VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQ"Ulicarka" vs "Pravilno Uzgojena" Vutra
LEGACY

"Ulicarka" vs "Pravilno Uzgojena" Vutra

62 odgovora4,931 pregleda

avg 2021.

Veliki pozdrav bogovi, ovaj forum je fenomenalan, cadim vec nekoliko godina, nisam dzanki stajl ali dosta je proslo kroz pluca, problem je sto sam redovan korisnik ulicarke kao i 99% ljudi koje znam, bas sam zainteresovan da probam sam nesto da uzgojim, ali nisam siguran da li mi vredi cimati se toliko bar trenutno. Zasto ? Zato sto ne znam sta da ocekujem od "dobre" vutre, nazalost nisam nikada nista bolje probao od ulicnih hibrida i indika... Mozda sam par puta imao osecaj neke euforije i da sam "high", sve ostalo samo lagani couch lock, magla u glavi, usporenost itd... I da napomenem da 90% puta kada pusim znaci zevam haos, da li je to od umora ili sta ja ne znam, ali predpostavljam da je do vutre jer radim, ali se i naspavam svaki dan, tako da znaci ocajan side effect..zevanje i pospanost...katastrofa ..bukvalno samo za sesti za komp i to je to, taj fazon. Sad ako mi neko moze docarati kako je preci sa vutre koju ja sada pusim na pravilno uzgojenu sativu recimo, to bi bilo odlicno. Cuo sam price likova kako su pusili npr. ak-47 i neki critical, i kad vide opet kakva je ulicarka ni ne pusi im se uopste. Mozda glupo pitanje ali ne znam sta bih vise, malo mi fali da se nateram da odradim grow .. :D
Paddy PimblettENTUZIJASTA

avg 2021.

Pa da ne duljim previse,prva stvar je okus. Kad je uzgojis sam i das joj truda i dobar curing,okus ce biti brutalan. Druga stvar da je high kao takav meni osobno "kvalitetniji",ali ne rijetko te ulicarka zna izblesirati 3x jace jer ko zna sto je sve prosla. Trece i najbitnije je da znas sto pusis i ne moras vise biti u tim krugovima,zivkati i ono najgore cekati lerdija. Ako imas mogucnost za indoor to je po meni no brainer.Ako pak nemas onda outdoor mozes probati. Konacno,cimanja i paranoje bi trebalo biti minimalno,cisto ono da se ne opustis previse :P
DjedMrazENTUZIJASTA

avg 2021.

poz., pojam ulicarka meni osobno je pomalo bezveze, zato jer i ta nazovimo ulicarka isto je pravilno uzgojena vutra te ucestalo je cak i bolja od necijeg growa iz ormara., istina je da neznas strian koji te zapadne, e sad ako mislis na one iz coffe shopa to je druga prica... pojam ulicarka ti je ustvari neciji domaci outgrow u kojega grower ulaze dosta truda ,siroka tema za nadovezivanje misli..
BadiZMAJ

avg 2021.

Puaim uli arku ve 10 godina i viae, prije je na ulici bilo dobre vutre, danas jednom rije ju katastrofa...rijetko kad naletia na pravu prvoklasnu vutru, uglavnom to bude neka udna albanka za koju te masno opale po d~epu i da daleko je to od pravilno uzgojne vutre. Istina efekt je sna~an, ali negativan. Dakle, uli arka koja god... ak i ona najbolje uzgojena, ne mo~e se mjeriti sa tvojim savraenim delicijama:D jer vrlo jednostavno...uli arka nije nikad savraena koliko god dobro izgledala. Btw mislim da je na forumu ve bilo takvih tema.

avg 2021.

Zaboravio napomenuti gore. Rad,trud,paznja koje pruzis biljci,onaj trenutak kad izvadis iz staklenke i zapalis,vjeruj mi da nema finije od toga kad se trud nagradi. :D
DjedMrazENTUZIJASTA

avg 2021.

ove jeseni bi moglo biti super tkz. ulicarki jer je vrijeme za outgrow idealno bilo, od 5 do 9 mjeseca samo sunce sa malo ili nikakvih padalina., dolje proslogodisnji primjer outa , tkz ulicarke , koja je bila bolja od mnogih ali mnogih indoora...primjera radi samo ..miris nemozes sakriti u krugu 2-3m od sebe..a kad zapalis cijela ulica mirisi

avg 2021.

Super to,al kakvo vrijeme je bilo u Albaniji?

avg 2021.

Outdoor se ne moze mjeriti sa indoorom, cak i da je savrsena zezona za out, opet indoor je kud i kamo bolji.

avg 2021.

Sla~em se Alien OG, osim u jednoj stvari... okus i miris :)

avg 2021.

E svaka vam cast na odgovorima nisam ocekivao ovakav razvoj, hvala vam :D U pravu ste, danasnja ulicarka sigurno nije kao ona pre, normalno vreme ide stvari se menjaju ali bar u mom gradu situacija je ocajna, na primer nekidan dodje lik u fazonu: "Ee ima nekog skanka ja bio u NS.." .. hahaha :D ... probao sam i nista specijalno, niti po izgledu niti po sljaci.. Izgleda da se ne treba oslanjati na druge nego samo sebe :D , pasce indoor lagani makar mi to zadnje bilo.
caspeZMAJ

avg 2021.

ne bi se slozio, imao sam outa... ne bi znao jel in ili out
ironymousLEGENDA

avg 2021.

Ja se takodjer nebi slozio. Ne moze ni jedna lampa sunce zamjeniti :)

avg 2021.

Ulica je prete~no aiptarsko buavo sranje:zvezda::,ujutru kad ustajea kao da te je kamion pregazio,samo sadit brao,ja njoj ljubav ona meni ljubav na kraju:watch:,da je najgora moja je moj trud:D.......peace:wave:

avg 2021.

Kako growam svoju, nisam se zakaaljao, a teglu pod nosom uvam. Uvijek je bilo kvalitetne uli arke, od lokalnih indoora do albanuae (i dobre i loae), ali kao dugogodianji puaa sam bi sebi aamar majgerijem opalio kad bi je viae ikad kupio. No ovdje niko ne spominje drugu stranu pri e, a to je ljubav prema samom growanju koja se rodi zajedno sa prvom klicom menke. Jednostavno zavu e se pod ko~u toliko da u jednom momentu (obi no nakon prvog harvesta i nestrpljivog kjuranja) doe u savraen balans izmeu ljubavi i vremena posveenog biljci s jedne strane i same nagrade na kraju, s druge. Ima i trea strana. U danaanji vakat je veoma korisno znati i recept za najja i lijek na svijetu, za sve bolesti, nedo bog nikom ne zatrebalo...

avg 2021.

Sunce apsolutno nije jedini faktor. Sta ako dobijes dva tjedna kise u fazi cvjetanja pa ti se ugnjili biljka ili ako mjesecima grije preko 30, suh zrak a ona u vegetaciji. U indooru mozes regulirati uvjete a vani ne mozes. A i cinjenica da coffee shopovi po svijetu imaju indoor a ne outdoor isto nesto govori. Neki greenhouse gdje mozes kontrolirati uvjete to je ok.
ironymousLEGENDA

avg 2021.

Kad probas pravi outdoor znat ces o cemu pricam :) Nisam rekao da indoor nevalja, dapace...ali priroda je priroda.

avg 2021.

Kolega Alien je u pravu, u strogo kontrolisanim uslovima indoor-a ljudi posti~u daleko bolje rezultate, druga stvar je ato veina nas nikad nee imati takve idealne uslove U ovom lanku se npr vrlo lepo objaanjava, jeste iz 2014. (Ima i novijih lanaka na tu temu, koncenzus growera je i dalje isti - indoor je prosto bolji) - od dvadeset i kusur testiranih kanabis kup pobednika, svi do jednog su indoor :) https://www.michiganmedicalmarijuana.org/topic/47337-how-to-grow-a-cannabis-cup-winner/

avg 2021.

Izgleda da jedini ti nisi probao pravi indoor onda. Gore ti je kolega sva napisao i s danasnjim svjetlima mogu se strasne stvari napraviti u indooru

avg 2021.

Hm...pogledaj mu dnevnik i berbu, mo~da promijenia mialjenje :D U jednom indoor nikad nece biti kao outdoor....a to je koli ina ganje koju mo~ea dobiti po biljci. A i meni su nekako dragi oni limuntus tonovi i hrpa listia po budovima.. :) Ali zato s druge strane, kad primim bud ispod LED-HPS kombinacije u ruku, a on tvrd, krut, nabijen.... (this sound wrong i know)

avg 2021.

Znam taj dnevnik i svaka mu cast za yield,ali to je outdoor? On tvrdi da nema bolje od outdoor. Yield nema,ali kvaliteta i okus ima. ;)
caspeZMAJ

avg 2021.

kila ovoga ahhah

avg 2021.

Pricate gluposti :) Outdoor traje 6 mjeseci, ako zelis pun kapacitet. Isto to kad bi napravio u indooru, bilo bi jos ja e. Usporedjivati ideealne unutrasnje uslove sa vanjskim, koji budu svakakvi tokom uzgoja, nema smisla. Skakavci, srne, kisa, suaa, vlaga, led, gamad koje kakva razna... A da ne pricam o opasnostima drugim. Nemoze se to usporedjivati nikako.

avg 2021.

Potpisujem napisano od kolege Vena.Kad bi u indoru drzaki vegetaciju kolko i vani.Stavili brutalnu kolicinu zemlje i naravno imali brutalnu visinu u prostoru.Pitao bi ja vas di bi bilo bolje.Ka tome jos postavit lampe kao i oni profici kad testiraju urod po m2.Sto znaci jedna na vrhu i sa cetri strane lampe na pola biljke.Sunce se moze sakrit ;)

avg 2021.

Bilje u indooru se voli duplo viae:D,doslovno spavaa sa njom i budia se,pove~ea se toliko sa biljanom da ti je ~ao capnit na kraju:watch:,a bgm fino miriai i soba,ne treba osvje~iva i hahah,volim i out al ne mo~e parirat mom mini boksiu:D,guraa u otu 4-5 mjeseci boria se i doe neka oluja ili grad uniati sav taj trud,ato mi je se deaavalo.Samo nek se sadi brao pa kako ko mo~e:bocni::........peace burazeri:wave:

avg 2021.

Ma indoor mama Amen :razvaljen::
DjedMrazENTUZIJASTA

avg 2021.

sto je sa onom pricom kako najbolji kanabisi diljem svijeta dolaze upravo iz zemalja koje su non stop suncane..?? to je sve outdoor, livade i polja imaju ljudi, ovisi gdje se nalazis a najbitnije je stvar ukusa osobnog, imas i paradajz uzgojen u plasteniku , stakleniku ali imas i onaj od bake u vrtu i svi kazu da je taj iz vrta najbolji.?

avg 2021.

Pa eto ti gore link sam oka io - od 23 testiranih kanabis kup pobednika, svi do jednog su indoor. Ne gledaju yield, to je ta no,i tu out mo~e da aije samo tako (prose nog growera, tj setup), ali ukus, miris, rad... To je sve indoor. U idealnom okru~enju, ja ina Sunca vs lampi ne igra toliko ulogu viae Proale godine najja i strain, ako se dobro seam - Ghost Train Haze, Denver Colorado. Ono, jes' sun ano tamo ali ima daleko 'sun anijih' zemalja :) Ili npr onaj legendarni strain sa Aljaske - Alaskan Thunder Fuck, tamo definitivno nije sun ano ;)

avg 2021.

Mora bit najbolji kad je baba iskusni grower,baci baba sve ato je krava izbacila iz sebe,organik ubre:D hahah,jedne godine gnojio izmetom od goluba nenormalna trava bude,tako i bakica ima neke svoje tajne hahha

avg 2021.

Nismo ni mi pali s Marsa... https://www.vutra.org/threads/vodic-kako-napraviti-tecno-gnojivo-od-golubovog-izmeta.13941/

avg 2021.

AAuuuuu relax pantagan ako mo~e,jel igdje napisano da to vi ne znate ovdje,to moja baba zna od 80 godina,samo ka~em svoje li no iskustvo,opusti se zapali marsovac prepametni,kakav lik jbt.....peace:wave:

avg 2021.

imas ulicarki koje su fenomenalno uzgojene. al ako cemo neki prosjek ulicarke i prosjek coffie shopa reko bi nebo i zemlja izgled miris i high takoder imas dosta stranova koji si predobar high al malo daju ili predugo traje cvjetanjepa je vecinom prodavaci ne uzgajaju a za indoor da nema bolji ukus od outdoora mislim da niste upravu nego ne koristite milijun preparata. naravno neces nikad dobit miris i okus sa sintetickim gnojivom kao kad koristis compost tea i bio gnojiva
JusufijovičPOZNAVALAC

avg 2021.

Kad je u pitanju genetika, mislim da se pojavom interneta i seedshopova ona dosta promijenila ovdje u odnosu na "albanku" od prije petnaestak godina koliko ja pratim situaciju. Indoor sam radio jedan, i to ne bas uspjesan tako da ne mogu o tome, ali sam po holandiji kupovao tako vutru iz shopova koja je uzgojena indoor i naravno da sam bio prezadovoljan. Vani sam uzgajao i brendirano sjeme i domace. Rizici outdoora su kako je vec navedeno, nekontrolisani vremenski uslovi, ali i zivotinje i ljudi (u mom slucaju najgora varijanta - plavi ljudi koje sam ja uhvatio kod biljaka hahaha). Sto se kvaliteta tice, domacice koje sam uzgajao su sve bile bolje od najbolje ulicarke koju sam ikad kupio. Nesto ne mislim da se kod ulicarke gledaju trihomi, kjuranje i tako to, nego je prebaci u rezervoaru od fapa, ne znas na sta smrdi vise. Ja licno volim ovaj outdoor adrenalin, hebote provlacim se ko amerikanska foka, i ove sam godine nekako zivlji u odnosu na prethodne 3 koje sam morao pauzirati. I da, kod domaceg sjemena uopste nemas pojma sta ocekujes, ni miris ni okus ni rad ni vrijeme cvjetanja i tako to, dok s brendiranim imas barem neki okvir sto olaksa koliko toliko. U svakom slucaju, mislim da cemo se svi sloziti da kupovina nije opcija ako se imaju ikakvi uslovi za vlastiti uzgoj.
caspeZMAJ

avg 2021.

glupa rasprava hahahah ako nemas uvijet uzgojit ces kurac... in out ako se ne vidimo uzivo rasprava nema smisla ahhahahh nosio sam svoj out od barce, beca, praga ljudi su kleli u indoor lolololol
White_WizardISTRAŽIVAČ

sep 2021.

Ulicna vutra iliti albanka, nisam to pusio 15god

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se