LEGACY
paranoja
58 odgovora3,210 pregleda
19 REP38%
→ Istraživač
avg 2022.
avg 2022.#1
nekoristim puno marihuanu i nisam pusac ali ono nekad kad smo u drustvu ili na nekoj zabavi zapalimo tu i tamo..imam problem s tim da kad zapalim netreba mi toliko da se napusim ali svaki put mi je bilo drugacije i sad mi je cijelo vrijeme isto..prica je ta da svaki put kad se napusim pere me jako velika paranoja imam osjecaj da su ljudima oko mene isprani mozgovi da sam jedini normalan ili da se pocinjem gubiti u svom svijetu i na neki nacin mislim uvijek koda nisam normalan a svi drugi oko mene jesu ..kad se probudim imam osjecaj koda nista nije realno koda sam u nekoj simulaciji sve mi je nekako nerealno i pocinjem gubiti razum ovo nije nikakav trip ili nes tak ovo je stvarno ozbiljna stvar pa ako neko zna molio bih da pomogne
Mravak
LEGENDA9.630 REP46%
→ Zmaj
MravakLEGENDA
avg 2022.
avg 2022.#2
Pomogne s cime? Konzumacijom necega sto ti ne odgovara? Jednostavno nemoj pusit... A i ostale metode intoksikacije bi izbjegavao na tvome mjestu. Tvoj izbor.
Z&N
ZMAJ26.977 REP
Z&NZMAJ
avg 2022.
avg 2022.#3
Pitanje!
Dali znaa ato puaia svaki put, ili
eae samo uzmea pljugu koja kru~i u druatvu?
19 REP38%
→ Istraživač
avg 2022.
avg 2022.#4
znam i to mi je problem imam tih 10 minuta di je full uzivancija ali kasnije ono gubljenje
Demonijak
AMBASADOR2.421 REP26%
→ Legenda
DemonijakAMBASADOR
avg 2022.
avg 2022.#5
Vjerovatno si jos mlad, tako da ti je najbolje da ne pusis ako ti ne odgovara, kad mozak malo "sazri" probaj opet, to manje vise nema veze s travom nego s glavom ::nono::
Edit: ili pocni pusiti vise, da tijelo stvori toleranciju a glava da navikne :D
Da se meni sad tako pogubit :D :D ::ludak::
Tramontanac
AMBASADOR2.285 REP22%
→ Legenda
Speedhed
AMBASADOR1.644 REP4%
→ Legenda
SpeedhedAMBASADOR
avg 2022.
avg 2022.#7
To ti je sve prijatelju iz glave tj. iz dosade, prolazio sam i prolazim kroz to al zasto? Postavis sebi pitanje zbog cega,sta krivo radim,a problem je sto nista ne radim.Zatrpaj se obavezama zasadi koju stabljiku pocni trenirat i ostavi travu dok svoje cvjetove ne poberea.Na ulici nije trava nego heroin,ako me razumijes batali ulicarku
Problem je u glavi :zvezda::
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
avg 2022.
avg 2022.#8
Sve stoji ovo gore ato vele forumaai, al javih se samo da ka~em da je kolega forumaa otvorio temu jutros u 4:20.
Interesantno hehehe. :D
Bananko Banana
AMBASADOR1.635 REP4%
→ Legenda
Bananko BananaAMBASADOR
avg 2022.
avg 2022.#9
Slazem se sa drugima oko ulicarke, ali vjerojatno je do tebe ili ti drustvo ne valja, ako nisi opusten i blizak sa tim ljudima onda zna bit lose dok si napusen.. Probaj samo sa par bliskih prijatelja ili skroz sam, set & setting je najbitnija stvar
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
avg 2022.
avg 2022.#10
Svasta sam i sam dozivljavao u po
ecima. Tripova da se usheres od straha :D Probudim se sutradan joa uplaaen.
No, gledajui sad nakon toliko godina od prvih baklji... i crnjak je trip :D
Sljedeci puta, cimni 2, 3 dima (nemoj viae) pa odva~i onda mozgove.
U x situacija mladi duvaci se smiju. I onome sto bi trebalo a i onome ato ne treba. Joa ako te ekipa sku~i da si :let:odlepeo :) pa te se dokaci, pa im postanea predmet u njihovim fantazijama, alee :) jebiga onda.
Druga mogunost da provjeria samoga sebe, zapali sam. Odi negdje u neku 'sigurnu zonu', negdje gdje te ne mogu druge osobe zaokupiti toliko. U neki aumarak, neko aetaliate, sjedi sam na klupicu, ponesi si vode.
Ili, promijeni drustvo :) Jer ionako ea ga promijeniti danas-sutra.
Ind1go
ISTRAŽIVAČ62 REP8%
→ Entuzijasta
Ind1goISTRAŽIVAČ
feb 2025.
feb 2025.#11
Pozdrav.. Imam 22god i nisam nesto previse iskusan sto se tice biljke i njenog djelovanja pa se nadam da bi mi neko mogo pomoc.
Zadnjih 3mjeseca ispusim po 1 dzok na svaka 3-4 dana sa drugom mojih godina s kojim se znam od djetinjstva, on je aktivan puaa
i svaki dan zapali barem jedan, dok je meni za sad ok i ovako jer me i narednih par dana fino radi i bolje mi mozak funkcionise (ciste misli, fokusiran, stres na minimumu cak i 5 6 dana nakon konzumacije).. Meutim, taj dan kad smo zajedno i konzumiramo cesto se desi da me uhvati jaka paranoja u smislu da preispitujem sve ljude i situacije oko sebe pa
ak i tog druga, evo npr. situacija od prije neku no,..standardna prica, nasli se, odvezli se do lika-nabavili, smotali..ispuaili i sve top. Vo~nja kroz grad nou uz muziku nevjerovatan dozivljaj, ma odlican rad.
Nakon toga se naemo s par njegovih drugova koje ja ne poznajem iii sve chill upoznali smo se, zapalili i oni jedan sve lagano.. Meutim od kako sam stigao u to drustvo meni je u glavi haos i lupa me paranoja, imam osjecaj kao da me likovi cudno gledaju, bukvalno sta god su rekli imo sam osjecaj da je to indirektno bilo nesto protiv mene. Cak me je u jednom trenutku krenulo radit i na neku agresivu pa sam jednog od njih kao slu
ajno zaka
io ramenom kad sam krenuo do wc. Nakon toga smo se razisli iii cijelim putem nazad u voznji s drugom nisam se nikako mogao opustit, totalno sam izgubio povjerenje u njega iako se znamo preko 10 godina imo sam neki osjecaj da me je lik doveo u to drustvo bukvalno da se sprdaju sa mnom..iako kao sto rekoh niko od njih mi nista direktno nije rekao, nego jednostavno sta god su govorili ja sam imao osjecaj da je to nesto protiv mene.. Tesko je za objasnit.
Izvinjavam se na malo du~em postu al nadam se da ima vas iskusnijih koji bi mogli odgonetnut ovu situaciju.
Jel me odradilo na paranoju i bio je samo bad trip ili nesto drugo
beštija
ZMAJ165.637 REP
beštijaZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#12
Ne pusis cesto kao sto i sam kazes. Vjerojatno ti nije dobro sjela ili si jednostavno pretjerao i bilo ti je previse. Mozak sto moze sloziti pricu to ne moze niti jedan reziser. Opusti se, ako ti to prestavlja problem i smara te onda reci drugu da mozete na poznatom terenu zapaliti. Ne pase ti njegova ekipa i to je ok. Da ti pricam sta su nama radili stariji dok smo bilo klinci ovo gore sto si napisao smijao bi se. Kod nas nije bilo indirektno nego direktno :)
Pusis kupovnu robu koja moze biti smece i otrov u isto vrijeme pa razmisli i o tome. Najbolje se educiraj i uzgoji za sebe da imas nekad za zapaliti i dobar si.
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#13
Podsvijest
uda radi. Mislia super, vozamo se, pa nabavimo, pa zapalimo, a realno cijelo vrijeme to visi iznad glave hoea upast negdje. Svjesno u~ivaa a podsvjesno te pere. Promjeni okolinu. Nabavite dan prije, pa taj da kad ea zapaliti odite negdje do vikse u brdo u tiainu i mir o tamo zapalite. Pa javi jel ima paranoje i dalje :rasta:
sone1
ZMAJ46.344 REP
sone1ZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#14
Pocnes growati, pusis kolko hoces i kad hoces, niko nista ne mora da zna i da vidis koja banja :)
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#15
To je 3-4 koraka jos od paranoje brate sone. Ali na dobrom je mjestu sigurno. A i
ini se inteligentan
im njega provociraju i napadaju :D Dr~ se druze, imaa jos tema i odgovora o paranoji. Hoe nekad i od vutre koja je rano skinuta recimo. I tako. :rasta:
Ind1go
ISTRAŽIVAČ62 REP8%
→ Entuzijasta
Ind1goISTRAŽIVAČ
feb 2025.
feb 2025.#16
Ma ja sam cijelo vrijeme bio svjestan toga da je to mozda samo projekcija podsvijesti i da umisljam to jer sam inace pomalo anksiozan i imam baa mali krug ljudi oko sebe kojima vjerujem i s kojim mogu.. Al opet se nikako nisam mogo izborit s tim osjeajem da su primijetili da sam high i da su me namjerno ubacili u maainu..krenulo me pucat na neku agresivu, nikad mi se nije to desilo prije na travi
Demonijak
AMBASADOR2.421 REP26%
→ Legenda
DemonijakAMBASADOR
feb 2025.
feb 2025.#17
I meni se znalo desavat kao mladji da mi se tako desi ako sam s ljudima koji nisu zapalili s nama... mi i oni u dva razlicita filma xd
Infinity
ZMAJ52.079 REP
InfinityZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#18
@Ind1go U tom dobu ~ivota se ego
eli
i, pa sve izgleda kao prijetnja i ugro~avanje dostojanstva. Nemoj puaiti u ne~eljenom druatvu i nee biti paranoje.
Ind1go
ISTRAŽIVAČ62 REP8%
→ Entuzijasta
Ind1goISTRAŽIVAČ
feb 2025.
feb 2025.#19
Dobro objaanjenje @Infinity , kao ato rekoh ja sam jos novi i tek sam ja mislim u fazi upoznavanja s biljkom.. U ovih par mjeseci pomogla mi je da shvatim i povezem neke stvari koje su bile duboko potisnute u meni, pomaze mi da se fokusiram i imam kontrolu nad svojim umom. Samo ako uzmem koji dim viae zna bit loa trip tih prvih sat dva
Vetrenjaca123
LEGENDA6.114 REP11%
→ Zmaj
Vetrenjaca123LEGENDA
feb 2025.
feb 2025.#20
probaj sa microdosingom nadji svoju "dozu" koliko ti odgovara, pocnes sa 0.1 u dzoint pa ako te ne uradi jos jedan i tako nadjes kolicinu koja ti pase.
Torcafor
ISTRAŽIVAČ51 REP1%
→ Entuzijasta
TorcaforISTRAŽIVAČ
feb 2025.
feb 2025.#21
Da bar hoe mene ovako plesnit.. Uglavnom dru~e, ve su ti odgovorili, ako se mislia baviti ovim sportom i najva~nije ako si u mogunosti usadi za sebe i pusti sunce i vodu da naprave svoje.. I ne izlazi iz sigurne zone za po
etak.. Pozdrav!
Monster_Seed
ZMAJ21.998 REP
Monster_SeedZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#22
I ja sam to proaao sli
no, promeni druatvo, navike, ~ivot, nadji neku devoj
icu, nadji zanimanje neko, obojaj svoj ~ivot svetlim bojama i da vidia kako vutra prija, nekada je dobro i pauze praviti vee,
esto to radim i kao preporodjen sam, sve e to doi na svoje, samo rad na sebi..
sourdiesel
ISTRAŽIVAČ70 REP13%
→ Entuzijasta
sourdieselISTRAŽIVAČ
feb 2025.
feb 2025.#23
Dobar dan. Da citiram: "Meutim, taj dan kad smo zajedno i konzumiramo cesto se desi da me uhvati jaka paranoja u smislu da preispitujem sve ljude i situacije oko sebe pa
ak i tog druga."-Ovo mi se
ini najva~niji deo tvog teksta-Zna
i svaki put kad se naduvaa sa tim drugom puca te na paranoju do mjere da preisptujea i njega kojeg poznajea 10 godina?
Joa jedna stvar koja mi se ini dosta bitnom. Toliko si uvjeren bio u to da je ekipa tvog druga protiv tebe i da te ismijavaju da si doaao na rub fizi
kog obra
una zbog o
ite promjene mindseta kad se naduvaa. Da li ti se uope isplati 4 sata paranoje zbog 10 minuta u~itka?
sergio11
AMBASADOR2.879 REP39%
→ Legenda
sergio11AMBASADOR
feb 2025.
feb 2025.#24
Ja sam oduvijek imao neku vrstu paranoje kad sam bio u drustvu i zapalio s njim. Jel ce pricat kome, hoce me tko prijavit plavima, hoce mi to stvorit kakvih problema u zivotu, hoce mi sutra kucu pretrest, nakon par mjeseci takvih dogadanja sam zakljucio da je problem samo u drustvu a ne u meni. Sad evo vec 5-6 godina palim samo kad sam u drustvu ljepse polovice, i mogu ti reci da mi je vrh. I manite se ulicarki, sa svacim se spricaju, kemija se i nitko ti nece napravit kvalitetno i cisto kao kad sam zasadis doma. Nazalost meni je previse dugo trebalo da to skuzim sve.
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
feb 2025.
feb 2025.#26
Ma ovakve stvari su se deaavala veini. Neko je spomenuo "mindset"
Ista vutra ne djeluje isto na razlicitim ljudima, i obrnuto.
belivuk
ISTRAŽIVAČ54 REP3%
→ Entuzijasta
belivukISTRAŽIVAČ
feb 2025.
feb 2025.#27
Depersonalizacija, duh ti se prilagoava ne
emu novom, postajea neko novi, neko bolji. Druatvo biraj, biljka ti kroz podsvijest neato pokuaava rei. I na kraju sam moraa uzgajati svoju biljku, sve e se poslo~iti na kraju i neea imati nikakvih problema. Naravno uz to sve ako nemaa strahopoatovanja prema njoj onda nee ni biti razlike.
Tek sad vidim da je post bio 2022g, mo~da nekom drugom pomogne, peace out.
action2
ENTUZIJASTA486 REP72%
→ Poznavalac
action2ENTUZIJASTA
feb 2025.
feb 2025.#28
THC mo~e poja
ati osjetljivost na druatvene situacije, zbog
ega si mo~da imao osjeaj da te gledaju
udno ili pri
aju o tebi. Takoer, mogue je da je tvoj prijatelj ranije najavio tvoj dolazak, pa su te momci nesvjesno druga
ije do~ivjeli. On se mo~da i sam ponaaao malo druga
ije u njihovom druatvu nego kad ste sami, jer ima drugu dinamiku s njima. Sve je to vjerovatno bio samo bad trip.
Vasica
LEGENDA7.132 REP21%
→ Zmaj
VasicaLEGENDA
mar 2025.
mar 2025.#29
Ja druze imam osecaj ovakav. Na vutri nam bolje radi podsvest, ja mislim da to samo tvoj instinkt zeli da te upozori na nesto. Po meni bi trebalo da izbegavas tu ekipu, jer meni tu nesto ne stima, cim tako na njih reagujes. Poslusaj svoj unutrasnji glas
avg 2022.
1 / 30
avg 2022.
mar 2025.