VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQVutra i roditeljstvo
LEGACY

Vutra i roditeljstvo

32 odgovora1,962 pregleda

apr 2023.

Pozdrav svima! Imam jednj veliku nedoumicu pa mi treba drugo mialjenje. Skoro smo partner i na postali roditelji, pre bebe smo zajedno davali, u trudnoci i u toku dojenja sam ja prestala, posle sam opet par puta ali nista esto da tako ka~em. Opet ekamo bebicu i ponekad me vuce da povucem dva tri dima (inace ne uzimam mnogo vise) cisto zbog magije u spavacoj sobi medjutim, zabrinula me je injenica da mozda mo~emo da izgubimo starateljstvo nad bebom zbog upotrebe. Svaata mi prolazi kroz glavu u strahu.. Nekom prilikom, tipa u saobraaju ako nas zaustave i dobije lizalicu ili bilo kakav test, bie pozitivan naravno, posto ima dete dal se tu uklju uje socijalno, pa onda testiranje i majke i td.. svaata mi je palo na pamet... e sad dal neko ima neka iskustva ili znanje sta se desava u tim situacijama... s jedne strane mi je nekako logi no da se uklju uje socijalno i zbog narkotika se uzima dete ali opet da pitam i ovde.. Hvala svima unapred! :)
BizzzoZMAJ

apr 2023.

Kontam da si i sad zapalila pa te pa te malo Paranoja? Onaj tip bacio etvero djece s balkona i nije u zatvoru. Vjerovatno je dobio novu djecu na  uvanje. Nije da imam nekih iskustava medjutim roditelji ako imaju posao i sve ostale uvjete pru~aju djetetu, teako bi im bilo uzeti djecu i da su na ~eaim stvarima a gdje da zapale pljugu ponekad.

apr 2023.

Nisam zapalila, razmialjala sam o svemu ovome i izbegavam upravo iz straha ata ako. Pritom ne palim ja ni esto ni mnogo, nekad u nekad po malo, niti imam neku potrebu da sad kriziram da zapalim. Jedini meni razlog zaato bih jeste upravo spomenuto, vrh mi je u sobi. Imamo sve, oboje radimo, ja na porodiljskom, fine uslove imamo, sve sve, samo eto, meni je frka sta kad se utvrdi da jedan roditelj konzumira, dolazi li do provere i drugog, sta kad se utvrdi da jedan/oba uzimaju i td..
Igy_ZGISTRAŽIVAČ

apr 2023.

Ne uzimaju djecu teakim alkoholi arima, a gdje e nekome tko puai travu i uredno se brine o svom djetetu.
Z&NZMAJ

apr 2023.

`to je bitnije? Dim ili djeca? Tvoja tjeskoba se odra~ava na djete, to ti mora biti jasno. Zapitaj se ovo gore ato sam ja pitao i kada si daa odgovor, nee ti biti potrebna naaa mialjenja. Da, znam da nije tako jednostavno. Bit e tu joa pod pitanja sigurno. Kako bi se zaatitila od ovog zakonskog aspekta, nemaa drugog izbora, nego izbjegavati kriminalni element....dilere, jel...
nisamLEGENDA

apr 2023.

Imam sina od 5 godina,svo vrijeme dimim, doduae nikad pretjerano samo nave er prije spavanja.Ne pijem,ne drogiram se,ne puaim cigare,ne kockam..~ena i ja imamo posao,radimo i super nam je. Dijete nam je zdravo i sretno i obo~ava ii u vrti..E sad koliko ima roditelja sa ovim legalnim problemom kao ati su alkohol i kocka, i vjerujem da njihova djeca puno viae ispaataju nego naaa koji si tu i tamo zapalimo pljugu. Stoga ne vidim nikakav problem ako ste i vi kao roditelji ispravni i nemate problem sa ovisni kim ponaaanjem

apr 2023.

@Captain Deadpool Nema ovo veze sa tim ata je meni bitnije, suludo je porediti tako neato, niti taj dim uti e na moje ponaaanje prema detetu, ato mislim da sam napomenula. Na par dima neko ve e da se roditelji opuste i u~ivaju ne gledam kao na neato loae. Svako ima svoje gledanje na to i ja to poatujem. Nije meni bilo potrebno mialjenje da li da zapalim ponovo ili ne, ve me je zanimalo zakonski ukoliko se sazna ata se deaava, da li se povla i socijalno ili ide samo neka kazna zbog deteta. Ponovo, dete nam ni jednom nije bilo zapostavljeno niti ispaata na bilo koji na in. Ovo je pitanje iz moje brige ata ako, kao majka gledam druga ije na neke stvari i voljna sam da znam sve mogue pre nego se neato odlu i. Uostalom, po injem da zvucim kao da se pravdam pokuaavajui da objasnim pitanje ato je suludo. Svakako verujem da nisi imao loau nameru, pa hvala na komentaru u svakom slu aju

apr 2023.

Ukratko - da, po zakonu imaju pravo da aktiviraju socijalne slu~be i na kraju oduzmu dete - barem ovde kod nas, SRB, ali verujem da je svuda na Balkanu tako. Razlika je u praksi, hoe li ili nee cimati se za tako neato. Kolege su ve napomenule, ne oduzimaju decu i za mnogo gore i tragi nije stvari, razloga zilion - od slu~bi koje katastrofalno rade svoj posao pa nadalje. Uglavnom, niko ti ovde zasigurno nee rei "da, hoe" ili "ne, nee sigurno", mislim da to negde i sama znaa. I da postoji neko sa takvim iskustvom na forumu (da su mu pravili problem/oduzimali decu), opet se individualno razlikuje od slu aja do slu aja.

apr 2023.

@niksam Da je dete ~ivo i zdravo. Sla~em se da sa legalnim problemima deca nekako viae ispaataju.. Nemamo mi nikakve probleme sa zavisnoau, kriziranjem i td, partner kao i vi, uve e da se opusti a ja ponekad, par puta mese no, ali me sad nakon ato smo postali roditelji plaai ata se deaava ako doe do nekog testiranja i pozitivnog testa.. Nekako se u poslednje 3 godine oko korone sve promenilo, ljudi su toliko agresivniji postali i toliko se ubistva i samoubistva sa decom desilo da se sad (valjda) viae obraa pa~nja na odnose u porodici i tim porocima, bilo je pri e da e doi do pooatravanja zakona oko dece zbog svega ato se izdeaavalo poslednjih par godina. Meni je to ulilo strah da emo mo~da izgubiti starateljstvo zbog par dima jednom u par dana.. iako je sve osim toga u redu.. Ako me razumete o emu pri am @Wendigo Zna i kao i u saobraaju zavisi na koga naletia i dal e da tera do kraja.. Znam da ne oduzimaju i za mnogo gore stvari, valjda razumete da kad je pitanje nas samih uvek radi vea paranoja ata ako se ipak meni desi. Svakako, u pravu si, samo mi je bilo potrebno da ujem joa nekog.
Z&NZMAJ

apr 2023.

Nije usporedba, nego pitanje koje si sama trebaa postaviti, a nisam niti rekao da dim utjee na tvoje ponaaanje, nego da tvoja tjeskoba ima negativan utjecaj. Meni je iz pro itanog, ostao dojam da te jako mu i "ato ako?" Naj eai negativni utjecaji nemaju veze sa samom konzumacijom, nego sa popratnom situacijom-nelegalnost kanabisa kao glavni faktor. Moje isprike, ako sam neato krivo protuma io. Nekako mi tema iz vedra neba, sa "problemima" izgleda kao bitna stvar, na koju treba ozbiljno odgovoriti ;)

apr 2023.

Ne brini, ne ide to baa tako kako mislia. Ne oduzimaju se djeca na osnovu takvih stvari. Veci problem je nasilje nad djecom (i u porodici generalno) ali ako imate normalan odnos sa djecom i generalno uredan ~ivot, nemoj da brinea. Jedino gledaj da niko ne sazna da konzumirate travu ti i tvoj suprug, jer uvijek ima budala koji ce da prijave. Ali tada samo dobijea nekakvu kaznu za konzumaciju ili sli no. Sigurno ti nee oduzeti dijete.
nisamLEGENDA

apr 2023.

Na kraju krajeva,i da doe do toga ali 99% da nece ako ste normalni roditelji, uvijek mozete ici na onu kartu da ste konzumirali neku hranu,protein ili sjemenke od konoplje na cijoj ambalazi pise da moze sadrzavati THC ,a takvih preparata ima u svakoj malo boljoj trgovini zdrave prehrane koji se mogu kupiti legalno(barem kod nas u HR). Tako da ne brinite i radite i dalje to sto volite..Iskreno ja nikad nisam razmisljo o takvim stvarima da bi mi netko oduzeo djete jer konzumiram kanabis

apr 2023.

Budite uljudni prema policiji i nikad vam nee dati iata da li~ete, nikakve testove za drogu. Ja konzumiram svakodnevno, moja supruga poput vas, par puta godianje, iz istih razloga:). Isto se brine poput vas, al stvarno nema mjesta tom strahu u vaaem ~ivotu. U~ivajte u spavaoj sobi, sve ok:respect:

apr 2023.

Iako sam muako, razumijem brigu svih majki. Ali, u ovom slu aju, nema brige.
marijana.sanaISTRAŽIVAČ

nov 2023.

Razumem vas u poptunosti. I ja sam mama dva divna deteta,i uvek imam taj neki strah naravno. Ali pokusajte da ne mislite mnogo sve crno i bice sve ok
trubadurkoENTUZIJASTA

mar 2024.

Pre svega pozdrav svima na forumu, birao sam temu na kojoj u ostaviti prvi post a ova mi iako ne sve~a delovala najprirodnije: Velika je razlika izmeu duvam par puta nedeljno/mese no kad bebac uve e zaspi i sa druge strane npr u de ijem parku prepe en u po bela dana uzimam tue dete i stavljam u kolica i iskrivljen kreem kui. Za gorepomenuto ponekad puaenje prosto nema mesta za strah ili paranoju tako da samo napred!

jun 2024.

Evo opet da se javim,sad kad su mi deca velika. Sin 19,pocerka 20. Niko ne pirka cerka probala 2 ili 3 puta i nije joj se dopalo,ali opisteno zna i ne prica nikom nista. Sin je kod zene,mogu samo da zamislim cime mu ona puni glavu na cemu sam:eek: Sad za koji mesec krece na fax van grada pa cemo da vidimo,inace moze ladno da me siba. Visi je od mene za glavu i duplo tezi,to mu je problem,ali ide u teretanu,uporan je,ne pusi,pije po malo,ne voli da bude pijan ko ja nekad. Jedino sto nema devojku,to je moja ex zena kriva,nije mu davala da se ikada vidimo nasamo,uvek je ona bila prisutna. Ali to ce vreme da resi,a ja cu da cekam i cooliram::listomahanje::. Dobrodosli nam roditelji i srecno...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se