LEGACY
Vutra u trudnoci? Da ili Ne?!
88 odgovora6,525 pregleda
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#2
Sigurno manje stetna od normabela koje doktoei prepisuju trudnicama za stres u trudnoi...
Imam 2 prijateljice koje su pusile u trudnoi bas zbog stresa mucnina glavovolja bolova u zglobovima bas nakon sto su im doktori preoisali normabele koje nisu htjele pit djeca su se rodila ziva i zdrava i danas nemaju nikakvih posljedica cise godina kasnije a i moja mama je pusila u trudnoci samnom...
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#4
Eto koliko ja znam je tako a i kanabinoide proizvodis u majcinom mljeku i djetetu oni aktiviraju imunitet tako da ne vidim zasto bi isti stetili djetetu
https://www.google.hr/amp/s/matrixworldhr.com/2012/07/22/kanabinoidi-poput-onih-u-marihuani-prirodno-se-nalaze-u-majcinom-mlijeku/amp/
Evo i jedan clanak o navedenome...
3 REP6%
→ Istraživač
mar 2017.
mar 2017.#6
Ja sam protiv uzivanja kako u duvanu i alkoholu tako i u marihuani za vreme trudnoce , pogotovo ako se kupuje na ulici i koristi sa duvanom , jer ako postoji i najmanja sansa da ona utice na fizicko i mentalno zdravlje deteta trebalo bi bar tih 9 meseci apstinirati.
banovan240
LEGENDA14.792 REP98%
→ Zmaj
banovan240LEGENDA
mar 2017.
mar 2017.#7
mislim da bolje da pisu ljudi sa iskustvima..
najbolje zene :) ili fazon kao weedetix..
misljenja,manje vise..ja cu reci ok..ovaj ce reci nije ok.. manje bitno..
Papa Romeo
ZMAJ21.559 REP
Papa RomeoZMAJ
mar 2017.
mar 2017.#8
Repetitio est mater studiorum
Vec smo pisali o toj problematici. Neko je navodio primjere u korist, a neko protiv duvanja u trudnoci.
Onako, logicki razmisljajuci po pitanju trudnice, vjerujem da joj travka dobro sjedne i da bez sumnje ima neku potrebu da je pirne.
Ali, pravo pitanje je, da li beba ima neku korist od toga?
tiki
ZMAJ19.969 REP
tikiZMAJ
avg 2017.
avg 2017.#9
Evo da i ja podjelim iskustvo odnosno od moje ~ene :)
Cjelu trudno
u s prvim djetetom nave
er smo koristili vutricu" jednu malu za bolji san"kako bi ona mi rekla
I nikakvih problema mala je potpuno zdrava antibiotike je 1 popila u 3 godine i sad smo opet trudni;) i istu proceduru radimo i na svim pregledima do sada je sve super termin nam je za 2 tjedna
Ono ato je moja draga meni rekla je to neato najbolje ato je priroda dala
ovje
anstvu
Tako da netreba pretjerivat al koristi za sve u trudno
i i za bolove i ua mu
nine i za spavanje govorim iz iskustva
Kad bi je ulovila mu
nina ona bi uzela dimi dva i olla za 5 min nema vise isto tako i za bolove simfize i svega ostalog
:thumb:;):)
pajpkaj
POZNAVALAC617 REP2%
→ Ambasador
pajpkajPOZNAVALAC
avg 2017.
avg 2017.#10
:thumb:Tiki istina i moja sertricna ima isti rad malo prije spavanja i veli ne da joj odmaze nago pomaze veli za san za smirenje zato jer trudnice brzo mjenjaju raspolozenje pa joj ziza pomaze da ne razmislja o glupostima. Njezina naj frendica u prvoj trudnoci nije htjela zapalit jer se bojala i ko za vraga pala u post porodajnu depresiju , i sama kaze da nije ziher ali posto je u sljedecoj trudnoci pusila i sve je proslo ok misli da je to to bas jer nije pusila pa su joj emocije divljale. Naravno to misljenje je njeno. Posto su joj danas djeca oba dvoje ok sestricna je odlucila da ce rade zapalit nego da puca po savovima. Moje misljenje je da je to individualno svako zna ono sta mu pase !!!
changadmt
LEGENDA8.885 REP39%
→ Zmaj
changadmtLEGENDA
avg 2017.
avg 2017.#13
mozda sam napisao vec negde, ali znam da je drugarica pusila sa vremena na vreme u trudnoci, i da je od doktora dobila savet da je to ok do 7-8 meseca, dok pluca bebi ne krenu da se razvijaju...koliko je ta informacija pouzdana, ne mogu da tvrdim, ali njeno dete sad vec ide u skolu, i potpuno je normalno.
Ig0r
LEGENDA13.565 REP86%
→ Zmaj
Ig0rLEGENDA
avg 2017.
avg 2017.#15
Pusenje ili konzumiranje bilo cega u trudnoci je jako sebicno prema djetetu kojeg ce majka roditi to je moje misljenje ne vrjedam nikoga samo iznosim sta mislim . Dali pod pusenje mislite pusenje samo vutre ili mjesate sa duhanom ? :) Jedan joint pomjesan sa duhanom je stetan kao i da ste zapalili 5 cigareta jednu za drugom bez da ste imali pauzu izmedu , sama logika govori filter koji se koristi kod jointa je napravljen samo kako nebi gutali to sto pustite ustvari sluzi kao pregrada , dok filter kod cigarete bude sav zut znaci ipak nesto " filtrira " , a i dim od jointa uvlacite dublje u pluca i zadrzavate ga dulje vremena nego dim cigare . E sad zamislite sve to zuto i smrdljivo sto je na filteru ude u vas organizam , znaci siguran sam da steti i vama i djetetu :) Pusenje ili konzumiranje bilo cega sto nije zdravo je dokaz vase ovisnosti i sebicnosti prema nerodenom djetetu . Oprostite na brutalnim rijecima ali svaki normalan covjek ce se sloziti samnom .
Ig0r
LEGENDA13.565 REP86%
→ Zmaj
Ig0rLEGENDA
avg 2017.
avg 2017.#19
aha aha dok meni mozak proradi hahaha ali da o tome sam pricao to smo svi ko klinci radili onako sto dublje i onako kao sto duze drzis u sebi hahaha mislim da je to totalno bespotrebno :) Ja sada prvom prilikom kupujem vape vec sam sa dvojicom kolega sa foruma ( da sada ne imenujem jer neznam dali je to ok ) konzultirao se i dobio preporuku :)
Ig0r
LEGENDA13.565 REP86%
→ Zmaj
Ig0rLEGENDA
avg 2017.
avg 2017.#22
Pantagan ja se slazem ali mislim da se to odnosi na marihuanu a ne na joint sa pola cigarete i tako par puta dnevno po pola cigarete :) To je koda ja kazem da sok cjedeni od narance ne steti ali ga pomjesam sa rakijom i vodkom skupa :) Kada se nesto cita treba obratiti paznju na naslov jer marihuana i marihuana sa duhanom nije ista stvar a sva sta istrazivanja govore za marihuanu :)
tiki
ZMAJ19.969 REP
tikiZMAJ
avg 2017.
avg 2017.#24
Ig0r kad sam govorio o dim dva mislio sam doslovno i ja s duhanom iz cigareta ne motam samo mrvicu u vutru dodam duhana doma
eg cisto radi gorenja
Isto se sla~em da napuaavanje u trudno
i nije dobro ali dim dva vuzrice organic doma
i uzgoj ne
e naakoditi
A ato se ti
e uli
ne neprovjerene vutre to nebih preporu
io nikome tko zna s
im je to apricano kako je prevo~eno itd itd
Ig0r
LEGENDA13.565 REP86%
→ Zmaj
Ig0rLEGENDA
avg 2017.
avg 2017.#25
tiki mislim da je onda vape pravi izbor mada neznam niti dali je to ok zbog djeteta ali u to necu ulaziti jer nisam doktor niti sam skolovan za to , takoder mislim da udisanje dima bilo kakvog pogotovu na visokim temperaturama kao sto je zar na vrhu jointa definitivno nije zdravo . Ja ne mjesam sa duhanom pusim cisto jer sam prije 4 godine prestao pusiti cigarete ( ako zapalim sa duhanom sutra dan me jako vuce na cigarete ) ali znam da je stetno jer kada se desi da ne zapalim par dana pa onda zapalim cistaka sutra dan me boli grlo ( vjerovatno od dima ) i ujutro imam katar ( kao kod pusaca cigareta ) . Marihuana je definitivno zdrava , naravno ako je ne zloupotrebljavas i ovisi o nacinu na koji ju konzumiras . Molio bih samo da se nitko ne uvrijedi na moje postove , malo sam pretjerao u prvom postu , kazem to je samo moje subjektivno misljenje ne znaci da se netko mora sloziti samnom niti da sam u pravu .
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Budfield
ZMAJ32.106 REP
BudfieldZMAJ
avg 2017.
avg 2017.#32
Mo~e bit i gore ako se napravi nagli "rez", mislim da je bolje smanjiti i birati , tko mo~e, sortu sa ne previae thc-a neg sa cbd-om... I nikada puait na prazan ~eludac... Kod nas je sve OK i mala se razvija extra, jako je bistra i komunikativna :)
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
avg 2017.
avg 2017.#33
Mislim da je stetno ukoliko se "jointi" rolaju sa duhanom, ili bilo kakvo overdoziranje sa vutrom, ono u 5. si mjesecu a chadis dnevno 5 grama..
U medicinske svrhe, sa umjeronom dozom, brijem da ne bi dolazilo do bilo kakvih posljedica, ukoliko se stvarno zna data doza.. zbog toga konzultirajte doktora..
420Florist
ZMAJ34.960 REP
420FloristZMAJ
sep 2017.
sep 2017.#38
Nazalost ne mogu postavit video direktno, zbog toga, evo link:
Find out why more pregnant women are using cannabis!
Bez reklama... L0oD
Herb Gardener
ZMAJ35.724 REP
anonimalac123
ENTUZIJASTA233 REP8%
→ Poznavalac
anonimalac123ENTUZIJASTA
dec 2017.
dec 2017.#41
Ne znam kako nije ovde ovo napisao... (ako jeste ja nisam nasao..)
Pusenje u trudnoci povecava sansu da vase dete postane astmaticar... nebitno dal je to cigara ili u ovom slucaju trava.. Isto ta deca mogu da provedu svoje prve dane u raspiratoru zbog kasnjenja razvoja pluca, dok naravno ne pocnu da disu normalno opet.. Dete da ima srcanu manu je veca sansa.. Isto moze i uticati na mozak (IQ, poremecaji, problemi pamcenja itd..)
Da dodam, nisam strucnjak ali zavrsavam medicinsku skolu i znam ponesto...
Isto da dodam, ne pricam ja o travi samo, pricam o cigarama i sve sto uvlacite dim.. smanjujete kiseonik telu... a za razvoj bebe je potreban i kiseonik, a ako nema dovoljno kiseonika doci ce do posledica najcesce u respiratovnom sistemu pa kardiovaskularni.. Iskreno da ne ponavljam, nisam strucnjak i ne znam kako direktno THC utice na bebu.. ali mogu da kazem zbog dima da uopste nije zdravo..
Kako god, na vama je dal ocete da koristite to ili ne..ali postoje drugi nacini da se unosi THC u organizam (Edibles(kolaci))..
reaktor
ZMAJ47.559 REP
reaktorZMAJ
dec 2017.
dec 2017.#44
Pa niko nije trazio od trudnice da puse u drugom stanju, ima drugih nacina na unos THC tako da to odpada tebra a da ne pricam o CBD koje se preporucie mladim trudnicama specialno u fazi posle 4-5meseca kad pocnu bolovi u stomaku kad beba pocinje da promrdava itd...
anonimalac123
ENTUZIJASTA233 REP8%
→ Poznavalac
anonimalac123ENTUZIJASTA
dec 2017.
dec 2017.#45
Ne znam dal se ovo odnosi na moj post.. ali kao sto sam rekao kako god postoje drugi nacini kao sto su edibles (kolaci).. medjutim ovo pricam uopsteno o trudnicama koji puse a ne konzumiraju.. Isto.. uzimanje bilo koje supstance tokom trudnoce je zabrinjavajuce, sve moze da utice na bebu, ne da ima los efekat, ne kazem to, vec kazem da nije dovoljno ispitano. Radije bi preporucio da izdrzi majka 9 meseci nego da rizikuje..
mar 2017.
1 / 45
mar 2017.
dec 2017.