LEGACY
Supercropping anyone?
44 odgovora5,515 pregleda
16 REP32%
→ Istraživač
okt 2007.
okt 2007.#1
Zanima me da li itko ima iskustava s doti
nom metodom,poato je prikladna za unutarnje i vanjsko uzgajanje a mo~da je i lakaa nego obogaivanje s CO2,radi dobivanja razgranate biljke s viae budova:icon_lol:.
Citat:
Another method of topping is called xSuper Cropping. By taking a branch between your forefinger and thumb you can gently crush the branch, causing it to develop multiple branches above the crushed area. You must crush it on the correct side or risk breaking the branch. Just squeeze lightly until you feel the branch give, then let go. If it gives easily then you have crushed it on the correct side. If it is hard to crush and the branch splits then you have chosen the wrong side. Practice makes perfect with Super Cropping.
Super Cropping should be carried out during the second or third week of vegetative growth and does stunt the plant. You should also note that plants that are Super Cropped can remain in the vegetative growth stage for twice as long as normal but the end result is a very bushy plant with multiple node regions that should all produce bud. Many growers have thrown Super Cropped plants away because they believed that the plants were not flowering in time. If you Super Crop your plants make sure that you have the patience to wait until the process is finished which usually about four to six more weeks of vegetative growth.
i jedan klipa http://www.youtube.com/watch?v=2FmXHhKFA5U
Pampers
POZNAVALAC793 REP21%
→ Ambasador
PampersPOZNAVALAC
okt 2007.
okt 2007.#2
izgleda zgodno, al lega... mislim da apsolutno nema potrebe reskirat da sjebes biljku. To sto dobijes uspjesnim lomljenjem je mozda 10-20% tog heda, a iscrpljujes biljku koja mora trpit aok.
Svakako probat, ali neznam kolko tu ima srece.
16 REP32%
→ Istraživač
okt 2007.
okt 2007.#3
Ma da ato ka~ea svakako treba probat,u gubitku nisi sigurno osim ako ne prelomia grane ko manijak, ali poato e mi ovo bit prva sadnja bolje u ostavit to za drugi put,neu primjenjivat nikakve metode pa da vidim od po
etka do kraja kako e to i.
bongash
LEGENDA7.853 REP29%
→ Zmaj
bongashLEGENDA
okt 2007.
okt 2007.#4
Meni ovo li
i na neki sileijski LST. :icon_lol: I sam lik ka~e da je svrha lomljenja grana ta da svjetlo doe do donjih cvjetova koji bi ina
e ostali u sjeni ovih gornjih. Ne znam, meni se
ini bolje vezivat nego lomit, pa ne zove se bez veze Low Stres Training ...
Vuk_samotnjaK
AMBASADOR1.587 REP2%
→ Legenda
Vuk_samotnjaKAMBASADOR
okt 2007.
okt 2007.#5
Ne vidim smisao toga uz postojanje LST-a. Ne znam za druge, ali ja to nikad ne bih mogao napraviti svojim bilj
icama...no way...:ohno:
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
okt 2007.
okt 2007.#6
Pod supercropping spadaju : SOG , SCROG , super SCROG , LST , NST
a ovo je debilno radeti biljkama ... isto se postize za lst-om za duplo manje vremena bez ikakvih shansi da nesto fali biljci .
16 REP32%
→ Istraživač
okt 2007.
okt 2007.#7
U redu cijenim sva mialjenja,ali konkretno me zanimalo da li je itko to primjenjivao poato vidim da nije ja hou ali na muakima da vidim kako e podnijet lomljenje ako bude bobro primjenit
u i na ~enke,LST koliko sam shvatio je standardna metoda koju bi svako trebao primjeniti,ali ovo ako se pravilno izu
i i primjeni sigurno ne mo~e odmoi biljci, dapa
e u kombinaciji mislim da bi bio pravi pogodak.
deda
ZMAJ26.868 REP
dedaZMAJ
dec 2010.
dec 2010.#8
ovu temu budim iz mrtvih jer sam je okuaao na par muakih izdajica, i koliko vidim biljke to podnose bez ikakvog problema. ovo je ok za niske box-ove. lakae je od vezivanja, jer samo krcnea i savijea, nema konopa, nema utega. ne volim mu
it bilje, ali malo muake izkrcat, e to je
ak guat.
tinitus
ENTUZIJASTA445 REP61%
→ Poznavalac
tinitusENTUZIJASTA
dec 2010.
dec 2010.#9
Meni je super cropping super hehe :thumb:
regularno stipanje (u veg) i lagano lomljenje pod kutem 45
i isprave se vrlo brzo i ojacaju na tom mjestu vidno.
Preporucujem svima
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
dec 2010.
dec 2010.#10
Evo da se i ja javim na ovu temu poato sa supercroppingom radim najdu~e od svega...pa ovako,nisu sve biljke pogodne za supercropping,prije nego ato osoba odlu
i raditi supercropping treba testirati stabljiku,biljke koje imaju airoku i slabu stabljike netreba supercroppati,po mom mialjenju samo biljke koje su dosta
vrste!supercropping se radi na mlaem dijelu biljke tojest novijem rastu,ali ja ga redovno croppam i na internodama biljke i doslovno supercroppam svaku granu gdje god je mogue,samo ne odjednom nego lagano dan za danom...supercropping se mo~e vraiti na 2 na
ina,prvi je tako ato na biljci odredite mjesto gdje mislite uraditi supercropping i na tom mjestu laganim stiskom drobite stabljiku izmeu palca i ka~iprsta dok ne
ujete zvuk lomljenja sli
an zvuku "krc" unutar biljke,biljka se potim savija pod kutem od 90 ali se savija u trenutku dok joa drobite stabljiku i vraite pritisak na nju da bi se smanjila aansa od pucanja stabljike i pravljenja rupe na stabljici,potom se stabljika ve~e pod tih 90 stupnjeva da bi se sprije
ilo vra
anje biljke u prvobitni polo~aj,a biljka
e se vratiti sama od sebe!
Drugi na
in je da samo na isti na
in zdrobite stabljiku ali bez ikakvog savijanja,to radite ako ~elite da biljka zadr~i isti oblik ali nastavi guai rast,na ovaj na
in biljka br~e pravi koljeno i nema oate
enja koja mogu doi a ni pucanja stabljike koja se zna desiti neiskusnima koji rade prvu metodu...ina
e ukoliko doe do pucanja moj savjet je sljedei,na tom mjesu gdje ste primjetili atetu (rupu u stabljici ili vertikalnu pucanje stabljike) omotate biljku sa komadom
iste prozirne folije te potom to stegnete izolir trakom i taj "flaster ostavite dok niste primjetili da se napravilo koljeno tojest zadebljanje unutar flastera,to smanjuje rizik od infekcije ili neke druge ateto
ine ili suaenja ili atagod se ve desi i ja redovno to prakticiram!
toliko od mene na ovu temu...pozz
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
dec 2010.
dec 2010.#11
A za sve ljude koji misle da supercropping nevalja imam ovaj odgovor,supercropping se ne radi da bi se biljka oblikovala u ~eljeni oblik kao ato je to smisao lst-a,nego se radi da bi se sama stabljika oja
ala je zbog atete koju napravite "kontrolirane atete" na mjestu kojem ~elite,vi uradite sljedee,pritiskom na odreeno mjesto biljke drobite unutraanju ovojnicu i dolazi do prekida veza i kanala unutar biljke,biljka od tog trenutka po
inje oporavljati mjesto koje je oate
eno i na tom mjestu pravi doslovno kao autoput koji
e vu
i viae potrebnih sastojaka (zadebljanje) i od tog mjesta biljka automatski dobija boost i ja
e i guae raste...onak nevjerujem kako neki ljudi vole pljuvat po metodama bez da uop
e znaju ata se deaava s biljkom,nisu ljudi glupi i nitko nebi namjero stressao biljku da to nema neke svrhe...moto supercroppinga je ato te ne ubije,to te oja
a i to je dokazano bezbroj puta i nema nikakav lst ni gluposti koje mogu bolje napraviti taj poso te zato mislim da previae kenjate oko tog lst-a jer je lst onak totalno glupost i niata korisno neradi biljci korisno osim ato ju dr~i ni~om i dozvoljava vama da se igrate i podeaavate visinu svih vrhova da bi postigli ve
i urod,jel sad shvaate???supercropping je kao bildanje stabljike i vjerujte mi na tom mjestu gdje je biljka supercroppana nema aanse da se biljka kasnije slomi,jer se napravi koljeno 50 posto aire i neznam koliko puta tvre od same stabljike,oja
ava grane prije cvjetanja na sortama koje imaju te~e hedove a slabije granje pa se savijaju i lome...de ljudi malo
itajte i prou
ite prije nego piaete gluposti i obesbrahbrujete ljude da nau
e neke tehnike sa svojim glupostima kao nema smisla to radit kad ima lst...onak totalno glupost!!!
Bez uvrede i pozz
deda
ZMAJ26.868 REP
dedaZMAJ
dec 2010.
dec 2010.#12
svaki grower i wannabe grower ima svoj stil i tehniku. kad sam prvi put
uo za supercroping bilo je, ma daj ne kenjaj ato to biljci radia lua
e. a onda sam iskuaao i stvar radi, nevjerovatno je ato je naaa omiljeni korov sposoban pre~ivjeti.
imam jedan jako loae odraen supercrop, ono stabljika i ovojnica i sve baa je puklo, top se dr~ao na nitima, i raste dalje, izlje
i ona svoju ranu i pi
i dalje. svaka joj
ast.
stvar radi ne samo u vegetaciji, uvik se mo~e primjenit ako je ko ato 4herbs ka~e biljka takva da podnosi taj stil. a velika veina ih podnosi. i meni se subjektivno
ini da br~e djeluje od lst-a.
lst je super za zaigrat se, pa provuci ovamo, nategni tamo, kuke, atipaljke, konop
ii. ima i u tome guata. ali nije mi se jednom dogodilo da lst-om pretjeram i eto supercropa. sve je to isti sport, sad neko vanjski fela, neko lob, bitno je da balun zavrai u golu :D
4herbs
POZNAVALAC1.490 REP99%
→ Ambasador
4herbsPOZNAVALAC
dec 2010.
dec 2010.#13
Ja osobno koristim malo od svega,koji toping da potaknem viae cola,lst da spustim granje a supercropping da ih poja
am i zgusnem!
euforija
AMBASADOR1.538 REP1%
→ Legenda
euforijaAMBASADOR
dec 2010.
dec 2010.#14
E i nije spomenuto da s (malo ja
im)kropanjem biljka vise energije preusmjeri prema ni~im granama
(dok se pritisnuto mjesto ne oporavi) pa se dobije kao vise "glavnijih" cola. Ko neki toppicropping hehe
Meni je isto najbolje lst i kropat, mozda topirat odma na pocetku i to je to
vladozen
ISTRAŽIVAČ89 REP26%
→ Entuzijasta
Vanzemaljac
AMBASADOR1.847 REP10%
→ Legenda
VanzemaljacAMBASADOR
dec 2010.
dec 2010.#16
Vladozen,sljedeci tu logiku MMA razbijaci bi bili metroseksualci,ili oni sto se ne krecu uopce, samo papaju.
Biljke su ziva bica kao i mi a svaki trening ili lom ih jaca,ako se ne pjetjeruje odjednom(malo po malo)
svako lomljenje uzima malo vremena (za oporavak)+ pojacana ishranu+vitamini(isto ko i nama)a jaca strukturu biljke(isto je sa nasim kostima,majka priroda je razvila sistem i radi,nisu dosad stoljecima rasle vani pod staklenim zvonom)
Nakon svakog treninga odmor i klopa.Ne pretjerivati odjednom,svaki drugi dan i one vidno jacaju(isto ko i mi)
To bi bila neka moja logika:sun2:
bobach79
LEGENDA5.465 REP5%
→ Zmaj
bobach79LEGENDA
jan 2011.
jan 2011.#17
Upravo tako odlu
io raditi sa crirticalom koji po svemu ato sam naaao ima jako velike hedove, pa se grane lome. Preporuke vege. faze 10 dana , a ja nemu (20 dan veg.faze) lijepo trening. Prije par dana lijepo topiran, danas dobio (hranu) super vit + 1/2 rootcomplex + !/2 tnt-a, a sutra emo ga malo lomit (supercropping). Radt u prvi put pa se nadam najboljem:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Evo ga kako je lijep:icon_lol:, sami vrhii izbijaju i istim visinama
Vanzemaljac
AMBASADOR1.847 REP10%
→ Legenda
VanzemaljacAMBASADOR
jan 2011.
jan 2011.#18
Ponovo radi bioskop!!!:rasta1:
:vb_devil:
:knockknock:
:icon_twisted::dog_walk2::bananabang:
:mrtva_banana:
nastavice se:icon_eek:
Vanzemaljac
AMBASADOR1.847 REP10%
→ Legenda
VanzemaljacAMBASADOR
jan 2011.
jan 2011.#19
:rasta1:
iscrpljen torturom :knockknock:izgubio je svjest:mrtva_banana:stavljen na reanimaciju:snupi: a sitacija bila neizvjesna:ohno::icon_confused::pat:
sljedeci dan:sun2:
:b_evil::heartbeat::heartbeat::b_hop::b_jump: :bananallama:
THE END:kiss:
sad ozbiljno:read:
vecinu toga se bez problema moze kropati i u rano fazi cvjetanja ako tvrdoca stabljike to dozvoljava.
mazar od jucer ,on brat i komsija mu (dekoracije radi)
Dok npr. blueberry bas i ne.(njemu sve smeta a to je vec neka druga prica:ohno:)U cvjetanju se izduzi nenormalno(x3)a stane tamo negdje u 5-om tjednu.Njega izlomim posteno dok ne krene sa cvjetanjem i vise ga ne diram.
Trenutno negdje u 2 tjednu cvjetanja(kropan prije samog starta)u 2l posudi a visine je oko 60.Da sam ga pustio vec sad bi bio preko metar.(takav je fenotip uletio a rjetki su sa pravim):ohno:
:icon_idea:u vegetaciji im se moze raditi svasta:whacky058::facesjump:
mr.dr.Smok
ZMAJ15.245 REP
Vanzemaljac
AMBASADOR1.847 REP10%
→ Legenda
VanzemaljacAMBASADOR
jan 2011.
jan 2011.#21
onda evo jos malo:rasta1:
ponovo mazar samo sto nije poceo cvjetanje:assshaking: :icon_twisted:
evo ga nakon par sati:sun2:ponovo:heartbeat: