VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQŠtetne posledice od pretjeranog konzumiranja kanabisa
LEGACY

Štetne posledice od pretjeranog konzumiranja kanabisa

197 odgovora13,921 pregleda

jan 2016.

Mo~ete li mi rei neato viae o atetnosti kanabisa
xcxAMBASADOR

jan 2016.

Izuzetno je atetan, ja osto u kolicima od njega. H1srEv7OZh4
bozgaLEGENDA

jan 2016.

Pušenje svakog biljnog materijala može utjecati na disanje. Pušenje čistog kanabisa čak marginalno povećava kapicitet pluća i razne studije nisu pokazale nikakve značajne razlike između pušača kababisa i nepušača. Dakle pušenje čistog kanabisa ne utječe bitno na dišni sustav. Ako se miješa s duhanom, to je druga priča. Što se tiče drugih štetnosti, pojavila se nova studija koja navodi da ekstremno jake sorte kanabisa koje su produkt intenzivne hibridizacije mogu utjecati na promjene bijele tvari u mozgu što nije dobro. To se ne događa s nehibridiziranim kanabisom koji ima manji postotak THC-a nego novi hibridi. Više o tome možeš pročitati na ovom linku: http://www.sciencedaily.com/releases/2015/11/151127102333.htm Dolazimo opet do toga da je bitno znati UPOTREBLJAVATI kanabis, a ne ZLOUPOTREBLJAVATI. Kao sa svakom drogom, bitna je doza. Use it, don't abuse it. :) Kanabinoidni sustav kao i tolerancija na kanabis se može naglo povećati i naglo smanjiti što znači da se kanabinoidni sustav vrlo brzo popravlja i stoga ne nastaje generalna šteta osim ukoliko se u konzumaciji pretjeruje. To vrijedi za svaki lijek i svaki otrov. Doza čini lijek i doza čini otrov. Što se tiče samog pušenja kanabisa, dolje ima mnogo referenci što se tiče pušenja kanabisa pa ako želiš pročitaj. Svega previše može biti štetno, previše šećera ostat ćeš bez zubiju, možeš doboti dijabetes, od previše soli problemi s bubrezima. Tijelo pak treba šećer i sol više nego kabis radi energije, elektrolita i bitniji su za funkcioniranje tijela nego kanabis. Zaključak ovog posta da kanabis može biti štetan ako se zloupotrebljava i ako su doze previsoke, umjerena konzumacija manje hibridiziranih sorti nemaštetnost, već nasuprot, može pomoći u mnogo toga. boz :sun2: References [*]Tan C, Hatam N, Treasure T. Bullous disease of the lung and cannabis smoking: insufficient evidence for a causative link. J. R. Soc. Med. 99(2), 77–80 (2006). [*]Tan WC, Lo C, Jong A et al. Marijuana and chronic obstructive lung disease: a population-based study. CMAJ 180(8), 814–820 (2009). [*]Hall W, Pacula R. Cannabis Use and Dependence: Public Health and Public Policy. Cambridge University Press, Cambridge, UK (2003). [*]Moore BA, Augustson EM, Moser RP, Budney AJ. Respiratory effects of marijuana and tobacco use in a US sample. J. Gen. Intern. Med. 20(1), 33–37 (2005). [*]Hall W, Degenhardt L. Adverse health effects of non-medical cannabis use. Lancet 374, 1383–1391 (2009). [*]Poulton RG, Brooke M, Moffitt TE, Stanton WR, Silva PA. Prevalence and correlates of cannabis use and dependence in young New Zealanders. NZ Med. J. 110(1039), 68–70 (1997). [*]Wu TC, Tashkin DP, Djahed B, Rose JE. Pulmonary hazards of smoking marijuana as compared with tobacco. N. Engl. J. Med. 318(6), 347–351 (1988). [*]Tashkin DP, Gliederer F, Rose J et al. Effects of varying marijuana smoking profile on deposition of tar and absorption of CO and δ-9-THC. Pharmacol. Biochem. Behav. 40, 651–656 (1991). [*]Fligiel SEG, Roth MD, Kleerup EC, Barsky SH, Simmons MS, Tashkin DP. Tracheobronchial histopathology in habitual smokers of cocaine, marijuana, and/or tobacco. Chest 112(2), 319–326 (1997). [*]Aldington S, Williams M, Nowitz M et al. Effects of cannabis on pulmonary structure, function and symptoms. Thorax 62(12), 1058–1063 (2007). [*]Roth MD, Arora A, Barsky SH, Kleerup EC, Simmons M, Tashkin DP. Airway inflammation in young marijuana and tobacco smokers. Am. J. Resp. Crit. Care Med. 157, 928–937 (1998). [*]Hancox RJ, Poulton R, Ely M et al. Effects of cannabis on lung function: a population-based cohort study. Eur. Resp. J. 35(1), 42–47 (2009). [*]Taylor DR, Hall W. Respiratory health effects of cannabis: position statement of the thoracic society of Australia and New Zealand. Intern. Med. J. 33, 310–313 (2003). [*]Tashkin DP, Coulson AH, Clark VA et al. Respiratory symptoms and lung function in habitual heavy smokers of marijuana alone, smokers of marijuana and tobacco, smokers of tobacco alone, and nonsmokers. Am. Rev. Respir. Dis. 135(1), 209–216 (1987). [*]Sherrill DL, Krzyzanowski M, Bloom JW, Lebowitz MD. Respiratory effects of non-tobacco cigarettes: a longitudinal study in general population. Int. J. Epidemiol. 20(1), 132–137 (1991). [*]Polen M, Sidney S, Tekawa I, Sadler M, Friedman G. Healthcare use by frequent marijuana smokers who do not smoke tobacco. Western J. Med. 158, 596–601 (1993). [*]Tashkin DP, Simmons MS, Sherrill DL, Coulson AH. Heavy habitual marijuana smoking does not cause an accelerated decline in FEV1 with age. Am. J. Resp. Crit. Care Med. 155, 141–148 (1997). [*]Tilles DS, Goldenheim PD, Johnson DC, Mendelson JH, Mello NK, Hales CA. Marijuana smoking as cause of reduction in single-breath carbon monoxide diffusing capacity. Am. J. Med. 80(4), 601–606 (1986). [*]Bloom J, Kaltenborn W, Paoletti P, Camilli A, Lebowitz M. Respiratory effects of non-tobacco cigarettes. Br. Med. J. 295, 1516–1518 (1987). [*]Beshay M, Kaiser H, Niedhart D, Reymond M, Schmid R. Emphysema and secondary pneumothorax in young adults smoking cannabis. Eur. J. Cardio-Thorac. Surg. 32(6), 834–838 (2007). [*]Reece AS. Cannabis as a cause of giant cystic lung disease. QJM 101(6), 503–503 (2008). [*]Hii S, Tam DC, Thompson BR, Naughton MT. Bullous lung disease due to marijuana. Respirology 13, 122–127 (2007). [*]Thompson CS. Lung bullae and marijuana. Thorax 57(6), 563–563 (2002). [*]Johnson MK. Large lung bullae in marijuana smokers. Thorax 55(4), 340–342 (2000). [*]Phan T, Lau K, Li X. Lung bullae and pulmonary fibrosis associated with marijuana smoking. Austalasian Radiol. 49, 411–414 (2005). [*]Gill A. Bong lung: regular smokers of cannabis show relatively distinctive histologic changes that predispose to pneumothorax. Am. J. Surg. Pathol. 29, 980–982 (2005). [*]Coffman K. The debate about marijuana usage in transplant candidates: recent medical evidence on marijuana health effects. Curr. Opin. Organ Transplant. 13, 189–195 (2008). [*]Verweij PE. Fungal contamination of tobacco and marijuana. JAMA 284(22), 2875–2875 (2000). [*]Kagen SL, Kurup VP, Sohnle PG, Fink JN. Marijuana smoking and fungal sensitization. J. Allergy Clin. Immunol. 71(4), 389–393 (1983). [*]Baldwin GC, Tashkin DP, Buckley DM, Park AN, Dubinett SM, Roth MD. Marijuana and cocaine impair alveolar macrophage function and cytokine production. Am. J. Resp. Crit. Care Med. 156, 1606–1613 (1997). [*]Roth MD, Whittaker K, Salehi K, Baldwin GC. Mechanisms for impaired effector function in alveolar macrophages from marijuana and cocaine smokers. J. Neuroimmunol. 147, 82–86 (2004). [*]Tashkin DP, Baldwin GC, Sarafian T, Dubinett S, Roth MD. Respiratory and immunologic consequences of marijuana smoking. J. Clin. Pharmacol. 42, 71S–81S (2002). [*]Kaslow RA, Blackwelder WC, Ostrow DG et al. No evidence for a role of alcohol or other psychoactive drugs in accelerating immunodeficiency in HIV-1-positive individuals. A report from the multicenter AIDS cohort study. JAMA 261(23), 3424–3429 (1989). [*]Aldington S, Harwood M, Cox B et al. Cannabis use and risk of lung cancer: a case–control study. Eur. Respir. J. 31(2), 280–286 (2008). [*]Berthiller J, Staif K, Boniol M et al. Cannabis smoking and risk of lung cancer in men. a pooled analysis of three studies in Maghreb. J. Thorac. Oncol. 3, 1398–1403 (2008). [*]Brambilla C, Colonna M. Cannabis: the next villain on the lung cancer battlefield? Eur. Respir. J. 31(2), 227–228 (2008). [*]Mehra R, Moore BA, Crothers K, Tetrault J, Fiellin DA. The association between marijuana smoking and lung cancer: a systematic review. Arch. Intern. Med. 166(13), 1359–1367 (2006). [*]Hashibe M, Morgenstern H, Cui Y et al. Marijuana use and the risk of lung and upper aerodigestive tract cancers: results of a population-based case–control study. Cancer Epidemiol. Biomarkers Prevent. 15(10), 1829–1834 (2006). [*]Sewell RA, Cohn AJ, Chawarski MC. Doubts about the role of cannabis in causing lung cancer. Eur. Respir. J. 32(3), 815–816 (2008). [*]Bagshaw SM, Hagen NA. Medical efficacy of cannabinoids and marijuana: a comprehensive review of the literature. J. Palliat. Care 18(2), 111–122 (2002).
BladerZMAJ

jan 2016.

Ahahahah jako dobar video.... i pou an.

jan 2016.

Znači, kako sam ja shvatila kanabis nije štetan ako se koristi u normalnim količinama. Hvala
DvolicniLEGENDA

jan 2016.

..a jel znaa kako ga puait?

jan 2016.

vjerovatno zna :D bozga ,pravo si se fino raspisao :respect: a ti drugarice motherfucker kakva su ovo pitanja ? zamisli da doea na neki bajkerski forum,otvoria novu temu i zamolia prisutne da ti ka~u neato viae o tome kako je vo~nja na motorima atetna ,mislim dakle pa zavezali bi te za motor i provukli kroz neku kalju~u :D
bozgaLEGENDA

jan 2016.

To je to no. U normalnim koli inama (par puta mjese no), vaporizacija ili puaenje istog kanabisa u normalnim dozama nema nikakve atetne posljedice za ljudski organizam. Izmeu ostalog, mo~e poboljaati apetit, raspolo~enje, motivaciju, smanjuje bol, poma~e protiv nesanice... Ovisno da li je indica ili sativa imat e razli it u inak. :sun2:

jan 2016.

iskreno mijesanje joxa s duhanom smatram stetnim,odnosno teskim sranjem,tako bi dao odgovor na ovu temu,odbio sam ih stotine upravo zbog toga i nije mi zao,cisti joxovi su gustanje za sebe :D jos dobra prehrana i nema brige za zdravlje ;)
BladerZMAJ

jan 2016.

Ja znam esto rei da je lijek ono ata se koristi na ljekovit na in i svrhu. Samo po sebi neato mo~e biti za odr~avanje odreenog stanja, ali prirodno stanje je najbolje za biti, iako nekad izleti u druk ija stanja mogu biti motivirajui, pou ni, a i ljekoviti. Govorim o rekreativnom puaenju. Kad se pri a o atetnosti ne mo~e se gledati samo fizi ke promjene, jer dok smo u promjenjenom stanju mi zapisujemo misli tako da utje e na promjenu samog ovjeka do~ivotno. Tako da ubiti najviae ovisi o nama atetnost kanabisa, i onome ata mi radimo i mislimo, a normalno i unosimo. Hormoni utje u na naae stanje iznutra, a opet izvanjski do~ivljaji utje u na hormone. Poanta je da ako se mi ne osje amo dobro i zadovoljno samo zato jer nemamo za puait, onda nije dovoljno samo jednostavno puait. Kanabis nije kompleksan ali u kombinaciji sa ovjekom je. I svodi se na to da se kanabis mo~e koristit bez trajne atete, ak mo~e biti dobar za razvoj.

jan 2016.

Hahah hvala vam puno:wave: Ljudi, evo ja opet :banana123: pro itala sam da kanabis ubija elije kancera a kasnije na drugom sajtu da izaziva rak plua i sli no... `ta je od toga istina? Pretpostavljam ovo prvo:joint:

jan 2016.

Ljudi, evo ja opet :banana123: pro itala sam da kanabis ubija elije kancera a kasnije na drugom sajtu da izaziva rak plua i sli no... `ta je od toga istina? Pretpostavljam ovo prvo:joint:
xcxAMBASADOR

jan 2016.

Molim te, bez uvrede, itaj, itaj, itaj, informiraj se... ovo ata piaea je u najboljem slu aju glupost, da budem blag... Samo da si odvojila koji sat za itanje ovog foruma, nebi postavljala ovakva pitanja...

jan 2016.

Sla~em se s tobom donekle. Duhan je atetan, ali da je teako sranje malo pomijeaati sa vutrom... Mislim da su to neznatne koli ine ako stavia treinu cigarete na d~okavca u odnosu da jedan puaa koji ispuai samo kutiju dnevno unese u sebe 60 puta veu koli inu duhana. Ako uzmemo da ispuaia 2 dobre buksne dnevno svede se da puaa (pri amo samo o jednoj kutiji dnevno) unese 30 puta viae duhana. Naravno sam nikad ne ispuaim dvije dobre buksne (obi no se radi o manjim buksiima) tako da je krajnji rezultat da puaa kutije cigareta unese 60 puta viae duhana. Sla~em se da je atetno, ali ne u tolikoj mjeri da se treba ozbiljno zabrinuti. Kad imam i ja volim istake puaiti, ali kad se nema mijeaa se.;)
Ig0rLEGENDA

jan 2016.

Cigareta ima filter koji kolko tolko neki ku... i zadrzi od tih stetnih tvari . Ne mjesam sa duhanom jer sam prestao puisti prije 3 godine i kada zapalim sa duhanom samo me sutra dan vuce na cigare . Uglavnom mislim da je kada mjeses sa duhanom jako stetno jer kao prvo , nema filter , a kao drugo dim joxa dublje uvlacis u pluca i vise ga zadrzavas u plucima nego dim cigarete . Tako da mislim da je pusenje sa duhanom cak i jako stetno po zdravlje pluca i grla . Trenutno imam grow koji privodim kraju i ne mislim vise nikad u zivotu mjesati nista sa duhanom , jer znam kakve sa krize imao kada sam prestajao pusiti tako da moje misljenje je da je duhan shit a savjet je da pusite cistake ili vaporizirate :)

jan 2016.

Kanabis nije atetan ni u prekomjernim koli inama, znanstveno dokazano. `tetan je samo na in na koji ga mi koristimo odnosno sam in puaenja. Izvejpah neki dan 8 grama u periodu od 6-7 sati, preporodio sam se, samo nebo mi bila granica. @MedicalProof i istak je atetan samo tako za plua jer ljudska plua su konstruirana za apsorpciju kisika a ne dima.

jan 2016.

S obzirom da su te koli ine 60 puta manje nego unese jedan puaa kutije dnevno ne bih se baa slo~io da je to neato pretjerano zabrinjavajue. ak neka istra~ivanja naglaaavaju da filter ispuata od svojih vlakana mikronske komadie koji se lijepe za plua. ak i to da niata bolje ne prolaze puaa i klasi nih cigareta u odnosu onih koji motaju akije bez filtera. Ako mislia da je to mijeaanje jako atetno ata rei onima koji unesu 60 - 100 puta veu koli inu duhana? Uvijek favorizujem istake, ali kad nemam onda mijeaam. Savjet ti je dobar i sla~em se 100%, ali kad budem imao barem 5 punih tegli pridr~avat u se toga!;)
H2O888LEGENDA

jan 2016.

ko je reka da je duhan stetan:D FwFH0rON0rM
Ig0rLEGENDA

jan 2016.

No Joke nisam rekao da cistak nije stetan , pusenje bilo cega je stetno , odnosno unosenje u pluca bilo kojeg dima je zasigurno stetno , ali siguran sam da ima manje kancirogenih tvari u pusenju trave nego taj shit od cigara koje imaju svakojake arome samo da budes sto vise ovisan o njima , zato sam i rekao da je najbolje vaporizirati . Lazarus Led citao sam neko istrazivanje , mrzi me sad da trazim koje da jedan joint ( mjesan sa duhanom ) steti kao da si popusio 5 cigareta za redom jednu za drugom bez da si uopce gasio .E sad ako pusis 5 komada dnevno isti ti je k... koda si strastveni pusac cigareta :) Sve ovisi koliko pusis i radi cega pusis , dali radi tog osjecaja koji marihuana pruza ili radi toga jer si ovisan o dimu pa moras sto vise pusiti ( naravno mislim na dim cigarete ne marihuane )Od kada sam izbacio cigarete , marihuana mi ne stvara nikakvu ovisnost , znaci mogu zapaliti joint i da o tome ne razmisljam mjesec dana , a kada sam pusio sa duhanom , sutra dan i par dana poslje toga sam razmisljao o tome kako da zapalim . Kasnije sam skontao da mi je u stvari taj duhan stvarao ovisnost :)Govorim iz vlastitog iskustva ne kazem da je svima tako . Ja pusim jednom do 2 puta u mjesec dana znaci rekreativno , cistaka mozda brat bratu 0,3 g tako da sa mojim growom na kojem cu dobit max 30 g , trajat ce mi i vise nego dovoljno bez da stavljam cigare unutra :)
BladerZMAJ

jan 2016.

Na tu frekvenciju puaenja nisu trajno atetne i puno gore stvari. I mene baa zanima koliko stvarno taj filter ima dobrih utjecaja. Zapalim 5-6 malih bez filtera i 2-5 cigareta dnevno. Da imam puno trave puaio bi iste ali moj problem je ata psihi ki ne podnosim velike koli ine viae, pa sam osuen na malo stavljat. Nadam se da e ove low thc vrste malo popravit situaciju. Dok sam puaio velike trube , uvjek sam preferirao manje duhana jer udavi ,dok kanabis ako je dobro osuaen i iskjuran puno bla~e djeluje na plua. Tako neki osje aj sam dobio...
Ig0rLEGENDA

jan 2016.

Slazem se s tobom , ja sam takoder prije kad sam bio klinjo dero truburine sa ekipom i po 10 komada dnevno i to svaki dan i tako 10 godina , dok nisam ustvari skuzio cari trave :) To sto smo mi radili to je zloupotreba hhaahha , zato mi sada ovako super pase zapalim si 0,3 cistaka taman me malo dirne , taman za onaj osjecaj da mi je lagano fino ni previse ni premalo , i to je prava car trave kada mogu uzivati u njoj , a ne prepusavat se , ok svatko ima svoje ne zelim nikoga uvrjediti to je neka moja granica , cjenim i one koji vole biti naduvani cjeli dan , ali mislim da je pretjerivanje samo bezvezno trosenje zaliha i da samo ubija taj dobar feeling i zatucava te :)
changadmtLEGENDA

jan 2016.

super je sto si sebi nasao dozu koja ti odgovara, a da ona nije prevelika, ali tema je stetnost kanabisa...zasto ti mislis da si sad zdraviji od nekog ko je i nakon 10+ godina nastavio da pusi travu 10+ dzointa na dan?to sto si npr uspesniji u zivotu, i vise obaveza obavljas, ne znaci da zivis zdravije do nekog ko po ceo dan bleji na reci i duva...
xcxAMBASADOR

jan 2016.

Jay i Silent Bob :D

jan 2016.

da,slazem se i ja s tobom,nisam mislio sad bas na neku veliku stetnost s mijesanjem u odnosu ne bez,nego veliki sam mrzitelj cigareta pa i da imam malo radije bi ubacio na pajp ili slicno nego pomijesao :) to su ukusi zapravo,nismo svi isti ;)

jan 2016.

A evo recimo za mene je ipak prejako ako ne pomijeaam malo sa duvanom :D

jan 2016.

Uvijek ista prica po forumu u pogledu stetnosti kanabisa. Samo se nazivi tema mijenjaju. Sve je relativno... Ako se u bilo cemu pretjera stetno je. Nekad poslije dobrog dzointa skoci mi apetit pa ispraznim frizider i naravno stomak me zaboli. Sad bi jedino moglo ispasti da je trava kriva (stetna) to sto sam stoka, napusio se pa se prezderao. :D Isto ovo sa duvanom... Ja licno ne stavljam jer sam nepusac, ali kad neko od ekipe donese pa pomjesa, meni nekad bas bude muka od tog dzointa i siguran sam da je uzrok duvan.

feb 2016.

ZHvtXOptuw0
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Duhan sadr~i katran koji se lijepi za plua i katran je kancerogen zajedno s ostalim sranjima iz duhana. Pogotovo duhan iz cigareta, od kojeg je dobar postotak papir koji je umo en u nikotinsku vodu koja nastaje preradom duhana. Duhan iz cigareta izmeu ostalog ima hrpu aroma, dodataka, konzervansa i hrpu sranja i kancerogenost duhana se poveava im je stariji i im je viae suh. Najgore ato mo~ete je mijeaati duhan iz cigareta sa travom, to nema veze s medicinskom upotrebom i da to je atetno pogotovo bez filtera, uvla iti duboko u plua. Viae ne puaim travu s duhanom iz razloga ato ne podnosim okus duhana i bivai sam puaa . Kad ti d~oks zamota Soma u Amsterdamu, isti NYCD i kad uvu ea dim te njegove pljuge, onda sku~ia kaj je pravi joint i prava aroma kanabisa. Ta pljuga istog NYCD, joa uvijek se ~ivo sjeam te pljuge i nikad nisam niata sli no probao, to je bilo kao da sam zapalio vonu salatu i inhalirao. Kad bi se zakoni o travi malo olabavili, i kad ljudi ne bi koristili mineralna gnojiva u uzgoju trave, svi bi bili puno sretniji jer bi mogli imati kontrolu nad krajnjim proizvodom i ljudi ne bi postavljali ovakva pitanja.

feb 2016.

Ja i dalje smatram da je presmijeana koli ina duhana od pola cigrete dnevno. To ato nemam da motam istake nee me sprije iti da duvam. `to se ti e Amsterdama, moj drug je bio tamo i takoe mo~ea uzeti joks pomijeaan sa duhanom. On je oko 3,5 eura, a istak je oko 5 eura zavisno od sorte.
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Onaj tko u~iva u dobroj travi nee trebati mijeaati s duhanom. I to ne akodi zdravlju. Samo ka~em. Peace :sun2:

feb 2016.

http://026.rs/izlecen-od-raka-prica-o-kanabisu-film-davida-tripleta/ Pogledajte ovaj video
Ferdinho77AMBASADOR

feb 2016.

Sve je u po etku lipo napisano i to je to. Sve mo~e biti otrov pa i lijek ako se zloupotrebljava i uzima u enormin koli inama. Ja puaim marihuanu sa normalnim duhaskim papirom i filterom i stavim malo domae akije da bolje gori, ne puca mantajui nego blago opuatajui. Neko mi se smije zato jer puaim sa normalnim filterom, ali u emu je stvar. Ve ina oe da ih pukne i da neznaju kako se zovu ,to nije dobro po mom i takvo konzumiranje sigurno daa ateti, na razne na ine. Sve je do na ina primjene. Ali da je trava ovaka ili onaka to su gluposti. PO MENI TO JE SVETA BILJKA JER OD NJE NEMA BOLJEG LIJEKA U BILO KOJEM SLU AJU. Pa samo kanibis ulje je bolje od svega ata postoji od farmaceutski lijekova.
Space_LuluLEGENDA

feb 2016.

Evo da ja napiaem li no atetno dejstvo kanabisa. Ako previae konzumiram, u smislu 5+ dana bez pauze, ili viae od toga sa po jednim danom pauze izmeu, po injem da se oseam iscrpljenom. I iako spavam dovoljan broj sati, ne dobijam dovoljan odmor za to vreme. Mislim da to ima veze sa tim ato upotreba kanabisa deluje na smanjenje REM faze u snu, ali nisam 100% sigurna. Naravno, sve se to normalizuje kada napravim pauzu.
bozgaLEGENDA

feb 2016.

S tobom sam u ovome... Samnom ista stvar. Kad par dana za redom konzumiram, nemam snova. Zatim prestanem nekoliko dana i snovi se vrate. Meni osobno dva do tri puta mjese no idealno kad znam da mi treba druga iji pogled na ~ivotne situacije. No naravno, zna to biti eae ponekad, a nekad rjee. No ja sam u svom filmu gdje koristim gand~u kao sakrament, odnosno svetu biljku jer je vrlo mona i ne ~elim umanjivati njenu mo. :D Peace :sun2:
H2O888LEGENDA

feb 2016.

e ja mislim da cu morat upast u kesu ovih dana,jer sam poce sanjat pizdar...:)

feb 2016.

Nisam siguran u ovo sto govorite. Ja bas suprotno. Duvam da bih spavao. (donekle, jer imam i reumu pa mi vec godinama reuma povezana sa snom) Znaci ja da ne duvam zadnjih najmanje 10 god zaglavio bih ludnicu od nespavanja. Reumu sam zaradio jako rano, i od sopstvenih bolova u kostima nisam oka mogao sklopiti. Sad me boli uvo. Spavam kako nikad nisam u zivotu. Inace, duvacki staz mi je oko 15 godina, i jos nisam umro. :D Poceo duvati iz radoznalosti, a dalje je bilo uklapanje tipa, dobro sa korisnim.
H2O888LEGENDA

feb 2016.

ja kad sam naduvan par dana il tjedan,svako jutro skocim ko pticica iz kreveta,jedino sto ne sanjam bas,al to mi i ne smeta toliko,vidis da svako svoju muku ima:)

feb 2016.

Ma sanjas ti samo se ne sjecas hehehehe....

feb 2016.

Uzeo si mi rije iz usta:). ovjek uvijek sanja samo se ne sjea. I ne znam ata se ovolika polemika digla? Da je kanabis atetan ne bi bilo ovoga foruma, a i nas ljubitelja kanabisa. Nezahvalno je jednom ljubitelju kanabisa o tome govoriti.:D Pa smo malo s duhanom otiali u off kao da je tema atetnost duhana i mijeaanje sa ganjom. Opustite se ljudi!
changadmtLEGENDA

feb 2016.

Mi ko da ne pusimo istu biljku.xD Vec 12 godina sam na 10+ dzokavaca na dan,kad god mogu,kao i vise mojih prijatelja,i niko se na san ne zali...A svako jutro ustajem rano, i to mnogo lakse nego npr moja devojka,koja ne pusi travu,ili jako retko uzme dim... Isto tako znam jednu penzionersku ekipu,svi 65+, a puse kao tinejdzeri,i nista im ne fali... Te "stetnosti" koje tripujete, smatram samo blagom paranojom koja je posledica duboko usadjenih stereotipa o ganji u drustvu,kao i sklonosti da se sve sto se oseti i prozivljava nepravedno prepise vutri...a mozda se pak ovakve stvari dogadjaju kad ne pusis redovno,ili tek pocinjes,ali zasigurno znam da redovnim pusacima jedino lose sto moze da se desi je da se isprazni tegla.:p
L0oDZMAJ

feb 2016.

Ma jasta je to lose... kad se isprazni,odma nova tegla i sve 5 ;)

feb 2016.

Ovo je zivi dokaz o stetnosti marihuane. Izjave koje su gore navedene govore i vise nego dovoljno. Znaci, nije samo do vrste trave koja se konzumira, nego je i do osobe koja konzumira istu. Ima vec nekoliko tema na ovu polemiku... :spliff:
H2O888LEGENDA

feb 2016.

da se nadovezem na temu da ne lutam puno,osobno znam ljude koji su podimili puno trave,a znam i one koji su upola manje pa imaju problema sa psihom,moze bit puno tog u igri...al mislim da ce manje problema imat onaj covjek kojem sve stima u zivotu i stalno dimi,nego onom koji dimi s problemima,TREBA ZNAT SA SVJESCU DOK SMO NA TRAVI,tesko je to kad svaka glava svoje pici;)

feb 2016.

Trava nije za svakoga!:rasta:

feb 2016.

Ne mogu se slozit sa ovim prijatelju. Znam po sebi licno. Ne kazem da nema uticaja to ako neko lose zivi pa mu je trava nesto superiorno. Ruku na srce, ja bas ne zivim idealnim zivotom, ali sam srecan do neke mjere. Ne bih sad ovu temu pretvarao u socijalu, ali nije socijalni slucaj uzrok tome da ne vidi svak travu na isti nacin. Mozda je trava upravo po tome posebna.
H2O888LEGENDA

feb 2016.

(al mislim da ce manje)te rici nisi gore shvati:)...nisam misli da ce svak imat problema ko dimi u problemu,puno je vrsti problema...a i nasih galva koje ih razlicito vide,i rjesavaju;)
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Nitko nije spominjao paranoju nego raspravljamo o tome je li kanabis atetan ili nije. I osobno, trudim se koliko mogu na ovom forumu pomoi sa svojim znanjem i iskustvom jer em ato imam 15+ godina iskustva s ovom biljkom i 50+ vrsta koje sam isprobao, em ato sam pro itao hrpu knjiga o kanabisu i znam kako djeluje na mene i na kraju znam ato je dobra i ato je loaa trava. Dakle ne spominji stereotipe jer ih ovdje razbijamo, a ne stvaramo. Ovo nije egotripanje nego ka~em da nisam po etnik i dobro se razumijem u ovo o emu piaem. ;) Pokreta (ili pokreta ica) ove teme je pitao/la je li atetan? Da, mo~e biti atetan ako se kanabis ne zna koristiti nego ga se zloupotrebljava kao ato vrijedi s ostalim ilegalnim drogama. Mijeaanje s duhanom iz cigareta, apricanje fungicidima i ostalim ekocidima, predoziranje tijekom uzgoja s mineralnim gnojivima, nepravilno skladiatenje, puaenje pljesnivih vrhova, avercanje u rezeorvarima gdje dolazi u kontakt s naftom... Ima toga joa. I onda ljudi misle da si ine neato dobro kad nabave neku takvu ganu koja je upitno uzgojena i skladiatena, upravo suprotno, ine si atetu.

feb 2016.

Skoro sam isti post mislio da napisem,ali zaista nisam imao snage. (pripisite to stetnosti trave ako vam je volja) :ajnstajn:
changadmtLEGENDA

feb 2016.

druze, ja postujem to sto se ti ucis o kanabisu, i u opste ne sumnjam da si bolji grower i poznavalac vrsta od mene koji sam proletos poceo da uzgajam...ali to sto ti nabrajas, metode kojima mozes napraviti stetnu biljku, mozes isto tako i za bilo koje povrce koje konzumiramo svaki dan...mozes ti i krastavac nepravilno odgajati, pa opet kad bi te neko pitao za generalno misljenje o krastavacu, ne bi za njega rekao da je nezdrav... i lepo je znati vrstu trave koju pusis,i sugiruno da je najbolje kad znas kako je odgajana, ali realnost je da na balkanu 99,9 posto pusaca vutre ne zna sta pusi, ni u kojim je uslovima odgajano to sto puse,a i dalje zive svoje zivote, zdravi ( bar ovi iz mog okruzenja), i ne navode gore pomente simptome. Pa evo i ja godinama dimim sta god da mi prodje kroz prste, sto bi vi rekli bukvlano je zloupotrebljavam :p, a zaista znam kao sto sam rekao i ekipu penzionera koji je isto tako vec godinama zloupotrebljavaju, i da kucnem u drvo, drzimo se za sad...peace :)
bozgaLEGENDA

feb 2016.

Dr~ se dru~e :D U svakom slu aju bilo bi dobro da znaa ata puaia radi vlastite sigurnosti. No svako malo negdje isko i lanak o nekoj babi koja do~ivi stotu a puai duhan ko lokomotiva. Sto svijea na torti, a ona kuri cigaretu na svijeu haha. Tako da, tko zna viae ata je tu zdravo, a ata nije. Prava dobra gana nije atetna. Amen. Peace :sun2:

feb 2016.

Mene cudi sto Power ovo nije posl'o na groblje. :grob: A nema ni pokretaca-cice teme. Ionako supljak tema, ima vec hrpa slicnih na forumu.
Rope73ZMAJ

feb 2016.

Naslov ubija u glavu. Kalcijum itekako potreban organizmu, kalcijum na dijalizu otjera ljude. Itd...
Ferdinho77AMBASADOR

feb 2016.

Sto ljudi sto udi ,nekog ubija nekom je super nekom je ovako nekom onako, ali ljudi svi mi volimo i cijenimo ovu biljku jer je ona UDO OD BILJKE ,imam dite a kad udjem u sobu ono joa 5 dice ,kako ih volim ,meditacija. :respect:
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

Ja sam postao zavisnik, ili ti narkoman.... a sve od kanabisa ! Ta ka . Ja sam narkoman, prema sopstvenim strahonazorima, ja saam narkoman. Sve od trave. Pa se vi viite :grob:
L0oDZMAJ

feb 2016.

ti si budala brate(pozitiva) :D :D :D :rasta::rasta::rasta::rasta::ljubav::ljubav::ljubav::ljubav::ljubav::ljubav::love2::love2::love2::love2::love2: ti si nas Paranoja haahhahaahahhaahah:mario:::grob::grob::grob::grob::grob::lol::lol::lol::lol::let::let::let::cool23: sry za off ponese me :D:fuck::fuck::fuck::fuck:
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

To se podrazumijeva... da nijesam budala, ne bih olako ispustio komandu nad svojim ~ivotom, i postao narkoman. Od trave. Narkoman. Sram me bilo. Ja ne znam ima li joa ko da je narkoman od vutre ? Ja sam taj. Definitivno, i to je glavna posledica mojeg 10-ogodianjeg duvanja.

feb 2016.

Meni je drugar doneo iz Usa elektronske cigarete sa uljem kanabisa, da li mogu to uvlaciti! Probao sam i isto deluje, neverovatno! Stim sto nema isto dejstvo! mozda i ima ali 10x manje!

feb 2016.

@SuperHaze to se naziva "vape pen" a ne elektri na cigareta. Normalno da dijeluje i treba da high bude mnogo ja i i dugotrajniji s obzirom da puaia ulje. Mislim neznam ata je to udno jer kod nas mo~ea kupiti vape u svakom head i grow shopu, a to ato dijeluje 10x slabije zna i da si puaio neata razrijeeno ato ima u sebi THC u tragovima.

feb 2016.

Da ali u tom vape pen-u ima mozda i manje od 1mg ulja... a ja sam koristio 1 mg dnevno pa mi je cudno da iste nus pojave ima. To ulje koje sam koristio je bilo bas jako, provereno, gledao sam svojim ocima kako ga prave... ali da ne skrecemo sa teme, jel stetno pusenje ulja?

feb 2016.

Kona no :clap:: Neznam ja niata na groblju smo :)
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

[bez sadržaja]

feb 2016.

:grob: posljednja ~elja? Joint ili kilo janjetine fino pe ene sa krumpir iima? Pa janjetina jer kanabis je atetan :D
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

poslala sam poruku nitko mi nije odgovorio odgovorite mi nije sramota ako odgovarate samo iz iskustva ne mogu svi biti doktori

feb 2016.

A kome si sestro poslala i ata da ti odgovori?
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

niata

feb 2016.

:whato::svaata,hehe
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

hvala puno

feb 2016.

nema na emu i drugi puta ;) nego,evo me ... pitaj joa,ata te zanima
vagerAMBASADOR

feb 2016.

pusim travu vec 18 godina i nisam naao ni jednu atetnu pojavu u kanabisa ... zato sam naso svega u drugo cemu dok sam bio u travi...
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

bravo za tebe

feb 2016.

Evo me... hm...u gomili dekadentnih i trivijalno koncipiranih silogizama, pre svega u moralnim aspektima subjektivisti kih postavki, sa fokusom na suatinski empirijsko, odnosno obraeno u konzumentskom smislu, van konteksta toksi nih konsekvenci u zoni teorije o napuaenosti, mogu se izvui paradoksalni mehanizmi sa minimalnom vrednoau u egzaktnoj definiciji pitanja degradiranog do nivoa li nih premisa, te se opata konkluzija mo~e dobiti isklju ivo puaenjem buksni u kratkim intervalima tokom viae asovnih seansi. :D smiley9934
BladerZMAJ

feb 2016.

omg:confused:
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

A mene smatraju gadom, kad ispravno i ta no primijetim da je neko zajebant :cool:

feb 2016.

:thumb::p

feb 2016.

Meni je cak sve kristalno jasno sto je rek'o i slazem se. :p
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

ne znam ne puaim travu

feb 2016.

mo~da bi trebalo da propuaia... ko zna. ;)
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

pijem ulje kanabisa

feb 2016.

Onda se izvinjavam zbog aale ako su u pitanju medicinski razlozi.
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

jesu u pitanju je multipla

feb 2016.

Koliko ostaje kanabis u krvi i da li se mo~e otkriti obi nim nalazima krvi?
H2O888LEGENDA

feb 2016.

ostaje za zivota brate,za zivota:)
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

mislim da mo~e pitaj joa nekog od struke
trubabubaLEGENDA

feb 2016.

sumnjam da se moze moze otkriti obicnim nalazima krvi jer to nece niko trazit. kao sto vam puno stvari ne gledaju kad vade krv. doktor oznaci sta da se gleda kolko sam ja sfatio.
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

ako je neurolog napisao da netko pije ulje onda je mogunost vea ako je doktoru u interesu da se vidi u krvi
Bobo ShantiENTUZIJASTA

feb 2016.

Ali u tom slu aju to prestaje bit "obi na analiza krvi", ne?
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

ne znam sve ovisi o doktorima i koliko je nekom u interesu da se to napravi

feb 2016.

Skupo je to. NE MO}E se vidjeti niata. Dobrovoljno sam davatelj, to no 18 puta davao napuaenu krv, nikakva testiranja na takve stvari nejdu. I labaratoriske analize kad te doktor ope prakse ili odreenog smijera poaalje takoer nejde na takve analize. Thc iz krvi ode 10x br~e nego iz mokra e, i zato zahvalite bubrezima i nemojte da su vam gola lea :djede:. I kad vam prepiau prisilno odvikavanje testiraju vam mokra u, a ne krv. Glavni je razlog ato u krvi za dva-tri dana nebi naali niata, a analiza bi ih koatala "ko pantu pita". Sad znate ;) . A tema po meni najglupljeg naziva ~ivi i dalje na groblju :upiii:, pustite je nek umre sad :grob:.

feb 2016.

i brze ;)
Paranoja ManAMBASADOR

feb 2016.

Jedina greaka kod ove teme je ato se nijesmo svi potrudili da bude on topic, te da ista bude znatno znatnoo ozbiljnijeg karaktera ! Ne zavaravajmo se, nema ni ega u ovom naaem Univerzumu, a da nema svoje negativne konotacije/nuspojave . Sunce je izvor ~ivota, ali ako ste mu previae izlo~eni biete udareni sun anicom, ispe eni njegovim zracima... u najgorem slu aju, zaradiete ozbiljna ko~na oboljenja, kao Melanom !!Tako je i sa kanabisom. Pretjerujete... onda o ekujte posledice, atetne naravno! Ovo je trebalo da bude tema, u kojoj bi svi zainteresovani lanovi upisivali svoja negativna iskustva, a propo pri e o atetnosti kanabisa. Evo da ja probam.... Kanabis uti e na moje raspolo~enje, te sam esto, bez valjanog razloga prgav, svadljiv i napet. Ovo naj eae po danu. Uve e je druga ije, jer uve e se dimim kao losos :D
BladerZMAJ

feb 2016.

Tako je! Niata nema odreenu ulogu. Nekome je stablo kua, nekome hrana, nekome ogrjev, nekome hlad... mi smo ti koji dajemo ulogu interakcijom. Ako su moje unutarnje funkcije kao jedan muzi ki orkestar, treba sebe osluakivati i nau iti kako ukorporirati vanjsku da poboljaa unutarnju skladbu u veu harmoniju u nekim trenutcima. Niata ne postoji kao lijek, niti kao otrov. Sve ima svoj mali dio harmonije i ako znamo prepoznati mi to mo~emo iskoristiti. Ako je za vra anje harmonije u unutarnju pjesmu onda je lijek, ako je disharmoni no i van ritma onda je otrov i po inje biti zasebna cijelina jer nije u harmoniji i javlja se konflikt izmeu toga i napetost. Osje am to u obliku tjeskobe, napetosti... Tako bar ja osje am kod sebe, jer kad sam dobro ja osje am kako u meni ~ubori potok kao jedna pozitivna trema, dok kad mi je loae osje am koflikt i organi (instrumenti) se stiau i drobe. Nismo tu da opravdavamo svoje ~elje, tu smo da u imo i ubrzamo u enje razmjenom informacija i stalno poboljaavamo primjenu kanabisa kojemu je lepeza primjena jako airoka i korisna od lijekovitih primjena za tijelo do otvaranja psiholoakih mogu nosti, kreativnosti, novih pogleda, a kroz to rast samog ovjeka, da i on nau i svirati svoj instrument u svemirskom orkestru u harmoniji ;). Svi smo druk iji, zato treba osluakivat sebe i primjeniti primje eno.

feb 2016.

premestam temu posto je ziva i ima interesnata :) a i bozga je stavio 40 referenci na pocetku, nema smisla da je na groblju

feb 2016.

Koji cu im moj zahvaljivati, kad im treba 10 puta vise vremena da preciste vodu u organizmu, od onog koje je potrebno jetri da precisti krv :D Jedini nacin da se na kontroli krvi utvrdi prisustvo THCa jeste, da vas policija zaustavi dok vozite kola i posumnja da ste konzumirali kanabis, jelte. Dobro vece - dobro vece, pa skljoc lampu u oci, a one kao krv mlade rode, juce rodjene. - Gospodine podjite s nama... - i za to im je potrebno da popune nalog. Dakle, striktno testiranje na prisustvo THCa. Da se dotaknemo teme :) Kakva crna stetnost kanabisa? Kao kada bi ste iz lovacke puste ubili komsiju i na sudu se branili tvrdnjom da je komsija kriv, jer je stajao izmedju vas i prepelice. Kanabis cini jedino to da stetu koju nanosite sami sebi malo bolje osjetite, ne bi li se dozvali pameti. Nema puno mudrovanja oko biljoze. Ako je za lijek - po potrebi, ako je za san - prije spavanja itd. Tema moze ici pod "stetne posledice od pretjeranog konzumiranja kanabisa". Ovaj naslov mi zvuci kao da se za sve nase licne gluposti i stetu koju cinimo sami sebi krivica prebacuje na biljku koja nije u stanju s mjesta da se mrdne. Nemojmo biti bas toliko malodusni. Zar je ta voljena biljcica u stanju bilo kome stetu napraviti!? Pa, nju i zeko voli! Pitanje pravo glasi: Kakvu stetu cu pretrpiti, ako ne budem umjeren u jelu i picu, a kakvu, ako ne budem umjeren u kanabisu?!

feb 2016.

Citam temu ispocetka kontajuci da je neka nova tema i vidim poznati mi postovi.... Kakav trip... Moram navratiti u temu nekonzumacije jedan dan. :bocni::
yusernamePOZNAVALAC

mar 2016.

Koliko je meni poznato jedina atetna posljedica konzumiranja kanabisa je da te murija zayebava pa tamo neki "sudac" utripa da je autoritet, pater familias koji zna ato je najbolje za tebe i odere ti kaznu.... :joint: ina e meni je od vutre super.
sale0111ENTUZIJASTA

maj 2016.

Jbg svaki vid uvlacenja dima u sebe je stetan..ali svakako pusenje ciste trave je manje stetan..

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se