sjemenke, doduse nisu bile u org pakiranju ali su bile okidac. mozda traze nekog/nesto u tvom kvartu ko ce ga znat, ali nalog ili prijavu nisu imali jer nije htio nista dirat iz razloga da ga se nemoze povezat s mjestom. E sad ja bi obustavio radnju cisto sigurnosti radi ili mjenjaj adresu i deri dalje.

jan 2022.

Ocito da nemaju dovoljno materijala za dobiti nalog od d.sudca,pa su te copili na jeftin trik,,,ako su vidjeli box i opremu...doci ce sa nalogom !
dalmatinskizagorISTRAŽIVAČ

dec 2023.

Radi dzointa od 1.6g i 0.70g marihuane sam dobio godinu uvjeta na 6 mjeseci zatvora i nov anu kaznu od 670e, bas me zanima je li tko slicno prosao?
BizzzoZMAJ

dec 2023.

Bome gadno zvuci. Kako je proces izgleda mo~ea malo nadopisati? @dalmatinskizagor

dec 2023.

Uglavnom, aetao sam prema kolodvoru s dzointom u ruci, ostatak u dzepu, momci u civilu me blokiraju, pretres, nadjose mi to i nekih sat do dva sam proveo u stanici dok oni takvu glupost nisu sastavili. Nakon ne znam sad mislim 2 ili 3 mjeseca dolazi mi rjeaenje gdje piae da sam kriv za posjedovanje marihuane a da je pod zakonom inace upisana kazna do tadasnjih 20 tisuca kuna ili/i nisam siguran zatvorska kazna 180 dana tj 6 mjeseci, no s obzirom da mi je bio prvi put i da sam u to vrijeme imao 19 godina kazna mi je umanjena na 5 tisuca kuna odnosno 670 eura i uvjetna kazna i cak nisam imao pravo na ~albu
BizzzoZMAJ

dec 2023.

Jesi svjestan da je ovo tema o ekivana kazna u Srbiji?

dec 2023.

Jesam, izvinjavam se, samo sam ppdijelio iskustvo sa susjedima

dec 2023.

Kod nas to nee legalizirat joa 100 godina,kokain je postao viae druatveno prihvatljiv nego trava.Ma jedno veliko bljak za sustav,kloaari jedni.puuuj bando
DipsyAMBASADOR

dec 2023.

Covik moj znam jednog koji je tako s malom kolicinom dobia slicnu kazne, a znam i puno njih s puno vecom kolicinom pa su dobili upola toga. Samo mi nije jasno kako nisi pozvan na sud
MildyENTUZIJASTA

dec 2023.

udno mi je ovo za zatvorsku kaznu, jer koliko mi je poznato, u HR je posjedovanje dekriminalizirano, dakle propisana je samo nov ana kazna (doista previsoka), a ne i zatvorska (jedino ti se ta nov ana kazna mo~e kasnije zamijeniti za zatvorsku ukoliko ti ne platia nov anu kaznu, ali ti se ne mo~e za posjedovanje izrei zatvorska kazna pa ni uvjetno). Malo mi je udno da nisi imao pravo na ~albu, mo~da ti piae da imaa pravo na prigovor, ato ti je u stvari gotovo pa isto.

dec 2023.

Nema aanse,da si dobio uvjetnu za to,a kamoli,da te nisu zvali na sud, poato si najvjerovatnije pao sa viae paketi a,pa su ti dali kaznu za prodaju! Do 5g je kazna bila 1500kn,frenda su mi zaustavile Kobre,dok je puaio u autu i ak ga nije isklju io iz prometa,ato je i jedina stvar koju je mogao,kao vo~nja pod utjecajem! Nitko te ovdje ne e osuivat,ve ina nas je proala svaata u ~ivotu u vrijeme kad se za gram,dva ialo u zatvor! Ja sam proaao sa uvjetnom za konzumaciju u vojsci,ali to je bilo 99' Vozim taxi i jedno 20ak osoba mi je ispri alo identi nu pri u. Frend s kvarta,ista stvar...puaio na klupici u Maksimiru,policajac ga je namiriaao,doaao do njega,legitimirao ga,malo ga cimao"ato emo s ovime" i nakraju bacio na pod i zgazio. Rekao mu je 1500kn kazna,koju nikada nije dobio! I ovjek je na slobodi,da se dobija uvjetna za pljugu i gram, ekao bi suenje u Remetincu! I ovo je odgovor od kolege za 10 biljaka... Dok ne prodajea,nemaa problema. Jedino je problem,ljudima ato ~ive u stanu,ali legalizacija e do i,samo e kod nas jedna ili dvije ve e firme imat dozvole za uzgoj i prodaju. Mi ata uzgajamo za sebe i ne prodajemo,nemamo tih problema! https://www-index-hr.cdn.ampproject.org/v/s/www.index.hr/amp/vijesti/clanak/u-svicarskoj-razmatraju-legalizaciju-kokaina/2522615.aspx?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=Izvor%3A%20%251%24s&aoh=17035231285143&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fvijesti%2Fclanak%2Fu-svicarskoj-razmatraju-legalizaciju-kokaina%2F2522615.aspx @dalmatinskizagor ,nemoj me krivo shvatit,ne osuujem te ni malo,ali za to sitno,njima se neda pisat izvjeataj,jer za to ne dobijaju ama baa niata i u 90% slu aja ili uzmu ili bace,osim ako je ve a koli ina u pitanju ili 3 pa na viae paketi a. Zna i,da si imao 3 puta po gram,to ti mogu stavit kao da je za prodaju,a ti si tako dobio. Jbga,ne puaip na cesti:) I joa jedna stvar....3 mjeseca zatvora na godinu dana kuanje se daje na dvije godine kuanje,jer sam dobio i tu i 10 mjeseci zatvora na 3 godina kuanje,prvi put za konzumaciju,drugi put za 3g A i ako si za neato dobio uvjetnu,to je bolje,jer kad uvjet proe,ti nisi ka~njavan. Kad te kazne krivi no i dobijea dobrotvorni rad ili nov anu kaznu,ostajea u sistemu i kad te policija pita,jel si ka~njavan,moraa rei da jesi. U slu aju uvjetne,ako ju nisi prekraio(isto dijelo),kad zavrai,drugi dan se viae nigdje ne vidi,da si pao! Sljedei put,reci da si na kiosku kupio CBD cvijet, na oko se ne vidi razlika!
siemprepositivoPOZNAVALAC

mar 2024.

Prije koji tjedan dana sam tresnuo sa 6.5g prakti ki ispred kue (5 metara od kuce), pakirano u dvije pvc vreice jedna mase 4.1g, druga 2.4g. Olakotna okolnost je sto sam tresnuo pjesice prema putu kui, a ne u suprotnom smjeru. Napisan je optu~ni prijedlog, a recidivist sam ato se ti e marihuane za osobne upotrebe i tada sam dobio 2500 kuna kazne, no ima li tko iskustva kao ponavlja djela?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se