LEGACY
Rok trajanja "trave"
61 odgovora19,515 pregleda
Kloshina
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
KloshinaISTRAŽIVAČ
nov 2012.
nov 2012.#1
Pozdrav prijatelji imam jedno pitanje za sve vas. Naime, kroz ovo moje kratko iskustvo puaenja susretao sam se sa mnogim la~ima i problemima kojima sam naaao rjeaenja upravo ovde, na naaem nam dragom forumu. Neregistrovan :P Uglavnom, imam jedno pitanje za sve vas jer koga god da to pitam, uvijek dobijem druga
iji odgovor, tako da sumnjam da to iko ta
no zna.
Koliko trava mo~e odstajati?
Mislim ako je ve diler zapakovao u foliju, predao vama, bla bla, vi ste ispuaili dio, i sad hoete pauzu a ostalo vam je dosta. Tipa sad
ekate Novu Godinu, da li bi ta trava imala isti efekat da se sad ispuai, ili za Novu Godinu, ili koliki je taj neki "vremenski rok" koji trava mo~e odstojati? Nakon koliko gubi svoje dejstvo msm koli
inu THC-a.
Zanimaju me vaai odgovor a forum sam pregledao od A do } i nisam naiaao na ovakvo pitanje.
Uzdravlje!
LEGALIZE IT
Farmer82
AMBASADOR1.559 REP2%
→ Legenda
Farmer82AMBASADOR
nov 2012.
nov 2012.#2
Neregistrovan :P
a forum sam pregledao od A do }
Nakon koliko gubi svoje dejstvo msm koli
inu THC-a.
Dobrodosao kao registrirani clan foruma..
A sad na problematiku...mislim da nisi nasao iz tog razloga jer trava nisu keksi pa da imaju neki rok trajanja..da si stvarno proucio sve od a-~ vjerojatno bi naletio na temu oko susenja i curanja, pa samim tim na iskustva ljudi koji kazu kako trava stajanjem moze biti samo bolja a ne losija..gubitak thc-a!?
nemam pojma, odgovorit ce ti jos netko sigurno pa ces znati vise...ako zelis!?
lijep pozdrav!
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
nov 2012.
nov 2012.#4
Pa ima rok trajanja, uvjetno re
eno :) Sve ovisi koliko se potrudia kvalitetno zapakovati to. Predla~em neku vakum posudu, teglu staklenu sa gumom na zatvara
u i sl. Tako mo~e stajati i godinu dana, ako ne i du~e.
Ps.
Naslov u editirati da bude malo jasniji.
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
nov 2012.
nov 2012.#5
staklena zrakonepropusna posuda ( vakum ) + bilo bi idealno da je zatamljeno staklo .ili..da posudu sa travom drzhish na mrachnom mjestu koje ima ujednachenu temperaturu tjda ne varira temperatura previshe ( bilo bi idealno i kada nebi prelazila cca 20°C...a josh bolje bi bilo kada bi temp. stalno bila oko 8°-12°C )...
( sjecham se da je davno prije bila pricha kako je najbolje dobro zapakirati u nekakvu vakum staklenku i zakopati 1m pod zemlju..)
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
nov 2012.
nov 2012.#6
daj vjestice, stvarno... i ti nadjes da prepricavas price... to ko ono rakija da se zakopa kada se sin rodi pa za kada se sin bude zenio i ti fazoni, 1 metar pod zemlju, joj, joj, ne znam, moja je zemlji bila blizu jedino dok je rasla ;)
Meskalito
LEGENDA8.982 REP40%
→ Zmaj
Napušena Vjeverica
AMBASADOR2.763 REP36%
→ Legenda
Napušena VjevericaAMBASADOR
nov 2012.
nov 2012.#8
Ja kad bih zakopavao ne bih se mogao sjetiti kasnije di sam zakopao :ludak
Mr.Vinjau
POZNAVALAC708 REP12%
→ Ambasador
loop
AMBASADOR4.835 REP95%
→ Legenda
loopAMBASADOR
nov 2012.
nov 2012.#10
kak'a si ti to veverica tc tc tc...ja sam mislio da vi zakopavate sam' tako na bar 15 mesta...:icon_lol:
a opet meni nikad nije ni trajalo duze od mesec-dva...
ako se ne varam-posuda koja se hermeticki zatvara i frizider resavaju problem.
ali posuda u tom slucaju mora stvarno DOBRO da 'dihtuje'
0 REP0%
→ Istraživač
nov 2012.
nov 2012.#11
Joa uvek imam malo od berbe 2010 i nisam primetio da je slabija,stoji u tegli...
Kloshina
ISTRAŽIVAČ59 REP6%
→ Entuzijasta
naturalmystic
ENTUZIJASTA217 REP4%
→ Poznavalac
naturalmysticENTUZIJASTA
nov 2012.
nov 2012.#13
ako travu zapakiras u neku kvalitetnu foliju ili vakum ato uopce nije loae, naravno da ce trava dulje trajati, ali definitivno nemoj ju drzati vani jer za par dana vutra ti izgubi mnogo na kvaliteti. Ja recimo kad nabavljam travu i kad mi ostane uvijek gledam nacina kako ato prijepopusiti jer u sljedecih par dana vutra toliko izgubi na kvaliteti da jednostavno kada ju pocnes mrvit to ti se pretvori u prah...:ohno:.....zato fino uzmi vakum i miran si do sljedece godine...Peace...:dada
Hooker
LEGENDA9.957 REP50%
→ Zmaj
HookerLEGENDA
nov 2012.
nov 2012.#14
Prvo jedno izvinjenje ato be~im od teme. Nije teako biti fin :icon_smile: .
Ovo Vjevericino me podseti...Moj djed je , po njegovoj pri
i,kad sam se rodio zakopao negde u dvoriatu balon od 5 litara domae Loze sa namerom da je otkopa kad se ja, kao prvi unuk budem ~enio. Medjutim, dvoriate je godinama preuredjivano malo po malo, betonirano, zidani pomoni objekti i svaata neato i rakija ostade negde da zri... Ko zna, mo~da je neko nekad i iskopa ....
admiral
POZNAVALAC1.068 REP52%
→ Ambasador
Napušena Vjeverica
AMBASADOR2.763 REP36%
→ Legenda
Napušena VjevericaAMBASADOR
nov 2012.
nov 2012.#16
Hook iskopat ce je unuci tvojih unuka. Zamisli veselja tada. :ludak
zlavjestica
LEGENDA7.105 REP21%
→ Zmaj
zlavjesticaLEGENDA
nov 2012.
nov 2012.#17
ahahhaah da da rakija...
a hebga...sjetila sam se te priche...tako je to bilo prije interneta i raznoraznih foruma..
princs
ISTRAŽIVAČ83 REP22%
→ Entuzijasta
princsISTRAŽIVAČ
nov 2013.
nov 2013.#18
meni je stajala u staklenoj tegli oko preko dvije godine (zaboravio je na tavanu gdje sam je sakrivao) i bila je OK, mislim da je bitno da nema dodira sa vazduhom i da moze stajati 2-3 godine. Pa trava koja se prodaje u julu je proslegodisnja, jer vecina trave je outodoor.
Himalaya
ZMAJ145.729 REP
HimalayaZMAJ
nov 2013.
nov 2013.#19
Zesca glupost.NHF
Imam vutre stare preko 4 godine i radi samo tako.
Drzim je u teglama,temp je oko 18 stupnjeva u mraku,iako mislim da ne igra toliku ulogu ni temperatura.
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
dec 2013.
dec 2013.#20
Moram se ovdje nadovezati... Mene je isto tako zanimalo oko toga jel trava gubi na jacini ako dugo stoji. Onda sam izgubio interesovanje za tako nesto,jer u sustini nikad ne opstane toliko dugo u mom posjedu da bih se brinuo. :lol:
E sad druga je prica ako se ima nesto vise na vaganju. ;)
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
dec 2013.
dec 2013.#21
na duzi period, a i generalno gledajuci, bitno je kako se cuva/skladisti: "Exposure to light (not direct sunlight) was shown to be the greatest single factos in loss of cannabinoids" ... "It is concluded that carefully prepared herbal or resin cannabis or extracts are reasonably stable for 1 to 2 years if stored in the dark at room temperature." podaci su iz clanka The stability of cannabis and its preparations on storage
Tatanka Yotanka
ISTRAŽIVAČ62 REP8%
→ Entuzijasta
Tatanka YotankaISTRAŽIVAČ
mar 2014.
mar 2014.#22
Da potvrdim samo. Nasao sam neke zaostale zalihe za koje sam siguran da su stajale duze od 6 meseci pa do nekih godinu dana. I potpuno sam zaboravio da ih imam. Stojale su napolju ustekane u nekoj metalnoj kutiji ispod necega pa je i kutija bila u mraku. Kada sam je otvorio nije bilo mirisa da kazem izvetrila je ili se bar tako cinilo. Posle dva dana u sobi miris se pomalo vratio ali prilicno malo ali svejedno sam odlucio da zapalim i mogu vam reci biljoza mi nije zamerila sto sam je ostavio na hladnom i tamnom mestu i zaboravio na nju i sto sam se u medjuvremenu zabavljao sa drugima :t3038: :t3038:
Marleeey
ISTRAŽIVAČ56 REP4%
→ Entuzijasta
MarleeeyISTRAŽIVAČ
avg 2015.
avg 2015.#23
Da li neko moze da mi kaze, nasla sam travu staru 15 godina u kutije od caja, kazu da je jos iz 90-ih...da li to i dalje ima dejsta? Izgledalo je presuseno i raspadalo se i izgleda kao da je lisce ?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
t@mara
ZMAJ28.214 REP
t@maraZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#25
Mislim da nitko ovdje baa toliko ne
uva :D pa ti svakako probaj i javi rezultate da i to saznamo :)
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#26
Ja sam nedavno duvao ganju koja je bila u teglici 10 godina.
Prepoznat ce se ta ganja ;) i nema nista od boje,okusa..mirisa ali je rad fenomenalan.
Mozda bi se vakumiranjem uspio sacuvati taj vazan dio ;)
H2O888
LEGENDA13.298 REP83%
→ Zmaj
H2O888LEGENDA
avg 2015.
avg 2015.#27
ja sam bi naleti na jedan dokumentarac,lik govori da znaju cuvat hasis u tablama po 4,5g,sve mi to bilo nekako sumnjivo,al poce sam mijenjat misljenje...
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#28
Meni isto zvuci nevjerovatno ali ima cak i kod nas na forumu jedan grower koji cuva ganju i po 10g u teglici imao sam cast probati tu milfacu :)
Pozdrav HG
13 REP26%
→ Istraživač
avg 2015.
avg 2015.#29
Imao sam iskustvo sto se ove teme tice.. totalno sam zaboravio da imam grinder kojeg sam kvalitetno napunio dok sam Bio u Svicarskoj.. dosao sam kuci i koristio drugi grinder.. nakon 6 mjeseci domacice slucajno sam otvorio tu "carobnu lampu"
Dobrih 5 sati sam bio pod dejstvom
t@mara
ZMAJ28.214 REP
t@maraZMAJ
avg 2015.
avg 2015.#30
Ma 6mj je ok,u teglici je to tek dobro iscurjana travica.
Imam ja i stariju ali ovo sa 10g bi trebalo probati.
Evo dolazim u iskuaenje da sakrijem jedan hedi pa vam javim za 10-tak god kakav je hehe :D
13 REP26%
→ Istraživač
nov 2012.
1 / 32
nov 2012.
sep 2015.