VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQjel ovo dobro složena rasvjeta???
LEGACY

jel ovo dobro složena rasvjeta???

58 odgovora5,148 pregleda
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

Ok, evo ovako, poato za prvi grow hou pokuaati samo sa flourescentnim tubama, zanima me jesam li ja to dobro poslo~io..... 1. majka, 60x50x230, L 18W/965 590mm, 1150 Lm x 7= 8050 Lm 2. klon, 45x25x70, L 15W/865 438mm, 900 Lm x 3= 2700 Lm 3. vege., 60x30x130, L 18W/965 590mm, 1150 x 6= 6900 Lm, po 3 lampe iznad svake 4. cvijet, 100x60x230, L 18W/827 590mm, 1350 Lm x 8= 10800 Lm, 4 lampe na svaku + L 30W/827 895mm, 2400 Lm x 3= 7200 Lm, te bi iale okomito i obasjavale donje grane, dakle sve skupa 18000 Lm.... ....jel to dosta, ako nije gdje fali i koliko???? ...niata HPS i ostale jes su sative i treba mi visine... ;))
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

da nadodam...zna i iznad svake ide jedan komlet lampi koji je, naravno, pokretan...tako da svijetlo prati rast biljke na nekih 4-5 cm iznad..
upitnik???LEGENDA

mar 2010.

Ja u te pitat zaato nema HPS koji je razlog... I jesi ra unao na potroanju struje koju imaa sa ovim svjetlima silnim... Ima brale i mali HPS od 100w itd.... Ja ih izbroja 27 komada Fluo cjevi a potroanju nebi spominjo opet pa eto.... Ja bi reko ( kako se ovjek negdje reklame dokopao TOTEM ) hehehehe :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
nitro_growAMBASADOR

mar 2010.

Koliko sam ja izracunao sve je oko 513W... Sto bas i nije puno za ovaj ceo sistem... Ali bi imao mnogo vise lumena da si koristio HPS... ;)
Z&NZMAJ

mar 2010.

Sve je to u redu.Nije puno W,lijepo rasporeeno,sve 5! A sad odi u du an i vidi koliko koata! Priguanice,starteri,grla,pa ako mislia gotove armature kupovat,cijene su da se use*ea! S tim parama odea ili do Slovenije ili do Maarske (ato ti je bli~e) i kupia 2 seta,jedan MH,drugi HPS i udri! Jbte,ja da imam pare za takav setup,uope ne bih dvojio. A osim toga,i preko neta mo~ea naru it! I ako mislia da mo~ea sa nekim jeftinim armaturama,grdno se varaa. Ove cijevi ato si naveo su 1. klasa i da bi izvukao iz njih ono ato si platio-kvalitetu,moraa i kvalitetan predspoj stavit. Svia mi se ato razmialjaa i kemijaa,znam kako ti je! Ja lije~em u krevet razmialjajui o growu,sanjam ga,budim se sa mislima o grovu i cijeli je**ni dan visim ovdje-znai razmialjam o growu :icon_lol: Probaj radije nai HPS i od po etka do kraja 1 grow odradit! Ja sam se sje*o ato nisam to napravio,vjeruj mi,nema do visokotla nih.Ovih dana radim na tome,pa e i moja bilj ica pod visokotla no :sun2: Pozz i sretno!
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

Zlo, znai da je to sve uredu.....to mi je drago....evo da vam odgovorim.... svoj trojici, u vezi HPS-a....situacija je ovakva...prostorija je podrumska, koja je imala zemljani pod, bila je visoka 180cm, dakle, ukopavao sam se 50cm(60-5 beton-5 stirpor) da bi dobio ovih 230cm, apoato imam sative, koje su poznate po svojoj visini,da bih imao dobar urod moram je donekle pustiti da raste (160cm+). Zna i, 30cm pitar, 20-30cm svijetlo, 5cm razmak i ostaje mi taman koliko treba, ni centa viaka..valjda vam ne moram sad radit ra unicu sa HPS-om...da imam joa pola metra visine ili da ~elim Indiku,odma bi uzeo HPS....e sad potroanja...koliko vidim za za ova moj cvijet bi trebala jedna HPS 250W, a moje neonke troae 234W... ekaj malo, tu neato ne atima...oooo, pa meni tu fali joa tuba......u cvijetu mi treba 24000 Lm a ne 18000 Lm...onda svugdi fali....OMG, kako sam to izra unao...stoka napuaena i matematika ne idu skupa... ek, ek, sad u ja to rjeait...evo ga, moje neonke troae 346W, zna i 96W viae nego HPS, ali zato tu razliku nadoknade ventilatori, ini mi se...Zlo, pa znam da su prva klasa, Osramove tube....a nadam se da e 10ooo kuna biti dovoljno za komletno svijetlo, toliko imam na raspolaganju...Pozz, ljudi
bvanaPOZNAVALAC

mar 2010.

:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: ramisli koliko ce da te izadje cena oprema / dobijena kolichina , ,,, mislim da cesh mnogo ekonomichnije proci sa hps-om + veca kolichina :D e pogledaj malo po dnevnicima uzgoja , ljudi imaju i po metar visine pa stavljaju cooltube , a shto se tiche visina biljke recimo da joj skratish vege i da koristish neke od tehnike kao lst , scrog?
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

...ali tih pola metra za sativu puno zna i,ako ne i dupla koli ina... itao sam dnevnike i upoznat sam sa svim tehnikama, to sam ja sve ve radio vani, imao sativu od 3 metra, ali i od 1,5 metra, bla bla....sve mogu e parametre sam stavio na vagu, vjerujte mi ljudi da je ovo najbolja solucija za ovaj prostor....probajte vi sra unat, ali uzmite u obzir sve, ama baa sve, i potroanju ventilacije u oba slu aja, i koli inu kifova u oba slu aja, pa mi javite ako ima isplativija kombinacija...grijeaia, Bwana, ako mislia da u sa pola metra kra om biljkom dobit ve u koli inu...
bvanaPOZNAVALAC

mar 2010.

s pazi ovako ti sa hps-om 250w i ct mozesh da stavish biljke na 20 cm od lampe , a mozesh da uzmesh i vishe komada + neka dobra ventilacija, a sa neonkama na 5-10, ako ti mislish da ce da ti tih 10 cm sjebe ceo uzgoj ti gruvaj onda neonke , a u svakom sluchaju ti cesh morati sa neonkama da imash neku vrstu lst-a inache ce samo glavni hed da ti dobija svetlo , jer te neonke ti vrede samo ako su na par centimetra od biljke
Z&NZMAJ

mar 2010.

Koliko god ti ja govorio da su neonke za cvjetanje loaije,neea mi vjerovati :icon_lol: Stari moj,koliko god neonke bile dobre,prvoklasne itd.,rezultati su slabiji.Dosta sam dnevnika pregledao i sam krenuo s cfl-kama i vidim da to nije to.Sad bi hedovi ko aaka trebali bit,a oni malo deblji od palca :rofl: Koristi ih radije za vege,a za flover box rijeai cooltube i imaa prostora.A ventovi nemaju veliku snagu.Negdje 20-tak W bi bila snaga-koji W gore/dole ! I zaje** 250W! Idi na 400W !!! Ako ho ea kvalitetu i kvantitetu,ne gledaj na optimalno osvjetljenje! Deri odmah duplo :icon_lol::sun2::sun2::sun2: Bez za**bancije!!!
NoTrippinAMBASADOR

mar 2010.

Ufff ne paae puno toga ovdje...i po meni ti je loa plan.Za cvjetat ogromnu biljku ti treba hps,ne zbog potroanje nego zbog prodornosti svjetla.Te neonke su efikasne do 30 cm,dalje od toga su skroz loae, tako da bi za veliku biljku cjeli prostor treba iaarat cjevima da bude kako treba, a to se ne isplati.To kako si ti zamislia sativu veliku nema ni blizu aanse da odradia dobro sa 18 000 lm cjevi. Za hps ne trebaa ni u sloveniju ni maarsku,ima svudi elektro radnji samo ih treba na,ako ti je to mo~da razlog. Ovako ea potroait nepotrebno previae para(brdo karamela) za setap skojim za par growova neea bit zadovoljan.Nisam ja sad tu neki mrzitelj neonki al nije slu ajno hps najbolji za ovo ime se bavimo.I ako si primjetia, ne cvjeta se baa esto sa neonkama iz istog razloga ata je hps bolji u svakoj varijanti. Po meni ti je najbolje: 1.uzet 250W HPS i stavit krau vegetaciju par sativa(2,3 max)i uredno pustit da rastu u zrak i imae do metar ipo a ako ve ~elia veliku biljozu,dugu vegetaciju i malo ispresavijat sativ ugu da ostane pola metra prostora za manevrirat svitlo. 2.Ako si zapea za neonke onda napravit ~estoki lst i stavit sve da bude u istoj razini(ako treba stavit i mre~u) i napravit veliku plo u od svih tih neonki odma iznad te razine i stavit joa vertikalno po zidovima neonke i jedino tako bi to bilo super. Sa 2,3 iljade kuna mo~ea napravit udo od boksa i hps je povoljnija solucija, jer tih neonki triba masu a dosta koataju armature i popratna oprema. Kad ve imaa para onda uzmi hps 400W sa kultjubom, e to bi bila prava stvar. Brzo ea sku~it da je indo druga pri a od outdo i da nije tek tako imat ogromnu biljku doma. A zato je guat zasadit vanka i kad te gleda udoviate od 3m+ srcu je milo...

mar 2010.

Ja ti isto savjetujem hps,atedne e te do i kao suho zlato i ima ea garantirano 50% manje uroda. nema potrebe da ih vegetiraa do 160,ja bi iaao do 80-100cm,takoer lst i lampu(hps) atra bli~e i onda tek hedovi rastu punom snagom. Kao ata re e Notrippin,atedna uda su donekle efektivna kad su blizi,samo to da su efektivne do 30cm meni zvu i skoro previae,ja bi rekao ipak manje. Molim te,ne uzimaj magarca kad mo~ea konja,i to jeftinijeg,i ja eg i br~eg!!!!
Z&NZMAJ

mar 2010.

Ma ne HPS,mislio sam na reflektor,cooltube-ono,ako mu je bad preko neta,ku~ia! :thumb: Inae,u potpunosti se sla~em s tobom i Greenpower1 . Po meni... Fluo za cvjetanje= 0 bodova(dobro,ajd' malo sam strog :icon_lol: ) ; HPS za kompletan grow=99,9% uspjeh,a kombinacije su takoer dobre. Over & Out :wave:
mali.medoPOZNAVALAC

mar 2010.

u veg.boxu imam 8x18w neonke (ao grolux ao 8..plavi spektar)+ 2-3clf-ke na 70x70cm stane 6-8kom. budu 1mj. na veg. i to je qurac(ato se ti e razgranatosti i mase!!!) nakon toga ccm 2mj. cvet. HPS400 nijedna biljka nije bila ve a od 1m a sve zbog svetla u vegetaciji (jer nevolim prazan hod ;).!!! TAKO DA..ako imaa jedan box onda ga osvetli brate da im do ni eg nije sem da rastu i da pevaju..POLLAKOO..ZDRAVO!!
bvanaPOZNAVALAC

mar 2010.

e nemoj sad mene da bacash u bedak , prekljuche sam mogao da biram cfl ili hps za iste pare i uzeo sam cfl (za vege )
BlodeuweddENTUZIJASTA

mar 2010.

Svia mi se ato razmialjaa i kemijaa,znam kako ti je! Ja lije~em u krevet razmialjajui o growu,sanjam ga,budim se sa mislima o grovu i cijeli je**ni dan visim ovdje-znai razmialjam o growu Zlo&naopako legenda siiii. Ja sam isto za HPS. biljke eksplodiraju.
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

ma neznam ato da vam ka~em,ali evo ovako...kao prvo, je*** vam sunce napuaeno :)))...aj'mo dalje...hvala svima na savjetima....vege box je za visinu 80cm max (ne 160,kao ato je green zaklju io).....ako idem sa HPS, visina biljke e biti 120-130cm, ato je za sativu goli k****,nebi vjerovali koliko viae,koli inski, dobijea ako bi bila 160-170cm,ato mogu dobit jedino sa neonkanma...kao ato rekoh,da imam joa visine, uzeo bi hps, odmah...Green, neonke idu 4-5 cm iznad biljki, a stavit u ih milion, ako treba, jebea struju, juer sam se spojio na uli nu rasvjetu... ;))...dakle, nisu problem novci,nije problem struja, problem je visina prostora i minimalna visina sative za optimalan urod..
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

joa neato....siguran sam da u dobit veu koli inu sa visinom 160-170cm pod neonkama, nego 110-120cm pod HPS-om, barem ato se sative tie, da su indike, bila bi druga pri a...

mar 2010.

Ja te i dalje ne ku~im...nisu ti problem pare,struja,a ti opet o neonkama:ohno: :)) Da te razuvjerim ata se ti e visine-sadio sam sativa mix(hawaiian,neville,arjan...) u boxu visine 80cm,i ni~i je,pod hps 600w,lampa na bo nom zidu,lst prema lampi zna i vodoravan rast i opet je bilo neloae po urodu ali prvi grow i loa kvalitet,mojim neznanjem jbga. Opet ti ka~e,uzmi hps-ke,radi lst i s 150cm lts-om ih dovedi na 80-100,onda ih osvjetljaji poateno i vidit ea tvrdih i pravih masnih hedova! `ta e ti neonke da ti lia e raste i gomila se,ata e ti biljke od 2 metra kad ea dobiti 30% od hedova koje mo~e dati??? Mislim da se grdno varaa ali s sativom pod hps visine metar dobit ea duplo viae nego na sativi visine 2 metra pod neonkama!!! Neznam odakle crpia ra unice,ali neoke za grov se mogu preporu iti jedino neprijateljima,ili diler dileru radi konkurencije:rofl: Neonke su ok do 20-30 dana vegetacije,ali sve ostalo je qurac. Pod hps od starta biljke opet vegetiraju duplo br~e nego pod neonkama... Kako god,hebale te neonke viae:))) Bez uvrede,hehe.Dalje je na tebi,ali ne mu i biljke neonima!!!
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

e da...ma kakva frka,ljudi....da je trgovina do policijske stanice, nebi mi bio problem(ovo je samo primjer)...nemogu vjerovat, dignem alu foliju sa tanjura nakon 72 sata kad ono 7-8 klica du~ine 5-6 cm, odbacile ljuaturu....stvarno nemogu vjerovat, valjda sam im pogodio temperaturu...
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

evo ovako...da zadovoljim sebe i vas, ai da imamo( i ja i vi i budu e generacije i svi skupa zajedno samnom) to ne podatke, stavljam pola/pola, jedne pod neonke,druge pod HPS...mjerit u sve mogu e parametre,dakle, ulo~eni novac, potroanju struje, dobivenu koli inu,vrijeme grow-a, bit e ovdje objavljeni, i nadam se da e pomoi svima ubudue...

mar 2010.

Cvjetati mmoorraajjuu pod hps,htio to ili ne:)
Z&NZMAJ

mar 2010.

Mo~e!Rijeai opremu,istu genetiku i p*i!To je dobra ideja,napravit usporedni test! :thumb:
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

Green, ovi e, ja ti ka~en da ne moraju, lupit u na svaku 7 x 18W/827(1350 Lm) + jednu koja dava SAMO crveno i 2 x 30w/827(2400 Lm), te dvi e ii od poda okomito da obasjavaju donje grane.....i ima da cvitaju kako triba...
NoTrippinAMBASADOR

mar 2010.

...............................................:balls:......................................... AJde brate kad si ve mazga, pa kupi sto neonki i igraj se kad ih toliko ~elia. Nisi mi baa jasan,koliki bi ti box tia,5 metara visine taman bi za tebe bilo da stavia hps. Sve ti se reklo.Imaa ogroman box i visina biljke u biti nema nikakve veze u ovoj pri i. Imaa i para za sve pa opet neato izmialjaa, nemoj me krivo svatit meni je to drago al ebemu majku kupiea ti taj HPS kad tad:icon_wink: E i obavezno se vrati na ovu temu za 6,7 mjeseci da se malo nasmijea

mar 2010.

:thumb:
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

mar 2010.

hehehh NoTrippin dobro ka~e, mislim da nema neonke do HPS-a, to sve navedeno je eventualno za vegetaciju, ali dalje je HPS po mom iskustvu i po mom ukusu neizostavan. Puno viae lumena biljka dobije sa HPS-om a visinu od ne znam koliko si reko 180cm (?) mo~ea definitivno ubrojit kao potencijalni prostor za svaku unutraanju sativu... Baci oko na moj proali grow,( https://forums.vutra.org/threads/6666-Great-White-Shark-%28-the-peacemaker-%29 ) jedna neonka 36w i 400w sylvania (HPS naravno), u ormaru od 150cm max. I da ako u podrumu sadia kako si spomenuo pazi na vlagu i definitivno pazi na proklete pauke, ja sam u podrumskom prostoru imao jaaako puno problema s njima, ona mala gamad ti jede lia e a s vremenom i vrhove, radi mre~u, gnjezdi se i mno~i.. FUJ ! Ne ~elim to nikome ! mir :pat:
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

Hemp...visina koju sam spominjao je sveukupno 230cm, oduzmea 30 cm za pitar i ja cca. 20cm za svijetlo, dobijea 180cm...e sad, ako stavim neonke, biljke bi bile 170-175, ako stavim HPS, 120-130....da je rije o indiki, to bi bila odli na visina,ali poato se radi o sativi,mislim da joj je to puno premalo visine da bih dobio zadovoljavajuu koli inu hedova...iako je fakat da se pod HPS-om dobije ve a koli ina nego pod neonkom, mislim da bi tu razliku nadoknadila visina, zato i kreem sa experimentom pola pod neonke,pola pod HPS...kao ato si i sam rekao, dobio si 30 po jednoj, ato je jako malo, ako znamo da bi optimalno bilo 80-100, a mislim da je tome tako baa radi toga ato si joj prekinuo vegetaciju baa kada je trebala explodirati sa rastom....ato se tie podruma, prostorija je napravljena kao apoteka,zna i, na pod je stavljen friaki beton i stiropor tamo gdje e biti biljke, zidovi i plafon su oblo~eni stiroporom, stavljena mre~ica,pregletano sve, ofarbano u bijelo, dovod friakog zraka je rjeaen sa kamionskim filterom za zrak,vrata su takoer rjeaena na takav na in da, kada se zatvore,teako da i zrak mo~e unutra ui,neato kao na fri~ideru, pauk u prostoriju mo~e ui jedino ako ga ja donesem na sebi, a vlaga mo~e biti samo onolika koliku je ja stvorim,kao i temperatura....toliko za sada....pozz....piis, braders ;))
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

mar 2010.

da da ovaj opis prostorije mi se svia! :) A moje biljke su joa i dobro dale poato nisam imao prostora pa su rasle u jako malim teglama.. Nek ti je sa sre om, izvjeatavaj nas baci i koju sliku kad doe vrijeme. Pozdrav
Odin_of_AsgardPOZNAVALAC

mar 2010.

baa sam danas sretan...u subotu lik donese neki hedi, ono, pod nokat bi stao...ja to mrvim,ispadne sjemenka, a ja kao ja, sjemenku ubacim meu cigarete....mala rizla, smotam, u trojicu, svak po dva dimia...uemo u birtiju, stanem za aank....tras, sativa u glavu, buzz all around...jedva sam ekao da doem doma, stavim je na klijanje,, juer niata, danas dignem foliju, beba proklijala, sad samo molim boga da bude cupi....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se