LEGACY
Koja opcija od navedenih bi bila bolja...
24 odgovora2,233 pregleda
nitro_grow
AMBASADOR3.646 REP61%
→ Legenda
nitro_growAMBASADOR
mar 2010.
mar 2010.#1
Nikako da odlucim sta je bolje da uradim, pa ako moze neko od iskusnijih da mi pomogne...
Treba tek da pocnem sa uzgojem, ali ne znam koja opcija bi dala bolje rezultate...
Zelim da uzgajam indoor, imam... mozda "ogranicen" prostor, ali u pitanju je cist prostor oko 2x3m, visine oko 2.5m... ( Mada imam ovakva dva, ali ne mogu ih spojiti )
Zanima me sta bi dalo bolje razultate: napraviti "sea of green" ili napraviti sa razmacima?
Mislio sam napraviti sve u 3 nivoa:
1. Za pocetak uzgoja, do nekih 20tak cm rasta, to bih napravio u kartonskoj kutiji, 100x100x80
2. Na ovom velikom prostoru napraviti sa svetlima za vegetaciju
3. Na drugom velikom prostoru napraviti sa malo drugacijim svetlima za cvetanje
Ovako bi mogao da uklopim da posle svake berbe mogu da ubacim nove biljke koje su spremne za cvetanje...
Opcija 1.
Sea of green
Na ovim velikim prostorima napraviti kao presek, dva nivoa, oba lepo osvetliti, kontrolisati visinu biljaka, staviti ih sa minimalnim razmacima.
Opcija 2.
Prirodan rast
Ovako bi postojao samo 1 nivo, sa manje biljaka koje bi bile razmaknute, tako bi svaka imala mnogo vecu visinu i veci rod... Ovako bi dobijala vise svetla za sebe za skoro celu stabljiku...
Sad me zanima koja od ovih metoda bi dala bolje rezultate...
Gde god sam gledao ima izrazeno za Sea of green, i to oko 500g po m2... Zavisno od sorte...
A za "prirodan rast" nisam pronasao nigde...
Isto tako sa vecim razmacima i biljka veceg rasta bi dala mnogo bolje rezultate nego biljka u prvoj opciji...
Znaci, nije u pitanju skrivanje biljaka, nije u pitanju oprema ( snacicu se nekako za to ), zanima me samo koja od ove dve metode daje bolje rezultate, vecu tezinu, veci kvalitet... Treba mi maximalna tezina... :icon_lol: ( Mada... Zar to nije ono sto svi zele? :rofl: )
Jos uvek nisam nista poceo, samo zelim da isplaniram sve lepo, da napravim skice, da vidim sta mi je potrebno od opreme...
Isto tako ako neko ima neki savet, nesto da doda uz ovo... Bio bih zahvalan...
HazeSeeker
ZMAJ21.171 REP
HazeSeekerZMAJ
mar 2010.
mar 2010.#2
Mislim da za po
etnika uzimaa malo visoki cilj , a da ne spominjem da smrdi na komercijalu .
Prvo puno
itaj i gledaj po forumu , a zanemari procjene i grama~e na sea of green i sl.
https://forums.vutra.org/threads/970-VODIC-KROZ-UNUTRASNJE-UZGAJANJE
https://forums.vutra.org/content/222-kucni-uzgoj-marihuane
Veri najs dnevnici :
https://forums.vutra.org/threads/3786-Zavreni-dnevnici-uzgoja
Ali budi uvjeren da miris komercijale niko ovdje ne podnosi ...
Po
etnik si i vjeruj nam i odjebi od maatanja o velikom grow op-u na po
etku . Po
ni prvo sa par biljaka , pa poslje ako ti nije dosta ..pove
aj kapacitet .
PS . Koliko bi biljaka odprilike sadio ??
nitro_grow
AMBASADOR3.646 REP61%
→ Legenda
nitro_growAMBASADOR
mar 2010.
mar 2010.#3
Pa ne znam da li je veliki cilj, kao sto sam vec rekao, ovo je samo "ispitivanje" i "planiranje", lepo razmisljam o svemu, razradjujem metode i planove...
Zelim sve lepo isplanirati, pa onda krenuti...
Hvala za linkove, pogledacu i lepo cu prouciti sve...
Znam za komercijalu, isto tako sam i ja, svaki put kad treba da se plati... :) Ali kao sto sam vec rekao, ovo samo razmisljam o svemu... Pokusavam da uklopim sve lepo...
A sto se tice vecih kolicina, to je iz razloga sto bih kasnije ovo podelio sa drustvom... Malo vecim, to su mi skoro kao braca... Momci velikih kapaciteta... Hahaha xD
( Izvinjavam se, video sam da nije sala ovo sve, da ne treba tako pisati, ali morao sam ovo napisati :) )
U poslednje vreme smo promenili toliko ljudi od kojih smo nabavljali, ali kao da nabavaljaju od istih izvora, vise smo se smorili... :/ Mada, koliko god su mi kao braca, opet ne mislim im reci odakle ovo sve dolazi... :/
Sto se tice zasada velikog broja biljaka, jedini problem su mi troskovi oko struje... A sto se semenki tiche, to svakako ima svaki put kad kupujemo i razbacujemo okolo, tako da tu nema nikakvih troskova... Isto tako mogu zasaditi veliki broj biljkica...
Ne znam broj, zavisi od metode koju izaberem... ;)
Hvala jos jednom... ;)
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
mar 2010.
mar 2010.#4
Netrebaa toliko razmialjati kao da je o biznisu rije
,opuateno,a box za svoje osnovne potrebe s opremom sklepaa za 24 sata i za 100-ak dana polako ve
puaia hedove,iako ja ako nemam puaim od 50-og dana:)
Takoer odjebi djeljenje bra
i,ta ista bra
a
e ti okrenuti lea kad najebuu,pogotovo ti kad ih spominjea toliko,joa ih je viae...
Sve je na tebi,nema tu puno matematike osim saditi i pridr~avati se nekih osnovnih pravila i voditi ra
una o onom o
emu ve
trebaa voditi.
U ovoj stvari misli na sebe a ne na druge osobe i svi sretni,koji nisu nek se snau:)
nitro_grow
AMBASADOR3.646 REP61%
→ Legenda
nitro_growAMBASADOR
mar 2010.
mar 2010.#5
Ne znam, ali je nekako mnogo bolji osecaj to raditi sa drustvom, zezati se zajedno, nego to raditi sam... Bar za mene... Uvek smo to radili zajedno i za sada je sve bilo u redu ( osim ovog loseg kvaliteta sada... :/ )
Nisam im mislio reci odakle mi, smislio bih vec nesto... Tako da ne bi trebalo da na*****... ;)
Ok sve to, ali ja jos uvek nisam dobio odgovor koja od ove dve metode je bolja... :/
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
mar 2010.
mar 2010.#6
Radi kako ho
ea,oprosti ata se neko brine za tvoju sigurnost.
Pusti metode,ja uvijek glasam za jedna biljka=jedna kanta od najmanje10-12 litara,rasvjeta zna se koliko po kvadratu.Ulo~i minimalno dod ne provaa svoj prvi plod,pa vidi jeli to uop
e za tebe:))
upitnik???
LEGENDA5.189 REP2%
→ Zmaj
upitnik???LEGENDA
mar 2010.
mar 2010.#7
Haze nije odgovor tebi nego samo nastavak na sve ovo...
Brale ka~ea 3x2 metra i 2 prostorije kako Haze re
e meni isto malo smrdi na komercijalu... Pogotovo to vee druatvo....
U to prostora 3x2 metra mo~ea da imaa Vutre pa da puaia viae nego ja a to je mjese
no 100-150gr...
E sad ako si ljubitelj Vutre kao ato ka~ea i tu biljku smatraa dosta plemenitom onda ti nee padat na pamet da je djelia leainarima oko sebe ( kako re
e Grenpower okrenut e ti lea).... Negovorim ti ovo o djeljenju kao da sam akrt ili tako to,ne airoke sam ruke ali ima sve voje i zaato pa i nepisana mnoga pravila sli
na ovim o kojim govorimo...
NEgo ti brale dobro prou
i po tim linkvima koji su ti zaka
eni pa onda se odlu
i koji sistem da odaberea...
Ali ea vidjet kako ljudi u 1x1metar pa i manje imaju vutre kroz cjelu godinu...
Ja kad bi imao Box kao ti 3x2 metra a pogotovo 2 prostorije onda bi se ukenjao u gae svaku ve
e jer bi bio u filmu da mi cjela kua dre
i nave
e od toplote ...
Nije samo fora brale napravit Box od 20m3 nego da se nevidi i ostalo ipak.....
Sve ti govorim iz isk.. jer ako imaa ekipu onda je to ekipa koja ima 200 uaiju pa pazi kako mislia to izvest da ti je neko dao 1 kg koji mo~ea podjelit a svi znamo cjenu koja je hehehe
3x2 Metra hehehe:
Jedan kut 1x1x2 d/a/v 4 ili 6 ili 8 fluo cjevi od 50 ili 30cm kako ve za vege.... koje snage ili na CFL sistem kako ~elia ocjeni po drugim dnevnicima ili kako...
Mo~ea dr~at tu visinu u Vege boxu i na 150cm mo~da pa ostali pola metra napravia dio za klonove ako te krene i to..
I ostade ti brale 2x1x2 a/d/v ili visina vea za cvjetanje pod HPS-om..
Mo~ea ii na 600W komotno i eto ti uroda ako su biljke ok do te faze svako 90 dana mo~ea imat berbu ako imaa u glavi,,,,
Da nezaboravim kako imaa joa 1x1x? a/d/v za komunikaciju i otvaranje vrata Box-a ili ata ve u toj istoj sobi gdje mo~ea pravit pod 600W 500gr Vutre sa malo znanja i volje..
Nezaboravi kako sa ovim troaia uz ventilaciju koja ti treba 1 kilovat sturje po satu ako se nevaram to je kao da klima od 5 kilovata grijanje/hlenje radi dnevno 20 sati...
NEznam onda si stvarno airoke ruke da djelia samo troaka struje mjese
no 1000kn
Sve u svemu sretno i nemoj ato zamjertit ovo sam sve napisao onako prijateljski.. i mrzim komercijalu....
peri.lee
ISTRAŽIVAČ194 REP96%
→ Entuzijasta
peri.leeISTRAŽIVAČ
mar 2010.
mar 2010.#8
meni se
ini da e taj tvoj box biti 2x3 - baa kao ato si i zamislio
samo u njemu ea to raditi sa joa par, na~alost, mu~jaka...~enki ne vidim puno u tom boxu
samo Rambo ne voli da duva ...al voli da drugi duvaju
Lubanja, s druge strane, voli samo rascvjetale podmazane cvjetie
...saberi se... i ako oea da gajia to radi sam, polako, skromno
ZA VLASTITE POTREBE
...niko ovdje nije po
eo sa boxevima veli
ine spavae sobe...a onaj kom to treba sigurno nije vikend puaa
koji to voli da radi samo s drugovima uz zezanje
imaa plan kako bi "skoro ko brai" objasnio odakle ti sve to?
...nemoj ni da sanjaa 3 boxa sa 6 faza i 10 kila kojim bi uveseljavo ni brau ni "skoro ko brau" ...ne ~ivimo u takvoj dr~avi
i joa te brine potroanja struje... oprema za taj projekt je valda neato ato je isto najmanji problem?
nego ovako
ti to lijepo sve smanji na desetinu toga ato si planiro
uzmi si hps 400-600 w...prvo si izra
unaj potroanju struje...
i sa, kolko sam te sku~io, domaim bogtepita sjemenom radi 12/12 od starta za po
etak...to bi ti recimo bio neki kao sea of green ...
...kako se koja muaka poka~e bacia i stavia novo sleme...
...kako koja biljka zavrai vadia i stavljaa novo sjeme...bie ti dovoljno za tebe, a vjerojatno i za kojeg skoro ko brata ...koji to zaslu~i
nemoj da kompliciraa i uvaljujea se u probleme jer ovaj tvoj plan i nije tako dobar plan kad malo bolje razmislia
nitro_grow
AMBASADOR3.646 REP61%
→ Legenda
nitro_growAMBASADOR
mar 2010.
mar 2010.#9
@Greenpower1 Izvini ako sam nesto pogresno napisao, nisam mislio da te uvredim ili omalovazim tvoje misljenje... Nego sam zahvalan na odgovorima...
Da, naravno, sto veci prostor za rast korenja, to bolje, isto tako i sto vise svetla to bolje...
Pa to sam i mislio da uradim, da probam kako ide to sve, kao sto sam vec rekao, seme se rasipa na sve strane, a imam i prostora, tako da mogu zasaditi veliki broj biljaka, i u slucaju greske, u slucaju da bude vise muskih, opet ce ostati dovoljan broj za lep uzgoj...
@upitnik??? Naravno da citam, po ceo dan obrcem linkove, gledam iskustva drugih i tako... Pokusavam da nadjem najbolja resenja za sve ovo...
Kao sto rekoh, skrivanje nije problem, ali to za struju jeste... :/ Sad sam pogledao sta mi sve od opreme treba i za sve bi trebalo mesecno imati potrosnju oko 350 kn... Oko 735 kw mesecno... :/ To je vec problem... HPS ima malo vecu potrosnju... Ali planiranje je u toku, tako da cu pokusati nekako da smanjim ovo... ;)
Hvala na odgovoru...
@peri.lee Zato pokusavam sve lepo da razradim, ceo plan, pa da polako krenem kad sve lepo uklopim... Sve je ukljuceno...
Moram dodati da sam bas odusevljen svim ovim sto sam naucio, sav ovaj proces, kontrola uslova, mnogo mi se svidja to... I mnogo mi se svidja to sto ima toliko objasnjenja, uputstva, sve je detaljno pokriveno... :)
mali.medo
POZNAVALAC669 REP8%
→ Ambasador
mali.medoPOZNAVALAC
mar 2010.
mar 2010.#10
oni joa ena stvar.. uz ove sve silne piiizdarije..
..to seme kojeg imaa pun qrac je iz ketova koje kupujea a ona je kako ka~ea loaa
plod tih koatica (u najboljem slu
aju 50:50 m-~;) bit
e joa duplo loaiji od loaeg originala!!!
..i ata si dobio bratore.. joa ve
e "aiptarsko sme
e" nego koje puaia kako ka~ea neko vreme..KAPI``
..niata od tog planiranja..PONOVIII;)
nitro_grow
AMBASADOR3.646 REP61%
→ Legenda
nitro_growAMBASADOR
mar 2010.
mar 2010.#11
Pa dobro, bar mogu probati uzgoj, videti kako mi ide...
Pa ako bude sve super, mogu nabaviti neke kvalitetnije semenke... ;)
nitro_grow
AMBASADOR3.646 REP61%
→ Legenda
nitro_growAMBASADOR
mar 2010.
mar 2010.#13
Ma ako bude sve oke, ako mi bude dobro islo uzecu neku kvalitetniju, White Window ili Orange, ali to je malo daleko... ;)
Prvo moram ovo probati, pa ako bude dobro islo, da ako se s***** bar da ne zalim toliko... ;)
mar 2010.
1 / 13
mar 2010.
mar 2010.