VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQZašto nas hapse?
LEGACY

Zašto nas hapse?

18 odgovora513 pregleda
sergio11AMBASADOR

26. maj 2026.

:thumb: Pozdrav ljudi Ne znam jel ima tema ova ili nema, ali vidim u zadnje vrijeme da sve cesce budu objave da su uhvatili nekog sa kucnim labaratorijem. Dosta toga je u drzavi iz koje dolazim pa me zanima da li je problem u jednom od ona tri: No Sell No smell No tell Ili ipak nesto drugo? Mozda pracenje IP adresa, praenje poailjki kod narudzbe opreme ili sjemenkica? Povecana potrosnja struje? Netko iz lokalne trgovine zakljucio dok si kupovao dijelove za sastavit opremu? Kakva su vasa misljenja o tome? U cemu je glavni problem? Ako tema postoji, slobodno obrisite ili prebacite. }ivjeli u miru

26. maj 2026.

Lično mislim da je samo jedan od navedenih tri Zašto? Za IP adrese i praćenje uglavnom trebaju nalozi I ekipa za visokotehnološki kriminal, ekipa na terenu za praćenje i prismotru itd Mnogo je to ljudi i para iz budžeta za nekog ko gaji par biljaka za sebe (čini mi se) Praćenje pošiljki je sasvim moguće, ali opet ako se na carini pojavi stotine semenki u paketu, jer tu je namera valjda jasna, a tebi ako nađu par semenki - lakše je da vrate / stopiraju, nego da opet troše budžet prateći da li ćeš i kada posaditi, I da li će nići ženke Potrošnja struje (opet, za sopstvene potrebe) pogotovu sa modernim LED panelima je neznatno povećanje. Meni sa dva šatora bude jedva 30€ više, ako i toliko, nije to neka cifra koja izaziva zabrinutost. E sad, komšije nanjuše. Drugari na žurci se pohvale kako imaju ortaka koji "znaš kakvo ludilo gaji", pa jedan kaže drugom, trećem, dođe do ušiju do kojih ne treba na kraju, i naravno - iako bi moralo na prvo mesto - prodaja. Sve to što vidiš po medijima da je zaplenjeno su postavke sa više desetina biljaka, tri faze (rasad, vege, cvetanje), gomila već pobranog I posušenog u šteku. To je valjda jasno i da se oseća dalje, potrošnja struje je neuporedivo veća, likovi koji se tuda muvaju komšijama sigurno ne deluju kao da su došli da sade cveće, kriminalna prošlost I prodaja po ulici.... Treba li šta reći više :) Spreman sam ruku da dam da nigde tu nema praćenja pošiljki I IP adresa :) na stranu što takve njuške ni ne obitavaju po ovakvim forumima, a i ne verujem da poruče 1000 semenki poštom :) My 2¢ što bi rek'o Amer
sergio11AMBASADOR

26. maj 2026.

Slozio bi se s tobom u svemu. Ne brine me nista od gore navedenog osim ovog foruma i skroz neki filing da ce netko nekako provalit IP i da sve padne u vodu Iako evo dvije godine vec groowam i nikakvih problema nije bilo. Ma nisam nikada ni rekao nikome od kolega, niti pokazao, ne vjerujem nikome u zivotu ::sex:: I meni je razlika struje isto kao i tebi, ali to je zanemarivo na kuci gdje ima vise potrosaca. Iako mi neka logika nalaze da ces se prije poskliznut kad uzimas od kojekakvih konjina koji svaki put zahebu, kasne ili svi zivi znaju za njih da prodaju Uglavnom hvala za misljenje, sad mi je malo lakse :D:D
BizzzoZMAJ

26. maj 2026.

Potpuno te razumijem, taj osjeaj "paranoje" je zapravo tvoj najbolji prijatelj u ovom hobiju. im se ovjek previae opusti, tu nastaju problemi. Ali ajde da ti skinem taj teret s lea ato se ti e foruma i IP adresa, jer tu logika i tehnologija rade za tebe. Evo ato bi ti ja rekao na sve ovo: 1. Forum i IP adresa: Zaato si siguran? `ansa da netko tek tako "provali" tvoj IP preko nekog iole ozbiljnijeg foruma je ravna nuli, i to iz nekoliko razloga: 1. Admini kriju IP adrese: Ozbiljni forumi na tu temu uope ne javno prikazuju IP adrese korisnika. One su zapisane u bazi kojoj pristup imaju samo glavni admini. Koga briga? Da bi netko iaao hakirati bazu foruma samo da iskopa IP adresu nekog hobista s Balkana, morao bi imati debeli osobni motiv ili nalog. Slu~be ne troae resurse na hakiranje stranih servera zbog par biljaka za osobnu upotrebu. IP adresa te ne locira u sobu: ak i da netko ima tvoj IP, on vidi samo tvog providera (A1, HT, Telemach...) i grad (ili airu regiju). Za doi do tvog imena i prezimena te to ne adrese, provideru je potreban slu~beni sudski nalog. A sudski nalog se ne izdaje "na blef" jer je netko vidio post na forumu.
ĆyroZMAJ

26. maj 2026.

Ljepo receno obojica! Meni su kada sam dosao nazad na forum rekli, nitko nikada nije pao zbog foruma a forum postoji debelo preko 20godina tako da mislim da nemas straha. Al da, malo paranoje je super stvar ;) drzi te u aeatu ;)

27. maj 2026.

Ma iste nas brige more redom :D svi smo to proali :) Ja isto oko toga baa baa paranoiaem, bez obzira na sve. A drugo, jedna, dve ili 100 biljaka ipak ne menja mnogo ako dobiju sigurnu informaciju da gajia, doi e vrlo verovatno, pa makar bio i micro grow u kutiji za cipele :)) Al to se fakat sve svodi na ona tri pravila, obrni okreni

27. maj 2026.

Tko se dr~i pravilnika hedovi mu se ne odbijaju od glavu ,tako nekako :cool: :vutra:
sergio11AMBASADOR

27. maj 2026.

@Wendigo Onda me razumijes :D A nije to svaki dan i skroz, nego nekad tak navece dok znam smotat i gledam film i onda neki koamari, provalili su sky acc kak nebi mogli ovaj forum, onda s druge strane opet sam sebe tjesim da ipak ovo nije na toj razini sa bi sad netko poduzimao korake oko toga, pa onda nakon tog vidis u 5 dana da ih je 3 palo s tipa po 15 biljoza, ajme meni mix u glavi. S tim da sam ja ladovina bas inace i kolko puta me znali hapsit kontrola a ja tipa peticu imam spremljenu ako idem negdje i mrtav ladan budem, i onda doma me krene prat tak par minuta ::ludak:::D Uzeo sam i vpn na svim uredajima gdje ulazim na forum, pa mi i to psihicki olaksava haha Tri ili cetiri boxa su prosla u nepune 2 godine, jos sam na slobodi pa guramo dalje ::listomahanje::::listomahanje::
BizzzoZMAJ

27. maj 2026.

Ovo si ti brate. Mi smo ovdje samo da te ispratimo i gledamo kakva cuda izvodis :rasta:

27. maj 2026.

b1W_EK5c270

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se