VUTRA
ForumMarihuanaLegalizacijaOslobodite onog dečka iz osijeka
LEGACY

Oslobodite onog dečka iz osijeka

80 odgovora6,067 pregleda

nov 2007.

mali je pao sa fuljom vrijednom 150kn, a dobio 2 godine bukse...totalna predizborna, kurvinska fora naaih politi ara..ja sam za to da svi sa ovog foruma, pa mozda krene i dalje, potpiae peticiju da se oslobodi tog covjeka...
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

eh.. kad bi to bilo tek tako.. peticiju bi potpiso bez problema ali neznam ako bi imala ucinka

nov 2007.

Kazneni zakon RH lanak 173. Zlouporaba opojnih droga Stavak (2). Tko neovlaateno proizvodi, prerauje, prodaje, prenosi ili posreduje u prodaji, ili na drugi nain neovlaateno stavlja u promet tvari ili pripravke koji su propisom proglaaeni opojnim drogama, kaznit e se kaznom zatvora u trajanju od najmanje 3 do najviae 15 godina. Tak da lega ako su mu na sudu dokazali preprodaju mo~e samo sjest i plakat, pa makar to bilo i gram ~i~e
bongashLEGENDA

nov 2007.

Mali ka~ea ? Pa koliko ti imaa godina kad ti je ovjek od 30 ... 'mali' ? :icon_rolleyes: Iskreno, raspizdio si me do bola. Uleea ko' padobranac, sa 2 posta, predla~ea neke peticije, WTF ??? Kad se ve deklariraa kao borac za ljudska prava, budi prvi, potpiai peticiju i ostavi svoj JMBG i adresu. Svaki put se iznenadim kakvih debila ima na ovom planetu ... u mome selu bi rekli 'Lako je tuim qrcem po koprivi mlatit' Ina e, da si shvatio bit vutra organizacije znao bi da je put ka legalizaciji (dekriminalizaciji) spor i trnovit, da se agresivnim potezima posti~e kontraefekt. Najviae ata u ovom trenutku mo~emo u initi za tog nesretnog momka je da IZAEMO NA IZBORE i da NE GLASAMO ZA HDZ.
CutkiISTRAŽIVAČ

nov 2007.

ima 23 godine, prodao je 12,5g, a suci i struka kazu da je to kretenski zakon kojeg treba mjenjat, al nazalost kod nas politika upravlja time.. slazem se sa Torcom, treba ne glasat za HDZ, sta se toga tice ce sve sjebat jer su kreteni, a nije ni da su na ostalom bolji... a i peticija je mudra ideja lol, taman da dobiju popis hrpe ljudi koji bi mogli bit konzumenti opojnih sredstava.. .
green_goblinISTRAŽIVAČ

nov 2007.

ma budale...idu postro~avati zakon... pa dajte ljudima mira.... nikako ne treba za hdz glasati. cuo sam nesto tipa da sdp podrzava legalizaciju vutre
LedoENTUZIJASTA

nov 2007.

''u mome selu bi rekli :Lako je tuim qrcem po koprivi mlatit'' Svidja mi se to tvoje selo... Sto se tice toga iz OS vec smo raspravljali i ostavljali novinske clanke o tome... SDP je za dekriminalizaciju i o tom smo raspravljali i slozili... A Ovaj iz OS nece dobit tih navazdani godina sto se tu spominju. Njega ce se optuzit za clanak 173. stavka (1) za sto je namjenjena najcesce novcana kazna, znaci nikad, nitko, nijednom jos nije dobio zatvorsku kaznu, pa mi se cini da nece ni ovaj. Sad su ti na opcinskom sudu malo nabrijani, al nista od toga. Jer i suci to u pravilu razumiju i odbiju zahtjev DORH-a(za stavak 2), pa mu se sudi posjedovanje tj. bez namjere daljne preprodaje...
GreenManAMBASADOR

nov 2007.

Samo da se osvrnem malo na HDZ...Gledao sam malo na kablovskoj,a ponesto citam i u novinama...Pa to su bre debilcine nevidjene.Pricaju pricu kao da je vreme stalo pre 10-15 godina.Nazalost i u Srbiji ima takvih demagoga i lopova koliko hoces.Ccc.Uzas.Zato nam na Balkanu i jeste ovako kako jeste.Sve olosi i hohstapleri.Jos kad cujem da ih crkva reklamira sve mi je jasno... p.s. Inace moguce je zaista da se zbog izbora sad i ta prica eksploatise do maksimuma,pa ovi kao dokazuju nesto birackom telu i prete maksimalnim kaznama...
mr.skunkAMBASADOR

nov 2007.

Ma jok, bave se glupostima jer nemaju **** uhvatit se u koatac sa ozbiljnim problemima kao ato je ja anje ekonomije odnosno poboljaanje standarda. Jedino ato znaju raditi je naklapanje odnosno sranje iliti demagogija, ma boli me ***** i za jedne i druge i tree. Nemojte pomialjati ni da ce SDP ako dodje na vlast pokrenuti momentalno izmjene KZ-a imaju oni vaznijih poslova za odraditi tako da nama nece puno politika pomoi , mo~emo si pomoi jedino sami airei svijest o prije svega medicinskoj upotrebi cannabisa ( za ato imamo dokaze) a podredno tome i sve ostalo za ata se ovaj sajt zala~e. ko jebe politiku i politi are, nek se nabiju na *****.
Kool King TENTUZIJASTA

nov 2007.

u pravu si marihuanu ne treba promovirati ka laku drogu i ic se u legalizaciju toga,nek bar dopuste sadjenje industriske marihuane (bez THC-a) i u medicinske upotrebe...al obicno ako na ulici pitas cemu sluzi marihuana svi ce rec za pusit i da je to laka droga...ljude treba osvjestit,pa polako nek se dekriminalizira,manje kolicine...
CutkiISTRAŽIVAČ

nov 2007.

kak ga mogu optuzit za posjedovanje ak su i on i cura koja je kupila priznali na policiji da je on njoj prodao...
bongashLEGENDA

nov 2007.

Ne treba on niata priznavat, po naaem debilnom zakonu (i njegovu tuma enju) dovoljana je jedna osoba koja e svjedo iti na sudu i potpisat izjavu da je kupila od toga_i_toga. Gadarija. :ohno: Ne znam da li se sje ate 2000te i koalicijske vlade na elu sa SDPom ? Tada je (bar u ST) na snazi bila 'preautna dekriminalizacija' odnosno panduri su su bili upueni da ne maltretiraju ljude sa 1-2 grama nego da hvataju 'velike ribe' koje rade sa bijelim, ~utim ... (bar one koje ne rade za dr~avu). :vb_kez:
LedoENTUZIJASTA

nov 2007.

Neznam onda jebga, al cisto sumljam da ce zbog 12g dobit zatvor. Vjeruj mi okacio sam ja ovdje presudu di je zbog 182g dobio. novcanu kaznu i rad za opce dobro... A sto se tice policije, ta izjava neveze sud. Jer moze tvrdit da je pod prisilom o reko, pa se sve utvrdjuje ispocetka. Ako je prizno pred sudom gotova misa:)
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

neznam, nekako sumnjam da e(bi) se SDP bavio temeljnije legalizacijom, to je sve propaganda...
bongashLEGENDA

nov 2007.

Pa niko nije ni spominjao legalizaciju ve dekriminalizaciju. Ina e, sla~em se sa tobom glede predizbornih pri a by SDP, sjetimo se samo obe anja da e pozatvarat 'majstore' privatizacije pa niata od toga. Poanta je u tome ata cijela dr~ava druk ije diae kad je na vlasti SDP i njima orjentirani. Svi dovode 'rodjake' i 'netjake' a HDZovi su poznati po branskom porijeklu, brutalnosti i openito, nedostatkom ljudske empatije. Sad zamisli kad je takav neko na elnik policije (velika veina). Svi su oni govna, ali neki manje smrde ...
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

dobro, ovaj put sam spomenuo SDP,ali ina e imam takvo mialjenje o svim strankama, svi e obeati brda i doline da se dokopaju vlasti,a onda kur... zanima me samo kakvo mialjenje o dekriminalizaciji/legalizaciji imaju Rojs,Kova evi i ekipa, ako se ne varam mislim da se zovu Jedino Hrvatska:bis:
LedoENTUZIJASTA

nov 2007.

Rojs i Kovacevic pa oni samo u daraju po vrucoj janjetini i krompiru:) Oni su ti protiv svega toga previse su desno i konzervativni, po mom misljenju...
mr.skunkAMBASADOR

nov 2007.

Njihova jedina pozitivna osobina je to sto sami sebe zovu Hrvatima inace nemaju ni jednu drugu osobinu,niti moralnu niti intelektualnu niti duhovnu ma nista, nula teska od ljudi, primitivne kornjace , da su oni na vlasti druatveno ureenje bi se zvalo NEPOTIZAM, glupani kad ih pitas za probleme Hrvatske njima su usta puna generala u zatvorima, i nekih aveti proalosti ma nek idu u tri picke materine ne dao Bog da dou na vlast za aest mjeseci bi se udebljali po 30-ak kila, stoka korupcionisticka.
kotvaENTUZIJASTA

nov 2007.

zato sam i pitao za njih,komedijaai
TihojlaENTUZIJASTA

nov 2007.

Postoji jedna ~alosna injenica a to je da e mnogi ovdje glasati za SDP jer smatraju da e sdp legalizirati marihuanu. Ali onda kad izbori prou i kad se ispostavi da SDP-u to opet nije toliko bitno tu e se i dalje po forumu pizditi a nia se nee promjeniti. I na kraju nitko drugi nam nije kriv do nas samih, jer samo od sebe radimo budale, vjerujemo onima koji su nas ve prevarili a drugima nedamo aansu jer bi rae da nas varaju oni od kojih to o ekujemo nego da nas iznenadi netko drugi. Koliko vremena dajete SDP-u da dekriminalizira marihuanu prije nego ato po ne naj~eaa kampanja zbog neispunjenih obeanja koju je Hrvatska ikad vidjela?
BeyondLEGENDA

nov 2007.

Da za HDZ onda glasamo? Biramo sranje koje manje smdi. Upoznat sam samo s programima od SDP-a i HDZ-a. Ono ato znam je da nebi ni za bilijun kuna glasao za HDZ, a SDP ka~e da bi dekriminalizirali lake droge. Za druge stranke neznam, i minijaturne su prema ovima. Koliko sam ja shvatio jedino SDP ima tu mo da postigne neato po pitanju dekriminalizacije, a ako nee, pa ko ih jbe, nemo~emo si pomoi.
TihojlaENTUZIJASTA

nov 2007.

bo~e sa uvaj. Izborna dilema SDP - HDZ je nepostojea. Nemo~ea biti za dekriminalizaciju i birati HDZ. `to se mene tie SDP je prokockao moje povjerenje. Pred 8 godina su najvljivali legalizaciju, po cijeloj hrvatskoj su pi ili koncerti, Bare je bio po svuda, gotovo niata za mlade nije bilo tako bitno kao ta legalizacija ( barem se stjecao takav dojam). I ata se dogodilo. etri godine i SDP se nije prstom pomaknuo. Zato im ja viae ne vjerujem. Ne mogu vjerovati partiji koja mi obeava isto ato mi je obeala pred 8 godina. Bili su na vlasti imali su priliku no odlu ili su ne odr~ati obeanje. Hvala drugovi ali ne puaim istu spiku dvaput. Osim SDP-a na ljevici postoji HNS. Hns je uvijek bio za dekriminalizaciju i uvijek je to gurao i nikad nije bje~ao od toga. No u Rijeci je HNS poprili no u K**cu pa ja neu ni njima dat glas. Najvjerojatnije u glasati za jednu treu opciju.

nov 2007.

E, da... Osijek je pun kontradiktornosti u odlukama suda. Pisah neato o tome na blogu.
ranromENTUZIJASTA

nov 2007.

nemoze se tek tako legalizirati marihuana to traje godinama. ali radi se o tome ako SDP dode na vlast ja sam siguran da ce bit trave di god oces i kad te uhvate s minimalnom kolicinom pustit ce te odma.
dombaPOZNAVALAC

nov 2007.

a ata ste tu po eli pri ati kad smo tu temu na eli prije 4 tjedna ve tu: http://forums.vutra.org/cannabis-aktivizam/2462-molimo-pomo-ovako-nemoze-dalje-3.html?posted=1#post42463 nastavite tu.----
BloodspillerPOZNAVALAC

nov 2007.

Da se vratimo na on topic.. Evo ja imam 4 polja marihuane. ime, prezime, skenirani potpis i osobnu sam ti poslao na pm pa nadam se da e ti pomo u tome da "malog" izvade iz zatvora..
CutkiISTRAŽIVAČ

dec 2007.

dobio je 2 godine to je moglo bit prije par godina, sad vise ne.

dec 2007.

Ako netko misli da ce marihuana biti legalizirana (cak ako i bude moguce u roku 20 godina) vara se ! A i ruku na srce postoje mnogo veci problemi oko kojih bi se drzavno vodstvo trebalo pozabaviti ! U svakom slucaju dobro je i ovako... a i dalje mi nije jasno sto momak dobi toliko... covjece mene su uhvatili s kesom od 30 g i dobio godinu uvjetne i 25€ novcane kazne... plus sto moram reci da su policajci bili fer i korektni (par puta su me i pustili ali ovaj put ih bila cetvorica pa se valjda nisu mogla dogovoriti ;D) pa mi sami napisali iskaz ono kao da je bilo za osobnu uporabu ! I

jan 2008.

Zdravo svima, znam da bi se malo tko odva~io stavit svoj JMBG na javnu peticiju za legalizaciju ili bar dekriminalizaciju tako ilegalne pojave kao ato je trava..,ali ata kad bi se bar na kratko neki od nas uspjeli uozbiljiti pa tu peticiju organizirat smialjeno,npr. tako da se garantira potpisniku da se njegov potpis,a ni peticija ne objavljuju sve dok broj potpisa ne bude toliki da to stvarno bude velika masa nezadovoljnih ljudi kojoj se nebi moglo tek tako rei ne? ..ja bih stavio svoj potpis jer vjerujem da takva masa postoji. :email:

jan 2008.

Mislim da nije toliko bitno tko je pobjedio na izborima jer se i sada, bez obzira sto je sdp izgubio, moze potegnuti pitanje dekriminalizacije, i ako vecina u saboru kaze da, onda je dekriminalizirana, no mislim da se to nece dogodit jer je njima svima stalo do fotelje, kao sto se i vidi u posljednjih mjesec dana.
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Njima u saboru vladaju ~eai stereotipi tako da ako i jesu ljudi za dekriminalizaciju - sram ih je to priznati da nebi izgubili tu jadnu reputaciju koju imaju
SmokeyThePotPOZNAVALAC

jan 2008.

uzas !.. onaj tip sta je ubija 2 zenske dobija je manje od 2 godine !!!.. to ti je hrvatski zakon ti ljudski zivot vridi ko i saka trave !..

jan 2008.

znam lika kojem su u kuci nasli 1kg i dobio 6 mjeseci to bilo prijr bruku vremena i jos nije odlezo i ako ne odlezi do 2012 ta mu se presuda ukida normala sve a ja upo s pola keta i genter mi prijeti sa 6 mjeseci il uvjetne il robije al to ima samo kod nas u BiH

jan 2008.

zakon je glup... jedan lega je roknio sa pola frule i dobio 30 sati dobrotvornog, jedan sa flokom i dobio godinu uvjetne i piaanje, a jedan prije godinu i sitno sa 16grama i optuzbom da je prodao malo vise od kile (a je :-)) i cijela opuzba je odbacena nije dobio ni pisanje tako da se ne vrijedi pjeniti i pokusavati ne znam sto, treba polako i lagano sve oko sebe uputiti koje su prednosti dekriminalizacije a pogotovo legalizacije.. na nasim prostorim ima toliko ne iskoristene zemje i toliko ljudi koji bi pokrenili uzgoj i preradu marice da bi se ex-you toliko popeo po poljoprivredi i turizmu da je to ne zamislivo...

jan 2008.

drage dame i gospodo.. vi ste svi kriminalci u rangu ubojica ato se hrvatskog zakona tie..pa mislim da bi trebalo sagradit 5-6 novih zatvora od 20 katova pa da svi odgulimo po 3-4 godine..
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

jan 2008.

nije istina...samo kad te uhvate,fino ubijea murijaka,priznaa krivnju i manje dobijea za ubojstvo nego za posjedovanje
CutkiISTRAŽIVAČ

jan 2008.

zapravo ak ubijes murjaka imas 2 kaznena djela u stjecaju... pozivam admine da upozore na ovakve neinteligentne komentare... zamisli da netko stvarno pomisli: aj idem ubit policajca koji me ulovio, necu zavrsit u zatvoru zbog posjedovanja trave.. JOK, zavrsit ces zbog kaznenog djela ubojstva radi prikrivanja drugog kaznenog djela, u tvom slucaju zlouporabe opojnih droga, te ce ti se to gledati kao stjecaj teskog ubojstva i zlouporabe opojnih droga... ode u zatvor na dugo dugo i jos duze... nemojte pisat gluposti ljudi..

feb 2008.

e da nam je takovih zatvora, pa samo ovaki kaki mi jesmo, i da mozemo uzgajat tamo, rado bi odlezo.
BloodspillerPOZNAVALAC

feb 2008.

nismo na rangu ubojica nego otmi ara. Dilanje trave ~ele poistovjetiti sa otmicom a ne ubojstvom
SchlomoENTUZIJASTA

feb 2008.

Naaa ministrica pravosua koja je to izjavila je zaslu~ila povjerenje da joa 4 godine obavlja istu du~nost. :181: Pretpostavljam da nitko nije ni htio njenu fotelju od koalicijskih partnera (sreivat pravosue u rh je san:), a Lovrinka je tako dobro neobavljala svoj posao da su svi u hdz-u zadovoljni njome i vjerujem da je tako zaslu~ila povjerenje :icon_biggrin: ah, jadni mi :sad2:
BloodspillerPOZNAVALAC

feb 2008.

meni je to zakon! Treba joj dat link sajta da se educira glupa a glupa!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se